|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Raczkowanie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
Lynette,
powodzenia, mam nadzieję, że jednak ktoś łaskawie odbierze telefon i nie będziesz musiała tam się fatygować. Ale nawet jeśli będziesz tam musiała jechać z dziećmi nie przejmuj się, większość ludzi ma dzieci i rozumieją jak to jest ![]() Ingo, a jak w pracy Ci idzie? ![]() Tygrys, sama aplikowałabym, nie musisz przecież zgadzać się. A możesz stracić ciekawą szansę/możliwość. -------------------------------------- U mnie to krucho, ciąg dalszy problemów ze zdrowiem. Na tą chwilę jestem wkurzona ![]() ![]() ![]() -------------------------------------- Ps. Jeśli ktoś podpowie mi jak wyłączyć automatyczne linki w tekście to byłabym wdzięczna ![]() Edytowane przez WomenInTheMirror Czas edycji: 2014-01-29 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | |||
Zakorzenienie
|
[1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;44862571]
Ja miałam mega kryzys w zeszłym roku.... zaczęło się mniej więcej w grudniu 2012 i ciągnęło się do wakacji 2013. Uciekałam w książki, odkładałam robotę na święte nigdy, kilka tematów zawaliłam. Miałam tez wówczas jeden mega ciężki projekt, który wpędził mnie w kompletne bagno- sprawy sądowe, obrona projektu przed wszystkimi świętymi- nadzorami budowlanymi wojewódzkimi i krajowymi itd...wyszłam z tego bez szwanku, a budowa otworzyła się w terminie! Natomiast cała sytuacja mega mnie zdołowała, nie miałam wsparcia zawodowego od nikogo, na szczęście okazało się, że jest to tylko bańka mydlana, która była nadmuchiwana pod publiczkę. Ale deprecha pozostała..... Później miałam kryzys, że nie obroniłam się w terminie w czerwcu i zakasałam rękawy i udało się ![]() ![]() na szczęście mam wielkie wsparcie w moim TZcie, więc to mnie jakoś wypionowało. Ale czuję znowu spadek formy.... muszę się ogarnąć i do dzieła ![]() Dobrze, że kryzys minął..chyba każdy jakieś ma w życiu, grunt że mijają albo dają się pokonać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Powodzenia w kwestiach lekarskich ![]()
Edytowane przez bura kocurka Czas edycji: 2014-01-29 o 10:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Zakorzenienie
|
co do linkow - polecam adblock. Nie tylko na wizazu, ale onecie, youtube, nawet na facebooku blokuje reklamy.
Bura - ja mysle, ze mimo wszystko przeszlas zmiane na lepsze - albo moze zawszetaka bylas, tylko o tym nie pisalas. Ale widze wieksza odwage w Tobie w aplikowaniu, szukaniu, rozwazaniu opcji. Odwazylas sie zorganiowac sobie praktyki w czechach. Nie wiem czy 2 lata temu bys to zrobila. z mojej perspektywy tez bardzo dojrzalas, nie przejmujesz sie byle czym, wartosciujesz wiecej rzeczy i zawisk wokol Ciebie. Fakt, wszystko jest przykryte przez frustracje i niechec spowodowana taka a nie inna sytuacja ekonomiczna w Polsce, wiec trudno Ci dostrzec takie rzeczy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dopytywałam o to, bo zauważyłam, że u Was nigdy tego nie ma ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez bura kocurka Czas edycji: 2014-01-29 o 12:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Zakorzenienie
|
Ja to raczej zmartwiłam się działaniem mojego Adblocka...
![]() ![]()
#2528 |
Zakorzenienie
|
Change, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wierzycie w sny ? moj wczorajszy sen popsul mi samopoczucie na caly dzien. dzis rano, sen o podobnej tematyce snil sie mojemu mezowi. Nie rozmawialam z nim o moim snie wczoraj. Zaczynam sie martwic, ze to jakies ostrzezenie.
Mi sie snilo, ze on zginal zaatakowany przez kogos nozem, jemu sie snilo, ze ja umarlam na jakas zaraze, na ktora umarla chwile wczesniej jego i moja siostra (stracil wszystkie 3 kobiety o ktore sie w zyciu troszczy, poza mama)... dodatkowym wspolnym mianownikiem bylo to, ze snilo sie to nam w nowych, nieznanych miejsach. boje sie, ze cos sie stanie, ze to jakies glupie ostrzezenie by gdzies nie jechac, czegos nie robic.... wiem, ze to dziwne, ale np na pol roku przed praca w kasynie przysnilo mu sie, ze pracuje w kasynie. czesto tak mielismy, ze cos sie snilo i potem sie sprawdzilo.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Zakorzenienie
|
Nie wierzę w zakodowane informacje, które należałoby odcyfrować i tak zaplanować swoje działanie, żeby uniknąć czegoś niebezpiecznego. Raczej po fakcie można takie interpretacje prowadzić, ale nie sądzę, by ich efektem było coś konkretnego...Wolę opierać się na przesłankach racjonalnych, a resztę pozostawić losowi... Co nie znaczy, że nie mam różnych doświadczeń ze snami, ich powtarzalnością, albo zgodnością z cudzymi snami - bo mam, ale odcinam się od analiz, bo moim zdaniem to niczemu nie służy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wierzę w sny, ale tylko u osób, którym się kilka razy zdarzyło coś przeczuć. W swoje nie wierzę, nie mam takich zdolności, ale wiem, że niektóre osoby...nawet jeśli nie śni im się wprost niebezpieczeństwo to mają takie jakby odczucie, że coś jest nie tak. Może zachowajcie ostrożność, nie bagatelizując tego, ale też bez popadania w paranoję...a jeśli zdarzy Wam się jakieś mega szczęście w najbliższym czasie, to chyba znak, że senniki jednak wieszczą prawdę ![]()
![]() |
#2532 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2533 |
Zadomowienie
|
Nebula,
![]() Twierdzę, że sny nie są proroctwami na przyszłość, a jedynie mówią o naszym "teraz". Mogą nam pokazywać dokonujące się zmiany, albo uświadomić coś niedostrzeżonego (i w tym sensie nowego), ale odwołują się tylko do tego co się dzieje i działo w przeszłości. I nie wierzę w senniki. Sen o śmierci, może być manifestacją lęku przed utratą kogoś bliskiego, nawiązywać w jakiś bardziej skomplikowany sposób do relacji albo eksponować jakieś pozytywne uczucia względem tej osoby. Na przykład. Albo być "rozwiązaniem fabularnym" naszej podświadomości. A jeśli obydwoje tak śnicie, może przeżywacie podobne emocje, co nie byłoby dziwne, przy wczuwaniu się w siebie w związku.
#2534 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() A co się stało że miałaś zły humor ![]()
![]() |
#2535 | |
tree hugger
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2536 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Przykro mi z powodu Twojego zdrowia ![]() ![]() Tak z innej beczki: co sądzicie o tym wpisie: http://www.aniamaluje.com/2014/01/je...-schudnij.html Lubię Anię, ale z tym artykułem mam problem. Nie wiem czy jest genialny w swej prostocie, czy jednak zbyt prosty. Nie mówię o jakichś skrajnych przypadkach depresji w których z pewnością nie ma zastosowania, ale jako taka ogólna postawa życiowa? ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2537 |
Zakorzenienie
|
Dzieki, za to co napisalyscie. mam wrazenie, ze troche tak jest. przede wszystkim, ze odczuwamy podobne emocje, podobne strachy i rozterki.
Oby bylo tak jak napisala Bura, ze spotka nas wielkie szczescie (dzieciak?, jego praca ze mna?) ![]() Czerwiec, Emilko bardzo ladnie napisalyscie, trafilo to do mnie, dziekuje ![]() Isza, Tygrys - tez chce takie sny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mi też się czasem takie śnią, ale bez dodatków ![]() Cytat:
Przy założeniu, że się naprawdę chce, a nie udaje, że się chce. No i przy założeniu, że warunki zewnętrzne obiektywnie nie są mocno blokujące. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2539 | |
tree hugger
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2540 |
Raczkowanie
|
Nebulko Czerwiec idealnie wyraziła to, co chciałam ci napisać.
![]() Mnie zawsze powtarzano, że sny śnią na odwrót ![]() ![]() ![]() Tygrysie myślę, że ten post Ani wyraża w najprostszy z możliwych sposobów to wszystko, co wyczytujemy w mądrych poradnikach. Jednak ich autorzy nie powiedzą nam tego wprost, bo wtedy nikt nie kupiłby ich książek. ![]() Jakaś rozbita jestem, zmęczona tym, że non stop odpowiedzialność za wszystko spoczywa na mnie: mam decydować czy córka jest jeszcze chora, czy trzeba kupić leki, jakie leki, co na obiad, jak poinformować szkołę, że dziecko chore, czemu młodemu coś dźwięczy w uchu, czy mam się tym martwić czy nie, czy już do lekarza czy jeszcze nie, po prostu męczy mnie to już, co kupić, gdzie kupić, itd. Nawet teraz nie dadzą mi w spokoju pochorować....bezludna wyspa choć na chwilę, albo Polska i kawa z psiapsiółą....
#2541 |
Zakorzenienie
|
Dobre, ale nasunęła mi się taka refleksja, że przecież w tych rozważaniach nie chodzi o to, by wszyscy rzucali się na wszystko, lecz by Ci, którym się wydaje, że nic się nie mogą, załapali, że jednak ich aktywność, wynikająca z decyzji - chcę-działam-szukam sposobu, aby się udało - ma znaczenie i realny wpływ na rzeczywistość. To oczywiście nie wyklucza realnej i racjonalnej oceny sytuacji (umiejętności, możliwości, ograniczeń)... Świetnym przykładem tego są dla mnie dzisiejsze klubowe rozważania Kocurki o pracy i pomysł na zadziałanie! Szukanie sposobu! Wcześniej - podjęcie wyzwania wyjazdowego, rzucenie niesatysfakcjonującej pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Zakorzenienie
|
Hej ,
A ja po trzech dniach zombienia , jestem właśnie trzeci dzień w opcji "na chodzie" ... mam wrażenie że nie jest to zdrowe - ale naiwnie wierzę że kiedyś "zaskoczę" na duzej ![]() Nebulko zgadzam się z dziewczynami że sny oddają nasze teraźniejsze emocje i ew. lęki a nie są proroctwem ...Czasem tylko oddają je w zwichrowany sposób ![]() ![]() Ellefant zdrówka - to po pierwsze ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | |
tree hugger
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2544 |
Lux Mundi
|
Nebulko, moja Babcia zwykła mawiać : "Sen - mara, Bóg - wiara" i też staram się tego trzymać
![]() Mam podobne podejście jak Czerwiec ![]() Chociaż jestem też zdania, że jeśli ktoś bardzo intensywnie o Nas myśli - może się przyśnić. Przykład bardzo aktualny ![]() ![]() Tej samej nocy śniła mi się cała norweska rodzina - wczoraj dzwoniła Ciocia z podziękowaniem za życzenia urodzinowe etc. Wiem też, że jeśli śnią się zmarli, to potrzebują modlitwy. Wg senników zęby śnią się na śmieć, a bycie w ciąży = problem, poród - rozwiązanie problemu ![]() Akurat w takich kategoriach tego nie postrzegałam nigdy ![]() Chciałoby się nie wierzyć, ale fakty są jakie są ![]() Dlatego nie martwiłabym się jakimiś katastroficznymi obrazami ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2014-01-29 o 18:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2545 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jesteś jedyną i najbardziej wyjątkową pod słońcem żoną i matką i tylko Ty możesz rozwiązać zagadkę, gdzie schował się zeszyt do historii lub gdzie stoi zapasowe mleko ![]() Może wyślij dzieciaki na jakąś wycieczkę z tatą, żeby mieć kilka chwil spokoju? Przesyłam pozytywną energię i ściskam ![]() Change, masz dziś urodziny? Kochana, wszystkiego najlepszego ![]() ![]() Jesteś wspaniałą dziewczyną i żebyś każdego dnia wzmacniała się w swojej wspaniałości ![]() Cytat:
![]() Z drugiej strony można powiedzieć, że to słodkie, że jesteście tak blisko siebie, że współodczuwacie ![]() Ale jeśli mowa już o snach, jeden z moich ostatnich: śniło mi się, że moja Siostra ma romans z księciem Williamem, potajemnie przed swoim mężem lata do Londynu i chce wygryźć księżną Kate ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A, właśnie...ostatnio słyszałam od nowo-poznanej znajomej, której imienia nawet nie pamiętam (gadałam z nią na przyjęciu) o tym, że u niej w rodzinie jak śnią się komuś zęby to jest praktycznie pewne, że ktoś umarł i niedługo się o tym dowiedzą. I mówiła, że to się ciągle sprawdzało - zęby we śnie - na następny dzień telefon, że ciocia jakaś tam zmarła albo jakaś koleżanka koleżanki znajomej...ktokolwiek. Więc wierzę w to...jeśli ktoś ma takie jakieś prorocze sny. Mnie się wielokrotnie śniła czyjaś lub moja własna śmierć - nie spotkało mnie żadne nagłe szczęście ani nieszczęście. Śniły mi się też zęby, z reguły, że je traciłam...nie usłyszałam po tym wiadomości o cudzej śmierci (ja po prostu zgrzytam zębami, więc nic dziwnego, że czasem mi się śni, że je tracę...tak, to proroctwo, kiedyś mogę je z tego powodu stracić ![]() Tak jak pisała Czerwiec, że sny odwołują się raczej do aktualnej rzeczywistości, którą przetwarzały - u mnie tak właśnie jest i raczej u większości ludzi. Mnie wystarczy nad ranem włączyć telewizor albo radio i już mam sny "kolorowe" (można by z nich film nakręcić, zabawna komedia by wyszła...). A mojemu TŻtowi niezwykle często śnią się barwne sny akcji, o tym jak morduje zombie, uczestniczy w powstaniach w czasie wojny, ktoś chce go zamordować, ktoś go ściga, on kogoś ściga...wszystko zależy jakie seriale akurat ogląda ![]() ![]() Haha, w tym momencie się uśmiechnęłam, bo jak pisałam o snach, to kot, który obok mnie spał nagle się podniósł przerażony ![]() ![]()
![]() |
#2547 |
Konto usunięte
|
change! wszystkiego naj naj naj! działania i spełnienia wszystkich marzeń!
![]() co do snów- ja mam wrażenie, że one po prostu odzwierciedlają nasz stan ducha na dany moment i to, czym się stresujemy. Czasami mogą być jakieś nadzwyczajne historie (ja akurat doświadczyłam takich po śmierci Taty), ale na pewno większość to jest to, co przeżywamy w środku, co nas martwi i co pragniemy ![]() a ja właśnie zabrałam się za żabę- PIT28 .... miałam go zrobić 2 tygodnie temu, ale trzeba było wpłaty sprawdzić, zajęło mi to 5 min ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2548 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() No niby to wiem, ale wciąż muszę to sobie udowadniać na nowo, bo reakcja odruchowa jest - uciec. Chcę to zmienić. Byłam wczoraj na rekrutacji na rezydenta, wybitnie mi nie poszło. Już się pogodziłam z tym, że albo gdzie indziej albo w ogóle co innego. O pracy ciężko powiedzieć, żeby nie zapeszać ![]() Dopiero wróciłam z pracy,a już 22... ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Nie mogę się doczekać piątku ![]()
![]() |
#2549 |
Lux Mundi
|
No właśnie - a propos snów, to przypomniało mi się, że nie dalej jak 2 tyg temu śniło mi się, że ... zabiłam swoją koleżankę z poprzednich studiów
![]() W sumie nigdy za nią nie przepadałam, ale bez przesady ![]() Rzecz działa się w jakimś nie wykończonym domu/bloku. Ktoś mnie chyba ścigał, bo bez przerwy kazała mi się ujawnić. A co ja - kuźwa - Mata Hari? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z kolei później zastanawiałam się jak uniknąć kary, przecież nikt mi nie uwierzy, że to wypadek[sic!] ![]() ![]() Dodam tylko, że nie czytałam i nie oglądałam niczego brutalnego od nie pamiętam kiedy ![]()
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2014-01-29 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2550 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przeczytałam artykuł Ani ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.