Terapie przeciwtrądzikowe: DIFFERIN - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-29, 00:06   #3241
StarsBeachSunriseAndHe
Rozeznanie

Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: DIFFERIN

Mam dość! Stan cery od dłuższego czasu jest znacznie gorszy niż przed stosowaniem Differinu, a minęło już sporo czasu... Kiedy po niego sięgnęłam, moim problemem były zaskórniki otwarte i zamknięte, a także grudki. W tej chwili zaskórników i grudek jest tyle samo, ile było, lecz przybyło ropnych zmian i co najgorsze - podskórnych "gul".
Ile należy czekać? Najchętniej poszlabym na konsultację do dermatologa, ale znalezienie kompetentnego w mojej okolicy graniczy z cudem. Nie wiem już co powinnam zrobić...

Proszę, przeszukaj swoje półki, zapytaj znajomych...
StarsBeachSunriseAndHe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-29, 10:12   #3242
Antymionka
Moderator

Cytat:
Napisane przez StarsBeachSunriseAndHe Pokaż wiadomość
Mam dość! Stan cery od dłuższego czasu jest znacznie gorszy niż przed stosowaniem Differinu, a minęło już sporo czasu... Kiedy po niego sięgnęłam, moim problemem były zaskórniki otwarte i zamknięte, a także grudki. W tej chwili zaskórników i grudek jest tyle samo, ile było, lecz przybyło ropnych zmian i co najgorsze - podskórnych "gul".
Ile należy czekać? Najchętniej poszlabym na konsultację do dermatologa, ale znalezienie kompetentnego w mojej okolicy graniczy z cudem. Nie wiem już co powinnam zrobić...
A jak wygląda Twoja cała pielęgnacja, wraz z differinem? Wiesz, on wyciąga wszystkie brudy na wierzch. Myślę że stąd ta reakcja. Dla mnie differin był za słaby nieco- mam bardzo mocno zanieczyszczoną skórę, dlatego sama leczę się kwasami.
Antymionka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-29, 13:27   #3243
SONA94
Przyczajenie

Lightbulb Dot.: differin

Cytat:
Napisane przez emilka32 Pokaż wiadomość
pewien Pan doktor online powiedizal ze przy leczeniu differinem nie powinno sie stosowac zadnych kremow bo skora robi sie bardzo delikatna i moze sie byle czym podraznic tylko EMOLIENTY wlasnie szukam co to takiego?
&lt;br /&gt;<br />
przy kuracji Differinem nie jest również wskazane używanie wody do oczyszczania twarzy tylko stosowanie np emulsji do oczyszczania bez uzycia wody, np. Cetaphil<br />
<br />

Edytowane przez SONA94
Czas edycji: 2014-12-29 o 13:32
SONA94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-29, 14:54   #3244
StarsBeachSunriseAndHe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Antymionka Pokaż wiadomość
A jak wygląda Twoja cała pielęgnacja, wraz z differinem? Wiesz, on wyciąga wszystkie brudy na wierzch. Myślę że stąd ta reakcja. Dla mnie differin był za słaby nieco- mam bardzo mocno zanieczyszczoną skórę, dlatego sama leczę się kwasami.
Na noc Differin, oczyszczam Cetphilem EM, nawilżam Cetaphilem MD.
Tak zaleciła dermatolog...

Cytat:
Napisane przez SONA94 Pokaż wiadomość
przy kuracji Differinem nie jest również wskazane używanie wody do oczyszczania twarzy tylko stosowanie np emulsji do oczyszczania bez uzycia wody, np. Cetaphil
Dlaczego nie powinno się używać wody? a stosuję Cetaphil EM, ale spłukuję go wodą...

Edytowane przez StarsBeachSunriseAndHe
Czas edycji: 2014-01-29 o 14:57
Stary 2014-01-29, 16:47   #3245
Antymionka
Moderator

Cytat:
Napisane przez StarsBeachSunriseAndHe Pokaż wiadomość
Na noc Differin, oczyszczam Cetphilem EM, nawilżam Cetaphilem MD.
Tak zaleciła dermatolog...

Dlaczego nie powinno się używać wody? a stosuję Cetaphil EM, ale spłukuję go wodą...
Możesz używać wody, ale zaleca się smarowanie differinem 15 minut po umyciu twarzy. Czasami odstawienie np. wody pomaga w redukcji trądziku, zależy jaką masz wodę u siebie. Ja nie zrezygnuję, wtedy mam pewność że wszystko spłukałam.
Jeśli tak zaleciła dermatolog, to myślę że jest tego świadoma. Chociaż cetaphil może powodować te wypryski, możesz spróbować odstawić go na kilka dni, i użyć czegoś innego, zobaczysz czy wysyp ucichnie.
Jesteś cały czas pod kontrolą dermatologa tzn. chodzisz na wizyty co 2-3 miesiące?
Stary 2014-01-29, 19:01   #3246
StarsBeachSunriseAndHe
Rozeznanie

Cytat:
Możesz używać wody, ale zaleca się smarowanie differinem 15 minut po umyciu twarzy. Czasami odstawienie np. wody pomaga w redukcji trądziku, zależy jaką masz wodę u siebie. Ja nie zrezygnuję, wtedy mam pewność że wszystko spłukałam.
Jeśli tak zaleciła dermatolog, to myślę że jest tego świadoma. Chociaż cetaphil może powodować te wypryski, możesz spróbować odstawić go na kilka dni, i użyć czegoś innego, zobaczysz czy wysyp ucichnie.
Jesteś cały czas pod kontrolą dermatologa tzn. chodzisz na wizyty co 2-3 miesiące?
Nawet nie pomyślałam o tym, że Cetaphil mógłby powodować problemy skórne. Dziękuję za wskazówkę, spróbuję i ocenię, czy to on jest winowajcą, czy po prostu tak przebiega moja kuracja.
Stała kontrola jest w ostatnim czasie nieco utrudniona, bo akurat dermatolog do której chodzę w grudniu miała termin porodu - w związku z tym wizyty były niemożliwe, ale staram się zapisać na wizytę w najbliższym czasie (od ostatniej minęło niestety aż 3,5 miesiąca)

Stary 2014-01-30, 22:03   #3247
tepira
Przyczajenie

Differin - jaki płyn do demakijażu?

Tydzień temu dermatolog przepisała mi żel Differin na zmianę z płynem Aknemycin Plus. Mam baaardzo wrażliwą skórę twarzy i od kiedy zaczęłam używać tych rzeczy i kiedy zmywam makijaż, cała twarz mnie piecze Używam płynu Ziaja Ulga dla skóry wrażliwej, bo tylko on jeden mnie nie uczula ani nie piecze - no, nie piekło do tej pory
Jaki więc polecacie płyn?
tepira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-31, 07:56   #3248
jarek4589
Raczkowanie

Dot.: Differin - jaki płyn do demakijażu?

Za 3 tygodnie również zaczynam stosować differin,jednak mówiłem mojej dermatolog,że mam od jakiegoś czasu wręcz nadwrażliwą cere i zamiast żelu przepisała mi krem,jest podobno "delikatniejszy",ale jeśli spowoduje duże podrażnienie skóry mam stosować co 2-3 dzień. Może również używaj go co pewien czas? Stosujesz jakieś kremy do twarzy?
jarek4589 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-31, 14:56   #3249
tepira
Przyczajenie

Moja dermatolog powiedziała mi to samo, że jak będzie piekło to stosować co 2/3 dni na zmianę z płynem Aknemycin Plus. I przepisała mi krem Dexeryl
tepira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-31, 16:13   #3250
Antymionka
Moderator

Cytat:
Napisane przez tepira Pokaż wiadomość
Tydzień temu dermatolog przepisała mi żel Differin na zmianę z płynem Aknemycin Plus. Mam baaardzo wrażliwą skórę twarzy i od kiedy zaczęłam używać tych rzeczy i kiedy zmywam makijaż, cała twarz mnie piecze Używam płynu Ziaja Ulga dla skóry wrażliwej, bo tylko on jeden mnie nie uczula ani nie piecze - no, nie piekło do tej pory
Jaki więc polecacie płyn?
Ponoć Bioderma Sensibio jest najlepsza do skóry wrażliwej. Poza tym na tym forum jest już wątek i o skórze wrażliwej, i o kuracji differinem. Wątek przenoszę.
Stary 2014-02-02, 15:59   #3251
michalina1998
Przyczajenie

Differin

Cześć, mam problem jeśli chodzi o zaskórniki zamknięte na czole. Znalazłam wątki o differinie i postanowiłam ze zadbam o cere na własną rękę. Wiem ze powinnam sie udać do dermatologa jednak bardzo mi zależy żeby zacząć kuracje teraz kiedy mam ferie a najwcześniejsza wizyta u lekarza to 28 luty. Prosze powiedzcie mi co wiecie o differinie: jak stosować? krem czy żel? punktowo czy na całą twarz? pomógł wam? Jakie żele i mydła można stosować hdy go używamy? Czy delikatny makijaż wchodzi w gre? jak nawilżać skóre? PROSZE O POMOC ale prosze również mówcie o waszych doświadczeniach a nie znajomych ponieważ jest to dla mnie bardzo ważne :C Z góry wam dziękuje ! <3
michalina1998 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-02, 16:46   #3252
Marcin_619
Raczkowanie

Dot.: Differin

uzywałem i pomógł mi ale cudu nie zdzialał znaczy zaskórniki zamkniete wyeliminował ale otwarte zostaly nadal , zmniejszył pory, mnie wgl. nie podrażnial ani nie wysuszal , w formie kremu nic nie robił jak zwykly krem ale żel zadzialal i fajnie chlodzil twarz ,ja uzywalem na całą twarz, to czy można uzywać innych kosmetyków itp. zalezy od reakcji twojej skóry jak mówiłem mnie nie podrażnil w ani 1%
Stary 2014-02-02, 17:30   #3253
piniata
Rozeznanie

Dot.: Differin

mi lata temu razem z antybiotykiem pomogl i to bardzo,smarowalam najpoerw punktowo pozniej juz sie nie balam i smarowalam cala brode i czolo,wysusza,ale jak uzywamy dobrych kremow nawilzajacych to jest ok.aha i makijaz stosowalam caly czas(puder,podklad) i bylo ok.zele do twarzy najlepiej delikatne ale do cery tradzikowej.niewiem jaki przedzial cenowy Cie interesuje ale polecam vichy,ja wtedy uzywalam zelu i kremu i z twarza nic zlego sie nie dzialo w polaczeniu z differinem.
piniata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-02, 22:07   #3254
karmazynka99
Zakorzenienie

ja uzywałam, nie było epektakularnych efektów, ale uspokoił twarz, nie miałam wysypu

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-06, 11:52   #3255
ashla
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez paulina2614 Pokaż wiadomość
A mam jeszcze pytanko.
Czy jeszcze moze na forum jest ktos. Komu differin podraznial oczy?? czy da sie cos ztym zrobic?

Mi nie podrażnił co tyle oczu, ale pod oczami tak mi skóre wysuszył że niesamowicie Mimo, że oczywiście tam nie smarowałam ale nivea dała radę

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Dzisiaj będzie już 7 dzień jak używam Differin'a . Smaruje na noc , a twarz myję Pharmaceris do cery alergicznej i wrażliwej, taka pianka do twarzy i oczu. W 4 dniu tak mi strasznie łuszczyło skórę, że gdy kładłam podkład kryjący na cere to wszystkie skórki było widać :P Masakra, dziś jest już lepiej . niestety nie dostałam żadnego kremu na dzień, jakiś nawilżający czy co Ciekawe dlaczego ;pp No nic, suchość ustepuje, to pewnie dermatolog miał ku temu powody. ;pp
ashla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-06, 15:57   #3256
201708250935
Konto usunięte

4 tydzien z differinem mija dzis... niewiele sie zmienilo wzgledem poprzedniego tygodnia. Nie przesuszyl, nie zluszczal, wywala tylko do wierzchu troche na czole (aktualnie 4 krostki male z woda)... w sumie przez te 4 tygodnie 4 razy uzywalam kremu pod oczami skora tez nie jest wysuszona ale pozbylam sie kaszki na brodzie tak jak sie naciaga dolna warge tak jak tutaj na gornym zdjeciu to byly takie wystajace zaskorniki, aktualnie nie mam nic
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-06, 22:00   #3257
ashla
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
4 tydzien z differinem mija dzis... niewiele sie zmienilo wzgledem poprzedniego tygodnia. Nie przesuszyl, nie zluszczal, wywala tylko do wierzchu troche na czole (aktualnie 4 krostki male z woda)... w sumie przez te 4 tygodnie 4 razy uzywalam kremu pod oczami skora tez nie jest wysuszona ale pozbylam sie kaszki na brodzie tak jak sie naciaga dolna warge tak jak tutaj na gornym zdjeciu to byly takie wystajace zaskorniki, aktualnie nie mam nic
O to malutko razy go użyłaś Tylko 4 razy:P Mi wywaliło wszystko po 3 dniu bodajże, i szybko się goi dzisiaj juz jest super teraz tylko czekam na ten super efekt gładkiej skóry xD ;D Za miesiąc wrzucę zdjęcia, przed i po
Stary 2014-02-07, 04:44   #3258
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ashla Pokaż wiadomość
O to malutko razy go użyłaś Tylko 4 razy:P Mi wywaliło wszystko po 3 dniu bodajże, i szybko się goi dzisiaj juz jest super teraz tylko czekam na ten super efekt gładkiej skóry xD ;D Za miesiąc wrzucę zdjęcia, przed i po
Używam go co drugi dzień (lacznie 15 razy juz) + skrocilam czas aplikacji do 10 minut po myciu a mi chodzilo tam o krem do twarzy nie sprecyzowalam

Edytowane przez 201708250935
Czas edycji: 2014-02-07 o 04:54
Stary 2014-02-07, 10:01   #3259
134ee42273c188326c7d135a8ec6bae158ae6ed6_65555cb7a917c
Konto usunięte

Używam już ponad 20 dni, ale jak na razie brak poprawy Za miesiąc idę na wizytę, jak dalej będzie bez zmian to dostanę inny lek. Powiedzcie mi, ci którym Differin pomógł na zaskórniki zamknięte, to po jakim mniej więcej czasie?

Oo, nagomiko, dopiero teraz zobaczyłam posta, przywróciłaś mi nadzieję, może i u mnie coś się jeszcze ruszy...

Edytowane przez 134ee42273c188326c7d135a8ec6bae158ae6ed6_65555cb7a917c
Czas edycji: 2014-02-07 o 10:03
134ee42273c188326c7d135a8ec6bae158ae6ed6_65555cb7a917c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-07, 21:21   #3260
201708250935
Konto usunięte

robie jednak update: po zrobieniu zdjec i porownaniu z zeszlym tygodniem strasznie mnie wysypalo ehhh
Stary 2014-02-08, 15:17   #3261
VioletRose
Raczkowanie

A mi pani dermatolog przepisała właśnie differin na noc i brevoxyl na dzień i kazała mi smarować się jak najmniejszą warstwą. Tydzień już się smaruję i widać poprawę Na początku miałam czerwone plamy i wysuszoną skórę, ale potem chyba się przyzwyczaiłam bo już wszystko jest ok. Co do trądziku (miałam średnio nasilony zaskórnikowo-grudkowo-krostkowy czy coś takiego) to bardzo się uspokoił. Z dnia na dzień widzę poprawę. Powiem wam jeszcze mój plan pielęgnacji: Rano żel do mycia (la roche-posay) potem woda termalna (La roche-posay, bardzo uspokaja cerę) i po 5 minutach nakładam właśnie brevoxyl, czekam aż się wchłonie i na to nakładam fluid matujący pędzlem- flat topem (fluid z pharmaceric, bardzo polecam, nie zatyka porów i posiada filtry) i jak przychodzę ze szkoły to wszystko zmywam płynem micelarnym z neutralnym ph (la roche-posay, jest bardzo delikatny przy czym łagodzi ewentualne podrażnienia) no psikam trochę wody termalnej, potem na noc oczywiście myję buzię żelem i nakładam differin. Kosmetyki z firmy la roche są dosyć drogie, ale jak dla mnie idealne. A trądzik znika z każdym dniem ^^

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
robie jednak update: po zrobieniu zdjec i porownaniu z zeszlym tygodniem strasznie mnie wysypalo ehhh
Działanie tego leku to oczyszczanie więc bardzo możliwe że "wyciągnął" wszystko na zewnątrz, pani dermatolog mówiła mi że jeśli takie coś nastąpi to trzeba stosować go dalej i podobno nawrót nie nastąpi (nie wiem ile w tym prawdy). Btw być może to też wina kosmetyków jakich stosujesz, przejrzyj ulotki i składy czy cię przypadkiem nie zapychają no i rzecz oczywista że musisz mieć jakiś produkt z filtrem przy terapii z differinem. Polecam też Brevoxyl- jest bez recepty i fanie współgra z differinem.
VioletRose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 15:50   #3262
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez VioletRose Pokaż wiadomość

Działanie tego leku to oczyszczanie więc bardzo możliwe że "wyciągnął" wszystko na zewnątrz, pani dermatolog mówiła mi że jeśli takie coś nastąpi to trzeba stosować go dalej i podobno nawrót nie nastąpi (nie wiem ile w tym prawdy). Btw być może to też wina kosmetyków jakich stosujesz, przejrzyj ulotki i składy czy cię przypadkiem nie zapychają no i rzecz oczywista że musisz mieć jakiś produkt z filtrem przy terapii z differinem. Polecam też Brevoxyl- jest bez recepty i fanie współgra z differinem.
wiem jak on dziala po prostu w zeszlym tygodniu buzia byla czysta, teraz mnie wywalilo... mam filtr, mam zaufane kosmetyki i wiem ze to nie ich iwna a jedynie mojej zanieczyszczonej cery co do brevoxylu - podziekuje, wystarczy mi juz dokarmiania wolnych rodnikow po tylu latach jak stosowalam nadtlenek benzoilu, mam normaclin

btw Garry na avku

Edytowane przez 201708250935
Czas edycji: 2014-02-08 o 15:53
Stary 2014-02-08, 17:47   #3263
jarek4589
Raczkowanie

U mnie brevoxyl w ogóle się nie sprawdził,nakładałem go punktowo i w miejscu gdzie go nałożyłem robiła się duża,okrągła,czerwona plama jak po poparzeniu,na szczęście moja dermatolog przepisała mi deifferin i klindacin T zamiast epiduo i mam nadzieję,że bd ok
Mam pytanie ta woda termalna przywraca naturalne ph skóry tak jak zwykły tonik?
jarek4589 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-09, 19:47   #3264
VioletRose
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jarek4589 Pokaż wiadomość
U mnie brevoxyl w ogóle się nie sprawdził,nakładałem go punktowo i w miejscu gdzie go nałożyłem robiła się duża,okrągła,czerwona plama jak po poparzeniu,na szczęście moja dermatolog przepisała mi deifferin i klindacin T zamiast epiduo i mam nadzieję,że bd ok
Mam pytanie ta woda termalna przywraca naturalne ph skóry tak jak zwykły tonik?
Woda termalna trochę uspokaja podrażnienia jeśli np. popsikam się nią na noc, z tego co zauważyłam to też zmniejsza ilość wydzielanego sebum w ciągu dnia no i regeneruje skórę, z teorii to nie wiem jakie ma jeszcze działanie ale na pewno jest do innych celów niż tonik (np. nie oczyszcza).
VioletRose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-09, 19:48   #3265
ashla
Przyczajenie

O widzicie, nie wiedziałam że Diferin trzeba nakładać cieniutką warstwę;P Dzisiaj tak zrobię

Mam pytanie do dziewczyn którym wysuszyła się skóra na początku, czy używałyście jakiś maseczek nawilżających? Bo ja dziś się przełamałam i nałożyłam sobie nawilżająca maseczkę z perfekty na 20 minut. Zmyję ją potem i po 20 minutach nałożę diferin. Zobaczę czy skóra rano będzie lepsza
Stary 2014-02-09, 20:48   #3266
134ee42273c188326c7d135a8ec6bae158ae6ed6_65555cb7a917c
Konto usunięte

Ja zawsze nakładam silnie nawilżający krem rano i wszystko jest ok Kilka dni miałam taką wysuszoną skórę, że mi się porobiły zmarszczki pod oczami, więc bez takiego kremu by się nie obeszło Teraz już jest dużo spokojniej, a maseczek się boję, bo zawsze po nich mnie wysypuje
134ee42273c188326c7d135a8ec6bae158ae6ed6_65555cb7a917c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-09, 21:09   #3267
Antymionka
Moderator

Cytat:
O widzicie, nie wiedziałam że Diferin trzeba nakładać cieniutką warstwę;P Dzisiaj tak zrobię

Mam pytanie do dziewczyn którym wysuszyła się skóra na początku, czy używałyście jakiś maseczek nawilżających? Bo ja dziś się przełamałam i nałożyłam sobie nawilżająca maseczkę z perfekty na 20 minut. Zmyję ją potem i po 20 minutach nałożę diferin. Zobaczę czy skóra rano będzie lepsza
Jak już to jakieś łagodne maseczki, najlepiej naturalne. Z glinką, i od tego dodać pantenol lub kwas hialuronowy.
Najważniejszy jest krem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-10, 04:40   #3268
ashla
Przyczajenie

Cytat:
Jak już to jakieś łagodne maseczki, najlepiej naturalne. Z glinką, i od tego dodać pantenol lub kwas hialuronowy.
Najważniejszy jest krem.
Własnie kremu nie dostałam, i od samego początku nic nie używam, pewnie dlatego się tak pomarszczyłam.

---------- Dopisano o 05:40 ---------- Poprzedni post napisano o 05:39 ----------

A co do maseczki którą wcześniej stosowałam, buzia jest o wiele lepsza
Stary 2014-02-10, 16:57   #3269
Ilike_it
Zakorzenienie

Wracam na nowo. Zmieniłam dermatologa, znowu dostałam Differin, który mam stosować na czoło, nos i brodę w celu wyeliminowania zaskórników otwartych. Na wypryski mam używać pastę cynkową na noc, a na dzień Normaclin (na całą twarz).

Do mycia mam Cetaphil, który już się kończy, ale jest on dla mnie zbyt słaby do oczyszczania. Do zmywania makijażu używam płynów micelarnych, jednak przy demakijażu czuję pieczenie, ból. Przy nakładaniu kremu nawilżającego tak samo. Wczoraj musiałam zrobić pierwszy raz maseczkę nawilżającą, bo nie mogę już tego znieść. :/ Dziś już było lepiej. Polecicie mi jakiś krem? Zdecydować się na Cetaphil? Czy może coś innego?

Możecie podesłać mi link do tego tematu na forum o nawilżaniu?

matura 2014
2.09.14 - prawo jazdy
studentka

blog
Ilike_it jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 19:48   #3270
Antymionka
Moderator

Cytat:
Własnie kremu nie dostałam, i od samego początku nic nie używam, pewnie dlatego się tak pomarszczyłam.

---------- Dopisano o 05:40 ---------- Poprzedni post napisano o 05:39 ----------

A co do maseczki którą wcześniej stosowałam, buzia jest o wiele lepsza
Nie musiałaś dostawać, niestety ale trzeba pamiętać że krem nawilżający to podstawa, czy stosujesz differin, czy nie, zawsze nawilżanie jest na pierwszym miejscu.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości