|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
swoją drogą że na ostatniej prostej Piotrka postanowiłam też ostro zadbać o zdrowy tryb życia i jeść zielsko codziennie. Cytat:
http://pl.dawanda.com/shop/LiliowaPracownia ale ta pani szyje też i sprzedaje przez allegro, nazywa się Liliowa Pracownia. Baby szpinak jem zawsze na surowo - często z taką sałtką: uprażony bekon w dużej ilości drobno skrojony , szpinak, uprażone ziarna dyni i słonecznika, pomidorki koktajlowe, czerwona cebula i to wszystko z vinegretem...nie ma lepszej sałatki na świecie ![]() Cytat:
To ci chyba nie grozi, podobnie jak mnie ![]() Zazdroszczę udanej wizyty, ja już nie mogę wysiedzieć kiedy kurczaka zobaczę. Cytat:
To ja je znalazłam, a on się na nie uparł Wykonane solidnie, ma piękną biel i jest po prostu inne. Jesteśmy zadowoleni ze swojego zakupu, ale wiadomo każdy lubi coś innego. Ja taką prostotę w nowoczesnym stylu więc dla mnie bomba. No i dzięki za miłe słowa innym. Boję się już dodać cokolwiek bo chciałam żeby to jakoś zagrało razem, ale wiem że dziecko i tak wprowadzi naruszenie mojego ładu w domu i cięzko mi się z tyym pogodzić
Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-02-01 o 06:45 |
||||
|
|
|
#3632 | |
|
Rozeznanie
|
Witam się w bezsenny poranek
![]() Widzę, że u niektórych już gniazdka uwite i maluchy śmiało mogą się rodzić Skręcę w marcu by przez miesiąc się wietrzyło.Cytat:
A jeszcze jak o kącikach mowa o Wam coś opiszę. Lubię mieć w mieszkaniu czysto- sprzątać nie cierpię ale znam związek przyczynowo skutkowy więc zaciskam zęby i szoruję co tydzień całe mieszkanie. Jak mamy mieć gości to potrafię na kolanach zasuwać cała podłogę i czyścić fugi patyczkiem do uszu No i wyobraźcie sobie taką sytuację- w zeszły weekend była "wizytacja"- teściówka z moją mamą przyjechały. Prawie w całym mieszkaniu mamy białą podłogę a pogoda na dworze była taka jak teraz. Położyłam przy wejściu dywanik by od razu na nim zostawić buty ale moja mama oczywiście gdzieś obok stanęła, trochę błota wniosła i tyle. Poleciałam po ścierkę a teściowa do mnie- "Kochana, nie przejmuj się, u mnie w domu też jest bałagan" Całe mieszkanie wysprzątane, z podłogi można jeść, zrobiło się kilka śladów, które można ścierką w sekundę zmyć a ta mi z bałaganem wyskakuje. Co za kobieta![]() Pewnie jak dziecku się w przyszłości uleje i zabrudzi podłogę to zawołą opiekę społeczną, że nie dbam o czystość Swoją drogą mam pytanie do Mamuś, które już mają pociechy- czy jak dziecko zrobi w pieluchę to czuć na całe mieszkanie? Jakiś czas temu byłam w jednym z domów odebrać towar zakupiony na All i od wejścia tak śmierdziało kupką dziecka, że normalnie myślałam, że nie dam rady. Dom duży, piętrowy a zapach się roznosił. Maleństwo było czyste, leżało w łóżeczku wiec może oni gdzieś te zużyte pieluchy trzymali w kacie. Mąż mówił, że u jego kumpla, który też ma malucha i mieszkanie 40 m w życiu nie czuł tak intensywnie tego aromatu. Jak to tak naprawdę jest? Bo jeśli tak to działa to mam żwirek dla kotów neutralizujący zapach więc i Antosiowi do pieluch będę go wsypywać
|
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego mam traumę jak Piotruś zacznie naruszać moj świat to czy okażę sie straszną matką... witam w 36 tygodniu...
|
|
|
|
|
#3634 |
|
Raczkowanie
|
Side85 piękne zdjęcia kącika Maleństwa i za 36 tydzień ![]() Niezapominijkaa09 z tym sprzątaniem też tak mam... a przed wizytami czuję się jakby ktoś specjalnie przyjeżdżał na test białej rękawiczki ![]() nie zaglądałam po ostatniej wizycie bo się strasznie zdołowałam po ostatniej wizycie , i nie chciałam Wam psuć humoru, ale już trochę przechodzi, Mały ma zakaz opuszczania brzuszka do czasu aż mu na to pozwolę ![]() dzisiaj odwiedza nas przyjaciel, który jest fotografem i powiedział, że chce czy nie i tak zrobi nam małą sesję na pamiątkę jak będę miała zdjęcia wrzucę Wam się pochwalić
|
|
|
|
#3635 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Widzisz - luuuuzik ![]() Cytat:
Juz nie mowiac a pomaznych kredkami scianach ![]() Ale na pewno damy rade - bo ja tez sie martwie o moja pedantyczna przestrzen ![]() Cytat:
Nie lubie ale zawsze wszystko musi lsnic - troche sie martwie jw. wspominalam jak to bedzie z dzieckiem, bo teraz czasem sie wkurzam na TZa jak np. wyszoruje baterie na blysk, a ten wejdzie umyc rece i wszystko zachlapie Ale trudno - najwyzej noca bede pucowala ![]() Co do zapachu to moge Ci odpowiedziec jako ciotka - czuc troche jak dziecko zrobi kupe, ale najgorszy smrod uwalnia sie przy zmianie pampersa i dopoki sie nie wywietrzy to powietrze jest mocno geste Takze podejrzewam, ze musialas trafic na moment tuz po przewinieciu
|
||||
|
|
|
#3636 | |||
|
Wtajemniczenie
|
a stać Cię chociaż?
![]() Cytat:
Nie przypominam sobie zasmrodzonego mieszkania przy malutkim dziecku, gorzej jak już je stałe pokarmy i narobi w pampersa... ooo wtedy to kryj się gdzie możesz ![]() Cytat:
Dziś u nas nadają słońce od 13-stej i małż przebąkiwał o fotach gdzieś w plenerze. Mi się marzy sesja rodzinna z synem, mężem i psem nawet, ale o ile znam mojego ślubnego to on wcale nie pali się być na zdjęciach, tylko je robić... taki zapalony fotograf amator mówi, że potem się "dorobi" w fotoszopie![]() Cytat:
W sprzątaniu bałaganu jestem zaprawiona, robię to automatycznie bo mam trzech chłopów w domu, przy czym dwóch sprząta tylko jak się rozedrę bo się o coś potknę, a trzeci roznosi swoje pluszaki, kości i piłki gdzie się da, najlepiej tam gdzie się można o nie przewrócić. Jak odkurzam i cały jego majdan wrzucam mu do kojca, to za pół godziny poroznosi je wszędzie nawet do łazienki... Jak dobrze, że mi teraz córcia pomoże ![]() Dobra dziewczyny kawka wypita, trzeba zrobić napad na rossmana ![]() P.S. od 3 dni mówię do i o niej Ewa i póki co nie mam ochoty na zmiany czyżby tak zostało?
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-02-01 o 09:05 |
|||
|
|
|
#3637 |
|
Wtajemniczenie
|
Side wspaniale wszystko urządziłas! Jestem zachwycona sypialnia
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3639 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam się porannie z kawą i ze skończonymi 36 tygodniami.
![]() Z wczorajszego planu zakupy i prasowanie ze sprzątaniem zaliczone, ale potem dostałam przepowiadaczy i wylądowałam na kanapie i cały wieczór gadałam przez telefon z rodzinką. Przepowiadacze rzeczywiście są troch inne- czułam je najpierw u góry, a potem "spływały" w dół- kończąc się w pachwinach a'la bóle miesiączkowe. Cytat:
Ale brakuje jeszcze kilku- chociaż Ela wstawiała bodajże w poprzednim wątku- tez śliczny ![]() Dobrze, ze sie mały Łobuz ruszył Cytat:
Wszystko tak super dopasowane, łóżeczko przecudne, kolory rewelacyjne- królik w środku dopełnia dla mnie rewelacyjnie całości...Chyba jednak sprężymy sie z TZ i weżmiemy na raty nawet reszte mebli, których nam brakuje po przeprowadzce, żeby mieć juz wszystko na "tip-top". Cytat:
|
|
#3640 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Zobaczysz w Rosie ten krem na brodawki czy jest i ile kosztuje? Bom ciekawa ![]() Ewa - slicznie I zauwazylam ze lubisz swieta BN to na Wigilie mialaby imieniny ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() Ja dzis zaczynam 35 Donoszona ciaza jest jak sie zaczyna czy konczy 37 tc? |
||
|
|
|
#3641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmuś go do pocykania fotek ![]() Niemożliwe że pisaneczka dostaje imię ![]() Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3642 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wielkie
i pełen szacun dla tżta ![]() No a poza tym uwielbiam Twój gust ja nie mam w ogóle poczucia estetyki i zazdroszczę Ci, że wszystko potrafisz tak ładnie dobrać, a u mnie to zawsze jedna wielka kupa ![]() Cytat:
może malutka urodzi się malutka ![]() Cytat:
ja mam wizytę w czwartek i też pewnie usłyszę, że nic, a nic się nie dzieje ![]() Cytat:
później jakby przyszła do czystego, to by nic nie powiedziała, bo miałaby porównanie z poprzednim ![]() Przy maluszkach mojej siostry nic nie czułam. Chyba, że zaczęli jeść stałe pokarmy ![]() Cytat:
za tydzień. Ja przy dzieciach bałaganu nie widzę tzn porozrzucane zabawki nie są dla mnie bałaganem, bo wiadomo, że tego się nie uniknie, ważne żeby zachnięty ser na podłodze nie leżał i kupa kurzu w kątach ![]() Cytat:
![]() Wszystkie zabawki wrzucę do pudła, to i tak je wyniosą. A najlepsze, że wyniosą i się niemi nie bawią byleby powynosić wszystko
|
|
#3643 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie.
Side powiem jedno- pokój Ja też planuje turkusowo szary kącik dla małego. Dzisiaj śniła mi konferencja w pracy. Wezwali mnie na chwilę ze zwolnienia, ja pojechałam w bluzie dresowej męża bo nie miałam nic innego pod ręką i okazało się że ja mam tę konferencję prowadzić. Mały w nocy tak mi w brzuchu buszował że co chwilę mnie budził. Boli mnie trochę podbrzusze i ciągnie w prawej pachwinie, ale to podobno normalne. Pytałam was wcześniej o wpis o szyjce w karcie. Wcześniej miałam zawsze 2/0/0 a ostatnio -4/2/0. Wiecie o co chodzi? skąd to -4???
|
#3644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze miesiąc, więc luz ![]() Cytat:
![]() chyba 36 tydzień i 1 dzień
|
|
#3645 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja też robię ale nie wpadłam na to żeby zrobić zdjęcia w jednej bluzce-wtedy jeszcze fajniej widać jak brzuszek rośnieCytat:
![]() Cytat:
to tylko ta waga byłaby wskazaniem do CC?Cytat:
gdy będzie równo 37t0d, bo 37t1d to już rozpoczęty 38 tc |
||||||
|
|
|
#3646 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do zapachu to raczej nie rozchodzil sie po calym mieszkaniu http://www.amazon.de/Rotho-Babydesig...ds=windeleimera co do sprzatania to przed porodem tez zawsze musialo u mnie byc wszystko piko-bello A teraz to juz sie przyzwyczailam, ze nie zawsze tak u nas wyglada, bo tez mam srednia ochote non stop latac ze szmata Nie chce byc jakas sfrustrowana matka, ktora wiecznie ryczy, czy czegos dziecku zabrania, choc takie akcje tez czasem maja miejsce jak mnie juz szlag trafia, ze non stop cos sprzatam a w ogole tego nie widac Mam taka kolezanke, ktora tez ma fiola na punkcie czystosci, i ten dzeiciak nie moze w tym domu nic dotknac, a ona go wysyla do tesciowej zeby tam sie bawil i tym sposobem on tam siedzi calymi dniami, a dziadkowie go wychowuja Cytat:
pochwal sie potem fotkami
|
|
|
#3647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Side boska sypialnia Zapach pampersow sie nie rozchodzi po domu jesli sie je wyrzuca na biezaco, znam przypadek gdzie zbierali smrody w koncie pokoju i .. cuchnelo wtedy na caale mieszkanie.
73 kg Edytowane przez martorka Czas edycji: 2014-02-01 o 10:33 |
|
|
|
|
#3648 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
Cytat:
To wszystko jest prześliczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wyluzowana lekarka, ale wydaje się spoko Cytat:
![]() Super gratki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Donoszona jest gdy masz 37t + 1d |
||||||
|
|
|
#3649 |
|
Raczkowanie
|
gratuluję tygodni
jak to mówi mój małż ZEGAR TYKA CORAZ SZYBCIEJ do mety juz mamy tak niewiele.a donoszona z tego co wiem to jest 36tc 1d ale mogę się mylić bo np 36tc1d to już 37 tydzień zaczęty asienka fajną masz teściową też by mnie krew zalała ![]() side no naprawdę jest się czym chwalić elunka to niezła ta Twoja ginka skoro 3500 i już Cię kieruje na cc, ja zauważyłam że po tym zestawie witamin mam apetyt i mały tak rośnie. Muszę teraz odstawić do następnej wizyty i zobaczę czy spowolniliśmy
http://www.suwaczek.pl/cache/a36f317b2e.png Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014 Edytowane przez asialll Czas edycji: 2014-02-01 o 10:38 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3650 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorry ![]() Cytat:
![]() side85 piękny!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() skończony 37tydz. (tak jak Ci suwaczek idzie) Cytat:
![]() roznoszą bo zaburzyłaś ich porządek |
|||||||
|
|
|
#3651 |
|
Zadomowienie
|
witam się w 9 m-cu
Dopiero co byłam w szoku widząc II kreski a teraz już tak blisko ![]() Dziewczynki podczytuje Was na bieżąco i wszystkim serdecznie gratuluje ukończonych tygodni, rosnących Maluchów i pięknych kącików dla nich (szczególnie Side, Kate )Kate, cayenneOna Wy już tak blisko, pięknie ![]() U nas wszystko dobrze, Hania się wierci i pokazuje charakterek ![]() Wykończeniówka domu w pełni, właśnie lecę na budowę i znów zejdzie do wieczora. Doba powinna mieć 48h ![]() Czasu mam mało, ale myślami jestem z Wami! Trzymajcie się ciepło i jeszcze w dwupaku
|
#3652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(inne pomysły, na kąpiel, kiedyś chyba pisałam - włożyć dziecia do ażurowego kosza, a ten do większego wiaderka i wykonywać ruchy góra-dół :P) wracając do offtopu remontowego - moja mama będzie wielce usatysfakcjonowana jak przy najbliższej okazji wytknie jeszcze raz nierówny sufit - bo zamontował mąż nowy żyrandol (kwiatki akrylowe) i jak na złość najbardziej oświetla te miejsca, gdzie podczas drugiego już malowania odpadała farba (nikt by nas nie namówił na cekolowanie go po raz drugi i malowanie znowu dwa razy - by chyba wtedy całkiem odpadł) :P jej satysfakcja wywierci dziurę w brzuchu :P już się zastanawiałam, czy może naklejek jakichś ptaków tam nie nakleić, sufit biały, a ptaki by były szare, może jakoś mniej by było widać...) kawka zaliczona śniadanko wciśnięte jeszcze męża trzeba dobudzić (choć szkoda mi, wrócił późno w nocy z pracy) i.... do roboty
Edytowane przez thidien Czas edycji: 2014-02-01 o 11:09 |
|
|
|
|
#3653 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Asialll, współczuję... Ja byłam jednak na pogrzebie w listopadzie. Raz, że nie jest to dla Ciebie bliska osoba, to wzruszeń dużych nie będzie, a dla Tża to ważne, a dwa, że u mnie np. trumny się już dawno otwartej nie zostawia na mszy. Ale chyba już pisałaś, że zdecydowałaś ![]() O matko, kolejny Synuś, któremu się lanie po narodzinach nalezy ![]() Cytat:
Łóżeczko jest prześliczne, zwłaszcza z pościelą i królikiem Cytat:
fajnie, że lekarka taka rozsądna i nie chce Cię mordować ![]() Cytat:
![]() Frogutka za 9. miesiąc Cytat:
|
||||
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry! Na razie nie cytuje, mam do ogarnięcia dom, zrobienie sałatki i ciasta. Po poludniu jedziemy na urodziny męża chrzesnicy i kolegi, który ma nam kłaść płytki, więc pewnie Zajrze o tej porze co wczoraj
Milego dnia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3655 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już nie mówię, że jak jest czysta kuweta z nowym żwirkiem, to jest to świetna okazja sobie w nim pokopać i wysypać połowę. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3656 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() No szkoda, ale mysle ze na pewno to tez dobrze wyglada |
||
|
|
|
#3657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzień Dobry, ja właśnie mojego pogonilam, jak chcesz mogę i u Ciebie awanti zrobić, nieźle mi to ostatnio idzie :d Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Synowi będziesz mówiła "patrz na tatusia, widzisz? Taki masz nie być. Masz pomagać mamusi" Mój na szczęście mi pomaga. Jak sama coś robię, to co minutę pyta czy mi pomóc, ale akurat sprzątałam całą klatkę i kuwety smrodom więc nie był mi potrzebny, ale pogoniłam go do zamiatania ![]() Niechby tylko spróbował mi nie pomagać
|
|
#3659 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Side kącik śliczny Cytat:
Brawa dla dużego chłopczyka i brawa za ładną szyjkę.Dobrze wiedzieć, że trzeba potem magnez odstawić. Mój gin pewnie by o tym nie wspomniał. Dzięki Cytat:
.Nie słyszałam o takim zabobonie, sama też byłam na pogrzebie pod koniec października... Myślę, że podjęłaś słuszną decyzję żeby jednak iść tylko trzymać się trochę na uboczu Cytat:
, zwłaszcza że uszkodzenia idą chyba coraz bardziej w górę.Cytat:
U mnie wgl piździ, inaczej tego nie można nazwać. Moja niunia też wysoko i bardzo często czuję jej nóżki/rączki pod piersiami. Zresztą na dole też, będzie z niej chyba niezła akrobatka.
|
|
#3660 |
|
Rozeznanie
|
witam się sobotnio
też się pochwalę swoim brzusiem, a co! 33tydzień, bez jednego dnia ![]() i lecę Was nadrabiać, jak zwykle z 6 stron w tył
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

bardzo ładnie. ta pościel z allegro? daj linka
fajnie, że ja robię w gacie, że mogę na dniach rodzić a ona luzik - ale jak zapytałam, czy dać znać jakby się coś działo wcześniej to powiedziała, żeby dzwonić ,ale ona tu nic nie widzi, że miałoby się coś dziać.

Pomysł i wykonanie jego, a mój pomysł tylko połączenia turkusu z pomarańczem no i to ja znalazłam łóżeczko Pinio Moon (wykonane z MDF- zamienia się później w tapczanik) i ochraniacz
Całe mieszkanie wysprzątane, z podłogi można jeść, zrobiło się kilka śladów, które można ścierką w sekundę zmyć a ta mi z bałaganem wyskakuje. Co za kobieta
żonka swojego męża
jak będę miała zdjęcia wrzucę Wam się pochwalić 

Bom ciekawa
ja nie mam w ogóle poczucia estetyki i zazdroszczę Ci, że wszystko potrafisz tak ładnie dobrać, a u mnie to zawsze jedna wielka kupa
byleby powynosić wszystko 
Jutro pierwszym moim zakupem w rossmanie nie będą pampersy tylko farba
II kreski 30.07.2013