|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
Hej hope!!! super, ze tutaj trafilas!!!
dziendobrrek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sent from my SAMSUNG-SGH-I997 |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
Cytat:
![]()
![]() |
#183 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teaz wybieram pościel, bo ktoś (santom??? ![]() ![]() Na razie podoba mi się ta: http://allegro.pl/amy-7-el-sliczna-p...tml?source=mlt Firanki sa z bonprixa, ale już widzę, że nie mają na stanie, więc fotka poniżej. A lampka taka: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60195976/ Więcej grzechów zakupowych nie pamiętam i tej wersji będę się trzymać ![]() A nie, jednak coś jeszcze wzięłam, kompletnie z czapy: http://www.bonprix.pl/produkt/sukien...y=998&source=7 bo mi brakowało do rabatu z bonprixa - kolor czerwony ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez teorema Czas edycji: 2014-03-11 o 20:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Wtajemniczenie
|
Santom skarbie :-*
tez w to gralam na potege ale doszlam do,platnego lewelu I odpuscilam :-( moze od nowa zalacze ![]() ![]() ![]() Cebulowa na to pieczenie to smaruj jakas mascia. Tez kiedys tsk zerznelam skore I pimafucort mi pomogl, nic nie piecze nim smarowanko a na pewno by ci pomogl. Bo pd tradycyjnych balsamow to sploniesz tam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-01-30 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle, jakby któraś z Was chciała to mam taki balsam o konsystencji miodu po porodzie - Avilin . Ponoć świetnie leczy nacięcie, czy popękanie. Nie miałam okazji skorzystać więc jeszcze nieotwarty jest. Jeśli któraś przyszła mamusia chce, to mogę wysłać pocztą w ramach prezentu porodowego ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
Ale słodkie rzeczy. Śliczny pokoik,a sukienka też boska! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cos mi tam ginka dzisiaj pewnie zaleci. Cytat:
Dzięki Hope za rady, mam nadzieje, z gin mi dzis pomoże. Nie wiem czy ten pimafucort mozna w ciąży... Cytat:
Co do balsamu to może Elunka skorzysta, bo ja mogę nie zdążyć ![]()
![]() |
#187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I witaj na wątku, nie zdążyłam się wcześniej przywitać! ![]()
![]() |
#188 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Teorema lampeczka sliczna ![]() ![]() Cebula, a moze to nie infekcja brochy tylko pecherz skoro boli przy sikaniu? Dawajcie dawajcie staraczki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
cebulova chodziłas na szkołę rodzenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#191 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#192 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Dobra, lece sie ogarniac, zaraz musze leciec na wizyte. Prosze o kciuki ![]()
#193 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurcze, właśnie się zorientowałam, że sami wszystko kupujemy, a nie dajemy sie innym wykazać... Bo tak szybko kupiliśmy wózek i nosidełko, i łożeczko, że rodzina juz nie ma pola do popisu ![]() ![]()
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
Nie, nie chodziłam. Mialam tylko spotkania w przychodni z położną.
#195 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja to bym najchetniej cały dom w Ikei wyposażyła, jakoś mi ten styl pasuje bardzo. Mają masę świetnych rzeczy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
U mnie kumulacja : @ + zapalenie zatok...na 13 ide do lekarza..pewnie bez antybiotyku się nie obędzie..pffffffffff
#197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No pieknie się załatwiłaś... Nie choruj
![]() |
#198 | |||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#199 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
oj bido Ty nasza;* Cytat:
![]() Sent from my SAMSUNG-SGH-I997 Edytowane przez santom Czas edycji: 2014-01-30 o 09:35 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#200 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam kochane moje. Nie tylko z Linką, witam się ze wszystkimi!!! Witam też nowe dziewczyny, fajnie, że dołączyłyście.
Ciszek pojechał. Jeszcze robi na ranczo, ale już tu nie wróci, jedzie prosto stamtąd do domku. Jeszcze przyjedzie i tym razem może z rodzinką całą + mama ![]() ![]() Cytat:
Dzięki. Ja nie z tych karierowiczek, praca jak praca, nie jest sensem mego życia. Czasami jej nie lubię. Wolałabym na serio zostać w domku. A co Ty spać nie możesz??? Co Cię gnębi? Bo nam znikniesz, jak się nie będziesz wysypiać!!! Cytat:
![]() Działaj, działaj. Sama wiesz ile zajmuje zajście. A w tym czasie możesz sobie robić badania. A nie myślałaś o tym, aby brać Acard? Wiem, że wiele dziewczyn tu brało/biorą. Powodzenia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niech mąż Cię goli, będzie miał swój wkład... ![]() Cytat:
Witaj, witaj ![]()
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co wiem to jest bez recepty. Tu dziewczyny łykają na własną rękę. Niech się może wypowiedzą te co brały. Chyba jeszcze śpią.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Wczesna pora
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Witam się po wizycie i witam nowe kolerzanki
![]() Kopiuje relacje z wizyty z wątku mamuś czerwcowych ![]() Maleństwo ma się dobrze fika aż miło, do tego już na 100% będzie CHŁOPCZYK ![]() ![]() ![]() ![]() Co do zwolnienia lekarskiego nie mam na nie szans i nawet lekarz kiwał głową że teraz jest z tym ciężko bo on sam chętnie wysyłałby pacjentki na to zwolnienie ale teraz żeby je dostać to trzeba mieć na prawdę problemy duże zdrowotne i trzeba w szpitalu leżeć no ale idę w takim razie na chorobowe ![]() ![]() A tak poza tym to przytyłam trzy kilo ale jak na 5 miesiąc to chyba nie dużo ![]()
#206 | |||
Zadomowienie
|
Słyszałam, ale nie uwierzę dopóki nie zobaczę na własne oczy. Od 10 lat o tym mówią i nic się nie dzieje.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A do do zwolnienia to chorobowe to też zwolnienie więc nie rozumiem podejścia lekarza.. ![]() Melduję się po wizycie. Na poród się nie zanosi, choć niby szyjka się coraz bardziej otwiera. Dostałam skierowanie na KTG na które mam się zgłosić do szpitala w terminie porodu, czyli we wtorek. Mam jednak nadzieję, że nie będę musiała, że akcja zacznie się sama wcześniej. Co do infekcji to ginka stwierdziła, że to coś bardzo delikatnego, żeby smarować clotrimazolem i powinno przejść. Że te podrażnienia to z powodu opuchniętych i przekrwionych przed porodem warg sromowych. Jakby coś się pogarszało to przyjść bez kolejki. No i w sumie tyle...
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety to nie jest podejście lekarza tylko takie zasady tutaj panują, wcześniej było tak jak w Polsce że łatwo można było w ciąży iść na zwolnienie, ale od trzech lat weszły nowe przepisy, bardzo restrykcyjne a podejrzewam że chodzi o kasę po prostu wiadomo na chorobowym są inne pieniądze wypłacane a inaczej jest na tzw karensurlop (zwolnieniu), pewnie nagminnie kobiety to wykorzystywały i jest teraz jak jest. Niestety co kraj to obyczaj i w sumie tylko te zwolnienia są gorsze niż w Polsce cała reszta jest dużo lepsza na szczęście...
![]() |
#208 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzisiaj mnie czeka to samo, bo jutro wizyta. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() albo lepiej czasami nic nie mówić i nie obiecywać. Cytat:
No i ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Elunka no ja mam albo mega szczescie albo mega pecha
![]() ![]() Jadę do lekarza , mam nadzieje ze jednak bez antybiotyku się obejdzie..bo chyba nie koniecznie moge teraz ![]()
#210 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W PL nie wiem, jak sie plasujecenowo IKEA. Chyba obok Voxa. Podstawowe meble mam z Paged, bo kocham naturalne, lite drewno, ale jakieś mniejsze mebelki, sofy czy dodatki mogą być z IKEI. Kolezanka robiła kuchnię w Ikei i też jest zadowolona. Czasem załuję, że wzielam na wymiar: nasz stolarz to sukin-pies i od dawna nie kończy remontu ![]() ![]() Cytat:
![]() 3 kg to malutko, ale jeśli nie masz niedowagi, to nic sie nie przejmuj. Cytat:
Ale uparciuch ten Twój synek ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez teorema Czas edycji: 2014-01-30 o 12:37 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.