Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-29, 09:25   #1261
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

HOPE....czemu mi podsakkujesz??? ..dobrze że ta sówka w fiolecie i nam nie pasuje

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 09:27   #1262
s i l v e r
Zakorzenienie

u nas nocka znów średnia :/ ehhh.... już nie mam sił.

Zauważyłam dziś że wyszła nam druga górna dwójka. mamy już 7 ząbków

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
a ja dzis wylicytowałam ;p co prawda za 25zeta ale strasznie mi sie podoba ta sukieneczka dla Amelusi.

A i jak powtarzam "co to jest?' to Amelka też, siotioje <3
śliczna
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Dziewczyny dokładnie rok temu (akurat po MjM) pojechałam na IP b mi coś strzyknęło w spojeniu nie wiedząc, że wrócę już z Blanuszką Jak ten czas zapitala...

Aha i mamy już 2 zęby

za ząbki
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
hah zabalował to mój tż film mu sie urwał....

na roczku dziecka? hmmm... mój tż wypił na urodzinach Darii dwa drinki.
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
tylko najpierw hit dzisiejszy: wzięłam sie za odkurzanie, dziec buszował w okolicach odkurzacza no to ja jade na spokojnie pokój, odwracam sie- dziecia nie ma spanikowana wyłaczam, zeby zlokalizowac uciekiniera a tu słysze szelest sreberka sam sie obsłużył sciągnał z ławy trzy białe michaszki i za fotelem wtryniał tylko dookoła okruszki pozostawały i papierki
o matko taki mały a taki cwany no
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
U mnie tak: nie wiem czy pamiętacie tego nietoperza co sobie kupiłam(?),okazał się być za duży. Napisałam do sprzedawcy na all że rozmiar nie taki jaki zamawiałam. Na metce był M(i to mnie zbiło z tropu). Okazało się że jest to rozmiar uniwersalny dla S.M i L -niestety jak na S'ke dużo za duże. Ale gościu do ugadania,chciał oddać kasę tylko że musiałabym zwrot zrobić na swój koszt. No i tu już zupełnie mi się to nie opłacało więc darowałam i bluzkę wystawiłam na tablicy. Chyba już na drugi dzień miałam dwie chętne,w tym jedna z Holandii... Paczka do babki dotarła dopiero wczoraj. Dziś wchodzę na tablice a ta mi kilka wiadomości wysłała że coś pomyliłam,że ona inną bluzkę u mnie kupiła,że dlaczego w ogóle się teraz nie odzywam(nie codziennie wchodzę na tablice) itp.
No to w końcu jej napisałam taką treściwą wiadomość z uzasadnieniami (opierałam się na stronach www,chodziło o sprzedawcę all danej bluzki i cennik poczty polskiej) i babka po tym napisała że jednak jej nie zwróci,że w ogóle dziękuje mi że wysłałam jej to za granicę i że w ogóle dana rzecz dotarła. Ale co mnie babsko wkurzyło to moje

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Aaaaa wlasnie zamowilam pizze, a jest 22 i wstaje 4 rano do pracy <3 pozdro cale zycie bede gruba ale szczesliwa, ze moge zrec
TAK TRZYMAJ!
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jeeej, ale mnie zmoglo.
Cos mnie chorobsko lapie, glos mam jakbym lodziła cala noc
Albo co najmniej jak pani żulica

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-01-29 o 09:28
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 09:33   #1263
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
HOPE....czemu mi podsakkujesz??? ..dobrze że ta sówka w fiolecie i nam nie pasuje
są też inne haha

Dziewczyny ja chyba wezmę Młodemu Hagusia

albo Uszaka

Hm?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 09:42   #1264
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Netiiiiiiiiiiiiiiiii ja wiem, że ty już sobie z samego rana polałaś, ale daj mi maila!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 09:42   #1265
Delicjanka
Zakorzenienie

Heja

Neti, jak tam sie czujesz??

Ja ide w sobote na konsultacje do ortodonty, po sesji usuwam zęby. Na samą myśl chce mi sie siku ze strachu ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 09:49   #1266
s i l v e r
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44858493]

wiesz co, ja tego nie piszę by straszyć po prostu skoro już antybiol macie (a przy zielonym katarze to raczej konieczność, bo taki katar oznacza już stan bakteryjny) to trzeba to podawać konkretną liczbę dni, bo w przeciwnym razie bakterie się uodparniają.
[/QUOTE]
Mam podawać przez 7 dni.

Cytat:
Ma brzydkie suche czerwone plamy na nozkach i brzuszku (przed mandarynka tez je mial).

Jak to jest z testami alergicznymi u roczniaka? Warto robic? Wyjdzie juz cos?

Daria też ma od jakiegoś czasu takie plamy, ale tylko na nóżkach nie mam pojścia od czego
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Darusia Silver też ostatnio w dzień dłużej śpi - fajnie, lepiej się funkcjonuje przez dzień.
Super że u Was lepiej ze spaniem. U nas różnie. Wczoraj Daria spała od 11.40 do 13.20. SZOK. Ale dziś już tylko 30 min

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a takie rzeczy robi moja była współlokatorka
https://www.facebook.com/ata.szwarc/...0656382&type=1
śliczne
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

I jeszcze historia z cyklu żłobkowych. Wczoraj wchodzę po Mała już na górę żłobka i słyszę maruda jęczącego,prawie płacze. Pytam czemu Blanka płacze a Pani do mnie "bo kanapka się skończyła"

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Bylysmy na plywalni i bawilysmy sie wspaniale. Yae zaliczyla pierwszy skok do wody. Myslalam, ze po powrocie do domu pospi troche, a tu nic - lajza chodzi i wywraca krzesla! Piekna pogoda, to stwoerdzilam, ze niech sie bawi na dworze. Zostalam juz obdarowana 7 patyczkami, 7 suchymi trawkami i liscmi, 4 kamykami i uwaga rarytas - zdechla biedronka tez mi sie trafila. Prezentami podziele sie z dzisiejszymi solenizantkami: Blanko i hope najlepszego wszystkiego!!
Ale fajnie masz

Ewik, śliczny av
Bokeh, piękne fotki na blogu
Hope, Ewulka WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!

BUZIACZKI DLA BLANKI ! DUŻO UŚMIECHU
Stary 2014-01-29, 09:50   #1267
Konto usunięte

SIlver, no to te 7 podajesz. Często ludzie (i tyczy się to w ogóle antybiotyków) widząc poprawę przestają brać lek krócej a wówczas niestety nawrót choroby możliwy bardzo :/
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 10:00   #1268
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Proszę samoobsługę
(tutaj już mu podkładke przynioslam)
jak on sie zmienil!!!
cudna samoobsluga

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Wrzuć foto albo linka bo też musze coś zakupić.
jak znajde to wrzuce ale one sa z tej nowej kolekcji co etraz weszla dopiero co je dostali

Cytat:
No u mnie jest dokładnie to samo, kołdra absolutnie, kocyk strasznie się dookoła niej obkręca jak się wierci i w rezultacie śpi odkryta. Ja to się martwię że jej zimno jest jak śpi taka odkryta.
u nas cala noc pod koldra, rzadko kiedy sie rozkopuje

Cytat:
A ile stopni ma woda? Jak bardzo jest zanurzony? Ile czasu?
Bo moze w ogole nie ma wplywu...
Jesli Yae bierze prysznic - spi od razu, kapiel - potrzeba minimum godziny, ale musi byc wtedy zmeczona

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

nancy Yae spi po moja kamizelka puchowa. U nas nie chodzi o to, czy jest jej zimno czy cieplo, a o to czy cos krepuje jej ruchy. Kamizelka jest tak lekka (Fill 830), ze nie zwraca na nia uwagi.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Czas przestawic kanape

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Nie robi jej sie to miejsce fioletowo-jagodowe pod wplywem zimna?
nie ma szans, ta kanapa moze stac tylko w jednym miejscu
poza tym on potrafi sie wspiac po tej stronie gdzie nie ma sciany/parapetu

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:09   #1269
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Heja

Neti, jak tam sie czujesz??

Ja ide w sobote na konsultacje do ortodonty, po sesji usuwam zęby. Na samą myśl chce mi sie siku ze strachu ;p

Deli..wczoraj mnie na...dalało delikatnie mówiąc-ale przy wyrywaniu poprzednich ósemek tak nie miałam-pewni dlatego ze tu już zrobił się stan zapalny-miałam też wczoraj stan podgorączkowy. Dziś już tak nie boli...ale nadal boli i kiepsko ogólnie się czuję..
Szaja...co chcesz mi wysłać?.. )))

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Hope...skąd ta poduszka... ??

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-01-29, 10:19   #1270
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

a ja tez oglądałam ostatnio podusie żeby na roczek małemu kupić...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3858645604.jpg (103,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3911176717_1.jpg (43,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3924893762.jpg (24,0 KB, 4 załadowań)

Stary 2014-01-29, 10:26   #1271
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje! Zaraz namocze
Wiem, że Szajka pisała, że w lidlu niesiarkowane są ale ja zamawiałam w online tesco i oczywiście z siarką, to teraz trzeba się pozbyć..
jak rodzynki? przeszly?

Super, ze nocki lepsze!!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
oooo a skąd taka zmiana?
Mi chrzest jest obojetny, ale TZ sie uparl, zeby maly go mial. Takze jak ma go to uszczesliwic to robimy.

Ja tez zupelnie nie rozumiem dlaczego Kubus i Amelka jednego dnia calkiem ladnie jedza, a kolejnego prawie nic...
Cierpliwosci, kiedys w koncu musza zalapac

Cytat:
Nawjko czy to nie jest AZS?my od biemowlaka mamy problem, tyle ze to byko delikatne, teraz od 3mcy mamy juz sporo plackow na calym ciele...suche, zaczerwienione I od tygodnia Antos ostro sie po nich drapie....naapisz,do mnie na fb-pokaze ci zdj tych plam u antosia.

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Kochana, u nas to dluzsza historia.
W lecie Kubus mial plamy na zgieciach nozek i raczek.
Alergolog stwierdzila AZS, ale jak dla mnie troche naciagane, bo lato sie skonczylo i plamy zniknely.
Ja podejrzewam, ze to od wysokiej temp...

Teraz ma suche czerwone plamki na nozkach i brzuszku, nie wiem co z tym zrobic... Kuba ich nie drapie.

Cytat:
Czesc!
Bylysmy na plywalni i bawilysmy sie wspaniale. Yae zaliczyla pierwszy skok do wody. Myslalam, ze po powrocie do domu pospi troche, a tu nic - lajza chodzi i wywraca krzesla! Piekna pogoda, to stwoerdzilam, ze niech sie bawi na dworze. Zostalam juz obdarowana 7 patyczkami, 7 suchymi trawkami i liscmi, 4 kamykami i uwaga rarytas - zdechla biedronka tez mi sie trafila. Prezentami podziele sie z dzisiejszymi solenizantkami: Blanko i hope najlepszego wszystkiego!!

Kuba wczoraj poszedl o 18 na drzemke trwajaca 5 min
I to byl strzal w 10!
Po kapaniu wytrzymal do 21:30 i na pierwsze ciumkanie obudzil sie o 6:30 Pokimalismy jeszcze do 8:30.

A ja stracilam glos
Umiem tylko szeptac. Jak chce wydac glosniejsze dzwieki to jakies skrzypienie sie pojawia
Dobrze, ze na wizazu palce wazne, nie glos
Wczoraj bylam żulicą, dzis niemowa

Zabawnie bylo jak musialam odwolac reh (sniezyca byla strasza) - troszke trwalo nim pani zrozumiala o co mi chodzi
Ale aparatka z niej!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 10:29   #1272
LadyWhisper
Zakorzenienie

Deli, moj malz mial wyrywana osemke i bez problemu to przeszedl, ani nie bolalo, ani nie puchlo, nie mial sinego polika, az w szoku bylam, bo zabieg mial straszny

padlam

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=741215

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

dziewczyny, kiedy z dzieciem za raczke na spacer? tzn ja na razie w ogole na spacer nawet wozkowy sie nie wybieram ale tak z ciekawoisc? od tygodnia gdzies zuczyslaw chodzi i woli chodzic niz raczkowac

Stary 2014-01-29, 10:33   #1273
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

NAWIJKO... z tego co czytałam( a trochę czytałam) to AZS może ise pojawiać i znikać- u nas tak było...jak si e pojawiło w 2mż...zniknęło w 3 m. ż....pojawiło się znów w 5 m.ż...i wtedy już było własnie w zgięciach rąk i nóg, na klatce piersiowej..na szyjce- tak jest do dziś ..plamy..placki no i teraz się drapie. Także jeśli znów się pojawiło- to może to być AZS. My byliśmy u 3 dermatologów-każdy mówi to samo- odpowiednia pielęgnacja maście robione, nieprzegrzewać..i tyle-albo zniknie jak się pojawiło..albo zostanie..nawet do okresu dojrzewania..
Idź do innego dermatologa... a jakby co wyślij mi na fb zdjęcie tych plam które macie i porównamy

Stary 2014-01-29, 10:34   #1274
Konto usunięte

NEti, no literki chciałaś czy mi się zdawało? a mam na kompie rózne takie.
Stary 2014-01-29, 10:34   #1275
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Deli, moj malz mial wyrywana osemke i bez problemu to przeszedl, ani nie bolalo, ani nie puchlo, nie mial sinego polika, az w szoku bylam, bo zabieg mial straszny

padlam

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

dziewczyny, kiedy z dzieciem za raczke na spacer? tzn ja na razie w ogole na spacer nawet wozkowy sie nie wybieram ale tak z ciekawoisc? od tygodnia gdzies zuczyslaw chodzi i woli chodzic niz raczkowac

Lejdi, ja tez mialam przeca usówana ósemke i teraz mam traume.. ale faktycznie, moze jak wtedy mialam ten stan zaapalny to mialo prawo bolec bardziej niz bardziej.

Moja tez juz malo co raczkuje, terazjak mowie'szybko szybko' to ta probuje biec

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-01-29 o 10:39
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 10:38   #1276
hje
Zakorzenienie

Przeczytałam wszystko, ale nie chce mi się cytować...

Hope, boskie te podusie i miśki

Sto lat dla małej jubilatki I dla dwóch dużych również

Pola zasnęła wczoraj o 23.20 i spała do 8, tak więc myślę, że jak teraz będzie miała drzemkę ok. 13-14, to może pójdzie spać normalnie

I stwierdziliśmy z tz, że na drugie zamiast Barbara, to powinna mieć chyba SPAZMA. To co wyprawia od jakichś 5 dni, to są jedne wielkie... spazmy

Miałam od rana dobry humor, ale co... Człowiek przez dwa tygodnie zapie.rdala w domu za wszystkich, 4 osoby siedzą na dupach, cały dzień przed laptopem, a jedna sprząta po sobie, po dziecku (no, jeszcze tż), po nich wszystkich, zmywa, myje, odkurza, wyciera; inni mają w dupie i łażą w mokrych, ubłoconych butach, syfią żarciem, ale chuj - robi swoje, wynosi wory ze śmieciami, pieprzone schody do piwnicy myje, ale nie.... Na pewno siedzi w domu cały dzień i nic nie robi, bo odmówiła zrobienia pie.rdolonych oponek... No ja pie.rdolę

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2014-01-29 o 10:39
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:44   #1277
nafiyqa
Zakorzenienie

szaja, dziekuje za odp w sprawie testow

Co do spania - moj tez sie rozkopuje momentalnie i kladzie nogi na koldre.
Wlasciwie cala noc spi taki rozkopany... Ale on woli chlod akurat.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
NAWIJKO... z tego co czytałam( a trochę czytałam) to AZS może ise pojawiać i znikać- u nas tak było...jak si e pojawiło w 2mż...zniknęło w 3 m. ż....pojawiło się znów w 5 m.ż...i wtedy już było własnie w zgięciach rąk i nóg, na klatce piersiowej..na szyjce- tak jest do dziś ..plamy..placki no i teraz się drapie. Także jeśli znów się pojawiło- to może to być AZS. My byliśmy u 3 dermatologów-każdy mówi to samo- odpowiednia pielęgnacja maście robione, nieprzegrzewać..i tyle-albo zniknie jak się pojawiło..albo zostanie..nawet do okresu dojrzewania..
Idź do innego dermatologa... a jakby co wyślij mi na fb zdjęcie tych plam które macie i porównamy
Wiesz, ja ekspertem nie jestem, ale to znikniecie plam zbieglo sie akurat z koncem upalow. Takze dla mnie to bylo oczywiste.
Tamte plamy byly rozognione, takie "mokre", plaskie, w dotyku nie bylo ich czuc na powierzchni skory. Te obecne sa suche, wypukle... Zupelnie inne.

Wyslalabym Ci zdjecia, ale sa na kompie, ktory jest klapniety :/

Stary 2014-01-29, 10:49   #1278
s i l v e r
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44858493]dokładnie, kąpiel daje nowe siły dziecku [/QUOTE]

Cytat:
Po kapieli chodzi o to, zeby organizm naturalnie oddal cieplo. Wtedy jest w ogole mozliwe zasniecie.
A jak sie zachowuje to miejsce, kiedy jest Oliwce zimno?
Niczym nie smarowalabym, jest malutka i swietnie sie na pewno bedzie regenerowac a oparzenie samo w sobie tez na szczescie nie takie powazne.
Co do kąpieli. U nas jest odwrotnie. Daria wie że jest kąpiel, mleczko i spanie. Od razu się wycisza i zasypia. Kąpiemy około 19.30 a o 20.00 przeważnie już śpi.
Nie zauważyłam żeby dostawała sił po kąpieli.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Proszę samoobsługę
(tutaj już mu podkładke przynioslam)
Dadol jest superancki
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Żadna mi nie pomoże z tą aplikacją? Focha szczele

Moje dziecię dziś spało ciągiem ...UWAGA - 11 godzin
Jaram się
Ja nie pomogę bo nie używam

za nockę
Stary 2014-01-29, 10:49   #1279
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Szaja wariuje mi tel.wysle ci na fb
Nawijko jak siade do kompa to wrzuce zdj tych plam

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-01-29 o 10:59
Stary 2014-01-29, 10:59   #1280
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

NAWIJKO... nie wiem czy widać... ale...

SZAJa.. Będe naklejać te literki na papier do sckrapbookingu...jaki klej dobry do takich robótek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-01-26 20.55.28.jpg (31,6 KB, 29 załadowań)

Stary 2014-01-29, 11:01   #1281
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
a ja tez oglądałam ostatnio podusie żeby na roczek małemu kupić...
Skąd ten kotek? przepiękny!
Luuubię takie rzeczy!

Dziecko wlazło samo na łóżko, siedzi i przytula szczeniaczka uwielbia tą zabawkę (całe szczęście )
Kaszy zjadła jedną łyżeczkę, więc wkroczyłam z kanapką. Zjadła parę kęsów + kawałeczek sera żółtego dobrego (lubi ser..)

Nawijko : oczywiście, że nie przeszły, pluła że.. eh.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 11:02   #1282
nafiyqa
Zakorzenienie

Neti, no no cos takiego niestety teraz mamy.
Smarujesz mascia robiona w aptece?

Jak Kuba sie obudzi to zrobie foto.

Stary 2014-01-29, 11:02   #1283
szklanka19
Zadomowienie

Hello

Meneq dziędzioły to takie pierdółki małe, ja tak gadam na te wszystkie małe gryzaczki i maskotki

Ewik i avatar cudny

Marsi witaj! i zdrówka dla Leosia!
/
Sto lat i dużo zdrówka dla Blaneczki dla Hope i Ewulki również

Yellow mnie też to dobija z tym cukrem a ja Ewie nigdy nic słodzonego nie dawałam, mm nie pije, a już kręci nosem na obiady, ryż z jabłkami zjadła, ale zupy już nie.

Ja Wy to robicie, że dajecie radę tyle pisać Ewa wczoraj miała jedną drzemkę 25 minut, w nocy kilkanaście pobudek z czego większość przez to, że zaczęła siadać. Ja już śpię z nią jak zając, nie mogę się ruszyć bo od razu histeria, czuję się gorzej jak wstaję rano niż jak się kładę. Chyba muszę się oduczyć spania, bo to nie ma sensu, takie drzemki po parę minut. Kiedy to moje dziecko zacznie spać chociaż po 2h jednym ciągiem A w piątek roczek, bajzel w mieszkaniu, a tż w delegacji.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 11:03   #1284
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

DEBRAH....allegro... wpisz poduszki z imionami...rękodzieło??? CHyba jakoś tak
jak nie znajdziesz daj znac

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Neti, no no cos takiego niestety teraz mamy.
Smarujesz mascia robiona w aptece?

Jak Kuba sie obudzi to zrobie foto.
tak mam dwie maści robione...ale jak dla mnie słabe..ale to troszke sie przygasza i znów się nasila.... Sterydowe lepsze..ale wiadomo-sterydowe. Idź do dermatologa...aha i koniecznie emolienty!

Stary 2014-01-29, 11:08   #1285
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
tak mam dwie maści robione...ale jak dla mnie słabe..ale to troszke sie przygasza i znów się nasila.... Sterydowe lepsze..ale wiadomo-sterydowe. Idź do dermatologa...aha i koniecznie emolienty!
Tez mialam wczesniej 2 masci i steryd na wieksze sprawy.
Po sterydzie oczywiscie wszystko pieknie ladnie...

Stary 2014-01-29, 11:20   #1286
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za link, zaraz chyba kupię tą księgę dźwięków.

Meneq: ciekawie piszesz o kąpieli, muszę się temu przyjrzeć.
Zdaj relacje pozniej

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Nie, tylko taki widoczny czerwony ślad.

Boskie te poduszeczki
To niczym nie smarowalabym. Tylko nie opalaj, nie smaruj filtrami, tylko niech zawsze ma to przykryte ubraniem. Po moim masakrycznym oparzeniu dzieki temu prawie slad nie zostal.

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

mala moge pomoc, ale pod warunkiem, ze iPhone'a masz

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
jak on sie zmienil!!!
cudna samoobsluga

jak znajde to wrzuce ale one sa z tej nowej kolekcji co etraz weszla dopiero co je dostali

u nas cala noc pod koldra, rzadko kiedy sie rozkopuje

nie ma szans, ta kanapa moze stac tylko w jednym miejscu
poza tym on potrafi sie wspiac po tej stronie gdzie nie ma sciany/parapetu
Spoko, Yae dzis bawila sie w kaskadera. Raz spadla z kanapy: glowa w dol, ktora zablokowala jej sie miedzy drewnianym rusztowaniem okiennic (tam, gdzie papier obrywa) a oknem; nogami i rekoma wymachiwala. Tez chyba czas przestawic w inne miejsce sofe...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 11:21   #1287
LadyWhisper
Zakorzenienie

mala! a Ty masz androida?

jak tak to wchodzisz na sklep play, wpisujesz w wyszukiwarke "wizaz", wchodzisz na aplikacje, instaluj i tadam! gotowe

Stary 2014-01-29, 11:23   #1288
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
jak rodzynki? przeszly?

Super, ze nocki lepsze!!

Mi chrzest jest obojetny, ale TZ sie uparl, zeby maly go mial. Takze jak ma go to uszczesliwic to robimy.

Ja tez zupelnie nie rozumiem dlaczego Kubus i Amelka jednego dnia calkiem ladnie jedza, a kolejnego prawie nic...
Cierpliwosci, kiedys w koncu musza zalapac

Kochana, u nas to dluzsza historia.
W lecie Kubus mial plamy na zgieciach nozek i raczek.
Alergolog stwierdzila AZS, ale jak dla mnie troche naciagane, bo lato sie skonczylo i plamy zniknely.
Ja podejrzewam, ze to od wysokiej temp...

Teraz ma suche czerwone plamki na nozkach i brzuszku, nie wiem co z tym zrobic... Kuba ich nie drapie.

Kuba wczoraj poszedl o 18 na drzemke trwajaca 5 min
I to byl strzal w 10!
Po kapaniu wytrzymal do 21:30 i na pierwsze ciumkanie obudzil sie o 6:30 Pokimalismy jeszcze do 8:30.

A ja stracilam glos
Umiem tylko szeptac. Jak chce wydac glosniejsze dzwieki to jakies skrzypienie sie pojawia
Dobrze, ze na wizazu palce wazne, nie glos
Wczoraj bylam żulicą, dzis niemowa

Zabawnie bylo jak musialam odwolac reh (sniezyca byla strasza) - troszke trwalo nim pani zrozumiala o co mi chodzi
Ale aparatka z niej!
W lecie Yae miala takie same plamy w zgieciach rak i to nie bylo nic innego jak podraznienie potem
Stary 2014-01-29, 11:24   #1289
nafiyqa
Zakorzenienie

meneq, pytalas bodajze wczoraj o jedzenie Kubusia (wybacz, ale musialo mi umknac przy cytowaniu z tel) - wlasciwie niewiele sie zmienilo.
Zupki zje ugniecione widelcem, ale stalych pokarmow od nas z talerza wciaz nic...

Stary 2014-01-29, 11:34   #1290
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

padlam

Do parku idzcie i niech swobodnie sam chodzi

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

szaja o pogode pytalas... Teraz mamy fale ocieplenia, mam nadzieje, ze to jedna z tych zapowiadajacych wiosne... Dzis bylo 13 st, bezwietrznie i slonecznie. W nocy spada do kilku stopni. W chlodniejsze dni max temp 5 st i wieje b. mocno

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

nawijko moze Kubusiowi za suche...
Gdzie jest insolito?
Yae ma nowa zabawe, chodzi po pokoju z rekoma zloczonymi za glowa... Ma problemy ze zlapaniem rownowagi w tej pozycji i co rusz lezy jak dluga.
Dzis jeszcze jeden wspanialy prezent dostalam. Przyjaciolka z Czech przyslala mi wlasnorecznie robiona kartke noworoczna; autorstwa jej corki lat 3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości