Rossmann cz. XX - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-31, 08:26   #4051
anna_belle
Zadomowienie

Dot.: Rossmann cz. XX

Cytat:
Napisane przez kudlik_kk Pokaż wiadomość
Dla mnie pomadką do zadań specjalnych i na okrągły rok jest Lovely anti age, taka niebieska ziołowa
obecnie również używam pomadkę Lovely tylko,że tą z mentolem i aloesem i jest świetna

KWC

anna_belle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 08:30   #4052
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

u mnie sprawdza się maść z wit A. Na noc dosyć gruba warstwa na to rękawiczki z rossa i rano łapki jak marzenie

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez anna_belle Pokaż wiadomość
obecnie również używam pomadkę Lovely tylko,że tą z mentolem i aloesem i jest świetna
tez mam. Cudo. A kupiłam ja na promo - 40 %. No ale czekam aż ja skończę, bo kupiłam alterrę i na razie nawet nie otwierałam.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 09:06   #4053
Selfish Girl
Life is a drink ...

ten podklad z Wibo co jest teraz w promocji to fajny ?
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 09:07   #4054
Charlotta83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fejs Pokaż wiadomość
Czy naprawdę te kremy z Neutrogeny są takie dobre?
Dziewczyny, sprawdzajcie czy w składach kremów jest parafina (inna nazwa Mineral Oil) i jeśli tak, to nie kupujcie. O ile się nie mylę, w Neutrogenie składnik ten jest na wysokim miejscu, podobnie jak w oliwkach dla dzieci znanej firmy. Uwierzcie mi, to niepotrzebny wysuszacz Waszych rąk. Unikajcie parafiny również w pomadkach ochronnych, kremach do twarzy i balsamach do ciała z tych samych powodów.

Edytowane przez Charlotta83
Czas edycji: 2014-01-31 o 09:11
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 09:08   #4055
anna_belle
Zadomowienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4490191 8]
tez mam. Cudo. A kupiłam ja na promo - 40 %. No ale czekam aż ja skończę, bo kupiłam alterrę i na razie nawet nie otwierałam.[/QUOTE]
ta pomadka w regularnej cenie jest i tak tania więc nawet nie trzeba czekać na -40%

KWC

anna_belle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 09:14   #4056
Linanna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, sprawdzajcie czy w składach kremów jest parafina (inna nazwa Mineral Oil) i jeśli tak, to nie kupujcie. O ile się nie mylę, w Neutrogenie składnik ten jest na wysokim miejscu, podobnie jak w oliwkach dla dzieci znanej firmy. Uwierzcie mi, to niepotrzebny wysuszacz Waszych rąk. Unikajcie parafiny również w pomadkach ochronnych, kremach do twarzy i balsamach do ciała z tych samych powodów.
w Neutrogenie nie ma żadnej parafiny ... Skład: Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Palmitic Acid, Sodium Cetearyl Sulfate, Dilauryl Thiodipropionate, Sodium Sulfate, Methylparaben, Propylparaben, Parfum.
Linanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 09:21   #4057
Charlotta83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linanna Pokaż wiadomość
w Neutrogenie nie ma żadnej parafiny ... Skład: Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Palmitic Acid, Sodium Cetearyl Sulfate, Dilauryl Thiodipropionate, Sodium Sulfate, Methylparaben, Propylparaben, Parfum.

Posiłkowałam się tym http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p17281-Neu...paznokci_75_ml , tym http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p65034-Neu..._odzywczy200ml i tym http://daquerre.blogspot.com/2014/01...eska-fast.html oraz wydaje mi się, ze moją nie najgorszą pamięcią podczas sprawdzania składów w drogerii. W pomadkach owszem nie ma, bo sprawdzałam naocznie przedwczoraj w Rossmannie. Chyba, ze zmienili skład, to będę bić im pokłony, bo w składach tej klasy kosmetyków parafiny być nie powinno.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-31, 09:56   #4058
Linanna
Rozeznanie

Cytat:
Posiłkowałam się tym http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p17281-Neu...paznokci_75_ml , tym http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p65034-Neu..._odzywczy200ml i tym http://daquerre.blogspot.com/2014/01...eska-fast.html oraz wydaje mi się, ze moją nie najgorszą pamięcią podczas sprawdzania składów w drogerii. W pomadkach owszem nie ma, bo sprawdzałam naocznie przedwczoraj w Rossmannie. Chyba, ze zmienili skład, to będę bić im pokłony, bo w składach tej klasy kosmetyków parafiny być nie powinno.
skład
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140131_105534.jpg (130,7 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez Linanna
Czas edycji: 2014-01-31 o 10:01
Linanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 09:56   #4059
cvbdsgfdkdssasw
Zadomowienie

Cytat:
Zgadzam się Jeszcze występuje pod nazwą Paraffinum Liquidum. Unikajcie jak ognia Dla mnie kosmetyk, który ma to coś w składzie, to automatycznie bubel.
Stary 2014-01-31, 10:44   #4060
_Miranda
Raczkowanie

Cytat:
Neutrogena (ta biała) jest dla super zniszczonych rąk, jak posmaruje to wręcz piecze, ale potem robią się gładkie. Ja smaruję gdy przymrożę gdzieś ręce, jak widze, że już mi popękała skóra (a co ciekawe dzieje się tak tylko na prawej ręce pomimo tego że noszę rękawiczki i na jednej i na drugiej). Także Neutrogene polecam używać na ekstremalne sytuacje, a tak po domu czy w pracy/szkole gdy mamy ochotę nakremować dłonie co jakiś czas to jakiś inny krem, co szybko się wchłonie i zabezpieczy dłonie :p.

ja mam swoją Neutrogene z poprzedniego roku i tak używam od czasu do czasu kiedy ręce są już naprawde suche
Potwierdzam, że to krem do zadań specjalnych. Ja akurat nie odczuwam pieczenia, używam go też, gdy moje dłonie są tragiczne po mrozie. Inne kremy powodują u mnie przesuszenie skóry między palcem wskazującym a kciukiem (być może powód to parafina), po tym nic takiego się nie dzieje. Jestem z tych co lubią krem Neutrogena, ten skoncentrowany
Stary 2014-01-31, 10:56   #4061
asia2285
Zakorzenienie

m.rossnet.pl/Produkt/Soraya-So-Pretty-Milkberry-balsam-300-ml,325864,3399 te balsamy ffaktycznie sa w promocjii ?. Byłam dzisiaj i cena była regularna.

Manchester United

Coś o mnie--->
All about me
Nowy post: Łapacz snów - DIY Dreamcatcher
asia2285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 11:31   #4062
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia2285 Pokaż wiadomość
m.rossnet.pl/Produkt/Soraya-So-Pretty-Milkberry-balsam-300-ml,325864,3399 te balsamy ffaktycznie sa w promocjii ?. Byłam dzisiaj i cena była regularna.
U mnie nie było etykiet promocyjnych przy żadnym produkcie Nie zdążyli zmienić cen. Może u Ciebie też? Zawsze warto sprawdzić cenę pod czytnikiem

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 12:18   #4063
ettera
Raczkowanie

dziewczyny, trochę offtopowo ale ciągle odnośnie dyskusji o neutrogenie
w lidlu jest dostępny krem o podobnym składzie i właściwościach - jest to cien sos hand concentrate, jeśli macie ochotę na wypróbowanie oryginału to możecie spróbować też z "podróbką" zwłaszcza że za 75ml kremu zapłacicie chyba 3,99zł (na pewno nie drożej niż 5zł)

ja kiedyś używałam skoncentrowanego kremu neutrogeny, kupowałam zawsze ją w zestawie z pomadką ale po jakimś czasie zaczęła mi przeszkadzać konsystencja tego kremu, a pomadki są bardzo przeciętne także bez żalu z dalszych opakowań zrezygnowałam

dla porównania zacytowany skład neutrogeny i tego lidlowego kremu:
Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Phenoxyethanol, Palmitic Acid, Stearic Acid, Sodium Cetaryl Suflate, Benzyl Alcohol

Cytat:
ettera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 12:38   #4064
czekoladka3
Zakorzenienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4490191 8]u mnie sprawdza się maść z wit A. Na noc dosyć gruba warstwa na to rękawiczki z rossa i rano łapki jak marzenie

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

tez mam. Cudo. A kupiłam ja na promo - 40 %. No ale czekam aż ja skończę, bo kupiłam alterrę i na razie nawet nie otwierałam.[/QUOTE]
Ja aktualnie używam na zmianę alterry i masełka nivea i muszę stwierdzić że alterra na takie mrozy jest najlepsza
Stary 2014-01-31, 12:48   #4065
monika630
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fejs Pokaż wiadomość
Czy naprawdę te kremy z Neutrogeny są takie dobre?
Jak dla mnie najlepsze Ale kupuję je tylko w zimie, bo wtedy mam bardziej przesuszone dłonie. Na lato wystarcza mi Isana z mocznikiem, więc po co przepłacać.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Pokaż wiadomość
Ja aktualnie używam na zmianę alterry i masełka nivea i muszę stwierdzić że alterra na takie mrozy jest najlepsza
A ja zostałam przy Carmexie. Mam też końcówkę pomadki z Sylveco (nie wiem czy ona taka niewydajna, czy ja jakoś jej dużo zużywam ) i końcówkę Alterry. Muszę wykończyć zapasy i dopiero coś kupię, ale kusicie czymś nowym
monika630 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 14:25   #4066
susuanne
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy któraś z Was zna opinię na temat blenderów z rosska? Bo chciałabym sobie jakiś kupić niedrogi... Od razu mówię, że zależy mi jedynie na rozdrabnianiu owoców i warzyw- nie wymagam od niego niczego więcej
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 14:29   #4067
Charlotta83
Rozeznanie

Cytat:
skład
Widocznie do niektórych kremów dodają parafinę, a do niektórych nie, sama widziałaś w linkach. Ja akurat spotkałam się z parafiną w kremach tej firmy.
Stary 2014-01-31, 14:58   #4068
Przenajswietsza
Raczkowanie

Co do neutrogeny, to skoncentrowany krem do rąk jest dla mnie ratunkiem, gdy mam bardzo suche/podrażnione dłonie np zimą. Wtedy żaden inny krem nie daje rady, a neutrogena je naprawia a co do wspomnianego gdzieś wyżej kremu ziaja kozie mleko - odradzam. Używałam i po niedługim czasie ręce mi się strasznie przesuszyły i odkryłam, że ten krem je wysusza!

Pomadka do ust neutrogena też jest świetna. W zimę używam tylko tej, bo tylko ona ratuje moje spierzchnięte usta, a jak stosuję regularnie, to nie pierzchną a w sytuacjach bardzo poważnych stosuję tisane w słoiczku (miałam niedawno przesuszone usta w jednym miejscu, nic nie pomagało, a po tisane przeszło )
Stary 2014-01-31, 15:08   #4069
malina333
Zakorzenienie

Kupiłam dziś polecany na wizażu krem Eveline Argan Oil w bardzo korzystnej cenie -8,49zł
Mam nadzieję, że się u mnie sprawdzi

Rośnijcie
malina333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 15:15   #4070
agata0212
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ettera Pokaż wiadomość
w lidlu jest dostępny krem o podobnym składzie i właściwościach - jest to cien sos hand concentrate, jeśli macie ochotę na wypróbowanie oryginału to możecie spróbować też z "podróbką" zwłaszcza że za 75ml kremu zapłacicie chyba 3,99zł (na pewno nie drożej niż 5zł)

ja kiedyś używałam skoncentrowanego kremu neutrogeny, kupowałam zawsze ją w zestawie z pomadką ale po jakimś czasie zaczęła mi przeszkadzać konsystencja tego kremu, a pomadki są bardzo przeciętne także bez żalu z dalszych opakowań zrezygnowałam

Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Phenoxyethanol, Palmitic Acid, Stearic Acid, Sodium Cetaryl Suflate, Benzyl Alcohol
uwielbiam ten krem <3 zawsze jak jestem w lidlu to go wrzucam do koszyka dla mnie nie różni się niczym od neutrogeny (konsystencja i działanie takie samo) a cena dużo niższa (3x) polecam, na zimę dla mnie to jedyny ratunek
agata0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 15:16   #4071
razdwapiec
Zakorzenienie

Co do pomadek, to ja dzisiaj sobie kupiłam w promocji za 2,89 zł i póki co zgadzam się z recenzjami pod nią. Jedyne co mi się w niej nie podoba to taki "apteczny" zapach... Ale nawilżyła mi usta bardzo ładnie.
Stary 2014-01-31, 16:40   #4072
blanczi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hey_stella Pokaż wiadomość
Dziewczyno, masz szczęście, że wyjaśniłaś
Jeśli chodzi o lakiery z Wibo to ja lubię glamour sand nr 2. Taka fuksja z brokatem, śliczny jest.
Kupilam go,dokładnie ten sam numer,bo tylko on był :szał:,a nie mogłam się powstrzymać. Jest śliczny! Pięknie się mieni i faktura też jest super (to mój pierwszy piaskowy) i na pewno kupię jeszcze 2-3 kolorki.
blanczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 16:58   #4073
Sasabina
maskott

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość
Mój brat je uwielbia, a ja nienawidzę Tak chyba jest z tymi kremami.
a wiesz u mnie brat też lubi neutrogenę dla mnie żadna wersja nie była szałowa, więc ich nie kupuję. cena sporo zawyżona IMO

Cytat:
Napisane przez malina333 Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś polecany na wizażu krem Eveline Argan Oil w bardzo korzystnej cenie -8,49zł
Mam nadzieję, że się u mnie sprawdzi
GDZIE?!
Sasabina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 17:14   #4074
joanna453
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny polecicie mi jakiś żel do mycia twarzy, tylko taki który nie wysusza. Testowałam już chyba większość i po każdym moja skóra na twarzy jest ściągnięta i strasznie piecze. Od razu po umyciu lecę po krem do twarzy, żeby mnie nie piekła. Nawet rano nie myję twarzy żelem tylko przecieram wacikiem z płynem micelarnym bo zanim zejdą mi czerwone placki to już będę musiała wychodzić z domu. Co ciekawe jedyny żel po którym nie muszę nawet nakładać kremu i nie mam wrażenia że moja twarz zaraz popęka jest: Nivea Visage, Pure Effect, All in 1. Tyle że to jest żel-peeling-maska w jednym, a raczej codziennie nie powinnam stosować peelingu na twarz. W ogóle to dziwne, że żel posiada peeling i nie ściąga ani nie wysusza skóry? Właśnie popatrzyłam na skład i nie zawiera SLS ... myślicie że to ma jakiś związek z moją piekącą twarzą? Ciało normalnie myję płynami z SLS i nic mi nie jest...Polecicie mi coś?
Polecam Iwostin Purritin ale on w rossie nie dostępny, to jest apteczny żel.

Bloguję
joanna453 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 17:27   #4075
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sasabina Pokaż wiadomość
a wiesz u mnie brat też lubi neutrogenę dla mnie żadna wersja nie była szałowa, więc ich nie kupuję. cena sporo zawyżona IMO

GDZIE?!
W Rossmannie jest teraz taka promocja, zarówno na krem na dzień jak i na noc

http://www.rossnet.pl/Produkt/Evelin...a-dzien,324334
http://www.rossnet.pl/Produkt/Evelin...-na-noc,324335

Rośnijcie
malina333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 19:18   #4076
cvbdsgfdkdssasw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ettera Pokaż wiadomość

Potwierdzam. Świetny jest ten lidlowy
Stary 2014-01-31, 19:28   #4077
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:

O, super, dobrze wiedzieć
Mama będzie zachwycona
Stary 2014-01-31, 20:15   #4078
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Tak, jest ten krem . Kosztuje ok. 5-6 zł. Spotkałam się z opiniami, że podrażnia, ale u mnie się sprawdził. Nie do końca odpowiada mi to, że początkowo trochę pachnie proszkiem do prania.
Dzięki
Hmm ja się spotkałam z innymi opiniami, kolezanka dała mi trochę i wydawał mi się fajny
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 20:41   #4079
Sasabina
maskott

Cytat:

argh, nie lubię robić zapasów, ale to na serio dobra okazja... dzięki
Sasabina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 20:43   #4080
monia42210
Zadomowienie

Ja dziś zakupiłam w R. oliwkę dla dzieci BD do olejowania włosów, płyn micelarny Bourjois i moje nowe odkrycie herbatę http://www.rossnet.pl/Produkt/Kings-...-g,324532,1966 (ja mam o smaku żurawiny i wanilii). Miałyście te herbaty? Dobre są, bo swojej jeszcze nie próbowałam?

Serialomaniaczka
monia42210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości