Wrześniówki 2014 - łączmy się :) - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-30, 09:34   #811
Denaris
Rozeznanie

Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

Na to wyglada, to znaczy, ze u mnie juz leci 9

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-30, 09:39   #812
xxxmalenka1989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Na to wyglada, to znaczy, ze u mnie juz leci 9

Jakby nie można było liczyć tak normalnie
Wszystkie liczycie w ten sposób?
xxxmalenka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 09:41   #813
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxmalenka1989 Pokaż wiadomość
Ja tego kompletnie nie rozumiem
Czyli tak jakby liczymy tydzień do przodu?
Chyba tak tak powiedział mi lekarz i tego sie trzymam
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 09:43   #814
xxxmalenka1989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Chyba tak tak powiedział mi lekarz i tego sie trzymam
Moja lekarka mi kompletnie nic nie powiedziała. Idąc do niej równo 6 tygodni wcześniej miałam ostatnią miesiączkę a ona mi tylko powiedziała że wg pęcherzyka jest to 5 tydz. 4 dzień A że jestem w pierwszej ciąży to nie miałam zielonego pojęcia jak to liczysz i po prostu do tego czasu co ona mi powiedziała dodaje sobie kolejne dni
Stary 2014-01-30, 09:51   #815
Denaris
Rozeznanie

Na poczatku wymiary sa rozne, idac w 5,2tc powiedzial, ze wielkosc odp. 4,6tc a teraz bedac 8,2tc wymiary plodu byly na 8,6tc i lekarz powiedzial, ze teraz to praktycznie nie ma wiekszego znaczenia, bo kazda ciaza rozwija sie swoim tempem

Jak to powiedzial, mamuski czytaja internet i panikuja hehe. Jesli sie rozwija, nie ma sie czym martwic.

Widac u was juz maly brzuszek?

Stary 2014-01-30, 09:54   #816
katiusza1985
Raczkowanie

Cytat:
Ja tego kompletnie nie rozumiem
Czyli tak jakby liczymy tydzień do przodu?

Hej :0
Pierwszy tydzień ciazy jest od od 1 do 7 dnia, drugi zaczynia się od 7dnia do 14 dnia (czyli od 1tyg 1 dzień do 2 tyg 0 dni) itd, trzeci od 15 dnia czyli 2 tyg 1 dzień do 21 dnia czyli 3 tyg o dni. itd. W ten sosób licząc ciaża ma równo 40tyg liczac od dnia pierwszej miesiaczki.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Witam
dzisiaj jak narazie czuje się dobrze. Żadnych mdłości tylko w standardzie cały czas jestem głodna... Ja jestem na zwolnieniu od 28.01 do 28.02 i zostanę na nim do końca ciąży. O dziwo ( chodze na NFZ) Pani doktor nie robiła mi problemu. Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczona tym, że co wizytę mam robione USG ( podobno tylko 3 razy są darmowe jeśli ciąża przebiega prawidłowo).

Co do piersi - zaczęłam dzisiaj 9 tc a piersi już są duużoo większę i bardzo obolałe Z resztą brzuszek też mi się już zaokrągla, ale u nas w rodzinie to norma,że ciąże bardzo szybko widać Nie dopnę się już w żadne moje jeansy
Aniu, a zwolnieine dostaląś bo chcialaś, czy było cos nie tak? Ja jak kiedys chcialąm od lekarki na nfz zwolnienie, to powiedziala, że dostanę tylko wtedy jak będa do tego wskazania medyczne. Wiem ze prywatnie lekarze daja bez problemu, ale na nfz nie chcą.
Stary 2014-01-30, 09:54   #817
xxxmalenka1989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katiusza1985 Pokaż wiadomość
Pierwszy tydzień ciazy jest od od 1 do 7 dnia, drugi zaczynia się od 7dnia do 14 dnia (czyli od 1tyg 1 dzień do 2 tyg 0 dni) itd, trzeci od 15 dnia czyli 2 tyg 1 dzień do 21 dnia czyli 3 tyg o dni. itd. W ten sosób licząc ciaża ma równo 40tyg liczac od dnia pierwszej miesiaczki.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Aniu, a zwolnieine dostaląś bo chcialaś, czy było cos nie tak? Ja jak kiedys chcialąm od lekarki na nfz zwolnienie, to powiedziala, że dostanę tylko wtedy jak będa do tego wskazania medyczne. Wiem ze prywatnie lekarze daja bez problemu, ale na nfz nie chcą. A będziesz juz do końca ciazy na zwolnieniu?
No i w końcu zrozumiałam
A tak prawdę mówiąc to ja wiecznie szukam czegoś na tym internecie i od tego wszystkiego ciągły stres
Stary 2014-01-30, 09:58   #818
Denaris
Rozeznanie

Malenka dlatego czytam tylko "ciaza tydzien po tygodniu" a reszte nie, bo bym oszalala. Tym bardziej, ze 1 ciaze z wpadki poronilam, na szczescie nie przez problemy zdrowotne

Stary 2014-01-30, 10:10   #819
katiusza1985
Raczkowanie

Mówi sie, ze tak jak w ciazy zabroniony jest alkohol czy papierosy, to również powinno zabronic się internetu
Cos w tym jest.
Stary 2014-01-30, 10:16   #820
Metamfetaminax
Zakorzenienie

xxxmalenka1989, po badaniu krwi,ciśnieniu tętniczym itp. Zawsze miałam problem z krwią i stwierdził,że dziwi się,że ja z taką anemią jeszcze w ogóle chodzę i nie mdleję. Na dodatek się zdziwił,że poprzedni lekarz nie dał mi usg i sam stwierdził,że może wiedział od początku ale chciał żebym przyszła do niego prywatnie i wtedy by mi powiedział co jest ze mną.

Miminek,moje się trochę powiększyły i mam na prawej piersi dużo żyłek. Praktycznie tylko z prawą tak mam,bo lewa mniej boli,ma z 2 widoczne żyły i sutki nie aż tak duże jak na prawej. I miałam takie zmiany już z 4-5 dni po zapłodnieniu,więc od razu czułam,że to na ciążę takie zmiany

Denaris,jejciuu jakie śliczne zdjęcie ! Też mam zakaz przytulania i na razie na pierwszy trymestr,ale zobaczymy czy nie do końca ciąży. Choć nie wydaje mi się,bo plamienie(mini,mini,mini) było jednorazowe i brzuch już wcale mnie nie boli jak na początku.

To ja chyba powinnam na czas ciąży zrezygnować z internetu i grać tylko od czasu do czasu w pasjansa. Bo co wejdę w Google to pierwsze co czytam o problemach ciążowych i porównuję się do kobiet,które piszą na forum o swoim stanie

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 10:26   #821
Denaris
Rozeznanie

Metam dzieki

Pierwsze tez mialam mini, a drugie juz takie, ze prawie zemdlalam z nerwow, ale na szczescie juz czysciutko Zakaz jest, ale po ostatnim mam taki uraz, ze chyba juz nie bede miala na nic ochoty Nigdy nie wiadomo.

Nie ma co czytac tych glupot, bo sie czlowiek tylko dobija, a nic sie nie dzieje! Powinni blokowac takie wypowiedzi, nigdy tez nie wiadomo ile w tym prawdy, a baby to lubia koloryzowac.

Powiem wam laski, tak mnie wypryszczylo, ze szok! Patrzec na to nie moge. Oby w II trym to zeszlo, bo wygladam jak potwor. Na podklady nie narobie :/

Edytowane przez Denaris
Czas edycji: 2014-01-30 o 10:28
Denaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 10:33   #822
xxxmalenka1989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
xxxmalenka1989, po badaniu krwi,ciśnieniu tętniczym itp. Zawsze miałam problem z krwią i stwierdził,że dziwi się,że ja z taką anemią jeszcze w ogóle chodzę i nie mdleję. Na dodatek się zdziwił,że poprzedni lekarz nie dał mi usg i sam stwierdził,że może wiedział od początku ale chciał żebym przyszła do niego prywatnie i wtedy by mi powiedział co jest ze mną.

Miminek,moje się trochę powiększyły i mam na prawej piersi dużo żyłek. Praktycznie tylko z prawą tak mam,bo lewa mniej boli,ma z 2 widoczne żyły i sutki nie aż tak duże jak na prawej. I miałam takie zmiany już z 4-5 dni po zapłodnieniu,więc od razu czułam,że to na ciążę takie zmiany

Denaris,jejciuu jakie śliczne zdjęcie ! Też mam zakaz przytulania i na razie na pierwszy trymestr,ale zobaczymy czy nie do końca ciąży. Choć nie wydaje mi się,bo plamienie(mini,mini,mini) było jednorazowe i brzuch już wcale mnie nie boli jak na początku.

To ja chyba powinnam na czas ciąży zrezygnować z internetu i grać tylko od czasu do czasu w pasjansa. Bo co wejdę w Google to pierwsze co czytam o problemach ciążowych i porównuję się do kobiet,które piszą na forum o swoim stanie
Z tym google to masz tak jak ja Ja co chwile sobie znajdę powód żeby coś poszukać o ciąży w internecie a i zawsze znajdę coś co wydaje mi się że do mnie też pasuje
Ja piersi zawsze miałam raczej niewielkie teraz są śliczne, jędrne i obolałe, widnieją na nich żyłki,ale co zmartwiło lekarza to że sutki uciekają do środka i mogę mieć problem z karmieniem. Ale mówił mi że dziecko potrafi sobie poradzić z mamy piersią także mam się nie zamartwiać

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Metam dzieki

Pierwsze tez mialam mini, a drugie juz takie, ze prawie zemdlalam z nerwow, ale na szczescie juz czysciutko Zakaz jest, ale po ostatnim mam taki uraz, ze chyba juz nie bede miala na nic ochoty Nigdy nie wiadomo.

Nie ma co czytac tych glupot, bo sie czlowiek tylko dobija, a nic sie nie dzieje! Powinni blokowac takie wypowiedzi, nigdy tez nie wiadomo ile w tym prawdy, a baby to lubia koloryzowac.

Powiem wam laski, tak mnie wypryszczylo, ze szok! Patrzec na to nie moge. Oby w II trym to zeszlo, bo wygladam jak potwor. Na podklady nie narobie :/

Szczerze mówiąc to również nie mogę napatrzyć się na Twoje zdjęcie A co do pryszczy w życiu tyle nie miałam co teraz to samo z dekoltem, plecami i buzią Ale słyszałam że to normalne i niebawem przejdzie
Stary 2014-01-30, 10:40   #823
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Denaris,ja to nawet nie mam ochoty na to,aby się kochać,bo ciągle jestem zmęczona i lenia mam niesamowitego,więc ten zakaz nie przeszkodzi mi nawet jak będzie do końca ciąży Mnie wypryszczyło na dekolcie Na twarzy z początku takie pryszcze miałam miejscami,ale to może od luteiny. Za to na dekolcie to już od samego początku mam plamy,pryszczyki itp. Strasznie to wygląda.

xxxmalenka1989,ja po prostu czuję,że piersi mnie mniej bolą już wpisuję w wyszukiwarkę. Wczoraj to w ogóle zwariowałam. Zaczęłam szukać wpisów na temat:czemu nie boli mnie brzuch w ciąży? Z początku bolał,teraz nie boli,to ja sobie już wkręciłam. Ale za to po wyszukiwaniu położyłam się spać i brzuch zaczął pobolewać Moja historia wyszukiwania już nawet nie zawiera jak kiedyś takich stron jak wp,onet,facebook tylko wszędzie : ciąża,objawy,plamienie,bó l brzucha itp
U mnie za to jak jest zimno to mam sutki takie malutkie a jak już jest cieplej w domu to takie wielkie gdzieś na 5-6 cm. I raz są ciemniejsze,raz jasne

Znowu nie mogę wcisnąć w siebie nic na śniadanie walczę z kanapką z szyneczką już od pół godziny i śmierdzi mi to i nie smakuje Sam smak chleba jest dla mnie ohydny...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-01-30, 10:43   #824
xxxmalenka1989
Raczkowanie

Cytat:
Denaris,ja to nawet nie mam ochoty na to,aby się kochać,bo ciągle jestem zmęczona i lenia mam niesamowitego,więc ten zakaz nie przeszkodzi mi nawet jak będzie do końca ciąży Mnie wypryszczyło na dekolcie Na twarzy z początku takie pryszcze miałam miejscami,ale to może od luteiny. Za to na dekolcie to już od samego początku mam plamy,pryszczyki itp. Strasznie to wygląda.

xxxmalenka1989,ja po prostu czuję,że piersi mnie mniej bolą już wpisuję w wyszukiwarkę. Wczoraj to w ogóle zwariowałam. Zaczęłam szukać wpisów na temat:czemu nie boli mnie brzuch w ciąży? Z początku bolał,teraz nie boli,to ja sobie już wkręciłam. Ale za to po wyszukiwaniu położyłam się spać i brzuch zaczął pobolewać Moja historia wyszukiwania już nawet nie zawiera jak kiedyś takich stron jak wp,onet,facebook tylko wszędzie : ciąża,objawy,plamienie,bó l brzucha itp
U mnie za to jak jest zimno to mam sutki takie malutkie a jak już jest cieplej w domu to takie wielkie gdzieś na 5-6 cm. I raz są ciemniejsze,raz jasne

Znowu nie mogę wcisnąć w siebie nic na śniadanie walczę z kanapką z szyneczką już od pół godziny i śmierdzi mi to i nie smakuje Sam smak chleba jest dla mnie ohydny...
A powiedziałyście już rodzinie o ciąży?
Ja nie i może jak będę mogła się poradzić kogoś innego to nie będę tego szukać na internecie
Stary 2014-01-30, 10:53   #825
Metamfetaminax
Zakorzenienie

U nas wiedzą tylko rodzice,moja siostra i ode mnie kilka najbliższych koleżanek się domyśliła I jak mam się radzić to radzę się mojej siostry,ale też nie zawsze mam kiedy więc w tej luce szukam głupot w internecie
Tż w ogóle mi zaproponował,że już pójdziemy na wizytę,gdzie mam ją dopiero za 3 tyg. bo wkurza się,że ja się tak nakręcam. W sumie ja bym poszła,ale też nie ma co siać paniki,bo ginekolożka pomyśli sobie,że ja jestem głupia jakaś,że tak ciągle przychodzę.

Stary 2014-01-30, 10:53   #826
Denaris
Rozeznanie

Skoro chleb nie podchodzi to moze zjedz banana? Albo jogurt? Ja to nie mam problemow z apetytem hehe, dokazuje jak nigdy

Mi lekarz piersi nie ogladal, ale pewnie za 2 tyg to zrobi. Zyly to wszedzie mi wyszly, doslownie! Wygladam jak marzenie narkomana

Nie wyszukiwac to sie nie bedziecie denerwowac! Ogladajcie pozytywne rzeczy

Malenka ja powiedzialam od razu, sytuacja mnie zmusila

Stary 2014-01-30, 10:56   #827
patkami
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kujon001 Pokaż wiadomość
ja narazie nie chce myslec o tym ze moze byc cos zle tylko chce myslec o tym ze bedzie dobrze, chce sie cieszyc...
dzisiaj moja pierwsza wizyta zobaczymy co i jak, nie moge sie juz doczekac a to dopiero o 19
Hej dziewczyny,
Jak po wczorajszej wizycie ? Ja nie mam teraz żadnych dolegliwości ciążowych nawet wzdęcia ani zaparcia mnie nie męczą jedyne co to od czasu do czasu mdli mnie i boli brzuch oraz piersi ale tak minimalnie bolą.
patkami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 11:01   #828
xxxmalenka1989
Raczkowanie

Cytat:
U nas wiedzą tylko rodzice,moja siostra i ode mnie kilka najbliższych koleżanek się domyśliła I jak mam się radzić to radzę się mojej siostry,ale też nie zawsze mam kiedy więc w tej luce szukam głupot w internecie
Tż w ogóle mi zaproponował,że już pójdziemy na wizytę,gdzie mam ją dopiero za 3 tyg. bo wkurza się,że ja się tak nakręcam. W sumie ja bym poszła,ale też nie ma co siać paniki,bo ginekolożka pomyśli sobie,że ja jestem głupia jakaś,że tak ciągle przychodzę.
ja mam wizyte dopiero za tydzień,ale już się doczekać nie mogę
Co do apetytu to ostatnio coraz częściej zdarzają mi się wymioty,w sumie to dopiero od trzech dni,a po nich z kolei jestem bardzo głodna. Co do bananów to mi raczej one szkodzą,są cieżko strawne i później się tylko męczę.
Stary 2014-01-30, 11:04   #829
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katiusza1985 Pokaż wiadomość

Aniu, a zwolnieine dostaląś bo chcialaś, czy było cos nie tak? Ja jak kiedys chcialąm od lekarki na nfz zwolnienie, to powiedziala, że dostanę tylko wtedy jak będa do tego wskazania medyczne. Wiem ze prywatnie lekarze daja bez problemu, ale na nfz nie chcą.
W sumie to powiedziałam tylko,że mam straszne mdłości i wymiotuje. Pani doktor nie dała mi nawet dokończyć i od razu powiedziała,że piszemy L4 na 30 dni a przy następnej wizycie przedłużymy o kolejne 30 dni

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
A powiedziałyście już rodzinie o ciąży?
Ja nie i może jak będę mogła się poradzić kogoś innego to nie będę tego szukać na internecie
U mnie wiedzą wszyscy z wyjątkiem dziadka któremu powiem jak będę go na ślub zapraszać.

Też strasznie nie mogę doczekać się kolejnej wizyty. Narazie mam tylko 2 zdjęcia do kolekcji z 6 tyg i 7 i 5 dni Dzidzia strasznie szybko rośnie. Szkoda,że codziennie nie mogę jej podglądać

Edytowane przez ania9106
Czas edycji: 2014-01-30 o 11:09
Stary 2014-01-30, 11:04   #830
kujon001
Raczkowanie

hej dziewczyny nie uwierzycie ale nie bylam u lekarza wczoraj, bo mialam taka sytuacje ze musialam przelozyc na dzisiaj i dzisiaj ide na 18 juz na 100%, ja juz sobie wkrecam ze to moze zly znak,

witaj denaris zdjecie super,
co do liczenia tygodni to powiedzcie mi czy dobrze licze, ostatnia OM 20.12.2013 TO JA LICZE 5tyg i 6dzien dobrze?

ja strasznie bekam, normalnie nie do wytrzymania ale w poprzedniej ciazy bylo to samo
Stary 2014-01-30, 11:09   #831
Denaris
Rozeznanie

Kujon trzymam kciuki za wizyte jestes rowno w 6 tyg

Stary 2014-01-30, 11:09   #832
nmartyna
Zadomowienie

Co do pryszczy, to ja zawsze miałam problemy a teraz, w ciąży normalnie jestem w szoku, bo buzia czysta jak nigdy
Ja mam wizytę w przyszłym tyg, jeszcze muszę się na konkretny dzień umówić, ale to jutro będę dzwonić. Może też już zobaczę coś więcej niż plamkę z pulsującym serduszkiem
Apetyt mam straszny... Budzę się w nocy i burczy mi w brzuchu :/ Tż mówi, że mały darmozjad wciąga jedzonko jak oszalały na szczęście nie mam tendencji do tycia, mogę jeść ile wlezie, a waga stoi w miejscu.

Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 11:15   #833
Denaris
Rozeznanie

Martyna teraz to juz powinnas zobaczyc ladna fasolke Na poczatku tez mnie dopadal nocny glod to zapijalam go woda, nie chcialo mi sie robic jesc o 3 w nocy

Nigdy nie mialam tradziku a teraz same gule i plamy na policzkach. Bede miec najpiekniejsze dziecko, cala urode mi zabiera

Stary 2014-01-30, 11:20   #834
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Denaris,zjadłam jogurt i trochę lepiej Jakoś już na myśl o bananach mi dziwnie. Ja też problemów z apetytem nie miałam,ostatnio zjadłam 8 ciepłych lodów na raz a teraz na to patrzeć nie mogę

xxxmalenka1989,a ja dopiero równy tydzień temu tą wizytę miałam i najchętniej na usg chodziłabym co kilka dni

kujon001,ja też bekam jak stary żul. Kilka dni po zapłodnieniu już odbijało mi się samym powietrzem i tak jest do teraz. Czasem aż mi wstyd,bo nijak nie mogę tego opanować. Powodzenia na wizycie

nmartyna,u mnie też waga zawsze stała w miejscu,może max. 1-2 kg tyłam. Teraz za to biodra mi się zrobiły szersze i boczki mam

I pomyśleć,że ja zawsze taki niejadek byłam a jeszcze tydzień temu potrafiłam zjeść 4 gołąbki na obiad i to całkiem spore. Za to teraz na sam widok nawet kotletów z piersi z kurczaka mam odruch wymiotny. Coś czuję,że mięsa nie dam rady ruszyć

Stary 2014-01-30, 11:25   #835
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Co do pryszczy, to ja zawsze miałam problemy a teraz, w ciąży normalnie jestem w szoku, bo buzia czysta jak nigdy
Ja mam wizytę w przyszłym tyg, jeszcze muszę się na konkretny dzień umówić, ale to jutro będę dzwonić. Może też już zobaczę coś więcej niż plamkę z pulsującym serduszkiem
Apetyt mam straszny... Budzę się w nocy i burczy mi w brzuchu :/ Tż mówi, że mały darmozjad wciąga jedzonko jak oszalały na szczęście nie mam tendencji do tycia, mogę jeść ile wlezie, a waga stoi w miejscu.

Mówi się, że jak poprawia się cera to będzie chłopiec. Kto wie może to pierwszy sygnał

Ja od początku ciąży mam przeczucie,że będzie dziewczynka. Ciekawe czy się sprawdzi
Stary 2014-01-30, 11:35   #836
Miminek
Raczkowanie

Ha! Ja w pierwszej ciąży byłam baaaardzo pryszczata. Pryszcz na pryszczu a z reguły mam gładką cerę. Mam syna, więc wiecie- może u Was to znak Bo ja z kolei teraz, nie mam ani jednego pryszcza, wszystko super, ładnie.

Ja dziś zaczynam 9 tc

Jeżeli chodzi o spodnie- ja już kupiłam sobie ciążówki. Jedne w h&m za ok. 140zł- mega wygodne rurki a drugie w c&a w sklepie internetowym za 109zł. Do tego jakąś fajną tunikę. Mnie moje spodnie już bardzo uciskały w brzuch. W nogach, biodrach itd. miałam lekkie luzy, ale brzuch już nawet przy staniu był mocno opięty (zawdzięczam to poniekąd wzdęciom i zaparciom). I teraz nic mnie nie uciska, jest baaaardzo wygodnie a takie spodnie wystarczą do końca ciąży- no chyba, że ktoś przybierze ze 30kg to może być problem Ja w poprzedniej ciąży kończyłam z wynikiem +16kg i miałam ogromny brzuchol. 2 msc przed rozwiązaniem pytali mi się ile już przenosiłam bo tak wciąż chodzę z tym brzuchem :P

Ania- ja również obstawiam dziewczynkę

Edytowane przez Miminek
Czas edycji: 2014-01-30 o 11:37
Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 11:37   #837
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Jaki piękny dzień Bez pobudki w nocy, bez porannych mdłości Jedyne co to kręci mi się w głowie jak wstaję. Ale muszę dzisiaj i jutro ogarnąć dom bo urodziny w sobotę wyprawiam... :P
Co do cery..zawsze miałam problemy, pryszcze, różowe poliki, naczynka...teraz moja buźka wygląda pięknie Tylko troszkę sucha się zrobiła mimo że mam cerę mieszaną ( teraz między brwiami i na brodzie skóra mi schodzi hehe).
Piersi....są pełniejsze, sterczą pięknie A bolą tak że poezja Sutki też są większe niż zwykle i mega wrażliwe...
I od 2 tygodni jestem przekonana że to syn. Ciekawe czy moje przeczucia się sprawdzą :P

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 11:40   #838
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Ha! Ja w pierwszej ciąży byłam baaaardzo pryszczata. Pryszcz na pryszczu a z reguły mam gładką cerę. Mam syna, więc wiecie- może u Was to znak Bo ja z kolei teraz, nie mam ani jednego pryszcza, wszystko super, ładnie.

Ja dziś zaczynam 9 tc

Jeżeli chodzi o spodnie- ja już kupiłam sobie ciążówki. Jedne w h&m za ok. 140zł- mega wygodne rurki a drugie w c&a w sklepie internetowym za 109zł. Do tego jakąś fajną tunikę. Mnie moje spodnie już bardzo uciskały w brzuch. W nogach, biodrach itd. miałam lekkie luzy, ale brzuch już nawet przy staniu był mocno opięty (zawdzięczam to poniekąd wzdęciom i zaparciom). I teraz nic mnie nie uciska, jest baaaardzo wygodnie a takie spodnie wystarczą do końca ciąży- no chyba, że ktoś przybierze ze 30kg to może być problem Ja w poprzedniej ciąży kończyłam z wynikiem +16kg i miałam ogromny brzuchol. 2 msc przed rozwiązaniem pytali mi się ile już przenosiłam bo tak wciąż chodzę z tym brzuchem :P

Ania- ja również obstawiam dziewczynkę
+16 to jeszcze nie tak źle
Stary 2014-01-30, 11:42   #839
nmartyna
Zadomowienie

Ania ja mam właśnie przeczucie na dziewczynkę, choć Tż upiera się , że to chłopak zobaczymy co z tego wyjdzie, mi jest wszystko jedno, ma być zdrowe i tyle

08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 11:42   #840
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Ja też mam przeczucie,że w końcu będzie to nasza upragniona Julka W ogóle my oboje nie dopuszczamy do siebie tej myśli,że będzie ktoś inny Już od 3 tygodni chyba z 5 razy mi się śniło,że mamy córę a raz mi się śniło,że Tż trzymał na kolanach dziewczynkę identyczną jak ja,gdy miałam 5 lat i zachwycał się jaką mamy piękną córkę Ale jak będzie syn to też będę się cieszyć z tym,że to Tż przejmuje wtedy wychowanie nad nim,bo coś czuję,że jeśli będzie to taki gagatek jak tatuś, to w łeb sobie strzelę z tą dwójką

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości