|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Perse u mnie tez Tosia od kilku dni nie chce za bardzo owocy, dzis ze sloczika zjadla moze ze 4 lyz
![]() Zeberka ja przeciez masz luteine - podaj adres to wysle ![]() Wlasnie trwa druga drzemka - szok ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44890451]A możesz mi napisać, jak ugotować taki kisiel? Bo ja kompletnie nie wiem... Przypuszczam, że taki budyniek (są też w słoiczkach) by wciągnął w 5 sekund, ale jeszcze nie może...[/QUOTE] Perse ja do soku dodajje troche maki zmieniaczanej i gotuje - wychodzi kisiel ![]()
#1772 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Zeberka najważniejsze że są objawy-przynajmniej spokojniejsza jesteś!
#1773 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44890298] jeszcze miesiąc temu dałby się pokroić za bananka, a teraz zaciska usta, kiwa głową na NIE [/QUOTE]
Przepraszam, że tak wparaduję, a nie pomogę. Ale od razu skojarzył mi się mój Artur, który od dłuższego czasu nie chce jeść bananów, bo cytuję: "banany to małpy jedzą" ![]()
#1774 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Podobało się Wasze gniazdko? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44890298] Co dajecie dzieciom na deserki?... [/QUOTE]u mnie nie ma klasycznego deserku. on je kaszę z owocami i pije rozcieńczonego bobofruta. czasem jakiś owoc do łapki. a ja i tak mam jazdy że za dużo... do tych słoiczkowych (budyniów) jakoś nie mam zaufania... gdybym dawała, to pewnie jak Kundzia - kisiel na soku domowym. ciesz się ![]() Wederka, to mój chłop małpiszon ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1776 | ||
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44890451]A możesz mi napisać, jak ugotować taki kisiel? Bo ja kompletnie nie wiem...
Przypuszczam, że taki budyniek (są też w słoiczkach) by wciągnął w 5 sekund, ale jeszcze nie może...[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Też nie miałam zaufania do budyniów słoiczkowych. Są też w internecie przepisy na domowe budynie, które robi się bardzo prosto, podobnie jak kisiel, tylko że dodaje się żółtko. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Zakorzenienie
|
Perse tu masz przepis na kisiel
http://www.osesek.pl/ksiazka-kuchars...-miesiacu.html ja Kamilowi robie z soków kupionych ale też z robionego malinowego. Jak za owocami nie przepada tak kisiel wcina Kiedyś pytałaś o kaszki-ja daje z Nestle naprzemian z bobovitą. A mleko BD i wszystko ok. Ale Ty zużyj to mleko co masz Hosenka Super że z małym wszystko ok ![]() ![]() w poniedziałek idziemy do neurologopedy a i jeszcze miałam zapytać do jakiego pediatry chodzicie? Co do karuzeli to u nas Kamil miał od 3 tyg i od razu polubił. Zawsze można sprawdzić co tydzień czy już dziecko się interesuje Monika gdzie kupujesz i do czego dodajesz Jakubowi amarantus?? I już kiedyś miałam zapytać, mówicie czasami Kubuś? Czy to jest zawsze Jakub? Jana co to jest badanie coombsa? Nigdy nie miałam i nigdy nie słyszałam ![]() Rozumiem Twoje lęki przez te skurcze... też tak miałam, wydawało mi się że urodzę w każdej chwili od 18tc, ale donosiłam i Ty też donosisz ![]() Kundzia ja wychodzę jak kaszel, tak mi poleciła pediatra. Teraz jak mróz tym bardziej. Kamil miał katar (po zapaleniu krtani) i nie chciał mu zejść+zaczął kaszleć ale delikatnie i raczej w nocy czy rano. Wkurzyłam się że tyle siedzimy w domu i zamiast poprawy to znów coś nie tak, więc zaczęłam wychodzić na mrozy (na 30-60min) i kaszel przeszedł a katarek się kończy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1778 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ========================= =========== w sobotę studniówka a najpierw fryzjer ![]() ![]() ![]() ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-01-30 o 17:55 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1779 | ||
Zakorzenienie
|
Monika sto lat!
Cytat:
nie chcesz iść na L4? Cytat:
![]()
![]() |
#1780 |
Konto usunięte
|
Dzięki Dziewczyny za przepisy!
Monika spełnienia marzeń ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Raczkowanie
|
Luna, dzieki
![]() ![]() rena, dzieki ze pytasz, wyniki testu z glukoza są dobre, morfologia znowu w dół, w ciagu tygodnia hemoglobina spada o jedną jednostke, ale do kolejnego przetaczania jeszcze mam daleko. Czekam jeszcze na hbs i crp. No i na ruchy mlodego ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Agatka tak myślę o Twoim pomysle zmian5, dra, bo ja np. Uwielbiam dra M, ja bym sie go trzymała, ale skonsultowala z dr P, no ale rto Twoja decyzja.
![]() |
#1782 | |||||||
Zakorzenienie
|
HEJKA!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44882980]Esiu dopiero dzisiaj podaję mięsko. [/QUOTE]PERSE! i jak miecho smakowało? j Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44890298] Co dajecie dzieciom na deserki?... Artur od kilku dni nie chce jeść owoców. Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to ta jaglanka z owocami. Jak ją przyrządzacie? Mogę mu dać jaglankę na deserek, a kaszkę ryżową na kolację? O ile oczywiście Panicz zaakceptuje, bo jeszcze miesiąc temu dałby się pokroić za bananka, a teraz zaciska usta, kiwa głową na NIE (jestem ciekawa, na ile to jest świadome) i koniec.[/QUOTE]u mnie deserek jest deserkiem wiec staram się wciskać owoce. Czasami kisielek na soku, czasami duszone owoce z biszkoptem czy herbatnikiem. tylko moja coraz częściej je takie nie dziciowe jedzenie - np. musy owocowe kupuje je czasami w takich saszetakach (tylko trzeba sprawdzać bo niektóre to 100% owoce a inne to owoce i sok) albo takie z Biedronki (truskawka, wiśnia, jabłko tez jest ale jabłka nie daje) - czasami mieszam z serkiem czy jogurtem. Wczoraj jadła np. kromeczke z masłem , białym serkiem i dżemem domowym. a w ogole uwielbia ogórki kiszone (to już nie deser) jak zauważy ze jemy to porywa z talerza i ucieka ![]() Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie tak gin powiedział.... ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- JANA wysłałam CI PW!
![]() |
#1784 | ||
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44890298]Ja znowu z pytaniem... Co dajecie dzieciom na deserki?... Artur od kilku dni nie chce jeść owoców. Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to ta jaglanka z owocami. Jak ją przyrządzacie? Mogę mu dać jaglankę na deserek, a kaszkę ryżową na kolację? O ile oczywiście Panicz zaakceptuje, bo jeszcze miesiąc temu dałby się pokroić za bananka, a teraz zaciska usta, kiwa głową na NIE (jestem ciekawa, na ile to jest świadome) i koniec.[/QUOTE] jaglankę - ugotowac kaszę jaglaną i w połowie czasu z opakowania dorzucić surowe/mrożone owoce, rozgotują się z kaszą. raczej zblendować na koniec. ale jaglaną bardzo długo się gotuje... może ekspresowa jaglana z holle? albo kleik kukurydziany, ryżowy. kisiel, budyń, słoiczek nabiałowy (jogurt/twarożek z owocami) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Raczkowanie
|
Cholera crp 11 !
![]()
![]() |
#1786 |
Zakorzenienie
|
Monika wszystkiego co najlepsze!!
![]() Czarnula wszystkiego dobrego dla Wiki!! ![]()
#1787 |
Zakorzenienie
|
a jakos to tłumaczył? bo wg mojej wiedzy przebiega to tak owulacja czyli jajnik uwalnia dojrzałą komórke jajową i to powoduje wyrzut progesteronu a temperatura wyższa jest efektem działania progesteronu. O ile mogę się zgodzić ze skok jest po owulacji a tyle przed owulacją skok jest wg mojej wiedzy niemożliwy (nie ma progesteronu nie może być wzrostu temperatury). Może lekarz powiedział Ci tak bys się tak mocno na owu nie skupiała?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale on był dziwny więc może mnie wypuścił z tym ...
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2014-01-30 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Zakorzenienie
|
Perse - ja kisiel robiłam inaczej, nie na soku. u nas deser jest normalnym posiłkiem, więc taki na soku wydaje mi się trochę bidny. ja gotowałam wodę, dodawałam makę ziemniaczną rozpuszczoną w odrobinie wody i wrzucałam np. starte na tarce jabłko, przynajmniej wiedziałam, że dziecko dostało owoc. ewentualnie można dać słoiczek owocowy, też wyjdzie chyba lepiej niż sok, albo jakiekolwiek owoce.
Budyniom słoiczkowym nie ufam, nie miałam nigdy. teraz w ogóle nie daję budyniów bo J. od jakiegoś czasu ulewa po żółtku, więc nie daję mu. Luna - amarantus kupuję w rossmannie, albo w stokrotce, na działach ze zdrową żywnością, tylko amarantus ekspandowany, bo zwykły trzeba gotować, a ten jest już gotowy do jedzenia. dodaję do kaszek, i tych ekspresowych i jak sama coś robię, np. płatki owsiane, kasza manna, czasem do deseru, np. owoce z odrobiną kaszki bezmlecznej/kleiku kukurydzianego i amarantusem. nie dodaję zawsze, tak co któryś dzień jak sobie przypomnę, jak mam czas na spokojnie ogarnąć przygotowanie posiłku. Jakub jest zawsze Jakubem, ewentualnie używamy różnych naszych określeń, ale Kubuś nigdy. Berbie, Perse, dziękuję za życzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1790 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mój rano był aktywny i ok. 23ej... jeszcze pokaże swoją -indywidualną książkowość ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kubek, gdzieżeś Ty?
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Zakorzenienie
|
Zeberko Pytasz o objawy- Czasem mnie cos zakłuje, czuje nadwrażliwość piersi, czasem jakieś mdłości, ale nie jakoś przesadnie. Dalej mnie odrzuca od kawy i ciagle mnie ciągnie na ogorki kiszone.
Ja chyba jestem parą z Alonką.. Perse A próbowałaś inne owoce ![]() Przeczytałam wasze posty, ale nie umiem się za bardzo skupić aby odpisac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 | ||
Zakorzenienie
|
kunegundko- luteiny mi starczy do następnej wizyty, braknie mi dupka, zastanawiam sie czy mogę zapodać po pół tabletki żeby mi wystarczyło... Cytat:
zamierzam przepracować pierwszy tydzień po feriach i w następną sobotę będę mieć wizytę, jeżeli będzie mi w pracy ciężko to rozważę L4 BERBIE- życzę Ci abyś się nie wyspała ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- ![]() to ja z edytką ![]() tak, bardzo ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Monika- ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
:-( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Zakorzenienie
|
Zeberko Kiedy masz nastepna wizyte
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mówisz Kasi, że mama na dzidzię w brzuszku?
![]() |
#1797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1799 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do ruchów w 20 tc powiedziałam mojej gin, że chyba czuję- ona mnie wyśmiała i powiedziała, że mam na ruchy jeszcze czas i będę czuć po 22 tc ( świetna kobieta- bo chociaż wiem, że to co czułam to były ruchy to konkretniejsze pojawiły się faktycznie po 22tc) Cytat:
mogę pojechać w tę sobotę lub następną (dostałam polecenia pokazać sie za 2-3 tygodnie) więc czekam do następnej soboty, chcę przepracować kilka dni i sprawdzić jak mi to wychodzi ![]()
![]() |
#1800 |
Zakorzenienie
|
U nas to poczta zawinila bo pani wysłała potwierdzenie wysyłki a szło 1,5 tygodnia :/
Perse ja podaję na deser właśnie kisiel ale często na owocu robiony, np jablku czy malinie. Albo np tarta gruszke mu dawałam a teraz w kawałku. Albo zmielone płatki owsiane z posiekanymi rodzynkami lub morelami suszonymi. A jaglanke wg mnie się szybko robi. Tylko że ja gotuję wieczorem i mam na następny dzień. Zero mieszania, tylko trzeba przeplukac ziarna Monia wszystkiego najlepszego ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.