|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja się urodziłam podobno w największe upały, moja mama mówiła, ze nie czula sie jakos specjalnie zle a puchła w obu ciążach - również z siostrą co sie w zimie urodziła ![]() ![]() ![]() Moje nastroje są niby normalne ale inne hehe, wciąż myślę o dzidzi, jestem monotematyczna, wzruszam się łatwo - płaczę i ze szcześcia i jak coś przeczytalam złego, czy dobrego np. jak czytam podpis pod nickiem AGnesD to ze wzruszenia zawsze łezkę uronię ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Z zakupami macie racje II trymestr to chyba jest ten moment ![]() ![]() Cytat:
![]() Aaaa dziewczyny piszcie o tym jak sie ktoras dobrze czuje, to podnosi na duchu ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-01-31 o 13:26 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A mogłabyś przypomnieć jaki miałaś wynik tego TSH. Bo nie umiem odnaleźć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2133 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Zgadza sie ale pewnych rzeczy chce zobaczyć a przez internet nie da się np wózek chcę przetestować czy zmieści się do bagażnika ( a nie mam zbyt dużego przez kratkę ) czy jest lekki jak się składa . Wiele rzeczy można pooglądać spisać i wtedy można zamówić .
![]() |
#2134 |
Zakorzenienie
|
My na pewno nie tylko będziemy się rozglądać wcześniej ale już będziemy wszystko wcześniej kupować
![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj jak byłam w lumpku to już chciałam kupić taki śliczny tyci mały biały sweterek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2135 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przez to że tak dobrze się czuję to tak mało się odzywam. Zawsze jak mam wolną chwilę to zaglądam co słychać u Was. Jeśli widzę że u któreś dzieje się coś niedobrego to sprawdzam jak sprawy się mają i każdej życzę by problemy się nie pojawiały... tylko że nie mam co napisać, jakie ja mam dawać rady skoro jest to moja pierwsza ciąża i tylko mogę sobie wyobrazić jak się czujecie. W taj chwili więcej mogłabym się udzielać na jakimś forum remontowo-wykończeniowym bo to zajmuje mnie teraz najbardziej. Jeśli chodzi o ciąże to co chwilę oglądam swój coraz większy brzuch w lustrze żeby przypomnieć sobie że w niej jestem, bo naprawdę nieraz trudno mi uwierzyć. Pewnie teraz będziecie mnie wyzywać ale przez to że tak dobrze się czuję trochę wkręcam sobie że może nie wszystko jest dobrze. Wiem że to głupie tyle że ja już byłam wcześniej dwa razy w ciąży i za każdym razem nie miałam żadnych objawów a ciąże te skończyły się zabiegiem w 9 tygodniu. Po tych dwóch razach myślałam że jak już zajdę w prawidłową ciąże i będzie dzidziuś z bijącym serduszkiem to będę się czuła jakoś inaczej lub miała jakieś objawy... a tu nic z tego... widocznie tak u mnie jest że czuję się w ciąży dobrze, ale nie zmienia to faktu że z niecierpliwością wyczekuję kolejnego usg żeby przekonać się że wszystko jest Ok. Nie mogę się już doczekać kiedy poczuję ruchy bo może to mnie jakoś uspokoi, a najbardziej to chciałabym już urodzić i mieć to upragnione dziecko obok siebie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszystkie powinnyśmy się dobrze czuć a ciąża powinna być przyjemnością ![]() Edytowane przez M_aria Czas edycji: 2014-01-31 o 14:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-01-31 o 14:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Rozeznanie
|
a mi Prenalen smakował
![]() Wole nie myśleć co będzie w trzecim trymestrze ![]()
![]() |
#2138 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2140 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() na szczescie teraz juz lepiej wiec moze te poranne niedogodnosci to tak "na pozegnanie" i juz wiecej nie bede wymiotowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też czekam na te regularne ruchy. Mój synek odkąd się uaktywnił w 18tc do samego porodu nie dał mi się martwić brakiem ruchów. Non stop się wiercił. bardzo mnie to uspokajało ![]() Cytat:
![]() Ja chciałam coś kupić na wyprzedażach dla dziewczynki ale nic mi się nie podobało. za dużo różu było ![]() Cytat:
![]() ![]() Po Twoich przejściach jednak pewnie sama wyczekiwałabym mdłości ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2142 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-01-31 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
My dostaliśmy z USA sporo ubranek firmy Carter's. Były używane, po 2 dzieci, jestem zachwycona ich jakością. Niestety w Polsce kosztują majątek. ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jakościowo dobre według mnie muszą być właśnie wózek, fotelik samochodowy, pieluchy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cześć dziewczyny!
Widzę, że produkujecie jak szalone, starałam się trochę podczytywać, ale mam duuuuże zaległości, będę musiała nadrobic ![]() Tak na szybko, póki dziecię spi bo zaraz muszę przystąpić do robienia zupki, chciałam dac znac, że ostanio miałam wizytę w maternity hospital, od razu z testem na krzywą cukrowa i usg (niestety najzwyklejszym, nic praktycznie nie było widać, poziom szczegółowości marny) i zeszło mi na tym pół dnia. Ręce całe pokłute z wielkim siniakiem, bo nieumiejetnie się wkłuwali a próbek do pobrania było duzo (same 3 tylko na cukier). Ze skanu wyszło, ze jestem w 12 tyg czyli teraz już prawie 13, i termin oszacowali na 12.08, czyli tu mała zmiana. Zadziwiajace, że nie zmienili mi zapisu w karcie. Babka, nie wiem czy ginekolog, ale na pewno asystentka ginekologa który prowadzi moja ciazę, z tym, że ja na oczy go nie widziałam, stwierdziła, że przeciez i tak mozna urodzić +/- 2 tyg, z tym, że tu zgodnie z przepisami biorą na wywołanie juz tydzien po terminie, więc się denerwuje, jeśli wezmą mnie tydzień po 1.08...Czy Wam dziewczyny jeśli usg pokazuje inny wiek ciazowy, wpisują ten wynik jako wyznacznik w kartę czy pozostają przy starym??? Dopytywałam o to pare razy i babka mnie zbywała. Tak samo, jak pytałam o połówkowe czy genetyczne, zero odezwu jakby głucha była, tylko cały czas powtarzała że w 28/32 tc będzie usg dla zobaczenia, jak dziecko urosło, czyli po prostu waga i wymiar płodu. A kolejna wizyta w maternity hospital za....16 tygodni! Jestem zła i rozczarowana ich podejściem ![]() A inna kwestia, to ciagle boli mnie gardło, już od kilku tyg czyli od czasu grudniowej infekcji. Nie mam goraczki, gardło wygląda normalnie, wyniki krwi sa ok. Jeszcze czekam na wymaz, będzie za kilka dni. Bardzo dziwne, nie wiem co może byc przyczyna i lekarz tez nie wie, bo nie mam temperatury, powiekszonych węzłów itp a antybiotyk nic mi nie pomógł...Czy winna może byc drastycznie przesuszona śluzówka w ciazy? Miala któraś z Was coś takiego? A, i za 4 tyg przyjeżdza do nas teściowa z wizyta.... Nadrobię Was wieczorem, a wkleję jeszcze linki do ćwiczeń, które robiłam w poprzedniej ciaży! http://www.youtube.com/watch?v=8M7X73qN-b0 http://www.youtube.com/watch?v=UXJmt7GnD3Q http://www.youtube.com/watch?v=0bLByQM7dwU http://www.youtube.com/watch?v=870pVzYu8Ew http://www.youtube.com/watch?v=ysJ2tbcfbdQ http://www.youtube.com/watch?v=jTQvWN23xt0 http://www.youtube.com/watch?v=5wENAGVyLhE Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-01-31 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 | ||||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Zgadzam się z Tobą Zuken, ze rzeczy typu wózek, fotelik powinny być obowiazkowo dobrej jakości, gdyz służą na długo a dochodzi też kwestia bezpieczeństwa dziecka, tu nie da rady iść na kompromis. Ja będę uzytkować wózek po pierwszym dziecku, mamy go od nowości i uzywamy już 2 lata a jest dalej doskonały (poza koszem na zakupy pod wózkiem który jest beznadziejny, czego nie wzięłam pod uwagę wcześniej). Co do pieluch, nie muszą być wcale z półki premium, wiele moich znajomych zachwalało gorąco dadę, porównując te pieluszki z pampersami. Zresztą i same pampersy są rożne, wypróbowałam wszystkie i niektóre przeciekały notorycznie. A co do ciuszków, dodam od siebie że wszyscy mi to w kółlo powtarzali, a moje dziecko urodziło się drobne i zreszta takie jest do dzisaj, takie geny po prostu,i wcale nie rosło jak szalone, bardzo duuuużo czasu upłynęło, zanim przestała sie topic w rozmiarze 56 a nawet i 54 był za duży, bo miałam kilka sztuk, co tez sądzę wpływało na wygodę dziecka (moje należy do kategorii ruchliwe już od urodzenia ![]() Do zabawy zamiast tony zabawek poleciłabym matę edukacyjną, u nas bardzo się sprawdziła, i była też super do przewrotów, do leżenia na brzuszku praktycznie od początku użytkowałam do ok 6 m, bo wtedy zaczęło się pełzanie i rozwalanie maty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-01-31 o 16:15 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi dzisiaj moj napisal ze ma meldunek juz ponad 8 lat ale mi chyba tak bardzo na tym obywatelstwie nie zalezy, gdybym miala zadecydowac o tylko jednym wybralabym polskie dla malenstwa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Raczkowanie
|
ja też będę mieć ciuszki od rodziny - zbieranina od wszystkich, tyle, że każda miała córkę
![]()
#2154 |
Zadomowienie
|
Optymistka a u mnie własnie jest odwrotnie ;P wszystkie koleżanki już mają małe szkraby :P i zawsze mowiły ze ja tez powinnam miec bo fajna mamuska bym byla hahah
![]() zuken, czemu nie kupiłaś :P mały sweterek ... słodko brzmi ![]() popieram fakt by już przy 2 trymestrze się rozglądac za ciuszkami itd ![]() ![]()
![]() |
#2155 |
Rozeznanie
|
a ja dzisiaj zle wieści dostałam, wracam z pracy a tu list od poloznej a w nim recepta i wiadomość ze moje wyniki moczu sa niezbyt dobre i ze mam zarzywac tabletki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Zadomowienie
|
też mam od wujka ciuszki po dzieciach :P leżą i czekają na mnie, a raczej na maleństwo
![]()
![]() |
#2157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- ale i tak myślę ze poczekam do 20 tyg bo może wtedy poznam pleć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny/
Czytam na bieżąco, chociaż nie udzielam się. Mam jakiś spadek nastroju i zrobiłam się płaczliwa - zwalam na hormony. Co najważniejsze jestem po usg genetycznym..i wszystko jest w porządku. Tylko wg ostatniej miesiączki jestem w 12 t 6 dz, a wg usg 13t 6 dz a termin na 2 sierpnia. To który termin jest ważniejszy. Moja córcia urodziła się wg OM 2 dni po terminie z USG. Najważniejsze, że dziecko zdrowe. Lekarz miły ale strasznie małomówny i następnym razem pójdę do kogoś innego. Na pytanie o płeć powiedział, że jeszcze za wcześnie. I badnie było przez brzuch, bo siedziała moja córeczka i tż. Oboje zachwyceni, wiedzieli więcej ode mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawiam się jak to będzie, ale rzeczywiście chyba pójdę Niunia za Twoim przykładem i zacznę myśleć pozytywnie, bo w końcu poród latem też ma swoje plusy ![]() ![]() no i można szybko wyjść z maluszkiem na spacer ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale jak będzie chłopak- to czeka mnie prawdziwy szał zakupów jeśli chodzi o ciuszki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam dolegliwości niby czuje ze cialo sie troche zmienia ale dopoki nie zobacze na USG maleństwa ![]() ![]() ![]() ![]() Czuje sie roznie, choc zazwyczaj tak jakby mnie tir rozjechał co nie przeszkadza mi cieszyc sie ciążą. Mdłości wytłumaczyłam sobie jako refluks który się nasilił, zmęczenie itp wyczerpaniem organizmu po chorobach wiec ciąża to tylko same super aspekty, cieszę się nią ile się da ![]() ![]() ![]() zachwalacie a ja coraz bardziej doczekac sie nie moge ![]() To nie mysl ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.