|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
![]() ja miałam podobnie z jednym, powykręcany na wszystkie strony, dentystce ta szczoteczka od czyszczenia się w nim złamała i tam sobie teraz siedzi ![]() mojemu mężowi zostawiła w kanale wiertło i poddała się, powiedziała, że kasy nie weźmie i że dalej nie robi, bo ślepa jest ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- a czemu czarną to się odkrywa?? |
|
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
położna mówiła że dziecko widzi przez brzuszek na czerwono/pomarańczowo, niektóre dzieciaczki na widok czarnego cofają się
chociaż moje jak się wczoraj rozbrykało to nawet mu ciemność nie przeszkadzała aczkolwiek nie zawadzi spróbować
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo jak odkrywam brzuch to on przestaje się ruszać, a na codzien chodzę w czarnych leginsach zaciągniętych mocno na brzuch plus gruba wełnianka, to na pewno nic nie widzi przez to, a rojbruje, ze ho ho
|
|
|
|
|
#4684 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ja jadłam w nocy banana
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Smacznie wygląda ![]() Dzień dobry ![]() My już po zakupach, mąż na obiad dziś robi pizzę teraz leżę bo mała szaleje, kopnęła mnie dziś w pępek -dziwne uczucie |
|||
|
|
|
#4685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie miałam Cię pytać czy są fajne bo pamiętam że zamawiałaś 2 szt a tu widzę niespodzianka i jeszcze nie ma
|
|
|
#4686 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a będzie Amelka?gratki aż przez Ciebie sprawdziłam w kalkulatorze, który to już u mnie tydzień i mi wyskoczył 24, a ja ciągle w przekonaniu żyłam, że jakoś 22 ![]() Cytat:
A tak w ogóle to właśnie mnie odwiedził pan policjant, żeby sprawdzić czy aby na pewno mieszkam tam, gdzie podałam przy meldowaniu. Teraz czekam aż mnie zaproszą do urzędu miasta i w końcu nadadzą numer rejestracyjny, wtedy będę mogła się ubezpieczyć i będą mi zwracać koszty leczenia i wizyt Szukam pomysłu na obiad, co robicie?
|
||
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Nadawałam do Was z meczu tż i nic mi nie wysłało
![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Niegrzeczna dobrze, że z pupulą Iguni już lepiej ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#4688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czas leci nieubłaganie
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#4689 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Kasian też nas czeka wymiana garderoby Oliego bo teraz większość spodni to na wode
ale tż musi sie przekonać, w końcu to inwestycja na lata, dla rodzeństwa sie ostanie ![]() Co do spania w staniku to ja od początku śpie w tych ala sportowych z pepco ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- A co do aktywności to mojego kolory też nie ruszają, gramoli sie niemal bez przerwy, drugi Oliś a niby ³/4 doby dzieci niby tereaz śpią :pWysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#4691 |
|
Rozeznanie
|
też już nie mogę się doczekać
tylko niech wszystkie potrzebne rzeczy się zmaterializują w domu ![]() Madziula - może one nas tak przez sen maltretują podobno dzieci nadaktywne w brzuchu, po urodzeniu też są nadaktywne. Zobaczymy.. ja ciągle mam nadzieję na spokojne dziecko
Edytowane przez mak polny Czas edycji: 2014-02-01 o 13:08 |
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
|
#4693 |
|
Zadomowienie
|
Jak one jakosciowo wygladaja ? Nie niszczy ich pranie ?
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#4694 |
|
Rozeznanie
|
Fajne staniki sportowe marki Lonsdale dobre jakosciowo mozna kupic we wszystkich kolorach teczy w sklepach Sport Direct w Poznaniu przy Smyk Megastore na Franowie np
za 29zl.A co do chrzcin wlasnie sobie uswiadomilam, ze chcialam robic w czerwcu ale jednak bedzie to lipiec bo moj brat ma byc chrzestnym a caly czerwiec przesiedzi w Kanadzie :/ oczywiscie mam byc mu mega wdzieczna bo ze wzgledu na porod przesunal wyjazd z maja na czerwiec....phi. no ale niewazne z kolei 30sierpnia slub szwagierki i dziadkowie licza, ze Wojtasa zostawiamy z nimi ale co to to nie-zabieramy tym bardziej ze mi nie przeszkadza spedzenie calego wesela na karmieniu lub usypianiu. Oczywiście o ile zapewnia nam pokoj, mam nadzieje ze o tym siostra TŻ pomyśli. .... A tak w ogóle to odpoczywam dzis, katar meczy ale kaszel powoli znika
|
|
|
|
#4695 |
|
Zadomowienie
|
A ja własnie wciągnęłam murzynka co wczoraj piekłam i koncze robic zupe - krem z groszku. Zastanawiam sie tylko co zrobic Milence bo pewnie zielonej zupy nie ruszy.
|
|
|
|
#4696 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie sobotnio..
Był dzis jakis inny lekarz i ten stwierdził ze to objaw hipoglikemi nawet nie wiem jak to sie pisze...Na razie przypuszczenia ze to moze byc to. Czekam teraz do wizyty wieczornej moze mój lekarz cos powie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
Ramona – siódemka.
To wy to macie jakąś sadystkę a nie dentystkę ![]() Seksta ja też bym brała dziecko ze sobą. Jakoś wiem że nie potrafiłabym się dobrze bawić , bo moje myśli byłyby gdzie indziej . A tak to zawsze jakąś babcię się w pokoju hotelowym na dyżurze zostawi jak będzie zmęczona, a to Ty pójdziesz lub TŻ. |
|
|
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo w NdiNz też Ola miała hipoglikemię według dr Hany ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- no stara już jest i ślepa, przestałam juz do niej chodzić, jak robiła mi własnie tą kanałówkę i męczyła się z głupim czyszczeniem kanału albo wzięłam mojego przerośniętego na wierzchu nerwa za resztki pokarmowe ![]() a najlepiej urządziła męża - stwierdziła, że teraz ona nic już nie może, a to usunięcie wiertła z kosci zęba może sobie zrobić w prywatnej klinice w Swarzędzu jakoś ultradźwiękami za 1000 zł ![]() nosz... szkoda, ze nie pomyślał o jakiś odszkodowaniu
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-02-01 o 13:53 |
|
|
|
|
#4699 |
|
Rozeznanie
|
nikki tez tak to widze i nie ma w tym dla mnie problemu. 2lata temu na slubie kuzyna jego brat byl z 3miesiecznym synkiem, w listopadzie bylismy na weselu gdzie siostra pana mlodego byla z miesieczna coreczka i bylo ok.
Poza tym zona kolejnego kuzyna ma termin tez na maj wiec przypuszczam, ze bede miec towarzystwo i wspolne tematy Umarlabym chyba z tęsknoty i w wróciła o północy gdybym miala Wojtasa gdzieś zostawić. ...pewnie w ogóle nie miałabym ochoty na wesele ![]() ramona o jaka masakra....moj TZ rozwalilby ja na miejscu. W Swarzedzu? Czyli jesteś z moich okolic?
Edytowane przez Seksta Czas edycji: 2014-02-01 o 13:56 |
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4701 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
i co dalej z tym wiertłem zrobiliście?Cytat:
ja mam wesele w lipcu i w sierpniu chyba i jeszcze nie wiem co zrobimy, zobaczymy jak mały się urodzi ale u nas też podróż do Polski wchodzi w grę
|
||||
|
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
ano nic... mąż dalej chodzi sobie z wiertłem w zębie, tyle że to martwy już ząb, bo zelczony był wtedy kanałowo i go nie boli
![]() nie stać go było na wydanie tyle kasy na usunięcie tego, a to nie zagraża jemu, tylko szkoda, że nie pomyślał o odszkodowaniu albo mógłby usunąć i założyc tej dentystce sprawę cywilną o odszkodowanie, zwrócenie kosztów... no ale najpierw trzeba by było wybulić kasę
|
|
|
|
#4703 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciliśmy z pepco
![]() Niestety nie było kocyków które kupowałyście ale za to wzięłam polarowe po 7.99. Fajne zestawy były na wyprzedaży, śliniak-body-spodenki/leginsy na 14.99 (chyba któraś z Was kupowała). I do tego półśpiochy żółte po 5.99 ![]() No i tż wrócił, dawno takiego stęsknionego go nie widziałam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie skończyłam sprzątać... I wpadłam odpocząć...
![]() Donuś za kolejny tc. Paulka udanych łowów w pepco ![]() lucynka widzę że to samo serwujemy na obiad... Braszczyk z uszkami... Już jedliśmy... tylko teraz zastanawiam się co rzucić na ruszt na drugie... Chyba uderze w jakiś makaron mak polny każda z nas ma nadzieje na spokojne dziecko ja też liczę na to że jak u mamy w brzuszku szaleje (a ostatnio fika) to po drugiej stronie będzie spokojny ![]() Ramonka właśnie jakie to ma skutki dla ciebie i dzidzi??? 3maj się kochana... zmykam robić coś na drugie danie... ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
fajowo że zakupy udane... Ja to się tam po wypłacie muszę wybrać, zawsze mi jakoś nie po drodze...
|
|
#4705 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i na dodatek tanio Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas na drugie ziemniaczki z kiszoną kapustką
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
Ja własnie wszamam obiadek - naleśniki z serkiem waniliowym i konfitura malinową
![]() ![]() taką ochotę ostatnio narobiłyście tymi naleśnikami, że nawet męża udało mi się namówić na naleśniki w wersji na słodko
|
|
|
|
#4708 |
|
Rozeznanie
|
Oj dziewczyny piszecie o aktywności bobasow w brzuchu.....to nie wiem co nas czeka bo Wojtek rusza się ( to mało powiedziane ) jak nie non stop to 3-4 razy dziennie po godzine-poltorej nieprzerwanie. Za kazdym razem zachodze w glowe co on tam wyprawia....dziś rusza sie od rana, wczoraj wieczorem chyba robil fikolki. Mowie wam, szaleniec
![]() Zobaczymy jak bedzie na weselu, najwyżej od razu pójdę z nim do pokoju hotelowego jak bedzie strasznie marudny i już
|
|
|
|
#4709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tymi pepcowymi to trzeba uważac, bo niektóre to się masakrycznie rozciągają po praniu ![]() najgorsze chyba są te, które mają rozmiarówkę na metce przy szyjce taką krótką np. '3M'. |
|
|
|
|
#4710 |
|
Wtajemniczenie
|
jejku dziewczyny za wszystkie rady, nie sądziłam że tyle z Was mi odpiszę
Carolyna a to ciekawe z tą czarną bluzką, nigdy nie słyszałam o tym ![]() co do Igusi , temperatury nie ma - spadła- ale jest masakra, cały dzień płacze dosłownie i spać nie chce.. i do tego zwymiotowała obiadem, jak tak się zanosiła, chyba jej nie będę dawać nic, aby picie zgłodnieje to przyjdzie może ![]() Wydaje mi się , że to mogą być zęby,bo nawet smoczka nie chce, gdzie zawsze ją uspokajał, cały czas tak jeździ językiem po dziąsłach, kurcze czy te dzieci muszą tak cierpieć.. wybaczcie że nie odniosę się do Waszych postów, ale już nie mam siły na nic, jestem taka śpiąca , chciałabym odpocząć ale coś czuję, że wieczorem dopiero padnie konkretnie.. miłego dnia Wam życzę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.