![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
one zajefajnie wyglądają na dzieciach... ale jakbym miała odrobinę zdolności manualnych to sama bym takie uszyła...
kupiłam mu komin i czapkę (dla siebie) - też bym sama uszyła... wykończenie "stylizowane" na niedbałość sprawia, że nie zapłacę takiej kasy za coś z czego - mimo zapewnień producenta - szybko wyrośnie. ale poluję na jakieś trefne ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-01-29 o 21:28 Powód: dop. |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Rozeznanie
|
Bry na wieczór. Wróciłam z Aqua taka głodna i musiałam coś zjeść
![]() A mi pomidorowej, zapiekanki Moderny i pysznego wieńca serowego którego dziś jadłam ![]() ![]() Byou i Alliw macie niżej link, który podała Bzinka. Tam są właśnie opinie, które mnie mocno zniechęcają. Poza tym jest naprawdę w porządku. Jakoś niedługo jadę do Poznania to wtedy pomacam sobie wszystkie i zobaczę co i jak ![]() Alliw Jaś ma boskie nóżki ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
to jeszcze jeden sklep dla gadżeciar http://www.alenuda.co/products
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
MBZ♥
|
Pani, a to znasz:http://puszek.eu/
http://maybe4baby.pl/ Taki kój spodniaszków lubię ![]() ![]() Oliwka, a kysz ![]() Achna, już doczytałam ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Widzę, że puszkowe rzeczy niedostępne:/ mamy kilka spadkowych ale większe rozmiary ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałam takie spodnie na fb, jak znajde dam linka
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
BYou ja proszę więcej takich linków
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Rozeznanie
|
Witam się w nowym wątku
![]() TŻ wymienił mi dziś klawiaturę w laptopie i w końću moje posty będą czytelne ![]() CR - jaki masz wózek? trolla - ja bym poczekała ze szczepieniami aż maluszek będzie zupełnie zdrów. Poza tym chyba powinno sie odczekac troche po antybiotykach? Az organizm sie zregeneruje? Moderna - podasz przepis na placki z kaszy gryczanej? ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzieciaczki przecudne ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |||
Wtajemniczenie
|
Hejka!!!!
Moderna, nie wierze... myslalam, że żartowałaś, że mąż Ci neta zablokował. Ale jaja ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do Waszego wspólnego zdjęcia - mama urocza i synek ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A dziś gotuję sobie barszcz czerwony ![]() Dam tez troche małemu nieco innej wersji barszczyku, zobaczymy czy posmakuje ![]() Dokładnie, lepiej zaczekać ze szczepieniem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Pani, a gdzie te paputki można kupić? Nie widze na stronie...
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
A ja wpadłam pochwalić się wymiarami mojego synka bo byliśmy na mierzeniu i ważeniu: mamy 81 cm, 9350 kg, obwód głowy 48cm a w klacie 46 cm!
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witam się i ja ![]() a my też mamy takie paputki ale jeszcze za duże. w decathlonie są fajne buciki dla dzieci na pierwsze kroki
![]() |
#102 | |||
Wtajemniczenie
|
Pędzicie dziołchy
![]() Ja się przywitam i napiszę, że echo serca na szczęście w porządku ![]() ![]() W piątek mam endokrynologa. Nigdy tyle nie łaziłam po lekarzach, co w ciążach ![]() Byłam też w pracy, złożyłam podanie o zakończenie rodzicielskiego, od razu też dałam wniosek o urlop wypoczynkowy za 2012 i 2013. Jak go wykończę, idę na L4. Szefostwu powiedziałam o ciąży, niektórym kolegom/koleżankom też - ogólnie otrzymałam masę gratulacji i uścisków ![]() A wieczorem Krzyś miał motyw "chce mi się spać, ale nie będę" i usypiałam Go ponad godzinę. Właśnie zjadłam kolację i zaraz idę spać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Schodzenie z łóżka ![]() ![]() ![]() W nocy tylko kp ![]() ![]() ![]() ![]() Zapomniałam, która w poprzedniej części pytała o sanki - kupiłam te: http://allegro.pl/sanki-drewniane-iv...886053883.html Będą zapewne jutro. Dobranoc ![]()
![]() |
#103 | |||||||||||||
Zadomowienie
|
Hej
chyba znowu dopadł nas katar a dopiero co przeszedł ![]() nie wiem jak u Was ale u nas tak wczoraj wiało, że o mały włos nie wyrwało mi drzwi od samochodu jak otworzyłam i nie wywaliło mnie na ziemię. Karol prawie się popłakał jak szliśmy z auta do domu :/ Cytat:
![]() tż bratanicę zaszczepili mimo kataru. a tak w ogóle to coś tam mi się o uszy obiło, że dr albo pielęgniarka uznała, że jest już na tyle duża (14 miesięcy),że nie będą jej szczepić mmr tylko na ospę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
przez ten blog ciągle mam wyrzuty sumienia,że mam fotelik montowany przodem Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
najpierw dałam rozcieńczony sok, potem już wodę ale mało pije, może 1/3 tego kubka. zdecydowanie więcej wypije z butli no to ponadrabiałam ![]() ---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 05:34 ---------- jednak się udało nadrobić Cytat:
Mam ten fotelik i czytałam o styropianie ale wydaje mi się, że wcale nie tak łatwo go połamać, tzn wystarczy trochę uwagi i nic się nie stanie. Nawet nie zwracam na to uwagi jak wkładam K, więc ciekawa jestem w jaki sposób Ci ludzie go połamali rób test ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Trolla nam lekarz kazał odczekać ze szczepieniem 10 dni od skończenia antybiotyku Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny jeszcze pytanie o przyprawianie ![]() jakimi ziołami przyprawiacie zupki dla dzieci? świeżymi czy suszonymi z torebki?
09.03.13 ![]() Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2014-01-31 o 04:58 |
|||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
oczywiscie, ze podam
![]() http://seven-days-in-sunny-june.blog...i-jabkiem.html lekko zmienilam: 1 jajko 1 szklanka mleka - pol na pol z jogurtem naturalnym - pol szklanki mleka, pol jogurtu 8 łyżek mąki gryczanej ( ciasto musi być gęste) - dalam takie srednio kopiate 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta sody oczyszczonej szczypta soli Szczypta kardamonu i burbon wanilii 1- 1,5 jablko pokrojone w male cieniutkie plasterki (najpierw cwiartki, a potem wszerz plasterki) smazylam pierwsza partie na tluszczu, kolejne bez - mnie wyszly super (jak sie smazy na tluszczu to bardzo go spijaja, dla dziecka niewskazane ![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-01-30 o 07:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Tasia seriiiio nie mialas ode mnie ![]() No to juz dostalas - i zeby mi to bylo po raz przedIstatni...!!!!! Ide na busa - dzis rozdzial 4 jedzenie i zakupy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i dlaczego twierdzi, ze ADAC jest nic nie warte? przeciez to testy niezalezne - choc gwiazdki czytac tez trzeba umiec, bo ocena ocenie nierowna - czesto jest tak, ze fotelik wypada w testach dobrze, ale poplynal w ocenie na szkodliwosc materialow - warto zasiegnac po szczegolowe testy ADAC, tam sa dokladne kryteria ![]() suszone sa bardziej skoncentrowane niz swieze - oczywiscie swieze sa na pewno lepsze, ale nie zawsze jest dostep. Na pewno natka pietruszki siwza jest pelnowartosciowa, warto dodawac ![]() dalej nie pomoge, bo ja nie robie zupek.
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
A tak serio dzis tez mi sie wstac nie chcialo :-/ chyba ze 5 razy Drzemke wlaczalam
![]() ![]() Zastanawiam sie czy nie dorabiac sprzatajac ( oczywiscie in bleck ) bo jednak skoro jest mama - to ja popludnia moge miec tez wolne, ew piatek i sobota tak ze 3-5godzinek. Musze dac ogloszenie na tablice w sklepie - bo kasa na pewno sie przyda - a i moze szybciej schudne ![]() W niedziele - prawdopodobnie, bede sie widziala z Ojcem bo ma byc juz w Bergen - to wyglosze monolog o potrzebie posiadania Natychmiastowo pieniedzy ![]() No niv na tyle z pamietnika na dzis Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i glowa wieksza od klaty ![]()
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Tajgusia ![]() Kasia jak masz czas to szukaj każdy grosz się liczy ![]() ![]() Moderna dziękuję ![]() A co do fotelików to mi się wydaje że nawet w tych najlepszych zawsze można się czegoś przyczepić. U nas wszyscy mają kolejne foteliki britax a pierwsze mieli takie jak do wózków pasowały albo mutsy albo maxi cosi, choć brat ma też fotelik od wózka i dla mnie to jest firma xyz a dla starszaka też britax. Nestelle kiedyś któraś mamusia pytała ale chyba nie doczytałam w jakich fotelikach klejnych jeżdżą twoje dzieci? |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |||
Zadomowienie
|
Witamy w słoneczny dzień
Proste, to ja potrafię wyprowadzić z równowagi ![]() Może, kiedyś poznasz go bliżej ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
![]() co do Milusia, to wiesz ![]()
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad 2 - ![]() Dobra zaraz koniec jazdy trza isc sie uczyc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Kwiatuszku- dla mnie mój charakter nie jest dobry. Daję sobie w kasze dmuchać niestety. Chcialabym być twardsza i bardziej zolzowata... no ale choć sie staram to nie umiem. No choc jakbyś zapytala mojego Tz to i tak by Ci powiedział żem jędza ;-)
Tajgusiu- brawa za wymiary! Tasiu- dobrze ze wyniki ok. Kasia- kciuki za pieniądze od pana tatusia. A za dodatkową pracą zawsze się możesz rozejrzeć jak Milus bedzie mial opieke. Dziewczyny, powiedzcie mi bom ciemna nadal- czy w tym 1 foteliku moge wozic Kinge poki jej cala glowa nie wystaje? I czy moze sie tak zdarzyc ze przy ptzejsciu na 2 fotelik bedzie on mógł juz byc przodem do kierunku jazdy? ... Tz mi w glowie namieszal i mam metlik teraz. |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
witam się i ja w nowym wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- też chce zobaczyć ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- ![]() ![]() ![]()
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://fotelik.info/pl/news/foteliki...ekszy,380.html jak glowka choc troche zaczyna wystawac poza krwaedz to nalezy zmienic fotelik - w razie wypadku nie jest odpowiednio chroniona. Teoretycznie mozesz przejsc na fotelik montowany przodem - ale bezpieczniej jest wozic dziecko tylem tak dlugo jak to tylko mozliwe! Optymalnie byloby to minimum 15 miesiecy - ale producenci dopiero zaczynaja wprowadzac na rynek odpowiednie foteliki. A jeszcze lepiej wozic tak sporo dluzej ![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-01-30 o 09:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#119 | |||
Zakorzenienie
|
mój syn mnie tylko nie wypuszcza do konstruktywnych prac. jak siedzę z nim na podłodze, to mogę mieć laptoka na kanapie
![]() dziś zbudowałam domek z duuuużą ilością okienek, drzwiczek i mam chwilowy spokój ![]() ooo, aż napisałam do koleżanki od której mam odgapione i ona kupwała na all. ale mnie się coś obija w głowie, że kiedyś znalazłam w moim mieście stacjonara z tymi butkami. Cytat:
![]() ![]() uf uf uf ![]() Cytat:
![]() a z przypraw to używam tylko ziela i listka. jak nie mam pietruszki to daję torebkową lub zamrażarkową ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no i ![]() mama do kiedy u Was jest? to jest kasza-musli. właśnie bez dodatku mleka. robię na wodzie. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
Wy wrzucacie linki z tymi cudownymi ciuchami - i chyba dobrze zrobiłam decydując się na powrót do pracy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- zaraz jadę na zakupki dla... Oliwii oczywiście ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.