|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
Chwalę się: zaczynam 37 tydzień
![]()
#272 |
Zadomowienie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
dzien dober
![]() poki pamietam, bo znowzapomne , elunka skoro lubisz kosmetyczne naturalne eksperymenrty to polecam strone biochemiaurody.com Zamawialam stamtad czysty olejek arganowy wlasnie i dzis planuje zamowic czysty kwas hialuronowy, zestw do zrobienia plynu do wlosow na odzywienie i wypadanie i zestaw do zrobienia kremu do twarzy nawilzajacego ![]() a olejek nie wiem czy mi cos pomogl...pewnie trzeba by regularnie stosowac.... teraz mam masakre na twarzy...w sensie ze sucha skora i od kilku dni smaruje samym olejiem badz do kremu kilka kropel olejku daje...zobaczymy... co do pytan przed porodem jak sie czuje itp to mi jakos to nie przeszkadzalo... ![]() Linka rany jaka goraczka.... rzaadko takie miewam... ale po porodzie jakos 5 dni mialam takie cosik.... wlasnie 39st. wowczas to wzielo sie chyba od nawalu pokarmu w piersiach. Wykuruj sie tam dobrze. elunka nie smutkaj z powodu braku meza,,, jests mocna babeczka i poradzisz sobie sama ![]() ![]() ![]() dziecie mi przysnelo wiec pije herbatke. przez ten szpital nauczyla mi sie smoczka ;mdleje; jak byla antysmoczkowa i wypluwala tak teraz nie moge jej odzwyczaic. Fakt w szpitalu nam pomogl bo i ona sie nie meczyla i ja ale teraz juzmi nie umie zasnac bez smoka... co jednak probuje zwalczyc i wrocic do stanu poprzedniego poki jest wczesnie ![]() ![]() wreszcie jakas normalna temp -2 a nie -17 ![]() ![]() Dobrze ze juz weekend za pasem i mezu bedzie z nami caly dzien ![]() ![]() Edytowane przez magbes Czas edycji: 2014-01-31 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zadomowienie
|
No to za tydzień możesz rodzić już w terminie. Może się zgramy nawet. Kto wie
![]()
#274 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() cebulka rodzić i to już! ![]() eluś u Ciebie 37 tc więc też zaraz będziemy Cię ponaglać ![]() linka kuruj sie,zdrowie najważniejsze ![]() Mały ciągle kupka sobie raz zarazem i teraz już praktycznie jestem pewna że to biegunka bo z taką częstotliwością robił kupki tylko na samym początku. Oczywiście już sie tym zestresowałam i wysłałam mame do lekarza na zwiady... ![]() ![]() ![]() dziekuje za wszystkie rady ![]() lunka dawałam mu dicoflor przez cały czas brania antybiotyku i teraz od wtorku tez codziennie ![]()
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... ![]() Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2014-01-31 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#275 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wy macie szok i my też ![]() Cytat:
![]() Czarna Cię potulni zanim tż przyjedzie. A tak na serio, może wszystko się zgra ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, ale się uśmiałam z Waszych historii. ![]() Linka zdróweczka Ci życzę. Teraz nie czas na seksowne piżamki, teraz czas na zdrowie ![]() Temp współczuję. Ja miałam kiedyś 40 stopni (za dzieciaka) i mama mi opowiadała, że jak świeciła lampka nad łóżkiem to ja jej mówiłam, że słonko pięknie świeci i się dzieci na podwórku bawią.... ![]() Właśnie odebrałam telefon od mojej siostrzenicy (9lat), czy Ona może do mnie przyjść na kawę.... Taką ma kumpelę do Inki ![]() Ja na ocieplenie czekam jak na zbawienie.... Chcę wyjść z Małą na dwór, a tu albo ziomb albo wieje ![]() I nie wiem co zrobię z Agatą jak wrócę do pracy, bo jak zostaje z kimś innym niż ja na dłużej niż trzy godziny to nie chce jeść i robi generalnie sajgon..... Dla tż jest gorąco tylko na myśl o tym, że ja muszę coś pozałatwiać i nie będzie mnie dłuższy czas.... Teściowa nie będzie ucieszona ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
hej laski!!
ja juz po wizycie. no i troche zmartwiona jestem, bo wymiar macicy troche ponizej normy. polozna mowi, ze to moze byc od ulozenia sie malej, ze lezala na ukos, ale chce to sprawdzic i za tydzien bede miala kolejna wizyte. jesli nadal bedzie ponizej normy to wtedy dalsza diagnostyka... no i mimo, ze polozna mnie uspokajala, to wiadomo, juz jakies zolte swiatlo sie zapala. no i o 14.30 mam wizyte u lekarza w zwiazku ze zwolnieniem lekarskim. z polozna doszly do wniosku, ze moze nie dadza mi pelnego zwolnienia, ale zetna do polowy godziny ktore robie. wiec ide zalatwiac papierkowa robote. a zeby bylo zabawniej dzis moja szefowa powinna juz byc w norwegii, a chlopak ktory mi pomaga powiedzial mi dzis, ze jutro nie moze pracowac, bo on chory ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
Sancia a Ty musisz iść do pracy? Nie możesz iść na zwolnienie albo tak jak ten chłopak powiedzieć, że nie przyjdziesz, bo jesteś chora?? To Ty w ciąży i masz za nich pracować??? Nie rozumiem tego. A wymiarami postaraj się nie przejmować, może się unormuje. Mała rośnie i ma się dobrze, to najważniejsze.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do pracy, to ja mam nadzieję, że będziesz mogła iść na pełne zwolnienie, bo to co u Was się wyprawia, to już lekka przesada ![]() Elunka, a powiedz Ty mi dziecko ( ![]() Zapomniałam się pochwalić, że jestem dumną mamą dziewczynki o wadze 6500g i długości 65 cm ![]()
![]() |
#280 |
Wtajemniczenie
|
hahaha ale wy tu sypiecie tekstami - sam raz w mój gust
![]() zdrówka Linko... niech temp spada! ;[ isia gdzie kupowałaś ten olejek? mamaszkrabka- uważaj, bo jeszcze mąż akuszerką zostanie ![]() santom kciuki za wizytę! ![]() i oby jutro był jednak dzień spokojny. Zauważyłam że ta Twoja szefowa jst strasznie olewcza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cholercia, znowu tablet mi sie popsul i znow musze dziada odsylac. Niech to szlak. Znowu musze sie meczyc na telefonie... Wrocilismy z zakupow. Bylismy w rosmanie, bo promocja na pieluchy babydream jedynki 30szt za 9,99zl z karta Rossne. Wzielam 3 paczki ![]() Maz sobie kupil dwie koszulki, ja tylko popatrzalam jakie ladne ciuszki w wiosennych kolekcjach, kupowac bez sensu teraz dla mnie.
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
staram sie nie martwic zanadto, bo nawet ta polozna mi tlumaczyla, ze to moze byc od poprzecznego polozenia malej, wiec automatycznie macica nie byla tak naciagnieta jak np poprzednim razem kiedy lezala glowkowo. no ale wiadomo cos tam zawsze w glowie sie uroi.
a co pracy, to w sumie jakbym pracowala 2 dni po 4h to bylby luz dla mnie jeszcze wiekszy. szefowa juz dzwonila do mnie i powiedziala, ze juz jutro bedzie normalnie w pracy, wiec ja mam wolne, wpadam tam tylko na plotki do niej. ja sama sie czesto nakrecam, to jest miejsce w ktorym bardzo czesto jakies wypadki losowe wyskakuja, od nikogo nie zalezne, wiec mimo moich zlosci prawda jest taka, ze to ja sama sie nakrecam i stresuje. od zawsze niestety tak mam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja siostra po prostu delikatnie trącała łożeczko. Dziecko kolo 3-4 miesiąca już niekoniecznie chce byc bujane - tak twierdzą moje kolezanki, które miały takie wyrko dla dziecka. Kupowalismy w necie, tutaj: http://www.pynio.pl/lozeczko-radek-i...-szuflada.html Brawo!!! ![]() Ile rożków potrzeba? Kupować 1 czy 2? (czy ile?) (zastanawiam się, czy to faktycznie będzie używane. Grubiutkie te rożki, jak zimowe spiworki ![]()
Edytowane przez teorema Czas edycji: 2014-01-31 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zadomowienie
|
Teo, ja kupilam dwa rozki. A czy bede uzywac to sie okaze.
![]()
#285 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dwa.Domiś śpi w rożku.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
Zadomowienie
|
A tu : http://www.dotykmaroka.pl/olej-argan...utelka-szklana Cytat:
Kurcze a mojej Babydream nie pasowały. Miała po nich podrażnioną pupę. Tak samo jak po tych z Lidla. Lepiej jej pasowały z Biedry Dady. A naj to wiadomo - pampersy. Mam takie zapasy porobione, że nie muszę jeszcze dłuuugo, dłuuugo kupować. Obecnie używam roz 4 pampki a mam kupione też 5 dady. Nie kupuj za dużo, zobacz jak będzie synek reagował, bo jednak skóra takiego maleństwa jest bardzo delikatna i łatwo ją podrażnić.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
Cebulova tak jak mówisz, nic na siłę!
Izka przy następnym nie będzie TZ bo będę mieć cesarke a u nas nie wolno mieć partnera Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cebulova ale fajniusia siostrzenica ![]() Kinga na @ trzeba odstawiac ale ja zaczęłam brać po 1@ po poronieniu i drugiego @ nie dostałam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki, dziewczyny. Też wezmę dwa, na wszelki wypadek
![]()
![]() |
#290 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że załatwiłaś telefoniczną wizytę i jesteś spokojniejsza ![]() Cytat:
![]() Zgra się, zgra, musi być ok ![]() Cytat:
Doczytałam, że z pracą już sie wyjaśniło, na szczęscie dla nich ![]() ![]() Nieeeee! Nie rodze jeszcze przez miesiąc ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#291 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale Cebulka tak miała i jest ok, u Was też będzie ok, innej opcji poprostu nie ma ![]() A z pracą to dobrze, że się naprostowało. Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cześć i czołem. Po śniadaniu, na kawę idę do mojej kumpeli... Taaaaak, tej 9cio letniej ![]() ![]()
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
teorema, pamietaj tez, ze mala przyjdzie na swiat latem, wiec jakby nie patrzec nie widze za bardzo owijania dziecka w rozek w 30 stopniowym upale, a nawet i w 20 stopniowej temperaturze. predzej zainwestowalabym w otulacz. ja sama mam jeden rozek i na tym koncze. kupie otulaczek, mysle, ze to mi sie predzej przyda.
![]() dzieki dziewczyny za slowka pocieszenia ![]() ![]() sophia w takim razie milego kawkowania ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
A ja się witam z herbatką w 20 tyg ciąży
![]() ![]()
#294 |
Zadomowienie
|
Heloł
![]() Melduje, ze nie rodze. Wczoraj za to Antoś mi sie tak rozhulal z wieczora, ze myslalam, ze bokiem wylezie. Bola mnie kosci te na dole, przy p...ce i w pachwinach. Dzis w sumie fajny dzien bylby na rodzenie :p Apropo rozka, to do szpitala trzeba brac??? ![]()
#295 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() ![]() My dziś po południu wychodzimy sami.Do małego przychodzą teściowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Nie ma to jak świeżo zmielona kawusia z duuużą ilością mleka z duuużą ilością pianki ![]()
#297 |
Zakorzenienie
|
Blanka rodzila sie latem i mialam dwa rozki tyle ze takie cienkie placki.
Cebulka ja do polic bralam ale po porodzie i tak w szpitalny zawineli bo tz nie mogl znalezc w torbie naszego ![]() Pozarlam sie wczoraj z tz a jak nigdy zostaje do wtorku lub srody i lipa bo ciche dni ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#298 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() Majty poporodowe już są ![]() Czekam na wieści, czy się coś ruszyło ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#299 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.