|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
|
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
jestem po
u nas mozna na wizyte czekac nawet poltora h. dlatego tez tz juz ze mna nie chodzi..... na wizycie ok. rosniemy. było bez usg, słuchałam tylko serca. od ostatniej przytyłam tylko 0,7 kg, wiec sukces! wg karty ciazy przytylam ok. 6 kg. ale wiem, ze zanim mi ja zalozono zajadałam mdłosci, i to moze byc spokojnie nawet 9 kg na plusie. mam zrobic znow badania i glukoze 75.... juz kupiona. tylko musze podzwonic, gdzie ja moge zrobic. bo na razie omijam publiczne przychodnie, skoro i tak musze placic. nie bede sie uzerac z babkami w kolejce.....
|
#4293 |
|
Wtajemniczenie
|
jelitami
Niedawno mówili że już ich dziś operują Zgadzam się z pewną kontrowersją co do chrzestnych tej samej płci ![]() z drugiej strony nie sądzicie, że jeden chrzestny/-na to będzie miał lipę? potem są urodziny, komunie a nawet śluby i nie będzie drugiej osoby do zrzutki na prezent. Wydaje mi się to też nieco krzywdzące dla dziecka. Ja uważam, że chrzestni nie muszą być członkami rodziny, możliwe że inne osoby sprawdzą się nawet lepiej.. Co do wózków to ja Wam powiem, że skoro gondola posłuży mi max. 6-7 miesięcy i to niekoniecznie pełnych to przy wyborze wózka zwracam uwagę na spacerówkę bo jej okres użytkowania będzie dłuższy. Też początkowo bardzo chciałam "przezimować" dziecko w gondoli ale zima teraz zaczyna się jak widać w styczniu albo i w lutym a wtedy moje dziecko będzie w wieku 7-8 miesięcy i na 90% będę musiała już wtedy używać spacerówki. Szukałam jeszcze spacerówki z tą taką wkładką redukcyjną, żeby dziecko nie miało za luźno ale skoro to będzie chłodny czas to dojdą ciepłe, grube rzeczy, kocyk/kocyki albo śpiworek i nawet ta wkładka przestaje się wydawać potrzebna.
|
|
#4294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super że wizyta udana ![]()
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
mnie juz momentami głowa od wózków boli....
|
#4296 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amelka będzie miała drugie po mamusi ![]() Cytat:
Teraz są tak przerażeni, że zaakceptują bez gadania każde inne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4297 |
|
Zadomowienie
|
Asia gratuluję udanej wizyty
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
![]() aaa niki prosze o dopisanie nastepnej wizyty 20 lutego godz 15.30
|
#4299 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia brawo za wizyte
![]() Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam zupkę chińską
|
|
|
|
#4301 |
|
Zadomowienie
|
Asiulka, Ty mnie kiedys zabijesz. Popłakałam sie. a jestem jeszcze w pracy i sporo osob mnie teraz pyta czy wszystko ok
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
oj tam. ja tez od poczatku cizy ze dwie lub trzy wciągnęłam
a wczoraj taaaak mi sie chciało kebaba... ale na chceniu pozostało
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczornie... Tak chciałam do was zajrzeć w ciągu dnia ale sie nie udało
jak już próbowałam to ktoś wchodził do biura i musiałam zmykać z wizaża... Spróbuje was nadrobić ale nie wiem czy mi się uda... Bo naprodukowałyście ![]() Strasznie się cieszę że jutro już piąteczek... No i weekend... Mieliśmy z tż zostać na weekend sami (rodzice mieli jechać do znajomych, ale im się auto zepsuło i chyba kicha z wyjazdu i weekendu we dwoje
|
#4304 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie też, od tego całego szukania laktatotow, podgrzewaczy, butelek, pościeli. ... Light A ja wcinam migdały bo mam zgage. Jestem chyba pierwsza na wątku ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- A za ta jagodzianke to ![]() ![]() :pala :
|
||||
|
|
|
#4305 |
|
Rozeznanie
|
pomarańcza współczuję zgagi chociaż ja mam b. często i się w sumie przyzwyczailam
|
|
|
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leżała od wczoraj, i się doleżała ta zupka chińska Kebab może nie tak bardzo jak pizza z kurczakiem ![]() Zastanawiam się czy mój dzieciak zmienił położenie, bo ostatnio kopniaki czułam zaraz nad szanowną, a dzisiaj zaraz pod pępkiem )---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Aaa i dzisiaj rano z jednej piersi znowu mi się lała siara Mam trzy wielkie plamy na koszulce (a przez jakiś czas miałam spokój i mogłam spać bez biustonosza, bo mi przeszkadza w nocy :P )
|
|
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
mój mały wczoraj gdzies pod piersia mnie kopnał...... przynajmniej go tam wyczułam. rosna maluchy i nasze brzuchy
|
#4308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam tak non stop póki co to co wieczór gdy tylko ściągne biustonosz, nie umiem spać w nim więc tyle sobie leci, nie jest tego dużo także nie ma większego problemu oprócz zmieniania koszulki W dzień spokój
|
|
#4309 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, Wy polecacie ksiażke " w oczekiwaniu na dziecko " czy mnie juz sie pomylilo ?
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
monijaaa >> kilka z nas ja ma, i z tego co mi wiadomo żadna nie narzekała
|
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Paulka
za udaną wizytę no i gratulacje za decyzję odnośnie wózka. Pisałyście o imionach u nas narazie będzie jedno Franek... A kto wie czy z czasem nie zdecydujemy się na nadanie drugiego... Natomiast co do chrzcin to pewnie będę najpóźniejszą mamą która będzie chrzciła bo dopiero w Boże narodzenie 2014 roku.... mak polny witaj kaorlak mam nadzieje że mąż szybko wróci Ramonka mi ginka powiedziała odnośnie serów pleśniowych że można je jeść byle nie codziennie. kasiab przykro mi z powodu mamy... asiulka świetne zdjęcie asia super że wizyta udana... monija mi odpowiada ta książka... mam ją w domu i mogę ją polecić...
|
#4312 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już powoli nie ogarniam ![]() Cytat:
chodzę na nfz więc w nie płacę za wizyty, a poprzednie prenatalne też miałam na nfz. A idę, żeby też dokładnie zbadał lekarz przepływy i serce, bo mój lekarz na nfz nie ma takiego sprzętu a po drugie na nfz wizyty są szybkie i nawet nie zdąże się napatrzeć na lokatora w moim brzuchu ![]() Fajne ![]() Cytat:
![]() Ja byłam w sparze na bielskiej i tam nikogo z rana nie było. Przyszłam, pobrała krew, kazała wypić i do domu. Po 2 h wróciłam
|
|
|
#4313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny my dzisiaj skoczyliśmy moim nowym samochodem (też sobie wybrałam porę – w największą śnieżycę
) do większego miasta do Tesco i HM kupić Hani jakieś ciuchy, bo już wyrasta. No i najpierw zajechaliśmy do Tesco i powiem Wam, że wszystko tam kupiłam. Naprawdę fajne te ubranka Kupiliśmy małej 4 bluzeczki, 4 pary legginsów, sweterek i 5pak body z krótkim, żeby miała pod bluzki Dobrze, że dzisiaj byłam cały czas na bieżąco, bo teraz mi tylko 2 strony zostały do nadrobienia ![]() Paulka super, że podjęliście decyzje co do wózka Madziuula ja też rozważam właśnie dwie matki chrzestne ![]() KasiaB ![]() Asiulka boskie zdjęcie Asia27100 to super, że na wizycie ok. ![]() Vampirka pisałam Ci już, ze mój królik ma na imię Obi na cześć Kenobiego? ![]() Tak piszecie o tej porodówce i ja włączyłam ze dwa odcinki i powiem Wam, ze oni powtarzają to co było 2 lata temu jak byłam w ciąży z Hanią to namiętnie to oglądałam i teraz znowu leci to samo. Ta żonka pastora co rodziła 8 dziecko i odstawiali modły, żeby nie miała cc itp. wszystko lecą znowu a chciałam jakieś nowe porody pooglądać Idę pogadać z rodzicami, bo wrócili właśnie od lekarza. Miłego wieczora |
|
|
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
kaorlak>> to witaj w klubie!!! ja też nie wiem co to za uczucie...
kasian86 >> super że zakupy się udały
|
|
|
|
#4317 |
|
Zadomowienie
|
Myśmy też ostatnio postanowili pooglądać porodówkę. Wytrzymaliśmy do pierwszego porodu, a potem tż kazał mi wyłączyć, żebym się nie stresowała? Pewnie sam ma cykora
I mam też zakaz czytania opisów porodów w wątku mamusie noworoczne .
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam pod prysznic...
|
#4319 |
|
Zadomowienie
|
Oki, dziekuje
Właśnie zamówiłam bo miałam Voucher do ksiegarni
|
|
|
#4320 |
|
Rozeznanie
|
Po wizycie:
Szyjka trzyma Jajka Mu nie odpadły![]() Ogólnie wszystko dobrze. Na następna wizyte zrobić morfo i mocz.Potwierdziła,że kaszel bywa niebezpieczny w ciąży bo może skrócić szyjkę lub nawet mogą wody odejść. Oj żeby mi szybko przeszło ![]() I powiedziała,że na 3 prenatalne nie będzie Nas wysyłać,chyba,że sami chcemy. Za to 16stego możemy przyjść do szpitala to wtedy nam na lepszym sprzęcie zrobi usg i zobaczymy ile Dzidzia waży (Nikusia zapisz prosze 16 luty i 3.03 wizyty)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.

Teraz są tak przerażeni, że zaakceptują bez gadania każde inne
Porażka, jest wściekły jak osa 

jak już próbowałam to ktoś wchodził do biura i musiałam zmykać z wizaża... 

Mam trzy wielkie plamy na koszulce 

16 luty i 3.03 wizyty)