![]() |
#3241 |
Rozeznanie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: DIFFERIN
Mam dość! Stan cery od dłuższego czasu jest znacznie gorszy niż przed stosowaniem Differinu, a minęło już sporo czasu... Kiedy po niego sięgnęłam, moim problemem były zaskórniki otwarte i zamknięte, a także grudki. W tej chwili zaskórników i grudek jest tyle samo, ile było, lecz przybyło ropnych zmian i co najgorsze - podskórnych "gul".
![]() Ile należy czekać? Najchętniej poszlabym na konsultację do dermatologa, ale znalezienie kompetentnego w mojej okolicy graniczy z cudem. Nie wiem już co powinnam zrobić... ![]()
Na mojej wymiankowej wish znajduje się tylko jedna rzecz: SZUKAM KSIĄŻKI "GANDŻA" autorstwa Zygmunta MUŃKA Staszczyka !!! Jeśli ją posiadasz - DAJ ZNAĆ! Proszę, przeszukaj swoje półki, zapytaj znajomych... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3242 | |
Moderator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3243 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
przy kuracji Differinem nie jest również wskazane używanie wody do oczyszczania twarzy tylko stosowanie np emulsji do oczyszczania bez uzycia wody, np. Cetaphil<br /> <br /> ____________________ Jesteś wymagającym klientem? http://arletamilczyk.blox.pl/html Kliknij tutaj. Nie zawiedziesz się! Edytowane przez SONA94 Czas edycji: 2014-12-29 o 13:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3244 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak zaleciła dermatolog... Dlaczego nie powinno się używać wody? a stosuję Cetaphil EM, ale spłukuję go wodą...
Na mojej wymiankowej wish znajduje się tylko jedna rzecz: SZUKAM KSIĄŻKI "GANDŻA" autorstwa Zygmunta MUŃKA Staszczyka !!! Jeśli ją posiadasz - DAJ ZNAĆ! Proszę, przeszukaj swoje półki, zapytaj znajomych... ![]() Edytowane przez StarsBeachSunriseAndHe Czas edycji: 2014-01-29 o 14:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3245 | |
Moderator
|
Cytat:
Jeśli tak zaleciła dermatolog, to myślę że jest tego świadoma. Chociaż cetaphil może powodować te wypryski, możesz spróbować odstawić go na kilka dni, i użyć czegoś innego, zobaczysz czy wysyp ucichnie. Jesteś cały czas pod kontrolą dermatologa tzn. chodzisz na wizyty co 2-3 miesiące? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3246 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Stała kontrola jest w ostatnim czasie nieco utrudniona, bo akurat dermatolog do której chodzę w grudniu miała termin porodu - w związku z tym wizyty były niemożliwe, ale staram się zapisać na wizytę w najbliższym czasie (od ostatniej minęło niestety aż 3,5 miesiąca)
Na mojej wymiankowej wish znajduje się tylko jedna rzecz: SZUKAM KSIĄŻKI "GANDŻA" autorstwa Zygmunta MUŃKA Staszczyka !!! Jeśli ją posiadasz - DAJ ZNAĆ! Proszę, przeszukaj swoje półki, zapytaj znajomych... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3247 |
Przyczajenie
|
Differin - jaki płyn do demakijażu?
Tydzień temu dermatolog przepisała mi żel Differin na zmianę z płynem Aknemycin Plus. Mam baaardzo wrażliwą skórę twarzy i od kiedy zaczęłam używać tych rzeczy i kiedy zmywam makijaż, cała twarz mnie piecze
![]() ![]() Jaki więc polecacie płyn? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3248 |
Raczkowanie
|
Dot.: Differin - jaki płyn do demakijażu?
Za 3 tygodnie również zaczynam stosować differin,jednak mówiłem mojej dermatolog,że mam od jakiegoś czasu wręcz nadwrażliwą cere i zamiast żelu przepisała mi krem,jest podobno "delikatniejszy",ale jeśli spowoduje duże podrażnienie skóry mam stosować co 2-3 dzień. Może również używaj go co pewien czas? Stosujesz jakieś kremy do twarzy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3249 |
Przyczajenie
|
Moja dermatolog powiedziała mi to samo, że jak będzie piekło to stosować co 2/3 dni na zmianę z płynem Aknemycin Plus. I przepisała mi krem Dexeryl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3250 | |
Moderator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3251 |
Przyczajenie
|
Differin
Cześć, mam problem jeśli chodzi o zaskórniki zamknięte na czole. Znalazłam wątki o differinie i postanowiłam ze zadbam o cere na własną rękę. Wiem ze powinnam sie udać do dermatologa jednak bardzo mi zależy żeby zacząć kuracje teraz kiedy mam ferie a najwcześniejsza wizyta u lekarza to 28 luty. Prosze powiedzcie mi co wiecie o differinie: jak stosować? krem czy żel? punktowo czy na całą twarz? pomógł wam? Jakie żele i mydła można stosować hdy go używamy? Czy delikatny makijaż wchodzi w gre? jak nawilżać skóre? PROSZE O POMOC ale prosze również mówcie o waszych doświadczeniach a nie znajomych ponieważ jest to dla mnie bardzo ważne :C Z góry wam dziękuje ! <3
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3252 |
Raczkowanie
|
Dot.: Differin
uzywałem i pomógł mi ale cudu nie zdzialał znaczy zaskórniki zamkniete wyeliminował ale otwarte zostaly nadal , zmniejszył pory, mnie wgl. nie podrażnial ani nie wysuszal , w formie kremu nic nie robił jak zwykly krem ale żel zadzialal i fajnie chlodzil twarz
![]()
![]() |
#3253 |
Rozeznanie
|
Dot.: Differin
mi lata temu razem z antybiotykiem pomogl i to bardzo,smarowalam najpoerw punktowo pozniej juz sie nie balam i smarowalam cala brode i czolo,wysusza,ale jak uzywamy dobrych kremow nawilzajacych to jest ok.aha i makijaz stosowalam caly czas(puder,podklad) i bylo ok.zele do twarzy najlepiej delikatne ale do cery tradzikowej.niewiem jaki przedzial cenowy Cie interesuje ale polecam vichy,ja wtedy uzywalam zelu i kremu i z twarza nic zlego sie nie dzialo w polaczeniu z differinem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3254 |
Zakorzenienie
|
ja uzywałam, nie było epektakularnych efektów, ale uspokoił twarz, nie miałam wysypu
![]() |
#3255 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mi nie podrażnił co tyle oczu, ale pod oczami tak mi skóre wysuszył że niesamowicie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Dzisiaj będzie już 7 dzień jak używam Differin'a . Smaruje na noc , a twarz myję Pharmaceris do cery alergicznej i wrażliwej, taka pianka do twarzy i oczu. W 4 dniu tak mi strasznie łuszczyło skórę, że gdy kładłam podkład kryjący na cere to wszystkie skórki było widać :P Masakra, dziś jest już lepiej . niestety nie dostałam żadnego kremu na dzień, jakiś nawilżający czy co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3256 |
Konto usunięte
|
4 tydzien z differinem mija dzis... niewiele sie zmienilo wzgledem poprzedniego tygodnia. Nie przesuszyl, nie zluszczal, wywala tylko do wierzchu troche na czole (aktualnie 4 krostki male z woda)... w sumie przez te 4 tygodnie 4 razy uzywalam kremu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3257 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3258 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201708250935 Czas edycji: 2014-02-07 o 04:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3259 |
Konto usunięte
|
Używam już ponad 20 dni, ale jak na razie brak poprawy
![]() Oo, nagomiko, dopiero teraz zobaczyłam posta, przywróciłaś mi nadzieję, może i u mnie coś się jeszcze ruszy... Edytowane przez 134ee42273c188326c7d135a8ec6bae158ae6ed6_65555cb7a917c Czas edycji: 2014-02-07 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3260 |
Konto usunięte
|
robie jednak update: po zrobieniu zdjec i porownaniu z zeszlym tygodniem strasznie mnie wysypalo ehhh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3261 |
Raczkowanie
|
A mi pani dermatolog przepisała właśnie differin na noc i brevoxyl na dzień i kazała mi smarować się jak najmniejszą warstwą. Tydzień już się smaruję i widać poprawę
![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Działanie tego leku to oczyszczanie więc bardzo możliwe że "wyciągnął" wszystko na zewnątrz, pani dermatolog mówiła mi że jeśli takie coś nastąpi to trzeba stosować go dalej i podobno nawrót nie nastąpi (nie wiem ile w tym prawdy). Btw być może to też wina kosmetyków jakich stosujesz, przejrzyj ulotki i składy czy cię przypadkiem nie zapychają no i rzecz oczywista że musisz mieć jakiś produkt z filtrem przy terapii z differinem. Polecam też Brevoxyl- jest bez recepty i fanie współgra z differinem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3262 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() btw Garry na avku ![]() Edytowane przez 201708250935 Czas edycji: 2014-02-08 o 15:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3263 |
Raczkowanie
|
U mnie brevoxyl w ogóle się nie sprawdził,nakładałem go punktowo i w miejscu gdzie go nałożyłem robiła się duża,okrągła,czerwona plama jak po poparzeniu,na szczęście moja dermatolog przepisała mi deifferin i klindacin T zamiast epiduo i mam nadzieję,że bd ok
![]() Mam pytanie ta woda termalna przywraca naturalne ph skóry tak jak zwykły tonik? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3264 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3265 |
Przyczajenie
|
O widzicie, nie wiedziałam że Diferin trzeba nakładać cieniutką warstwę;P Dzisiaj tak zrobię
![]() Mam pytanie do dziewczyn którym wysuszyła się skóra na początku, czy używałyście jakiś maseczek nawilżających? Bo ja dziś się przełamałam i nałożyłam sobie nawilżająca maseczkę z perfekty na 20 minut. Zmyję ją potem i po 20 minutach nałożę diferin. Zobaczę czy skóra rano będzie lepsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3266 |
Konto usunięte
|
Ja zawsze nakładam silnie nawilżający krem rano i wszystko jest ok
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3267 | |
Moderator
|
Cytat:
Najważniejszy jest krem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3268 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 05:40 ---------- Poprzedni post napisano o 05:39 ---------- A co do maseczki którą wcześniej stosowałam, buzia jest o wiele lepsza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3269 |
Zakorzenienie
|
Wracam na nowo. Zmieniłam dermatologa, znowu dostałam Differin, który mam stosować na czoło, nos i brodę w celu wyeliminowania zaskórników otwartych. Na wypryski mam używać pastę cynkową na noc, a na dzień Normaclin (na całą twarz).
Do mycia mam Cetaphil, który już się kończy, ale jest on dla mnie zbyt słaby do oczyszczania. Do zmywania makijażu używam płynów micelarnych, jednak przy demakijażu czuję pieczenie, ból. Przy nakładaniu kremu nawilżającego tak samo. Wczoraj musiałam zrobić pierwszy raz maseczkę nawilżającą, bo nie mogę już tego znieść. :/ Dziś już było lepiej. Polecicie mi jakiś krem? Zdecydować się na Cetaphil? Czy może coś innego? Możecie podesłać mi link do tego tematu na forum o nawilżaniu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3270 |
Moderator
|
Nie musiałaś dostawać, niestety ale trzeba pamiętać że krem nawilżający to podstawa, czy stosujesz differin, czy nie, zawsze nawilżanie jest na pierwszym miejscu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.