Gdzie przyjecie weselne w Krakowie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-03, 21:01   #1
HomerSimpson
Przyczajenie

Gdzie przyjecie weselne w Krakowie?

Najchętniej posłucham o tych tańszych opcjach- gdzie, czy byliście zadowoleni i co obejmował koszt
HomerSimpson jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 22:37   #2
kramowabeza
Przyczajenie

Dot.: Gdzie przyjecie weselne w Krakowie?

Hotel Aspel nie wiem na czym Ci zależy, ale nam sala bardzo przypadła do gustu a i panie zajmujące się obsługą wesel miłe, rzeczowe i zawsze pomocne. Ceny w zależności od wybranego wariantu (każdy powinien znaleźć coś dla siebie!), ale polecam po prostu zajrzeć na ich stronę, napisać maila lub umówić się na spotkanie z kimś kto zajmuje się ślubami.
Nasze przyjęcie dopiero za 5 miesięcy, więc więcej możemy opowiedzieć dopiero za jakiś czas
kramowabeza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 10:18   #3
yazid
Raczkowanie

W samym Krakowie czy pod Krakowem też może być?
yazid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 10:26   #4
HomerSimpson
Przyczajenie

Pod Krakowem też może być.

Yazid, możesz mi napisać na priv mniej więcej Twoje stawki? Twoja reklama mi już śmigła parę razy przed oczami i zainteresowała
HomerSimpson jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-06, 20:29   #5
Anesthesia
Wtajemniczenie

Wesele dopiero przede mną, istotne jest też na ile gości sali szukasz. My zdecydowaliśmy się na restaurację Srebrna Góra, menu od 160zł/os (ale to była cena promocyjna, nie wiem, jak jest teraz). Manager bardzo miły, sala dość ładna i w pięknej okolicy. W cenie mamy obiad z przystawką i deserem, 4 ciepłe kolacje i zimny bufet, za dopłatą 10zł są napoje bez ograniczeń, za kolejnymi dopłatami 5-10zł można domówić ciasta i owoce. Do tego ew. dekoracja sali kwiatami i balonami w wybranym kolorze i atrakcyjne ceny pokoi hotelowych 60zł/os.
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 07:34   #6
madl_en
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez HomerSimpson Pokaż wiadomość
Najchętniej posłucham o tych tańszych opcjach- gdzie, czy byliście zadowoleni i co obejmował koszt
My mamy obiad weselny w Pałacu Radziwiłłów w Balicach, więc nie napiszę Ci kosztów zwykłego wesela (powinny być na stronie), ale wesele na więcej osób w kilku salach może nie być najlepszym pomysłem.
A na wesele polecam Pallatie za Zielonkami - gdyby nie to, że mamy tak mało osób to z chęcią zrobilibyśmy tam wesele bo sala jest przepiękna i jedzenie pyszne! kilka znajomych robiło tam wesela i goście byli pod dużym wrażeniem. Cen nie pamiętam.
Co do Srebrnej Góry, byliśmy tam oglądać sale i akurat nam się nie podobała (były troche brudne ściany i nas to odstraszyło, ale to było z dwa lata temu, może zrobili tam jakiś remont ;-) ).

Edytowane przez madl_en
Czas edycji: 2014-01-20 o 07:36
madl_en jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-24, 18:46   #7
Dione
Zakorzenienie

takim wątku są pewnie dzisiatki
np
http://www.weseleforum.pl/viewtopic.php?f=2&t=2884
Dione jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 15:58   #8
pachang
BAN stały

a miała któraś wesele tutaj http://www.bwkrakow.pl/bwoldtown/ mi się tam podoba, a jeszcze chciałabym opinie osób, które już korzystały z tego miejsca.
pachang jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 17:48   #9
MissTake
Przyczajenie

GG do MissTake

A ja polecam Srebrną Górę Zajrzyj do nich na stronę. My zdecydowaliśmy się właśnie na ten lokal - zobaczymy, jak będzie
Teraz wiem już jedno - pyszne jedzenie i naprawdę duże porcje!

„…śmierci się nie boję, dalej niosąc naręcza pragnień jak spalonych róż…"
Krzysztof Kamil Baczyński

http://tenwyjatkowydzien.wordpress.com/ --> Żeby dzień ślubu nie był najgorszym koszmarem
MissTake jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-15, 11:54   #10
Anesthesia
Wtajemniczenie

Ja wlasnie tez bardo duzo dobrego o jedzeniu w Srebrnej Gorze slyszalam mam nadzieje ze będziemy zadowolone

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-20, 20:47   #11
pamelaamela
BAN stały

Nie wiem czy słyszeliscie o restauracji 3 kucharze. Ja byłam już 2 razy na weselu własnie w tym miejscu i naprawde nie moge narzekać na jedzenie i dobrą zabawę. Także warto jeszcze to miejsce dołozyć do listy fajnych miejsc.
pamelaamela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-22, 07:22   #12
rossifumi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MissTake Pokaż wiadomość
A ja polecam Srebrną Górę Zajrzyj do nich na stronę. My zdecydowaliśmy się właśnie na ten lokal - zobaczymy, jak będzie
Teraz wiem już jedno - pyszne jedzenie i naprawdę duże porcje!
Ja też brałam pod uwagę Srebrną Górę. Sala nawet nam się podobała, ale chcieliśmy spróbować jedzenia. Poszliśmy na rozmowę z managerem i przyszliśmy godzinę wcześniej, żeby coś zjeść. Jedzenie było......tragiczne. Po prostu koszmar.
Zamówiliśmy rosół, żurek, jakieś rolady cielęce i zwykłego kotleta schabowego z opiekanymi ziemniakami. Żurek - sama sól, do tego kiełbasa w środku dziwnie smakowała, jak nie kiełbasa. Rosół: smak ok, ale kołduny w środku mdłe i o konsystencji niepewnej. Rolady cielęce - bez smaku, jakbym papier jadła, sos do tego ewidentnie z torebki. Jedynie kotlet był ok, ale z błonami i przerostami - musiałam wypluć kawałek na talerz, bo nie dało się pogryźć. Ziemniaki - stare, odgrzewane, smakowały jakby były sprzed tygodnia (pewnie właśnie sprzed tygodnia były).
Nie wiem, może na wesela i imprezy przygotowują inne jedzenie, ze świeżych, a nie odgrzewanych składników i jest smaczne. Ale my po tej wizycie nie chcieliśmy ryzykować i Srebrną skreśliliśmy.

Edytowane przez rossifumi
Czas edycji: 2014-03-22 o 07:40
rossifumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-26, 08:20   #13
Anesthesia
Wtajemniczenie

Rossifumi, trochę strach po tym, co piszesz, ale może mieliście po prostu mega pecha? Słyszałam o jedzeniu tam wiele pochlebnych opinii, w tym od mojej ginekolog ;P, która jada często na mieście i to raczej w tych droższych i lepszych restauracjach, a jak usłyszała, że mam wesele w Srebrnej górze to bardzo chwaliła i mówiła, że często jada tam z mężem, bo to po drodze z trasy jak wyjeżdżają gdzieś na weekend... niestety, jak zawsze, ile ludzi, tyle opinii... mam nadzieję, że nie spotka mnie rozczarowanie.

Stary 2014-03-26, 17:31   #14
rossifumi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Rossifumi, trochę strach po tym, co piszesz, ale może mieliście po prostu mega pecha? Słyszałam o jedzeniu tam wiele pochlebnych opinii, w tym od mojej ginekolog ;P, która jada często na mieście i to raczej w tych droższych i lepszych restauracjach, a jak usłyszała, że mam wesele w Srebrnej górze to bardzo chwaliła i mówiła, że często jada tam z mężem, bo to po drodze z trasy jak wyjeżdżają gdzieś na weekend... niestety, jak zawsze, ile ludzi, tyle opinii... mam nadzieję, że nie spotka mnie rozczarowanie.

Na Twoim miejscu wcześniej wybrałabym się na degustację. Być może było tak, że dla niezapowiedzianych gości mają jedzenie z zamrażarek i odgrzewane, bo jednak, co tu dożo mówić, to jest knajpa raczej na imprezy, a nie na co dzień. W tym samym czasie co byliśmy, siedziała przy stole grupa, chyba stypa była. Słyszałam, jak zachwalali łososia, że pyszny. Więc pewnie na imprezę mają przygotowane składniki i jedzenie świeżo co przygotowane, więc smaczniejsze.
I żeby nie było, że my jakieś pieski francuskie, ja wsunę wszystko (20 kg nadwagi nie wzięło się znikąd) , więc jeśli mi nie smakowało, to naprawdę było paskudne.
rossifumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-09, 10:08   #15
basia456
BAN stały

Nie znam tej restauracji więc się nie wypowiem.
ALe znam za to inne miejsce którą mogę polecić czyli hotel europejski w Krakowie.
Jedna z sal wygląda tak. O jedzenie też się nie ma co martwić, bo klku gwiazdkowy hotel.
basia456 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-28, 21:12   #16
LoVe2018
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Wesele dopiero przede mną, istotne jest też na ile gości sali szukasz. My zdecydowaliśmy się na restaurację Srebrna Góra, menu od 160zł/os (ale to była cena promocyjna, nie wiem, jak jest teraz). Manager bardzo miły, sala dość ładna i w pięknej okolicy. W cenie mamy obiad z przystawką i deserem, 4 ciepłe kolacje i zimny bufet, za dopłatą 10zł są napoje bez ograniczeń, za kolejnymi dopłatami 5-10zł można domówić ciasta i owoce. Do tego ew. dekoracja sali kwiatami i balonami w wybranym kolorze i atrakcyjne ceny pokoi hotelowych 60zł/os.
Hej! Mam pytanie o Srebna Górze w Krakowie, planujemy z narzeczonym własnie tam miec przyjecie weselne.. szczerze ostatnio nie mielismy za duzo czasu na przygladanie sie wszystkiemu ale z opini na stronach nie za dobrze goście wspominają pobyt - jak z weselem czy była byś w stanie sie coś wiecej wypowiedzieć? Bedziemy wdzieczni za twoja opinie
LoVe2018 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości