Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-30, 21:16   #211
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Dziewczyny, powiedzcie mi bom ciemna nadal- czy w tym 1 foteliku moge wozic Kinge poki jej cala glowa nie wystaje? I czy moze sie tak zdarzyc ze przy ptzejsciu na 2 fotelik bedzie on mógł juz byc przodem do kierunku jazdy? ... Tz mi w glowie namieszal i mam metlik teraz.
jak całą głowa wystaje to nie!

______

ktoś pytał o przyprawy, ja tylko natkę pietruszki albo koper dodaję, mam zamrożone.

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

a.. te ciuszki... masakra, z cenami
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 21:31   #212
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
to będziesz Tasi zazdroscic tych 11 stopni, masakra

etap wspinaczek uroczyście uwazam za otwarty łozko siostry zdobyte!!!
dobrze ze go wyczailam bo nie opanowal jeszczecze schodzenia tyłem także pychola bysmy mieli rozwalonego

despa jestes chyba dopiero drugą osobą która pozytywnie się wypowiada na temat tego szpitala, i nie mówię o jakiś małych "ale " tylko o poważnych sprawach dotyczących róznych aspektów pobytów dzieci i rodziców, my mamy blizej na Strzelecką, także jak nas do Prokocimia karetką nie zawiozą to się tam z własnej nieprzymuszonej woli prędko nie pojawię, może za kilka lat, może się coś zmieni, niestety przygoda mojej córki z kardiologią będzie trwać do końca jej życia więc pewno prędzej czy pózniej nie ucieknę od niego, tymbardziej ze kardiochirurgia się tam bardzo rozwija
wiesz co ja chodziłam z Oliwką i na Strzelecką i na Prokocim- i z lekarzy na których trafiłam :neonatologia- Strzelecka i Palczewska mój namber łan (zresztą czesto to piszę), rehabiltacja też Strzelecka i Podziorny, odradzam osobiście neurologa ze Strzeleckiej i alergologa. Z kolei z Prokocimia całą endokrynologię łacznie z poradnią cukrzycową mogę polecić ( miałam taką sytuację,ze sie umówiłam po zaświadczenie dla pielęgniarki szkolnej chyba i lekarka mi nie wypisała bo był nagły przypadek, to wysłały mi listem poleconym....).
Nie wiem jak ekg na Prokocimiu ale Strzeleckiej dobrze nie wspominam....

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Ja generalnie polecam ich, zamawialam 2 ksiazki 40 (wykonanie bardzo dobre i szybka przesyłka) i teraz zamowiłam 4 ale jeszcze ich nie zrobiłam, chciałam wymienić na większe, te 100 stronicowe i tu zonk, bo przy 100 stronicowej jest przesyłka gratis kurierem, to myślałam,że całość zamówienia będzie gratis a kazali liczyć przesyłkę za każdą książkę i wyszła spora suma.

A ja właśnie wolę spacerówkę w nim, wózek jest mimo wszystko z nią lepiej wyważony, niż z założoną gondolą. Tylko dalej nie doszłam do tego po co te dwa zęby pod spodem? Nie da się przez nie nic do kosza normalnie włożyć, a reklamówki mi się o to targają. Po co te zębiska są takie wielkie?
Oczywiście kiedy obroci się budę nie ma problemu, ale ja wolę jak Hania jest przodem do mnie.
Teraz jestem z wózka dość zadowolona, dobrze sobie radzi na śniegu, a u mnie jest go dużo więcej niż w mieście, no i nie ma chodników, zaspy...mimo tego codziennie moge wyjść na spacer.

Co do fotelika.... u mnie to samo.

Kurka, to ja chyba przeginam z ubieraniem, bo teraz, kiedy było -7 do -12 stopni zakładałam 1 warstwę więcej i do tego śpiwór i do niego jeszcze kocyk....

i do tego się przekona
Ale zmężniał Torresik! Musimy was odwiedzić, ciekawe jak teraz będzie się bawil z Hanią

nie przesadzasz to Z. Scarlett nie ciepłolubnaaż tak jak nasze, ja ubieram dużo cieplej niż Scarlet nie jest spocona jest ciepła czyli ok, no i czapkę ma....od dłuższego czasu
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 21:34   #213
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Scarlet - ja zamawiałam kalendarz od tego uwolnijkolory z allegro, przesyłka była błyskawiczna i wszystko w porządku.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
260 ml takiej gestej kaszki? i tyle samo mialby jesc na noc?
u nas też ok 250ml, mniejszy posiłek to żaden posiłek ale to nie tylko kasza, gęstej zupy tyle samo zjada.

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
I z tego sklepu zamawiasz? Niedrogo wychodzi? Bo widzę, że więcej na All płaciłam...
nie, to przypadkowy link, chciałam tylko pokazać co to za musli. nie znam tego sklepu.

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Wiem, że niektóre z Was podają kaszki Holle. Czy są one dostępne w jakimś markecie stacjonarnie? Czy tylko internet zostaje?
u mnie w mieście tylko w leclercu, widziałam jeszcze na jakims eko stoisku chyba ale ceny były kosmiczne.
Stary 2014-01-30, 21:41   #214
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Z gondoli byłam bardzo zadowolona, stelaż też jest ok, choć ma utrudniony dostęp do kosza, ale ja mało korzystam. Ale spacerówka... lipa straszliwa.
Ja w sumie gondoli prawie nie używałam, bo moja nienawidziła wtedy wózka W sumie z dwa miesiące była używana i wtedy nie narzekałam
Spacerówka niby fajna, ale koszyk mały, nic się tam nie mieści (jest jakby pod skosem - kto to wymyśłił??? ), pasy w spacerówce się cały czas skręcają i nie mogę ich wyprostować. Ciężko mi się po śniegu chodzi z tym wózkiem. I jest ooogromny. Zajmuje cały przedpokój.

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Cześć
Wczoraj się chwaliłam że młody pięknie przespał noc. To dziś się chwalę, że dzisiejszej nocy pięknie nie przespał. Normalnie masakra była. Spał smacznie do 23:15, a potem był tylko płacz i zgrzytanie zębów. Chyba go brzuch bolał bo ciągle pierdy szły, nie chciał jeść, trochę po wielkich bólach wody popił, ale nie szło go utulić ani nic. I ciągle płakał i płakał (tzn, miał przerwę jak się zainteresował termometrem gdy mierzyliśmy mu temperature). Padł w końcu w foteliku samochodowym, bo już nie miałam pomysłu żeby go wyciszyć. Po godzinie się przebudził i znów płacz, no to udało sie wziąć go do nas, jakoś przysnął. A na koniec po kolejnej pobudce znów wylądował w foteliku i spał tam chyba z 2 h, ja przy nim jedną ręką go bujałam. no ale coś pospał i my też. ale łącznie wyszło tego jakies 4,5 h :/ Uffff....Rano jeszcze miałam pietra, bo pielucha była prawie sucha, no ale i siknął i napił sie i zjadl cyca, a na koniec doprawił kupą wiec chyba juz dobrze. Własnie wstaliśmy z dłuugiej drzemki, spróbuje cos nadrobić.
Oby dziś było lepiej!

Cytat:
No tak...
Mamy grzejnik, niewiele żeberek, ale zwykle starcza. W ścianie bloku jest jakaś dziura pełniąca funkcję wywietrznika (?), niby za szafką, ale teraz jest tak zimno i wieje, że po prostu wieje z szafek Pozatykaliśmy trochę szmatami, ale wszystkiego się nie da...
Do tego piecyk znowu się z☠☠☠ał i nie ma ciepłej wody
A nie da się tego wywietrznika jakoś zamknąć? Bo to taka kratka, tak?

Pani, T. superancko wygląda w wózku Nie widać Histeriusza
Stary 2014-01-30, 21:54   #215
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
poczekaj az te z brzuchami zaczną wypisywać o mielonych......
Ja na razie na mięso patrzeć nie mogę

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
mam wózkowy śpiwór, ale mój Królewicz oczy zamknięte jak tylko lekko zawieje... a jak zbłąkany płatek śniegu spadnie na nos - histeria. więc ostatnio mamy na stałe folię przeciwdeszczową założoną...
w sumie sobie tam skubany nachucha i ma jak u pana Boga za piecem
Cudny Królewicz, jak słodko mu tam i dobrze!
Na sankach dywanowych foty nie zrobiłam. A szkoda.

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Właśnie dostaliśmy maila z administracji, że od dziś od 22 do jutra do późnych godzin nocnych nie będziemy mieć ogrzewania i ciepłej wody.... Jeszcze prąd powinni wyłączyć i byłby komplet
Współczuję...
U mnie w ciągu dnia nie było ciepłej wody, ale udało mi się pod wieczór zapalić ten gaz i na razie jest...
A u Was jakaś awaria? Tak se wyłączają?

Cytat:
Tasia[/B], a u Ciebie nie da się zatkać jakoś na stałe tych dziur???
Teoretycznie nie, bo to wentylacja, potrzebne, blabla... Ale będziemy kombinować, Chłop coś może przyniesie i zatkamy choć tymczasowo, bo nie idzie wytrzymać...
Od wczoraj bolało mnie gardło, dziś już mam katar
A jutro raniutko endokrynolog.

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
A nie da się tego wywietrznika jakoś zamknąć? Bo to taka kratka, tak?
Dziura. W ścianie budynku Wielkości cegły, w pawlaczu przy oknie
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 21:57   #216
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Właśnie usunęłam 600 maili, ciągle się wypisuję z jakiś serwisów i wciąż coś przylatuje.... Gdybym wiedziała w życiu nie odbierałabym tych pudełek śmieciadełek w szpitalu - te parę próbek i ulotek niewarte czasu poświęconego na ciągłe rezygnowanie z wiadomości od partnerów i kasowanie spamu.....
jeśli jeszcze będę kiedyś rodzić to albo nie odbiorę tych pudeł albo sfałszuję dane, bo mam dosyć.

Cytat:
Udalo mi sie zrobic foto
Stary 2014-01-30, 22:07   #217
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

TLEEEEE do nadrobienia
oby tak bylo zawsze .

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
kasia....
no co
a noz widelec ja swedzi hihi.
tylko nie chce napisac

Cytat:

żeby to jednak dialog był . może zatrybi
oby zatrybil - a jak nie to go we leba

cdn strona 5 :P

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 22:16   #218
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Mam w kuchni 11 stopni... Trzeba się ubierać, żeby coś tak zrobić, a chleb jest zimny i twardy
rany........... i jak funkcjonować z dzieckiem?????

u mnie kuchnia też masakra, ale nie to co u was. ja na zimę zaklejam kratki wentylacyjne w kuchni i toalecie bo koszmarnie nimi wieje, do tego w kuchni nad oknem mam jakieś dziwne coś przez które też mi wieje, nie da się tego zamknąć/zakleić, nic, podklejam trochę od dołu, na górę rzucam ścierkę i trochę minimalizuję zimno, ale przy takich mrozach..... od środka pod tym ustrojstwem mam lód!!! jak gotuję i w kuchni nagrzane to mi się roztapia i leci woda po szybie

Cytat:
mam wózkowy śpiwór, ale mój Królewicz oczy zamknięte jak tylko lekko zawieje... a jak zbłąkany płatek śniegu spadnie na nos - histeria. więc ostatnio mamy na stałe folię przeciwdeszczową założoną...
u nas to samo kiedyś rodzice byli z nim na spacerze, podeszli pod jakies drzewo, chcieli mu coś pokazać i jakaś kropla z drzewa spadła mu na twarz... ale się rozpłakał biedaczek. od początku jak tylko deszcz na niego kapnął kulił się, mrużył oczy, płakał, przejście w deszczu z samochodu do sklepu/przychodni było nie lada wyczynem. ze śniegiem wcale nie jest lepiej. teraz go przyzwyczajam stopniowo, bo na basen chodzimy to jak ma się tak bać wody? ale..... jak wsadzę go do wanienki czy wejdziemy do basenu chlapie jak szalony, ma calutką twarz mokrą i nawet nie piśnie, a weź mu sama chlapnij na buzię to płacz. ale ćwiczę go w łazience porządnie

patent z folią widziałam parę razy na gondolach teraz, u nas ten problem, że folia nie ma okienka, tylko mizerne dziurki, które nic nie dają i boję się, że dziecko mi się tam ugotuje albo ubiorę lżej, bo folia i będzie mu podwiewać, czy zdejmę folię po coś a on zgrzany i przeziębienie murowane. folia to chyba jedyna wada tego wózka.

Cytat:
Właśnie dostaliśmy maila z administracji, że od dziś od 22 do jutra do późnych godzin nocnych nie będziemy mieć ogrzewania i ciepłej wody.... Jeszcze prąd powinni wyłączyć i byłby komplet
rany..... przy takich temperaturach?? jak funkcjonowac??
Stary 2014-01-30, 22:35   #219
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Co u nas. Tomek siada i ładnie siedzi. Wszędzie wstaje. Chodzi po łóżeczku. Dużo rozumie. Jest mamisynkiem i juz dokazuje. Ale nie gada. Ciągle w nerwach czekamy co ma nam do powiedzenia. W poniedziałek konsultacja i mam nadzieje ze będzie ćwiczył Bobathy.
ad 1
ad 2 zobaczysz raz dwa zacznie 'nadrabiac zaleglosci'

Cytat:

tata-dziadek nie tęskni?
:niewiem: ... szczerze kolo du.p.y mi to lata - napisalam 4smsy w tym zyczenia na Dzien Dziadka (1wsze w jego zyciu ) i co .... NIC nawet glupie dziekuje, albo co tam u was slychac - mamie tez nie odpisal na ost smsa

dobra na dzis koniec .... padam ze zmeczenia

slodkich snow, reszte zostawiam na jutro - wszak wolne od szkoly

Stary 2014-01-30, 22:52   #220
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
O tyle mam gorzej bo mam tylko 160cm wzrostu i muszę jedną nogą stanąć na palcach
wygrałaś

Scarlett, przy takich temperaturach wyłączają ogrzewanie??? Macie jakieś grzejniki na prąd, cokolwiek? (kozę? )

Pani,pięknie T. wygląda w wózku.
Wczoraj też założyłam folię na wózek, bo tak wiało, że myślałam, że albo nas przewróci albo mi dziecko wywieje.

Kiedyś byliśmy na spacerze i zaczęło dość mocno padać, folii nie miałam. W. całą buzię miał mokrą, zadowolony zlizywał kropelki Mojemu dziecku mało co przeszkadza.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 22:57   #221
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej!

Tajgusia za piękne wymiary!
Moderna, za pierwsze stanie

Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...ns_ikea/18701/

hehe, wanienka 20 tys., sprzedam raz użytą za pół ceny... chce ktoś???
Wow!
Eee a to ktoś się pomylił z tymi cenami - dobrze rozumiem

Cytat:
jaką on ma boską czuprynę
Zgadzam się co do Marcela

Cytat:
Cześć
Wczoraj się chwaliłam że młody pięknie przespał noc. To dziś się chwalę, że dzisiejszej nocy pięknie nie przespał. Normalnie masakra była. Spał smacznie do 23:15, a potem był tylko płacz i zgrzytanie zębów. Chyba go brzuch bolał bo ciągle pierdy szły, nie chciał jeść, trochę po wielkich bólach wody popił, ale nie szło go utulić ani nic. I ciągle płakał i płakał (tzn, miał przerwę jak się zainteresował termometrem gdy mierzyliśmy mu temperature)..
Oby dziś było lepiej

Cytat:
Przyszły sanki Jeździmy po dywanie, fajnie jest
Hehe suuuper

Cytat:
jeju, zazdraszczam. Ja z moim mogę zrobić prawie wszystko, ale siedzenie przy lapku odpada, od razu przychodzi, włącza 50 kalkulatorów, zabiera myszę itp.
U nas też. Ja czesto na all więc lepiej, żeby mi czegoś nie zamówił

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
bobek to mi się inaczej kojarzy
Mi też

Cytat:
Mam w kuchni 11 stopni... Trzeba się ubierać, żeby coś tak zrobić, a chleb jest zimny i twardy
ja bym zamarzła

Cytat:
uroczy!
Mój też na spacerkach obfocony

Cytat:
A jutro raniutko endokrynolog.[COLOR="Silver"]

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
oby zatrybil - a jak nie to go we leba
No oby oby!
Fajnie, że mama na tak długo zostanie, to super pomoc

------------------
Kubusiowi już znudziło się pełzanie po jednym pokoju, teraz korytarz, kuchnia (miski kotów ) i łazienka. Musimy zamontować bramkę - tata ma zrobić, bo mieszkamy na I piętrze domu i żeby mi mały nie spadł

A dziś był ryk okropny - wyczułam w buźce ostrego małego zabka W końcu
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 23:04   #222
BYou
MBZ♥

Demeter

C.R, Dzielny W

Scarlett, o kurde, współczuję

Kasiu fajnie, że mama z Wami zostanie na tyle
mój Tato na esemesy nie odpisuje bo za małe literki a wcześniej Twój pisał?

Oglądacie ten reportaż na tvp 1?nie mogę patrzeć jak kąpią tego maluszka. boję się, że im upadnie

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 05:55   #223
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej
dziś tak na szybko, bo muszę wysłać zdjęcia do wywołania zanim chłopaki wstaną. babcie już się nie cierpliwią, bo zbieram się do tego od wakacji

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Z tymi testami adac to mnie zszokowałaś, ciekawe na czym się opierał ten znajomy? jakoś średnio w to wierzę:/
Cytat:
ciekawe na jakich badaniach sie opieral, twierdzac, ze oszukuja moze na podobnych, ze szczepienia mmr powoduja autyzm, ktos cos kiedys

i dlaczego twierdzi, ze ADAC jest nic nie warte?
przeciez to testy niezalezne - choc gwiazdki czytac tez trzeba umiec, bo ocena ocenie nierowna - czesto jest tak, ze fotelik wypada w testach dobrze, ale poplynal w ocenie na szkodliwosc materialow - warto zasiegnac po szczegolowe testy ADAC, tam sa dokladne kryteria (choc w PL chyba niedostepne).
Byou to nie znajomy, tylko facet z bloga, do którego link podawała Trolla

może źle wyraziłam swoje myśli. nie chodzi o to, że te testy nie są nic nie warte (choć tak nie napisałam, pisałam że nie za dużo warte). Na pewno są potrzebne, bo zawsze fotelik testowany będzie lepszy od takiego niefirmowego, dodanego do wózka, niewiadomej jakości. chodzi o to, że jeśli ktoś patrzy na same końcowe gwiazdki, to może się przejechać, bo nie raz tak jest, że bezpieczny fotelik uzyskuje kiepską ocenę, bo źle się czyści albo niewygodnie montuje albo znowu kiepski fotelik ma dużo gwiazdek, bo ocenę podniosły materiały z jakich jest wykonany czy łatwość montażu. Tak jak Moderna pisała trzeba umieć czytać gwiazdki, bo dla mnie te testy mają jakikolwiek sens tylko jeśli patrzy się na szczegółowe gwiazdki. ja najpierw wyznaczyłam sobie kwotę którą mogę przeznaczyć na fotelik a potem patrzyłam głównie na bezpieczeństwo( zderzenia boczne, czołowe) bo nie trudno kupić fotelik, który ma 4 gwiazdki a tak na prawdę w testach zderz. dostał 3 a za resztę 4 i to mu podnosi ocenę. szkoda też, że nie testują dachowania
No i wg autora bloga specjalistom z ADAC zdarza się źle zapiąć manekina w foteliku, co też wpływa na wynik testu. Podaje tam jeszcze inne ich "niedoskonałości" ale już nie będę się rozpisywać bo zdjęcia czekają

a i czy to nie oni dali wysoką ocenę temu fotelikowi z półką, gdzie dziecko podczas dachowania wyleciało górą? Moderna kiedyś wstawiałaś link z filmikiem, nie wiem czy czegoś nie pokręciłam mniejsza z tym

Co do maxi cosi chodziło o to, że chwalili się na fb że fotelik ma szwedzki bardzo dobry test a na foteliku nie było naklejki potwierdzającej to i na stronie tego testu też nie byli wymienieni a kiedy autor bloga napisal im to w komentarzu, usunęli jego komentarz a go zablokowali.
Nie wiem, może jest tak jak Moderna pisze, że ktoś coś... a może ten facet jest po prostu źle nastawiony do maxi-cosi ale często nie wyraża się o nich zbyt pochlebnie. chodzi chyba głównie o to, że są na rynku od dawna i jadą na swojej marce a ludzie nie zagłębiają się w ich ocenę itd sama byłam zszokowana jak znajomi szukali drugiego fotelika i powiedzieli, że maxi-cosi wcale nie są takie dobre, no bo jak to? uważałam że jak m-c to musi być super
ten facet opisuje osobno najpopularniejsze foteliki więc jak ktoś zainteresowany to może poczytać. mnie jakoś zraził a poważnie zastanawiałam się nad priori. choć na pewno lepiej kupić maxi-cosi niż jakiś z allegro za 150zł niewiadomego pochodzenia, żeby nie było

Cytat:
1. nawet nie zaglądam na stronę :/ kupiłam maxi cosi montowany przodem i wolę sobie nie pluć w brodę teraz
chociaż u nas L. tak nie lubi jazdy tyłem - nic nie widzi i jest jeden wielki ryk.... Więc w sumie bezpieczniej w foteliku przodem bez wrzasków niż tyłem z krzykiem, bo to zawsze kierowcę rozprasza i o wypadek nie trudno...

2, ja używam suszonych ziół - ponieważ my BLW i Lila je to co my, to w ogóle nie solę nam potraw. ZAmiast tego używam:
http://przyprawyiziolaeko.pl/ziola-z...oli-p-262.html
i nam się sprawdza. TŻ nie narzeka, że mało słone Przyprawiam tymi ziołami mięso mielone, kotlety, ostatnio nawet jajecznicę :P
I używam jeszcze czarnuszki (to może mniej smakowo, bardziej zdrowotnie), papryki słodkiej, czasem ostrej, kurkumy.
Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Ja nawet nie wchodzę na tą stronę. I tak już na łeb dostaję z tymi fotelikami. A skąd pewność, że nie będzie wrzasku jak dziecko będzie miało jeździć tyłem? To raczej mało komfortowe. Wiem, bezpieczeństwo dziecka najważniejsze ale czy da się radę jechać parę godzin z rykiem? Wątpię.

Kwiatuszku super, że to piszesz o tym Romerze Może on nie taki straszny. Moja kumpela też w sumie go ma i póki co nic się jej nie połamało. Dzięki.
nie chciałam was przerazić, zaraz edytuję posta żeby reszty nie straszyć cathlyn nie pluj sobie w brodę, maxi-cosi testy przechodzą więc złem całego świata nie są spokojnie.

co do tych montowanych tyłem to niby dziecku bez różnicy czy widzi tylny zagłówek czy zagłówek siedzenia pasażera, ale wg mnie w tych przodem jeszcze widzi rodzica, co dla dzieci, które boją sie lub nie lubią jeździć może dużo znaczyć

cat fajne te zioła. ja jeśli mam świeżą natkę to taką daję a jak nie to mam swoją pomrożoną, tak samo koperek i właśnie zastanawiałam się jak zrobić z bazylią itd ale super ta twoja mieszanka

achna Sorce też ma tego Romera i z tego co wiem na razie jest bardzo zadowolona

Cytat:
Udalo mi sie zrobic foto

co te wanny w sobie mają, że dzieci tak przy nich stają czuję, że rymuję

---------- Dopisano o 05:55 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
jeśli jeszcze będę kiedyś rodzić to albo nie odbiorę tych pudeł albo sfałszuję dane, bo mam dosyć.
do mnie nic nie przychodzi, bo nie oddałam tych ankiet swoje dane jedynie podałam przy pokwitowaniu odbioru tej książki z ministerstwa

Tasia jak ten śpiworek od sanek? gruby? ciepły?
Stary 2014-01-31, 07:43   #224
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

scarlett Do mnie też nie przychodzą żadne maile z tych teczek ze szpitala choć wypełniłam i dostałam tylko pocztą jedną próbkę pampersów i na tym koniec.

kwiatuszku za chęci wywoała fotek, ja jakoś nie mogę się w sobie zebrać by wysłać i wywołać choć już jakąś tam nikłą część zdjęć posortowałam

Kasia ale fajnie jak mama Ci tyle pomoże i zostanie , moja pracuje tak więc nie było by szansy chyba musiała by się zwolnić

Moderna dla Marcelka jeszcze troszkę i będzie dreptał

Demeter za Kubusiowego ząbka
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 08:59   #225
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
u nas też ok 250ml, mniejszy posiłek to żaden posiłek
Dżejkob prawdziwy chłop co SE będzie

Cytat:
Pani, T. superancko wygląda w wózku Nie widać Histeriusza
bo on od euforii do histerii ma przyśpieszenie 0,00007 sekundy

Cytat:
Na sankach dywanowych foty nie zrobiłam. A szkoda.
nadrabiać mi tu!

a wywietrznik wielkości cegły który sprawia że masz 11 stopni, to dla mnie jest wielkie bla bla bla i bym zamurowała. bez jaj....

Cytat:
a weź mu sama chlapnij na buzię to płacz. ale ćwiczę go w łazience porządnie

a też masz spacerówkę odsłoniętą?
wiesz co, ja nie kupiłam folii do spacerówki (może też by miała dziurki? w Maclarenie ma wywietrzniki), tylko - póki co - lecimy folią od gondoli, bo pasuje

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Kiedyś byliśmy na spacerze i zaczęło dość mocno padać, folii nie miałam. W. całą buzię miał mokrą, zadowolony zlizywał kropelki Mojemu dziecku mało co przeszkadza.
jak ja Wam zazdroszczę dzieci radosnych-harcerzy....
brawo dla Wojtusia za normalne nastawienie do aury

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
A dziś był ryk okropny - wyczułam w buźce ostrego małego zabka W końcu

Cytat:
Oglądacie ten reportaż na tvp 1?nie mogę patrzeć jak kąpią tego maluszka. boję się, że im upadnie
o rodzicach z porażeniem? jak włączyłam, to już jakiś film leciał.

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Do mnie też nie przychodzą żadne maile z tych teczek ze szpitala choć wypełniłam i dostałam tylko pocztą jedną próbkę pampersów i na tym koniec.
do mnie nie przyszło nic, choć dwa pudełka dostalismy.

Na Targach sprzedałam dane za jakąś zabawkę i to mi faktycznie spamuje

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 09:21   #226
bzinka
Zadomowienie

Hej Ale ponury dzień, nic mi się nie chce ..... Wczoraj strasznie się styrałam na spacerze 2 godzinnym z wózkiem i czuję dzisiaj niechęć do spaceru

Zastanawiam się nad zakupem chodzika-pchacza (sorrki, jeśli był juz ten temat, ale nie nadrobiłam końcówki starego wątku). Chciałam taki drewniany żeby pomagał Hani w nauce chodzenia, żeby miał wózeczek, żeby można było wozić na nim Hanię albo potem Hania mogła wozić zabawki sobie.
Ma któraś takie coś? Przydatne to jest?

Mi przychodzi masa spamu, ja nawet nie wiem co skąd Dodatkowo dostaje propozycje od firm żeby jakieś artykuły na bloga wrzucać ( o produktach, których na oczy nie widziałam...) albo chcą mi wysyłać jakieś bzdety do testowania (np ryba w puszce dla dzieci hmmmm...), czasem nie ogarniam tego.

Pani, ja folii jeszcze ani razu na spacerówkę nie założyłam, chociaż kilka razy wózek przemókł na imen Ostatnio na sankach Hani zacinało śniegiem po twarzy, to siedziała nieporuszona z płatkami śniegu na rzęsach

Moderna brawa dla Marcelka! Bardzo stykowo wyglada Moja księżniczka ciągle nie ma ochoty na własna inicjatywę niestety.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chodzik-pchacz-moover.jpg (64,4 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg drewniany_wozek_i_pchacz_z_klockami.jpg (21,7 KB, 3 załadowań)

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2014-01-31 o 09:37
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 09:26   #227
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu fajnie, że mama z Wami zostanie na tyle
mój Tato na esemesy nie odpisuje bo za małe literki a wcześniej Twój pisał?
moj umie pisac smsy do szefa do kolegow z pracy .... i do radia
chyba mu szkoda jednorazowo 60gr - a potem sie dziwi ze ja nic mu nie pisze, ze on nic nie wie - no ale jak pisalam wczesniej :dupa:

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Kasia ale fajnie jak mama Ci tyle pomoże i zostanie , moja pracuje tak więc nie było by szansy chyba musiała by się zwolnić
hehe moja tez pracuje ... u prywaciarzy, no ale poszla pogadala i ma bezplanty urlop do lipca

wstalam wszyscy zjedli .... Milus juz DRAPIE ucho a obudzil sie o k 7 hihi ....
wczoraj znowu chodzil od lozeczka do komody juz coraz lepiej mu to wychodzi

Moderna dla Marcelka za stanie .... sliczna czuprynka

cdn,

Stary 2014-01-31, 09:41   #228
BYou
MBZ♥

Pani, tak to ten reportaż

Kwiatuszku to muszę się wczytać w bloga. Ja się cieszę, że mam już wybór za sobą bo dostawałam kociokwiku przy tym. Zosia nie ma problemu z jazdą tyłem. Jak jadę Nią sama to widzę Ją w lusterku, przeważnie zasypia w 3 minuty gdyby jednak coś się odmieniło to mam jeszcze opcję ustawienia fotelika przodem. Ale mam nadzieję że potrzeby takowej nie będzie. Może sporadycznie.
i za zdjęcia

Dzień dobry

Stary 2014-01-31, 09:52   #229
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Zastanawiam się nad zakupem chodzika-pchacza (sorrki, jeśli był juz ten temat, ale nie nadrobiłam końcówki starego wątku). Chciałam taki drewniany żeby pomagał Hani w nauce chodzenia, żeby miał wózeczek, żeby można było wozić na nim Hanię albo potem Hania mogła wozić zabawki sobie.
Ma któraś takie coś? Przydatne to jest?
pewnie co rodzic-dziecko to opinia.
mamy spadkowy taki - http://allegro.pl/drewniana-zyrafa-z...932561280.html
mimo że T. pewnie stoi, ładnie przemieszcza się przy meblach, to żyrafka ma wiecznie zaciągnięty hamulec bawi się tylko koło mnie - kręci okiem, kółkami.

przyjedziesz, przystawisz Hanię i zobaczysz co zrobi
ja bym na Twoim miejscu wozu nie kupiła - spodoba jej się i będziesz wozić, a Młoda ma się mobilizować do ruchu

Cytat:
Ostatnio na sankach Hani zacinało śniegiem po twarzy, to siedziała nieporuszona z płatkami śniegu na rzęsach
heh marzenia

Cytat:
Moja księżniczka ciągle nie ma ochoty na własna inicjatywę niestety.
zostawić na środku pokoju i niech działa ona z nie płaczących

Cytat:
Pani, tak to ten reportaż
oglądałam z moimi rodzicami rok temu (w lutym). akurat po tym jak jęczałam, że nie będę potrafiła zająć się dzieckiem. wcięło nas wszystkich. szkoda że nie wiedziałam, że był. bardzo poruszający...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 10:03   #230
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Wczoraj się chwaliłam że młody pięknie przespał noc. To dziś się chwalę, że dzisiejszej nocy pięknie nie przespał. Normalnie masakra była. Spał smacznie do 23:15, a potem był tylko płacz i zgrzytanie zębów. Chyba go brzuch bolał bo ciągle pierdy szły, nie chciał jeść, trochę po wielkich bólach wody popił, ale nie szło go utulić ani nic. I ciągle płakał i płakał (tzn, miał przerwę jak się zainteresował termometrem gdy mierzyliśmy mu temperature). Padł w końcu w foteliku samochodowym, bo już nie miałam pomysłu żeby go wyciszyć. Po godzinie się przebudził i znów płacz, no to udało sie wziąć go do nas, jakoś przysnął. A na koniec po kolejnej pobudce znów wylądował w foteliku i spał tam chyba z 2 h, ja przy nim jedną ręką go bujałam. no ale coś pospał i my też. ale łącznie wyszło tego jakies 4,5 h :/ Uffff....Rano jeszcze miałam pietra, bo pielucha była prawie sucha, no ale i siknął i napił sie i zjadl cyca, a na koniec doprawił kupą wiec chyba juz dobrze. Własnie wstaliśmy z dłuugiej drzemki, spróbuje cos nadrobić.
wspolczuje .... ale moze kupka w jelitkach mu sie ''odkladala'' i po temu byl taki markotny i placzliwy - na szczescie juz jest OK

Cytat:

Poka pacynki!
hehe zwykle z IKEA kiedys miala serie ich ale psktrykne foto to wam pokazem.

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

fajnie, to oby z mieszkaniem się udało...

a kleik kukurydziany?
ad 1 - ja tez MAM taka nadzieje
ad 2 - Milus je taki wynalazek, raczej pije w mleczku

Cytat:
ja nie bede mowila ile mam w domu claym, oprocz mojego pokoju gdzie jest srednio 20stopni - reszta w ok 10-15 ...

Cytat:
No tak...
Mamy grzejnik, niewiele żeberek, ale zwykle starcza. W ścianie bloku jest jakaś dziura pełniąca funkcję wywietrznika (?), niby za szafką, ale teraz jest tak zimno i wieje, że po prostu wieje z szafek Pozatykaliśmy trochę szmatami, ale wszystkiego się nie da...
Do tego piecyk znowu się z☠☠☠ał i nie ma ciepłej wody
wspolczuje . musicie dac jakos rade

Cytat:

poczekaj az te z brzuchami zaczną wypisywać o mielonych......
ahahaha SMIESZNE bardzo smieszne
to ja se wtedy bez 'brzucha' zrobiem Mielone

cdn.

Stary 2014-01-31, 10:05   #231
nestelle
Zakorzenienie

Helloł ,

dziś dzień przytulania także ..... :przytu l:

bezczelnie się wbijam bez nadrabiania bo nawet starego do końca nie ogarnęłam
(pamiętam tylko ze pisałyście o czytaniu - ja kocham, snu bez książki nie ma , ale w tym miesiącu tylko 2 przeczytałam -nie licząc dziecięcych Bolka i Lolka "łowcy tajemnic"-a wsztstko to przez "archiwum Jezusa"baigenta ,które się czyta długo ...
Jezycjade tez lubie (w końcu z poznania jestem -to jakby obowiązek ).
Stary 2014-01-31, 10:06   #232
BYou
MBZ♥

Nestelle gdzie Ty się zgubiłaś?????!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!

Stary 2014-01-31, 10:22   #233
anika_s
Wtajemniczenie

dziewczyny od 3 dni O. robi kupy rzadkie ze śluzem i zdarza się jej nawet w ciągu doby zrobić 5 , myslicie że to o następne zęby może chodzić
jak byłam u pediatry w zeszłym tyg to mówiła że następne w drodze
a nic nowego do jedzenia nie wprowadzałam

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Helloł ,

bezczelnie się wbijam bez nadrabiania bo nawet starego do końca nie ogarnęłam
(pamiętam tylko ze pisałyście o czytaniu - ja kocham, snu bez książki nie ma , ale w tym miesiącu tylko 2 przeczytałam -nie licząc dziecięcych Bolka i Lolka "łowcy tajemnic"-a wsztstko to przez "archiwum Jezusa"baigenta ,które się czyta długo ...
Jezycjade tez lubie (w końcu z poznania jestem -to jakby obowiązek ).
gdzie Ty byłaś jak Cię nie było...
sprawozdanie i wytłumaczenie poprosimy

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

ale mam podły dzień - ten ząb mi ciągle siedzi w głowie a gdzie tam do 16.30, normalnie oszaleje
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 11:01   #234
nestelle
Zakorzenienie

ja tak szybko bylejak przeleciałam nowy wątek ....
i ....
bmma- ale masz porypaną t.
Moderna- za stanie Marcelka
Pani - T. poważny bardzo ,w w tych attipaskach super ,i sweet foty w wozie- sliczny .
BYou- za zamiarwianie się omnie
Scarlett- hehe powinnam faktycznie zmienić nick na Nomadka (ale "Nestelle" jest znaczący to istna gra słow ).i zazdraszczam wyjazdu-wylotu do L. oj ale bym się obkupiła . i współczuje waruków -bez ogrzewania i wody . kosksownik w domu może
Bzinka - za rozmiary
Alliw- J.boski jak zawsze ! ale jakie on ma nogi - udka jak u pudziana
Tajgusia - za rozmiary synka
Tasia - za wyniki uff . 11 syopni .masakra .

i co do ciuszków i gadżetów - ja tez gazdeciara oj bardzo....
uwielbiamy ciuszki z LaMamy , z shwr(tu lubie tez dla siebie ),z dawandy ,z pakamery .

co do fotoskiazki z uwolnij kolory to ja bardzo polecam -jakość idealna ,ceny zaskakująco niskie (te z kodami oczywiście) ,i przesyłka tez ok. jeśli chodzi o platnosc przesyłki to było napisane tam ze trzeba uważnie wkładac do koszyka -do jednego! bo jeśli włożymy do kilku to płatność za przesyłke będzie jak za każdy art.osobno.

ja tez folii na wozek nie zakładam -nigdy .

jak cos pominęłam to przepraszam

a! i Kasiu -
za nowy wątek .znowu spadło na Ciebie

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

ale mam podły dzień - ten ząb mi ciągle siedzi w głowie a gdzie tam do 16.30, normalnie oszaleje

(ja ostani raz miałam "cos" robione u dentysty jak byłam kilkulatką .
i tak sobie mysle ze tu tez będzie kiedyś BUM! i wypadną mi wszystkie na raz . no ale kontrole zaliczam .)

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2014-01-31 o 10:58
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 11:03   #235
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
(ja ostani raz miałam "cos" robione u dentysty jak byłam kilkulatką .
i tak sobie mysle ze tu tez będzie kiedyś BUM! i wypadną mi wszystkie na raz . no ale kontrole zaliczam .)
baaaaaaardzo zazdroszczę ! mój tż też ma mocne zęby a ja masakra!
Stary 2014-01-31, 11:11   #236
bmma
Zadomowienie

Hejka
Cytat:
moj umie pisac smsy do szefa do kolegow z pracy .... i do radia
chyba mu szkoda jednorazowo 60gr - a potem sie dziwi ze ja nic mu nie pisze, ze on nic nie wie - no ale jak pisalam wczesniej :dupa:
MOże zmienił sobie nr?

Kochane, mamy katar wodnisty, temp 37,5 do 38, oraz czasem mała zakaszle. W nocy prawie nie spała...

Wystarczy woda morska, syrop Prospan i czasem Ibum, oczywiście aspirator? NIe wiem czy warto do lekarza iść

Mnie też coś zbiera, katar, ból gardła i łamanie w kościach.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2014-01-31 o 11:23
bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 11:15   #237
Tasia34
Wtajemniczenie

Wtam się
Ja po wizycie u endo - taka wartość tsh może być w ciąży, mam powtórzyć badania za 5-6 tyg, ale nic z tym nie robić teraz Wymacał mnie po szyi, prawie udusił, ale wszystko ok
Krzyś miał pobudkę o 6.15 przez to moje wyjście, teraz nadrabia spanie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Tasia jak ten śpiworek od sanek? gruby? ciepły?
Nie jest bardzo gruby. Ale nie cienka tandeta
Od środka polar średniej grubości, od zewn. taki materiał, jak na wózki Wydaje mi się, że jak założę K. kombinezon i wpakuję do tego śpiwora, będzie w sam raz
Ma otwory na pasy, więc do wózka też się nada.

Cytat:
wczoraj znowu chodzil od lozeczka do komody juz coraz lepiej mu to wychodzi

Cytat:
Helloł ,

O helloł Mariolka!
Gdzieś Ty była, jak Cię nie było?!?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 11:22   #238
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
dziś dzień przytulania także .....

hellooolll

moj maz przeziębiony, mam nadzieje, ze sie z dzieckiem nie zarazimy

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Wtam się
Ja po wizycie u endo - taka wartość tsh może być w ciąży, mam powtórzyć badania za 5-6 tyg
Stary 2014-01-31, 11:24   #239
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
oj niedobrze
Stary 2014-01-31, 11:26   #240
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Wtam się
Ja po wizycie u endo - taka wartość tsh może być w ciąży, mam powtórzyć badania za 5-6 tyg, ale nic z tym nie robić teraz Wymacał mnie po szyi, prawie udusił, ale wszystko ok
Krzyś miał pobudkę o 6.15 przez to moje wyjście, teraz nadrabia spanie
super

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:

hellooolll

oby, kciuki

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości