Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-30, 20:38   #1231
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Nie można dziecka nosić przodem , to jest niezdrowe dla bioderek. I to nie jest nosidło ERGONOMICZNE Ja bym takiego nie kupiła. Lula już miałam Ci dawno pisać, że jednak to Twoje to "wisiadełko". W nosidle ergonomicznym pozycja jest mocno na żabkę i dziecko można nosić albo przodem do siebie albo na plecach.
Ja mam nosidło TULA i bardzo je sobie chwalę. Mały ostatnio ucina sobie w nim drzemki w dzień

Kaśka, Magda ja nie wzięłam nawet jednej tabletki owulanu

Rusałko dziękuję Ja faszeruję się czosnkiem i pryskam tantum verde.

PONAWIAM PYTANIE: KTO CHCE OWULAN?
Serio? Jaaa.. ale lipa. A na co szkodze tym dziecku? Jutro muszę go i tak w to wpakować wyjścia nie mam niestety.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:38   #1232
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Dzisiaj od rehabilitantki usłyszałam, że Filipek to śmieszek I, że wygląda na dziecko siedmiomiesięczne.
o własnie, jak tam Wasza wizyta?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:38   #1233
butterfly20
Zakorzenienie

Dziwne...moje dziecko po karmieniu wieczornym zawsze zasypiało pięknie,a dzisiaj nam opowiada,śpiewa, bawi się smokiem

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny używa któraś nosidełka,takiego zakładanego na klatkę?Jakiej firmy są najlepsze?Słyszałam coś o Baby Bjorn,dobre są?
tak jak Gorgulek mam Tula, to jest nosidło ergonomiczne.

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
dlaczego? hmm no i tu bede egoistką wiem i pewnie wszystki eo tym pomyslicie ze nie mysle o małej tylko o sobie, ale raz ze uwielbiam maluszki z kolczykami (weiem ze wy nie )dwa rozmawialam z kosmetyczka ktora dobrze znam itd i to nie jest kobieta która chce zarobic czy cos (tak w ogole to na chrzciny dostalismy dwa zaproszenia na przebicie uszu) i takie małe dzieci są najlepsze bo prawie nic ich to nie boli i nie wyrywają sie itd. moze i to nie są argumenty które by kogokolwiek przekonały ale po prostu to moja decyzja
a co jeśli rana będzie się paprać, ropieć?Jak będzie boleć?No i jak będziesz ją pielęgnować?Takiemu dzieciątku nie przetłumaczysz,że tak musi być.Te wkrętki,które ma się na początku też trudno jest zdjąć, jak ucho spuchnie to jak to wtedy zrobisz?
Oczywiście nie musi tak być,ale wszystki trzeba brać pod uwagę.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane!
Wczoraj wieczorem mnie nie było, bo późno od teściów wróciliśmy z obiadu, a jak młody zasnął to oglądaliśmy z TŻ naszą ulubione pasmo Szansa na kasę na Discovery

A na forum gorrrąco było! Aż żałuję, że byłam offline

Szłam spać o 23.3o, Julio puścił wielkiego bąka, po czym rozbudził się i zaczął przeraźliwie płakać. Nie daliśmy rady go uspokoić Nie wiem, co się stało....

Dziś byliśmy na szczepieniu. Młody waży 7950 gramów, choć mi kilka dni temu wyszło 8000 gramów Poza tym wszystko ok, pięknie się rozwija, rośnie, jest grubciem itd. Zmartwiłam się, bo dopiero teraz lekarka powiedziała, żeby smarować mu pryszczyki z ropką maścią antybakteryjną A przecież Julek ma ten problem niemal od urodzenia i każdy lekarz mówił, że tak może być Dziś lekarka stwierdziła, że prawdopodobnie mały zaraził się jeszcze w brzuszku bakteriami, które wyszły mi w posiewie z piczy Na szczęście już pryszczyki się goją, a blizny - takie ciemne punkciki - powinny zejść, choć może trzeba będzie czekać do 2-3 r.ż.

Ha! Mamy też zalecenia dotyczące siusiaka! Mamy mocniej odciągać napletek, bo Julek ma tam dużo skórki i trzeba ją ściągać, żeby bakterie się nie zbierały. Czyli do tej pory byłam zbyt delikatna

Co do wprowadzania pokarmów, lekarka stwierdziła, że na razie szkoda podawać, bo pięknie przybiera na KP i jak skończy 5 miesięcy to mam przyjść na taką wizytę żywieniową i obgadamy temat. Poleciła mi jednak zacząć od warzywek, a potem gluten Hmmm....

Mały teraz śpi od 16, czyli zapowiada się późna kąpiel

Tassia, mimo wszystko za ząbki

Ps. Nasunęło mi się, jak nadrabiałam, że spienione mleko może świadczyć o tym, że zaworek/ membranka w laktatorze może być uszkodzona. Tak piszą w poradniku Medeli...

U mnie chyba czasem też tak jest

Wiecie, że ja chyba też Biorę już drugie opakowanie, a kochaliśmy się tylko raz, więc nie widzę sensu się faszerować, skoro karmię piersią Potem jak przestanę, to chętnie wrócę do zwykłych piguł, może i libido mi skoczy Oby!
W sobotę idę do gina i mu powiem, że nie chcę piguł.

Notorycznie

Zazdroszczę fajnej bielizny Mi szkoda kasy na staniki do karmienia, a moje stare zwykłe są za małe. Chyba kupię sobie taki zwykły, który będę zakładała na jakieś wyjścia, żeby cyce do pasa mi nie zwisały Zwłaszcza, że mam na przeciwko siebie hurtownię bielizny, może sprzedają w detalu

Co do nadżerki, to ja miałam usuwaną kilka lat temu - gin mi wypalał. Nie było to na fundusz, zabuliłam chyba ze 400 zł Moja była wielkości 5 zł
brawa za wagę!!!
Ale,że niby to przez paciora?Wszak miałaś cc.

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!czytam was cały czas ale niemam jak napisać.Od wczoraj jestem prawie sama w domu bo mąż siedzi prawie cały czas w szpitalu u swojego brata.Miał wypadek i co najlepsze że stał na chodniku i wjechał w niego samochód.Ma pękniętą czaszkę w 2miejscach,jest przytomny i niewie tylko czego jest w szpitalu i cały czas ucieka do domu.masakra jakaś!!Nawet na chodnikach niejesteśmy bezpieczni.Jak ja sobie pomyśle co by było jakbym z małym szła,to od razu łzy mi lecą.

A co do kp to ja cały czas myślałam co to takiego,będę karmiła przez rok i będzie ok a co wyszło że karmiłam miesiąc i się poprostu poddałam i niewalczyłam o to bo mi łatwiej było podać butelkę niż mordować się z małym przy piersi.I do tej pory mam wyrzuty sumienia że nie starałam się i tak łatwo sie poddałam.

I mój Mateusz od 2dni tak ulewa że masakra.zawsze po jedzeniu odbijam i nawet po godzinie ulewa mu się.zdarzało mu się ale nietak jak teraz.niewiem o co chodzi.

I byłam u dermatologa z tym odparzeniami i dała maście:tormentiol,maść cynkową,clotrimazolum i od razu widać poprawę.Zastanawiałam się jeszcze ,że odparzenia powstały od leków.

Rozspisałam się.To tyle u nas.Pozdrawiam Was
ojeju,straszne!!!!!!!zdro wia dla szwagra

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:40   #1234
tassia
Zakorzenienie

madziuxhna dzieki za cynk dzis sprobuje na recznym.laktatorze i zobacze czy cos to zmieni w kwestii piany z mleka

Maciej odkryl dzis super zabawe. targa rekami reczniki papierowe i sie cieszy. owijal sobie nimi stopki, potem.oczywisice do buzi, potem dziwil sie ze nie spada ze stopki, potem.znow targanie
a na koncu zdziwienie ze z duzego kawalka zostal mu 3cm skrawek w rece
posikana jestem
polecam

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:44   #1235
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

z tego co się orientuję ergonomiczne nosidła to: Tula, Bondolino, Manduca, Marsupi.
Dziekuje
Stary 2014-01-30, 20:48   #1236
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
czyli pani w sklepie mnie okłamała i jak tylko pojade do PL, to jej twarz roztrzaskam... a nosidło jej założe na głowę !!
no niestety ergonomik to raczej nie jest

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja nadal planuję szczepić. Zawsze znajdzie się artykuł przeciw szczepionkom...
zgadzam się, ja już zaszczepiłam pierwszą dawką

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Serio? Jaaa.. ale lipa. A na co szkodze tym dziecku? Jutro muszę go i tak w to wpakować wyjścia nie mam niestety.
między innymi może to prowadzić do uszkodzenia stawów biodrowych

Z tańszych nosideł to chyba womar ma ergonomika.

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:49   #1237
dodinha
Wtajemniczenie

http://www.ebay.co.uk/itm/BABY-BJORN...item461a06d401 prosze,czy mozecie zerknac,czy takie jest ergonomiczne?
Stary 2014-01-30, 20:51   #1238
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.lascal.pl/products/noside...rrier/features

ja mam takie nosidło. pani mówiła, że ergonomiczne. Na razie Kornel i tak nie jest tam noszony, bo go wprost nienawidzi.
nie wiem, niech Gorgulek się wypowie,ale mi sie wydaje,że nie jest ergonomiczne?dziecko powinno mieć kolana na wysokości bioderek, a temu dziecku zwisają nóżki.

Cytat:
te szczepienia brrr...
my juz jesteśmy po jednej dawce pneumo Jasio miał wraz z tym pierwszym szczepieniem. teraz mamy mieć drugie szczepienie w czwartek i cały czas nie jestem pewna czy dobrz robię

straszne
kciuki za zdrowie twojego szwagra

oo właśnie gorgulek mi przypomniał, miałam pisać to samo
czytałam dużo na ten temat przed zakupem nosidła dla Jasia. My mamy ergonomiczne Bondolino.
my w środę mamy drugą...

Cytat:
Zalazlam strone angielksa,ktora sprzedaje nosidla Tula,ale kurde cena zabojcza 100 funtow
w pl powyżej 400 zł

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
no własnie, ja w tym temacie też boidupa!
bo po prostu uważam że schemat żywienia opracowali ludzie mądrzejsi ode mnie, a już na pewno lepiej znający się na tematyce żywienia dzieci. i dlatego wierzę że jest w tym jakiś sens
a co do intuicji....
Marysie podnosiłam i nosiłam intuicyjnie - okazało się że źle i naprawdę czułam się wrednie gdy rehabilitant powiedział mi "źle Pani robi, to pogłebiło problemy"....
intuicyjnie woziłam Marysię na przednim siedzeniu - niestety, to też był błąd i nadal sobie wyrzucam, ze tego nie sprawdziłam, ze narażałam ją na spore niebezpieczeństwo
więc albo moja intuicja szwankuje, albo jednak warto sprawdzać, czytać, pytać, "by decyzja, którą ostatecznie podejmą była wyrazem świadomej woli"
ale to tylko moje zdanie
mnie intuicja też kilka razy zawiodła,więc wolę czytać i dopytać.

Cytat:
dokładne info to np. filmik Zawitkowskiego na yt o nosidłach.Ale tak w skrócie-nosidło nieergonomiczne jest złe ja bioderek i ogólnie dziecko wisi,co jest zgubne dla jego kręgosłupa.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2014-01-30 o 20:52
Stary 2014-01-30, 20:51   #1239
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Nie można dziecka nosić przodem , to jest niezdrowe dla bioderek. I to nie jest nosidło ERGONOMICZNE Ja bym takiego nie kupiła. Lula już miałam Ci dawno pisać, że jednak to Twoje to "wisiadełko". W nosidle ergonomicznym pozycja jest mocno na żabkę i dziecko można nosić albo przodem do siebie albo na plecach.
Ja mam nosidło TULA i bardzo je sobie chwalę. Mały ostatnio ucina sobie w nim drzemki w dzień

Kaśka, Magda ja nie wzięłam nawet jednej tabletki owulanu

Rusałko dziękuję Ja faszeruję się czosnkiem i pryskam tantum verde.

PONAWIAM PYTANIE: KTO CHCE OWULAN?
Kaśka chyba bierze owulan

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:53   #1240
niebede
Raczkowanie

Madziuchna , oglądałam na TLC "Ciążę z zaskoczenia" i babka po urodzeniu karmiła piersią i zaszła w ciążę, ale odkryła to kiedy zaczęła rodzić w 6miesiącu :O Miała większy brzuch i tylko tym się martwiła, że nie może go zgubić po pierwszej ciąży. W szpitalu była w szoku, bo nie czuła w ogóle ruchów dziecka , no i totalnie nie odczuwała objawów ciąży. Jakaś lekarka na końcu powiedziała, że taka opcja istnieje i kp może przyćmić ciążę (np. duże piersi związane są z laktacją).

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:53   #1241
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.ebay.co.uk/itm/BABY-BJORN...item461a06d401 prosze,czy mozecie zerknac,czy takie jest ergonomiczne?
ciężko ocenić bez dziecka Ale z tego co wiem, nosidła Baby Bjorn nie są ergonomiczne

Stary 2014-01-30, 20:54   #1242
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
o własnie, jak tam Wasza wizyta?
No w sumie jak myślałam, jak na swój wiek powinien wiele więcej umieć ;\
Główny problem to ten podpór na rękach, przewracanie na boki. I jeszcze kilka czynności.. Ale rehabilitantka pokazała nam co mamy robić, jak ćwiczyć, bawić się, ubierać, nosić Filipa. Mamy z nim intensywnie ćwiczyć przez ten tydzień i za tydzień znów się u niej pojawić. I zobaczymy co dalej. Mówi, że niedużo mu brakuje, że z niego leniuszek. Za to pochwaliła, że super trzyma głowę, i że dużo się śmieje i 'mówi'
W sumie żałuje, że wcześniej nie poszłam na taką wizytę.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:56   #1243
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nadal planuję szczepić. Zawsze znajdzie się artykuł przeciw szczepionkom...
też planuje szczepić .

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
przecież to jest nosidło ergonomiczne. mam takie samo

Stary 2014-01-30, 20:57   #1244
kasiuni_a
Wtajemniczenie

dodinha to nie jest ergonomik
tak jak Motyl pisze kolanka muszą być na wysokości bioder, czyli nosidło musi od dołu sięgać tak jakby od kolanka do kolanka

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:59   #1245
papuga_69
Zakorzenienie

Głowa mi pęka chyba pójdę spać wcześniej.. humor też mi nie dopisuje

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
hejho
nie bylo mnie z wami caly dzien
a to rzadkosc

bylam dzis z Maciusiem.w Suchej Beskidzkiej na wycieczce. bylo booosko
umowilam sie z kolezanka -pedagog bo chcialam podpytac o pare rzeczy bo zamierzam.rozszerzac zakres dzialalnosci mojej firmy, a tu taka niespodzianka
kolezanka ta prowadzi osrodek terapii i diagnozy dzieci i sciagnela swojego psychologa dzieciecego do diagnozy Maciusia zeby mi troche mozg naprostowac.

nie powiem bo udalo im sie
podziele sie z wami ciekawostkami o Maciusiu:
- Ma raczej charakter powsciagliwy
reaguje na wszystkie bodzce ale nie sa to reakcje przerysowane jakie posiada wiekszosc dzieci. stad pewnie moje obawy
np. jak wyszlam to Maciek zaniepokoil sie ale bylo to widoczne tylko w taki sposob ze rozgladnal sie i przewrocil oczami, za drugom razem troche bardziej sir wpatrywal w miejsce gdzie wyszlam
podobno wiekszosc dzieci placze
-to swiadczy takze o olbrzymim poziomie bezpieczenstwa jakie ma Macius, dzieki temu swietnie adoptuje sie do zmieniajacych sie warunkow
-taki temperament oczywiscir ma duzo swoich minusow bo miedzy innymi nie daje zbyt duzej satysfakcji matce bo np. nie ma wybuchow euforii, smiechow na zawolanie itp
ale tez nie ma spazmatycznych placzow

-"matka jest jak powietrze"ten cytat spodobal mi sie najbardziej bo wiele wyjasnia np. rozterki niektorych z nas ze dziecko nas nie lubi
chodzi o to ze matka dla dziecka jest niezbedna, zapewnoa wszystkie potrzeby i dopiero jak znika z zasiegu wzroku to czuc w dziecku niepokoj taka oto niewdziecznosc roli matki ze sie jej niedocenia i trzeba sie przyzwyczaic bo lepiej nie bedzie
podobno w wiekszosci wypadkow dzieci reaguja bardziej euforycznie na tate czy dziadkow niz na mame, ale brak taty nie powoduje smutku, a brak mamy owszem

(mama w tym wypadku to podstawowy opiekun dziecka bo oczywiscie ta role moze pelnic ojciec)

musze nadal obserwowac oczka bo niektore reakcje sa opoznione, ale to moze wynikac z opoznionej mielinizacji nerwu wzrokowego ale to nic takiego
odruchu bezwarunkowe tez sa lekko zaburzone ale to podobno urok dzieci po cesarkach, odgiecia od normy sa malutkie ale jakies tam sa, co oczywiscie nie swiadczy o niczym

Super , że ktoś Cię uświadomił

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Jest tez taki spray do psikania do nosa tej firmy.
szkoda, że nie wiedziałam wcześniej bo przydałby się

Stary 2014-01-30, 21:00   #1246
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.lascal.pl/products/noside...rrier/features

ja mam takie nosidło. pani mówiła, że ergonomiczne. Na razie Kornel i tak nie jest tam noszony, bo go wprost nienawidzi.
Już ktoś napisał, że nie jest ergonomiczne.

Cytat:
słuchaj, ale ze szczepieniami nigdy chyba sprawa nie bedzie w 100% jednoznaczna. to jest jeden artykuł, a za chwile znajdziesz drugi, który nastawi Cię bardziej na tak.
ja już ten art czytałam, a i tak na chwile obecną na 90% zaszczepie....
Niby racja ale są jakieś badania na przestrzeni lat, że te szczepionki jednak nie szkodzą? Ja nie dotarłam do takich. Za to do reklam szczepionek owszem. A dla nich liczy się tylko sprzedaż.
Ja mam mętlik w głowie i nie wiem co zrobić.

Cytat:
Zalazlam strone angielksa,ktora sprzedaje nosidla Tula,ale kurde cena zabojcza 100 funtow
U nas ponad 400 zł

Cytat:
intuicyjnie woziłam Marysię na przednim siedzeniu - niestety, to też był błąd i nadal sobie wyrzucam, ze tego nie sprawdziłam, ze narażałam ją na spore niebezpieczeństwo
Dziś specjalnie zerknęłam w swoją książkę serwisową od auta. Napisane, że można na przednim jeśli przesunie się fotelik maksymalnie do tyłu, nawet jeśli poduszka włączona.
Nie wyrzucaj sobie

Cytat:
Stawy biodrowe i kręgosłup.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Maciej odkryl dzis super zabawe. targa rekami reczniki papierowe i sie cieszy. owijal sobie nimi stopki, potem.oczywisice do buzi, potem dziwil sie ze nie spada ze stopki, potem.znow targanie
a na koncu zdziwienie ze z duzego kawalka zostal mu 3cm skrawek w rece
posikana jestem
polecam

Mój jak widzi opakowanie z chusteczkami mokrymi to prawie sika ze szczęścia jak mu się uda do niego dotrzeć to już w ogóle wniebowzięty ale nie daję mu.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 21:00   #1247
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Zwisające do pasa
lepsze takie niż szpiczaste

mam pytanie do mam które już kiedyś karmiły - czy cyce po zakończeniu karmienia wyglądają źle??

Stary 2014-01-30, 21:01   #1248
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
No w sumie jak myślałam, jak na swój wiek powinien wiele więcej umieć ;\
Główny problem to ten podpór na rękach, przewracanie na boki. I jeszcze kilka czynności.. Ale rehabilitantka pokazała nam co mamy robić, jak ćwiczyć, bawić się, ubierać, nosić Filipa. Mamy z nim intensywnie ćwiczyć przez ten tydzień i za tydzień znów się u niej pojawić. I zobaczymy co dalej. Mówi, że niedużo mu brakuje, że z niego leniuszek. Za to pochwaliła, że super trzyma głowę, i że dużo się śmieje i 'mówi'
W sumie żałuje, że wcześniej nie poszłam na taką wizytę.
no to fajnie że jesteś zadowolona
a tak z ciekawości, napisałabyś co powinien umieć? bo mamy dzieciaki w identycznym wieku
ps.mam nadzieję że swoimi radami nie zaszkodziłam w żaden sposób

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 21:02   #1249
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
byłam u dentysty i ząbek już wyleczony później poszłam do teściowej, bo małż miał być po 14:00 w domu, ale dopiero teraz wraca.... siedział i napieprzał jakieś papierzyska posrane

poza tym jak szłam odstawić Mikiego do T. to z kwiaciarni wychodził facet ok 30-35 lat z synkiem takiem może 2 latka i mówi "dasz mamusi tego kwiatuszka" normalnie się rozpłynęłam

idę nadrabiać
o jaaaa

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane!
Wczoraj wieczorem mnie nie było, bo późno od teściów wróciliśmy z obiadu, a jak młody zasnął to oglądaliśmy z TŻ naszą ulubione pasmo Szansa na kasę na Discovery

A na forum gorrrąco było! Aż żałuję, że byłam offline

Szłam spać o 23.3o, Julio puścił wielkiego bąka, po czym rozbudził się i zaczął przeraźliwie płakać. Nie daliśmy rady go uspokoić Nie wiem, co się stało....

Dziś byliśmy na szczepieniu. Młody waży 7950 gramów, choć mi kilka dni temu wyszło 8000 gramów Poza tym wszystko ok, pięknie się rozwija, rośnie, jest grubciem itd. Zmartwiłam się, bo dopiero teraz lekarka powiedziała, żeby smarować mu pryszczyki z ropką maścią antybakteryjną A przecież Julek ma ten problem niemal od urodzenia i każdy lekarz mówił, że tak może być Dziś lekarka stwierdziła, że prawdopodobnie mały zaraził się jeszcze w brzuszku bakteriami, które wyszły mi w posiewie z piczy Na szczęście już pryszczyki się goją, a blizny - takie ciemne punkciki - powinny zejść, choć może trzeba będzie czekać do 2-3 r.ż.

Ha! Mamy też zalecenia dotyczące siusiaka! Mamy mocniej odciągać napletek, bo Julek ma tam dużo skórki i trzeba ją ściągać, żeby bakterie się nie zbierały. Czyli do tej pory byłam zbyt delikatna

Co do wprowadzania pokarmów, lekarka stwierdziła, że na razie szkoda podawać, bo pięknie przybiera na KP i jak skończy 5 miesięcy to mam przyjść na taką wizytę żywieniową i obgadamy temat. Poleciła mi jednak zacząć od warzywek, a potem gluten Hmmm....

Mały teraz śpi od 16, czyli zapowiada się późna kąpiel

Tassia, mimo wszystko za ząbki

Ps. Nasunęło mi się, jak nadrabiałam, że spienione mleko może świadczyć o tym, że zaworek/ membranka w laktatorze może być uszkodzona. Tak piszą w poradniku Medeli...

U mnie chyba czasem też tak jest

Wiecie, że ja chyba też Biorę już drugie opakowanie, a kochaliśmy się tylko raz, więc nie widzę sensu się faszerować, skoro karmię piersią Potem jak przestanę, to chętnie wrócę do zwykłych piguł, może i libido mi skoczy Oby!
W sobotę idę do gina i mu powiem, że nie chcę piguł.

Notorycznie

Zazdroszczę fajnej bielizny Mi szkoda kasy na staniki do karmienia, a moje stare zwykłe są za małe. Chyba kupię sobie taki zwykły, który będę zakładała na jakieś wyjścia, żeby cyce do pasa mi nie zwisały Zwłaszcza, że mam na przeciwko siebie hurtownię bielizny, może sprzedają w detalu

Co do nadżerki, to ja miałam usuwaną kilka lat temu - gin mi wypalał. Nie było to na fundusz, zabuliłam chyba ze 400 zł Moja była wielkości 5 zł

brawo za wage

Stary 2014-01-30, 21:03   #1250
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Niestety nie jest.

Tu jest pozycja dobrze pokazana

a tu przyklad złego

Stary 2014-01-30, 21:05   #1251
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
pszczoua ja przy Jasiu używałam dokładnie czegoś takiego:
http://www.doz. pl/apteka/p1996-Rivanolum_roztwor_0.1_Has co_100_g

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
u mnie to samo, biorę trzecie opakowanie i libido mi tak spadło, że szok, ale póki co brać będę, bo sobie absolutnie na ciążę nie mogę pozwolić

za wagę

straszne to co piszesz nigdzie człowiek nie jest bezpieczny

na rękach tak, ale w nosidle nie wolno

stosowałam u roczniaka z zalecenia lekarza
Dzieki dziewczyny.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dziwne...moje dziecko po karmieniu wieczornym zawsze zasypiało pięknie,a dzisiaj nam opowiada,śpiewa, bawi się smokiem
Moje dziecko ma tak co wieczor
Stary 2014-01-30, 21:05   #1252
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
dodinha to nie jest ergonomik
tak jak Motyl pisze kolanka muszą być na wysokości bioder, czyli nosidło musi od dołu sięgać tak jakby od kolanka do kolanka

tak, dziecko ma bardziej siedzieć, nie wisieć.

Stary 2014-01-30, 21:05   #1253
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
też planuje szczepić .

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

To jest czy nie

Cytat:

mam pytanie do mam które już kiedyś karmiły - czy cyce po zakończeniu karmienia wyglądają źle??
Owszem. A jeszcze jak się przed ciążą miało spore jak np ja miseczke D to już całkiem. Mnie trochę tabletki ratują bo dzięki nim trochę są twardsze a nie takie flaki plackowate

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-01-30, 21:06   #1254
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Moje po zakończeniu karmienia wyglądały tak jak po zjedzeniu przez dziecko czy puste flaki później się "napełniły". Ja ogólnie byłam zadowolona.
Stary 2014-01-30, 21:06   #1255
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety nie jest.

a tu przyklad złego

nie wierze, że przez cały czas byłam w błędzie na szczęście nie używam go często a ostatnio w sumie w ogóle..
czyli można nosić tylko na plecach ?

Stary 2014-01-30, 21:07   #1256
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety nie jest.

a tu przyklad złego

Aleee głupiooo

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-01-30, 21:08   #1257
gorgulek
Zakorzenienie

Papuga przodem też (twarzą w twarz). Chciałam tylko pokazać różnicę.
EDIT: Powinnam napisać z przodu (twarzą w twarz).
Stary 2014-01-30, 21:08   #1258
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety nie jest.

a tu przyklad złego

Moja Tuśka by dostała wnerwa, jakby miała tak włożone rączki w dziurki. Przy tych naszych nosidłach ona je sobie układa jak chce
Ostatnio jak z nią szliśmy na sacer to poubieraliśmy, ale od razu nam zasnęła

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny.

Moje dziecko ma tak co wieczor
Really?Moja w końcu padła 10 minut temu, ufff Muszę odciągnąć cosik na jutro, bo idę do kosmetyczki i Tatuś przejmuje dyżur

Stary 2014-01-30, 21:10   #1259
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
To jest czy nie

Owszem. A jeszcze jak się przed ciążą miało spore jak np ja miseczke D to już całkiem. Mnie trochę tabletki ratują bo dzięki nim trochę są twardsze a nie takie flaki plackowate
Cytat:
Moje po zakończeniu karmienia wyglądały tak jak po zjedzeniu przez dziecko czy puste flaki później się "napełniły". Ja ogólnie byłam zadowolona.

o kurde
gorgulek czyli po pewnym czasie wróciły do dawnego wyglądu ?

Stary 2014-01-30, 21:10   #1260
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A ja 14 tego lutego jade do pl, musi sie ocieplic!

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Moze dziecko to takiego starego nie chcialo.Jakas mloda przedszkolanka mogla sprobowac heheheh
kochana jako że mieszkamy niedaleko siebie to pociesze że na razie jest w miare ciepło takie mrozy duże na razie odpuscily!!

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości