|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Idę na obiadek.. poleżę sobie trochę może ? No nie wiem co dziś z sobą zrobić
|
|
|
|
#4202 |
|
BAN stały
|
Witam się
Ehh, ząb mnie zaczyna boleć Umówiłam się do dentysty ale dopiero na środę. Idę Was poczytać
|
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyjątkowy instynkt babci ![]() Co do imion, to będą dwa Helena Lucyna póki co
|
|
#4204 |
|
BAN stały
|
Pisałyście o imionach.
U nas Emilka ma dwa. Emilia Daria. Leon póki co ma jedno...chcę dać drugie, bo nadajemy drugie ze względu na nasze bardzo popularne nazwisko Sama mam problem przez to i często muszę podawać drugie imię gdzieś w przychodni, laboratorium itd bo już jest kilka osób w systemie co się tak samo nazywają ![]() Mąż chce na drugie dać Sylwester (czyli tak jak chciał dać na pierwsze )Ale Leon Sylwester? Jakoś ni jak mi to nie pasuje
|
|
|
|
#4205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Będzie Michał Jan po nikim z rodziny. Po świętych
|
|
#4206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm, no mój kot nagminnie sika obok kuwety i nie ma żadnych dolegliwości na tle medycznym.. po prostu jak wychodzę do pracy to zamykam je w jednym pokoju, żeby nie narozrabiały za bardzo. jak przychodzę i je wypuszczam, to ostatnio prawie codziennie jest niespodzianka są dni, że nie ma niespodzianki i jest ich kilka z rzędu, kiedy już zaczynam się cieszyć, że może już dość, to znów zaczyna sikać ) próbowałam już wszystkiego.. koty są wykastrowane, kilka kuwet, różne zapachy, odstraszacze, zmiana miejsca kuwet, no już nawet nie pamiętam wszystkiego.. i dla mnie to niestety nie jest błahy powód
|
|
|
|
|
#4207 |
|
Rozeznanie
|
beatusia mojemu zdarza sie siknac na tv w pokoju rodzicow....no zdarza mu sie, od 15lat, co zrobic
|
|
|
|
#4208 |
|
Wtajemniczenie
|
Co tam się dzieje?
|
|
|
|
#4209 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4210 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam dwa, mąż ma dwa, córka ma dwa to i syn będzie miał dwa. Co ma mieć łatwiej i w dokumentach jedno wpisywać ![]() Wracam do łóżka, mam paskudne wyniki moczu. Dobrze, że dziś wizyta to pokombinujemyz ginem co dalej. Miłego dnia mamy i dzieci! |
||||
|
|
|
#4211 |
|
Wtajemniczenie
|
Prąd wyłączyli ale już oddali
wiec mogę być dalej z Wami ![]() Teraz mam w planie w przyszłym tyg coś na ciuchu wyszukać i parę nowych bodziaków pasuje kupić
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kwestia przyzwyczajenia może
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
My chrzcilismy jak Filip mial 5 mies, na wielkanoc, zeby jedno gotowanie bylo, teraz bedziemy chrzcili w dniu naszego slubu
tez za jednym zamachem i jedni goscie no i zadnych problemo nie mielismy, ze nieslubne, ale nasz ksiadz to taki, ze ze swieca szukac drugiego tak cudownego ksiedzaCo do gondoli to moja dosc krotka, Filip jakies pol roku to sie juz nie miescil, ale i nie chcial juz nalezaco, troche na brzuchu wozilam, zeby cos widzial, ale to kilka dni, no ale on siedzial na pol roku to na spokojnie do spacerowki na pollezaco zapakowalam, teraz pewnie tez nie za dlugo pojezdzi mala, bo jeszcze dojda grube ciuchy to juz w ogole, ale mam spiwor z owczej welny, wiec sobie na spokojnie do spacerowi mala przeloze i nie zmarznie My dajemy jedno imie, sami tez po jednym mamy ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Paulka ciesze sie, ze na dobrego lekarza trafilas |
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w końcu mam wodę
obrałam ziemniaki, zalałam, moge mężowi obiad zrobić własnie zagotowuję sobie na zapas, żeby miec w razie awarii znowu, umyłam w końcu podłogi |
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Paulka doczytalam
to moze Ci po prostu sprawdzala, czy wody sie nie sacza?---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Aga jak to mamuski brat stwierdzil: jeden wydatek, a prezetnow 2x wiecej joke![]() po prostu chodzi o to, ze rodzina tzta w wiekszosci musi zjechac zNiemiec i nie chcemy im 2x glowy zawracac, ale zapraszamy tylko na slub, bo wesela nie bedzie i tylko najblizsza rodzina wie, ze chrzest razem, nie chcemy, zeby reszta czula sie zmuszana do nie wiadomo jakich prezentow |
|
|
|
#4217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiedziała tylko że sprawdzi czy nie grozi mi przedwczesny poród. Taka byłam podekscyyowana wizytą że nie dopytałam co i jak ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4219 | |
|
BAN stały
|
Może ja już jestem taka uprzedzona do tego Sylwestra, że dlatego od razu neguję
Cytat:
|
|
|
|
|
#4220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz chyba mąż będzie musiał wziąć sie do roboty żeby Ilkas przekonać Cytat:
Hehe a teraz wszystkie cie gnębią o co chodzi ![]() Ramona nie ma to jak cywilizacja Zrobiłam coś ala risotto z mielonym, ciekawe czy da radę ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- A te literki już od roku zamawiam, chciałam takie jak Nikki ale na drzwi przyklejane Ale teraz poczekam czy wyjdzie Patryk czy ktoś inny
|
|
#4221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pisalyscie o imionach, Hania ma jedno, Antosia tez bedzie miala jedno, dla mnie drugie imie jest zupełnie niepotrzebne do niczego No i co do chrzestnych to ja tez mam problem z chrzestnym nawet wczoraj o tym gadalismy z rodzicami i nie znalezlismy odpowiedniego kandydata ale moja mama mowi, ze mam sobie poczytac prawo kanoniczne, bo podobno mozna wziac dwie matki chrzestne albo w ogole dziecko moze miec jednego chrzestnego, moze to jest jakies wyjscie? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4222 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
można dołączyć?Nadszedł właśnie czas kiedy zaczynam lekko panikować "przecież ja nic nie wiem o dzieciach", więc postanowiłam dołączyć do jakiegoś forum, żeby nieco ogarnąć temat ![]() zauważyłam, że był temat podwójnych imion. Ja mam dwa i chyba nie dałabym dziecku dwóch z racji tego, że zawsze później trzeba o tym pamiętać we wszelkich papierkach. Poza tym ostatnio u mnie na tapecie temat wózka. Zastanawiam się czy szukać koniecznie jakiegoś z dużą gondolą (z reg. zagłówkiem), czy może ze spacerówką rozkładaną na płasko i jakimś porządniejszym śpiworkiem. W ogóle oglądałam trochę wózków w sklepach i co model to rozczarowanie, niewiele mi się podoba z tych co sobie w internecie upatrzyłam. |
|
|
|
#4223 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja się poskarżę
![]() jak pokazałam te literki TŻ to mówi ładne ale w naszym pokoju nie będą wisiały...buuuuuuu |
|
|
|
#4224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Opowiedz Nam coś o sobie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
O, sprawdzilam. W prawie kanonicznym jest napisane, ze nalezy wybrać jednego chrzestnego, chrzestna lub dwoje chrzestnych
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hehe no powrót do cywilizacji jak nic, chyba lepiej zniosłabym brak prądu
![]() nie, czekaj, nieee, to wizaża bym nie miała ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() przedstaw się, opowiedz cos o sobie - który tc, na kiedy tp, które to dziecko, znasz płeć?? ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
poza tym nie wiadomo, co z remontem w tym roku, bo jak się nie wyrobimy, to będe z dzieckiem i łóżeczkiem w tym pokoju juz zrobionym a nie w sypialni
|
||
|
|
|
#4228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj, zapraszamy
|
|
#4229 |
|
Rozeznanie
|
Hmm... to moja pierwsza ciąża - stąd nieogarnianie wszystkiego
![]() spodziewamy się chłopca, który jest już strasznym wiercipiętą. Termin porodu końcówka maja - ostatnio na usg wyskoczył 28 maj |
|
|
|
#4230 |
|
Zadomowienie
|
Widzę że temat chrzcin. Misia miała 5 tygodni na Chrzcie dokładnie w Naszą pierwszą rocznicę ślubu
Hanię też będziemy chrzcić po takim czasie.Co do imion to my nadajemy dwa. Misia ma drugie imię po jednej prababci, a Hania będzie miała po drugiej ![]() Mężul właśnie dzwonił, że odwołali mu lot powrotny z powodu jakiegoś strajku Porażka, jest wściekły jak osa
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

Umówiłam się do dentysty ale dopiero na środę.

Wyjątkowy instynkt babci 

hmm, no mój kot nagminnie sika obok kuwety i nie ma żadnych dolegliwości na tle medycznym.. po prostu jak wychodzę do pracy to zamykam je w jednym pokoju, żeby nie narozrabiały za bardzo. jak przychodzę i je wypuszczam, to ostatnio prawie codziennie jest niespodzianka
są dni, że nie ma niespodzianki i jest ich kilka z rzędu, kiedy już zaczynam się cieszyć, że może już dość, to znów zaczyna sikać

Porażka, jest wściekły jak osa