|
|
#1111 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXX
Ja mogłabym założyć, tylko pasowałoby jakiś fajny tytulik wymyślić
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1112 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1113 |
|
Marudziara
|
Chciałoby się wątek
Te co gadają i exów w zadku mają
|
#1114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do tego masz do kogo jechac, super.
|
|
|
#1115 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1116 |
|
Raczkowanie
|
Też popieram taki tytuł!
![]() a to coś dla nas wszystkich: W książce pisze pan o błędach, które uniemożliwiają nam zaangażowanie się w związek lub znalezienie odpowiedniego partnera. Mógłby pan o nich opowiedzieć? - Po pierwsze, przyciągają cię nieodpowiedni mężczyźni. Najczęściej jeden i ten sam model. Na przykład zakochujesz się tylko w żonatych, typach spod ciemnej gwiazdy, facetach z powikłaną przeszłością i jeszcze bardziej poplątaną psychiką. - Po drugie, jesteś zbyt zachłanna. Nie masz cierpliwości, by czekać, aż związek się rozwinie. Piszesz, wysyłasz kilka razy dziennie sms-y i maile, chcesz, by na trzeciej randce on poznał cię z rodziną i przyjaciółmi, zbyt szybko decydujesz się na seks. - Po trzecie, masz skłonność do dramatyzowania. Reagujesz w sposób przesadny, interesuje cię mówienie tylko o tobie, żaden inny temat nie zajmuje na dłużej twojej uwagi. - Po czwarte, myślami nadal tkwisz w związku, który już się skończył. Utrzymujesz kontakt z byłym partnerem czy mężem i ciągle angażujesz się w problemy, z powodu których tamta relacja się rozpadła. - Po piąte, masz negatywne nastawienie. Czyli na przykład uważam, że nigdy nikogo nie znajdę? - Dokładnie. Jesteś przekonana, że miłość jest nie dla ciebie, a to działa na zasadzie samospełniającej się przepowiedni. - Po szóste, jesteś władcza. Mówisz ludziom - w tym mężczyznom, z którymi się widujesz - co mają robić, dajesz im instrukcje i generalnie jesteś w każdej dziedzinie bardziej kompetentna niż oni. - Po siódme, masz toksycznych przyjaciół. Albo takich, którzy zaniżają twoją samoocenę, zamiast ją podnosić, albo takich, którzy prowadzą bardzo luźny tryb życia, z imprezami, alkoholem i niezobowiązującym seksem włącznie. W takim kręgu trudno znaleźć kogoś na stałe. - Po ósme, za dużo pracujesz. Twoje myśli krążą wokół firmy dwadzieścia cztery godziny na dobę, więc odwołujesz spotkania ze znajomymi i nie masz czasu na randki.
Edytowane przez pielegniareczka Czas edycji: 2014-01-31 o 17:50 |
|
|
|
#1117 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1118 |
|
Wtajemniczenie
|
a o mnie chyba nr 5 i 8
|
|
#1119 |
|
Zadomowienie
|
Strasznie mi się wkręciła ta piosenka http://www.youtube.com/watch?v=F4JFvT00_aw
i tekst Co prawda dołuje mnie ale nie moge przestać tego słuchać! "Jeśli szukasz miłości Wiedz, że miłość już tu nie mieszka On odszedł i zabrał ze sobą moje serce" |
|
|
|
#1120 |
|
Raczkowanie
|
Jakiś czas temu pisałam na tym wątku o moich problemach z TŻ i obiecałam, że dam znac jak tak. Na dziś dzień jest ok, zrobiliśmy małą przerwę, każdy pomyślał czego oczekuje i dalej ze sobą jesteśmy. Mam nadzieje że dalej tak będzie.
|
|
#1121 |
|
Raczkowanie
|
co tu taka cisza?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1122 |
|
Zadomowienie
|
Wszyskie pewnie gdzieś powychodziły... I dobrze, niech się bawią
![]() Ja mam dzisiaj doła Nie płakałam ale strasznie mi czegoś brak... hmm a raczej kogoś...
|
|
|
|
#1123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też siedze w domu i użalam sie nad soba Chociaz w sumie w tej chwili jest całkiem niezle, nawet specjalnie o exie nie mysle ale u mnie czym pozniejsza godzina tym gorzej takze jeszcze doczekam sie doła dzisiaj ![]() Marze o dniu, w którym nie pomyslałabym nawet przez chwile o exie ale wiem, że jeszcze sobie poczekam i to długo ![]() |
|
|
|
|
#1124 |
|
Zadomowienie
|
ja siedzę w domu i sprzątam :P
też jakiś smuteczek mnie ogarnął dzisiaj, pomyślałam o tym, że w sumie był taki zimny i niemiły przy tym jak przekazywał mi swoją decyzję i na tym ostatnim spotkaniu przy oddawaniu rzeczy:/ ale po co ja o tym myślę w ogóle? do doopy :/
|
|
#1125 |
|
Marudziara
|
Mnie dziś złapał smutek ... właściwie mam jakieś dziwne poczucie winy, że to ja zawiniłam
Może zbyt bardzo chciałam deklaracji może przeze mnie się popsuło ...Siedzę i ryczę
|
#1126 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj płakałam rano. Teraz mi smutno.
A telewizja reklamuje co chwile jakieś filmy o miłości to przez walentynki. Niech już minie tydzień po nich
|
|
|
|
#1127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie myslenie jest bez sensu ! Gdyby mu zalezało na Tobie i na Was to nie musialabys oczekiwac deklaracji bo one by były. On po prostu jest jeszcze niedojrzałym dzieciakiem, ktoremu chce sie jeszcze poszaleć i jakabys nie była to by sie skonczyło tak samo bo wina nie lezy w Tobie i nawet tak nie mysl |
|
|
|
|
#1128 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet jak mam dobry humor to i tak o nim myśle. Nie jaki jest wspaniały i mi go brak ale jakim jest dupkiem i jeszcze mu pokaże. No ale dalej myśle... A chciałbym tak po prostu wyrzucić go z głowy... tak jakby nie istniał ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1129 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie to jest jakis obłed ! albo własnie mysle, że na 100% za pare miesięcy gorzko pożałuje a wtedy ja nie bede chciała go znac a za godzine mysle, że dlaczego niby miałby załowac skoro na koncu nawytykał mi jak mu zle ze mna bo jestem za mało szalona i nie lubie sie wygłupiac przy ludziach. Mysle jaki jest beznadziejny i ze tak naprawde to skonczony dupek bo porzadny facet by w taki sposob nie zakonczyl i niech smazy sie w piekle a za godzine, ze juz nie znajde takiego co bedzie potrafil mnie tak rozbawic i wyobrazam sobie jak staje w moich drzwiach i jest happy end ...Gdyby ex znal moje mysli uznałby mnie za skonczoną wariatke
Edytowane przez Alexi_ Czas edycji: 2014-01-31 o 20:48 |
|
|
|
|
#1130 |
|
Rozeznanie
|
Ja już przestałam płakać za exem i robię duże postępy. Nieraz o nim myślę, ale z tym nic nie zrobię.
Okropnie się czuję! Coś mnie chyba znowu zbiera, jakieś choróbsko czy cuś... |
|
|
|
#1131 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dobrze, że święta już były. Edytowane przez Roar55 Czas edycji: 2014-01-31 o 20:54 |
|
|
|
|
#1132 |
|
Raczkowanie
|
Ja siedzę w domu, kupiłam sobie step do aerobiku, robiłam godzinę plus mel b i po prostu się tak zawzięłam, że będę w wakacje królową plaży
![]() Lanari, życie singla nie jest okropne:P Tylko nie poznałaś może go jeszcze z tej lepszej strony. Jest tak naprawdę o tyle fajne, że wciąż trudno mi się do kogoś przekonać, żeby zrezygnować ze swojego życia i jak już w końcu ktoś się pojawia, kogo lubię, to wtedy dostaję na łeb:P Ale tak to jestem sobie sterem, żeglarzem, okrętem, robię co chcę robić i z kim Życie singla nie jest okrutne.No i dziewczyny, co wy się tak martwicie tymi walentynkami, co wam po pluszowych misiach? To tak jakby się martwić, że jest dzień babci, a wy nie jesteście babciami. Niby święto zakochanych, nie ma pary, trudno, może za rok Walentynki to nie jest jakis wielki wyznacznik życiowy. Ja sobie planuję go spędzić w pracy, a wieczorem z okazji wielkiej miłości, którą próbuję póki co obdarzyć siebie, zrobię sobie jakiś mega prezent <3
Królewna z drewna Edytowane przez durnababa Czas edycji: 2014-01-31 o 21:02 |
|
|
|
#1133 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1134 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie,że jesteście.Przychodzę do domu i wiem,że mogę tu napisać.
Wróciłam z siłowni i podobnie jak Wam jest mi ogromnie smutno i przykro. Przejeżdżałam obok jego nowej dziewczyny osiedla i łzy miałam w oczach,bo pomyślałam,że teraz jest tutaj codziennie z nią.Cholera nie mogę nadal w to uwierzyć... kiedy to minie.. i znalazłam w telefonie notatkę z 15 kwietnia rok temu: P. powiedział,że chce spędzić ze mną resztę życia.Widać...
|
|
|
|
#1135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1136 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niech sobie ludzie żyją szczęśliwie, ale na co to pokazywać mi? Wkurza mnie ich szczęście ![]() Cytat:
Nie założyłyście wątku? W którym byśmy się lepiej poznawały od NIE-EKSowej strony?
|
|
#1137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj kochana każda z nas tu miała byc już zoną, matka ich dzieci i nie wiem kim jeszcze Mi nawet dzien przed zerwaniem opowiadał jakim to jestem jego ''stadem'' i zawsze będe w jego sercu Oni tak juz mają, niestety zazwyczaj nie warto wierzyc w te piekne słowa
|
|
|
|
|
#1138 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i też już nigdy z nim nie będę..najgorzej jest pogodzić się z tą rzeczywistością i zacząć doceniać to co się ma,ja nie potrafię---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1139 |
|
Raczkowanie
|
Moje związki to sa właśnie niezwiązki takie, w sumie nie wiadomo co w ogóle, w wielu przypadkach, bo nie mogę zrezygnować z tego mojego stanu odosobnienia. Powiem, że singlom jest tak, że jak chcę iśc do kina, to idę na co tam sobie chcę. Jak sie spotykałam z takim Bartkiem, to musiałam o to boje toczyć, bo ja nie lubię filmów akcji, a płaciłam i tak za siebie.
Jak chcę wyjść na randkę z jakimś facetem albo się umówić, to sobie idę, w związku nie ma szans. Jak się chcę przytulić, mam kota, mam przyjaciół. Jak chcę spędzić z kimś czas, to wybieram z kim albo spędzam ze sobą I tak jak chcę. Bycie singlem nie jest wielką krzywdą, a na pewno jest mniejszą krzywdą niż bycie z kimś, komu nie zależy albo w związku, który nie daje szczęścia i satysfakcji.Jedyny chyba minus to jest takie poczucie, że nie ejstem dla nikogo najwazniejsza i wiecie co, jestem dla rodziców. A teraz jestem na etapie tłumaczenia sobie, że jestem najważniejsza dla siebie. I że będę ze sobą do samej śmierci, więc lepiej, żebym była dla siebie dobra;P A bycie dobrą dla siebie, to niewiązanie się z facetami, którzy nie są tacy dla mnie:P W walentynki czcić będę miłość własną i może z zaskoczenia kupię sobie na przykład kolczyki. A na pewno będę w moim guście;P (kolejny plus)
|
#1140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Vaineth miała założyć wątek nowy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

Tylko nie znam się na tym zakładaniu 

Nawet jak mam dobry humor to i tak o nim myśle. Nie jaki jest wspaniały i mi go brak ale jakim jest dupkiem i jeszcze mu pokaże. No ale dalej myśle... A chciałbym tak po prostu wyrzucić go z głowy... tak jakby nie istniał