|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Ze słoika
![]() W PL zbierałam u koleżanki za stodołą i sama słoikowałam, tu nie mam takiej możliwości ![]() Cytat:
![]() Amberella dzięki za wyczerpujący opis porodu ![]() Cytat:
Gratulacje!
![]() |
#3032 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Roane: na ebay zauważyłam, że większość zabawek z Lamaze, FF, Canpol, Chicco itp są tańsze. Narazie kupiłam 3, bo resztę planuję jak Marcel zacznie łapać w jakim swiecie się znajduje, bo jak narazie to jeszcze mozolnie mu to idzie ![]() Badania wykazały, że dziecko najlepiej rozwija się psychicznie wtedy, kiedy ma bliski fizyczny kontakt z matką: kiedy jest często dotykane, tulone, głaskane, masowane, całowane. Dlatego tak ważna jest stała obecność matki przy niemowlęciu przez pierwsze miesiące życia. https://mamotoja.pl/tydzien-6,rozwoj...endarz,r6.html No to pieścimy dzieciaczki ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-01-30 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3033 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3034 | |
Raczkowanie
|
Inw, Mala, yumi, katarzyniak, Dagmara
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja dziś wymiękam ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- isia tak sobie przypomniałam że gdy ja przechodziłam na bezmleczną (u Ciebie bez nabiałowa) to Pani dr powiedziała mi że to białko mleka krowiego może się utrzymywać w pokarmie i tydzień więc po odstawieniu na efekt może być dopiero po kilku dniach. padam na biust.. ![]() ![]() ![]() dobranoc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3035 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jin, wszystko będzie dobrze ![]() ![]()
![]() |
#3036 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do bliskości: kolejny argument za chustowaniem ![]()
![]() |
#3037 |
Rozeznanie
|
Witajcie kochane
czuje sie juz na siłach aby opowiedziec w miare moja historie.Jest smutna i mysle,ze nie kazdy mialby siłe to czytac ostrzegam,ze jest smutna Jak wiecie w poniedziałek denerwowalam sie z powodu braku ruchów.Pojechałam do przychodni. Okazalo sie, ze nie moze wyczuc tetna polozna. Wtedy napisalam do Was wiadomosc. Pojechalam z TZ do szpitala i po 2 USG wynik:brak akcji serduszka. Bardzo krzyczałam,ze nie wierze w to, darłam sie na cala sale ,ze to sen,ze to nie prawda... Po prostu nagle dostałakm cios prosto w serce. Wrociłam do domu aby sie uspokoic i wieczorem kazano przyjechac nam na wywołanie. Dostałam tabletke ,po ktorej jedynie wody odchodziły i dostałam minimalny bol. Moj TZ oczywiscie zostal ze mna. o 2 w nocy dostalam kroplowke. Połozna probowała przebic wody(bol niesamowity) niestety nie udało jej sie, rozwarcie 1cm. Ok 10 juz bardzo duzy bol,cierpiałam strasznie a do tego lekarka powiedziała,ze o 12 test. W miedzy czasie miałam 2x anastazjiologa ktory namawiał mnie na ZZO bo tak bardzo bolało. Połozna mowila,ze poniewaz malenstwo nie moze mi pomoc w porodzie bedzie on duzo trudniejszy niz zwykły. Nie chciałam jednak ZZO. o 11 polozna (juz zaczynałam lekko krzyczec) widzac jak cierpie mowi EGZAMINUJEMY, Za chwile usłysząłam pelne rozwarcie 10cm ,zaczynamy. Poniewaz nie chciałam ogladac odrazu po porodzie corki bo nie byłabym w stanie zniesc widoku bez dzwieku przyszła 2 polozna. Ten porod był inny niz z Natanielem-czułam straszne duze parcie -2 faza porodu trwała 30minut. Po wszystkim moj TZ przecinal pepowinke i zabrali mała. urodziłam łozysko. Lekarka mowi :the end of pain"gdy nagle poleciala rzeka krwii, Za chwile znow. Nagle zrobiło sie 13 lekarzy w małej sali. lekarka naciskała na brzuch i masowała 2 sprawdzala czy nie zostało nic w srodku mnie(bardzo mnie to bolało jak 2 porod). Blagalam juz by przestała wtedy zobaczyłam 10strzykawek, kolejne welflony(miałam w sumie 3) i jeden zastrzyk za 2, kolejne w noge ,tabletki w pupe.... Moj zaczał krzyczec co sie dzieje a tu kolejne strumienie krwii. "na sale operacyjna natychmiast" uslyszelismy. Moj Tz zaczał płakac i sie drzec co sie dzieje a ja zaczelam czuc ze odpływam. Przeniesli mnie na 2 stol,poczułam jak ktos wklada mi rurke do buzi. "bedzie dobrze" uslyszałam na polozna w czepku i zasnełam. Nie pamietam momentu wybudzenia. Lezałam na sali gdy otwrzyłam oczy. Obok był TZ,byłam podlaczona do aparatury.Nie bylam nacinana, nie pekłam nie mam szwow, stracilam 3litry krwii ponad. Natychmiast wypiłam pol litra wody. Wieczorem jak czułam sie lepiej pozegnalismy sie z malenstwem. Dzis jestem w domu czuje sie lepiej, poza bolem brzucha . Prawie nie krwawie, dostaje leki i zastrzyki. mam straszny nawał wiec sciagam troszke , czekam na tabletki z polski. Bol psychiczny jest gigantyczny,płacze w dzien i w nocy. Ale staram sie pozbierac dla 2 synka. Hosenka wiem,ze jestes po podobnych przejsciach. Jesli chcialabys porozmawiac chetnie porozmawiam z Toba-byłoby mi miło porozmawiac z kism,kto czuje cos co ja teraz. Pozdrawiam Was wszystkie ![]() ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3038 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() J0zefina nie miałam pojęcia, że tak łatwo można zrobić sobie krzywdę w piersiach... Mam nadzieję, że szybko przejdzie, trzymaj sie ![]()
![]() |
#3039 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz, że jestem jak coś ... _ Vacuity: zauważyłam, ze w PL wszystko jest droższe dla dzieci z firm które wymieniłam. Ba, ceny jak z kosmosu. Tutaj są te rzeczy o wiele tańsze ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-01-30 o 21:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3040 | |
Rozeznanie
|
lejdi_aga13 nawet nie wiem co napisać po przeczytaniu Twojego posta... Jesteś bardzo dzielna. Nie mam pojęcia jak ja bym sobie z tym poradziła. Dobrze, że masz oparcie w TŻ i swojego synka. Życzę Wam, by Wasza rodzina jak najlepiej wyszła z tej trudnej sytuacji. Modlę się za Was.
![]() -------------------------------- Cytat:
![]()
18.05.2013 - Żona ![]() ![]() Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2014-01-30 o 21:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3041 |
Raczkowanie
|
Agato ogromne wyrazy współczucia.. bardzo niesprawiedliwe jest to co Was spotkało. Julcia na pewno była śliczną dziewczynką.
Wierzę że dasz radę bo Twój Aniołek czuwa nad Wami. Dużo siły Kochana!!! "dzieli Was już tylko czas.. " |
![]() ![]() |
![]() |
#3042 |
Zadomowienie
|
LEJDIAGA sle mase cieplych mysli w twoja strone. na pewno los wynagrodzi Ci Twoja ogromna strate. Jestes bardzo silna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3043 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aktorką to może nie, ale płakanie na zawołanie idealnie mi wychodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ambrella świetny opis porodu ![]() ![]() Lejdi_aga trzymaj się kochana ![]() ![]() Kukurydziana, Selena i Lolita - ale zrobiłyście zator w 1 poście ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2014-01-30 o 21:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3044 |
Rozeznanie
|
dziekuje kochane. Czasem do Was zajrze, bede wspierac....
co do MAMY STYCZNIOWE lejdi_aga13 Juleczka ur.27/28. 01.14 jest mi miło,ze zostałam wyrozniona jako mamusia aniolkowa. Moge podac dane: ur 28.01.2014 g 11,30 52cm 3110gram. Dziekuje za wszystkie ciepłe słowa. Pozdrawiam Was Hosenka oczekuje na priv wiadomosci jesli masz ochote.
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3045 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo przeżyłyśmy wszystkie to co się Tobie przytrafiło. Trzymaj się mocno, masz dla kogo dalej żyć - a życie napewno Ci wynagrodzi tą wielką stratę. Światełko dla Julci[*] I dużo, dużo sił dla Ciebie. ![]()
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2014-01-30 o 21:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3046 |
Zakorzenienie
|
lejdi_aga super, ze sie odezwałas. Jesteś niesamowicie dzielna, wiesz?
![]()
#3047 | ||
Zakorzenienie
|
Lejdi_aga13, Agatko kochana dziekuje, ze do nas zajrzałas i napisałaś. Myśle o Tobie i Twojej rodzinie, o Malenstwie bardzo często. Przesyłam Wam wiele sił, ile tylko da radę
![]() Jesteś niesamowicie silna, Natanielek ma wspaniała mamę ![]() Jin - będzie dobrze, trzymam kciuki ![]() Ambrella - świetny opis porodu, bardzo ciekawie mi się czytało ![]() Nie, parówek sama w domu nie robię, chodzę na czyszczenie do kosmetyczki. A masz jakiś fajny przepis na maskę nawilżająca domowej roboty? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jaka szybka akcja, dobrze, ze jesteście pod dobra opieka i wszystko jest ok. Wracajcie szybko do sił ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3048 |
Raczkowanie
|
Gratuluję nowym mamusiom
![]() ![]() Lejdi_aga13 jesteś niesamowita ![]() ![]()
#3049 |
Rozeznanie
|
poczatkujaca-dagmara- GRATULACJE !!!!!
![]() ![]() J0zefina-biedna, mam nadzieję,że zapalenie piersi szybko minie ![]() Agatko- Tak jak dziewczyny tak i ja bardzo Ci współczuję. Wierzę ,że zostanie ci ten ból wynagrodzony. To co przeżyłaś jest bardzo niesprawiedliwe, ale masz dla kogo żyć. Dla Natanielka musisz pozostać dzielna. Dobrze ,że masz wsparcie w partnerze. Wierzę ,że wszystko się wam dobrze ułoży, a ból po czasie zmaleje . Wszystkie jesteśmy z wami ![]()
#3050 |
Raczkowanie
|
Katarzyniak, Dagmara gratulacje
![]() Jin trzymaj się ciepło, będzie dobrze, jesteś pod opieką. Amberella super opis porodu, dziękuję ![]() ![]() ![]() Agatko jesteś bardzo dzielną i silną kobietą. Nie ma pewnie słów, które przyniosłyby Ci teraz pocieszenie, ale wiedz, że jestem z Tobą myślami i modlę się za Juleczkę. Bardzo, ale to bardzo mi przykro.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3051 |
Zakorzenienie
|
Dagmara gratulacje
![]() Ambrella super opis! A my się dzisiaj kąpalismy z Emilem w dużej wannie ![]() ![]()
#3052 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Lejdi_aga przytulam mocno ![]()
![]() |
#3053 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3054 | |
Wtajemniczenie
|
Agato, dużo sił
![]() Cytat:
I algi są fajne ![]() Zjadłam dwie miski szczawiówki. Kusi mnie trzecia. Woła do mnie ![]()
![]() |
#3055 |
Rozeznanie
|
cześć
![]() Katarzyniak, Dagmara GRATULACJE!!!! Lejdi_aga nie wiem co napisać ![]() ![]() biore sie za odp. za mna byl tragiczny dzien a raczej wievzor. teraz jak zwykle pisanie jedna reka bo na drugiej rece wisi ssak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3056 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje!!!!!
#3057 |
Rozeznanie
|
Jozefina, współczuję bólu, nawet nie wiedziałam, że można piersiom w taki sposób zaszkodzić.
![]() Lejdi_Aga, dzięki, że o nas pamiętałaś w takiej chwili. Bardzo mi przykro, że musiała Cię spotkać taka tragedia. ![]() Syn mi śpi na kolanach, jak odkładam na łóżko, to się budzi i ryczy. Biorę z powrotem i zaraz zasypia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3058 | |
Zadomowienie
|
Katarzyniak, Dagmara gratulacje!
![]() Amberella śliczny chopczyk ![]() Lejdi -agawiem, że żadne słowa tu nic nie zmienią, ale podziwiam Cię,jesteś niesamowicie silna i dzielna, wierze ze wkrótce zaświeci dla Was słońce za ten ból który Was spotkał, tulę Cytat:
![]() Btw nie czytam już więcej mądrości na temat kp, zamierzam sobie wmówić ze będę miała akurat pokarmu i sprawić siłą woli ze tak będzie ![]() Mykam spać, dobranoc
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Gang Iren
|
Chyba znowu nie będę spać do 3
![]() W dzień Kacper śpi po 3-4 godziny,budzi się i jak zje idzie spać dalej. A każdej nocy nie śpi od 21 do 3,tzn przysypia przy cycku,ale odkładany budzi się...
#3060 |
Zadomowienie
|
Mój tato dostał od kumpla laktator dla mnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tym sposobem zostałam szczęśliwą posiadaczką ręcznego laktatora z aventu i elektrycznego z babyono ( ten dostałam od kuzynki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.