|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Karolkya w ciąży się niestety zęby psują ;/ Ja miałam tylko 2 do roboty tzn plomby , ale zawsze czasu nie było przy dziecku. A ostatnio na wizycie okazało się że aż 7 do roboty w tym 1 kanałowe !! I pamiętaj kobiecie w ciąży kanałowe przysługuje darmowe , ale musi gabinet mieć podpisaną umowę z NFZ.
|
|
|
|
#3722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pallas, ruchy powinno się liczyć chyba od 28tc (ale nie jestem tego pewna, położna mówiła, ale nie zapisałam bo myślałam, że zapamiętam).
Liczy się je od godz. 9 rano do 21-ej i powinno w tym czasie być 10 porządnych ruchów, z tym że serię 50 kopniaków i fikołków liczy się jako 1 ruch. Ma być 10 z przerwami.
|
|
|
#3723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Opowiedz nam coś o sobie
|
|
#3724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiedz nam coś więcej Macie już imię?---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Nikii dzięki za info mam nadzieję, że nie będę musiała korzystać
|
|
|
|
|
#3726 |
|
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/materac-gryczano-k...924912169.html
to dla zainteresowanych juz materacykami ![]() dziś ma przyjść rogal z tego sklepu to dam znać jak jakość
|
|
|
|
#3727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za miłe przyjęcie Mam 27 lat, jestem szczęśliwą mężatką, w lutym będzie nasza czwarta rocznica, a teraz czekamy na naszą Gwiazdkę, to pierwsze dziecko, dlatego chłonę wszystkie informacje nt. ciąży i porodu, trochę przeraża mnie wizja tego co potem - w sensie czy dam radę itp..Nad imieniem cały czas się zastanawiamy, od kiedy znamy płeć (czyli od 13 tyg.) wydawało nam się, że mamy je ustalone, ale teraz pojawiła się konkurencja Nie potrafimy podjąć decyzji, dlatego do brzusia zwracam się ostatnio ' Kopareczko' bo Mała naprawdę potrafi dać czadu..Niestety od jakiegoś już czasu siedzę na zwolnieniu, miałam małe kłopoty ze skurczami, a moja praca jest też mocno stresogenna, dlatego wspólnie z lekarzem zapadła taka decyzja.. Nudzę się jak mops..
|
|
#3728 |
|
Rozeznanie
|
chansonswitaj
napisz coś o sobie ![]() Edit: nie nadazam skad jestes?Nie wiem czy nie narobie smaka ale dzis na obiad mam pierogi z jagodami i ze smietana aaaaaaaaaa ( wczoraj tez :P )Pije wode co chwile zeby mi to gardlo tak nie wysychalo, mama po pracy przywiezie mi eukaliptusowe cukierki wiec moze uda mi sie przespać noc.... Edytowane przez Seksta Czas edycji: 2014-01-29 o 11:38 |
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Na samym początku tak, bo nie dostaje od niego żadnych badań itp i mnie to denerwowało ale jak poczytałam i zasięgnęłam opinii wśród ludzi to się okazało, że to jeden z lepszych lekarzy u mnie w okolicy i zastępca ordynatora w szpitalu w których chce rodzić, więc stwierdziłam, że nie będę zmieniać ale przy okazji połówkowych dopytałam tego Woźnikowskiego i jednak mój lekarz wcale nie ma takich różnych opinii od niego w wielu sytuacjach mieli dokładnie takie samo zdanie
![]() Cytat:
Witaj Masz już imię do córeczki wybrane?
|
|
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, My nawet imienia nie mamy wybranego
![]() Mąż pod nosem sobie mówi "AGATKA" a mnie to drażni imię - nie wiem czemu Chyba dla chłopca łatwiej było mi wybrać imię..
|
|
|
|
#3731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cześć dziewczyny Z tego wszystkiego zapomniałam napisać jakie imiona bierzemy pod uwagę - od początku miała być Lena (ale zniechęcają mnie ubiegłoroczne statystyki), a teraz rozważamy też Hanię Seksta jestem ze świętokrzyskiego Lucynka o to fajnie, będziemy razem synchronicznie wrzeszczeć na porodówce
04.2007 08.2009 ![]() 02.2010 06.2011 05.2014 Edytowane przez chansons Czas edycji: 2014-01-29 o 11:47 |
|
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
chansons - a można wiedzieć jakie miałaś problemy z tymi skurczami ? Teraz już się nie będziesz nudzić, odwiedzając nasz wątek
![]() Ps. Ja też Świętokrzyskie ;-)
Edytowane przez gosius91 Czas edycji: 2014-01-29 o 11:50 |
|
|
|
#3734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a i gosius to musimy się 'niskopienne góralki' trzymać razem
04.2007 08.2009 ![]() 02.2010 06.2011 05.2014 Edytowane przez chansons Czas edycji: 2014-01-29 o 12:02 |
|
|
|
|
#3735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() bo na ostatniej wizycie nie było, mówiła, ze się zepsuła teraz juz wiem, dlaczego
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-01-29 o 12:00 |
||
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Ramona dobrze napisała o tantum w pierwsze dni lepiej to. A biały jeleń jest nie drażniący więc też chyba za laktacyd lepszy na początek. W ogóle to ja robiłam tak że do tej sportowej butli rozpuszczałam najpierw tantum potem bialy jeleń z wodą i wiecie polewałam po każdej wizycie w toalecie. Na początku to chyba też podczas sikania... dlatego mówie o tym w płynie
![]() Pallas co do ruchów to u mnie od wczoraj też mniej intensywne ale jestem przekonana że młody sie obrócił, teraz bardziej dół i wnętrzności atakuje, nie podskakuje tak właśnie czytałam ze od 28tc może przybierać pozycje główkowa A ruchy od 28albo 32 zaraz spr w ksjążeczce ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszyscy dobrzy przyjmuja prywatnie, jest tylko jedna babka, co przyjmuje na nfz, porażka dosłownie
|
|
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużą dawkę magnezu - jaka wg Twojego lekarza jest ta duża dawka magnezu, co przyjmujesz ? Jaki magnez ? I ile razy dziennie ?
|
|
|
|
|
#3739 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jak się urodzą bez imienia to myślę, że jak zobaczymy nasze dzieciaczki to od razu będziemy wiedziały jak mają mieć na imię
|
||
|
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, nie da się nudzić dzisiaj jeszcze tempo w miarę dobre, że idzie nadążyć Co do tego imienia, to masakra dla mnie, stoczę batalię pewnie z mężem o to imię
|
|
|
|
|
#3741 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosius mi gin kazał brać magnez 3x2 ( Magnezin 500 mg)
Typy jakieś tam mamy ale nie ujawniamy Kiedyś była Oliwia, Kasia, Zosia, i wiele wiele innych... ale teraz się jeszcze nie zdecydowaliśmy
Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2014-01-29 o 12:07 |
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliwka - u nas na każdym kroku Oliwka + w rodzinie A rodzinę mam baaardzo dużą..
|
|
|
|
|
#3743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chansons witaj Madziuula oliś kreatywny ![]() Monija tż super facet , nie ma czasem jakiegoś wolnego brata do zagospodarowania czy coś?? I pasiaczek dla Kacperka przecudny. Mam jakieś skrzywienia na punkcie pasiastych rzeczy dla dzieci ostatnio i szaleję jak je widzę Kaorlak gratuluje nowego tygodnia i trymestru, prawie że ostatnia prosta Light limara zdjęcie na początek dnia świetne Nikki również gratulacje nowego tygodnia ![]() Kciuki za wizytujące Nadiak łóżeczko śliczne , pościel też bardzo ładna choć cena konkretna Asia co do Twojej sytuacji zgadzam się z tym, co napisała Nikki. Ewentualnie może rozpiszcie sobie jakieś dyżury? Jeden tydzień sprzątacie wy (Ty) a kolejny brat. Przecież z maleństwem na rękach na pewno nie będziesz miała aż tyle czasu na porządki co teraz Seksta zdrówka Martusiaaa za kolejny tydzieńSeleniti za glukozęKarolka to jakieś wadliwe te wagi faktycznie ![]() Dobra nadrobiłam, idę sprawdzić co mam w zamrażarce na ewentualny obiad
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3744 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nową mamusię
![]() Wykupiłam immunoglobulinę. Udało mi się zaoszczędzić, bo trafiłam na promocyjne godziny w aptece i zapłaciłam 382zł zamiast 413zł będę o wiele spokojniejsza.Właśnie odkryłam, że jestem w 26 tygodniu a myślałam że to 25. Jestem rozkojarzona jak baba w ciąży
|
#3745 |
|
Wtajemniczenie
|
Która mówiła o pierogach z jagodami???
Znalazłam pudło jagód w zamrażalniku chyba upiekę jagodzianki....
|
|
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tfu! tfu!sama w zyciu bym tego imienia nie wybrała. ale mój tz nie wybrałby imienia, ktore ja dla syna wybrałam. więc poszlismy na kompromis co do porządków brat nie może się wynieść, ma takie same prawo mieszkać jak my. bo w sumie to mój mąz przyszedł do nas do domu. rodzice mieszkają na dole. kuchnie mamy wspólną. ile razy juz z nim gadałam, proponowałam rozwiązania itd. jak kula w płot..... nie wiem czy tż by z nim pogadal, bo sa na stopie koleżeńskiej, nie wiem czy by go brat posłuchał i czy tż by się nie bał tych relacji zniszczyć. ogółem, jesteśmy raczej z bratem zgodni. był świadkiem naślubie, baaardzo pomocnym, bedzie chrzestnym i idzie z nim normalnie porozmawiać. ale jak tylko temat schodzi na sprzatanie to jest dziki szał i trzaskanie. bo nie!
|
|
#3747 |
|
Wtajemniczenie
|
No z tymi imionami to jakaś porażka... U nas Oliwki w rodzinie nie ma żadnej... a poza tym same chłopaki się rodziły do tej pory
A jak teściowa Zofia to odpada
|
|
|
|
#3748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jagodzianki pierogi, nie tak bardzo przemawiaja teraz za mna jak te jagodzianki |
||
|
|
|
#3749 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
mnie od rana brzuch pobolewa, więc staram się jak najwięcej leżeć, ale z Igą to wiadomo jak wygląda.. Aldrin ja dziś wizyty nie mam, ginek mi przesunął na piątek a Nikii pewnie zapomniała usunąć z 1 postu3mam kciuki za wizyty dziś i gratuluje nowych tygodni i witam nową mamusię powtórzyłam badanie tsh w innym laboratorium i dziś miałam już nniższy wynik a mianowicie 2,7 ciekawe
|
|
|
|
#3750 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Właśnie widzę, że ciężko za Wami nadążyć karolkya Może imię wybierzecie dopiero, jak Mała przyjdzie na świat.. Ja się obawiam, że u nas tak właśnie będzie.. justiwi, Iemand, niegrzeczna88
04.2007 08.2009 ![]() 02.2010 06.2011 05.2014 Edytowane przez chansons Czas edycji: 2014-01-29 o 12:20 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie i moją wyczekiwaną córcię do swojego grona.. Dziś zaczynamy 23 tc, mała kopie mnie nieregularnie, ale coraz mocniej

Chyba dla chłopca łatwiej było mi wybrać imię..

i Rysiu