Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-29, 22:12   #871
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Piszecie, że Wasze dzieci bardziej piszczą na tż/dziadka/babcię a mój jest tak zapatrzony we mnie , że nawet jak są wszyscy w domu to on patrzy tylko na mnie
Jak się oddalam, to może być ktokolwiek, nie płacze wtedy. Aaa i strasznie lubi wygłupy Zuzi rechocze wtedy głośno
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:13   #872
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
internista
tassia wpadnij na stronke http://fitfinder.britax-roemer.pl i zobacz jaki fotelik pasuje do twojego auta.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:13   #873
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Po marchewce jest pomaranczowa, a po bananie szara.A nie jadla szpinaku?

Na razie dostała jabłko,marchewkę i banana...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:15   #874
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Piszecie, że Wasze dzieci bardziej piszczą na tż/dziadka/babcię a mój jest tak zapatrzony we mnie , że nawet jak są wszyscy w domu to on patrzy tylko na mnie
Jak się oddalam, to może być ktokolwiek, nie płacze wtedy. Aaa i strasznie lubi wygłupy Zuzi rechocze wtedy głośno
Amelka tez tak ma, mamusia jest najfajniejsza hehe no i wlasnie Blanke zawsze bacznie obserwuje i do niej cieszy jak B. zagaduje
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-01-29, 22:18   #875
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
tassia wpadnij na stronke http://fitfinder.britax-roemer.pl i zobacz jaki fotelik pasuje do twojego auta.
no wlasnie o tym ci pisałam pare postow wczesniej.,..ze wg tego nie pasuje

Cytat:
u mnie moze i bardziej piszczy ale od jakiegos tygodnia obserwuje moja reakcje...
pojawia sie ktos nowy to nie patrzy na niego tylko najpierw bada mnie i jak sie usmiechne to zaczyna sie bawic z tym kims, a jak nie zatrybie to patrzy caly czas na mnie i na nowa osobe nie zwraca uwagi

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:20   #876
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie o tym ci pisałam pare postow wczesniej.,..ze wg tego nie pasuje

u mnie moze i bardziej piszczy ale od jakiegos tygodnia obserwuje moja reakcje...
pojawia sie ktos nowy to nie patrzy na niego tylko najpierw bada mnie i jak sie usmiechne to zaczyna sie bawic z tym kims, a jak nie zatrybie to patrzy caly czas na mnie i na nowa osobe nie zwraca uwagi
mi niby pasuja ale te do 18 kg tylko, ale tez nie wiem czy dobrze wpisalam typ samochodu.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-01-29, 22:23   #877
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Postanowiłam uciec od was na jakiś czas.
Wszystkiego dobrego życzę.
Ladan zapoczątkowała oficjalne ucieczki.

Wiecie co? Na poczekalni było cudownie. Można było zadać najgłupsze pytanie i nikogo się nie krytykowało i nie szydziło z niego. Doświadczone mamy często służyły poradą, którą się wykorzystywało lub nie. Oklaskiwałyśmy sobie nasze brzuszki, ubranka, wózki, wzrastające wagi maluszków i naszą też Zawsze można było wejść tak o i zapytać, bez musu nadrabiania wielu stron. Często niepotrzebnie panikowałyśmy i męczyłyśmy bułę, ale za każdym razem nasza internetowa paczka podtrzymywała na duchu i służyła ramieniem.

A teraz jak czytam te wszystkie posty, to robi mi się przykro, że taki bałagan się porobił.

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:23   #878
Larysa88
Zakorzenienie

kurde, ja nie poczułam się urażona po poście tassi, nawet czytając go myślałam do siebie ooo no fakt, jest w tym coś racji, ale późniejsze komentarze mnie trochę zabolały ale tassi rozumiem o co chodziło w jej wypowiedzi i akurat to do mnie przemówiło i nie poczułam się gorsza

jak się chce to sie da, no, albo ja jakaś dziwna jestem albo no nie dało się, a chciałam, sorki.

Cytat:
w koncu moj maly leniuch po obrotach na brzuch opanowal obroty na plecy

juz nie mozna jej na wysokosciach zostawiac samej bo sie sturla z kanapy
super brawa dla Amelki
moja dalej leń :P

Cytat:
Moja jutro kończy 5 miesięcy i się nie przekręca Za to ostatnio robi coś nowego - podnosi się na przedramionach i puszcza ręce trzymając głowę i ramiona w górze i nogi też - więc w sumie na ziemi jest tylko brzuch I stęka, stęka bo jej ciężko i się tak huśta na boki lekko

to nasze dzieciaczki podobne

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
I ja pozdrawiam

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Jula zrobiła zieloną kupę. Czy jest możliwe,że to po marchewce lub bananie?
wiesz co od marchewki wątpie, wtedy jest pomarańczowa więc pewnie banan
Stary 2014-01-29, 22:23   #879
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Amelka tez tak ma, mamusia jest najfajniejsza hehe no i wlasnie Blanke zawsze bacznie obserwuje i do niej cieszy jak B. zagaduje
Cos w tym jest Bartosz wzroku od Mai nie moze oderwac jak wroci z przedszlola Ja mam wtedyn troche spokoju bo mu sie humor poprawia i ma banana na buzce

Ja sie oddlam
Dobranoc

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:27   #880
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
U nas wystarczy, że Zuzia powie do niego "arrrr" i już rechocze

Cytat:
Stary 2014-01-29, 22:28   #881
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć laseczki ALe miałam dziś koszmarny dzień. Byłam z żabą na kontroli - katar i gardło bez zmian, ale oskrzela i płuca czyste więc good news. Ale pani się czepiła bladości Oli (już 3 pediatra), że to wygląda na anemię, itp, a jak się jeszcze dowiedziała, że Ola nie je, to nas wysłąłą na morfo i żelazo. Nie wiem, czy normy podane z labolatorium są dla dzieci, ale ola ma hgb 11 i żelazo 50. Może się ktoś odnieść? Do lekarza idziemy za 3 dni. No i jutro spróbujemy podać pierwszy słoik - dynię. Pediatra się upierała, że dziecko nie może tak mało jeść i trzeba już coś podać... Ja jako dziecko tak jak Bajka prawie w ogóle nie jadłam mleka, podobno nigdy nie zjadłam na raz więcej noż 30 ml i od 2 miesiącach też jechałam na zupach... Ogólnie Ola się darła u lekarza, darła przy pobieraniu krwi z żyły i darła przy czyszczeniu nosa i tak mi to zryło czachę, że szlag trafił moją dietę i najadłąm się czekolady a potem się napiłam martini z teściową i zaraz idę karmić dziecko na śpiocha, może coś zje...
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
na styczniówkach tragedia dziewczyna miała tp 6.02,córka się nie ruszała, u położnej i w szpitalu okazało się,że brak tętna i 27.01 wywoływali poród. A miała już skurcze Straszne

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Nie masz wyjscia przeznaczenie

Jestesmy po wizycie pediatry. Chorobsko juz sobie poszlo zostaly resztki katarku, ale powiedziala, ze jeszcze moze pare dni potrzymac.
Mamy odstawic antybiotyk i nasivin i tylko nawilzac woda morska.
Na pytanie, kiedy mozemy wyjsc na dwor powiedziala, ze jak skonczy sie katarek. Ponoc jak jest podrazniona sluzowka nosa, to nie spelnia ona swojego zadania, czyli ocieplania i nawilzania powietrza i przez to dzieci sa bardzo narazone na kolejne infekcje. to jest dla mnie troche dziwne, bo pisalyscie, ze najlepiej sie oddycha dziecku na swiezym powietrzu
No widać jak w wielu przypadkach, zę co lekarz to opinia, bo mi kazała koniecznie wychodzić
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja muszę tesco obczaić
Do tej pory zamawiałam z Almy, Piotra i Pawła i Auchan. Najlepiej wypada Auchan, tylko drogą dostawę mają. Z PiP zazwyczaj dzwonią, że 1/4 rzeczy nie ma
Ja z tesco zamawiałam i było rewelka, wszystko z długimi datami waqżności, nawet bagietki zamawiałam i były super
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
co do przebijania uszek..to okaze się chyba jedyną złą matką na całym wątku :P otóż uszka przebije malutkiej w połowie lutego czyli będzie mieć 3,5 miesiąca.. wiem czytałam że praktycznie wszystkie jesteście przeciwne ja jakoś do tego tak nie podchodzę, nie wiem wydaje mi się ze krzywdy jej tym nie zrobię że już teraz jej przebije uszka... ale zostane skarcona

ide dalej nadrabiać poki mój szkrab śpiocha
A po co chcesz tak wcześnie przebijać? Nie krytykuję Cię, tylko jestem ciekawa
Cytat:
Mi En od 3 dni śpi max 30 minut na raz, a potem wyje, że zmęczona
Ktoś zgadnie, o co chodzi??
U mnie też tak samo
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
a wiecie co w tym jego niejedzeniu najśmieszniejsze, że jak wkładam mu smoczka to zachowuje się jakby miał go połknąć....
haha Ola też i też się zastanawiam o co kaman
Cytat:
apropos innego zdania to mialam ostatnio przemyslenia o kp
uwazam ze 80% osob przechodzacych na mm nie robiloby tego gdyby nie to ze mleko sztuczne jest tak latwo dostepne. bo gdyby trzeba bylo je sprowadzac ze stanow, placic 250zł za puszke, ale brac mleko od krowy jak za dawnych czasów to wiecej osob by walczylo o kp
a takto wygrywa lenistwo
A ja mówię wprost, że ulżyło mi niesamowicie, jak przestałam kp, bo już byłam na skraju wytrzymałości, mimo że baardzo chciałam. Ola nie jadła, nie przybierała, walczyła z cycem. W sumie z butelką też walczy i nie chce jeść, ale przynajmniej mogę zweryfikować, co i jak. Ogólnie to kp jest moim koszmarem, mimo że miałam super pozytywne nastawienie i podziwiam Kaśkę, że wytrwała Dzisiaj podczas kolejnego teatrzyku z okazji jedzenia przez Olę mleka (śpiewania, noszenia w różnych pozycjach, itp, żeby tylko coś zjadła) mąż powiedział, że dzięki Bogu, ze ja nie kp, bo już bym dawno osiwiała, a on wyłysiał. I niech to sobie będzie moja wymówka P.S. Tassia masz of kors rację i się nie czepiam, bo widzę, że się u wszystkich wrażliwość nadmierna włączyła

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:29   #882
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Cos w tym jest Bartosz wzroku od Mai nie moze oderwac jak wroci z przedszlola Ja mam wtedyn troche spokoju bo mu sie humor poprawia i ma banana na buzce

Ja sie oddlam
Dobranoc
Zuzia często prosi, żeby zanieść Milosza z leżaczkiem do Niej. I coś mu tam gada, śpiewa, pokazuje rysunki a on jej słucha z zapartym tchem
Stary 2014-01-29, 22:29   #883
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Może jej nie podeszło? Zielone to mogą być alergiczne.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:31   #884
gorgulek
Zakorzenienie

Papalinka, hgb ma w normie. Żelazo nie wiem bo nie pamiętam.
Stary 2014-01-29, 22:33   #885
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem dziś jakaś przemęczona życiem, nie wiem, o co chodzi. Mam ochotę się położyć i rozpłakać, w końcu skok mam, nie?

Serio dziś chyba zła aura... En też płaczliwa, Eda płaczliwy, ja mam dość, a tż się z rana obraził I jeszcze nie mogę nic słodkiego zjeść, bo dieta żyć, nie umierać!
Mam to samo. Wyłam dziś że trzy razy, TŻ chodzi na palcach.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
kasiunia podejście teciowej niczym mojej. dla niej też dziecko ma spać i jeść, a jak płacze to jest maruda, beksą itp.

Ale jak większość juz wie, moja T do normalnych nie należy.

Nasze teściowe powinny zostać przyjaciółkami. Wczoraj pyta TŻta czy mały już gaworzy, Mariusz mówi że chyba guży(czy jak to się pisze) a ta do niego że pierwsze słyszy o czymś takim. I pytała czy kubusia już mu do picia dajemy bo tam przecież marchew, jabłuszko.. złota kobieta.

Cytat:
Co się stało?

Co do wypowiedzi tassi. Przeczytałam, kiwnęłam głową i nadrabiałam dalej. Nawet jakby napisała coś typu "wszystkie co dają mm to lenie śmierdzące" choć wiem że nie miała tego tak dosłownie na myśli to nie ruszyło by mnie to ani trochę. Znam powód dla którego karmiłam piersią tylko 6tygodni, nie uważam że to moja wina że przestałam, nie mam wyrzutów sumienia, jest mi jedynie żal że w tamtym czasie nie było przy mnie nikogo kto chociaż zrobiłby mi zakupy lub zrobił kanapkę (TŻ jak zawsze pracował do 19) gdy mały ciągle wisiał na piersi. Wiem że gdybym miała kogoś do pomocy w chwilach kryzysowych to karmila bym pewnie do teraz.
Ale to moje pierwsze dziecko, wszystkiego uczę się sama mam prawo popełniać błędy.
Moj sposób wychowywania Bartka różni się bardzo od wielu z was ale każdy ma prawo wychowywać dziecko po swojemu.

Będę chora, jak nic będę chora.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:34   #886
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
A wiesz, że mi az tak nie rozsadza tylko mam tak fajnie pełne? Tylko wtedy Miłosz nie nadąża połykac tak szybko leci

No właśnie nie wiem. Zanim syrop się zrobi to może być po rybach

Oj to jest problem, moja bidulka aż musi sobie przerwy robić, bo jak nie to się czasem krztusi:/

Cytat:
U nas identycznie Każdy może się nią zajmować,ale jak tylko się oddalę to patrzy tylko za mną. Dzisiaj mąż się z nią bawił na macie, ja byłam w kuchni. coś do niej gadał, ona coś do niego ale i tak ciągle patrzyła na mnie.O!

Cytat:
Tez wpadnę:d

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość

Wiecie co? Na poczekalni było cudownie. Można było zadać najgłupsze pytanie i nikogo się nie krytykowało i nie szydziło z niego. Doświadczone mamy często służyły poradą, którą się wykorzystywało lub nie. Oklaskiwałyśmy sobie nasze brzuszki, ubranka, wózki, wzrastające wagi maluszków i naszą też Zawsze można było wejść tak o i zapytać, bez musu nadrabiania wielu stron. Często niepotrzebnie panikowałyśmy i męczyłyśmy bułę, ale za każdym razem nasza internetowa paczka podtrzymywała na duchu i służyła ramieniem.

A teraz jak czytam te wszystkie posty, to robi mi się przykro, że taki bałagan się porobił.
Na poczekalni też się zdarzało.
Ale wiesz, wtedy to wszystko była teoria o tych naszych dzieciach, a teraz już mamy zweryfikowane poglądy, każda z nas zna swoje dziecko no i nie wszystko nam wychodzi tak jak planowałyśmy w ciąży. Stąd te dyskusje.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:35   #887
logoasia
Zakorzenienie

hej mamuśki
pamiętacie mnie jeszcze ?
nie wiem kiedy wy macie czas, kolejny wątek, pędzicie jak szalone, no nie nadążam a tak mi się marzy pogadać sobie z wami na spokojnie jak za czasów ciaży
u nas w miarę ok, byliśmy dziś z Marcinem u nefrologa, wyniki badań prawidłowe, nerka działa na razie super, póki co scyntygrafii nie będzie, co 3mce USG i posiew moczu i cały czas baczna kontrola i kurcze naciąganie tego biednego napletka żeby bakterie się nie zbierały... a do tego wszystkiego mamy jeszcze skok, Marcin nontoper na rękach
A poza tym.. praca, dom, praca, dom
Andzi poświęcam ostatnio więcej czasu bo rogi jej wyrosły terroryzuje dzieci w żłobku i chce wejść mi i małżowi na głowę, ale mimo wszystko kocham ją nad zycie

dużo się tu u was dzieje

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość

Lola I Misia macie racje. Ja tez robie wiele rzeczy ktore spotkaly by sie z wielka krytyka. Nie odganiam psa od dziecka- ona go nawet po glowie lize, zdarza mi sie oblizac smoczek w momencie jak sie ubrudzi na spacerze a nie mam zapasowego, dziecko moje od 2-3 tygodni jezdzi w spacerowce bo inaczej darl sie w nieboglosy, nie prasowalam w zyciu ani jednego ciuszka dziecku jak to wszyscy radza bo uwazam ze bie ma co wychowywac dziecka pod kloszem. Kazda z nas ma wlasne zdanie i metody- dla mnie wazne jest zeby moje dziecko bylo zdrowe i szczesliwe. I wbrew wszelkiej opini mimo ze nie trzymam go w strylnych warunkach to nie byl anu razu chory itp takze kazda matka wie co dla jej dziecka najlepsze.

Wysłane z mojego HP Slate 7
ukłony ! choć ciuchy prasuję jak leci, ze wszystkimi

jo_asiek sto lat

nena bardzo mi przykro
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:37   #888
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Zuzia często prosi, żeby zanieść Milosza z leżaczkiem do Niej. I coś mu tam gada, śpiewa, pokazuje rysunki a on jej słucha z zapartym tchem
: love:

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Mam to samo. Wyłam dziś że trzy razy, TŻ chodzi na palcach.

Nasze teściowe powinny zostać przyjaciółkami. Wczoraj pyta TŻta czy mały już gaworzy, Mariusz mówi że chyba guży(czy jak to się pisze) a ta do niego że pierwsze słyszy o czymś takim. I pytała czy kubusia już mu do picia dajemy bo tam przecież marchew, jabłuszko.. złota kobieta.

Co się stało?

Co do wypowiedzi tassi. Przeczytałam, kiwnęłam głową i nadrabiałam dalej. Nawet jakby napisała coś typu "wszystkie co dają mm to lenie śmierdzące" choć wiem że nie miała tego tak dosłownie na myśli to nie ruszyło by mnie to ani trochę. Znam powód dla którego karmiłam piersią tylko 6tygodni, nie uważam że to moja wina że przestałam, nie mam wyrzutów sumienia, jest mi jedynie żal że w tamtym czasie nie było przy mnie nikogo kto chociaż zrobiłby mi zakupy lub zrobił kanapkę (TŻ jak zawsze pracował do 19) gdy mały ciągle wisiał na piersi. Wiem że gdybym miała kogoś do pomocy w chwilach kryzysowych to karmila bym pewnie do teraz.
Ale to moje pierwsze dziecko, wszystkiego uczę się sama mam prawo popełniać błędy.
Moj sposób wychowywania Bartka różni się bardzo od wielu z was ale każdy ma prawo wychowywać dziecko po swojemu.

Mądra Lulcia

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:37   #889
logoasia
Zakorzenienie

niebede to prawda, było cudownie
Stary 2014-01-29, 22:38   #890
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Moja bratowa karmi 6-cio mies córkę choć ma też 22-mies, daje radę.
Też nie rozumiem jak może się ot tak pokarm skończyć to raczej lenistwo nie utrzymania laktacji. Ja w domu jeszcze nie podawałam mm, w szpitalu owszem, bo rozkręcałam laktację i potem dawałam swoje.
Dobrze któraś napisała że laktacja zaczyna się w głowie jak się chce to się da

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Napisane przez bayeczna Pokaż wiadomość
nikt nie jest beee, bo jest wiele przeróżnych przypadków i nie można generalizować i nie ma co tego brać do siebie, niektóre kobiety jeszcze przed porodem mówią że karmić nie będą nawet nie próbują ale to ich wybór i trzeba to uszanować
otóż to
eh, podniosło mi się ciśnienie, nei powiem
ciekawe komu oceniać, która matka jak i ile walczyła, która podała mm z lenistwa

Ja-ika, ciekawe co byś mówiła, czy faktycznie zawsze jak się chce to się da, jakbyś nie miała przy sobie dziecka, jakby sam laktator nie dawał rady ściągać odpowiedniej porcji, jakbyś nie mogła przystawiać dziecka non stop, bo po 1, nie mogłam sobie z Nią poleżeć w łózku, jak miałam Ją raz! dłuższą chwilę na rękach to zaraz cała zsiniała, jak nie mogłam już w domu z dzieckiem całego dnia leżeć przy cycku bo zasypiała nawet przy butelce i generalnie cały czas praktycznie spała, tak i usłyszałam od koleżanki, że palic mi się chciało
a i tak jestem zadowolona, że udało mi się dać coś dobrego ode mnie te niecałe trzy tygodnie
Stary 2014-01-29, 22:40   #891
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość

Za nim Ladan to napisala pomyslalam o tym samym. Zgadzam sie w 100 % z niebede. Dodatkowo mam wrazenie ze niektore z nas chca pidbudowac swoje ego kosztem innych.

do forum trzeba muec zdrowy rozsadek, niemozna brac do sibie tego ike waza dzieci inne, ile jedza, czy ile spia to chyba normalne tematy mam wkoncu o tym jest to forum...

Jakos glupio sie porobilo.
Stary 2014-01-29, 22:40   #892
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
: love:

Mądra Lulcia
Kocham te wasze skróty Lulka do tej pory była my favorite, ale Lulcia teraz jest numerem jeden hehe

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:41   #893
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
U nas identycznie Każdy może się nią zajmować,ale jak tylko się oddalę to patrzy tylko za mną. Dzisiaj mąż się z nią bawił na macie, ja byłam w kuchni. coś do niej gadał, ona coś do niego ale i tak ciągle patrzyła na mnie.O!
...
Tez wpadnę:d

Na poczekalni też się zdarzało.
Ale wiesz, wtedy to wszystko była teoria o tych naszych dzieciach, a teraz już mamy zweryfikowane poglądy, każda z nas zna swoje dziecko no i nie wszystko nam wychodzi tak jak planowałyśmy w ciąży. Stąd te dyskusje.
A Małż się śmieje, że głową sufit przebije taka dumna

Wpadłam i mi pokazało tylko foteliki montowane przodem

Poznałyśmy się lepiej i dlatego
Stary 2014-01-29, 22:41   #894
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
widocznie twoja bratowa ma meza w domu, ktory pomaga czy tez mame lub tesciowa do pomocy czy tez kogokolwiek innego, albo nieproblemowe piersiowe dziecko
ja nie dawalam rady
brat pracuje od rana do wieczora, fakt, jest jej mama na miejscu, ale nie zawsze. Wypracowała jakiś rytm dnia i teraz daje sobie radę, ale na początku było ciężko
Kontrowersyjny temat, a ja nie lubię się kłócić, więc się już nie wypowiadam
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
pewnie przesyłka jest ubezpieczona
Stary 2014-01-29, 22:44   #895
gorgulek
Zakorzenienie

Przez Was dopiero ide ćwiczyć bo musiałam co nieco nadrobić
Stary 2014-01-29, 22:44   #896
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie to samo,dokładnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:45   #897
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Czy tylko endokrynolog może zlecić bardziej kompleksowe badania hormonów w ramach nfz? I przy jakich objawach się je bada?

Bo ja miałam niedoczynność jako nastolatka, a potem raz w ciąży mi sprawdzali coś, ale nie wiem co, ft4? I tsh?

I tak pomyślałam, ze może czas to sprawdzić?
internista tylko tsh, reszte endokrynolog (ale moze gin tez, tego nie wiem). Sprawdz tsh, jak bedzie cos nie tak to niech da skierowanie do endo

Cytat:
a co do kolczyków... ja oczywiscie Mackowi ich nie założe, ale gdybym miała córke to tez bym nie założyła poki dziecko swiadomie nie bedzie chciało

ale co mnie przeraża u takich maluchów....
że mogłoby połknąć kolczyk........
tyle sie mówi, żeby małych przedmiotów nie dawać dzieciom, zeby uważać na groszek bo moze sobie do nosa wepchac
a kolczyk to danie do reki malutkiego przedmiotu i tylko czekac az sie udławi...
moze kręce czarnowidztwo, ale po to się wsadza do kontaktów zabezpieczenia, unika kabli przy łózeczku itp. zeby bylo bezpiecznie
Moj bratanek tak zrobil i byl bardzo zadowolony Mial ze 3 lata wtedy i cale szczescie udalo sie w domu wyciagnac

Cytat:

Zuzia jak była ubrana na różowo to i tak pytali czy chłopiec czy dziewczynka
U nas ksiadz jak byl po kolendzie to tez pytal o plec a Amelka miala rozowe spodnie i bodziaka w rozyczki

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość

I to tez wazne przy kp, zwlaszcza na poczatku. Gdyby nie moja mama, ktora przynosila mi jedzenie do lozka to pewnie tez by sie skonczylo, zanim sie zaczelo.

Tz domaga sie publicznego pochwalenia ze poprasowal rzeczy malej, co niniejszym czynie Chociaz poprasowal to chyba zbyt duze slowo w tym przypadku

Poza tym wczoraj pomylil mi tabletki anty... Dal mi Ovulan nie z tego wtorku i nie wiem co teraz Dziewczyny co biora, cos wiecie na ten temat, bo w ulotce jest tylko ze trzeba brac po kolei, a jak sie pomyli to juz nic nie napisali...

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:45   #898
kama1987
Rozeznanie

Dzięki za życzenia zdrowia dla małej

Odnośnie kp, ja bym pewnie dalej karmiła tylko kp, gdyby nie grudzień i stresujące wydarzenia. Z dnia na dzień miałam coraz mniej mleka, Zuzia mimo że jadła z piersi przez 2 tyg nie przybrała ani grama, mimo że jadła chyba co 1-1,5 godz. teraz karmię Zuzię w nocy, rano, w dzień może 1 raz. Chciałabym podkręcić laktację, jednak przy moim dziecku ściąganie systemem 7-5-3 z 3-4 razy dziennie jest niewykonalne bo się nie zajmie sobą sama na macie. Także bardzo chciałam kp, na początku czułam się źle z tym że się nie najada, ale przecież nie będę dziecka głodzić. Teraz nadrabia wagę, waży 5700, a ma 19tyg.
Na początku przybierała ładnie, po 2 mies. zaczęła coraz mniej mimo że jadła tyle samo razy.
I dlatego też dostała wcześniej inne jedzenie, teraz niemożna przy niej jeść, bo się patrzy jakby jej się krzywda działa jakaś

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

a czemu tak podejrzewasz?

Ja się dziś odmeldowuję, głowa mi pęka i czas spać. Dobranoc

Bo jak jej naciskalam obok uszka to zaczynała płakać, a tak właśnie się sprawdza czy boli ucho. Mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłam
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:47   #899
tassia
Zakorzenienie

dobijają mnie te reklamy społeczne z małymi bobasami w koszulkach: dziecko nie powie Ci ze ma autyzm...
normalnie przestane uzywac kompa

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:48   #900
logoasia
Zakorzenienie

a wy znowu spory o kp
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości