|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
A jeszcze odnośnie tego co bajka napisała, że każda córka woli swoją mamę, to jest jedyny powód, że się zastanawiam czy aby jednak jeszcze córki nie mieć
![]() Cytat:
ja mieszkałam jakiś czas na Piotrkowskiej, bo też nie jestem stąd, ale od 10 lat czyli od początku studiów tu mieszkam i też bardzo mi to miasto się podoba nie ma takiej opcji
|
|
|
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Cytat:
|
|
#573 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Endżi a ja uważam ze co nieco da się dziecko już teraz uczyć a nawet jest to wskazane.. nie chodzi tu o zostawianie płaczącego jestem temu przeciwna, przyznaje że nosilam Filipa czasem jak worek trzymając byle jak bo tylko tak nie jęczał.. ale ta neurlog mi uświadomila że robie mu krzywde i sobie bo mój kręgosłup długo nie wytrzyma przy 9 kilkowym dziecku i powoli zaczełam go coraz częściej odkładać na łózko mate machając przed nosem zabawkami, zabawy w pierdzioszki, całuski itd i teraz na macie jest w stanie się sam zabawić do godziny coś gra coś się majta coś się dzieje i go to interesuje.. coraz mniej go nosze, a jak mi czułości brakuje to kłade się koło niego na macie i przytulam
|
|
|
#574 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jestesmy po pierwszej kaszce lyzeczka z dodatkiem pol malego sloiczka jablek.Urobilo mi sie tak duzo, ze stwierdzilam ze on tego nigdy ni zje i narobilam sobie smaka zeby dojesc po nim.Ale maly zarlok nic mi prawie nie zostawil ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- No to wielkie. Njawyzej bedzie lyzeczka jadal |
|
|
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego ja się nie wypowiadam co młody dostał do jedzenia itp.
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem załamana. Julia od soboty była u dziadków, bo ja na studia a mąż w pracy. Wczoraj rano ją odebraliśmy, ja byłam w pracy więc mąż z nią siedział. Ponoć cały czas była grzeczna, śmiała się itp. Dziś mam (w końcu) dzień wolny i jestem z nią sama. Od rana płacze i stęka. Czy ona mnie zapomniała? Nie lubi już? Jestem zrozpaczona i mam wyrzuty sumienia. Prawie jej nie widuję. Wszyscy sobie z nią radzą a jak ja z nią dziś zostałam to nie umiem sobie poradzić
![]() ![]()
|
#577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mimo ze karmię mm dostałam zalecenie rozszerzania diety jak przy kp ![]() ale każda mama najlepiej wie co robi ![]() Normalnie moje dziecko noc odsypia i nie mogę przez niego wyjść do koleżanki, a byłyśmy umówione na 12
|
|
|
#578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, wymieniamy poglądy,od tego jest forum. Ja np. po prostu nie rozumiem Cytat:
Będzie dobrze, po prostu długo Cię nie było
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2014-01-29 o 13:10 |
||
|
|
|
#579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale trochę Cię rozumiem - ja po raz pierwszy w sobotę zostawiłam Kubę u T. na noc i od powrotu do domu nie ogarniam własnego dziecka - ciągle marudzi i nic mu się nie podoba
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Super, a od 2 do 10 włącznie mam sesję i co to będzie dopiero...
Jak ja wam zazdroszczę, że macie czas na spędzanie go z dziećmi
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a oni jak sie z nią bawią?? wiesz?? może noszą 3 godziny jak to dziadki maja w zwyczaju ![]() papuga jak TŻ kąpie Filipa na brzuchu to on jest oparty na przedramieniu a TŻ trzyma go tylko za brodę żeby kontrolować nurka a drugą ręką myje w tym czasie
|
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taką masz pracę, masz studia. Dziecko Cię nie zapomni, przecież spędzasz z nią każdą chwilę, jaką możesz!
|
|
|
#583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i mimo, że Kubę kocham nad życie, to więź z córką zawsze jest silniejsza. Jest takie przysłowie: "syna wychowuje się dla świata, a córkę dla siebie" czy jakoś tak
|
|
|
#584 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a co do zlych matek jak napisalas, to tylko agusia maskota tak zareagowala z tego co zdarzylam zauwazyc, a jest tak dlatego poniewaz watek jest dwumiesieczny i generalnie zapewne wiekszosc dziewczyn lapie sie na tym ze dzieci z watku traktuje tak jak by byly na rowni wiekowo ze swoimi. no i zeby nie bylo, nie uwazam zeby ktorakolwiek mama z naszego watku zle postepowala. |
|||
|
|
|
#585 |
|
Wtajemniczenie
|
uciekam jakiś obiad montować bo tż niebawem wraca
|
#586 | |||||
|
Zakorzenienie
|
SZALONE!!!!! Wszystkiego nie dam rady nadrobić,nie ma bata!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jula nosi od dłuższego czasu 68,ale już niedługo,bo wyrasta mi z połowy rzeczy :/ Body,które Maja nosiła do 6 miesiąca Jula ma teraz na styk ![]() Zazwyczaj leży w leżaczku albo Tż nią się zajmuje ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Weźźźźźźźźźźźźź,mnie też ![]() Cytat:
![]() Ja miałam dziwny sen i też się boję o babcię... ![]() Mniej się udzielałam,bo przez ostatnie dwa dni miałam sporo roboty ze szkoły,no i szukaliśmy przedszkola dla Majki. Wczoraj pół dnia jeździliśmy po sklepach,bo w sobotę idziemy na urodziny córki koleżanki, no i przy okazji kupiłam sobie buty, Mai fajny komplecik z Tesco i opaski Julce ![]() Zakwasy miałam niemiłosierne i uwierzcie mi,że ledwo chodziłam ![]() A i jeszcze jedno... T_89 JESTEŚ MISZCZZZZZZZZZZZZ!
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
na styczniówkach tragedia
dziewczyna miała tp 6.02,córka się nie ruszała, u położnej i w szpitalu okazało się,że brak tętna i 27.01 wywoływali poród. A miała już skurcze Straszne
|
#588 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
biedna.
|
|
#589 |
|
Raczkowanie
|
Co do rozszerzania diety....to ja dokładnie wiem jakie są wytyczne i nie dziwiło mnie co powiedziała lekarka...chciałam tylko napisać jej opinię bo wiem, że niektórzy pediatrzy radzili już wcześniej rozszerzać Wam dietę. Zgadzam się z tym co napisała bajka każda mama zrobi jak będzie uważała za słuszne i nie ma co się oburzać
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie pierwsza i nie ostatnia taka tragedia.
|
|
|
|
#591 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Oczywiscie nie chodzi tu o zaden wyscig, kazda mama zna najlepiej swoje dziecko i nim sie powinna sugerowac i, a nie tym ile dzeiewczyn w watku co wprowadzily i w jakich ilosciach. A te mamy co daja tez maja prawo pisac o tym czy smakowalo, czy nie, ile zjadlo, jaka kupka itp |
|
|
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#593 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do angażowania adriana w sprzątanie to nie mogę narzekac bo zawsze kurze ściera i pomaga rozkładać czy zbierać talerze do obiadu itp ale mopa mu nie dam....tutaj musi ograniczyć swoją pomoc do wytrzymania w siedzeniu na łóżku nie schodzeniu na podłoge bo wszędzie miałabym odpite stopki albo raczki ok lece czytać co tam naskrobałyście wiecej póki seba śpi a adi leżakuje ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
jestes zmuszona kupić jednak róziowe
|
|||||||
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
ale ostatnio jest ich za dużo...
moim zdaniem np lekarzy zjada rutyna pośpiech i chęć zysku
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl Ech... coś strasznego
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
miedzy innymi, ale prawda jest taka ze dopiero teraz sprawy sa naglasniane, no i korzystajac z forum ktoro ma tysiace uzytkowniczek nie sposob nie trafic na taka historie.
|
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Używamy od początku krzesełka. Słyszałam, że najlepiej tak.
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama otwieralam ezakupy w tesco to.korzystam ![]() mozna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze nie mam nawet kiedy odpisac
![]() moja Julka nawet 5 minut sie sama nie pobawi...serio ![]() poza tym ja siedzac z nią sama przez caly dzien juz nie mam pomyslu co moge z nia robic bo wszytko sie jej nudzi po 5 minutach i mi marudzi i zaraz placze, masakra hehe ![]() u nas mala sie bawi :w lozeczku przy karuzelce z tiny love z 15 min rano ale trzeba stac przy niej bo inaczej nawet 5 min nie wytrzyma, na bujaczku wytrzyma moze z 5 min, na chustawce z 20 min ale trzeba stac nad nią i zagadywac bo strasznie marudzi.Na macie owszem pobawi sie ale tylko jak jej ruszam te zabawki i piszcze nimi itd. A do tego w ciagu dnia kombinuje czym ją zając, to jej czytam to spiewam to sie z nia bawie jak lezy (ale tu wytrzyma 10 min max ),to sie wyglupiam, to pokazuje zabawki, tu ją troche poturlam, troche pooprowadzam po domu, troche ją na kolanach trzymam, czasem na youtubie piosenki wlaczam, to ja na brzuszek dam,na krzesle bujanym sie pobujamy,to z moja mama pogadamy na skypie,to ją wsadzam do fotelika i ide z nia sie np umyc, umyc naczynia, powiesic pranie zeby patrzyla co robie ale po 2ch minutach sie nudzi i przewaznie nie zdarze nic zrobic U nas poprostu CAŁY dzien jestem jej, nie moge odejsc na chwile i co chwile musze zmieniac zabawy bo nic jej nie pasuje![]() najgorzej jest pod wieczor bo jest zmeczona po calym dniu i wtedy to wogole nic jej nie pasuje ![]() Gdyby nie to ze spi mi w nocy to chyba bym nie miala sily na te wszystkie zabawy caly dzien
|
#600 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
w takim azie musze się poddac i pozwolić tż na tą córkę kiedyś |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

bardzo polubiłam to miasto, i bardzo też mi się spodobało wyglądowo, osiedlowo
;p

biedna.

a skąd wiesz? 
jestes zmuszona kupić jednak róziowe

[/RIGHT]