|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ponad 90kg. na liczniku....Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży!
Cytat:
To ja czekam aż mi tu dziś napiszesz "Skalpel zrobiony" . Koniecznie, nie ma pzeproś ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#3542 |
|
Raczkowanie
|
Konwalia ja w końcu dostalam @
wiec sie ciesze bo ja nie chcialabym takiej niespodzianki. A ćwiczeń dla kobiet jest mnóstwo, a niektórzy ćwiczą normalnie jak wszyscy do pewnego miesiąca. A zakupy polubilam bo kupuje ubrania w rozmiarze m a wczoraj nawet kupilam sweter w rozmiarze s wiec to cieszy. A czerwonych rurek niestety nie mam Sent from my RM-825_eu_poland_261 using Tapatalk |
|
|
|
|
#3543 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Wy tu takie chudziutkie, a ja jeszcze grubasek. Aż żal, ale to motywujące. Co do pytania: kończę 20 lat w marcu. | Pierś zmarnowana, ryż zmarnowany... Nie rozumiem. Jeśli ktoś wie, że nie solę, bo nie mogę, a specjalnie soli mi dużą ilością mięsko, ryż i warzywa na patelnie to ja się pytam do cholery - PO CO?! Od najmniejszej ilości soli mam wyższe ciśnienie! Zajadałam więc zimną kaszę gryczaną z szybko zrobionymi warzywami na patelnię, buraczkami i serkiem wiejskim No cóż... opierdziel, że piesek się naje za mnie to już dostałam. Potem podwieczorek, kolacja i jutro ważenie. 89,1 kg Już wytrzymać nie mogę bez tego mojego mężczyzny, a tu jeszcze tyle czasu.. Już dzwoni stęskniony i obiecuje w nagrodę długie zakupy, mmm LOCA! Widziałam w Leroy Merlin takie płyteczki jakiś czas temu jak szukaliśmy innego odcienia troszkę do łazienki. Bardzo ładne były. Nadal boli Cię ta noga???__________________ _________________________ _______ Idealnie znam takie dietki. Raz udało mi się zrzucić w 2,5 tyg 7 kg, ale... podziękowałam, bo wszystko wróciło ze zdwojoną siłą - co widać na aktualnej wadze. 71 kg, a 94 w ciągu... 1,5 roku ![]() Konwalko Gratuluję ogromnie spadku Owacje na stojąco, jejuś, marzenie Kochana... chwal się też czy robiłaś teścik i ile kreseczek pokazało! Oby dwie - tego Ci życzę z całego serca. Trzymajcie się! |
|
|
|
|
#3544 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
przez 3 miesiące mogłabym jeszcze kilka kilo zrzucić tak na zapas ![]() Sposób na tęsknotę jeszcze przed ślubem??? tylko inny facet
|
|
|
#3545 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, zrobilam dzis buleczki drozdzowe z jablkiem i cynamonem z przepisu konwalii
pycha wlasnie popijam kawke i zajadam sie nimi czerwone rurki kupilam na wyprzedazy w reseved moze jeszcze cos znajdziesz a z okazji 4 rocznicy slubu duzo milosci <3 no i oby tescik wyszedl po twojej mysli a zakupy z kazdym mniejszym rozmiarem sprawiaja mi rowniez duzo radosci bo wkoncu moge sobie cos kupic ale nie ukrywam, ze 15 kg musze schudnac do maja bo czekaja mnie duze imprezy i musze kupic nowa sukienke i mam nadzieje ze bedzie to 42 bez problemu
|
|
|
|
|
#3546 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
zostalam zaproszona do wspolnej "walki " z Wami na poczatek cos o mnie Mam na imie Kamila, mam 17 lat, ważę 75kg przy wzroscie 163cm :/ do wakacji bardzo chcialabym schudnac,ale boje sie kolejnej porażki, zle dobranego jedzonka i cwiczen ktore pomimo wysilku za bardzo nie pomoga pozdrawiam i gratuluje wszystkim tak wspanialych wynikow jestescie motywacja dla takich grubaskow jak ja
|
|
|
|
|
#3547 |
|
Raczkowanie
|
Hej. melduję posłusznie ,że 4 dzień ćwiczeń zaliczony. Dieta prawie ok. Od jutra wracam do rozpiski od dietetyka, synuś pojechał juz do szkoły ,a Mąż sie dostosuje. Witam nowa koleżankę. Konwalijka 3mam kciuki
. Mam znowu problem z zębiskami od wczoraj jestem na antybiotyku, dziś zrobiłam sobie fotkę zębuśka i w poniedziałek mam kolejna wizytę u zębologa, Na... mnie chwilami strasznie.Do tego zaczyna mnie coś łamać bllle nie lubią się tak czuć. Jeszcze przetrwam weekend i od poniedziałku wpadnę mam nadzieję w normalny rytm( do 17 lutego bo wtedy 2 syn zaczyna ferie, ale on tez chce parę kilo zrzucić więc będzie łatwiej)Edytka to ty szkielecik jesteś . Ja marzę aby w końcu kupić bluzkę w rozmiarze 40(L) spodnie już takie kupiłam tylko góra kiepsko spada . Idę się położyć, i troszkę dać odpocząć oczom. A czapkę skończyłam , ale nie zdążyłam zrobić fotki , będę robić dla siostrzenicy to cyknę fotkę pa
Edytowane przez Wioletta 098 Czas edycji: 2014-01-30 o 21:38 |
|
|
|
|
#3548 |
|
Raczkowanie
|
Same chudzinki! Ktoś mnie tutaj kusi na pewno przepysznymi bułeczkami! Ojj nie ładnie
Piszecie tak kobietki o rozmiarze 42/40... Jak pięknie wyglądają te liczby Witaj Kamilo i tutaj Zmień nawyki, styl życia, a samo zleci, zobaczysz. Tylko pamiętaj - do tego trzeba dojrzeć i chcieć przede wszystkim, bo ja podchodziłam do diet już kilkadziesiąt razy i nic z tego nie wychodziło, a teraz samo leci. Mam ochotę czasami na coś słodkiego i owszem - zjem, a nawet napcham się słodyczami, ale następny dzień to znów wielka motywacja i jeszcze większa walka. | Widzę, że nie oszczędza nas pogoda bo mnie też łamię. Piździ jak w kieleckim, jutro śpię do 10.00 w cieplutkim łóżeczku i nosa nie wyciągam! Śpijcie słodko laseczki |
|
|
|
|
#3549 |
|
Zadomowienie
|
Witam drogie Panie
Zmotywowana dziękuję za życzenia jem je od dwóch tygodni co dzień i jeszcze mi się nie znudziły. Nie miałam pomysłu na prezent dla babci,( wybieramy się w niedziele) i właśnie pomyślałam o tych bułeczkach bo babcia jest cukrzykiem Mussy jesteś w doskonałym wieku żeby pozbyć się raz na zawsze nadwagi a przy tym mieć piękne ciało . Tylko trzeba rozsądnie z głową podejść do diety Wiola dobijasz mnie tymi ćwiczeniami :-( ale dla Ciebie brawa Też nie lubię chodzić do dentysty ![]() Widzę że u Ciebie jest odwrotnie niż u mnie z ubraniami, ja zawsze miałam szeroką pupę Agiantka jak się postarasz to niedługo i ty będziesz widziała te cudowne liczby na swoich ubraniach . A te bułeczki jak najbardziej niech kuszą bo są cudowną alternatywą da kupczych słodyczy A teraz zdaje relecję ze wczorajszego wypadu Nie było mini, tylko leginsy i sweterek, i dobrze bo bym zamarzła na kość. Jechaliśmy do Lublina godzinę czasu a samochód nagrzał się 5 min. Przed końcem jazdy.... Nie było romantycznej kolacji, tylko kebab na mieście .... a co za tym idzie waga pójdzie w góre bo jeszcze go czuję w żoładku :-( Nie było kina , tylko bilard w klubie studenckim... i fajnie bo do kina jeździmy co roku z każdej okazjii... Ale fotki są jak obiecałam, później wrzucę do klubu
|
|
#3550 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szkoda, ze u mnie w miescie nie ma LM bo bym sobie looknęła, ale jak bedziemy w Krakowie to muszę odwiedzic ten sklep.. dziękuję ![]() Cytat:
a gdzie masz tego guzka, bo piszesz, ze chcesz tomografie zrobic, a nie wiem czy wczesniej pisałas, a ja przegapiłam.. co do dentysty to ja tez sie wybieram i wybieram..
|
|
|
|
#3551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3552 |
|
Zadomowienie
|
Zdjęcia w klubie
|
|
#3553 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3554 |
|
Raczkowanie
|
witam. Konwalia super wyglądasz taka szczuplutka!! U mnie dzis dietowo super, wróciłam do jadłospisu od dietetyka i lepiej się czuję. Zakwasy mijają i mam nadzieję,że jutro będzie choć 200g mniej , bo w czwartek jak ważyłam się aby zapisać wagę dla Pani dietetyk to miałam 76,5kg czyli o 400g więcej niż w ubiegła sobotę. Zobaczymy jutro, ale w przyszłą sobotę musi być już 75 bo zamierzam zacisnąć pasa . Przeczytałam wczoraj,że odchudzanie trzeba podzielić na fazy i robić przerwy w diecie bo organizm się przyzwyczaja.Ja przerwe mam za sobą ,więc teraz powrót i powinno ruszyć znów w dół
. Zobaczymy.Do jutra |
|
|
|
|
#3555 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
Ale myślę że musze koniecznie zacząć ćwiczyc bo przy tej wadze powinnam wyglądać szczuplej... tzn. Chodzi mi o to że jestem zaflaczała ale wszystko przedemną Wiola masz rację z tymi przestojami... organizm się przyzwyczaja i waga już tak nie spada, wtedy trzeba mu dać takiego kopniaka... czyli dostarczyc więcej kalorii przez kilka dni i nie patrzeć że waga troszkę wzrośnie, bo później znów ładnie zacznie spadać Ja mam nadzieję że ten wczorajszy kebab da mi takiego kopa hehe
|
|
#3556 |
|
Raczkowanie
|
Konwalia ale z ciebie laska.. a w tych warkoczykach.. to taka dziewczyneczka
wczesniej nie zwróciłam uwagi, że masz takie duże oczyyyska, piękne. No i teraz widzę straszne podobieństwo twojej córci, ma identyczną bródkę A co do tego gózka, to pewnie lepiej dmuchać na zimne i badać ![]() Kolorowych snów
|
|
|
#3557 |
|
Raczkowanie
|
U mnie wzrost 98,4
no ale okresu mam dostac na dniach, mimo wszystko jestem zla ze u tesciow sobie pozwolilam na male co nieco i dupy nie ruszylam z cwiczeniami |
|
|
|
|
#3558 |
|
Zadomowienie
|
Hej
U mnie spadek 200 g. . Czyli 68,3. No i dzień @ , mam nadzieje ze się dziś wyjaśni bo zaczynam się denerwować . Grypa mnie zaczyna rozkładac i normalnie to wziełabym sobie prochy przeciwwirusowe ale niewiem czy mogę, do tego i Lena chora, jedziemy po poludniu do lekarza. Cała noc tak kasłała że aż wymiotowała....:-( i to zawsze nam tak choruje na weekend, że musimy jeździć do lekarza świątecznej i weekendowej pomocy gdzie zawsze robią łaske że dziecko zbadają...Loca masz rację bródki mamy te same
98kg - 30kg!!! i chyba wiecej nie bedzie... Edytowane przez konwalia57 Czas edycji: 2014-02-01 o 09:02 |
|
|
|
|
#3559 |
|
Raczkowanie
|
Też mam zawsze problem z lekarzami
Bidulka mała Buziaczki dla niej i dla Was szybkiego powrotu do zdrowia! Melduję, iż na wadzę rano ujrzałam 88,1 kg Loca jeśli skrzypi czy trzeszczy to nie dobrze. Ja miałam problem ze skrzypieniem w kolanie i mam go nadal, ale to wszystko przez moje problemy z nim. Choć mówiąc lekarzowi ten pokiwał głową i powiedział, że to nie dobrze, bo coś tam... Uszkadza się jakaś chrząstka czy nie ma jakiejś mazi i to się ściera. Coś takiego. Na rezonansie wykazało, że mam rozwaloną właśnie chrząstkę. Naszą małą (7 lat) ostatnio b. boli kolano i okropnie skrzypi - jedziemy z nią do lekarza, bo nie można tego bagatelizować. Nie wiem jak jest ze stopą, ale pewnie podobnie, także poczekaj jeszcze parę dni o ile nie minie i szoruj do lekarza ! Dodając... trzeszczy mi w biodrze - wszystko od pozrywanych więzadeł i czegoś tam z kościami. Z tego co wiem - też nie dobrze, bo kości się ocierają o siebie, ścierają i robią się takie ''szpikulce'' z nich. Trzymajcie się kobietki! Ja biegnę sprzątać i poproszę o kciuki - jak największe
|
|
|
|
|
#3560 |
|
Raczkowanie
|
Hej . Melduję,że u mnie jest 76,2 czyli o 100g więcej niż tydzień temu,ale o 300g mniej niż w czwartek, więc chyba rusza(pfu,pfu aby nie zapeszyć,)Ja już po śniadankach bardzo dietetycznych tj 1 4łyżki otrąb owsianych zaparzonych i wymieszanych z jogurtem 0% + kiwi, 2 bułka )mała) pełnoziarnista z filetem z indyka + kawa herbata i 1 litr wody. Mam nadzieję ,ze dam rade bo piekę Panią Walewska
. pa
|
|
|
|
|
#3561 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po przerwie
u mnie już praktycznie po sesji , tzn we wtorek mam egzamin , ale z wykładowcą ciężko dostać 2 , ewentualnie potem jest dopytka noo i mam tylko 1 poprawkę z francuskiego ,ale na to byłam przygotowana , a że poprawkę mam w moje 25 urodziny to mówi samo przez się że będzie zalicozne 1 rodział pracy licencjackiej tez mam zaliczony , tylko muszę go poprawić ale narazie nie chce o tym nawet myśleć . Tak że prakycznie do 19 lutego mam wolne tak że treningi codziennie noo i waga dzisiaj pokazała 89,7 tak że jestem mega zadowolona W poniedziałek śmigam oddać krew i przy okazji zrobię sobie podstawowe badania i będę mieć oddane 9,9 litrów krwi szkoda tylko że II stopień zasłużonego dawcy krwi dają od 10 litrów szkoda tylko że mój kolega który jest trenerem odszedl z siłowni i będę musiała sama jakoś działać , a on był dodatkową motywacją ...U mnie dzisiaj piekny słoneczny dzionek , aż by się na spacer chętnie poszło , no ale sobotnie obowiązki wzywają
|
|
|
|
|
#3562 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny. Dawno mnie u Was nie było..ale miałam problemy z kompem..wirusy. Dopiero ostatnio miałam wizytę speca i naprawiał komputer.
Także u Was widzę piękne spadki..u mnie waga stoi..czyli 77 kg. Ale jestem przed okresem i mama straszną ochotę na słodycze..przydałby sie jakis patencik na słodycze przed@..nie macie czegoś? Ale w sumie dobrze że waga stoi a nie goni do góry..heheh. Konwalia piękne zdjęcie..ale z Ciebie laska. Ja na razie mam 10 dni do @ wiec czekam..na niego i potem znów biorę się za siebie.. Ale przyznam Wam szczerze, że wole wolno chudnąć np..1 kg na miesiąc i to utrzymac przez zbilansowaną diete niż chudnąc jak szalona a potem zaliczac efekt jojo...jak pewnie zresztą bedzie z Twoją sąsiadką..konwalia..mam nadzieję sie dalej motywować z Wami..wiec do dzieła dziewczyny..trzymajmy się razem.. A i Konwalia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy..i spadku wagi..ja ze swoim mężem..w tym roku minie 6 lat od ślubu..pozdrawiam WAS WSZYSTKIM!!!!! |
|
|
|
|
#3563 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
. Bylismy u lekarza, mała ma zapalenie oskrzeli, aż dziwne bo wczoraj rano to byl z niej okaz zdrowia.... dostaliśmy antybiotyk niestety i stety bo strasznie się dziecko meczy. Mnie rozwaliły zatoki, jak pisałam wcześniej jestem w takiej sytuacji że nawet glupi ibuprom nie wchodzi w grę, poratowałam się apapem kory nigdy na mnie nie działam i syropem z cebuli ( robiłam pierwszy raz), i nie wiem czy to zasługa apapu czy cebuli ale jak reką odjął Gratuluję spadków tych mniejszych i większych . Zaraz sie zabieram za tabelkę Na zachcianki slodyczowe ponownie polecam cynamonki, doskonale hamują apetyt na slodkie, wieczorem pieke nastepne bo juz mi sie skonczyly i dziś nie jadłam , ale za to zjadłam kilka kostek czekolady z bakaliami, i dwa kawalki żywieckiego....nie marwie sie tym bo to dobry znak, moze jednak okres sie pojawi..... Agiantkaa trzymam kciuki Joanna bardzo dziekuje i za komplement i za życzenia
|
|
#3564 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj tak na szybkiego z telefonu zaglądam do was. Jutro nadrobię Wasze wpisy.
U mnie waga pomazala 63,4kg czy poszlo w gore ale mam nadzieje ze to przez @. Za tydzień licze na ponizej 63 kg taka cicha mam nadzieje. Bylam dzis z mężem na zakupach i nareszcie kupiliśmy porzadna lodówkę bo nasza obecna chyba bardziej grzala niż chlodzila. Sent from my RM-825_eu_poland_261 using Tapatalk |
|
|
|
|
#3565 |
|
Raczkowanie
|
Niestety nic nie wyszło... ale mimo wszystko i tak mam ogromną nadzieję, że jeszcze w tym roku pisać będę na wizażu z Norwegii
Na kolację była owsianka - naczytałam się o dobrym wpływie na nasz organizm tego cuda i zakupiłam. Jutro lecę cały dzień na diecie owsiankowej. Przyda mi się, a tymczasem... aby nie napaść na lodówkę i nie objeść całej - pozwolę napaść sobie na wafle ryżowe. Mam nadzieję, że bardzo się to na wadze nie odbije, ponieważ zaraz lecę spać ![]() Dobrej nocy |
|
|
|
|
#3566 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsza tabelka
98kg - 30kg!!! i chyba wiecej nie bedzie... Edytowane przez konwalia57 Czas edycji: 2014-03-24 o 11:09 |
|
|
|
|
#3567 |
|
Raczkowanie
|
oj maudy twój spadek powala na kolana. Taki spadek to miałam w pierwszych 2 tyg diety, teraz tylko pomarzyć niestety. mam tylko nadzieje, że coś ruszy. Przed chwila dowiedziałam się ,ze w lipcu idę na wesele i chce wyglądać super , aby moim niektórym niezbyt miłym krewnym oko zbielało( wiem,że to niezbyt dobrze o mnie świadczy, ale macie pewnie tez takich w swojej rodzinie..
).
Edytowane przez Wioletta 098 Czas edycji: 2014-02-01 o 21:12 |
|
|
|
|
#3568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to chyba ludzka rzecz że człowiek jest z siebie dumny i chciałby żeby inni też byli i dumni i zazdrośni
|
|
|
#3569 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Chciałam zapytac czy któras z was próbowała chinskiego smoka na odchudzanie inaczej - niebieska herbata..podobno rewelacja na gubienie kilogramów..próbowała któraś..to cZytałam cos innego niz czerwona herbata...jak myslicie??? |
|
|
|
|
|
#3570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nigdy nie słyszałam o niebieskiej herbacie, kiedys nie miałam nic przeciwko takim wynalazkom chodzi mi o herbatki , tabletki, sama ich używałam i myślałam ze działają, teraz się przekonałam, że najlepsze są najprostsze rozwiazania czyli zwykła woda, herbata zielona lub owocowa za 2 zł 40 szt, a nie np. Czerwona gdzie płacimy 6 zł za 20 szt. takie moje zdanie Kamień z serca mi spadł . Dzidziusia narazie nie będzie .... Miłego dnia
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

musze ogarnąć stare ciuchy i sie ich pozbyc. 

Od najmniejszej ilości soli mam wyższe ciśnienie! Zajadałam więc zimną kaszę gryczaną z szybko zrobionymi warzywami na patelnię, buraczkami i serkiem wiejskim
No cóż... opierdziel, że piesek się naje za mnie to już dostałam. Potem podwieczorek, kolacja i jutro ważenie. 89,1 kg

. Mam znowu problem z zębiskami od wczoraj jestem na antybiotyku, dziś zrobiłam sobie fotkę zębuśka i w poniedziałek mam kolejna wizytę u zębologa, Na... mnie chwilami strasznie.Do tego zaczyna mnie coś łamać bllle nie lubią się tak czuć. Jeszcze przetrwam weekend i od poniedziałku wpadnę mam nadzieję w normalny rytm( do 17 lutego bo wtedy 2 syn zaczyna ferie, ale on tez chce parę kilo zrzucić więc będzie łatwiej)Edytka to ty szkielecik jesteś

Piszecie tak kobietki o rozmiarze 42/40... Jak pięknie wyglądają te liczby
bo mnie też łamię. Piździ jak w kieleckim, jutro śpię do 10.00 w cieplutkim łóżeczku i nosa nie wyciągam! Śpijcie słodko laseczki