|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
za badania, za wizyty I po serialu, nudzę się jak mops teraz Mąż jak to w środy bywa, pojechał grać w piłkę.. No,ale zanim pojechał grać, przywiózł mi ze sklepu dawkę witamin, i kalorii Banany, mandarynki, chipsy, czekoladę, batonika I teraz siedzę i wcinam z lekturą wizaż
|
|
|
|
#3903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eee to zadbał o Ciebie :P Mój mi chipsow , batonikow, czekolad teraz nie pozwala jeść dopoki mi ginka nie powie co z tą glukozą i wogole cole mi zabrania Ale wiem że to dla naszego dobra
|
|
#3904 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz po dentyscie na szybko... Mam 2 osemki z malutkimi dziurkami do zrobienia jedna plabe do wymiany ale to na spokojnie i niestyty jedna 8 rosnie krzywo wiec pewnie do usuniecia po ciazy... Ale w sumie nie ma tragedii...
Przyszedl rogal fajny jest takze polecam Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja podjadam żelki kwaśne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to owoce mogłabym jeść, ale na zmianę i owoce i słodkie - za to mąż zabrania mi zupki chińskiej, a zjadłabym tą z amino gulaszową mniaaam
|
|
|
|
|
#3907 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliwka witaj
![]() Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Ps tez nie lubie Markowskiej
|
|
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyte (mi teraz 8 sie wyzyna, ale widze, ze zepsuta, jak to osemka u mnie, rok temu wyrywałam, teraz po ciazy wyrwe, na poczatku mnie cmiło, teraz nie boli) rogal fajny sporo osob widze, ze go kupuje.---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- |
|
|
|
|
#3909 |
|
Wtajemniczenie
|
Zobaczymy czy sie w nocy sprawdzi jutro dam znac
wazne ze ma miekkie wypelnienie jak w poduszce wiec nie szylesci...Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mnie czasami ciągnie do gazowanego, póki co mamy wode mineralną niegazowaną i damy radę
|
|
#3911 |
|
Zadomowienie
|
Seleniti, wiola, kasian86
Mnie glukoza dopiero czeka, więc zazdroszczę każdej, która ma to już za sobą... No to fajnie, niepotrzebnie się stresowałaś. No ale przed dentystą się chyba nie da.. Ja mam w planach jeszcze jedną wizytę, jeden ząbek do roboty.. Jeden już zaleczony - byłam dzielna, nie wzięłam znieczulenia po raz pierwszy w życiu..
04.2007 08.2009 ![]() 02.2010 06.2011 05.2014 Edytowane przez chansons Czas edycji: 2014-01-29 o 19:17 |
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I strasznie dużo pije, w ciągu dnia czasami idzie 1,5- 2l wody + herbatki z cytrynką.
|
|
|
|
|
#3913 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy z TŻ na pierogach u teściowej... przeszłam się kawałeczek do samochodu i jak wracałam to ledwo szłam, tak mnie bolało
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mnie o dziwo do coli też już nie ciągnie...
|
|
|
#3914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3915 | ||
|
Zakorzenienie
|
wiola883 my mamy wesele jakies 150 km od nas, tak srednio sobie na dzien dzisiejszy wyobrazam je z dwojka dzieci, w tym z niemowlaczkiem no ale zobaczymy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
hehewiesz co, no ale i w dawniejszych czasach to podawano ta immunoglobuline, chyba nie ma innej metody zapobiegawczej ponoc w kolejnych ciazach latwiej o konflikt, trudno mi cos wiecej napisac, obecnie robie co miesiac tego coombsa, no i u nas rodzic mozna z 0Rh minus tylko w duzym miescie, zeby byla ew. krew dla matki i dziecka...
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które mają YORKI - nasza sunia, od kilku dni się strasznie drapie, aż zrobiły jej się strupki, miała obroże zapobiegawczo przeciw pchłom ze względu na to, że przebywa z kotami i czasami ma styczność z psem który jest na dworze. Dlaczego piszę, że miała, bo wczoraj gdzieś przeczytałam, że to może przez nią się drapać, że dieta zła, może faktycznie ostatnio nie zwracałam uwagi kto jej co zrzuci. Np kawałek chlebka, a prosiłam żeby jej nie uczyć, bo jada tą swoją karmę suchą royal canin dla yorków. Posypaliśmy ją wczoraj mąką ziemniaczaną, wyczesaliśmy, ale później wykąpaliśmy ją. Dzisiaj mąż kupił jeszcze krople na pchły (nie ma pcheł, bo ją sprawdzaliśmy wiele razy, ale na wszelki wypadek zakropiliśmy a tą obroże wyrzuciliśmy) Czy wasze pieski miały podobnie ? (Szamponu używamy takiego, w zasadzie to jest koncentrat - http://www.groomer.com.pl/product-po...ych-250ml.html )
|
|
|
|
#3917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie wszystkie te przypadki z programu są niewiarygodne.. A dla mnie najlepsza była kobietka, która podejrzewała ciążę i poszła do lekarza, a ginekolog jej powiedział, że to zapalenie pęcherza A coli bym się napiła.....
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to jeszcze dziecko było w worku owodniowym i nie wiedziała co jest grane
|
|
#3919 |
|
Rozeznanie
|
principessina hahahahahah nie mów dwa razy bo z tej bezsilnosci jeszcze spróbuję
|
|
|
|
#3920 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3921 | |||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazał się nieludzki.. Wyjechał paleciakiem z przesyłką pod klatkę i pojechał. Dobrze, że ciężarówką podjechał pod klatkę. Wniosłam z siostrą najmniejszą część, a dwie zostały na dworze pod klatką i Mąż już wniósł. Ufff.. Oj tylko jedną malutką część, ale za to z siostrą Nie powiem, że mięśnie rąk mi chyba całkowicie zanikły, bo mam zakwasy Muszę nad tym popracować, bo jak ja dziecko będę nosiła????Cytat:
![]() Cytat:
Witaj Cytat:
Nie straszcie mnie. Ja się strasznie boję dentysty i nie chodzę. Jakieś dwa lata temu byłam, bo bolała mnie ósemka, dostałam znieczulenie i powiedzieli mi, że trzeba będzie ją usunąć. Póki co nie boli i nic z tym nie robię. Może nie stracę zębów w czasie ciąży i zaraz po…. Cytat:
Ja zamówiłam już taki: http://allegro.pl/materac-lux-gryka-...888030366.html ![]() To koniec z nudą jak jesteś na forum ![]() Cytat:
Spokojnie, jeszcze my nie mamy wybranego imienia.. Zwłaszcza, że nie wiemy kto mieszka w brzuszku Z tym, że u nas wojny raczej nie będzie. Ugodowi jesteśmy, więc myślę, że się jakoś z Mężulkiem dogadam ![]() Cytat:
To to jest czkawka? W takim razie chyba mój maluszek miał parę razy ![]() Cytat:
Na Wileńską? ![]() Cytat:
).Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja przy każdym porodzie ryczę, dlatego nie oglądam tego już... Carolyna – super wieści ![]() Cytat:
Ja sobie sama zapasy muszę robić.. ![]() Ufff.. Nadrobiłam.. Do coli mnie nigdy nie ciągnęło na szczęście ![]() Jeśli chodzi o obiad to dziś moja siostrzyczka zrobiła makaron ze szpinakiem Także dziś odpoczywałam ![]() Lecę robić kolację, bo maluszek coś szaleje, więc pewnie głodomorrrra
|
|||||||||||||||
|
|
|
#3922 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż mi sie tęskno zrobiło, kiedy naszego smoka zobaczę i ile waży... Cytat:
Cytat:
A bierzesz luteine, nospe, magnes? W poprzedniej ciaży tez miałas z nią kłopoty?Cytat:
![]() Nie strasz bo ja 0rh- ale wiem że są ze dwie kandydatki na forum z moją grupą, więc dziewczyny jak co pełna mobilizacja Nie no w ciązy krwi nie można oddaćJak moje dziecko drze się na całą pare do piosenki Markowskiej tzn że ją lubi czy nie?
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a synek juz takie duzya tak z ciekawosci? czemu tak czesto masz wizyty? |
|
|
|
|
#3924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierwsza ciąża była wzorowa, wogóle nie czułam że w ciąży jestem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3925 |
|
Zadomowienie
|
carolyna86 to też wydaje się niewiarygodne.. a swoją drogą w przypadku takiego porodu też pewnie nie wiedziałabym co się dzieje i co robić
wyjmować je samemu? Myska0 witaj właśnie od rana cały czas mam z Wami zajęcie tylko kręgosłup od siedzenia przed kompem boli...
04.2007 08.2009 ![]() 02.2010 06.2011 05.2014 Edytowane przez chansons Czas edycji: 2014-01-29 o 20:22 |
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
madziula ja, ja, jak cos to wal po krew, podzielimy sie
ciekawa jestem, czy mala tez bedzie plus jak tatus, a jak bedzie po mnie minus to nie dostaje zastrzyku tak? a wtedy na ewentualna kolejna ciaze za x lat mi to po Filipie wystarczy? ciekawe, narazie badam przeciwciala i nie ma, wiec nie kupuje nic, poczekam do poroduA co do tego zastrzyku w 28tc pierwszej ciazy to jak dla mnie jedno naciaganie na kase i straszenie ciezarnych ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- mala to staraj sie jak nawiecej odpoczywac, ja tez powinnam, ale jestem w takiej samej sytuacji jak Ty, 24/7 z mlodym bez pomocy, no ale mimo wszytsko przeszlam na 'tryb oszczednosciowy' spacerki tylko krotkie, na szczescie pogoda marna i mlody sam chce do domu po jakims czasie, a w domu to farbki, kredki, puzzle, ksiazeczki, auta i jakos idzie, jakas bajke czasem puszcze to sie poloze wtedy, mysle, ze jakos do wielkanocy dociagne, teraz na mies jade rodzicow wykorzystac i odpoczac |
|
|
|
#3927 |
|
Wtajemniczenie
|
Brzuch mnie swędzi
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmmm... nie wiem może taki ma system? 3 tyg. temu badał serduszko, teraz spr. wyniki morfologii i moczu oraz czy clotrimazolum podziałał na dziwne upławy (na szczęście tak - teraz są już w normie),a za dwa tygodnie mam przyjść z wynikami glukozy
|
|
#3929 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmykam do łóżka oglądać na dobre i na złe
Dobranoc
|
#3930 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mila właśnie zasypia więc czas na relaks ![]() No i zakochałam się (załącznik) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

za badania, za wizyty
Mąż jak to w środy bywa, pojechał grać w piłkę.. No,ale zanim pojechał grać, przywiózł mi ze sklepu dawkę witamin, i kalorii
I teraz siedzę i wcinam z lekturą wizaż 

Ale wiem że to dla naszego dobra 

ponoc w kolejnych ciazach latwiej o konflikt, trudno mi cos wiecej napisac, obecnie robie co miesiac tego coombsa, no i u nas rodzic mozna z 0Rh minus tylko w duzym miescie, zeby byla ew. krew dla matki i dziecka...
i to jeszcze dziecko było w worku owodniowym i nie wiedziała co jest grane