|
|
#2971 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Aliexpress - chińskie allegro
Hej, ja mam inne pytanie, nie wiem może się powtarzam, ale no cóż jakoś nie mogłam znaleźć odp. Ostatnio zamówiłam na alli etui na tablet, w sumie był to mój 1 zakup. Pokrowiec doszedł w 2 ,5 tyg, wszystko było by ok, gdy nie to że kolor okazał się inny niż zamówiłam. Okazało się, że zdjęcia były źle podpisane tzn na zdjęciu etui było czarne a podpis, że jest to kolor niebieski. Teraz moje pytania:
1.Czy jest sens otwierać spór? czy nie? w sumie po cześci moja wina że nie doczytałam, ale też wina sprzedawcy, że kolory na zdjęciach nie odpowiadają opisom 2. czy jeśli nie wystąpię ze sporem, a uda mi się dogadać ze sprzedawcą, że zwróci mi część kosztów, to, w jaki sposób to się stanie? Przez alli, czy będę musiała mu podać swoje konto bankowe? Przepraszam za takie pytania, ale tak jak wcześniej napisałam nie znalazłam nigdzie odpowiedzi, a wiem, że są tu osoby które mają większe doświadczenie w tym serwisie niż ja. Z góry dzięki za odp.
|
|
|
|
#2972 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, w trackingu pojawiło mi się takie coś jak
" NULL " przed tym było Departure from outward office of exchange, co to może oznaczać ??
|
|
|
|
#2973 |
|
Raczkowanie
|
Przesyłka opuściła Chiny i powoli możesz zacząć sprawdzać status na stronie polskiej
|
|
|
|
#2974 |
|
Zadomowienie
|
Może któraś z Was miała taką sytuację.
Kupiłam sukienkę w listopadzie (pisałam już o tym parę stron wcześniej). Została wysłana pod koniec listopada. Czas na liczniku kończył się więc napisałam do sprzedawcy. Wydłużył go o chyba 5 dni albo 10. Teraz znowu się kończył więc otworzyłam spór bo nie wiedziałam za bardzo co zrobić. Sprzedawca wydłużył czas o kolejne 2 miesiące i prosi o anulowanie sporu. Co mam zrobić? Czy jak go anuluję to w razie problemów, gdyby przesyłka nie doszła po kolejnych dwóch miesiącach będę mogła go jeszcze raz otworzyć? Miała któraś z Was taką sytuację?
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
Nie miałam takiej sytuacji, ale ewidentnie sprzedawca coś kręci i ja bym zostawiła ten spór i chciała zwrot kasy, bo ile można jeszcze czekać.. gościu Cię będzie tak zwodził i co?
|
|
|
|
#2976 |
|
Konto usunięte
|
eskaluj spór, to jest przeginka
raz zamkniętego sporu już nie otworzysz.
|
|
|
|
#2977 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny doradzcie, czy moge otworzyc spor? czy nie ma sensu.
http://www.aliexpress.com/snapshot/313895469.html zamowilam ta bluzeczke ale na mojej serce jest jakies niewymiarowe ;/i krzywo uszyte. Czy to powod, czy raczej bzdura?
|
#2978 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogóle ja bym powiedziała że na aukcji sukienka jest turkusowa (bardziej wpadająca w zieleń- widac to szczególnie na tych różyczkach w serduszku) a twoja bardziej niebieska ale w sumie w kolorze jest napisane blue a sprzedawca moze sie tłumaczyć złym ustawieniem monitora więc tu raczej nic się nie wskóra. Edytowane przez waaampirmona Czas edycji: 2014-01-29 o 12:04 |
|
|
|
|
#2979 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
Macie rację, nie będe anulować tego sporu bo nie wiem czy sie wogole doczekam tej przesyłki... Zobaczę co alli postanowi chociaż wydaje mi się że mogą być po jego stronie bo w końcu wysłał a to że nie doszła to nie jego wina...
|
|
#2980 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem co wybieram i po czterech latach pracy w banku potrafię sprawdzić ofertę bankową pod każdym względem opłacalności i ukrytych kosztów, które klient ponosi . Myślę, że dla mnie Alior z pewnością nie jest najtańszą opcją ze względu na duże różnice spreadowe. A więc dalej będę twierdzić, że Bank Zachodni jest dla mnie tańszy w obsłudze. Poza tym nie musialam zakładać kolejnego konta, żeby mieć kartę, w Aliorze jest to wymagane.
|
|
|
|
|
#2981 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny mam pytanko, bo robiłam dopiero 1 raz zamówienie 2 dni temu. proszę powiedzcie czy jak moja przesyłka zostanie wysłana to dostane jakieś info na maila? np do śledzenia przesyłki?
|
|
|
|
#2982 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się zastanawiam nad moim disputem bo sprzedawca też coś chyba kręci. Napisał że zgadza się na zwrot 3 dolarów i teraz mam w dispute informację : Details Did you receive your order Yes Do you want to return goods No Dispute Reason: Different in material,color, size, design, functionality, etc. Dispute Order Total: US $ 7.14(US $ 7.14Product Price andUS $ 0.00Shipping Fee) Refund Request: US $ 3.00 Dispute Opened: Jan. 09 2014 I wkleił to z moim pełnym opisem który dodałam w dispute. To wygląda tak jakby on mój dispute jakimś cudem edytował bo mam napisane że chcę zwrot 3 dolarów.... o co tu chodzi ? Czy ali będzie patrzyło w historię że chciałam cały czas pełen zwrot czy wezma pod uwagę tylko to co jest napisane jako ostatnie ;/ ? Nie mam już możliwości zmienienia tej kwoty. U Was też to się tak zmieniało kiedy sprzedawca dawał jakąś propozycję a mimo to udało się odzyskać całość ? Edytowane przez waaampirmona Czas edycji: 2014-01-29 o 12:19 |
|
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
W tym tygodniu dostałam tę bluzkę:
http://www.aliexpress.com/snapshot/6005058131.html Nie jestem do końca zadowolona, gdyż bluzka nie jest biała, a ecri i guziki są inne niż na zdjęciu - brzydsze.. Metka jakaś chińska. Sprawdzac wymiarów mi się nie chce, ale pasuje na mnie, także chyba się w miarę zgadzają
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam wczoraj tą bluzkę :
UT8vpaeXXdbXXagOFbX2.jpg Materiał śliski, ale nie prześwituje. Rozmiar S wypada jak XS, nawet na metce jest rozmiar 6 (34). Fajna, dłuższa, zostawiam sobie. Realne foty dodam jak trochę wyzdrowieję
|
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2986 |
|
Raczkowanie
|
Dotarła do mnie ta koszula: http://www.aliexpress.com/snapshot/302275063.html
Otworzyłam spór. Wymiary zdecydowanie mniejsze niż podane w aukcji, jest na mnie za mała i ogólnie jakaś dziwna. |
|
|
|
#2987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba ze byla na aukcji inna? a to jeszcze moje cuda
|
|
#2988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2989 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu uprzedzam pytania. Nie zawsze są chińskie metki, w kwiatkowej koszuli miałam metkę Bershki. To była ta aukcja
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Guzików i tak nie widać. Tylko materiał mógłby być lepszy, grubszy.
|
|
|
|
|
#2992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
były takie czarne?
Edytowane przez PoppyHoney Czas edycji: 2014-01-29 o 14:34 |
|
|
|
|
#2994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2995 |
|
Zadomowienie
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
niestety ten sprzedawca nie ma już ich wystawionych
|
|
|
|
#2997 | |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za takie informację również. Dla Ciebie za mała, a ja sobie ją dodam pod rozwagę . Śliczna jest mimo wszystko .---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadza sie ta podana w aukcji ? |
|
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz, że nawet materiał nie jest zły wbrew pozorom, ładnie się prezentuje, jak jedwab czy cuś tylko szkoda, że nie biała, taka jak wyszła nawet na moim zdjęciu..hmmm..niebardzo
|
|
#3000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

. Myślę, że dla mnie Alior z pewnością nie jest najtańszą opcją ze względu na duże różnice spreadowe. A więc dalej będę twierdzić, że Bank Zachodni jest dla mnie tańszy w obsłudze. Poza tym nie musialam zakładać kolejnego konta, żeby mieć kartę, w Aliorze jest to wymagane.

Metka jakaś chińska. Sprawdzac wymiarów mi się nie chce, ale pasuje na mnie, także chyba się w miarę zgadzają