|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Widze ze moje pytanie o % wywolalo burze. Ja osobiscie rozumiem ze faceci po tygodniu zasuwanua do roboty maja chec usiasc i napic sie piwka i napchac sie chipsow.
Moj podobnie jak wiekszosc waszych TZtow pyta czy dzisiaj rodze ![]() ![]() Send from my IPhone ![]()
#3422 |
Zadomowienie
|
Hej, my nadal w szpitalu, moze jutro wyjdziemy jak ze mna gitara bedzie, bo wypis juz czeka... Wszystko opisze jak juz wroce do domu...
Gratuluje nowym mamusiom ![]() aha no i ja naleze do wyrodnych matek, bo karmie mm, mleka prawie nie mialam, dopadla mnie depresja i nie mialam sily walczyc, ale nie jest mi z tym zle Edytowane przez tajeczka Czas edycji: 2014-02-01 o 07:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Zakorzenienie
|
Pytanko mam do mamus --- takie techniczne bardziej ale jakos ciezko mi ogarnac jak odbywa sie zdejmowanie szwow z krocza ( bo u mnie w szpitalu karza przyjsc na zdjecie po 7 dniach ) gdy jednoczesnie jeszcze sie krwawi ?? Jakos moja glowa nie potrafi tego ogarnac ....
Send from my IPhone ![]()
#3424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak serio to żadna tragedia. A moze w domku na spokojnie uda Ci ruszyć laktacje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3426 |
Wtajemniczenie
|
Ja od wczoraj zaczęłam siedzieć sobie na piłce. Położna powiedziała, że może pomóc na rozwój akcji
![]() Wczoraj zaliczyłam wizytę w Hebe...zakupiłam kilka mazidełek i człowiek od razu lepiej się poczuł. Wstąpiłam też do fryca skrócić grzywę. Dzisiaj idę trochę na lumpy a potem do teściów.
![]() |
#3427 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas zdejmowane jest w czwartej dobie. Tylko szwy ze skóry z zewnątrz. Podmywasz sie przed calym "zabiegiem", biora żyletkę i ciach. Troche piecze, ale ból do przeżycia ![]() W ogóle szwy mnie troche szczypały i piekły lekko, a po zdjeciu przestalam czuc cokolwiek i musze sie pilnować bo zapominam się. W ogóle nie zapeszając mam strasznie grzeczne dziecko. Je spi, slucha a dzisiaj zaczela przyglądać sie z zainteresowaniem ścianie, gdzie mamy tapetę w paski w intensywnych, kontrastowych kolorach. Wyobrażałam sobie, ze bedzie gorzej. Wiem, ze wszystko przed nami, ale tu mija tydzien a ja nadal sie wysypiam i czuje całkiem ok. No i myślę, ze to niespanie po nocach mnie troszeczke zahartowało - w nocy nie moglam spac, a w dzien czesto nie dosypiałam nawet ![]() ![]() Tajeczka ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3428 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Ja to też rozumiem. Sama lubię zresztą wypić sobie piwko jak mogę. Mój przed porodem niby nie miał pić,ale zdarzało się,że wypił,ale tyle,żeby w razie czego mógł jechać. Cytat:
Już nie pamiętam jak to przy Wiki było,zdejmowała mi gdy krwawilam,ale krwawienie mniejsze było. Przy Eryku miałam rozpuszczalne,no a teraz nie mam wcale. Cytat:
![]()
![]() |
#3429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Zakorzenienie
|
Tajeczka strasznie długo Was w tym spItalu trzymali...
Ja szwy miałam rozpuszczalne, ale wcale nie wiem czy nie wolałabym zwykłych. Bo rozpuszczaly mi sie strasznie długo (ostatnie wypadły ponad 4 tygodnie po porodzie). Co prawda po tygodniu już bolały, a jak maz mi je poprzycinal to w ogóle było dobrze, ale jednak to nie jest ten sam komfort co bez niczego. U nas kolejna dobra noc ![]() Emil zasnął koło 23h sam, o 3h30 pierwsza pobudka - przebieganie, karmienie i o 4h już sam zasnął w łóżeczku, o 7h druga pobudka, tutaj nie mógł zasnąć, bo złapała go straszna czkawka, ale położyłam go sobie na klacie i spaliśmy do 9h30 ![]()
#3431 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() magnusia ja mialam rozpuszczalne, jakos po 2,5 tyg mi zniknely. Chyba sie za sprzatanie wezme, aleeeee mi sie nie chce ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- A co do picia pod koniec ciazy przez facetow, to ja bylam przeciwna i moj maz od konca 8go miesiaca nie pil, tym bardziej, ze nie wiadomo kiedy akcja sie rozkreci. Tak jak bylo u mnie, termin na 01.01.2014 a urodzilam 20.12 i nic nie zapowiadalo porodu, jeszcze wieczorem siedzielismy ze znajomymi, a skurcze zaczely sie w nocy i jakby cos wypil wtedy, to by byla doopa z porodu rodzinnego i w ogole wstyd jechac z nawalonym mezem na porodowke. Przez jakis czas mozna sie powstrzymac od alko ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3432 |
Zakorzenienie
|
nie no mój TŻ też od dłuższego czasu już nie pije ale jakoś go tak wczoraj naszło ... może gorszy tydzień w pracy albo coś ... ale w końcu spasował i sam stwierdził że jak coś to sobie bezalkoholowe kupi
![]()
#3433 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny po sn: próbowaliście już seksu?
My wczoraj zrobiliśmy pierwsze podejście i kurde - gorzej niz pierwszy raz ![]() ![]() ![]()
#3434 |
Zakorzenienie
|
Witam
U mnie noc przespana a na miły początek dnia màż zrobił pyszne śniadanko, jak spałam to pojechał po bułki i mój ulubiony serek, kochany jest ![]() Teraz siedzę u męża w pracy, czekam az skończy bo ma pare rzeczy do zrobienia,zabrałam siè z nim bo stwierdziłam ze przyda siè trzecia piźama ![]()
#3435 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze jedna uwaga mojej sasiadki na temat tego jak chodzimy ( boso!!!!) to kupie sobie drewniaki i wtedy bedzie miala powod do marudzenia....Ile razy mijam jej drzwi obiecuje sobie, ze jak leon zacznie chodzic, to sprawie mu buty ortopedyczne i uswiadomie, ze skakanie po schodach to fajna zabawa... Witam sobotnio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3436 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tylko raz mi sie zdarzylo, ze obsluga mnie wkurzyla, chyba w bershka. W 7 mc ciazy szukalam plaszcza. Mialam 4 do zmierzenia. Zaden mi nie pasowal, wiec chcialam oddac je panu w przymierzalni, ktory stwierdzil, ze sama moge je odwiesic na miejsce! Jeszcze rozumiem jakby byl zajety, a nie rozmawial z kolezanka... Cytat:
![]() AAa Perfuzja, zdecydowalas sie juz na konkretna antykoncepcje? Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | ||||||
Rozeznanie
|
magnusia-Super ,że tak dobrze wam idzie i dobrze się czujesz. A mąż po prostu partner i ojciec idealny można by powiedzieć.
![]() Cytat:
Tak więc jak widać można się ogarnąć i ten miesiąc dwa wytrzymać bez picia. Jakby nie było jest wiele kobiet, które też wypiją chętnie od czasu do czasu lampkę wina czy drinka , i jednak na czas ciąży muszą sobie odmówić, więc przeżyć bez % się da. tajeczka-:kciuki: za wyjście ze szpitala. A pro po czemu tak długo cię trzymali ?? ![]() patrycjja-Kurcze zazdroszczę ci i mam nadzieję,że u mnie będzie tak jak u ciebie. Poród zniosłaś dobrze, sama pisałaś ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Sorry za głupie pytanie, ale nigdy nie miałam do czynienia ze szwami ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chociaż sama się nie bawiłam, ale siostrzenica do tej pory wykrada garnek i łyżkę drewnianą i gra na perkusji ![]() Witam się i ja. Wczoraj byliśmy wieczorem na zakupach, myślałam że nie wytrwam do kasy tak mi się ciężko szło. Jak kaczka na boki i to bolące spojenie. Wczoraj pierwszy raz stwierdziłam,że czuję się duża i taka mega okrągła ![]() TŻ w pracy będzie znowu dopiero po 20, więc u mnie lenistwo w pełni. Do zrobienia starcie kurzy tylko i to wszystko . ![]()
![]() |
#3440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3441 |
Zakorzenienie
|
Cholera u nas wysypki ciąg dalszy...
;( ;( ;( Zastanawiam się nad pomidorami, gdzies czytałam, że uczulać mogą. Jadłam po plasterku ostatnio a wczoraj zjadłam spaghetti (robione z pomidorów z puszki) i dziś krostek jest więcej. ![]() Więcej z rzeczy uczulających nie jadłam. Choć uczulić może wszystko... ![]() chyba ze to tradzik?... spróbuje fote wrzucic
#3442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3443 |
Zakorzenienie
|
Swoją drogą moje dziecko też spać nie chce.... usypia tylko na ramieniu, odkładany do łózeczka wyje... zasnął może na 30 min od rana :/
ufff po napisaniu tego posta znów oczy jak 5 złoty i ryk. położyłam znów... podejście milion pincet
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2014-02-01 o 11:26 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w moje urodziny 12 lutego będzie rok jak nie miał papierosa w ustach....jestem z niego dumna ![]() Przez pierwsze pół roku wspomagał się tabletkami, potem przeszedł na tik taki a teraz tylko gumy miętowe żuje ![]()
![]() |
#3445 |
Zakorzenienie
|
mam do was jeszcze pytanie, nasz maluszek ma naszyniaka na nosku i czole. Któraś z was może też ma taki problem, podobno to dość częste u noworodków i samo powinno zejść... czytałam, że powinno się opóźnić szczepienia przy naczyniakach ;(
Cholera no... jeszcze do tego skóra na czole i w okolicach oczek mu się łuszczy, wszystko na raz
#3446 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Pytam, bo mam piłkę, której kiedyś często używałam do siedzenia, ale bez tych uchwytów do skakania. Na co to siedzenie na piłce wpływa - na ułożenie się płodu w kanale rodnym, na biodra? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Rozeznanie
|
Jeśli słyszy twoje kroki gdy siedzisz na kanapie , to TO z pewnością usłyszy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3448 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nam przed moja ciaza zdarzalo sie imprezowac, czasami dosyc konkretnie, ale picia alkoholu w domu nie uznaje tzn piwko przed telewizorem ( ktorego i tak nie mamy) doprowadza mnie do szewskiej pasji, w sumie nie wiem dlaczego...Jak zaszlam w ciaze TZ sam stwierdzil, ze tez sobie daruje, chociaz na wczesniejszym etapie ciazy mi nie przeszkadzalo jakby wypil wiecej na imprezie... Za to papierosy!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Zadomowienie
|
Jeszcze co do szwów - u nas w szpitalu wszystkie i te wewnątrz i na zewnątrz są rozpuszczalne. Ale te z zewnątrz są i tak ściągane - przypuszczam wlasnie, ze to kwestia dyskomfortu. Na prawde poczułam roznice po zdjeciu. Ja mialam trzy szwy i mi wszystkie zdjęła, kolezanka obok miala tyle samo i zdjęli jej dwa jeden zostawili - przypuszczam, ze ciezko bylo operować żyleta w pewnych obszarach
![]() Jesli chodzi o pilke to tu miedzy innymi chodzi o wstawienie dziecka w kanal. No i powiem szczerze, ze pilka + ciepły prysznic i zapominałam po co jestem na porodówce ![]() Muminku póki co to ona nam moze oczy mydlić ta grzecznością :P: boje sie, że rozkręci sie jak mąż 17 lutego do pracy wroci ![]() ![]() I musze sie Wam pożalić - rozstępy ![]() ![]()
#3450 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.