Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-31, 22:29   #1591
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Tlumaczyla mi ze odciagajac mozna cos trwale naderwac czego nieda sie naprawic tak krotkim zabiegiem jak przy stulejce w wieku dzieciecym.

Ja lekko odciagam i myje.

Szczerze u niemowlakow niemam pojecia jak to powinno wygladac ..
Eda jest pod obserwacją chirurga, który kazał nie odciągać, tylko lekko naciągać tyle, żeby umyć. Na razie czekamy, nie wiadomo, czy zabieg będzie konieczny. W każdym razie specjalista kazał nie odciągać nawet i 2-latka, u mniejszych chłopców definitywnie nie odciągać.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 22:29   #1592
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

widzę, że TZ dobrze robi, bo tak lekarka mówiła i na tej stronce tez jest napisane, że odciągać żeby było widać "dziurkę"

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 22:30   #1593
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Bajka a to, że się goli to co oznacza? ja lubię jak mój ma zarost

i jaki fotelik wybrałaś? my tez raczej weźmiemy ten tyłem do kierunku jazdy

czy banan nie byl wymowny?

co do fotelikow mysle nad tymi
http://www.osiemgwiazdek.pl/axkid-kidzofix.html
http://www.osiemgwiazdek.pl/axkid-kidzone.html
http://www.osiemgwiazdek.pl/britax-max-way.html
http://www.osiemgwiazdek.pl/romer-max-fix.html

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Przeca nie napisała gdzie się goli

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
na twarzy

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Niby która to powściągliwa i ponura?
Amelka

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Trzeba było film krecic i nam puscic
nagralam, ale sama koncowke niestety.

Cytat:
Dziewczyny, dziś rano zauważyłam, że po szczepieniu wczorajszym Julek ma takie czerwonawe zgrubienie na rączce, tak jakby wyżej niż wkłucie Temp. nie ma, rączką rusza normalnie. Chyba to nic złego?
Amelka miala tak po ktoryms z pierwszych szczepien. generalnie ostatnio przeczytalam ze jest to reakcja poszczepienna. zlazlo nam to dopiero chwile przed nastepnym szczepieniem, tzn zgrubienie, bo czerwone przestalo byc chyba na drugi dzien. my mielismy na nozce.

Cytat:
Matal - gratki za zabka

Mnie tylko w tym foteliku tylem zastanawia co z nogami.. mam wizje ze w przypadku kraksy sie polamia..
lepsze polamane nogi niz kregoslup.

kazda z nas zdecyduje jak uwaza

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Zdania są podzielone.
Znajomych córka miała synechię i zabieg. Dziś ma 8 lat i traumę przed każdym siusianiem. Zabieg w wieku 3 lub 4 lat, nie pamiętam. Nie wiem sama co gorsze
A powiedz co złego może z tego wyniknąć? Tzn. z odciągania.
Blanka tez miala, ale na szczescie w pore zauwazylam i udalo sie samym linomagiem je rozkleic, obylo sie bez wizyt u gina i bezdusznego rozdzierania warg
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 22:31   #1594
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hej

litości przez cały dzień tyle naprodukowałyście że nie nadrobię, przepraszam, ale młody po szczepieniu mega maruda
Dzisiaj mieliśmy szczepienie i kardiologa i tak: przez tydzień Hubi przybył 200 g i teraz waży 6620 g i ma 62 cm troszkę popłakał po wkłuciu, ale wzięłam go do cyca i usnął. U kardiologa pani doktro szmerów nie słyszy, aż 5 maja echo serca... i zobaczymy czy otwór Botala się domknął...

tż grzeczniutki dzisiaj chodzi, w nocy przylazł na górę i dostał kopa na rozpęd...
i mam nadzieję ze z serduszkiem Bartka będzie wszystko w porządku

Cytat:

Rusałko, Kasiuni_a pytałyscie o refluks. Miłosz ulewa praktycznie po każdym posiłku. Nie są to duże ilości ale jednak. Czasem pewnie coś mu się cofnie co nie wypłynie a to może prowadzić np. do zapalenia oskrzeli, płuc, krtani. Pomyślimy co z tym zrobić ale na razie niech wydobrzeje.
mam nadzieję ze wszytsko o każe się w porządku

ehh co za dzień
mały nie zassał porządnie piersi (normalnie je min. 10-15 min, dzis może z 1 minutkę, i czuję ze tylko pokarm pierwszej fazy zszedł ewentualnie) od godz. 11.00/ Teraz uśpiłam go na rękach w akompaniamencie rozdzierającego płaczu
juz czasem sił brakuje nie mam pomysłu co moze być przyczyną

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 22:35   #1595
matallewar
Zakorzenienie

bajka nadal mam mieszane uczucia, ale zasiałaś w mojej głowie ziarno wątpliwości w kwestii fotelików Teraz będę 3/4 dnia poświęcać na dowiedzenie się więcej

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Pomijając kwestię bezpieczeństwa, to właśnie wyczytałam, że Britax Multitech jest wygodny, z dużą regulacją i duży Nie wiem, czy brałaś go pod uwagę, ale może Ci się to przyda.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 22:35   #1596
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
widzę, że TZ dobrze robi, bo tak lekarka mówiła i na tej stronce tez jest napisane, że odciągać żeby było widać "dziurkę"
my też dokładnie tak robimy

Lecę spać. Dobranoc

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 22:37   #1597
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Może gorąco jej było albo niewygodnie?
Goraco raczej nie, bo dzien wczesniej tak samo byla ubrana i ladnie spala, moze niewygodnie - chociaz juz jakis czas chodzilysmy, nie wiem, ale mam nadzieje ze sie nie powtorzy, bo masakra.

A pozniej przyszla mojej mamy kolezanka i na nia nakrzyczala az zaluje ze nie mam tego nagranego, ale wygladalo to tak jakby ja ochrzanila za cos a pozniej juz sie usmiechala i gadala jakies dziwne humory miala dzisiaj. No coz, kobieta zmienna jest

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Też mam taką wizję. Ale w zasadzie lepsze połamane nogi niż uszkodzony kręgosłup
Z pewnością cena nie powinna być tu wyznacznikiem, bo na bezpieczeństwo wg mnie nigdy nie powinno zabraknąć kasy, nawet jeśli trzeba wziąć na to kredyt
Ja chyba się mocno zakręcę w temacie, tylko jakoś źródła internetowe mnie nie przekonują i w ogóle to jest to coś nowego w PL, więc normalne, że większość ma mieszane uczucia
To samo sobie pomyslalam. Mnie ogolnie przekonaly filmiki z tego bloga od bajki - bo tam widac jak sie zachowuje cialo dziecka w obu przypadkach. Ale chetnie poznam minusy tych fotelikow.

Zobaczylam w gazecie zdjecie noworodka i moja malutka juz taka duza jest

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 22:41   #1598
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Blanka tez miala, ale na szczescie w pore zauwazylam i udalo sie samym linomagiem je rozkleic, obylo sie bez wizyt u gina i bezdusznego rozdzierania warg
Miałyście szczęscie.

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
mam nadzieję ze wszytsko o każe się w porządku

ehh co za dzień
mały nie zassał porządnie piersi (normalnie je min. 10-15 min, dzis może z 1 minutkę, i czuję ze tylko pokarm pierwszej fazy zszedł ewentualnie) od godz. 11.00/ Teraz uśpiłam go na rękach w akompaniamencie rozdzierającego płaczu
juz czasem sił brakuje nie mam pomysłu co moze być przyczyną

Mój mi znów zbyt intensywnie ssał prawą pierś i tak mnie boli, że myślałam, że zwariuję.

Madziuchna, ja po szczepieniu zawsze przykładałam gazę nasączoną sodą oczyszczoną, żeby uniknąć tego.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 22:42   #1599
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Sluchajcie. Moje dziecko od kiedy je sloiczki ma jakos lepsza przemiane materii.Wczesniej robil jedna kupe dziennie, czasami 2, a teraz 2 to standard, nawet 3-4 sie zdarzaja.U was tez tak jest?
U nas podobnie. Wcześniej robił jedną dziennie, czasem jedną na dwa dni. A teraz 3 to taki standard. Dziś 4 zrobił.
Stary 2014-01-31, 22:43   #1600
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
I jak się czujesz po zabiegu?
lepiej niz myslalam, gorzej niż bym chciała. tak skrótowo bardzo
Stary 2014-01-31, 22:44   #1601
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Zrobilam zdjecia okolicy ale cos nie moge zaladowac

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Ładnie tam u Ciebie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Ładne tempo tu ostatnio
Moje dziecko jest dziś kochane! Nawet pozwolił mi upiec tartę jabłkową i posprzątać chatę na błysk
Zobaczymy czy mu tak zostanie do wieczora

tarta

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
bez mojej wiedzy kupił playstation normalnie chyba się w głowę uderzył i coś mu się poprzestawiało bo ja tu żałuję sobie na ciuchy kosmetyki itp żeby młodemu odłożyć większą sumkę a ten pajac taki numer wywija nie dość że wiecznie albo jest w pracy albo zmęczony to teraz jeszcze będzie na playu grał i Wikuś ojca długo nie zobaczy a ja się zajadę ogarniając dom, psa, Wika, zakupy, rachunki i cała resztę Jeszcze może jakby ze mną pogadał to było by inaczej ale wyciąganie kasy bez mojej wiedzy to już przegięcie. Raz w ciągu naszego mieszkania zarządzał domową kasą to tak rządził, że od matki w połowie miesiąca pożyczałam na rachunki ehh uduszę gada jak wróci

o ja!!ale go poniosło ubiłabym

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Hej
Chciałam Wam tylko napisać ze zaryzykowalam z tym krzesełkiem do karmienia i przyszło dobre i nie zepsute itd widziałam tylko na zdjęciu MMS bo jestem u rodziców i kazałam tz złożyć i mi wysłać zdjęcie także bardzo się ciesze buziaki miłego weekendu

no to super, że wszystko ok

Cytat:
Encia ma ząbka!!!!

brawo!!!!

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Czytam i śpiewam mu po angielsku
.

Co do aktu póki co mamy tylko angielski

No właśnie!

Nie mam tu Asdy

My już w domu. Dziękujemy za kciuki!
To był KOSZMAR. Nigdy nigdy nigdy więcej. Wpierw spóźnił się pociąg 40minut, po 20 minutach drogi nieplanowana przesiadka. Mały większość drogi marudzil a na końcu tak płakał że łzy mu leciały jak grochy. Okropnie. Na miejscu padało jak cholera, polamał nam wiatr parasol i ogólnie..masakra. W konsulacie na szczęście poszło sprawnie. Później czekaliśmy ponad godzinę na powrotny, mały w sumie spał w nosidełku, niestety odpatrzyła mu się faldka na nodze biedny był taki zmęczony. Jak już wracaliśmy trochę płakał ale później mu szeptałam tiru riru do ucha i był w miarę spokojny.. jak wracaliśmy już z peronu do domu to oczywiście też padało. W domu od razu inne dziecko. Widać było że się cieszył że już jest spokój. TŻ go sto razy przepraszał że się tyle musiał męczyć. Teraz śpi jak wstanie to kąpiel i może znów zaśnie. Ech to tyle.
Teraz proszę o kciuki żeby mi się dziecko nie rozchorowało

oj biedaczek się troszkę nameczyl. Oczywiście kciuki są

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hej

litości przez cały dzień tyle naprodukowałyście że nie nadrobię, przepraszam, ale młody po szczepieniu mega maruda
Dzisiaj mieliśmy szczepienie i kardiologa i tak: przez tydzień Hubi przybył 200 g i teraz waży 6620 g i ma 62 cm troszkę popłakał po wkłuciu, ale wzięłam go do cyca i usnął. U kardiologa pani doktro szmerów nie słyszy, aż 5 maja echo serca... i zobaczymy czy otwór Botala się domknął...

tż grzeczniutki dzisiaj chodzi, w nocy przylazł na górę i dostał kopa na rozpęd...

Cieszę się, że wizyta udana no i że Tż grzeczny

Yyyyyy ktoś mi kiedyś o tym mówił, ale wierzyć mi się nie chciało... A jednak to prawda....

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 22:48   #1602
kahunia
Zadomowienie

O nogach w fotelikach rwf:
http://foteliki-pod-lupa.pl/foteliki...umany-problem/
http://fotelik.info/pl/news/Ochrona_...jazdy,226.html

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 22:49   #1603
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
ja-ika nawet mi nie mów ja po nim myślałam, że się wścieknę, później okazało się, że ma aloes aja mam alergię
hehe no to pewnie Cię mrowiło
Stary 2014-01-31, 22:50   #1604
inwersja
dryfuję słowami

na dobranoc mój Alvaro
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_2014-01-30-20-04-09.jpg (40,9 KB, 41 załadowań)
Stary 2014-01-31, 22:55   #1605
kaska87
Zakorzenienie

a ja się poryczałam, natknęłam się na opis porodu tej mamusi, której dzidziuś umarł przed porodem takie rzeczy nie powinny się dziać

Stary 2014-01-31, 22:56   #1606
jo_asiek
Zadomowienie

A tak w ogóle to od kilku dni moje dziecko jest jakieś inne... Rzadziej je, wypluwa cyca jak się naje (wcześniej tego w ogóle nie robił - jadł dopóki mu nie zabrałam albo nie zasnął), szybciej się męczy w ciągu dnia i zdecydowanie więcej śpi (fakt, że trochę niespokojnie, ale nawet 3 razy po około godzinie), okolo 17 po prostu pada i zasypia twardo na godzinę lub dwie, a po kąpieli nie chce cyca tylko sam zasypia przy dźwiękach konika morskiego w swoim lozeczku. Dziwne, że tak wszystko z dnia na dzień mu się pozmienialo, ale nie narzekam aha no i potwierdzam, ze sen napędza sen

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 22:58   #1607
kaska87
Zakorzenienie

ha! Tz ma od 20-go urlop

Stary 2014-01-31, 23:04   #1608
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
dostałam maila, że w h&m za zakupy powyżej 100zł rabat 20zł naciągają mnie jest już nowa kolekcja bejbowa?
A trzeba mieć jakiś kod? Czy wszyscy mają ten rabat?

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 23:06   #1609
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
A trzeba mieć jakiś kod? Czy wszyscy mają ten rabat?
chyba dla wszystkich- nie ma żadnego kodu ani nic

Stary 2014-01-31, 23:18   #1610
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
TZ odciąga małemu delikatnie napletek ja się boję
No właśnie ja kąpię i ja odciągam, ale chyba źle, bo jak wczoraj zrobił to TŻ to było inaczej widać, a ja mało nie zemdlałam

Cytat:
Madziuchna podobno odciagajac mozesz zrobic wiecej krzywdy ktorej sie niesa naprawic niz sam ewentualny zabieg. Tak mi pediatra mowila. Podobno najnowsze zalecenia mowia nie odciagac.
Jest tyle teorii, że głowa mnie już od nich boli

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
super

ja się w tej gemini tak rozhulałam, że na koniec patrzę, a tam 360 zł ale nawet mam żel intymny nawilżający
my przestaliśmy używać, bo stwierdziłam, że to może być przyczyna moich infekcji pęcherza - słodki żel jest pożywką dla bakterii

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
może zrób okład z sody jeśli do rana nie zejdzie?
od rana przykładam

Cytat:
Znalazłam artykuł taki o napletku http://parenting.pl/portal/napletek-u-niemowlaka.
Dzięki

Cytat:
Eda jest pod obserwacją chirurga, który kazał nie odciągać, tylko lekko naciągać tyle, żeby umyć. Na razie czekamy, nie wiadomo, czy zabieg będzie konieczny. W każdym razie specjalista kazał nie odciągać nawet i 2-latka, u mniejszych chłopców definitywnie nie odciągać.
No i ja tak robiłam Wychodzi, że za lekko, bo jak TŻ odciągnął, to było jeszcze widać to białe A ja myślałam, że siuś już umyty.

Cytat:
muszę jutro zbadać, czy dziurka jest

Cytat:
Amelka miala tak po ktoryms z pierwszych szczepien. generalnie ostatnio przeczytalam ze jest to reakcja poszczepienna. zlazlo nam to dopiero chwile przed nastepnym szczepieniem, tzn zgrubienie, bo czerwone przestalo byc chyba na drugi dzien. my mielismy na nozce.
oby u nas szybciej zeszło
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
na dobranoc mój Alvaro
sweet

Cytat:
a ja się poryczałam, natknęłam się na opis porodu tej mamusi, której dzidziuś umarł przed porodem takie rzeczy nie powinny się dziać
wrzuć link, lubię się katować

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 23:20   #1611
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
bajka nadal mam mieszane uczucia, ale zasiałaś w mojej głowie ziarno wątpliwości w kwestii fotelików Teraz będę 3/4 dnia poświęcać na dowiedzenie się więcej

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Pomijając kwestię bezpieczeństwa, to właśnie wyczytałam, że Britax Multitech jest wygodny, z dużą regulacją i duży Nie wiem, czy brałaś go pod uwagę, ale może Ci się to przyda.
tak patrzylam na niego, tez byl na liscie. w sumie to poki co teraz patrze na te ktore maja test plus.

wiecie co, udusze tz, normalnie mam ochote go natrzaskac nie wiem jak mozna byc tak zapatrzonym we wlasne racje nie przyjmujac zadnych innych argumentow. wczesniej nie mial nic przeciwko rwf a teraz kuzwa czepil sie tych nog jak rzep psiego ogona i jeszcze sie ze mna kloci :| normalnie wylazi z niego jego tatus powiedzialam ze jest beznadziejny bo mysli o pieprzonej tapicerce ktora mozna zabezpieczyc, a nie o bezpieczenstwie wlasnego dziecka, powiedzialam ze jesli cos sie stanie to bedzie jego wina to mi powiedzial ze mam sobie robic co chce, kupic, zamiast oszczedzac a on se kupi inny samochod WTF ja pytam no rozrypal mnie tym tekstem na lopaty. nie poznaje go normalnie.
a ze jestem menda zlosliwa... chcial rozlozyc wyro do spania, to mu powiedzialam ze magicznych slow zbraklo a ja na chamowe nie reaguje wiec jak to on wzial sobie koc i rypnal sie pod katem na kanapie i zasnal w 2 min
w takich momentach przypominam sobie ze ona ma chyba blad w metryce jesli chodzi o rok urodzenia. zenua.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-01-31, 23:24   #1612
kaska87
Zakorzenienie

Bajka i nici z ogolonej japy

Stary 2014-01-31, 23:27   #1613
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
a skąd wiesz, że to japę golił?

Stary 2014-01-31, 23:30   #1614
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

czarna fajnie ze masz kurs a nie myslalas by zaczac robic? chcoiaz 2 dzieci i studia i dom to raczej ciezko... ale przynamniej masz, najwyzej dorobisz szkolenie w nowosciach

mi dzisiaj sis zrobila, niestety jednolity kolor i na dlugosci jakiej mam, bo czeka na pedzle i bedziemy dzialac

teacherka super ze Zuzi juz dreny wyciagneli bedzie wszystko dobrze

Vea super ze wrocilas nie bylam w aquaparku ale kiedys widzialam i mi sie marza ale kasy brak

Papuga tarta

Endżi teraz to musisz sie w niej pokazac

Lula ale przygody,,,, eh

Matal gratki za ząbek

mój Ali jakis spiacy ostatnio, ide do niego bo tez padam

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 23:32   #1615
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
i juz do wyjazdu na bank bo oczywiscie jesli ja sie jutro nie odezwe to sie ksieciunio nie bedzie odzywal kolejne dni. sral go pies.

Cytat:
a skąd wiesz, że to japę golił?
noz pisalam ze paszcze golil :P
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-01-31, 23:40   #1616
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
i juz do wyjazdu na bank bo oczywiscie jesli ja sie jutro nie odezwe to sie ksieciunio nie bedzie odzywal kolejne dni. sral go pies.

noz pisalam ze paszcze golil :P
oj, nie doczytałam, że to o paszczę chodzi

Stary 2014-01-31, 23:44   #1617
bajka1807
Zakorzenienie

ide spac, tylko nie wiem jak, bo zajmuje mi pol kanapy i nie mam jak wyra rozlozyc

dobranoc
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-02-01, 02:54   #1618
dodinha
Wtajemniczenie

Dziewczyny ile powinno spać czteromiesieczne dziecko?Ze 12godzin na dobe?Martwię się,bo moje śpi może z osiem,albo i mniej.Nie wiem już sama co robić,gdzie szukać pomocy.Iść z nią do lekarza,bo to chyba nie jest normalne?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-01, 08:18   #1619
kaska87
Zakorzenienie

hej

wyspałam się mimo, że poszłam spać c 0 00:30 a wstałam o 7:30

Dodinha w sumie jeśli dziecku tyle snu wystarcza to chyba jest ok, nie wiem? mój śpi tak ok 15h/dobę bo w nocy 11-12 i w dzień ze 3
p.s Twoja córeczka ma piękne imię

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-02-01 o 08:19
Stary 2014-02-01, 08:22   #1620
gorgulek
Zakorzenienie

Dziewczyny, macie pomysł czym szybko zaleczyć brodawkę? Jak ten mój dzieć będzie mi ją tak wyciągał to mu zabiorę i nie dam boli mnie strasznie a on ostatnio znów się wierci jak je. Na noc ściągałam. Po kąpieli dostał to co miałam zamrożone.
Teraz dałam bo myślałam, że będzie w miarę ok ale nie było. Nie chciałam go drażnić i robić z butli bo nic w lodówce nie miałam, tylko zamrożone. No oszaleję

Dodina, to jest umowne ile powinno spać takie dziecko. Mój w najgorszym przypadku śpi 12-13h. Koleżanki mają takie dzieci, które mało spały i nadal mało śpią i nic im nie jest. Nie zamartwiaj się. Ale może odwiedź lekarza, może coś małej dolega i stąd tak mało snu albo po prostu nie potrzebuje tego snu więcej

Dziś leniwa sobota. Leżymy wszyscy w łózku. Zuzia nas zabawia, Miłosz rechocze, ja wizażuję i piję kawkę Na obiad idziemy do mojej Mamy
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości