|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zeschizowałam się, bo mój dzieć po 2 bardzo aktywnych dniach rano nie uraczył mnie żadnym kopniakiem. Przekupywałam ją krówkami a miałam nie jeść słodyczy... każda wymówka dobra ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cześć Dziewczyny!!
Gratuluje poznanych płci i udanych wizyt! Same dobre info przynosicie! Oby tak dalej! ![]() Poziomka- śliczny brzuszek jak na 20TC ![]() Cytat:
Po3. Nie uciekłaś z miejsca zdarzenia, rozmawiałyście, miała szansę na złożenie zażalenia, wykazanie szkód, spisanie oświadczenia. Skoro tego nie zrobiła tam i wtedy to teraz może Ci skoczyć. Milion rzeczy mogło się wydarzyć od momentu Waszego rozstania. A gość pewnie ma zardzewiały błotnik i tylko czekał na okazje, by go wyremontowac za free i szuka naiwnego.... Absolutnie nie wysyłaj mu teraz żadnych pieniędzy, w ogóle z nim nie gadaj. Niech zadzowni Jego żona, to jej powiesz, ze tam tego nie widziałyście.. Nie no w ogóle żałośni są.. Cytat:
Ale zatrzymały się, rozmawiały, stwierdziły, ze nic się nie stało, czyli że nie wyrządziła żadnej szkody i tyle. Teraz Gość może jej skoczyć. [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44902819]Witam was dzisiaj zasmarkana ![]() ![]() W pierwszej ciąży późno mi brzuch wywaliło, ale było już lato, więc klapki na nogi, dłuższa bluzka i bez problemu. A teraz już mam spory brzuch u ledwo kurtkę dopinam. Boję się co będzie, jeśli zima się przedłuży, nie wiem co wtedy na siebie założe.. Bo co, mam kupować nową kurtkę, w której pochodzę może z tydzień? Bez sensu..[/QUOTE] Na katar do nosa to woda morska- to na pewno jest bezpieczne. Jest też spray z tej serii Prenalen ![]() Co do brzuszka, to u mnie też już widać ewidentnie. Pokazywałam Wam ok 18TC (teraz leci mi już 21TC). Narazie jestem zadowolona, bo robi się taka kulka z przodu, wysoka, nie rozlewa się na boki. Ale nie wiem jak długo, ponieważ ja wariuje na punkcie owoców, lodów. Jadłabym je tonami. Ostatnio też jak przechodzę w sklepie koło strefy z pieczywem, to ślinka mi leci na widok świeżutkich białych, zwykłych bułek. Kupuje je i wcinam w domu z dzemem lub konfiturą. Masakra.. Ale co zrobić? Kocham wszelkiego rodzaju białe pieczywo. Ciemne może nie istnieć. Chyba, ze domowej roboty. Te sklepowo często sa obrzydliwe. Barwione karmelem, nie widziały zdrowej razowej mąki. Jak pojedziemy w któryś weekend do teściów, to poproszę ich o kilka słoików domowych konfitur z jabłek, moreli, porzeczek czy śliwek... ![]() Gorzej z ciążowymi ubraniami. Narazie smigam w tym co mam. Ceny ciążowych sa kosmiczne i wybór niewielki. Teraz mamy tyle wydatków, zwiazanych z remontem, że na ubrania mi po prostu szkoda. Boję się tego słodkiego, by nie wyszła u mnie cukrzyca ciążowa. Jak będe musiała przejść na dietę cukrzycową (czyli ostawić to, na co mam teraz najwiekszą ochotę), to zwariuję. Smaki typowo na DZIEWCZYNKĘ, więc może diagnoza lekarza jest prawidłowa. Oby.. Mąż już mówi, do brzuszka Ewka ![]()
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4054 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chce Cie rozczarować ale mam podobne smaki a przewidzieli chłopca ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poziomka mamy podobne brzuszki ![]() ![]() alingles i ANTERIA gratuluje chłopczyków ![]() Anteria dobrze że wreszcie odpoczniesz ![]() Pater na zdrowy rozsądek sprawy nie ma. Ale ja wiem że bym się bardzo denerwowała i pewnie chciałabym zapłacić. Pewnie maż by mnie powstrzymał ![]() Jestem po kardiologu. Będe miała badanie Holterem ale dopiero za dwa tygodnie. Po nim dopiero decyzja co dalej.Na szczęście zapłaciłam 114zł a w cenniku mają 250zł ![]() Byłam "pokazać się" ginowi i przedłużył antybiotyk. Za tydzień mam się zgłosić z wynikami krwi i zbadać szyjke itp. Pater pisałaś o szyjce 2,5cm? Mój gin mówi że od 3,5cm zaczyna się martwić....Ja mam 3,7cm. Nie chce nikogo straszyć ale ja bym poszła się z innym ginekologiem skonsultować. Pewnie dużo zależy też od rozwarcia i miękkości szyjki. No ale skrócenie się z 4cm na 2,5cm to wg mnie coś nie halo. Ale ja jestem ciążową hipochondryczką wiec wiesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Rozeznanie
|
Prowansja właśnie czytając Twojego posta jadłam kajzerkę z miodem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4058 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślę, że ciążowa hipochondria to dolegliwość większości przyszłych mamuś ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, czy miała któraś z was już ten test obciążenia glukozą 75g? naprawdę to takie okropne, bo wszyscy mnie straszą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44904671]mam tak samo i też ma być chłopak
![]() mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze ![]() Dziewczyny, czy miała któraś z was już ten test obciążenia glukozą 75g? naprawdę to takie okropne, bo wszyscy mnie straszą ![]() będę mieć za 2 tygodnie jedni mówią, że straszne inni jakbyś w szklance wody rozpuściła dużo cukru i jak lubisz słodycze to nie ma z tym problemu, więc trzeba się nastawić, że pójdziemy pić lemoniadę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4061 |
Wtajemniczenie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44904671]
Dziewczyny, czy miała któraś z was już ten test obciążenia glukozą 75g? naprawdę to takie okropne, bo wszyscy mnie straszą ![]() Ja miałam ale nie w ciąży i nie jest to szczególnie przyjemne, ale zależy też od naszych preferencji smakowych ![]() Większość lekarzy zleca to badanie koniec II/początek III trymestru. |
![]() ![]() |
![]() |
#4062 |
Raczkowanie
|
U mnie zapowiada się dziewczynka, a słodycze są dla mnie numerem jeden
![]() ![]() Co do schizowych myśli to niestety mnie dopadły :/ Na usg wyszło, że pępowina malutkiej przechodzi przez kark czyli jest zarzucona jak naszyjnik. Od tej pory nie daje mi to spokoju... ![]()
#4063 |
Zadomowienie
|
Na razie pobrali krew,mocz,zrobili ekg i czekam na kardiologa do wtorku....
Strasznie czas sie dluzy tutaj... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4064 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44904671] Dziewczyny, czy miała któraś z was już ten test obciążenia glukozą 75g? naprawdę to takie okropne, bo wszyscy mnie straszą ![]() Zależy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4065 |
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44904671]
Dziewczyny, czy miała któraś z was już ten test obciążenia glukozą 75g? naprawdę to takie okropne, bo wszyscy mnie straszą ![]() eee tam, jest baaardzo słodkie, mnie aż w gardło szczypało, ale do przeżycia ![]() nie ma co demonizować, chociaż niektóre dziewczyny najpierw sprawdzają gdzie jest toaleta a potem wypijają ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4066 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4067 | |||
Zakorzenienie
|
Uff zmobilizowałam się do nadrobienia 4 stron! z lapkiem na brzuchu (na grubej poduszce!) i aż laptop podskakiwał jak Dzidzia kopała
![]() Mi już leci 6 miesiąc ![]() ![]() Ale z 5kg na plusie jest na pewno... czuję się coraz ciężej ![]() A wielkość brzucha to widzę, że u mnie zależy od pory dnia i ułożenia dzidziusia. Gratuluję Wszystkim poznania kolejnych płci dzieciątek i udanych wizyt! Powoli zacznę odpisywać... Majkela służę pomocą ![]() ![]() Cadet był też moim typem (spacerówka) ze względu właśnie na rozmiary do których się składa (teraz b.ważne dla mnie-żeby siedzisko składało się wraz ze stelażem!), dużą budę, rozkładanie na płasko i wagę. Ale cena dla mnie zbyt wysoka jak na samą spacerówkę (mając już 3 wózki w domu!). Co do siedziska - są też pozytywne opinie o kubełkowatych, ale ja osobiście bardzo dużo z córą spacerowałam (2x po 2h-nawet w zimie) i zawsze na porę drzemki - dlatego dla mnie b.ważne jest żeby jednak było płasko i wygodnie. [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44865835]dziękuję za tak "dogłębne" wyjaśnienie wszystkiego A z lodówką daj znać jak wyszło[/QUOTE] nie ma za co ![]() z lodówką wszystko wyszło na dobre - w środę przyjechali wymienili na nową ![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44883667]Aha i mam pytanie do mam, które mają już jedno dziecko w wieku takim coś jak mój (półtora roku), mniej lub więcej... Czy myślałyście już jak będziecie z dwójką dzieci chodzić na spacery?? ...[/QUOTE] Moja będzie miała 4 lata, więc już lżej, ale i tak planuję dokupić dostawkę do wózka na dłuższe spacery ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja będąc w 8tc poprosiłam internistę o parę dni L4 bo czułam się fatalnie i lekarka zapytała czy ma wypisywać "ciążowe" L4 ale od razu poprosiłam o zwykłe, bo pracodawca jeszcze nie wiedział o mojej ciąży i nie chciałam, żeby się ze zwolnienia dowiedział ![]() no właśnie - a jak to jest z tymi smakami?? słodkie na dziewczynkę a jakie na chłopczyka? Bo ja nie mam żadnych jakiś smaków, w ogóle nie ciągnie mnie do słodkiego, a narazie wychodzi że będzie dziewczynka ![]() A teraz sprawy które już nie zanotowałam która poruszała, ale odnośnie: magnezu - dziękuję za info - kupię Aspargin! imię - Milena a Patrycja - Milena ![]() a Karol był naszym typem przy pierwszym dziecku, teraz mamy Wiktora albo Wiktorię ![]() ![]() ![]() remont łazienki a mąż - skąd znacie mojego męża??? ![]() ![]() glukoza - u Nas jest obowiązkowa w 24tc i będę ją miała robioną za tydzień. Mam wypisaną 75tkę z 2-godzinną przerwą. zęby - ojej tak się boję iść.... nie mówiąc, że kaski teraz na to za bardzo nie mam (chodzę prywatnie). Ale ja czy na znieczuleniu czy bez - tak samo będę się stresować i po nocach nie spać! spanie na brzuchu - ehhh myślałam, że tylko ja mam taki problem! Uwielbiałam spać na brzuchu a teraz wiercę się w nocy i wiercę. Ostatecznie budzę się w nocy w pozycji na plecach - troszkę się tego boję, bo wybudzając się czuję, że oddycham wtedy znacznie wolniej i ciężej ![]() kontrola z zusu - ja w pierwszej ciąży byłam kontrolowana, a raczej nie ja jak mój pracodawca został wezwany przez Zus do kontroli czy czasem celowo nie zatrudnił ciężarną ![]() Pracuję w biurze rach. i wiem jak teraz mocno biorą się za kontrole w Zusie ciężarnych, ale nie że przyłażą do domów, tylko podważają wiele sytuacji jak i szybkie zwolnienia i każą pisemnie wyjaśniać, udowadniać umową, listami obecnośći, dowodami na odbiór wynagrodzenia itp. Oczywiście w rzeczywistości rzadko potrafią udowodnić firmie, że świadomie zatrudnił ciężarną, aby ta miała korzyści ze świadczeń. szyjka macicy - a czy długość nie zależy też od budowy kobiety? bo np szwagierce ginekolog powiedziała, że ma ona bardzo nisko osadzoną macicę i z automatu ma krótszą szyjkę - pół ciąży musiała mieć pessar założony lekarka podczas badania to była w stanie główkę palcami wyczuć! Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-01-31 o 11:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4068 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do łazienki, to naprawdę dla mnie to ogromny stres. Wybór płytek, rodzaju i koloru. Nie jestem architektem, ani z jego pomocy nie korzystałam, moja wyobraznia przestrzenna jest conajmniej zerowa, wiec przerazajace to dla mnie. Taka odpowiedzialnosc. Ze wybiore wielkie g... i bedzie gorzej niz przed remontem. Chwilami chciało mi sie juz plakać a TZ nie pojmuje, przeciez płytki to płytki..:/ te ładne i tamte ładne- co za roznica? Tylko wystarczy inne swiatlo i dana sciana moze wygladac zupelnie inaczej niz zaplanowalysmy... Szkoda mówić. Jak zaczną zakładać, to chyba wyjadę, bo tutaj przekrece się ze stresu. Co do glukozy to najgorsze jest to, ze się naczytałam i nasłuchałam. Wczesniej nie miałam pojecia, ze cos moze być z tym nie tak. Wiedzialam, ze trzeba ją wypić i już. Ale jak przeczytałam, ze wiele osob wymiotuje to koniec. Teraz bede miala mega kłopot, bo pojdę na badanie mega zestresowana. A ja jak się stresuję, to mi strasznie niedobrze- nawet chodzilam kiedyś z tym do psychologa. Nie słodze kawy ani herbaty- ble. Niezły wstyd jak zwymiotuję w publicznym miejscu... Chciałabym tego nie wiedzieć! ;( Kochana, dentysty się nie bój, sposobem na strach jest znalezienie przyjaznej kliniki, która odmieni Twoje nastawienie. Kiedyś też nie spałam! Teraz chodzę tam jak do kosmetyczki. W dobrym gabinecie nie ma prawa boleć.
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! Edytowane przez Prowansja88 Czas edycji: 2014-01-31 o 12:40 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4069 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44904671]mam tak samo i też ma być chłopak ![]() mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze ![]() Dziewczyny, czy miała któraś z was już ten test obciążenia glukozą 75g? naprawdę to takie okropne, bo wszyscy mnie straszą ![]() Za mną też tylko słodkie chodzi ![]() ![]() Ja wizytę u lekarza mam 13 lutego i do tego czasu porobię badania min. właśnie tą glukozę 75g, tylko nie wiem ile się czeka na wyniki i nie chcę zrobić tego za wcześnie ani za późno... Myślałam żeby pójść na spokojnie jutro bo w przychodni mają otwarte w soboty, ale będę wtedy w końcu 21 tygodnia, nie jest to za wcześnie na badanie glukozy? Pewnie lepiej pod koniec przyszłego tygodnia... sylvuniaa84 trzymaj się tam, przynajmniej porobią Ci wszystkie badania i się uspokoisz ![]() AAAA i mamy pralkę, właścicielka mieszkania, które wynajmujemy wynalazła ją z jakiegoś komisu za 350zł i umówiliśmy się, że kupujemy ja na pół, więc spoko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4070 |
Zakorzenienie
|
Pater mi lekarz mówił, że glukozę robi się między 24-26tc
![]() ![]() Prowansja ja byłam dość mocno chlaśnięta i popękana, ale dało się człapać ![]() ![]() ![]() Także najważniejsze to trzymajmy kciuki za pogodę! ![]() Co do płytek to ja nawet tak się nie stresuję płytkami jak rozplanowaniem wszystkiego w tym małym metrażu ![]() ![]() Co do glukozy - też się tego bałam 4 lata temu ![]() ![]() ![]() Teraz bardziej boję się tego, że będę musiała tak długo być bez śniadania! A jak długo nie jem to zaczyna mi być niedobrze, to co dopiero czując słodki smak w ustac ![]() Co do dentysty - no właśnie po pierwszej ciąży znalazłam taki gabinet! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Próbuję zmobilizować się do wstania z wyra, ubrania się i pójścia na miasto zrobić jakieś zakupy, pospacerować.... i tak już od 12 ![]() Im częściej leżę (a przecież tak kazał lekarz...) tym mniej mam sił na podstawowe czynności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
Zadomowienie
|
Matko dziewczyny o 17 mam wizytę a z nerwów już na miejscu usiedzieć nie mogę.
Remont łazienki długo z mężem sie namyślaliśmy jak to rozplanować, koniec końców plan wyszedł chyba dobry. Uważajcie na ceny armatury. Ja zamówiłam baterie w sklepie stacjonarnym w którym zaopatrujemy się we wszystko do łazienki. I co- pan mnie zbałamucił ceną baterii do wanny, co innego wyszło jak baterie przywieźli. Sprawdziłam ceny w necie i co się okazało- jest o 215 zł taniej zamówić ze sklepu internetowego. Więc uważajcie. A co do słodkiego - musze mieć zawsze w domu coś na słodko bo innaczej bym zwariowała. Trzymajcie kciuki za mnie i za dzidzię oby wszystko bylo dobrze ![]()
#4072 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z tym leżeniem to mam podobnie, im więcej leżę tym bardziej nie chce mi się nawet ubierać. Dlatego od początku tygodnia mam postanowienie i na razie się go trzymam, że wstaję najpóźniej o 10, ścielę łóżko, ubiera się i już ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4073 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj mam wyjątkową ochotę na słodkie. Jeszcze mąż przyniósł moją ulubioną kokosową czekoladę... 2 paski już pochłonęłam
![]() Na 17 mam do dentysty ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4074 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Czytałam Was z doskoku nie mam za bardzo czasu na wizaz przy 20 miesięcznym maluszku ![]() berenika tez sie właśnie zastanawiam jak bedą wyglądać spacery. Koło domu Dominik nie jeździ w wózku tylko sobie spacerujemy ale na dłuższe wycieczki jednak pasuje podwójny wózek wczoraj wpadł mi w oko jeden fajny ( podesle link jak będę na kompie ) ale z drugiej strony na zakupy czy wycieczki bedziemy jeździć cała rodzinka więc moze lepiej zostać mi przy wózku który mamy po Dominiku a dla niego kupić zwykła parasolke ... Sama nie wiem ... Mi np glukoza smakowala o prosiłam o dokładkę ![]() alinges , anteria gratuluje synkow! aldrin my byliśmy na pierwszym spacerze 4 dni po porodzie. truskawkowy_kucyk faktycznie sporo usg juz miałas ... Ja dopiero dwa ![]() malin30 eee nie jest tak zle ![]() ![]() kinia nic sie nie martw , dzidzia jest jeszcze malutka wierci sie więc nie raz sie jeszcze zawinie i odwinie ![]()
![]() |
#4075 |
Zadomowienie
|
Któraś z Was pytała jak się czuję po Tardyferonie:
Otóż dziś brałam 1 raz i nie jest źle. W sumie dzisiejsze samopoczucie od wczorajszego niczym się nie różni. Co do imion. My już zdecydowaliśmy się na Karola właśnie. Krótkie no i dla nas sentymentalne. Babcia się upiera, że będzie Józef (po pradziadku). Ni jak nie mogę jej wytłumaczyć, że Józek na 1000% nie bedzie. ![]() ![]() Prócz Józka padły propozycje: Jan, Piotr (to odpada - mój były tak miał i źle mi się kojarzy), Klemens, Wiesław. I kilka tam innych. Klemens akurat najbardziej mnie ciągnie po Karolu. Póki co nadal Mały jest Orzeszkiem ![]() Zawsze możemy zrobić konkurs, jak zrobili znajomi, akurat w Niemczech. Rodzice dziecka powiedzieli, że szukają imienia dla chłopca na 4 litery. Każde obstawione imię, to 5 euro. Nie wiem kto wygrał, ani ile kasy zebrał. W każdym razie mały ma na imię Lion. Ale w takim wypadku kasa powinna trafić do dziecka ![]() Uciekam dalej ratować Tż. Byliśmy dziś oboje u dentysty. Ja wyszłam cało (2 ubytki) Tż nie miał tyle szczęścia, po drobnych komplikacjach skończyło się wyrwaniem zęba, który łączył się z przegrodą nosową. ![]() ![]() 3 szwy i oszczędzać się przez 3 dni. Z przytulanek nici ![]()
#4076 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4077 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tymi imionami to cyrki są chyba w każdej rodzinie. U nas Antek się podobał wszystkim a jak się okazało, że jednak Nadia będzie to co chwila ktoś nas przekonuje do innego ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() To się musi zmienić bo mi tyłek urośnie! ![]() ![]() alingles nie wiem czy już tu pisałaś, czy w ogóle nie chcesz pisać, ale jeśli mogę zapytać - imię po Twoim bracie którego już nie masz...? U Nas też miał być sentymentalnie Karol - ale po dziadku ![]() Sylwia powodzenia na wizycie! Zmobilizowałam się i poszłam na szybkie spożywcze zakupy do Biedronki ![]() ![]() ![]() ![]() a potem wyciągając zakupy spadła mi reklamówka i zrobiłam jajecznicę z jajek... Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-01-31 o 15:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4079 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W marcu będzie rok, jak zginął w wypadku. Był pasażerem. I dziś aż mi się przykro zrobiło, bo mama znowu zaczęła temat imion i mówi tak: "Karol to na pewno nie dacie, bo był jeden i niepowtarzalny". ![]()
![]() |
#4080 |
Raczkowanie
|
..a dziś akurat MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ PRZYTULANIA!!!
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.