Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ??
tak 22 57,89%
nie 16 42,11%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-29, 13:20   #2491
Roane
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
Kolezanka, poniewaz stwierdzilam, ze na poczatku wyrobimy Leonowi tylko paszport fr. bo bedzie szybciej. O obywatelstwo tez nie wystapie od razu, bo z tym jest troche zamieszania, poniewaz Polska nie uznaje podwojnego i wolalabym to zalatwic w kraju, a nie przez ambasade, bo mam kilka pytan
Wiec uslyszalam, ze jestem nieodpowiedzialna itp.itd.(...)
Dopóki dziecko ma unijne obywatelstwo, nie ma się wogóle czym przejmować.
Tak swoją droga, przyszło mi do głowy czemu koleżanka mołaby się przejmować. Twój mąż nie jest muzułmaninem, no nie? Nie grozi Ci wywiezienie dziecka na jakieś zapomniane przez boga i ludzi zadupie, gdzie nie ma praw człowieka ani bierzącej wody?

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Ja dostałam orgazmu muzycznego na koncercie Stinga, który grał razem z brytyjską królewską orkiestrą symfoniczną.... Oddam wszystkie pieniądze (no dobra, bo mam ich niedużo ) za powtórkę tego co przeżyłam!
(...)
Świetne są płyty Royal Philharmonic Orchestra gdzie oni aranżują muzykę znanych artystów. Np. ichnie płyty z aranżacjami Beatlesów i U2 są naprawdę warte posłuchania. My je katujemy w aucie od miesięcy
A płyta Orkiestry i Stinga z koncertu w Berlinie, magia Tam byłaś?

Skoro już jesteśmy w temacie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Ej no bardzo prosze sie powstrzymać odrobinkę. Krzywdzenie to by było jakbyśmy biły dzieci ale nie jeśli bedzie jedynakiem.
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
(...)
Nie uważam tego za krzywdzenie
Krzywdą byłoby narobić sobie dzieci i nie mieć warunków by wychowywały się godnie.
W Polsce nie planowałam więcej dzieci jak jedno,bo mnie stać na to nie było,a zawsze marzyłam o dużej rodzinie.
Nie posiadanie rodzeństwa nie krzywdzi dzieci. Durni rodzice krzywdzą dzieci, wychowując je w przekonaniu że są cholernym pępkiem świata. Dużo łatwiej popełnić ten błąd mając tylko jedno dziecko, stąd wielu ludzi przekonanie że bycie jedynakiem to krzywda dla dziecka. Durni rodzice to krzywda dla dziecka, nie brak rodzeństwa!

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
(...)
Opiszę sytuację:
wyjęlam garnek,
syrena
postawiłam przy zlewie
syrena
nalałam wody
syrena
postawiłam na kuchence
syrena
woda się zagotowała 1
syrena (wyłączyłam)
woda się zagotowała 2 raz...
syrena (wyłączyłam)
woda zagotowała się 3 raz-osoliłam, wrzuciłam makaron, zamieszałam
syrena...
zamieszałam
syrena...
zamieszałam
syrena..
wyłączyłam
syrena
makaron stoi w gorącej wodzie...
wreszcie udało sie! polałam zimną wodą
całosc zajeła dokładnie godzine 20
A Ty chustujesz? Może jakby w chuście siedziała to by nie było ciągle syreny?
Stary 2014-01-29, 13:20   #2492
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niebieska2323 Pokaż wiadomość
Świetny przepis na makaron wg Doris
a miał byc szybki obiad
Stary 2014-01-29, 13:22   #2493
AgatkaL
Wtajemniczenie

Też mam to mydełko do odplamiania i te chusteczki do prania...POLECAM !!!

CO do ilości posiadanych dzieci, to moja siostra cioteczna twierdzi, że dwójka to już tłok i najlepiej jest jedynakom, bo wszystko mają dla siebie, a poza tym nie można kochać dwójki tak samo mocno. Acha i do tego najlepiej mieć chłopca, bo oni to sobie zawsze w życiu dadzą radę, nawet jak są brzydcy, no a dziewczynka to jak już, to musi być ładna, żeby coś osiągnąć !!! Ech...

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png

Edytowane przez AgatkaL
Czas edycji: 2014-01-29 o 13:25
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 13:23   #2494
magnusia
Zakorzenienie

Mój syn walnął taką kupe w pieluche że mąż mało z dumy nie pękł i skomentował : moja krew

Chciałam sie pochwalic że w porodzie dorobiłam sie hemoroida teraz dupa zacerowa i jeszcze ta atrakcja... Cudownie
Stary 2014-01-29, 13:24   #2495
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Świetne są płyty Royal Philharmonic Orchestra gdzie oni aranżują muzykę znanych artystów. Np. ichnie płyty z aranżacjami Beatlesów i U2 są naprawdę warte posłuchania. My je katujemy w aucie od miesięcy

genialne to wykonanie

Nie chustuje ale chyba przemysle ta sprawe
Stary 2014-01-29, 13:30   #2496
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Matko co za szpital. Przeważnie w szpitalach jest tak gorąco że się wytrzymać nie da a tam zimno. Ciekawe czy na noworodkach też mają takie warunki. Brrr...

Nie no hit ze swoim kaloryferem do szpitala???

Świetny przepis na makaron wg Doris
Taaa prawie sie popłakałam ze śmiechu... Gdyby nie fakt ze musiałam taszczyc ten kaloryfer

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Dopóki dziecko ma unijne obywatelstwo, nie ma się wogóle czym przejmować.
Tak swoją droga, przyszło mi do głowy czemu koleżanka mołaby się przejmować. Twój mąż nie jest muzułmaninem, no nie? Nie grozi Ci wywiezienie dziecka na jakieś zapomniane przez boga i ludzi zadupie, gdzie nie ma praw człowieka ani bierzącej wody?

Nie posiadanie rodzeństwa nie krzywdzi dzieci. Durni rodzice krzywdzą dzieci, wychowując je w przekonaniu że są cholernym pępkiem świata. Dużo łatwiej popełnić ten błąd mając tylko jedno dziecko, stąd wielu ludzi przekonanie że bycie jedynakiem to krzywda dla dziecka. Durni rodzice to krzywda dla dziecka, nie brak rodzeństwa!

No wlasnie!

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 13:31   #2497
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
mydełko wstawiałam wyzej, a chusteczki:

a jak

hehe. bardzo sie takie rady przydają ja o tym mydełku znalazłam gdzies na innym forum

a ja tez bardzo chciałam...a potem wyłam jak siostra podarła wiekszosc moich ksiazek i niszczyła ukochane lalki

Opiszę sytuację:
wyjęlam garnek,
syrena
postawiłam przy zlewie
syrena
nalałam wody
syrena
postawiłam na kuchence
syrena
woda się zagotowała 1
syrena (wyłączyłam)
syrena (wyłączyłam)
syrena...
zamieszałam
syrena...
zamieszałam
syrena..
wyłączyłam
syrena
Em ma dziękuję i zaraz zakupuję!!

Co do obiadu to nieźle

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Witam sie ze szpitala. Nadaje z tel. Wybaczcie przekrecone słowa jak coś. Jest ekstremalnie bo grzejniki na salach są zapowietrzone i zimno jest na maxa. Masakra. Jestem po usg, ktg, pobrali mi krew, stwierdzili po badaniu na fotelu, ze "poród sie pcha" cokolwiek mieli na myśli. Ordynator trzymając moje skierowanie od kardiologa w ręce pytał czy sie szybko mecze. Mówię, ze tak. Poszedł skonsultować moje badania kardiologiczne ze swoim szpitalnym kardiologiem :/ strach sie bac na co mądrego oni wpadną. na informacje. Jak będą chcieli ryzykować pn w moim przypadku to raczej sie stąd wypisze, bo kurze strach ryzykować...
Rany jak tu zimno na tym oddziale. Jak tak może być w szpitalu...
Jak to kurde możliwe żeby szpital doprowadził do takich warunków że jest zimno? Na noworodkach też jest kurde zimno?

Trzymam kciuki żeby nie było chorych akcji z Twoim skierowaniem

Cytat:
Nie chce Cię martwić ale moja babcia tez wlasnie jest w szpitalu i uwaga uwaga ma swój grzejnik elektryczny
Normalnie rzeczywistość wyprzedza fikcję

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Mój syn walnął taką kupe w pieluche że mąż mało z dumy nie pękł i skomentował : moja krew
Coś Ci tatusiowe dumni z kupek / bąków dzieciaków

Dziewczyny weźcie mnie tu nie straszcie pliz. Ja za każdym razem staram się trzymać dziecko dobrze a i tak co jakiś czas ta główka ucieka. Nie chcę zniszczyć dziecku kręgosłupa
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 13:34   #2498
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam sie ze szpitala. Nadaje z tel. Wybaczcie przekrecone słowa jak coś. Jest ekstremalnie bo grzejniki na salach są zapowietrzone i zimno jest na maxa. Masakra. Jestem po usg, ktg, pobrali mi krew, stwierdzili po badaniu na fotelu, ze "poród sie pcha" cokolwiek mieli na myśli. Ordynator trzymając moje skierowanie od kardiologa w ręce pytał czy sie szybko mecze. Mówię, ze tak. Poszedł skonsultować moje badania kardiologiczne ze swoim szpitalnym kardiologiem :/ strach sie bac na co mądrego oni wpadną. na informacje. Jak będą chcieli ryzykować pn w moim przypadku to raczej sie stąd wypisze, bo kurze strach ryzykować...
Farelkę niech Ci małż przyniesie?

Cytat:
juz zapowiedzieli kontrole
(...)
Wszystkie nas zapuszkują za wychowanie pokolenia bezczelnych skrzywdzonych jedynaków

Cytat:
a miał byc szybki obiad
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, może wg. Doris było całkiem szybko. Przecież w końcu pozwoliła ci ten makaron ugotować

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
(...)
CO do ilości posiadanych dzieci, to moja siostra cioteczna twierdzi, że dwójka to już tłok i najlepiej jest jedynakom, bo wszystko mają dla siebie, a poza tym nie można kochać dwójki tak samo mocno. Acha i do tego najlepiej mieć chłopca, bo oni to sobie zawsze w życiu dadzą radę, nawet jak są brzydcy, no a dziewczynka to jak już, to musi być ładna, żeby coś osiągnąć !!! Ech...
Widzę ciocia mentalnie w XIX wieku ciągle?

Cytat:
(...)
Ja nie wiem co jest z tymi facetami i czynnościami fizjologinczymi... "Idę się wysikać" Po cholerę mi taka wiedza? Po co Magnusi wiedza, jakie kupy produkuje jej małż? Czemu oni muszą się koniecznie tym chwalić?
Stary 2014-01-29, 13:34   #2499
em ma
Zadomowienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44868449]Em ma dziękuję i zaraz zakupuję!!

Co do obiadu to nieźle
[/QUOTE]

A obiad pewnie jeszcze raz będę tak gotować
Stary 2014-01-29, 13:36   #2500
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
Kolezanka, poniewaz stwierdzilam, ze na poczatku wyrobimy Leonowi tylko paszport fr. bo bedzie szybciej. O obywatelstwo tez nie wystapie od razu, bo z tym jest troche zamieszania, poniewaz Polska nie uznaje podwojnego i wolalabym to zalatwic w kraju, a nie przez ambasade, bo mam kilka pytan
Wiec uslyszalam, ze jestem nieodpowiedzialna itp.itd.
http://www.migrant.info.pl/Podw%C3%B..._w_Polsce.html

A kto Ci powiedział, że Polska nie uznaje podwójnego obywatelstwa:??? Mój mąż ma podwójne, polskie i niemieckie, ja za chwilę też składam wniosek o niemieckie nie rezygnując z polskiego (gdyby tak było, nie skladalabym o niemieckie), mój syn za chwile z automatu będzie Niemcem, bo w DE dziecko, które ma choć jednego z rodziców Niemca, dostaje obywatelstwo niemieckie, a pozniej w kwietniu jadę do PL z wnioskiem o obywatelstwo polskie, z uwagi na moje obywatelstwo. Obywatele UE mają prawo do podwójnego obywatelstwa.

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 13:36   #2501
Roane
Wtajemniczenie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44868449]
(...)
Dziewczyny weźcie mnie tu nie straszcie pliz. Ja za każdym razem staram się trzymać dziecko dobrze a i tak co jakiś czas ta główka ucieka. Nie chcę zniszczyć dziecku kręgosłupa [/QUOTE]
Nie ma sensu panikować - gdyby dzieci były takie porcelanowe, przeżywalność byłaby znacznie niższa. Nie tak łatwo zepsuć, nie stresuj się!
Stary 2014-01-29, 13:39   #2502
Konto usunięte

Cytat:
Ja nie wiem co jest z tymi facetami i czynnościami fizjologinczymi... "Idę się wysikać" Po cholerę mi taka wiedza? Po co Magnusi wiedza, jakie kupy produkuje jej małż? Czemu oni muszą się koniecznie tym chwalić?
Panowie bardzo się lubują w tematach "okołokupnych". Mój mąż np. śmieje się z każdego dowcipu w którym jest słowo kupa, słowo daję nie rozumiem

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Nie ma sensu panikować - gdyby dzieci były takie porcelanowe, przeżywalność byłaby znacznie niższa. Nie tak łatwo zepsuć, nie stresuj się!
Ufff bo się bałam że zostanę Same-Wiecie-Kim (no pierwszy post wyraźnie zabrania pisać kim :P)
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 13:40   #2503
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Wszystkie nas zapuszkują za wychowanie pokolenia bezczelnych skrzywdzonych jedynaków

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, może wg. Doris było całkiem szybko. Przecież w końcu pozwoliła ci ten makaron ugotować
Ach te nasze jedynaki

A Doris faktycznie..w sumie ugotować pozwoliła
ona niestety włącza syrenę bo mimo leków nadal ma wzdęcia i chyba te bąki muszą jej konkretnie dokuczać bo się przez nie wybudza
Stary 2014-01-29, 13:41   #2504
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Opiszę sytuację:
wyjęlam garnek,
syrena
postawiłam przy zlewie
syrena
nalałam wody
syrena
postawiłam na kuchence
syrena
woda się zagotowała 1
syrena (wyłączyłam)
syrena (wyłączyłam)
syrena...
zamieszałam
syrena...
zamieszałam
syrena..
wyłączyłam
syrena
Obiad ugotowany jest ?? Jest. No więc o co chodzi ??

Cytat:
Hmmm no tak w innych szpitalach umierają z gorąca ty z zimna , w końcu jakieś wyrównanie musi być

Cytat:
Nie no hit ze swoim kaloryferem do szpitala???
Wiesz jakby nie patrzeć w polskich szpitalach trzeba mieć wszystko swoje, kubek, widelec, łyżkę, podpaski podkłady to czemu i nie nosić kaloryferów ze sobą ?

Cytat:

Chciałam sie pochwalic że w porodzie dorobiłam sie hemoroida teraz dupa zacerowa i jeszcze ta atrakcja... Cudownie
Ahhh ci mężczyźni

Właśnie zajadam się spaghetti z meeeeeega ciągnącym serem na wierzchu....
02.03.2014- Benjaminek

Edytowane przez Muminek1991
Czas edycji: 2014-01-29 o 14:05
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 13:42   #2505
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
(...) Nie no hit ze swoim kaloryferem do szpitala???
Tylko patrzeć jak jeszcze wręczą przy wyjściu rachunek za zużycie prądu przy korzystaniu z prywatnego grzejnika
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 13:43   #2506
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

No to ma co przewijać
Stary 2014-01-29, 13:49   #2507
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Tylko patrzeć jak jeszcze wręczą przy wyjściu rachunek za zużycie prądu przy korzystaniu z prywatnego grzejnika
No mam nadzieje ze nie

Stary 2014-01-29, 13:50   #2508
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
O ja
Pakuj walizki i do Trzcianki, ja tam będę we wtorek najpóźniej, choć liczę ze mała sama zdecyduje się wyjść, to może jeszcze w tym tygodniu się tam znajdę
Stary 2014-01-29, 13:50   #2509
iwantyou99
Zadomowienie

Od godziny robię zakupy i chyba nigdy ich nie skończę ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 13:53   #2510
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Wiesz jakby nie patrzeć w polskich szpitalach trzeba mieć wszystko swoje, kupek widelec, łyżkę, podpaski podkłady to czemu i nie nosić kaloryferów ze sobą ?
Moja koleżanka jak leżała 10 lat temu w szpitalu to i termometr musiała mieć swój

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
To cud że w ogóle jeszcze nie podliczają nikogo za ładowanie komórek
Stary 2014-01-29, 13:54   #2511
niebieska2323
Raczkowanie

Na szczęście szpital który wybrałam ma dość dobre warunki ale to tylko dlatego że to szpital prywatny który ma podpisaną umowę z NFZ. Zabrać muszę tam tylko podstawowe rzeczy resztę zapewnia szpital. No i nasunęło mi się pytanie do mam które już rodziły. Na IP przebieramy się w ciuchy szpitalne czyli koszulę. Tam jest tak że rodzi się w swojej więc położna mówiła żeby przeznaczyć jakąś gorszą bo po może się nadawać do wyrzucenia, no ok. Ale czy pod koszulę do porodu ubierałyście staniki??
niebieska2323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 13:54   #2512
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Od godziny robię zakupy i chyba nigdy ich nie skończę ...

Co kupujesz z taką intensywnością
Stary 2014-01-29, 13:55   #2513
Konto usunięte

Cytat:
Na szczęście szpital który wybrałam ma dość dobre warunki ale to tylko dlatego że to szpital prywatny który ma podpisaną umowę z NFZ. Zabrać muszę tam tylko podstawowe rzeczy resztę zapewnia szpital. No i nasunęło mi się pytanie do mam które już rodziły. Na IP przebieramy się w ciuchy szpitalne czyli koszulę. Tam jest tak że rodzi się w swojej więc położna mówiła żeby przeznaczyć jakąś gorszą bo po może się nadawać do wyrzucenia, no ok. Ale czy pod koszulę do porodu ubierałyście staniki??
Ja miałam CC i pod koszulą miało niczego nie być

Nie wiem jak u Ciebie w szpitalu, ale jeśli dają Ci od razu dziecko do piersi, to może wygodniej bez stanika?
Stary 2014-01-29, 13:57   #2514
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
dobrze ze doris lubi stinga desert rose moze leciec non stop

a z ta krzywda przesadzasz mozna byc zarówno szczesliwym jedynakiem jak i nieszczesliwym posiadaczem rodzenstwa-nie ma to
Mój jeszcze się nie narodził i już lubi Stinga, tak przy nim tańcuje

Z tą "krzywdą" wiem - pisałam to mocno subiektywnie. Każdy rodzic chce dla swojego dziecka jak najlepiej, a ja uważam, że moje rodzeństwo to jedna z najlepszych "rzeczy", jakie mnie kiedykolwiek spotkały

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
No to nie ródź dzisiaj , powiedz swojemu smerfikowi ,że jak chce wychodzić to jutro dopiero, jak cię ochota najdzie.
Masz rację, muszę przeprowadzić z nim jakieś pertraktacje

Cytat:
Nie, ja byłam w Poznaniu na otwarciu stadionu przed Euro 2012, ale to był koncert właśnie z tej samej trasy. Byłam wtedy krótko po operacji nogi, a mając pod tyłkiem vipowskie siedzonko, skusiłam się usiąść tylko w przerwie - tak byłam poruszona (ale by mi lekarz za to dał, gdyby wiedział...). Rozwyłam się przy tym: http://www.youtube.com/watch?v=7qeDC_Yc4yQ a efekt grozy początku utworu spotęgowały błyskania na niebie (dach stadionu był otwarty). To było orgazmiczne! Idę o zakład, że w Berlinie było lepsze nagłośnienie, mimo iż nagrania i tak się nie umywają do tego, co można było doznać na żywo

Nie słyszałam (jeszcze) innych wykonań RPO, ale wierzę, że są cudowne. Ja w ogóle lubię muzykę symfoniczną, więc sięgnę na pewno
Stary 2014-01-29, 13:59   #2515
niebieska2323
Raczkowanie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44868950]Ja miałam CC i pod koszulą miało niczego nie być

Nie wiem jak u Ciebie w szpitalu, ale jeśli dają Ci od razu dziecko do piersi, to może wygodniej bez stanika?[/QUOTE]
No właśnie tak mi się wydaje bo jeśli w trakcie porodu można korzystać z prysznica to bez sensu ciągle ubierać i ściągać stanik. Bez chyba będzie wygodniej.
niebieska2323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 13:59   #2516
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Co kupujesz z taką intensywnością
Pyry i chleb
Hrhrhr narazie opanowuje Piotra i Pawła
Potem mam zamiar opanować gemini i bdsklep24
A na koniec ostatki w bershka i modżajto

Stary 2014-01-29, 14:05   #2517
sharey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Hmmm tylko czopki jak na razie. Nie chce Was straszyc ale jesli macie porody sn, to to dziadostwo wychodzi 100 razy gorsze i bolesne, wiec najlepiej sie zaopatrzcie w jakas dobra masc. Mnie pomogla masc Avenoc, bo zadne czopki nie dawaly rady, ale juz jest ok.
Ale mówisz o czopkach glicerynowych?
Znalazłam w domu maść procto-hemolan, ale pisze w ulotce, że należy skonsultować się z lekarzem w przypadku ciąży. No i teraz nie wiem czy użyć czy czekać do wtorku.

A co do dzieci, ja chciałabym mieć jeszcze przynajmniej 1 dziecko ( jeśli oczywiście się nam uda), a mój mąż to najlepiej jeszcze ze dwoje mam starszego brata ( różnica 5 lat) i mimo, że czasem się nie dogadujemy, to nie wyobrażam sobie, żeby go nie było. Ile razem w dzieciństwie się razem bawiliśmy, chodziliśmy na sanki, na narty to zostanie zawsze nasze. Łącznie ze skręcaniem dla mnie rowerków i innych wymyślnych machin. Kiedyś marzy mi się, że np przyjdą święta i cała rodzinka zjedzie się świętować je razem ( oczywiście jeśli będą chcieli - nic na siłę).

Ostatnio rozmawiałam ze znajomym męża. Ma jedną córkę 20 letnią. I teraz z perspektywy czasu, żałuje, że nie miał jeszcze chociaż jednego dziecka. Oczywiście kiedyś oboje z żoną byli kategorycznie na nie.

To jest oczywiście bardzo indywidualna sprawa i nikt nikogo do niczego nie zmusza ani nie namawia Tu nie ma ani gorszej ani lepszej decyzji
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 14:05   #2518
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Pyry i chleb
Hrhrhr narazie opanowuje Piotra i Pawła
Potem mam zamiar opanować gemini i bdsklep24
A na koniec ostatki w bershka i modżajto

Szkoda że sklepy internetowe nie mają przymierzalni online, coś jak na stronie h&m-u
Przy logowaniu do sklepu powinna być opcja dodaj zdjęcie całościowe
Stary 2014-01-29, 14:06   #2519
forester
Zadomowienie

Cytat:
ona niestety włącza syrenę bo mimo leków nadal ma wzdęcia i chyba te bąki muszą jej konkretnie dokuczać bo się przez nie wybudza
u Małej z bąkami to samo, są leki, picie z cyca pod górkę i cuda wianki a pierdziki dalej wyjść nie chcą. Nie śpi od 12 godzin, czyli od 3 w nocy

Noc imprezowa, dzień nie lepszy, więc wybaczcie, ale nie cytuje. Piszę co zapamiętałam.
Co do jedynactwa- i dziecko jedynak i te co ma 5 rodzeństwa, może być szczęśliwe, bo to nie zależy od rodzeństwa a od rodziców. Sama po tej ciąży głośno myślę, czy nie zrobić z mojej Marysi jedynaczki.
Co do mówienia do dzieci i mówienia "my"- bardzo się pilnuje, ale nie zawsze mi wychodzi mówić w formie jednoosobowej, natomiast ani razu nie zniekształciliśmy nic mówiąc do Małej.

Iwantyou
niestety ja się nie nudzę, bo w każdej wolnej chwili staram się pracować, co nie jest łatwe, bo nie mam wprawy jeszcze w opiece nad dzieckiem.
Magnusia śliczny syn.

Dopinguje potrzebujące!!! Selena musisz szybko urodzić, by do ciepłego domku wrócić
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 14:08   #2520
perfuzja
Zakorzenienie

Kanapa kupiona Wycieczka do ikei udana, zaliczylismy dwa pokoje matki z dzieckiem - bardzo przyjemne są
Emil przespał prawie cała wyprawę

Moja noc teraz wyglada tak:
- karmie Emila i usypiam go w jego łóżeczku
- zasypiam w łóżku
- wstaje bo Emil płacze
- przewijam go
- karmie na sofie w salonie/fotelu z dziecięcym pokoju
- odbijam - spektakularne bekniecie budzi nawet z głębokiego snu (nieodbity budzi sie w łóżeczku wiercąc sie/ulegając/krztuszac...)
- odkładam do łóżeczka
- spędzam 30-60 minut przy łóżeczku, glaszczac Emila i śpiewając
- wracam do sypialni zadowolona
- po 5/10/15 minutach Emil sie wybudza i płacze
- wstaje i powtarzam śpiewanie
- w rzadkich przypadkach: Emil zasypia i wracam do sypialni, skąd często jestem wywoływana po kolejnych kilku minutach. Najcześciej biorę go na sofę w salonie i tam zasypia przy mnie w minutę.
- resztę nocy spędzam na sofie, gdzie moge spać tylko na jednym boku i budze sie obolała.

Wiec mam nadzieje, ze kanapa w pokoju dziecięcym będzie znaczną poprawą mojej jakość życia nocnego. Zasypiac bede cały czas w sypialni, a od pierwszej pobudki bede sie przenosić na kanapę. Kupiłam taka, którą rozkłada się na podłodze, wiec nie bede bała sie, ze Emil spadnie.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości