|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Gdzie przyjecie weselne w Krakowie?
Najchętniej posłucham o tych tańszych opcjach- gdzie, czy byliście zadowoleni i co obejmował koszt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Gdzie przyjecie weselne w Krakowie?
Hotel Aspel
![]() Nasze przyjęcie dopiero za 5 miesięcy, więc więcej możemy opowiedzieć dopiero za jakiś czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
W samym Krakowie czy pod Krakowem też może być?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Pod Krakowem też może być.
Yazid, możesz mi napisać na priv mniej więcej Twoje stawki? Twoja reklama mi już śmigła parę razy przed oczami i zainteresowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Wesele dopiero przede mną, istotne jest też na ile gości sali szukasz. My zdecydowaliśmy się na restaurację Srebrna Góra, menu od 160zł/os (ale to była cena promocyjna, nie wiem, jak jest teraz). Manager bardzo miły, sala dość ładna i w pięknej okolicy. W cenie mamy obiad z przystawką i deserem, 4 ciepłe kolacje i zimny bufet, za dopłatą 10zł są napoje bez ograniczeń, za kolejnymi dopłatami 5-10zł można domówić ciasta i owoce. Do tego ew. dekoracja sali kwiatami i balonami w wybranym kolorze i atrakcyjne ceny pokoi hotelowych 60zł/os.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A na wesele polecam Pallatie za Zielonkami - gdyby nie to, że mamy tak mało osób to z chęcią zrobilibyśmy tam wesele bo sala jest przepiękna i jedzenie pyszne! ![]() Co do Srebrnej Góry, byliśmy tam oglądać sale i akurat nam się nie podobała (były troche brudne ściany i nas to odstraszyło, ale to było z dwa lata temu, może zrobili tam jakiś remont ;-) ).
![]() ![]() Edytowane przez madl_en Czas edycji: 2014-01-20 o 07:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
takim wątku są pewnie dzisiatki
np http://www.weseleforum.pl/viewtopic.php?f=2&t=2884 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
a miała któraś wesele tutaj http://www.bwkrakow.pl/bwoldtown/ mi się tam podoba, a jeszcze chciałabym opinie osób, które już korzystały z tego miejsca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
A ja polecam Srebrną Górę
![]() ![]() Teraz wiem już jedno - pyszne jedzenie i naprawdę duże porcje! ![]()
"Rzeczy niemożliwe wykonujemy od ręki, cuda zajmują nam najwyżej godzinę." „…śmierci się nie boję, dalej niosąc naręcza pragnień jak spalonych róż…" Krzysztof Kamil Baczyński http://tenwyjatkowydzien.wordpress.com/ --> Żeby dzień ślubu nie był najgorszym koszmarem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Ja wlasnie tez bardo duzo dobrego o jedzeniu w Srebrnej Gorze slyszalam
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Nie wiem czy słyszeliscie o restauracji 3 kucharze. Ja byłam już 2 razy na weselu własnie w tym miejscu i naprawde nie moge narzekać na jedzenie i dobrą zabawę. Także warto jeszcze to miejsce dołozyć do listy fajnych miejsc.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zamówiliśmy rosół, żurek, jakieś rolady cielęce i zwykłego kotleta schabowego z opiekanymi ziemniakami. Żurek - sama sól, do tego kiełbasa w środku dziwnie smakowała, jak nie kiełbasa. Rosół: smak ok, ale kołduny w środku mdłe i o konsystencji niepewnej. Rolady cielęce - bez smaku, jakbym papier jadła, sos do tego ewidentnie z torebki. Jedynie kotlet był ok, ale z błonami i przerostami - musiałam wypluć kawałek na talerz, bo nie dało się pogryźć. Ziemniaki - stare, odgrzewane, smakowały jakby były sprzed tygodnia (pewnie właśnie sprzed tygodnia były). Nie wiem, może na wesela i imprezy przygotowują inne jedzenie, ze świeżych, a nie odgrzewanych składników i jest smaczne. Ale my po tej wizycie nie chcieliśmy ryzykować i Srebrną skreśliliśmy. Edytowane przez rossifumi Czas edycji: 2014-03-22 o 07:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Rossifumi, trochę strach po tym, co piszesz, ale może mieliście po prostu mega pecha? Słyszałam o jedzeniu tam wiele pochlebnych opinii, w tym od mojej ginekolog ;P, która jada często na mieście i to raczej w tych droższych i lepszych restauracjach, a jak usłyszała, że mam wesele w Srebrnej górze to bardzo chwaliła i mówiła, że często jada tam z mężem, bo to po drodze z trasy jak wyjeżdżają gdzieś na weekend... niestety, jak zawsze, ile ludzi, tyle opinii...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I żeby nie było, że my jakieś pieski francuskie, ja wsunę wszystko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Nie znam tej restauracji więc się nie wypowiem.
ALe znam za to inne miejsce którą mogę polecić czyli hotel europejski w Krakowie. Jedna z sal wygląda tak. O jedzenie też się nie ma co martwić, bo klku gwiazdkowy hotel. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:11.