Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-29, 21:10   #91
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

Pani, za spodniaszki te czarno fuksjowe
one zajefajnie wyglądają na dzieciach... ale jakbym miała odrobinę zdolności manualnych to sama bym takie uszyła...
kupiłam mu komin i czapkę (dla siebie) - też bym sama uszyła... wykończenie "stylizowane" na niedbałość sprawia, że nie zapłacę takiej kasy za coś z czego - mimo zapewnień producenta - szybko wyrośnie.
ale poluję na jakieś trefne albo ofertę targową.

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2014-01-29 o 21:28 Powód: dop.
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 21:10   #92
achna79
Rozeznanie

Bry na wieczór. Wróciłam z Aqua taka głodna i musiałam coś zjeść

Cytat:
Pomidorowej mi się chce

Achna co Cię zniechęciło do romera?
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
a co z Romerem nie tak? ciekawam, bo mam go na uwadze
A mi pomidorowej, zapiekanki Moderny i pysznego wieńca serowego którego dziś jadłam (zostawiłam sobie kawałek na jutro i już nie mogę się doczekać ranka )

Byou i Alliw macie niżej link, który podała Bzinka. Tam są właśnie opinie, które mnie mocno zniechęcają. Poza tym jest naprawdę w porządku. Jakoś niedługo jadę do Poznania to wtedy pomacam sobie wszystkie i zobaczę co i jak

Alliw Jaś ma boskie nóżki Są słodkie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość

Ja podobnie... Najbardziej mi się nie podoba to, że ten styropian sie w nich łamie. Opinie o nim są np tutaj http://www.bangla.babyonline.pl/opin...dowy-king-plus

Właśnie!! Dokładnie chodzi mi o ten styropian. Boję się, że się złamie i co wtedy? Fotelik do wymiany? W sumie jest najtańszy z moich trzech typów ale to i tak aż 600 zł
Stary 2014-01-29, 21:17   #93
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

to jeszcze jeden sklep dla gadżeciar http://www.alenuda.co/products nasi mężowie powinni wygrać w totka jeśli chcą mieć kolejne dzieci bo przy tych zbankrutują
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 21:22   #94
BYou
MBZ♥

Pani, a to znasz:http://puszek.eu/
http://maybe4baby.pl/
Taki kój spodniaszków lubięZOsia fajnie w tym wygląda, mamy takie zarkowe i hamowe

Oliwka, a kysz

Achna, już doczytałam

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Widzę, że puszkowe rzeczy niedostępne:/ mamy kilka spadkowych ale większe rozmiary

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 21:25   #95
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
one zajefajnie wyglądają na dzieciach... ale jakbym miała odrobinę zdolności manualnych to sama bym takie uszyła...
kupiłam komin i czapkę (dla siebie) - też bym sama uszyła... wykończenie "stylizowane" na niedbałość sprawia, że nie zapłacę takiej kasy za coś z czego - mimo zapewnień producenta - szybko wyrośnie.
ale poluję na jakieś trefne albo ofertę targową.

widziałam takie spodnie na fb, jak znajde dam linka
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 21:41   #96
oliwka__
Zakorzenienie

BYou ja proszę więcej takich linków tylko jeszcze jakieś wyprzedaże by się zdały
Stary 2014-01-29, 21:48   #97
cathlyn
Rozeznanie

Witam się w nowym wątku

TŻ wymienił mi dziś klawiaturę w laptopie i w końću moje posty będą czytelne Ale niestety, zamknął kompa z całym esejem z wczoraj, więc na szybko tylko napiszę co pamiętam:

CR - jaki masz wózek?

trolla
- ja bym poczekała ze szczepieniami aż maluszek będzie zupełnie zdrów. Poza tym chyba powinno sie odczekac troche po antybiotykach? Az organizm sie zregeneruje?

Moderna - podasz przepis na placki z kaszy gryczanej?

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Filip dzisiaj dostał jogurt naturalny z bananem tak wcinał, że szok. A po południu jak zobaczył, ze wyciągnełam jogurt to w sekundę był przy mnie i tak strasznie krzyczał, że musiałam
mu znów dać
Moja też uwielbia jogurt :P Jedyne co zje w większej ilości

Dzieciaczki przecudne Pani, Twój T. taki poważny, coś knuje :P A J. alliw jest przesłodziak
Stary 2014-01-29, 22:01   #98
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hejka!!!!

Moderna, nie wierze... myslalam, że żartowałaś, że mąż Ci neta zablokował. Ale jaja Mój to by miał za swoje

Cytat:
Swojego mistrzunia też tu wkleję bo nie wszystkie fejsa mają
A tak w ogóle to wrzuciałm na fb swoje foto z Jankiem w zimowej szacie i jeszcze nigdy nie miałam tylu "polubień"
Widziałam już na fb, śliczny jest, a włooosy! Mój chyba będzie miał tyle za jakies 2 lata jak w takim tempie będą rosły
Co do Waszego wspólnego zdjęcia - mama urocza i synek także to co się dziwić, że tyyyyle polubień.

Cytat:
(jestem jeszcze na dwóch forach; tam są już dzieciatki i one mnie infekują )
Kiedy masz na to czas ?

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
jesli cie nic nie swedzi, to nie jestes w ciazy
chociaz smak na pomidorowa - mowi sam za siebie ahaha
Ooo tak, jak byłam w ciąży to non stop pomidorowa, spaghetti
A dziś gotuję sobie barszcz czerwony
Dam tez troche małemu nieco innej wersji barszczyku, zobaczymy czy posmakuje

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość

trolla
- ja bym poczekała ze szczepieniami aż maluszek będzie zupełnie zdrów. Poza tym chyba powinno sie odczekac troche po antybiotykach? Az organizm sie zregeneruje?
Dokładnie, lepiej zaczekać ze szczepieniem.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:07   #99
cathlyn
Rozeznanie

Pani, a gdzie te paputki można kupić? Nie widze na stronie...
Stary 2014-01-29, 22:33   #100
Tajgusia
Raczkowanie

A ja wpadłam pochwalić się wymiarami mojego synka bo byliśmy na mierzeniu i ważeniu: mamy 81 cm, 9350 kg, obwód głowy 48cm a w klacie 46 cm!
Tajgusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:42   #101
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
A ja wpadłam pochwalić się wymiarami mojego synka bo byliśmy na mierzeniu i ważeniu: mamy 81 cm, 9350 kg, obwód głowy 48cm a w klacie 46 cm!

witam się i ja

a my też mamy takie paputki ale jeszcze za duże.
w decathlonie są fajne buciki dla dzieci na pierwsze kroki

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 22:50   #102
Tasia34
Wtajemniczenie

Pędzicie dziołchy
Ja się przywitam i napiszę, że echo serca na szczęście w porządku Te szmary mogły być spowodowane ciążą, uff
W piątek mam endokrynologa. Nigdy tyle nie łaziłam po lekarzach, co w ciążach
Byłam też w pracy, złożyłam podanie o zakończenie rodzicielskiego, od razu też dałam wniosek o urlop wypoczynkowy za 2012 i 2013. Jak go wykończę, idę na L4. Szefostwu powiedziałam o ciąży, niektórym kolegom/koleżankom też - ogólnie otrzymałam masę gratulacji i uścisków
A wieczorem Krzyś miał motyw "chce mi się spać, ale nie będę" i usypiałam Go ponad godzinę. Właśnie zjadłam kolację i zaraz idę spać

Cytat:
Widac co WAM sie marzy ..!!!

i to takie ze HooooHooooo

Ja rozumiem scarllet bo nigdy nawet ode me mnie nie dostala, i pewnie chciala sprobowac

Ale pozostale Laseczki ojjjj ojjjj ...!!!!!
-musze pomyslec nad Kara
No ale ja też nie miałam jeszcze bacików od Ciebie...

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
dziękuję za słowa wsparcia odnośnie zęba, umówiłam się do tego endodonty (swoją drogą nawet nie wiedziałam że taki ktoś istnieje)
na piątek 16.30 mam ogromną nadzieję że mi pomoże bo cena tego leczenia niezła - 580zł (ale zawsze to swój ząb , no i mniejsza kwota niż za implant) no coż czas pokaże
No niezła, niezła, ale warto !

Cytat:

Kasia, co do pierwszej strony to ja jestem za przywróceniem na listę: Leonikowa, Chanel (odzywały się niedawno), Villga, Sorce, trooskava (bo tu co prawda się nie udzielają, ale są z nami na fb), a z listy do zaginionych bym przerzuciła: nati_85, bo wcięło ją, Anies_06, mariolci i karolka280888 (nie odzywają się od porodu).
Chyba że dziewczyny mająinne propozycje.

Chwalę się: moje dziecko nauczyło sie schodzić z naszego łożka (uczyłam metodą Malpki 'najpierw nózki potem głowa' działa ). I dziś przespał całą noc bez pobudki . Przedwczoraj było tak że nie jadł całą noc ale się budził i musiałam tulić bo jeść nie chciał, a dziś już zupełnie bez budzenia.

Dziewczyny dajecie maluchom coś do picia w nocy (nie mleko)? W czym podajecie (kubek, butelka?)
Co do listy: jestem za!
Schodzenie z łóżka (K. jeszcze nie potrafi się nauczyć ) a nocka - zazdroszczę!
W nocy tylko kp W dzień niekapek z wodą - Krzyś już umie sam go podnieść i przechylić! Choć często kubek stoi na podłodzę, a K. metodą strusia próbuje się napić

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
wysłałam fotoksiążkę.............. .....................

Zapomniałam, która w poprzedniej części pytała o sanki - kupiłam te: http://allegro.pl/sanki-drewniane-iv...886053883.html
Będą zapewne jutro.

Dobranoc
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 05:15   #103
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej
chyba znowu dopadł nas katar a dopiero co przeszedł

nie wiem jak u Was ale u nas tak wczoraj wiało, że o mały włos nie wyrwało mi drzwi od samochodu jak otworzyłam i nie wywaliło mnie na ziemię. Karol prawie się popłakał jak szliśmy z auta do domu :/

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Przed chwilą dzień dobry tvn było o chłopcu który urodził się jako wcześniak i został zaszczepiony w 4 miesiącu życia i dostał porażenia mózgowego (zaszczepili go w UK), i pani dr którą zaprosili to mówiła że dziecko jeśli jest lekko przeziębione czy ma katar to można szczepić.

tż bratanicę zaszczepili mimo kataru. a tak w ogóle to coś tam mi się o uszy obiło, że dr albo pielęgniarka uznała, że jest już na tyle duża (14 miesięcy),że nie będą jej szczepić mmr tylko na ospę możliwe coś takiego? muszę się dopytać

Cytat:
Kwiatuszku, tarczycę warto sprawdzić a na pewno przed staraniami o rodzeństwo dla Karolka i w ciążyucałuj Żmijkę od nas
dziękuję ucałuję nie raz

Cytat:

bardzo się zawiodłam na jakości tych ciuchów. o ile wzory, motywy - bardzo mi się podobają, to nie mam bodziaka, który nie pruł się przy zatrzaskach
ale oczywiście muszę zerknąć na rzeczy bez guzików/zatrzasków/zamków
aaa to dlatego przy bodziaku od nich, który dawali z karty z rossmanna były dodatkowe zatrzaski w torebce

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość

Moderna polecam przynajmniej na rozeznanie poczytać http://osiemgwiazdek.pl/category/rwf , facet prowadzi tez na facebooku https://www.facebook.com/pages/osiem...ref=ts&fref=ts jak poczytałam go trochę to się mój cały światopogląd zawalił w sprawie fotelików
muszę poszukać czy dla młodej tez są foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy
.
o tak polecam. facet konkretny i uświadomił mi, że maxi-cosi często jedzie na marce a wcale nie są to najlepsze foteliki itd a te gwiazdki ADAC też dużo warte nie są jeśli patrzy się tylko na końcową ocenę

przez ten blog ciągle mam wyrzuty sumienia,że mam fotelik montowany przodem

Cytat:

Kwiatuszku, nie czytałam tej Camilli, bo słyszałam ze słaba

Chwalę się: moje dziecko nauczyło sie schodzić z naszego łożka (uczyłam metodą Malpki 'najpierw nózki potem głowa' działa ). I dziś przespał całą noc bez pobudki . Przedwczoraj było tak że nie jadł całą noc ale się budził i musiałam tulić bo jeść nie chciał, a dziś już zupełnie bez budzenia.
No słaba ta Camilla, nawet bardzo

dla Janka i błagam powiedz jak go nauczyłaś musiałam przeoczyć jak o tym pisałyście

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Kurcze, zazdroszczę takiego podejścia. Ja jestem okropnie wrażliwa na nastroje innych i sie bardzo przejmuje jak jest niefajna atmosfera. Do tego stopnia, że jak np.sie pokloce z Tz to i tak sie zaraz odzywam i to ja łagodze sytuacje choć wiem, że nie powinnam... no ale tak mam i co zrobić. .. ;-)
to masz bardzo dobry charakter. mi się chyba jeszcze coś takiego nie zdarzyło ale ja jestem nerwus i jak się nakręce to koniec

Cytat:
heh. kiedyś, na wabia, wlałam mu czystego () bobofruta. ale nie chce...
u nas K załapał za drugim razem, sam z siebie, bo za pierwszym razem tylko gryzł.
najpierw dałam rozcieńczony sok, potem już wodę ale mało pije, może 1/3 tego kubka. zdecydowanie więcej wypije z butli

no to ponadrabiałam obudził się księciunio a jeszcze 2 str

---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 05:34 ----------

jednak się udało nadrobić

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość

Byou mam na oku Maxi Cosi Tobi, Romer King Plus lub Besafe Izi Comfort 3 czy jakoś tak. Byłam zdecydowana prawie na Romera, ale jak poczytałam opinie to mi się go odechciało I teraz nie wiem zupełnie nic
miałam pytać co z Romerem nie tak ale widzę, że już napisałaś
Mam ten fotelik i czytałam o styropianie ale wydaje mi się, że wcale nie tak łatwo go połamać, tzn wystarczy trochę uwagi i nic się nie stanie.
Nawet nie zwracam na to uwagi jak wkładam K, więc ciekawa jestem w jaki sposób Ci ludzie go połamali

Cytat:
Pomidorowej mi się chce
rób test

Cytat:
Takie pytanie odnośnie niań elektronicznych, do tej pory nie potrzebowaliśmy, za tydzień przenosimy się na pięterko i przydała by się bo jednak z kuchni na razie będziemy korzystać na dole. No i Filip ma spać w swoim pokoju.
Jakie polecacie żeby nie szumiała? I raczej z tańszych, bo teraz już nie opłaca się inwestować.

Cytat:

ja nie Pani, ale wziełam M (J. ma stopę ok 10,5 cm) i są za duże, ale S byłaby na styk
ale malusia stópka mój z tych z kajakami zamiast stóp 12,5-13cm

Cytat:

trolla
o właśnie! nie zacytowało mi

Trolla nam lekarz kazał odczekać ze szczepieniem 10 dni od skończenia antybiotyku

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Zapomniałam, która w poprzedniej części pytała o sanki - kupiłam te: http://allegro.pl/sanki-drewniane-iv...886053883.html
Będą zapewne jutro.

Dobranoc
ja pytałam dzięki i czekam teraz na relacje jak gruby/cienki jest ten śpiworek

za lekarzy i załatwienie spraw w pracy

Dziewczyny jeszcze pytanie o przyprawianie

jakimi ziołami przyprawiacie zupki dla dzieci? świeżymi czy suszonymi z torebki?

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2014-01-31 o 04:58
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 06:15   #104
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna - podasz przepis na placki z kaszy gryczanej?
oczywiscie, ze podam
http://seven-days-in-sunny-june.blog...i-jabkiem.html

lekko zmienilam:
1 jajko
1 szklanka mleka - pol na pol z jogurtem naturalnym - pol szklanki mleka, pol jogurtu
8 łyżek mąki gryczanej ( ciasto musi być gęste) - dalam takie srednio kopiate
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta sody oczyszczonej
szczypta soli
Szczypta kardamonu i burbon wanilii
1- 1,5 jablko pokrojone w male cieniutkie plasterki (najpierw cwiartki, a potem wszerz plasterki)

smazylam pierwsza partie na tluszczu, kolejne bez - mnie wyszly super (jak sie smazy na tluszczu to bardzo go spijaja, dla dziecka niewskazane jak dla dziecka to albo bez tluszczu, albo posmarowac doslownie kropelke pedzelkiem ), bardzo czuc smak kaszy gryczanej, ja lubie, wyszly pyszne - mojemu mezowi nie smakowaly, ale on nie lubi gryczanej

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-01-30 o 07:09
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 06:41   #105
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Woooooow

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Tasia seriiiio nie mialas ode mnie ....??? Yhmmm
No to juz dostalas - i zeby mi to bylo po raz przedIstatni...!!!!!

Ide na busa - dzis rozdzial 4 jedzenie i zakupy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 07:02   #106
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia
o tak polecam. facet konkretny i uświadomił mi, że maxi-cosi tylko jedzie na marce a wcale nie są to dobre foteliki, oszukują z certyfikatami itd a te gwiazdki ADAC też dużo warte nie są

jakimi ziołami przyprawiacie zupki dla dzieci? świeżymi czy suszonymi z torebki?
ciekawe na jakich badaniach sie opieral, twierdzac, ze oszukuja moze na podobnych, ze szczepienia mmr powoduja autyzm, ktos cos kiedys

i dlaczego twierdzi, ze ADAC jest nic nie warte?
przeciez to testy niezalezne - choc gwiazdki czytac tez trzeba umiec, bo ocena ocenie nierowna - czesto jest tak, ze fotelik wypada w testach dobrze, ale poplynal w ocenie na szkodliwosc materialow - warto zasiegnac po szczegolowe testy ADAC, tam sa dokladne kryteria (choc w PL chyba niedostepne).

suszone sa bardziej skoncentrowane niz swieze - oczywiscie swieze sa na pewno lepsze, ale nie zawsze jest dostep. Na pewno natka pietruszki siwza jest pelnowartosciowa, warto dodawac
dalej nie pomoge, bo ja nie robie zupek.
Stary 2014-01-30, 07:02   #107
kasia86bgo
Zakorzenienie

A tak serio dzis tez mi sie wstac nie chcialo :-/ chyba ze 5 razy Drzemke wlaczalam a powinnam sie wyspac bo kladlam Milusia ok 20... Taaaa sam sie ululal jak dalam dojladke Mleka ( 260 plus 120...) i wstal o 5-15 ale to tylko slyszalam jak mamw wraca na gorne lozko - paczam ktora godzina i SZOK tyleeee Spania za 1razem

Zastanawiam sie czy nie dorabiac sprzatajac ( oczywiscie in bleck ) bo jednak skoro jest mama - to ja popludnia moge miec tez wolne, ew piatek i sobota tak ze 3-5godzinek. Musze dac ogloszenie na tablice w sklepie - bo kasa na pewno sie przyda - a i moze szybciej schudne

W niedziele - prawdopodobnie, bede sie widziala z Ojcem bo ma byc juz w Bergen - to wyglosze monolog o potrzebie posiadania Natychmiastowo pieniedzy

No niv na tyle z pamietnika na dzis

Stary 2014-01-30, 07:03   #108
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
no ladnie, duzy chlopak ale chyba tez szczuplaczek, jak moj?
i glowa wieksza od klaty
Stary 2014-01-30, 07:21   #109
oliwka__
Zakorzenienie

Dzień dobry

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Tajgusia ależ rośnie ten Twój synek, i jaki długi !

Kasia jak masz czas to szukaj każdy grosz się liczy i za kolejne kroczki Milusia

Moderna dziękuję bardzo fajny blog

A co do fotelików to mi się wydaje że nawet w tych najlepszych zawsze można się czegoś przyczepić.
U nas wszyscy mają kolejne foteliki britax a pierwsze mieli takie jak do wózków pasowały albo mutsy albo maxi cosi, choć brat ma też fotelik od wózka i dla mnie to jest firma xyz a dla starszaka też britax.

Nestelle kiedyś któraś mamusia pytała ale chyba nie doczytałam w jakich fotelikach klejnych jeżdżą twoje dzieci?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 07:52   #110
bmma
Zadomowienie

Witamy w słoneczny dzień

Cytat:

serio, a nie wygląda na takiego co by się wkurzał
Proste, to ja potrafię wyprowadzić z równowagi
Może, kiedyś poznasz go bliżej

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:

BYou tak mam wybraną właściwie wiedziałam jakiej marki chcę więc dużego wyboru nie miałam ale ważne że dużaaaaa Tak sanki doszły są ekstra kuzyn już chciał je zakosić a Anielka ma wziąść jego bo on chce nowe a ona ma wziąść sobie stare :P spacerek krótki zaliczony bo małej się zasnęło i leciała i tak krzywo siedziała heh
Podeślij kuzyna jak z moją teściową będę rozmawiała to i z nim

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:

chyba jednak na II śniadanie mu będę dawać. kupiłam musli, wsuwa aż miło i kolejna wcale nie słodka ()
jakie musli? na mm?

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
oliwka
fajny kuzyn, ja bym mu powiedziala ''chcesz nowe to SE kup, a od moich sie odpierdampalampaj ''

no wiec dzis ' zablyslam ' inteligencja na kursie - piszac w miare nizely dialog o spedzaniu dnia

potem szybko sprawnie wszytsko poszlo u Konsula na wizycie i udalo nam sie zdarzyc na bus co jedzie prosto do domku
- podczas wizyty Milus sam powiedzial po co przyszedl, no buzia mu sie nie zamykala TYLEEEE ludzi i kazdy w niego wpatrzony i zachwycony co on robi, a ten sam ze soba - baa nawet sam kilka krokow zrobil

podchodze do strolika i pada pytanie '' w jakiej sprawie pani przyszla ''
-- no ja ze skladam wniosek o 5Letni paszport dla syna
'' a ojciec gdzie jest ?''
-- nie ma.
'' a to zgode pani ma ze soba ze on pozwala wyrobic paszport ?''
-- OJCA NIE MA !
'' aa to w takim razie, widze ze ma pani na wszytskie potrzebne dokumenty i nie widze przeszkod by wniosek przyjac ...'' - i tam blabla o tym ile place kiedy odelsac obecny i kiedy przysla nowy

ide usypiac Milusia

co do Milusia, to wiesz

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 07:59   #111
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość

Proste, to ja potrafię wyprowadzić z równowagi
Może, kiedyś poznasz go bliżej

co do Milusia, to wiesz
Ad 1 - byle nie za Blisko hahaha
Ad 2 -

Dobra zaraz koniec jazdy trza isc sie uczyc

Stary 2014-01-30, 08:06   #112
bmma
Zadomowienie

Cytat:
super

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Pędzicie dziołchy
Ja się przywitam i napiszę, że echo serca na szczęście w porządku Te szmary mogły być spowodowane ciążą, uff
W piątek mam endokrynologa. Nigdy tyle nie łaziłam po lekarzach, co w ciążach
Byłam też w pracy, złożyłam podanie o zakończenie rodzicielskiego, od razu też dałam wniosek o urlop wypoczynkowy za 2012 i 2013. Jak go wykończę, idę na L4. Szefostwu powiedziałam o ciąży, niektórym kolegom/koleżankom też - ogólnie otrzymałam masę gratulacji i uścisków
super

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-01-30, 08:06   #113
Villga
Zadomowienie

Kwiatuszku- dla mnie mój charakter nie jest dobry. Daję sobie w kasze dmuchać niestety. Chcialabym być twardsza i bardziej zolzowata... no ale choć sie staram to nie umiem. No choc jakbyś zapytala mojego Tz to i tak by Ci powiedział żem jędza ;-)

Tajgusiu- brawa za wymiary!

Tasiu- dobrze ze wyniki ok.

Kasia- kciuki za pieniądze od pana tatusia. A za dodatkową pracą zawsze się możesz rozejrzeć jak Milus bedzie mial opieke.

Dziewczyny, powiedzcie mi bom ciemna nadal- czy w tym 1 foteliku moge wozic Kinge poki jej cala glowa nie wystaje? I czy moze sie tak zdarzyc ze przy ptzejsciu na 2 fotelik bedzie on mógł juz byc przodem do kierunku jazdy? ... Tz mi w glowie namieszal i mam metlik teraz.
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 08:11   #114
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Ad 1 - byle nie za Blisko hahaha
Ad 2 -

Dobra zaraz koniec jazdy trza isc sie uczyc

no oczywiście, po co ci taka teściowa

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-01-30, 08:11   #115
misiulka06
Rozeznanie

witam się i ja w nowym wątku
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 08:23   #116
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Takie pytanie odnośnie niań elektronicznych, do tej pory nie potrzebowaliśmy, za tydzień przenosimy się na pięterko i przydała by się bo jednak z kuchni na razie będziemy korzystać na dole. No i Filip ma spać w swoim pokoju.
Jakie polecacie żeby nie szumiała? I raczej z tańszych, bo teraz już nie opłaca się inwestować.
ja niestety nie pomogę

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Monicca ja używam łoki-toki mężowe z motoroli-ustawiam sobie taką funkcję, że Zosia mnie słyszy i jak lecę z piechem, a się przebudzi to mogę Ją uspokoić w razie czego
ale miałaś pomysła!!!! - niezłe ja bym chyba na to nie wpadła

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
ciekawe gdzie nestelle? Może jej mąż też zablokował neta

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Pani, linki zapodaj:p
też chce zobaczyć

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:

Co do bucików ja planuję kupić małej Inch Blue jak zacznie chodzić-stawać jestem w nich zakochana mimo wszytsko
mnie też się podobają kupie Oliwci na roczek

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
jesli cie nic nie swedzi, to nie jestes w ciazy
kasia....
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 08:29   #117
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, powiedzcie mi bom ciemna nadal- czy w tym 1 foteliku moge wozic Kinge poki jej cala glowa nie wystaje? I czy moze sie tak zdarzyc ze przy ptzejsciu na 2 fotelik bedzie on mógł juz byc przodem do kierunku jazdy? ... Tz mi w glowie namieszal i mam metlik teraz.
moze ten artykul choc troszke pomoze?
http://fotelik.info/pl/news/foteliki...ekszy,380.html

jak glowka choc troche zaczyna wystawac poza krwaedz to nalezy zmienic fotelik - w razie wypadku nie jest odpowiednio chroniona.

Teoretycznie mozesz przejsc na fotelik montowany przodem - ale bezpieczniej jest wozic dziecko tylem tak dlugo jak to tylko mozliwe! Optymalnie byloby to minimum 15 miesiecy - ale producenci dopiero zaczynaja wprowadzac na rynek odpowiednie foteliki. A jeszcze lepiej wozic tak sporo dluzej (dziecko ma duza glowke, w razie wypadku sily obciazajace szyje dziecka sa bardzo duze )

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-01-30 o 09:04
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 08:31   #118
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
zamorduję Cie za tą stronę jakie tam są bosssskie ciuchy a portaszki wiosenne - wpadłam jak śliwka w kompot
Stary 2014-01-30, 08:34   #119
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Kiedy masz na to czas ?
mój syn mnie tylko nie wypuszcza do konstruktywnych prac. jak siedzę z nim na podłodze, to mogę mieć laptoka na kanapie
dziś zbudowałam domek z duuuużą ilością okienek, drzwiczek i mam chwilowy spokój

Cytat:
Pani, a gdzie te paputki można kupić? Nie widze na stronie...
ooo, aż napisałam do koleżanki od której mam odgapione i ona kupwała na all. ale mnie się coś obija w głowie, że kiedyś znalazłam w moim mieście stacjonara z tymi butkami.

Cytat:
ale model! wyyyyskoki, szczupły

Cytat:
echo serca na szczęście w porządku
uf uf uf

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
aaa to dlatego przy bodziaku od nich, który dawali z karty z rossmanna były dodatkowe zatrzaski w torebce
hehe. może tak jest jak dziewczyny pisały? że są partie mamy trzy bodziaki i w trzech ciągle muszę oczka przy zatrzasku łapać.

a z przypraw to używam tylko ziela i listka. jak nie mam pietruszki to daję torebkową lub zamrażarkową

Cytat:
A to wyglosze monolog o potrzebie posiadania Natychmiastowo pieniedzy
żeby to jednak dialog był . może zatrybi

no i za chęć podjęcia dodatkowej pracy. jak masz możliwość, to korzystaj.
mama do kiedy u Was jest?

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość

jakie musli? na mm?
to jest kasza-musli. właśnie bez dodatku mleka. robię na wodzie.

Cytat:
Chcialabym być twardsza i bardziej zolzowata...
()

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 08:39   #120
anika_s
Wtajemniczenie

Wy wrzucacie linki z tymi cudownymi ciuchami - i chyba dobrze zrobiłam decydując się na powrót do pracy (a to już 7 kwietnia )

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

zaraz jadę na zakupki dla... Oliwii oczywiście a poźniej do maminki ale taki wiatr że łepetynę chce urwać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości