Mój facet woli brunetki.. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-31, 09:34   #91
201708160922
Konto usunięte

Dot.: Mój facet woli brunetki..

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Facet nie może SWOJEJ partnerce powiedzieć "bardziej podobasz mi się w ciemnych włosach, wolałbym, byś wróciła do naturalnego koloru"? Czyli co? Facet w związku ma przytakiwać, jego słowo nic nie znaczy, ma się zawsze dostosować do widzimisię partnerki i nie ma prawa mieć żadnych poglądów?
Zdrowe podejście.
Mam wrazenie, ze nie czytasz dokladnie, a na dodatek nadinterpretujesz Z takimi jak Ty ciezko dyskutowac.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-31, 09:44   #92
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Mam wrazenie, ze nie czytasz dokladnie, a na dodatek nadinterpretujesz Z takimi jak Ty ciezko dyskutowac.

A możesz w końcu wnieść coś do dyskusji i napisać cokolwiek merytorycznego, z jakąkolwiek treścią? Odpowiadasz jednym krótkim zdaniem, którego nikt nie rozumie, nic nie precyzujesz, a potem masz pretensje, że nie wiadomo o co chodzi.
Nie masz czasu pisać, to daruj sobie komentowanie, albo wytłumacz, co wniosly Twoje odpowiedzi w stylu: - "żartujesz, prawda?" - "z czym?"- "z tym, co napisałaś."
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-31, 10:00   #93
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
A możesz w końcu wnieść coś do dyskusji i napisać cokolwiek merytorycznego, z jakąkolwiek treścią? Odpowiadasz jednym krótkim zdaniem, którego nikt nie rozumie, nic nie precyzujesz, a potem masz pretensje, że nie wiadomo o co chodzi.
Nie masz czasu pisać, to daruj sobie komentowanie, albo wytłumacz, co wniosly Twoje odpowiedzi w stylu: - "żartujesz, prawda?" - "z czym?"- "z tym, co napisałaś."
Ale ja nie mam zadnych pretensji. Skad Ty to wzielas?

Nie wiem, skad poglad, ze NIKT nie rozumie.

Bede komentowala tak, jak mi sie podoba i nie obchodzi mnie Twoja opinia w tym temacie.

Stary 2014-01-31, 10:19   #94
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Jest różnica między:
"Kochanie, w ciemnych włosach podobałaś mi się bardziej, teraz też ładnie, ale to nie to. Może przemyślałabyś powrót do poprzedniego koloru? Poza tym szkoda włosów?"
a tym:
"Nie podobasz mi się, ale te czarnulki u mnie w robocie, mmmm..."

Za drugi tekst bym powiedziała chłopu, że kajdankami go do siebie nie przykułam i niech leci.
Pierwszy tekst usłyszałam osobiście i wróciłam do mojego średniego blondu, z głupoty i widzimisię rozjaśnianego do prawie białego.

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-31, 10:33   #95
Catjusza
BAN stały

Cytat:
Dla mnie też. W tym blondzie wygląda jak 12-latka, która na siłę próbuje być seksi... A tak w ogóle - gdy się rozjaśnia włosy, warto też pomyśleć o brwiach.
W ciemnych jest milion razy lepiej, nawet mimo tego, że ta grzywka jest okropna, a i zdjęcie kiepskie.

Tylko w takim razie po co ten wątek?
Żebyś mogła wylać swoją żółć i objawić światu swoje kompleksy, żmijo.
Catjusza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-31, 10:36   #96
coffee
and cigarettes

Cytat:
Ale ja nie mam zadnych pretensji. Skad Ty to wzielas?

Nie wiem, skad poglad, ze NIKT nie rozumie.

Bede komentowala tak, jak mi sie podoba i nie obchodzi mnie Twoja opinia w tym temacie.

Czyli nie planujesz napisać, co miałaś na myśli w poprzednim poście?
I ze mną ciężko dyskutować, no.

Kociaak - jest też różnica pomiędzy argumentami za rozjaśnianiem, kierowane do partnera: "Lepiej się czuję w blondzie", a "Gdy mam blond to wszyscy na mnie lecą, ty też musisz!".
Stary 2014-01-31, 10:45   #97
Decybel
Raczkowanie

GG do Decybel

Oh, dziewczyny wyżej, nie ma się po co kłócić.. Nie znam osobiście coffee, ale jej wypowiedzi są nieco złośliwe. Nie zrobiłam wcale na złość mojemu facetowi, nie unieszczęśliwiłam go z premedytacją, bo teksty typu że woli brunetki i wolał mnie w ciemnych włosach pojawiły się już po fakcie, po mojej metamorfozie. Nie zrobiłam jej po to, by się przypodobać obcym mężczyznom. Zrobiłam to przede wszystkim dla SIEBIE, bo zawsze o takich włosach marzyłam. A jak odkryłam, że spotkało się to z aprobatą większości społeczeństwa - było dla mnie miłą niespodzianką.
+ Kociaak - chyba żadna z opcji Podobam mu się i to bardzo, ale nie zmienił zdania, że preferuje brunetki i to właśnie sprawia mi przykrość. Mimo, iż widzę, jak na mnie patrzy, jak uwielbia, jak to mówi - bez grama makijażu, to czasem się obawiam, że mogłaby nim kiedyś zawładnąć ciemnowłosa. Chyba jednak jestem przewrażliwiona
Decybel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-31, 10:49   #98
blaskskonca
Raczkowanie

Wg mnie ladniej w blondzie. I ja Cie rozumiem, to ty powinnas sie dobrze ze sobą czuć, wiec skoro braz Ci sie nie podoba, to nie rob nic wbrew sobie. To tylko glupi kolor wlosow, facet powinien przystopowac, bo to nie jego głowa.
Moj ma np. jakas obsesje na pukcie rudych. Zawsze jakas jakas ruda przejdzie, to musi na nia spojrzec. Albo potrafi spojrzec na ruda, na mnie i sie zastanwiac jak bym wygladala w takim kolorze.
Ale dalam mu prosty przekaz: nigdy sie na taki kolor nie przefarbuje, zawsze bede blondi, daruj sobie. zakceptowal biedaczek.
blaskskonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-31, 10:54   #99
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Czyli nie planujesz napisać, co miałaś na myśli w poprzednim poście?
I ze mną ciężko dyskutować, no.

Kociaak - jest też różnica pomiędzy argumentami za rozjaśnianiem, kierowane do partnera: "Lepiej się czuję w blondzie", a "Gdy mam blond to wszyscy na mnie lecą, ty też musisz!".
Ciekawe, ze Ty tez nie odpowiedzialas na moje pytania

Stary 2014-01-31, 10:54   #100
Decybel
Raczkowanie

GG do Decybel

Cytat:
Napisane przez blaskskonca Pokaż wiadomość
Wg mnie ladniej w blondzie. I ja Cie rozumiem, to ty powinnas sie dobrze ze sobą czuć, wiec skoro braz Ci sie nie podoba, to nie rob nic wbrew sobie. To tylko glupi kolor wlosow, facet powinien przystopowac, bo to nie jego głowa.
Moj ma np. jakas obsesje na pukcie rudych. Zawsze jakas jakas ruda przejdzie, to musi na nia spojrzec. Albo potrafi spojrzec na ruda, na mnie i sie zastanwiac jak bym wygladala w takim kolorze.
Ale dalam mu prosty przekaz: nigdy sie na taki kolor nie przefarbuje, zawsze bede blondi, daruj sobie. zakceptowal biedaczek.
Takie obsesje czasem przechodzą, kiedyś na zmianę podobali mi się tylko blondyni, lub tylko bruneci.. A Ty na pewno jesteś śliczną dziewczyną, dobrze, że nie przejęłaś się tym jak ja
Stary 2014-01-31, 10:54   #101
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Catjusza Pokaż wiadomość
Żebyś mogła wylać swoją żółć i objawić światu swoje kompleksy, żmijo.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-31, 10:57   #102
Kdjdfn
Zakorzenienie

No jeżeli on woli brunetki to woli brunetki, nie zmieni zdania bo Ty przefarbowałaś się na blond, tym bardziej że podobałaś mu się w ciemnych włosach. Ok ma prawo, ale dla mnie zdania o innych "czarnulkach" z pracy, czy tam skądkolwiek to nie jest oznaka miłości, a wręcz próba wymuszenia na Tobie zmiany koloru i daje Ci do zrozumienia, że inne mu się bardziej podobają. Też bym miała obawy, że zdradzi mnie z ciemnowłosą bo widać, że mu się bardziej podobają niż Ty w blondzie.
Kdjdfn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-31, 10:57   #103
201708160922
Konto usunięte

Autorko, na tym zdjeciu z kapeluszem i czerwona szminka, rzeczywiscie przypominasz Azjatke Ale ta czerwona szminka nie wyglada dobrze

Naprawde jestem ciekawa, jakbys wygladala z taka fryzura jak tu na zdjeciach i ciemniejszym kolorem wlosow. Blond Ci bardzo pasuje i w porownaniu z poprzednim zdjeciem wygladasz duzo korzystniej.

Edytowane przez 201708160922
Czas edycji: 2014-01-31 o 10:59
Stary 2014-01-31, 10:59   #104
Kdjdfn
Zakorzenienie

Czerwona szminka często wygląda źle do blond włosów, przekonałam się sama na sobie. Pisałam o tym w swoim pierwszym poście.
Stary 2014-01-31, 11:03   #105
Decybel
Raczkowanie

GG do Decybel

Cytat:
Napisane przez Kdjdfn Pokaż wiadomość
Czerwona szminka często wygląda źle do blond włosów, przekonałam się sama na sobie. Pisałam o tym w swoim pierwszym poście.
Zgadzam się, jak teraz widzę to zdjęcie to myślę, że rzeczywiście nie bardzo mi pasuje. Tym bardziej w moim wieku wygląda to wulgarnie i jakbym dorwała się do kosmetyków mamy :P
Stary 2014-01-31, 11:10   #106
Kdjdfn
Zakorzenienie

Ale ja jak miałam blond włosy też dostrzegłam to dopiero na zdjęciach, na żywo, wydawało mi się, że wyglądam ok.
Stary 2014-01-31, 11:11   #107
blaskskonca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Decybel Pokaż wiadomość
Takie obsesje czasem przechodzą, kiedyś na zmianę podobali mi się tylko blondyni, lub tylko bruneci.. A Ty na pewno jesteś śliczną dziewczyną, dobrze, że nie przejęłaś się tym jak ja
Pewnie mu nigdy nie przejdzie. No ale tak, ja mam to gdzies. Wiesz, facet sobie powinien zdac sprawe, ze wazniejsze jest Twoje samopoczucie. Jesli Tobie tak dobrze, to powinien to zaakceptowac, bo na co mu Twoj braz skoro sama ze soba bedziesz czula sie zle? watpie, aby wolil zakompleksona dziewczyne w brazie niz pewna siebie w blondzie. Coz, cos za cos, powinien zaczac ogarniac takie oczywistosci.
blaskskonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-31, 11:13   #108
Catjusza
BAN stały

Cytat:

Nie ma się co śmiać.

Innym pociskać to pierwsza, ale moje 'żmijo' od razu zgłosiła do moderacji
Stary 2014-01-31, 11:16   #109
Decybel
Raczkowanie

GG do Decybel

Catjusza - bo niektórzy myślą, że są tacy fajni, jak są dla innych nieprzyjemni, wredni, ale im samym trudno przyjąć krytykę na klatę
Stary 2014-01-31, 11:18   #110
Catjusza
BAN stały

Cytat:
Zgadzam się, jak teraz widzę to zdjęcie to myślę, że rzeczywiście nie bardzo mi pasuje. Tym bardziej w moim wieku wygląda to wulgarnie i jakbym dorwała się do kosmetyków mamy :P
No właśnie. Jak się ma bardzo młodą twarz, to taka wyrazista czerwień faktycznie może wyglądać wyzywająco. Ale to też zależy jak wygląda reszta stylizacji - tj. cały makijaż i ubiór.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Catjusza - bo niektórzy myślą, że są tacy fajni, jak są dla innych nieprzyjemni, wredni, ale im samym trudno przyjąć krytykę na klatę
Kiedy 'żmija' to i tak najłagodniejsze określenie dla takich wredot Aż się zdziwiłam, że dostałam za to punkty
A zdanie podtrzymuję.
Stary 2014-01-31, 11:44   #111
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Nie ma się co śmiać.

Ja tez jestem niemila i zlosliwa, ale raczej nie wymyslam bzdur, jak czegos nie rozumiem, to dopytam itd.

Stary 2014-01-31, 11:52   #112
nosferatku
Zadomowienie

Myślę, ze czas tu opowiedzieć moją historię xD

Tż: ech, te rude włosy. Albo takie ogniste czerwienie.
Ja: hmmmpfff, zmieniłabym coś. Tylko ten czarny i czarny.
(Aprobata, aplauz )
Ja:no, do tej Twojej czerwieni bym wróciła.
(fanfary, "to ja Ci te gary pozmywam, pójdziemy po farbę już teraz zaraz??? A jaka najlepsza będzie? to ja Ci ten odbarwiacz pomogę nakładać, aha aha")
pół roku później, czerwona ja:
Chlorella! Nie wiem, co Ty na to, ale ja kupiłam farbę.
TŻ, z nadzieją w głosie: jaką???
Ja: czarną. Czarną, jak smoła.
TŻ: dzięki Bogom!!!!!!!!!!!
nosferatku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-31, 12:07   #113
coffee
and cigarettes

Cytat:
Czyli uważasz, że jesteś fajna, gdy jesteś niemiła dla chłopaka, prowokujesz go tekstami, że inni się ślinią na Twój widok, nie szanujesz jego poglądu i ciężko Ci przyjąć krytykę, gdy mówi Ci, że bardziej mu się podobasz i lepiej wyglądasz w ciemnych włosach?

No naprawdę. Zanim zaczniesz wyrażać opnię nt. innych - zastanów się trochę nad sobą, swoimi słowami (kierowanymi do jednej z najbliższych osób, jakie masz), swoimi prioretytami (prędzej zerwę niż wrócę do naturalnego kolor) i swoim zachowaniem...
Co prawda zadziwia mnie wielkie oburzenie, gdy ktoś ma inne opinie i obrażanie ze względu na nie, ale to tylko internet, więc zupełnie mnie to nie rusza.
Ty za to masz problem z opiniami innych w życiu realnym i to ma wpływ na Twój związek. Nie bardzo dociera do Ciebie, czyje zdanie i gusta winny mieć znaczenie - czy obcych ludzi i koleżanek czy własnego partnera.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Nie ma się co śmiać.

Nie ja. Pudło.

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

I ostatnie zdanie.
Gdy ja piszę, że wygląda jak dwunastolatka, która na siłę chce być seksi, to jest to wylewanie żółci czy pokazywanie kompleksów...
Kilka postów później autorka pisze "rzeczywiście wyglądam wulgarnie", "jak nastolatka, która dorwała się do kosmetyków mamy".
Czyli... hm... pisze to samo? Zgadza się?
Tyle wylała jadu!

Edytowane przez coffee
Czas edycji: 2014-01-31 o 12:08
Stary 2014-01-31, 12:15   #114
Catjusza
BAN stały

Cytat:
Nie ja. Pudło.
I ostatnie zdanie.
Gdy ja piszę, że wygląda jak dwunastolatka, która na siłę chce być seksi, to jest to wylewanie żółci czy pokazywanie kompleksów...
Kilka postów później autorka pisze "rzeczywiście wyglądam wulgarnie", "jak nastolatka, która dorwała się do kosmetyków mamy".
Czyli... hm... pisze to samo? Zgadza się?
Tyle wylała jadu!
Oj przestań, nie bądź teraz taka skromna. Pocisnęłaś jej pocałości, nawet, że zdjęcie nieładne I dobrze, zlazło ci z wątroby, ulżyło ci i luz. Po to jest internet, nie.

A jeszcze jak na deser można wcisnąć 'zgłoś', to już w ogóle - miodzio.

Edytowane przez Catjusza
Czas edycji: 2014-01-31 o 12:16
Stary 2014-01-31, 12:16   #115
201708160922
Konto usunięte

A na racjonalne odpowiedzi nie reaguje

Stary 2014-01-31, 12:18   #116
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli uważasz, że jesteś fajna, gdy jesteś niemiła dla chłopaka, prowokujesz go tekstami, że inni się ślinią na Twój widok, nie szanujesz jego poglądu i ciężko Ci przyjąć krytykę, gdy mówi Ci, że bardziej mu się podobasz i lepiej wyglądasz w ciemnych włosach?
Poważnie nie widzisz różnicy między 'Szkoda że zmieniłaś kolor, bardziej podobałaś mi się w ciemnych' od 'Ach te moje drobne czarnulki z pracy, to jest to'. Narawde uważasz, że oba stwierdzenia są konstruktywną krytyka, która powinna sobie wziąć do serca?
I skoro bardziej podoba mu się w ciemnych to rozumiem, że już nigdy nie może nic zmienić? Dopóki jest z nim to już zawsze jako brunetka, żadnych zachcianek, rudości, eksperymentów, bo się chłopak znów zacznie wprost innymi zachwycać? I to niby ona jest nie w porządku, bo ma czelność chcieć mieć włosy w jakich się sobie podoba? To ja już się pogubiłam czyje to włosy.

Wysłane z mojej el dziewiątki : )
Stary 2014-01-31, 13:19   #117
Kdjdfn
Zakorzenienie

.

Edytowane przez Kdjdfn
Czas edycji: 2016-10-28 o 21:17
Stary 2014-01-31, 13:41   #118
Decybel
Raczkowanie

GG do Decybel

Coffeee, jak dla mnie jesteś zwyczajnie bezczelna i aż nie wierzę, że tak niepozorny temat wzbudził w Tobie tyle negatywnych emocji Jeśli coś Ci się nie podoba w tym wątku, czy ktoś Ci działa na nerwy, to tu nie musisz włazić i tyle.
Robisz ze mnie taaaaką straszną okrutną babę, bo się przefarbowała, a biedaczek teraz musi taką znosić
Zluzuj trochę!
Stary 2014-01-31, 13:57   #119
201708160922
Konto usunięte

Tez jestem zdziwiona. A takie pieniactwo jest mega smieszne.

Stary 2014-01-31, 14:39   #120
201607111040
Konto usunięte

Jak zakłada się wątek w którym wrzuca się jeszcze zdjęcie trzeba liczyć się z krytyką. Wydaje mi się że ty założylaś ten wątek, aby nałapać pozytywnych opinii, ale to nie wyszło.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości