|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Piszecie, że Wasze dzieci bardziej piszczą na tż/dziadka/babcię a mój jest tak zapatrzony we mnie
, że nawet jak są wszyscy w domu to on patrzy tylko na mnie ![]() Jak się oddalam, to może być ktokolwiek, nie płacze wtedy. Aaa i strasznie lubi wygłupy Zuzi rechocze wtedy głośno
|
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
tassia wpadnij na stronke http://fitfinder.britax-roemer.pl i zobacz jaki fotelik pasuje do twojego auta.
|
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie dostała jabłko,marchewkę i banana...
|
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i wlasnie Blanke zawsze bacznie obserwuje i do niej cieszy jak B. zagaduje
|
|
|
|
|
#875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pare postow wczesniej.,..ze wg tego nie pasuje![]() Cytat:
pojawia sie ktos nowy to nie patrzy na niego tylko najpierw bada mnie i jak sie usmiechne to zaczyna sie bawic z tym kims, a jak nie zatrybie to patrzy caly czas na mnie i na nowa osobe nie zwraca uwagi
|
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiecie co? Na poczekalni było cudownie. Można było zadać najgłupsze pytanie i nikogo się nie krytykowało i nie szydziło z niego. Doświadczone mamy często służyły poradą, którą się wykorzystywało lub nie. Oklaskiwałyśmy sobie nasze brzuszki, ubranka, wózki, wzrastające wagi maluszków i naszą też Zawsze można było wejść tak o i zapytać, bez musu nadrabiania wielu stron. Często niepotrzebnie panikowałyśmy i męczyłyśmy bułę, ale za każdym razem nasza internetowa paczka podtrzymywała na duchu i służyła ramieniem. A teraz jak czytam te wszystkie posty, to robi mi się przykro, że taki bałagan się porobił.
|
|
#878 | |||
|
Zakorzenienie
|
kurde, ja nie poczułam się urażona po poście tassi, nawet czytając go myślałam do siebie ooo no fakt, jest w tym coś racji, ale późniejsze komentarze mnie trochę zabolały
ale tassi rozumiem o co chodziło w jej wypowiedzi i akurat to do mnie przemówiło i nie poczułam się gorszajak się chce to sie da, no, albo ja jakaś dziwna jestem albo no nie dało się, a chciałam, sorki. Cytat:
![]() ![]() moja dalej leń :P Cytat:
![]() ![]() to nasze dzieciaczki podobne Cytat:
więc pewnie banan
|
|
#879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bartosz wzroku od Mai nie moze oderwac jak wroci z przedszlola Ja mam wtedyn troche spokoju bo mu sie humor poprawia i ma banana na buzce![]() Ja sie oddlam Dobranoc
|
|
#880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#881 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki
ALe miałam dziś koszmarny dzień. Byłam z żabą na kontroli - katar i gardło bez zmian, ale oskrzela i płuca czyste więc good news. Ale pani się czepiła bladości Oli (już 3 pediatra), że to wygląda na anemię, itp, a jak się jeszcze dowiedziała, że Ola nie je, to nas wysłąłą na morfo i żelazo. Nie wiem, czy normy podane z labolatorium są dla dzieci, ale ola ma hgb 11 i żelazo 50. Może się ktoś odnieść? Do lekarza idziemy za 3 dni. No i jutro spróbujemy podać pierwszy słoik - dynię. Pediatra się upierała, że dziecko nie może tak mało jeść i trzeba już coś podać... Ja jako dziecko tak jak Bajka prawie w ogóle nie jadłam mleka, podobno nigdy nie zjadłam na raz więcej noż 30 ml i od 2 miesiącach też jechałam na zupach... Ogólnie Ola się darła u lekarza, darła przy pobieraniu krwi z żyły i darła przy czyszczeniu nosa i tak mi to zryło czachę, że szlag trafił moją dietę i najadłąm się czekolady a potem się napiłam martini z teściową i zaraz idę karmić dziecko na śpiocha, może coś zje...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj podczas kolejnego teatrzyku z okazji jedzenia przez Olę mleka (śpiewania, noszenia w różnych pozycjach, itp, żeby tylko coś zjadła) mąż powiedział, że dzięki Bogu, ze ja nie kp, bo już bym dawno osiwiała, a on wyłysiał. I niech to sobie będzie moja wymówka P.S. Tassia masz of kors rację i się nie czepiam, bo widzę, że się u wszystkich wrażliwość nadmierna włączyła
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a on jej słucha z zapartym tchem
|
|
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Może jej nie podeszło? Zielone to mogą być alergiczne.
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Papalinka, hgb ma w normie. Żelazo nie wiem bo nie pamiętam.
|
|
|
|
#885 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nasze teściowe powinny zostać przyjaciółkami. Wczoraj pyta TŻta czy mały już gaworzy, Mariusz mówi że chyba guży(czy jak to się pisze) a ta do niego że pierwsze słyszy o czymś takim. I pytała czy kubusia już mu do picia dajemy bo tam przecież marchew, jabłuszko.. złota kobieta. Cytat:
Co do wypowiedzi tassi. Przeczytałam, kiwnęłam Ale to moje pierwsze dziecko, wszystkiego uczę się sama mam prawo popełniać błędy. Moj sposób wychowywania Bartka różni się bardzo od wielu z was ale każdy ma prawo wychowywać dziecko po swojemu. Będę chora, jak nic będę chora.
|
|
#886 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj to jest problem, moja bidulka aż musi sobie przerwy robić, bo jak nie to się czasem krztusi:/ Cytat:
Każdy może się nią zajmować,ale jak tylko się oddalę to patrzy tylko za mną. Dzisiaj mąż się z nią bawił na macie, ja byłam w kuchni. coś do niej gadał, ona coś do niego ale i tak ciągle patrzyła na mnie.O!![]() Cytat:
Cytat:
Ale wiesz, wtedy to wszystko była teoria o tych naszych dzieciach, a teraz już mamy zweryfikowane poglądy, każda z nas zna swoje dziecko no i nie wszystko nam wychodzi tak jak planowałyśmy w ciąży. Stąd te dyskusje.
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
pamiętacie mnie jeszcze ? ![]() nie wiem kiedy wy macie czas, kolejny wątek, pędzicie jak szalone, no nie nadążam a tak mi się marzy pogadać sobie z wami na spokojnie jak za czasów ciaży ![]() u nas w miarę ok, byliśmy dziś z Marcinem u nefrologa, wyniki badań prawidłowe, nerka działa na razie super, póki co scyntygrafii nie będzie, co 3mce USG i posiew moczu i cały czas baczna kontrola i kurcze naciąganie tego biednego napletka żeby bakterie się nie zbierały... a do tego wszystkiego mamy jeszcze skok, Marcin nontoper na rękach ![]() A poza tym.. praca, dom, praca, dom Andzi poświęcam ostatnio więcej czasu bo rogi jej wyrosły ![]() dużo się tu u was dzieje ![]() Cytat:
ukłony ! choć ciuchy prasuję jak leci, ze wszystkimi ![]() jo_asiek sto lat nena bardzo mi przykro |
|
|
|
|
#888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
niebede to prawda, było cudownie
|
|
|
|
#890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() eh, podniosło mi się ciśnienie, nei powiem ciekawe komu oceniać, która matka jak i ile walczyła, która podała mm z lenistwa ![]() Ja-ika, ciekawe co byś mówiła, czy faktycznie zawsze jak się chce to się da, jakbyś nie miała przy sobie dziecka, jakby sam laktator nie dawał rady ściągać odpowiedniej porcji, jakbyś nie mogła przystawiać dziecka non stop, bo po 1, nie mogłam sobie z Nią poleżeć w łózku, jak miałam Ją raz! dłuższą chwilę na rękach to zaraz cała zsiniała, jak nie mogłam już w domu z dzieckiem całego dnia leżeć przy cycku bo zasypiała nawet przy butelce i generalnie cały czas praktycznie spała, tak i usłyszałam od koleżanki, że palic mi się chciało ![]() a i tak jestem zadowolona, że udało mi się dać coś dobrego ode mnie te niecałe trzy tygodnie
|
||
|
|
|
#891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
do forum trzeba muec zdrowy rozsadek, niemozna brac do sibie tego ike waza dzieci inne, ile jedza, czy ile spia to chyba normalne tematy mam wkoncu o tym jest to forum... Jakos glupio sie porobilo.
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Kocham te wasze skróty
Lulka do tej pory była my favorite, ale Lulcia teraz jest numerem jeden hehe
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wpadłam i mi pokazało tylko foteliki montowane przodem ![]() Poznałyśmy się lepiej i dlatego
|
|
|
|
|
#894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kontrowersyjny temat, a ja nie lubię się kłócić, więc się już nie wypowiadam ![]() Cytat:
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Przez Was dopiero ide ćwiczyć bo musiałam co nieco nadrobić
|
|
|
|
#896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#897 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mial ze 3 lata wtedy i cale szczescie udalo sie w domu wyciagnac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tz domaga sie publicznego pochwalenia ze poprasowal rzeczy malej, co niniejszym czynie Chociaz poprasowal to chyba zbyt duze slowo w tym przypadku Poza tym wczoraj pomylil mi tabletki anty... Dal mi Ovulan nie z tego wtorku i nie wiem co teraz Dziewczyny co biora, cos wiecie na ten temat, bo w ulotce jest tylko ze trzeba brac po kolei, a jak sie pomyli to juz nic nie napisali...
|
|
#898 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za życzenia zdrowia dla małej
Odnośnie kp, ja bym pewnie dalej karmiła tylko kp, gdyby nie grudzień i stresujące wydarzenia. Z dnia na dzień miałam coraz mniej mleka, Zuzia mimo że jadła z piersi przez 2 tyg nie przybrała ani grama, mimo że jadła chyba co 1-1,5 godz. teraz karmię Zuzię w nocy, rano, w dzień może 1 raz. Chciałabym podkręcić laktację, jednak przy moim dziecku ściąganie systemem 7-5-3 z 3-4 razy dziennie jest niewykonalne bo się nie zajmie sobą sama na macie. Także bardzo chciałam kp, na początku czułam się źle z tym że się nie najada, ale przecież nie będę dziecka głodzić. Teraz nadrabia wagę, waży 5700, a ma 19tyg. Na początku przybierała ładnie, po 2 mies. zaczęła coraz mniej mimo że jadła tyle samo razy. I dlatego też dostała wcześniej inne jedzenie, teraz niemożna przy niej jeść, bo się patrzy jakby jej się krzywda działa jakaś ![]() Cytat:
Bo jak jej naciskalam obok uszka to zaczynała płakać, a tak właśnie się sprawdza czy boli ucho. Mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłam
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
dobijają mnie te reklamy społeczne z małymi bobasami w koszulkach: dziecko nie powie Ci ze ma autyzm...
normalnie przestane uzywac kompa
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
a wy znowu spory o kp
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

, że nawet jak są wszyscy w domu to on patrzy tylko na mnie
rechocze wtedy głośno

[/RIGHT]

Za to ostatnio robi coś nowego - podnosi się na przedramionach i puszcza ręce trzymając głowę i ramiona w górze i nogi też - więc w sumie na ziemi jest tylko brzuch 
a potem się napiłam martini z teściową i zaraz idę karmić dziecko na śpiocha, może coś zje...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)