|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
krew Wam badali na poziom d czy jak?
|
|
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my GT-S6310N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3574 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
A ja mam mały problem. Wczoraj po kąpieli zauważyłam że nasz synek ma całe plecy w dziwnych suchych plamach i te plamy są również na ramionkach i udach Wcześniej tego nie było, nic mu nie szkodziło, ani nabiał ani inne rzeczy. Teraz się zastanawiam czy to możliwe że tak nagle wyskoczyła jakaś nietolerancja, skaza białkowa czy coś... ![]() Te plamki są bardzo suche nie jest to wysypka, ale coś jak liszaj. I zastanawiam się również czy to nie atopowe zapalenie skóry bo ja osobiście mam z tym problem. Wyszło w ciąży i od tego momentu nie mogę się z tego wygrzebać. Może mały odziedziczył Tylko dziwi mnie to że to się pokazało tak z dnia na dzień i to nie w jakimś małym miejscu tylko prawie na całym ciele .
|
|
|
|
#3576 |
|
Przyczajenie
|
hej,
staram sie czytac, ale z pisaniem gorzej, mały marudny, znów coś z brzuszkiem się dzieje i 38 st, ileż można... noc też z kupskiem które nie chciało wyjść, obydwoje mamy dość. jutro zamiast na szczepienie to z temperaturą jedziemy... jeśli dobrze pamiętam, to któraś z Was chodzi z maluchem po domu w chuście... jaki rodzaj chusty? sprawdza się? moje małe 6 kg nic sobie nie robi ze swojej wagi i ostatnio już wymiękam jak mam go brać na ręce... probowalam orientować się w temacie i na razie zamawiam kółkową z womara. dobry wybór? nie czuję się na siłach wiązać małego na podstawie filmików z neta w tkaną, boję się, że jakoś go pokrzywię, a teraz na mojej wiosce nie mam szans na jakies szkolenie. elastyczna też wymaga wiązania, a mały chce być raz na rękach, zaraz nie, chodziłabym na okrągło zamotana w tą chustę na wiosnę się przeprowadzamy do tż, pojdziemy na jakies szkolenie i marzy mi się tkana. przynajmniej mały będzie pewniej trzymał główkę i będziemy zwiedzać świat ![]() edit - przeczytalam pare stron wstecz i doczytalam, że chustujecie
Edytowane przez kejti_b Czas edycji: 2014-01-29 o 16:23 |
|
|
|
#3577 |
|
Wtajemniczenie
|
My mamy nosidelko manduca.Dla mnie za duzo wiazania z tymi chustami. Ale jezeli juz,to polecam tkana, z elastycznej o malo co znajomej dziecko nie wypadlo. A miala juz kilka miesiecy doswiadczenia.
|
|
|
|
#3578 |
|
Zadomowienie
|
Ktosiula, zakupiłam właśnie skalpel na dvd , także dołączam się
![]() Jak Ci idą ćwiczenia ?
|
#3579 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Byli u mnie dziś panowie od neta man nadzieję że w końcu zrobili lece czytać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Dziś moja córcia znowu śmiała się w głos!! Cytat:
Luesita i jak u lekarza? Może doczytam.. PaulinaIzabela niczym nie smaruję, bo kąpiemy w emoliencie.Jak trzeba to smaruję suchą skórę oilatum. Cytat:
czyli szeroko ręce i wieeeelkie oczy![]() Natalia w trakcie kąpieli ma piąstki zaciśnięte. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Zdjęcia zobaczę później na kompie. Muszę aż zobaczyć o jakich książeczkach piszecie.Jak wejde na kompa to zobaczę jak to się cenowo prezentuje. Cytat:
A jak bioderka?Sanrio też bym zaproponowała żebyś odstawiła nabiał. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3580 |
|
Wtajemniczenie
|
De ale że jak dziecko by wypadło
ja się bardzo bałam chusty, bo własnie wydawało mi się, że to moment i dziecko na ziemi, ale jak spróbowałam się zamotać to mi się to wydało awykonalne a może za długo nosiła w elastycznej, ona dla mniejszych dzieciaków, a piszesz ze kilka miesięcy doświadczenia, to może nie zmieniła chusty w porę ![]() a jeszcze mnie te kółkowe zastanawiają, bo tylko na filmiku widziałam i ona jakby tak tylko podwinięta między brzuchem dorosłego a dzieckiem? tam nie ma ryzyka poluźnienia właśnie?Nasturcja chyba pisałaś o kółkowej? |
|
|
|
#3581 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A może nasz kolejny tyrł ba wątku to coś ze skazą i dietą wymyślimy? Jest nas coraz więcej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
Rusałka fajnie tak autostopem przez Polskę Choć w tych czasach strach.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3582 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
wykonczona jestem...moze pozniej nadrobie,wybaczcie...
Bylysmy u tego lekarza- morfologia ok,te odchyly od norm sa ok,bo normy dla doroslego. ale TSH nieco podwyzszone,wiec dostalismy skierowanie do poradni endy- dzwonilam,rejestracje wstrzymane,nie wiedza kiedy odblokuja ![]() poza tym glukoza niska,trzeba by powtorzyc za jakis miesiac pobranie:banghead: bo moze przez sposob pobrania tak wyszlo. i mimo,ze dzien u rodzicow spedzilam to jakoegos dola mam: pogoda z du...wiec nie bylysmy na spacerze,wiec cyc non stop prawie bo mala marudna, poza tym ciagle meczy kupy i placze co ja wybudza jak nieco zasnie, i te kapiele...i placze wieczorne ![]() sorry,ze tak o sobie i sie zale,mam nadzieje,ze jutro juz bedzie ok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3584 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale jak przyjdzie to nie ma zmiłuj się ![]() Cytat:
|
|
#3585 |
|
Wtajemniczenie
|
Lusesita niech jutro bedzie lepiej i sxkoda ze znow trzeba krew pobrac
Sent from my OV-Vertis-02 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro będzie lepiej Szkoda, że pobrać krew trzeba będzie jeszcze raz. Moja przez ten skok to chyba teraz potrzebuje dużo wyciszenia. Bo chwilkę się z nią pobawię, ponoszę i już marudna się robi i taka jakby za dużo bodźców miała
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2014-01-29 o 19:46 |
|
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
wrzucam foto a nadrobie po kapieli ;*
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:30 |
|
|
|
#3588 |
|
Zadomowienie
|
Słodka buźka
Mój to się rwie, żeby choć na kilka chwil podciągnąć go do pozycji siedzącej, ale słyszałam że nie można za często...
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-01-29 o 21:06 |
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Madzik- nie siedzi, jest oparty, ale tak jak w lezaczku, czyli nie w pozycji typowo siedzacej tylko tak delikatnie siedzaca, ale kłade go tak baaaardzo rzadko. bo w dzien siedzi w lezaczku
|
#3591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Super!! Ja jestem strasznie ciekawa reakcji Zuzi jak jej dam marcheweczke. no ale jeszcze ok półtora tygodnia.
A jakaś reakcja była tzn chodzi mi o jakąś wysypkę albo coś??? Jakieś problemy z kupką? Cytat:
Dobry wieczór, my byłyśmy dzisiaj u mojej koleżanki i młodszego od Zuzi o miesiąc Jasia. Umówiłyśmy się że raz w tygodniu ona do nas przyjeżdża a w następnym tygodniu my do nich, zawsze to jakaś odskocznia, a dzieciaczki jak będą większe to będą sie ze sobą może bawić My możemy poplotkować trochę.Zuza mi trochę daje w kość w ciągu dnia, tragedii nie ma ale bywało też lepiej. Mamy teraz ten cudowny skok, w niedziele będzie 16 skończonych tygodni i mam ogromną nadzieję że po tym skoku się trochę uspokoi
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Lusesita- będzie dobrze ;*
Rusałka- śliczne dziewczny Domii- Jaśko Madzik- tak jak pisałam wczesniej... Wczesniej kładłam go własnie do pozycji siedzącej, ale chyba dzidzia [DZIĘKUJĘ!!!] zwróciła mi uwagę na to. Szybko skończyłam takie rzeczy praktykować... W leżaczku kładę go tak[zał.] wiec nie jest calkiem na płasko. Do jedzenia marchewki itd postanowiłam opierać go o łóżko, ale nie siedzi pod kątem prostym, tylko tak jak w leżaczku [miedzy pleckami a oparciem jest przestrzeń] Zrobie jutro całe zdjęcie to powiem O co chodzi. Oczywiscie nie bede tak robić ciągle, ale wydaje mi sie ze skoro w leżaczku tak można to i na łóżku tez.. ![]() Zrobiłam 10słoiczków tej marchwi. No nie widać ze nie smakuje bo w sumie smakowała, ale potem sie krzywił. Dzisiaj zjadł z apetytem i chciał wiecej. A SŁOICZKI mam małe- takie po koncentracie ;D
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:30 |
|
|
|
#3593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Mao- nie, kupki nawet 2 były [zazwyczaj jedna a czasem wcale nie było] łądne, wysypki nie zauważyłam.
Zauważyłam ze Kacper ma strasznie suchą skórę na udach ale nie łącze tego z marchewką bo miał to wczoraj jaieś 115 minut po podaniu marchewki a nie sądzę żeby tak szybko alergia wyskoczyła [zmieniałam pampka i zauważyłam] myślicie ze oliwka wystarczy smarować czy kupić jakiś krem nawilżający? ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- korzystałam z tego przepisu : http://www.przepisy-dla-dzieci.pl/Co...2-7004134b0d47
|
#3595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam prawie identyczny leżaczek i po bokach są takie kółka do wciskania wtedy się oparcie troszkę podnosi do pozycji bardziej siedzącej niż półsiedzącej - może tak mogę go sadzać w tym leżaczku??
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a podciągać nie można... choć mój uwielbia
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki kochane Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co sądzicie o takim stojaku :
http://tablica.pl/oferta/zamienie-st...tml#585523a1cc
|
#3599 |
|
Zadomowienie
|
Ryba dzieki
![]() Twoj babelek tez slodki ![]() Ja nie smarowalabym tego oliwka.
|
#3600 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo! Cały dzień nie zaglądałam a tubyak malutko do czytania.
Wczorajszy dzień spędziliśmy u koleżanki która ma 8 miesięcznego synka i świetnie minął mi dzień, jakoś tak odżyłam ![]() Oleńka nijak mi idą ćwiczenia, czasu nie mam ale przyznaje sie bez bicia i postaram poprawic. Lineczka a jak u Ciebie?Rusałka śliczne Twoje niunie ![]() Jasiek i Kacper • urocze chłopaki ![]() Nasturcja Ty jesteś obeznana, doradź mi proszę. Trzymam dietę już 2 tyg, skończyły się bolace bąki i krzyki, kupy juz nie są pieniste i jest ich mniej - teraz 1 do 3 dziennie, wcześniej nawet w każdym pampersie. Tylko te kupy są dalej nie ładne, tzn. Płynne, pomaranczowe, brzydko pachna. Idą lekko, bez większego cisniecia. Bąków dużo ale też lekko idą. Wysypka na buzi nadal jesyt ale to raczej trądzik. Dzis zobaczy go dermatolog. No i właściwie nie potrafię wyciągnąć z tego wniosków - czy to faktycznie problem z białkiem? Jeśli chodzi o kolor i zapach kupy to podejrzewam ze wpływ może wmiec żelazo, podaje juz miesiąc. Ten zapach jest właśnie taki intensywny zelazisty... No i czasem sluzu trochę w rej kupie... Wybaczcie monolog o kupie ![]() ---------- Dopisano o 04:03 ---------- Poprzedni post napisano o 03:42 ---------- Ryba stojak super, podobny mają u nas na rehabilitacji i facet mówił ze to swietna sprawa. Tylko nie ustawiać żeby zabawki wisiały na wysokości oczu tylko niżej.Zawsze możesz tam doczepić jakoś inna zabawkę np. Z maty.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.

krew Wam badali na poziom d czy jak?

na wiosnę się przeprowadzamy do tż, pojdziemy na jakies szkolenie i marzy mi się tkana. przynajmniej mały będzie pewniej trzymał główkę i będziemy zwiedzać świat 

A jak bioderka?
ja się bardzo bałam chusty, bo własnie wydawało mi się, że to moment i dziecko na ziemi, ale jak spróbowałam się zamotać to mi się to wydało awykonalne