|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Dla tych z Was które są w domku :
PNŚ >> godz . 9:48 " Poród naturalny, cesarskie cięcie, czy może poród w wodzie " ===== czyli w sam raz temat dla Nas |
|
|
|
#4412 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się przy śniadanku. Jemy z Misią płatki z mlekiem - już mi się przejadł chleb. A zaraz jeszcze zagryzę drożdżówką z herbatką
![]() Cytat:
Na szczęście on się z tym zgadza, mówi że może koczować po drzwiami. Zresztą jak mnie coś boli to jestem strasznie nerwowa i wiem że bardzo by mnie wkurzał Będę z MamąCytat:
Macie jakiś pomysł na prezent na imieniny dla 80-letniej Babci?
|
|
|
#4413 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojj tak czekam z niecierpliwością
![]() My już po śniadanku, dziewczyny chyba poszły spać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4414 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój też ze mną nie chodzi ale ja to muszę czekać czasem i z 4-5 godz w kolejce ![]() oj tam, oj tam ja ciągle jadam zupkę chińską, gorące kubki nie mówiąc o kebabach czy pizzach w sumie to tylko tym się żywię Cytat:
ale widziałam, ze już zamówiłaś sobie Cytat:
no i fajnie, że jajka ma na miejscu i cała wizyta udana ![]() Cytat:
super i kciuki za dentysty ![]() Cytat:
ja też robie wszystko prywatnie a kolejki są chyba wykorzystam Twój sposób, brzuch do przodu i tyle ![]() Cytat:
a jak już ewentualnie to tak jak Aśka pisała, że w momencie parcia już na pewnio go nie będzie przy mnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witam Wszystkie nowe mamusie ufff dobrnęłam do końca ale tego wczoraj naskrobałyście ![]() no i mamy piąteczek, weekend się zaczyna ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- ja zawsze idę na łatwiznę i robię paczkę z naturalnych rzeczy np. miód, paczka słodyczy, herbatki ziołowe itp ale wszystko od jakiś zakonników czy tego typu ludzi aby dziadkowie mieli naturalne
|
||||||||
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Sylvunia oby Cie szybko zdiagnozowali i wypuscili Trzymam kciuki za wizyty i za dentyste Nikii ![]() Milego dnia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4416 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Gratuluję udanych wizyt Wam wczorajszych ![]() trzymam kciuki za dzisiejsze ![]() A ja będę mieć zajęcie .. szwagierka ktora też z nami mieszka też jest w ciąży termin ma na marzec ale już ją zbiera i w szpitalu jest dają jej na wstrzymanie chociaż żeby jeszcze 2 tyg wytrzymała żeby płuca dzieciątku się dobrze rozwinęły, więc będę jej prasować ubranka dla dziecka i poprać posciel żeby było gotowe bo w każdej chwili może być będzie mieć cesarkę bo jest źle ułożone.
|
#4417 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie też tak myślałam.
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
Po śniadaniu, mąż pojechał do pracy, dzięki Bogu dojechał szczęśliwie, bo tu u nas jedna wielka katastrofa dosłownie. Wszystko jest tak zasypane, że się w głowie nie mieści. W tamtym tygodniu zmarł inkasent który sprawdzał stan liczników wodnych, bo nie dojechała karetka, zakopała się w zaspie
A moja mama najprawdopodobniej wyjedzie z pracy popołudniu. Ciężka sprawa. Olcia też dziś się kręci, ale ona uaktywnia się po śniadaniu dopiero. No i wieczorem to jest szał ciał dosłownie. Nie umiem się ułożyć do snu bo z każdej strony czuć Maleńką. Co do porodu, mąż mówił od zawsze, że nie chce i ja się z tym zgadzam. Będę miała wsparcie Cioci położnej. Aczkolwiek do maja może się mu coś zmieni. Zawsze mówił że będzie blisko pod drzwiami. On jest nerwus straszny nie lubi jak ja się męczę no i w nerwach dużo pali więc jakby miał wychodzić co 10 minut i się kręcić to wolę żeby stał pod drzwiami i słuchał tylko.
|
#4419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
dziś wstałam wcześniej, wybyłam juz na wies po chleb, piję kawusię i będę pędzic na śniadanko.... miała byc odwilż i co? nadal ślisko na chodnikach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
własnie obejrzałam PnŚ - a tak prototyp jakiegoś zamiennika chodzika, 3 koła do pływania związane ze sobą i doczepione kółka, babka chce to opatentowac i sprzedawac za 150 zł |
||
|
|
|
#4420 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
wpadam się tylko przywitać przed wizytą, potem wpadnę dopiero koło 13 bo musimy jeszcze parę spraw na mieście z mężem załatwić dziękuje za kciuki, jesteście kochane sylvunia oby Cię szybciutko wypuścili , 3maj się tam dzielnie
|
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to kciuki za szwagierkę niech wytrzyma jak najdłużej
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- 3 koła do pływania / duze, mniejsze i najmniejsze/ - taśma by to złączyć raezm - i kilka kółek do mebli |
|
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
a może Nalewkę Babuni
mojego tż babcia (85-latka) lubi sobie kieliszek takowej wypic wieczorem i mowi ze sie dzięki temu lepiej czuje
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Santom i Niegrzeczna trzymam kciuki za Wasze wizyty
a z całą resztą witam się w tym ładnym choć mroźnym dniu
|
#4425 |
|
Wtajemniczenie
|
o rany!! 4-5 godzin? to ja nie mogę wysiedzieć, jak jest 1,5h opóźnienia, a po tylu to już bym chyba wścieku dostała.. ja do prywatnego chodzę z mężem, bo On go lubi, a ja nie do końca, no więc powiedziałam, że ma ze mną chodzić i koniec, a do tego na NFZ chodzę sama (zresztą ten NFZtowy nie wpuszcza osób towarzyszących).. no i mój też się wścieka, jak musimy czekać dłużej jak 30minut..
|
|
|
|
#4426 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby tak dalej ![]() Cytat:
http://allegro.pl/poduszka-do-karmie...865490249.html Cytat:
za wizytę i trzymamy mocno kciuki za dentystę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() uffff.... nie byc wieczorem na forum to potem z rana trzeba nadrabiać ![]() Dzień dobry ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() My już po śniadaniu najedzone Maluta fika koziołki w brzuszku a ja leżę sobie pod kołderką
|
|||||
|
|
|
#4427 |
|
Wtajemniczenie
|
Santom i Niegrzeczna-
![]() ![]()
|
|
|
|
#4428 |
|
Rozeznanie
|
Nadaje z łóżka, zaraz wstaje zjeść mleko z płatkami mniaaaaaam.
Jakie mialam durne sny! W glowie sie nie mieści. ...że flirtowalam w ukryciu przed TŻ z tym chudym patyczakiem Dynamo od magii ahahahahaahPoza tym gardlo boli ale nos sie na chwile odetkal więc korzystam i oddycham. Na badania krwi pojade w poniedzialek jak będę się już lepiej czuć, wizyta we wtorek więc wyniki będą. Trzymam kciuki za wizytujace, chore, zasypane i niewyspane!!! <róża>
Edytowane przez Seksta Czas edycji: 2014-01-31 o 09:59 |
|
|
|
#4429 |
|
Raczkowanie
|
Sylvunia mam nadsieje, ze szybko cie wypuszcza.
Nikii za dentyste. rowniez za wszystkie wizyty.Moj maz idzie w zaparte i twardo twierdzi, ze chce byc przy porodzie. W sumie mnie to cieszy. Moze bedzie troche latwiej z jego wsparciem. Po wczorajszej wizycie wszystko ok. Co prawda odbyla sie w rekordowym tempie bo bylo duze opoznienie i kilka dodatkowych pacjentek. Ale z drugiej strony mam wizyty co dwa tygodnie wiec dosc czesto. Dobija mnie ta pogoda Lucynka mam nadzieje, ze szwagierka jeszcze te dwa tygodnie przetrzyma dzieciaczka u siebie w brzuszku. Dobrze, ze jest pod opieka w szpitalu. Przynajmniej w jakims stopniu moga to kontrolowac.
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego mój nie chodzi, bo go tam bierze kur... zreszta mnie też ale co poradzić lekarz prywatny a kurcze nie ma asystentki ani sekretarki i po prostu się przychodzi i czeka w kolejce no ale liczę na to, że w późniejszym etapie ciąży to on się umawia z pacjentkami na indywidualne wizyty, więc liczę, że mnie też gdzieś wepchnie
|
|
|
|
|
#4431 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z pracki.
Byłam rano na morfologii i wiecie co, była straszna kolejka i nikt nie chciał mnie przepuścić, a pytałam. Na szczescie byłam z Tzetem i władował sie z jakaś Pania do pielegniarek i zapytał czy mnie przyjmą bez kolejki. Oczywiście się zgodziły.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#4432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze ramki do zdjec, krem, jakies rzeczy do kapieli, reczniki, moze jakies pralinki jak lubi albo jakis gadzet z wizerunkiem Misi? ![]() Cytat:
Ja widzialam to o 9.48 o tych porodach, ale beznadziejny material i rozmowa, nic ciekawego nie powiedzieli ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4433 |
|
Zadomowienie
|
Nadaje juz ze szpitala...Badania krwi,usg,ekg za mną...teraz leze i co i nic :/ bede se tak leżeć i nudzić sie cały weekend...
Wysłałam męża po jakies owoce aby przetrwać:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę
|
|
|
|
|
#4435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że TŻ obrotny ![]() Cytat:
oby szybko minął ten pobyt
|
||
|
|
|
#4436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja prawie codziennie jeżdżę komunikacją miejską i w czasie ciąży nie zdarzyło mi się ani razu żeby ktoś mi ustąpił.... Widzą że w ciąży, no ale patrzenie za szybę i udawanie że się nic nie widziało to norma.... Jedynie w przychodni mąż ciężarnej mi ustąpił miejsca.
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
sylvuniaa84 >> czyli na weekend zostajesz? trudno, ale przynajmniej wszystkie badania ci porobią, nie martw nic- zaglądaj do Nas,czas z pewnoością bedzie szybciej mijał.
trzymaj sie |
|
|
|
#4438 |
|
Wtajemniczenie
|
Jezu tak sie rozpisalam i wszystko mi szlag trafil!
|
|
#4439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wiem, jak to wkurza,jak wizyta jest ekspresowa.
|
|
|
|
|
#4440 |
|
Zadomowienie
|
Tak Asiulka22 na weekend...
Cos wspominali ze we wtorek dopiero bedzie kardiolog. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

Na szczęście on się z tym zgadza, mówi że może koczować po drzwiami. Zresztą jak mnie coś boli to jestem strasznie nerwowa i wiem że bardzo by mnie wkurzał
Będę z Mamą

chyba wykorzystam Twój sposób, brzuch do przodu i tyle 

i za dentyste Nikii 

Staram się pokasłiwać bardziej niż kaszleć..
mojego tż babcia (85-latka) lubi sobie kieliszek takowej wypic wieczorem i mowi ze sie dzięki temu lepiej czuje
Możecie jakiś polecić?