|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Cytat:
jak często olejujesz?Przy głowie masz takie genialne falki jak same wyschły
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
olej daję 2 razy w tygodniu a włosów nigdy nie prostowałam
|
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
No to kurczę nie wiem czemu takie biedne one są
chyba tylko obcięcie z cieniowaniem im pomoże na plus. Z długości też troszkę, bo moje też jak za długie są to tak wyglądają jak Twoje
|
#1054 |
|
Raczkowanie
|
U mnie przy użyciu b/s jest mniej puchu, są lekkie i mają fajniejszy skręt i lepiej się układają. Ja oprócz mycia używam b/s na lekko zwilżone wodą (z butelki z atomizerem) i do tego potem trochę żelu i ew. psikacza na puch jeśli jest taka potrzeba
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
cóż na tym zdjęciu faktycznie jakoś słabo to wygląda ale na żywo wyglądają o wiele lepiej
na pewno podetnę i wycieniuję - powinno być lepiej. z ciekawości zmierzyłam obwód kucyka u nasady mam 8,5 cm a 5 cm od końca - 5 - więc nie tak źle, widocznie jak same wyschną to wyglądają jak miotła, jak je "podrasuję" wałkami lub koczkiem na noc to prezentują się lepiej jak ogarnę jakiś lepszy aparat niż mój złomofon to wrzucę nowe foty
|
|
|
|
#1056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaraz po niej dałam odżywkę emolientową i nie mam puchu, a włosy trochę grubsze. Następnym razem też tak zrobię. Odżywka b/s na bardzo mokre włosy - powinna się wchłonąć. Ogranicza puszenie. Edytowane przez Floria Czas edycji: 2014-02-01 o 15:49 |
|
|
|
|
#1057 |
|
Zadomowienie
|
Mmmm, to co może jakaś piwna płukanka dziś? [Serio to mam stresa bo doświadczenia przykre]
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1058 |
|
Raczkowanie
|
W Krakowie dziś robili badanie stanu włosów
Załapałam się na to przez przypadek, ze trzy razy przeszłam obok tego stoiska, zanim się zorientowałam, co się tam wyprawia. Ku mojemu zdumieniu okazało się, że te moje włosy to zdrowe są! Pani tylko w jednym miejscu gdzieś mi pokazała, że jakaś łuska jest odchylona, a tak to gładziutkie i proste włosy A jak widziałam, co niektórym pannom wychodziło, to aż strach się bać
|
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziś są straszne
pewnie przez farmonę lnianą ale mam aż dwa opakowania i nie chcę wyrzucać!
|
|
|
|
#1060 |
|
Konto usunięte
|
ale piekne wlosy w codzienniku
---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- jesli pasuje moim wlosom olej lniany, to moge sie sie spodziewac ze z pachnotki i z dyni tez bedzie pasowal, dobrze sprawdzam? jakie jeszcze oleje sie sprawdzily u was, gdy podchodzil wam wlasnie lniany? (pamietam chyba slodkie migdaly ktoras z was mi polecala - czeka w koszyku na zsk )
|
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
magda, jakie masz już długie włosy
śliczne |
|
|
|
#1062 |
|
Raczkowanie
|
A gdzie dokładniej? (Pewnie GK?
) nie wiesz czy długo jeszcze będa?
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1066 |
|
Raczkowanie
|
Tak, w Kazimierz - stoją obok superpharmu dziś i jutro jeszcze
|
|
|
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Imp ja chyba też bo końce zdrowe no i zapuszczam. W sumie plączą się ostatnio strasznie ! |
|
|
|
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plątały mi się ostatnio bardzo, ale od jakiegoś czasu jakimś cudownym sposobem przestały Teraz jedynie co mnie męczy w moich włosach to kolor
|
|
|
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na te po fryzjerze oczywiście też to je podrasowuj i nawilżaj i ścieniuj i pokazuj się nam częściej
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle to wykończyłam dzisiaj olej lniany i nie wiem czy kupować go teraz znowu czy spróbować czegoś nowego jeszcze
|
|
|
|
#1071 |
|
Zadomowienie
|
Co lekkiego polecacie do mycia włosów? Jak nie myłam szamponem to używałam hegrona fioletowego albo różowego, ostatnio go kupiłam, co by pomyć odżywką, ale teraz po zmianie składu ZUPEŁNIE mi nie leży. Nie nadaje się nawet na nałożenie przed myciem, po myciu, nic, włosy reagują na niego sztywnością, nieprzyjemne w dotyku, niebłyszczące... A do tej pory to było moje ulubione myjadło :/
Stwierdziłam, że popróbuję trochę porobić fale, co by przed wizytą u fryzjera zdecydować się, czy cięcie ma być podkreślające skręt, czy bardziej prostujące. Moja aktualna kolekcja: - oleje: z zielonej pietruszki, z orzechów włoskich, resztka babydream fur mama (lubię), alterra pomarańczowo brzowowa (najlepszy olej dla moich włosiąt), olej arachidowy, sezamowy, z papryczką GP - reszty grzechów nie pamiętam - odżywki: babuszki agafii z łopianowym propolisem (używam aktualnie, świetny zapach ), aleppo czeka w kolejce i ten nieszczęsny hegron do spłukiwania-maski: marokańska czarna maska z ruskich kosmetyków, equilibria - do mycia: czarne mydło babuszki agafii (super!) i szampon TŻ firmy atw, w składzie wysoko sls + muszę się pochwalić: jak zaczęłam walczyć o włosy jakiś czas temu nakupowałam mnóstwo włosowych kosmetyków. Przeważnie miałam całą szafkę pełną rzeczy. 1,5 roku temu postanowiłam, że dosyć - i zaczęłam akcje denkowania. Nie kupowałam nic nowego do zeszłego tygodnia - prócz kosmetyków, których brakowało w szafce jeżeli chodzi o składy - i prócz zbędnych mi GP bez spłukiwania i kilku opakowań maści sutkowej - była kiedyś mania na wcieranie jej we włosy - moja szafka zrobiła się PUSTA! Trwało to ponad 1,5 roku, ale się udało! ![]() Co sądzicie o mojej kolekcji, czego brakuje, co pokombinować co by mi skręt wyszedł jak najlepiej? I co z tym myjadełkiem do włosów ?
|
#1072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zreszta nalezy sie odmiana
|
||
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
wicherku - do fryzjera nie pójdę nie ufam żadnemu
sama się potnę - w rossmanie nożyczki w promocji te co Mysia polecała na blogu u siebie więc skorzystałam i kupiłam. niestety myślałam żeby kupić odżywkę do loków isany w promocji za 5 zł ale tępa strzała ze mnie i wzięłam szampon ehh
|
|
|
|
#1075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do kombinowania to nie mam zielonego pojęcia, bo ja sama jestem na etapie testowania wszelakich rodzajów odżywek i olejków ![]() Cytat:
|
|
#1076 | |
|
Zadomowienie
|
Może rzepakowy? Podobno bardzo fajny, ale ja nie próbowałam. Za to na pewno tanio można kupić, więc strata niewielka i może pójść do kuchni jakby co.
Cytat:
ani do mycia, ani b/s.Ja jutro podejmę próbę mycia odżywką Isany professional, powinna się nadać, tak mi się wydawało, kiedy ich używałam normalnie. Mam 3, więc mam zamiar do mycia użyć tej z keratyną, jako d/s odżywka oil, a jako b/s tej do loków. A co do reszty kolekcji, to brakuje tylko czegoś b/s, a tak to wydaje mi się, że masz wszystko co trzeba Ja nie przepadam za wcierkami, więc nie polecam nic specjalnego (ale używam oleju Khadi co 2 dni na skalp. Gdybym go nie miała, no na pewno mojego cebulaka bym używała).Aha, no ale jako b/s możesz zawsze użyć maluśko jakiejś maski, zazwyczaj są zakwaszające. |
|
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym nie obcinała tak mocno, kilka cm na pewno ale bez drastycznego cięcia może się obejść. Poza tym nawilżanie, też miałam koszmarnie suche włosy a najlepiej sprawdza się u mnie olejowanie z odżywką. Jako odżywkę biorę Pottersa z aloesem i jedwabiem a na to jakiś olej. Mam wtedy takie wrażenie, że olej zamyka w środku nawilżenie i włosy wyglądają dużo lepiej, są miękkie i pełne życia. Jeśli pielęgnacja nie przyniesie dobrych efektów zawsze można jeszcze podciąć, tym bardziej, że nie masz zniszczonych końcówek.
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
|
|
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z nawilżaniem mam ten problem że łatwo przenawilżam i wtedy mam ulizane kudły cienkie jak mysi ogon - zauważyłam ze po keratynie mnie puszy i suszy za to maska z gluta, miodu oleju rycynowego i gliceryny jest dla mnie idealna wicherek - nie szarżowałabym z tym "umieniem" - zawsze sama sobie podcinam, teraz spróbuję metodą 3 kucyków którą znalazłam na blogu Anwen |
|
|
|
|
#1079 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1080 |
|
Zadomowienie
|
No, ja też ścięłam, bo była za duża różnica w grubości kucyka na górze i na dole. Przy głowie mam teraz ok.9cm i mimo cieniowania (też sama cieniowałam na 3 kucyki), na dole tylko niewiele mniej.
Takie miałam i to już po pierwszym cięciu, a jakie mam teraz, to masz chociażby w awatarze. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

jak często olejujesz?

Załapałam się na to przez przypadek, ze trzy razy przeszłam obok tego stoiska, zanim się zorientowałam, co się tam wyprawia. Ku mojemu zdumieniu okazało się, że te moje włosy to zdrowe są! Pani tylko w jednym miejscu gdzieś mi pokazała, że jakaś łuska jest odchylona, a tak to gładziutkie i proste włosy
A jak widziałam, co niektórym pannom wychodziło, to aż strach się bać

pewnie przez farmonę lnianą ale mam aż dwa opakowania i nie chcę wyrzucać!
)
śliczne 
ani do mycia, ani b/s.