Ponad 90kg. na liczniku....Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży! - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-30, 12:39   #3541
konwalia57
Zadomowienie

Dot.: Ponad 90kg. na liczniku....Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży!

Cytat:
Napisane przez LocA83 Pokaż wiadomość
jak ja bym chciała wymienic zestaw ubran.. ale na razie szkoda mi kasy wydawac na ubrania, bo mnie to nie cieszy.. zwłaszcza jak sie widze w przymierzalni.. no dobra trzeba ruszyć tyłek.. Dzisiaj biorę się za skalpel jak Ada zaśnie, może jak to tu napisze to się zmotywuje ehhehe.. Miłego dnia dziewczyny
Oj kiedys zakupy mnie też nie cieszyły, teraz to się zmieniło, aczkolwiek w okresie zimowym jakoś mi to wszystko jedno ale na wiosnę to niewiem czy nie zbankrutujemy hehe
To ja czekam aż mi tu dziś napiszesz "Skalpel zrobiony" . Koniecznie, nie ma pzeproś

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez edytka0109 Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny odpuscilam wam ostatnio.
Konwalia jeśli chodzi o ta sąsiadkę to jak bylam nastolatka sama probowalam taka dietę i cóż wiem po sobie ze później wraca wszystko podwójnie. Ale osobie która jest do niej przekonana i widzi poki co efekty nie przekonasz ze taka dieta jest zla. Musi sama sie do tego przekonać, niestety zazwyczaj jest juz wtedy trochę za późno. A właśnie ona sobie tlumaczy tak że kiedyś już przy takiej diecie schudła 10 kg, ale chyba nie bierze pod uwagę tego że zaraz przytyła ponad 15, także już to przerabiała. Chyba po prostu zależy jej na chwilowym byciu sexy

Ja znów na wyprzedazach upolowalam trzy swetry musze ogarnąć stare ciuchy i sie ich pozbyc.
A nie masz czerwonych rurek w rozm 40?
Dzisiaj wybieram się na fitness i juz nie mogę się doczekac coraz bardziej się uzależniam od tego

Sent from my RM-825_eu_poland_261 using Tapatalk
Też bym chciała się tak uzależnić, ale tak jak mówię tylko czekam na @ i ja też się biorę za siebie. A jak nie to trzeba będzie poszukać zestawu ćwiczeń dla kobiet w ciąży
Stary 2014-01-30, 13:55   #3542
edytka0109
Raczkowanie

Konwalia ja w końcu dostalam @ wiec sie ciesze bo ja nie chcialabym takiej niespodzianki. A ćwiczeń dla kobiet jest mnóstwo, a niektórzy ćwiczą normalnie jak wszyscy do pewnego miesiąca.

A zakupy polubilam bo kupuje ubrania w rozmiarze m a wczoraj nawet kupilam sweter w rozmiarze s wiec to cieszy.

A czerwonych rurek niestety nie mam

edytka0109 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-30, 14:24   #3543
agiantkaa
Raczkowanie

Witam Wy tu takie chudziutkie, a ja jeszcze grubasek. Aż żal, ale to motywujące. Co do pytania: kończę 20 lat w marcu. | Pierś zmarnowana, ryż zmarnowany... Nie rozumiem. Jeśli ktoś wie, że nie solę, bo nie mogę, a specjalnie soli mi dużą ilością mięsko, ryż i warzywa na patelnie to ja się pytam do cholery - PO CO?! Od najmniejszej ilości soli mam wyższe ciśnienie! Zajadałam więc zimną kaszę gryczaną z szybko zrobionymi warzywami na patelnię, buraczkami i serkiem wiejskim No cóż... opierdziel, że piesek się naje za mnie to już dostałam. Potem podwieczorek, kolacja i jutro ważenie. 89,1 kg Dziś liczyłam sobie BMI i mogłabym ważyć nawet 55 kg :O ale mi lepiej w 70 kg.. i do tego chcę dobrnąć. Macie jakiś sposób na tęsknotę? Już wytrzymać nie mogę bez tego mojego mężczyzny, a tu jeszcze tyle czasu.. Już dzwoni stęskniony i obiecuje w nagrodę długie zakupy, mmm Kusicie mnie na jakieś kolorowe rurki. Może dostanę coś w moim rozmiarze? Zmierzam do 42
LOCA! Widziałam w Leroy Merlin takie płyteczki jakiś czas temu jak szukaliśmy innego odcienia troszkę do łazienki. Bardzo ładne były. Nadal boli Cię ta noga???__________________ _________________________ _______
Idealnie znam takie dietki. Raz udało mi się zrzucić w 2,5 tyg 7 kg, ale... podziękowałam, bo wszystko wróciło ze zdwojoną siłą - co widać na aktualnej wadze. 71 kg, a 94 w ciągu... 1,5 roku

Konwalko Gratuluję ogromnie spadku Owacje na stojąco, jejuś, marzenie Jesteś moją motywacją. I oczywiście z okazji 4 rocznicy - wytrwania i jak najwięcej miłości życzę. Ja w czerwcu mam swoją 4, ale dopiero związku - nie małżeństwa
Kochana... chwal się też czy robiłaś teścik i ile kreseczek pokazało! Oby dwie - tego Ci życzę z całego serca.
Trzymajcie się!
agiantkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-30, 15:55   #3544
konwalia57
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edytka0109 Pokaż wiadomość
Konwalia ja w końcu dostalam @ wiec sie ciesze bo ja nie chcialabym takiej niespodzianki. A ćwiczeń dla kobiet jest mnóstwo, a niektórzy ćwiczą normalnie jak wszyscy do pewnego miesiąca.

A zakupy polubilam bo kupuje ubrania w rozmiarze m a wczoraj nawet kupilam sweter w rozmiarze s wiec to cieszy.

A czerwonych rurek niestety nie mam

O tak mniejszy rozmiar może doprowadzić do zakupoholizmu hehe

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez agiantkaa Pokaż wiadomość
Witam Wy tu takie chudziutkie, a ja jeszcze grubasek. Aż żal, ale to motywujące. Co do pytania: kończę 20 lat w marcu. | Pierś zmarnowana, ryż zmarnowany... Nie rozumiem. Jeśli ktoś wie, że nie solę, bo nie mogę, a specjalnie soli mi dużą ilością mięsko, ryż i warzywa na patelnie to ja się pytam do cholery - PO CO?! Od najmniejszej ilości soli mam wyższe ciśnienie! Zajadałam więc zimną kaszę gryczaną z szybko zrobionymi warzywami na patelnię, buraczkami i serkiem wiejskim No cóż... opierdziel, że piesek się naje za mnie to już dostałam. Potem podwieczorek, kolacja i jutro ważenie. 89,1 kg Dziś liczyłam sobie BMI i mogłabym ważyć nawet 55 kg :O ale mi lepiej w 70 kg.. i do tego chcę dobrnąć. Macie jakiś sposób na tęsknotę? Już wytrzymać nie mogę bez tego mojego mężczyzny, a tu jeszcze tyle czasu.. Już dzwoni stęskniony i obiecuje w nagrodę długie zakupy, mmm Kusicie mnie na jakieś kolorowe rurki. Może dostanę coś w moim rozmiarze? Zmierzam do 42
LOCA! Widziałam w Leroy Merlin takie płyteczki jakiś czas temu jak szukaliśmy innego odcienia troszkę do łazienki. Bardzo ładne były. Nadal boli Cię ta noga???__________________ _________________________ _______
Idealnie znam takie dietki. Raz udało mi się zrzucić w 2,5 tyg 7 kg, ale... podziękowałam, bo wszystko wróciło ze zdwojoną siłą - co widać na aktualnej wadze. 71 kg, a 94 w ciągu... 1,5 roku
Właśnie wróciłam od sąsiadki ze wspólnej kawki i wiecie co zrezygnowała dziś z drugiego posiłku bo przybyło jej 200g. od wczoraj....Smutne...:pros i:

Konwalko Gratuluję ogromnie spadku Owacje na stojąco, jejuś, marzenie Jesteś moją motywacją. I oczywiście z okazji 4 rocznicy - wytrwania i jak najwięcej miłości życzę. Ja w czerwcu mam swoją 4, ale dopiero związku - nie małżeństwa
Dziekuję ślicznie

Kochana... chwal się też czy robiłaś teścik i ile kreseczek pokazało! Oby dwie - tego Ci życzę z całego serca.
Trzymajcie się!
pierwszy termin na @ minął, drugi mam za 2 dni więc test zrobię za 3 jak sie @ nie pojawi, aczkolwiek uzgodniliśmy z mężem, że dajemy sobie jeszcze 3 miesiące, na branie kwasu foliowego, wyleczenie zębów, i zrobienie tomografi tego mojego guzka, więc wolałabym jednak zobaczyć narazie 1 kreskę przez 3 miesiące mogłabym jeszcze kilka kilo zrzucić tak na zapas

Sposób na tęsknotę jeszcze przed ślubem??? tylko inny facet innego nie znam....
Stary 2014-01-30, 17:24   #3545
zmotywowana28
Raczkowanie

Smile Dot.: Ponad 90kg. na liczniku....Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży!

Hej dziewczyny, zrobilam dzis buleczki drozdzowe z jablkiem i cynamonem z przepisu konwalii pycha wlasnie popijam kawke i zajadam sie nimi czerwone rurki kupilam na wyprzedazy w reseved moze jeszcze cos znajdziesz a z okazji 4 rocznicy slubu duzo milosci <3 no i oby tescik wyszedl po twojej mysli a zakupy z kazdym mniejszym rozmiarem sprawiaja mi rowniez duzo radosci bo wkoncu moge sobie cos kupic ale nie ukrywam, ze 15 kg musze schudnac do maja bo czekaja mnie duze imprezy i musze kupic nowa sukienke i mam nadzieje ze bedzie to 42 bez problemu
zmotywowana28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-30, 19:03   #3546
mussy19
Przyczajenie

Witam wszystkich zostalam zaproszona do wspolnej "walki " z Wami na poczatek cos o mnie Mam na imie Kamila, mam 17 lat, ważę 75kg przy wzroscie 163cm :/ do wakacji bardzo chcialabym schudnac,ale boje sie kolejnej porażki, zle dobranego jedzonka i cwiczen ktore pomimo wysilku za bardzo nie pomoga pozdrawiam i gratuluje wszystkim tak wspanialych wynikow jestescie motywacja dla takich grubaskow jak ja
mussy19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-30, 21:37   #3547
Wioletta 098
Raczkowanie

GG do Wioletta 098

Hej. melduję posłusznie ,że 4 dzień ćwiczeń zaliczony. Dieta prawie ok. Od jutra wracam do rozpiski od dietetyka, synuś pojechał juz do szkoły ,a Mąż sie dostosuje. Witam nowa koleżankę. Konwalijka 3mam kciuki. Mam znowu problem z zębiskami od wczoraj jestem na antybiotyku, dziś zrobiłam sobie fotkę zębuśka i w poniedziałek mam kolejna wizytę u zębologa, Na... mnie chwilami strasznie.Do tego zaczyna mnie coś łamać bllle nie lubią się tak czuć. Jeszcze przetrwam weekend i od poniedziałku wpadnę mam nadzieję w normalny rytm( do 17 lutego bo wtedy 2 syn zaczyna ferie, ale on tez chce parę kilo zrzucić więc będzie łatwiej)Edytka to ty szkielecik jesteś. Ja marzę aby w końcu kupić bluzkę w rozmiarze 40(L) spodnie już takie kupiłam tylko góra kiepsko spada. Idę się położyć, i troszkę dać odpocząć oczom. A czapkę skończyłam , ale nie zdążyłam zrobić fotki , będę robić dla siostrzenicy to cyknę fotkę pa

Edytowane przez Wioletta 098
Czas edycji: 2014-01-30 o 21:38
Wioletta 098 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-30, 22:17   #3548
agiantkaa
Raczkowanie

Same chudzinki! Ktoś mnie tutaj kusi na pewno przepysznymi bułeczkami! Ojj nie ładnie Będzie lanie Piszecie tak kobietki o rozmiarze 42/40... Jak pięknie wyglądają te liczby Witaj Kamilo i tutaj
Zmień nawyki, styl życia, a samo zleci, zobaczysz. Tylko pamiętaj - do tego trzeba dojrzeć i chcieć przede wszystkim, bo ja podchodziłam do diet już kilkadziesiąt razy i nic z tego nie wychodziło, a teraz samo leci. Mam ochotę czasami na coś słodkiego i owszem - zjem, a nawet napcham się słodyczami, ale następny dzień to znów wielka motywacja i jeszcze większa walka. | Widzę, że nie oszczędza nas pogoda bo mnie też łamię. Piździ jak w kieleckim, jutro śpię do 10.00 w cieplutkim łóżeczku i nosa nie wyciągam! Śpijcie słodko laseczki
Stary 2014-01-31, 09:28   #3549
konwalia57
Zadomowienie

Witam drogie Panie

Zmotywowana dziękuję za życzenia cieszę się że bułeczki smakowały jem je od dwóch tygodni co dzień i jeszcze mi się nie znudziły. Nie miałam pomysłu na prezent dla babci,( wybieramy się w niedziele) i właśnie pomyślałam o tych bułeczkach bo babcia jest cukrzykiem

Mussy jesteś w doskonałym wieku żeby pozbyć się raz na zawsze nadwagi a przy tym mieć piękne ciało . Tylko trzeba rozsądnie z głową podejść do diety

Wiola dobijasz mnie tymi ćwiczeniami :-( ale dla Ciebie brawa
Też nie lubię chodzić do dentysty
Widzę że u Ciebie jest odwrotnie niż u mnie z ubraniami, ja zawsze miałam szeroką pupę

Agiantka jak się postarasz to niedługo i ty będziesz widziała te cudowne liczby na swoich ubraniach . A te bułeczki jak najbardziej niech kuszą bo są cudowną alternatywą da kupczych słodyczy

A teraz zdaje relecję ze wczorajszego wypadu
Nie było mini, tylko leginsy i sweterek, i dobrze bo bym zamarzła na kość. Jechaliśmy do Lublina godzinę czasu a samochód nagrzał się 5 min. Przed końcem jazdy....
Nie było romantycznej kolacji, tylko kebab na mieście .... a co za tym idzie waga pójdzie w góre bo jeszcze go czuję w żoładku :-(
Nie było kina , tylko bilard w klubie studenckim... i fajnie bo do kina jeździmy co roku z każdej okazjii...
Ale fotki są jak obiecałam, później wrzucę do klubu
Stary 2014-01-31, 11:09   #3550
LocA83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agiantkaa Pokaż wiadomość
Widziałam w Leroy Merlin takie płyteczki jakiś czas temu jak szukaliśmy innego odcienia troszkę do łazienki. Bardzo ładne były. Nadal boli Cię ta noga???__________________ _________________________ _______
bolec juz nie boli, ale nadal cos tam skrzypi, coraz mniej z kazdym dniem szkoda, ze u mnie w miescie nie ma LM bo bym sobie looknęła, ale jak bedziemy w Krakowie to muszę odwiedzic ten sklep.. dziękuję
Cytat:
Napisane przez konwalia57 Pokaż wiadomość

A teraz zdaje relecję ze wczorajszego wypadu
Nie było mini, tylko leginsy i sweterek, i dobrze bo bym zamarzła na kość. Jechaliśmy do Lublina godzinę czasu a samochód nagrzał się 5 min. Przed końcem jazdy....
Nie było romantycznej kolacji, tylko kebab na mieście .... a co za tym idzie waga pójdzie w góre bo jeszcze go czuję w żoładku :-(
Nie było kina , tylko bilard w klubie studenckim... i fajnie bo do kina jeździmy co roku z każdej okazjii...
Ale fotki są jak obiecałam, później wrzucę do klubu
super, ze wieczór się udał.. no i czekamy na fotki a gdzie masz tego guzka, bo piszesz, ze chcesz tomografie zrobic, a nie wiem czy wczesniej pisałas, a ja przegapiłam.. co do dentysty to ja tez sie wybieram i wybieram..
Stary 2014-01-31, 11:48   #3551
konwalia57
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LocA83 Pokaż wiadomość
bolec juz nie boli, ale nadal cos tam skrzypi, coraz mniej z kazdym dniem szkoda, ze u mnie w miescie nie ma LM bo bym sobie looknęła, ale jak bedziemy w Krakowie to muszę odwiedzic ten sklep.. dziękuję

super, ze wieczór się udał.. no i czekamy na fotki a gdzie masz tego guzka, bo piszesz, ze chcesz tomografie zrobic, a nie wiem czy wczesniej pisałas, a ja przegapiłam.. co do dentysty to ja tez sie wybieram i wybieram..
Przy prześwietleniu zatok wyszło że mam guzek w zatoce czołowej, taki nie groźny ale raz na rok trzeba go kontrolować
Stary 2014-01-31, 20:46   #3552
konwalia57
Zadomowienie

Zdjęcia w klubie
Stary 2014-01-31, 21:29   #3553
zmotywowana28
Raczkowanie

Smile Dot.: Ponad 90kg. na liczniku....Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży!

Cytat:
Zdjęcia w klubie
Ale szczupla jestes, zazdroszcze takiego spadku wagi to mnie motywuje do jeszcze wiekszej walki a jutro wazenie :-/
Stary 2014-01-31, 21:35   #3554
Wioletta 098
Raczkowanie

GG do Wioletta 098

witam. Konwalia super wyglądasz taka szczuplutka!! U mnie dzis dietowo super, wróciłam do jadłospisu od dietetyka i lepiej się czuję. Zakwasy mijają i mam nadzieję,że jutro będzie choć 200g mniej , bo w czwartek jak ważyłam się aby zapisać wagę dla Pani dietetyk to miałam 76,5kg czyli o 400g więcej niż w ubiegła sobotę. Zobaczymy jutro, ale w przyszłą sobotę musi być już 75 bo zamierzam zacisnąć pasa . Przeczytałam wczoraj,że odchudzanie trzeba podzielić na fazy i robić przerwy w diecie bo organizm się przyzwyczaja.Ja przerwe mam za sobą ,więc teraz powrót i powinno ruszyć znów w dół. Zobaczymy.Do jutra
Stary 2014-01-31, 21:41   #3555
konwalia57
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny
Ale myślę że musze koniecznie zacząć ćwiczyc bo przy tej wadze powinnam wyglądać szczuplej... tzn. Chodzi mi o to że jestem zaflaczała ale wszystko przedemną
Wiola masz rację z tymi przestojami... organizm się przyzwyczaja i waga już tak nie spada, wtedy trzeba mu dać takiego kopniaka... czyli dostarczyc więcej kalorii przez kilka dni i nie patrzeć że waga troszkę wzrośnie, bo później znów ładnie zacznie spadać
Ja mam nadzieję że ten wczorajszy kebab da mi takiego kopa hehe
Stary 2014-01-31, 23:48   #3556
LocA83
Raczkowanie

Konwalia ale z ciebie laska.. a w tych warkoczykach.. to taka dziewczyneczka wczesniej nie zwróciłam uwagi, że masz takie duże oczyyyska, piękne. No i teraz widzę straszne podobieństwo twojej córci, ma identyczną bródkę
A co do tego gózka, to pewnie lepiej dmuchać na zimne i badać
Kolorowych snów
Stary 2014-02-01, 07:54   #3557
zmotywowana28
Raczkowanie

U mnie wzrost 98,4 no ale okresu mam dostac na dniach, mimo wszystko jestem zla ze u tesciow sobie pozwolilam na male co nieco i dupy nie ruszylam z cwiczeniami pije kawe i spadam porzadki robic. Milego dnia
Stary 2014-02-01, 08:43   #3558
konwalia57
Zadomowienie

Hej
U mnie spadek 200 g. . Czyli 68,3.
No i dzień @ , mam nadzieje ze się dziś wyjaśni bo zaczynam się denerwować . Grypa mnie zaczyna rozkładac i normalnie to wziełabym sobie prochy przeciwwirusowe ale niewiem czy mogę, do tego i Lena chora, jedziemy po poludniu do lekarza. Cała noc tak kasłała że aż wymiotowała....:-( i to zawsze nam tak choruje na weekend, że musimy jeździć do lekarza świątecznej i weekendowej pomocy gdzie zawsze robią łaske że dziecko zbadają...

Loca masz rację bródki mamy te same

Edytowane przez konwalia57
Czas edycji: 2014-02-01 o 09:02
konwalia57 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-01, 09:23   #3559
agiantkaa
Raczkowanie

Też mam zawsze problem z lekarzami Bidulka mała Buziaczki dla niej i dla Was szybkiego powrotu do zdrowia! Melduję, iż na wadzę rano ujrzałam 88,1 kg Czyli duży spadek - cieszy mnie niezmiernie.
Loca jeśli skrzypi czy trzeszczy to nie dobrze. Ja miałam problem ze skrzypieniem w kolanie i mam go nadal, ale to wszystko przez moje problemy z nim. Choć mówiąc lekarzowi ten pokiwał głową i powiedział, że to nie dobrze, bo coś tam... Uszkadza się jakaś chrząstka czy nie ma jakiejś mazi i to się ściera. Coś takiego. Na rezonansie wykazało, że mam rozwaloną właśnie chrząstkę. Naszą małą (7 lat) ostatnio b. boli kolano i okropnie skrzypi - jedziemy z nią do lekarza, bo nie można tego bagatelizować. Nie wiem jak jest ze stopą, ale pewnie podobnie, także poczekaj jeszcze parę dni o ile nie minie i szoruj do lekarza ! Dodając... trzeszczy mi w biodrze - wszystko od pozrywanych więzadeł i czegoś tam z kościami. Z tego co wiem - też nie dobrze, bo kości się ocierają o siebie, ścierają i robią się takie ''szpikulce'' z nich.

Trzymajcie się kobietki! Ja biegnę sprzątać i poproszę o kciuki - jak największe Jeśli wypali to pochwalę się wieczorkiem
Stary 2014-02-01, 12:11   #3560
Wioletta 098
Raczkowanie

GG do Wioletta 098

Hej . Melduję,że u mnie jest 76,2 czyli o 100g więcej niż tydzień temu,ale o 300g mniej niż w czwartek, więc chyba rusza(pfu,pfu aby nie zapeszyć,)Ja już po śniadankach bardzo dietetycznych tj 1 4łyżki otrąb owsianych zaparzonych i wymieszanych z jogurtem 0% + kiwi, 2 bułka )mała) pełnoziarnista z filetem z indyka + kawa herbata i 1 litr wody. Mam nadzieję ,ze dam rade bo piekę Panią Walewska . pa
Stary 2014-02-01, 14:14   #3561
maudy
Wtajemniczenie

Witam po przerwie
u mnie już praktycznie po sesji , tzn we wtorek mam egzamin , ale z wykładowcą ciężko dostać 2 , ewentualnie potem jest dopytka noo i mam tylko 1 poprawkę z francuskiego ,ale na to byłam przygotowana , a że poprawkę mam w moje 25 urodziny to mówi samo przez się że będzie zalicozne 1 rodział pracy licencjackiej tez mam zaliczony , tylko muszę go poprawić ale narazie nie chce o tym nawet myśleć . Tak że prakycznie do 19 lutego mam wolne
tak że treningi codziennie noo i waga dzisiaj pokazała 89,7 tak że jestem mega zadowolona W poniedziałek śmigam oddać krew i przy okazji zrobię sobie podstawowe badania i będę mieć oddane 9,9 litrów krwi i zarazem pól kilo na wadze mniej szkoda tylko że II stopień zasłużonego dawcy krwi dają od 10 litrów ale to w maju
szkoda tylko że mój kolega który jest trenerem odszedl z siłowni i będę musiała sama jakoś działać , a on był dodatkową motywacją ...
U mnie dzisiaj piekny słoneczny dzionek , aż by się na spacer chętnie poszło , no ale sobotnie obowiązki wzywają
maudy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-01, 16:36   #3562
joanna_w83
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny. Dawno mnie u Was nie było..ale miałam problemy z kompem..wirusy. Dopiero ostatnio miałam wizytę speca i naprawiał komputer.
Także u Was widzę piękne spadki..u mnie waga stoi..czyli 77 kg.
Ale jestem przed okresem i mama straszną ochotę na słodycze..przydałby sie jakis patencik na słodycze przed@..nie macie czegoś?
Ale w sumie dobrze że waga stoi a nie goni do góry..heheh.
Konwalia piękne zdjęcie..ale z Ciebie laska.
Ja na razie mam 10 dni do @ wiec czekam..na niego i potem znów biorę się za siebie..
Ale przyznam Wam szczerze, że wole wolno chudnąć np..1 kg na miesiąc i to utrzymac przez zbilansowaną diete niż chudnąc jak szalona a potem zaliczac efekt jojo...jak pewnie zresztą bedzie z Twoją sąsiadką..konwalia..mam nadzieję sie dalej motywować z Wami..wiec do dzieła dziewczyny..trzymajmy się razem..
A i Konwalia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy..i spadku wagi..ja ze swoim mężem..w tym roku minie 6 lat od ślubu..pozdrawiam WAS WSZYSTKIM!!!!!
joanna_w83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-01, 17:30   #3563
konwalia57
Zadomowienie

Hej dziewczyny .
Bylismy u lekarza, mała ma zapalenie oskrzeli, aż dziwne bo wczoraj rano to byl z niej okaz zdrowia.... dostaliśmy antybiotyk niestety i stety bo strasznie się dziecko meczy. Mnie rozwaliły zatoki, jak pisałam wcześniej jestem w takiej sytuacji że nawet glupi ibuprom nie wchodzi w grę, poratowałam się apapem kory nigdy na mnie nie działam i syropem z cebuli ( robiłam pierwszy raz), i nie wiem czy to zasługa apapu czy cebuli ale jak reką odjął

Gratuluję spadków tych mniejszych i większych . Zaraz sie zabieram za tabelkę

Na zachcianki slodyczowe ponownie polecam cynamonki, doskonale hamują apetyt na slodkie, wieczorem pieke nastepne bo juz mi sie skonczyly i dziś nie jadłam , ale za to zjadłam kilka kostek czekolady z bakaliami, i dwa kawalki żywieckiego....nie marwie sie tym bo to dobry znak, moze jednak okres sie pojawi.....

Agiantkaa trzymam kciuki
Joanna bardzo dziekuje i za komplement i za życzenia
Stary 2014-02-01, 19:26   #3564
edytka0109
Raczkowanie

Ja dzisiaj tak na szybkiego z telefonu zaglądam do was. Jutro nadrobię Wasze wpisy.

U mnie waga pomazala 63,4kg czy poszlo w gore ale mam nadzieje ze to przez @. Za tydzień licze na ponizej 63 kg taka cicha mam nadzieje.

Bylam dzis z mężem na zakupach i nareszcie kupiliśmy porzadna lodówkę bo nasza obecna chyba bardziej grzala niż chlodzila.

edytka0109 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-01, 19:47   #3565
agiantkaa
Raczkowanie

Niestety nic nie wyszło... ale mimo wszystko i tak mam ogromną nadzieję, że jeszcze w tym roku pisać będę na wizażu z Norwegii Dziękuję Konwalio za kciuki.
Na kolację była owsianka - naczytałam się o dobrym wpływie na nasz organizm tego cuda i zakupiłam. Jutro lecę cały dzień na diecie owsiankowej. Przyda mi się, a tymczasem... aby nie napaść na lodówkę i nie objeść całej - pozwolę napaść sobie na wafle ryżowe. Mam nadzieję, że bardzo się to na wadze nie odbije, ponieważ zaraz lecę spać Dobrej nocy
Stary 2014-02-01, 20:05   #3566
konwalia57
Zadomowienie

Dzisiejsza tabelka

Edytowane przez konwalia57
Czas edycji: 2014-03-24 o 11:09
konwalia57 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-01, 21:11   #3567
Wioletta 098
Raczkowanie

GG do Wioletta 098

oj maudy twój spadek powala na kolana. Taki spadek to miałam w pierwszych 2 tyg diety, teraz tylko pomarzyć niestety. mam tylko nadzieje, że coś ruszy. Przed chwila dowiedziałam się ,ze w lipcu idę na wesele i chce wyglądać super , aby moim niektórym niezbyt miłym krewnym oko zbielało( wiem,że to niezbyt dobrze o mnie świadczy, ale macie pewnie tez takich w swojej rodzinie..).

Edytowane przez Wioletta 098
Czas edycji: 2014-02-01 o 21:12
Stary 2014-02-01, 22:31   #3568
konwalia57
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wioletta 098 Pokaż wiadomość
oj maudy twój spadek powala na kolana. Taki spadek to miałam w pierwszych 2 tyg diety, teraz tylko pomarzyć niestety. mam tylko nadzieje, że coś ruszy. Przed chwila dowiedziałam się ,ze w lipcu idę na wesele i chce wyglądać super , aby moim niektórym niezbyt miłym krewnym oko zbielało( wiem,że to niezbyt dobrze o mnie świadczy, ale macie pewnie tez takich w swojej rodzinie..).
Yja nie miałam nic przeciwko jak i tym miłym krewnym oczy bielały na mój widok to chyba ludzka rzecz że człowiek jest z siebie dumny i chciałby żeby inni też byli i dumni i zazdrośni
Stary 2014-02-02, 09:11   #3569
joanna_w83
Raczkowanie

Cytat:
Yja nie miałam nic przeciwko jak i tym miłym krewnym oczy bielały na mój widok to chyba ludzka rzecz że człowiek jest z siebie dumny i chciałby żeby inni też byli i dumni i zazdrośni
Tak trzymaj Kochana!! To dodatkowo motywuję..wesele i zazdrosne spojrzenia rodzinki..mama samych takich w rodzinie..niestety.. sami zazdrośnicy..bleee..nie jesteś jedyna.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Chciałam zapytac czy któras z was próbowała chinskiego smoka na odchudzanie inaczej - niebieska herbata..podobno rewelacja na gubienie kilogramów..próbowała któraś..to cZytałam cos innego niz czerwona herbata...jak myslicie???
joanna_w83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-02, 09:43   #3570
konwalia57
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joanna_w83 Pokaż wiadomość
Tak trzymaj Kochana!! To dodatkowo motywuję..wesele i zazdrosne spojrzenia rodzinki..mama samych takich w rodzinie..niestety.. sami zazdrośnicy..bleee..nie jesteś jedyna.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Chciałam zapytac czy któras z was próbowała chinskiego smoka na odchudzanie inaczej - niebieska herbata..podobno rewelacja na gubienie kilogramów..próbowała któraś..to cZytałam cos innego niz czerwona herbata...jak myslicie???
Hej
Nigdy nie słyszałam o niebieskiej herbacie, kiedys nie miałam nic przeciwko takim wynalazkom chodzi mi o herbatki , tabletki, sama ich używałam i myślałam ze działają, teraz się przekonałam, że najlepsze są najprostsze rozwiazania czyli zwykła woda, herbata zielona lub owocowa za 2 zł 40 szt, a nie np. Czerwona gdzie płacimy 6 zł za 20 szt. takie moje zdanie

Kamień z serca mi spadł . Dzidziusia narazie nie będzie ....
Miłego dnia

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości