Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-01, 14:26   #2161
adziia13
Rozeznanie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

Cytat:
Napisane przez puchaczmalinowy Pokaż wiadomość
znalazłam na tablica.pl w Szklarach Górnych k.Lubina - nie wiem cukiernia, czy pani sama sobie biznes prowadzi, ale dzwoniłam i wysyłałam zdjęcie tortu i powiedziała, że akurat dzisiaj mają degustację i zaprasza. Wyceniła tort prezencikowy (50szt + góra do krojenia) na 400zł + 30zł za paliwo na dowóz.

Jak będę po to dam znać

Linaewen ambitny plan na luty;p ja zawsze jak coś zaplanuje to i tak wszyscy mi psują moje plany i jakoś tak po prostu powoli odhaczamy punkty na liście

dobra, przyznam się czasem z nudów zaglądam na pudelka i patrzcie co tam znalazłam:
http://pudelekx.pl/najgorsze-slubne-...ak-rosja-20482
Nikomu nie życzę takich zdjęć ze ślubu
ja jak widzę takie zdjęcia zastanawiam się, co ludzie mają w głowie robiąc sobie takie zdjęcia

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
szczerze? Nic dziwnego nie widze w wypowiedziach fryzjerki. Powiedziala Ci sama prawde, moja sis pracuje od 12 lat jako fryzjer i jest mega dobra, a portfolio nie ma. I to, ze kazde wlosy są inne i inaczej sie ukladają to tez prawda, tak samo jak to, ze nie da sie zrobic dwa razy takiej samej fryzury. Skoro salon nowy, moze po prostu jeszcze nie maja az tylu klientow, zeby Cie zaprosic na czesanie, poza tym uwierz mi fryzjerzy potrafią sie bardzo stresowac, jak ktos im patrzy na rece. Postaw sie na jej miejscu. Ja ją rozumiem, bo pracowalam w kilku salonach i znam ten warsztat od wewnątrz.
a ja widzę w takich wypowiedziach wiele dziwnego, jako kosmetolog/wizażystka nie widzę nic zaskakującego w tym, że kilent chce zobaczyć efekty pracy potencjalnego usługodawcy, ale również to jak pracuje. I nie wiem dlaczego najczęściej właśnie fryzjerzy mają tak negatywne nastawienie do klienta, jak by klient chciał ich zdyskredytować. Poza tym fryzjerka/kosemtyczka/wizażystka, której trzęsą się ręce, bo ktoś patrzy na jej prace, ma probem ze sobą.
Przy malowaniu panny młodej trzęsły mi się ręcę jeden jedyny raz - jak malowałam jedną ze swoich najlepszych koleżanek do ślubu i obie byłyśmy strasznie wzruszone i ona zaczynała chlipać już podczas malowania, a jestem strasznym nerwusem, ale swojej pracy jestem pewna, uważam, że tylko ktoś bardzo niepewny swoich umiejętności (nie mówię, że bez umiejętności, tylko niepewny, żeby nie było nieporozumień), będzie się denerwować, jeśli ktoś będzie obserwował jego pracę.
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 14:30   #2162
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Rozumiem to wszystko, ale jej ton był BARDZO arogancki i poirytowany, można było to wszystko powiedzieć na spokojnie i miłym tonem, a nie jakbyśmy ją prosiły nie wiadomo o co. Co jak co, ale nie pójdę w ciemno do fryzjera i w dzisiejszych czasach niemal każdy ma jakąś galerię internetową wykonanych fryzur albo coś. Fryzura próbna to koszt ok. 100zł i nie stać mnie na to, żeby iść do fryzjera na ślepo na fryzurę próbną. Nie chodzi o patrzenie na ręce, tylko np. jak PMka jest umówiona na czesanie to przyjść zobaczyć już tylko finalny efekt.
są fryzjerki, ktore maja taki sposob bycia i czesto to wynika z jej charakteru... Ale nie zawsze wplywa to zle na ich zdolnosci w pracy. Chociaz rozumiem Ci do skonale, bo sama chetniej pojde do fryzjerki ktora jest też miła

ale nie zgadzam sie ze niemal kazdy ma galerię internetową. Wybacz, ale fryzjer, ktory pracuje od rana do wieczora nie ma czasu na takie rzeczy. Tak samo fryzjerzy pracujacy w zwyklych malych salonach.

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość

Jak coś to mogę pomóc, w końcu używam na codzień. Możesz mi priva wyslac
zrobione
Stary 2014-02-01, 14:31   #2163
anka1897
Wtajemniczenie

prośba w klubie

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2014-02-01 o 14:45
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 14:35   #2164
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
ja jak widzę takie zdjęcia zastanawiam się, co ludzie mają w głowie robiąc sobie takie zdjęcia

a ja widzę w takich wypowiedziach wiele dziwnego, jako kosmetolog/wizażystka nie widzę nic zaskakującego w tym, że kilent chce zobaczyć efekty pracy potencjalnego usługodawcy, ale również to jak pracuje. I nie wiem dlaczego najczęściej właśnie fryzjerzy mają tak negatywne nastawienie do klienta, jak by klient chciał ich zdyskredytować. Poza tym fryzjerka/kosemtyczka/wizażystka, której trzęsą się ręce, bo ktoś patrzy na jej prace, ma probem ze sobą.
Przy malowaniu panny młodej trzęsły mi się ręcę jeden jedyny raz - jak malowałam jedną ze swoich najlepszych koleżanek do ślubu i obie byłyśmy strasznie wzruszone i ona zaczynała chlipać już podczas malowania, a jestem strasznym nerwusem, ale swojej pracy jestem pewna, uważam, że tylko ktoś bardzo niepewny swoich umiejętności (nie mówię, że bez umiejętności, tylko niepewny, żeby nie było nieporozumień), będzie się denerwować, jeśli ktoś będzie obserwował jego pracę.
bo widzisz, samo robienie fryzury ślubnej to już mega stres, moja poprzednia szefowa z 20 letnim stazem zawsze się trzęsla. Moze akurat ta tez taka jest i juz, ja tez jestem pewna swojej pracy, ale jak mi się ktos zaczya patrzec na rece to zaczynam sie denerwowac... I nie uwazam ze mam problemy ze sobą
Stary 2014-02-01, 14:37   #2165
Atomoowka
Wtajemniczenie

Hej kobietki czas pedzi tylko 98 dni mi zostalo a ja sie nie moge zebrac zeby do konca pewne rzeczy dokonczyc.

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

Ale fajnie! Ja już się nie mogę doczekać rozdawania
Serio? No to zupelnie odwrotnie niz ja. Ja najchetniej bym wszystkie wyslala listem, a pierwsza tura rozdawania zaproszen juz w ten week.

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ale ona się nawet nie uśmiecha! Raz, przy podpisywaniu dokumentów jakiś blady cień się pojawia. Dotka, a może mąż przeczekuje napady histerii, bo jakby przytulił, to by w ogóle nie było szans na to, że ona się uspokoi?

Jako że już luty to nasz wstępny plan jest taki:
-zamówić obrączki
-zamówić tort
-rozejrzeć się za żakietem do sukni-w tym dowiedzieć się od babci-krawcowej czy się nie podejmie
-zaproszenia-wyhaftować 10 sztuk, zaprojektować zaproszenie
-kosmetyczka-jak doprowadzić mój pyszczek do porządku
-fryzjerka-podciać i podpytać, czy interesują ją gościnne występy
-zebrać się na odwagę i iść do chirurga zainteresować się wycięciem pieprzyków
Lin ja wlasnie sobie teraz wycinalam pieprzyki z plecow, bo mnie zawsze wkurzaly ale dopiero teraz sie za to wzielam, zeby mi spod kiecki nie wychodzily. Powiem Ci ze nie ma sie czego bac i ja zalatwilam cala sprawe w jeden dzien.
Poszlam do dermatologa ( bo do niego musisz isc najpierw zeby o on obejrzal pieprzyki). Tak babka dala mi skierowania do chirurga na wyciecie. Zadzwonilam i okazalo sie ze chirurg przymjuje tego dni wieczorem wiec sie zapisalam i poszlam. U chirurga bylam w ogromnym szoku, bo myslalam ze obejrzy, jakies badania itd. A on do mnie krotko" chce Pani to teraz wyciac". A ja "eee ale jak to teraz, a ile to bedzie trwalo?" chirurg " a z 10 minut".
No i faktycznie przeszlismy do zabiegowego, znieczulenie miejscowe, rach ciach i powycinal. Nic nie bolalo, tylko potem szwy mnie troche ciagnely, po 2-och tygodniach szwy do zdjecia. Co tez nie bolalo.
Wiec polecam jezeli sie wahasz.

Cytat:
znalazłam na tablica.pl w Szklarach Górnych k.Lubina - nie wiem cukiernia, czy pani sama sobie biznes prowadzi, ale dzwoniłam i wysyłałam zdjęcie tortu i powiedziała, że akurat dzisiaj mają degustację i zaprasza. Wyceniła tort prezencikowy (50szt + góra do krojenia) na 400zł + 30zł za paliwo na dowóz.

Jak będę po to dam znać

Linaewen ambitny plan na luty;p ja zawsze jak coś zaplanuje to i tak wszyscy mi psują moje plany i jakoś tak po prostu powoli odhaczamy punkty na liście

dobra, przyznam się czasem z nudów zaglądam na pudelka i patrzcie co tam znalazłam:
http://pudelekx.pl/najgorsze-slubne-...ak-rosja-20482
Nikomu nie życzę takich zdjęć ze ślubu
hahah boskie foty nie ma to tamto

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
Dziewczyny mamy kilka ofert podrozy poslubnej ale tylko jedna jest po naszym slubie... wiekszosc jest w lipcu.. nie wiem co tu zrobic
A musicie koniecznie jechac zaraz po slubie? Bo Nam to szczerze nie robi roznicy, i jezeli np te oferty lipocowe sa lepsze to ja bym wybrala ktoras z pozniejszych wycieczek.

Cytat:
Byłam spontanicznie u jednego z fryzjerów, które miałam na oku i po prostu brak mi słów Jedna pani się w ogóle nie zajmuje czesaniem, to ok, a druga się zajmuje, ale już wiem, że na pewno do niej nie pójdę! Mówimy z mamą, że ślub we wrześniu i chciałam się conieco dowiedzieć.
Babka: Czy ma pani jakąś fryzurę upatrzoną?
Ja: No mniej-więcej tak.
B: No to proszę przyjść kiedy pani chce na próbną fryzurę.
Ja: A ma pani może jakieś portfolio, żeby móc zobaczyć pani fryzury?
B: Yyy, eee, nie no, nie mam nic takiego w tej chwili.
Mama: No to może mogłybyśmy przyjść kiedyś zobaczyć, jak pani będzie kogoś czesała.
B: Tu ma pani moją wizytówkę, proszę się umówić na fryzurę.
J: Dobrze, ale czy ma może pani jakieś panny młode umówione, żebyśmy mogły zobaczyć?
B: Ale jak się czesze to każdy włos jest inny i nie ma tak że fryzura wygląda u każdego tak samo!
J: Oczywiście, rozumiem, ale chciałabym zobaczyć pani warsztat, że tak powiem, jak pani czesze.
B: Ale to co pani sobie wyobraża, że ja do pani będę dzwonić jak przyjdzie klientka?!
J: Nie, ale wie pani, większość panien młodych na ten rok ma już umówione terminy i może wiosną, latem jakąś pannę młodą będzie pani czesać, to wtedy byśmy przyszły zobaczyć?
B: Oj, dziewczyny, dziewczyny, tutaj jest moja wizytówka, proszę kiedyś zadzwonić. Jak widać dzisiaj żadnej panny młodej nie ma.

Cały czas babka mówiła poirytowanym, aroganckim tonem... z mamą po prostu szczęki z podłogi zbierałyśmy na jej zachowanie i teksty A salon ładny, nowy, więc myślałam, że będą szukać klientów, a tak mnie potraktowano jakby nie wiem co... porażka... Chyba zostanie mi szukanie jakiegoś droższego fryzjera w Krakowie :/

Kurde szczerze to mnie ta fryzjerka jakos mocno nie dziwi.
Takie salony wieloletnie, gdzie fryzjerka pracuje od X lat z reguly nie maja portfolio. Idziesz na wlasne ryzyko i tyle, albo z polecenia.
Swoja droga jakby mnie ta Pani czesala nie chcialabym aby inna PMka siedziala i sie mi przygladala.

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki Dzwoniłam do makijażystki potwierdzić termin, 2 sierpnia o 12 będzie mnie malować A w czwartek 31 lipca umówiona jestem na rzęsy
Koszty:
rzęsy 150 zł
makijaż próbny 60 zł
makijaż ślubny 100 zł

(a do klubu wrzuciłam fotki jak byłam pomalowana przez nią u koleżanki na weselu)
ale taniocha za makijaz, super.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 14:53   #2166
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Rozumiem to wszystko, ale jej ton był BARDZO arogancki i poirytowany, można było to wszystko powiedzieć na spokojnie i miłym tonem, a nie jakbyśmy ją prosiły nie wiadomo o co. W tego typu pracy kontakt z klientem jest bardzo ważny i jeśli przy moich pytaniach o czesanie babka ma wobec mnie arogancki i niemiły ton, to ja już nie mam ochoty się u niej czesać, bo w dniu ślubu wolałabym na spokojnie porozmawiać z kimś miłym.
Co jak co, ale nie pójdę w ciemno do fryzjera i w dzisiejszych czasach niemal każdy ma jakąś galerię internetową wykonanych fryzur albo coś. Fryzura próbna to koszt ok. 100zł i nie stać mnie na to, żeby iść do fryzjera na ślepo na fryzurę próbną. Nie chodzi o patrzenie na ręce, tylko np. jak PMka jest umówiona na czesanie to przyjść zobaczyć już tylko finalny efekt.
w moim regionie próbne uczesania w najdroższych salonach to koszt 80- 100 zł a w mniejszych ok 30-50zl ja planuje się wybrać do kilku tych tańszych polecanych przez znajome
Stary 2014-02-01, 15:04   #2167
Anesthesia
Wtajemniczenie

Ok, może ta moja sytuacja z fryzjerem nie jest aż tak "szokująca", ale to jest zupełnie nowy salon, więc nie ma mowy o referencjach i "poleceniach". Ale pomijając już portfolio czy niezrozumienie, że chcę zobaczyć jak czesze kogoś innego - kluczowe było podejście do klienta - zostałyśmy potraktowane z góry, niemal na nas nakrzyczano... to wszystko można było wyjaśnić w sposób miły i na spokojnie, a nie z fochem. To jej aroganckie podejście najbardziej nas zbiło z tropu, bo gdyby na spokojnie wyjaśniła, to byłoby ok.

Przeglądam teraz oferty i większość salonów ma koszt próbnej ok. 80-100zł... ale chyba nie pozostaje mi nic innego jak jednak umawiać się na próbne jakoś teraz i później jeszcze raz na miesiąc przed ślubem...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 15:08   #2168
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Anesthesia, brak słów...

Mam piosenkę na wejście i tort wybraną (u mnie w pracy ostatnio cały czas Eska Rock na tapecie i to mi pomogło):

1. Wejście (sam refren) http://www.youtube.com/watch?v=co6WMzDOh1o

2. Tort: http://www.youtube.com/watch?v=F-3ox-6WhBA
My też będziemy mieć tą na wejście Nad tortem jeszcze się nie zastanawiałam.

Wybrałam biżuterię do ślubu tj wiem gdzie kupię, ale nie wiem jeszcze które kolczyki i będę musiała trochę przyoszczędzić na kolię
http://www.swarovski.com/Web_PL/en/1..._Necklace.html
i do tego któreś z tych kolczyków:
http://www.swarovski.com/Web_PL/en/5..._Earrings.html te podobały się tż'owi
http://www.swarovski.com/Web_PL/en/1..._Earrings.html
http://www.swarovski.com/Web_PL/en/1..._Earrings.html - te mi się podobały najbardziej

Podobał nam się jeszcze ten zestaw http://www.swarovski.com/Web_PL/en/1...ntana_Set.html ale tż doszedł do wniosku, że kupimy tamtą kolię.

Chyba będę musiała zacisnąć pasa

Jeszcze przyszła wycena moich butów ślubnych - 315 zł. Co myślicie?

Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 15:16   #2169
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy każda z was będzie miała pokrowce na krzesła?
U nas nie będzie, krzesła są ładne więc w sumie nie potrzebujemy

Cytat:
Super! Bardzo ładne! Też się upierałam przy przetapianiu złota ale się okazało, że nie było czego przetapiać

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
Ad rem Obrączki IDEALNE!!

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Chwalę i nadrobię:
zamówiliśmy obrączki!
Gratulacje!!

Cytat:
jak znajdziesz gdzieś takie [kolczyki] to proszę o info. (tak się przypominam)
Tutaj są http://www.ebay.pl/itm/NEOGLORY-UNUS...item3cd24d3bbf

Cytat:

Byłam spontanicznie u jednego z fryzjerów, które miałam na oku i po prostu brak mi słów
No proszę Cię, ale ma podejście do klienta, a niech mnie

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 15:16   #2170
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Odebrałam wczoraj z poczty grzebyki do włosów i mam problem straszny i jeszcze gorszy nie umiałam się zdecydować między białym a niebieskim, więc kupiłam oba, a teraz nie umiem jeszcze bardziej. Przede wszystkim nie byłam przygotowana na aż taką różnicę w rozmiarach, na zdjęciu niebieski wyglądał na tylko trochę mniejszy.

Serce bardziej przychyla mi się do niebieskiego - w sumie oprócz butów i bukietu nic niebieskiego mieć nie będę, a na weselu bukiet odłożę i fajnie byłoby chyba mieć jakiś drugi niebieski akcent. Za to jest malutki.

Biały chyba lepiej mi się podoba, ale za to jest upiornie wielki (3/4 mojej dłoni) i próby upięcia go we włosach kończą się tak, że z którejś strony wystają mi jego zęby (mam małą głowę, czapki noszę w rozmiarach S )
Podobają mi się oba, ale chyba ze względu na wielkość skłaniałabym się ku niebieskiemu.

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Dziewczyny , na stronie naszego tarnowskiego salonu pokazały się buty z Nowej Kolekcji la body . Mają srebrne do wyboru - więc lecę jutro albo w tygodniu zmierzyć[/IMG]

Na dodatek są skórzane , z lekkim brokatowym połyskiem
Są śliczne!

Cytat:
Chwalę i nadrobię:
zamówiliśmy obrączki!
Gratulacje.

Jestem już po dopasowywaniu, jeszcze na początku maja ostateczne przymiarki i dopasowywanie, a pod koniec maja odbiór sukienki. (Zdjęcia w klubie)

Znalazłam rewelacyjną pomadkę do ust z mega trwałością. Przebija lakiery do ust YSL i Estee Lauder. Jest to atrament do ust Sephora.
Na pewno ją zakupię, muszę się tylko zdecydować na kolor. Koszt 55 zł.
Pani malowała nimi na swojej ręce. Lakierami do ust YSL i Estee Lauder oraz tym atramentem Sephora. By udowodnić mi, że lakiery do ust w cenie powyżej 100zł nie są tak trwałe jak ten atrament, namalowała kilka kresek na dłoni, odczekała kilka minut i kazała mi chusteczką zetrzeć najmocniej jak się da to co ma na dłoni. Wszystkie się starły, poza tym atramentem z Sephory.
https://wizaz.pl/Makijaz/Nowosci-kos...do-ust-Sephora
http://niecierpek.blogspot.com/2014/...ora-rouge.html
Mam nadzieję, że tak samo dobrze jak na dłoni, będą sprawowały się na ustach. Czy któraś z Was słyszała jakieś opinie od użytkowniczek tego atramentu? Jestem bardzo ciekawa. Mimo wszystko zaryzykuję, bo cena przystępna, ale ciekawe kiedy teraz będę znowu w Sephorze. Pewnie dopiero wiosną.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2014-02-01 o 15:19
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 15:22   #2171
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość

Wybrałam biżuterię do ślubu tj wiem gdzie kupię, ale nie wiem jeszcze które kolczyki i będę musiała trochę przyoszczędzić na kolię
http://www.swarovski.com/Web_PL/en/1..._Earrings.html - te mi się podobały najbardziej

Podobał nam się jeszcze ten zestaw http://www.swarovski.com/Web_PL/en/1...ntana_Set.html ale tż doszedł do wniosku, że kupimy tamtą kolię.

Kolia cudowna
Stary 2014-02-01, 15:33   #2172
Anesthesia
Wtajemniczenie

Enzunio, U2 na wejście - genialne! Dopiero teraz zauważyłam Ale suuuper!

Cytat:

Biżu super, ja bym chyba wzięła trzecie kolczyki A buty są absolutnie boskie, może nie najtańsze, ale ich wygląd mi się taaak podoba

Czy któraś z Was stosowała może odżywkę od rzęs 4 long lashes? bo na blogach teraz sporo pozytywnych recenzji, efekty u niektórych dziewczyn naprawdę super. Teraz na promocji w Rossmannie ta odżywka jest za 68zł, ponoć starcza na półroczną kurację, czyli akurat. Chyba zaryzykuję i kupię, bo wolałabym nie przedłużać rzęs na ślub...

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-02-01 o 15:34
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 15:43   #2173
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ok, może ta moja sytuacja z fryzjerem nie jest aż tak "szokująca", ale to jest zupełnie nowy salon, więc nie ma mowy o referencjach i "poleceniach". Ale pomijając już portfolio czy niezrozumienie, że chcę zobaczyć jak czesze kogoś innego - kluczowe było podejście do klienta - zostałyśmy potraktowane z góry, niemal na nas nakrzyczano... to wszystko można było wyjaśnić w sposób miły i na spokojnie, a nie z fochem. To jej aroganckie podejście najbardziej nas zbiło z tropu, bo gdyby na spokojnie wyjaśniła, to byłoby ok.

Przeglądam teraz oferty i większość salonów ma koszt próbnej ok. 80-100zł... ale chyba nie pozostaje mi nic innego jak jednak umawiać się na próbne jakoś teraz i później jeszcze raz na miesiąc przed ślubem...

A no to zmienia postac rzeczy jak dla mnie. Skoro to nowy salon, a babka chamska to niestety ale nie popisala sie profesjonalizmem.

Cytat:

Wg mnie buciki sliczne, ale powtorze ja bym sie bala takie odkryte na slub miec buty.
Kolia bardzo mi sie podoba.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Stary 2014-02-01, 15:49   #2174
Kate Noir
Zakorzenienie

Też mnie interesuje opinia tej odżywki

Czyli brać te buty?

Atomoowka będę miała jeszcze jedne buty na przebranie z białebuty z zakrytymi palcami, także jak coś to przebiorę

Cały czas czekam na dostawę kiecki z Chin i boję się, że w ogóle nie przyjdzie
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 15:59   #2175
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Czuje się jakaś taka samotna z tym ślubem.. nikt się niczym nie interesuje.. nikt mnie o nic nie pyta.. zaznaczając że mieszkam aktualnie z całą najbliższą rodziną (rodzice dziadkowie, brat z żoną i maleństwem) i jakoś tak sie czuje ze wszystkim sama, nawet TŻ za bardzo nie okazuje zainteresowania bo twierdzi że na wszystko mamy czas.. chyba sukienkę będę musiała iść sama mierzyć... może ja przesadzam i jest jeszcze dużo czasu na wszystko?
Stary 2014-02-01, 16:09   #2176
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Czuje się jakaś taka samotna z tym ślubem.. nikt się niczym nie interesuje.. nikt mnie o nic nie pyta.. zaznaczając że mieszkam aktualnie z całą najbliższą rodziną (rodzice dziadkowie, brat z żoną i maleństwem) i jakoś tak sie czuje ze wszystkim sama, nawet TŻ za bardzo nie okazuje zainteresowania bo twierdzi że na wszystko mamy czas.. chyba sukienkę będę musiała iść sama mierzyć... może ja przesadzam i jest jeszcze dużo czasu na wszystko?

nie martw sie ja jak sie jarałam rok temu to tez mnie wszyscy gasili.... teraz zostalo 5 miesiecy a i tak nikt sie o nic nie pyta, ja tez juz nie gadam. W sumie tylko z Tżtem czasem dyskutujemy, co bedziemy robić w najblizszym czasie.
wszyscy sie obudza jak juz zostanie miesiac.
Stary 2014-02-01, 16:23   #2177
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz ze mna tez nikt nie rozmawia, nie pyta ale ja to rozumiem. Inni ludzie ( nawet jak to najblizsza rodzina) inaczej przezywa Nasz slub. Oni czekaja na slub czyli na dany dzien a te wszystkie ☠☠☠☠☠☠☠ki ich raczej nie interesuja, tzn pewnie interesuja ale jednak to nie jest teraz ich glowny cel w zyciu. Moj TZ jak ja nic nie mowie nt slubu, przygotowan to on tez nie mowi i ja to tez rozumiem. On nie interesuje sie tym czy zaproszenia beda kolorem posowaly do koloru przewodniego, czy tez co trzeba jeszcze zrobic,bo dla niego to nie jest wazne. Dla niego liczy sie sam slub, a to czy bedzie pudelko na koperty, czy bedzie samochod taki czy taki juz wrazenia na nim nie robi.
Ja tam sie tym nie przejmuje. Zreszta po to jest ten watek, zebys tu mogla swobodnie rozmiawiac na wszystkie tamaty slubne.

Kate Noir

Jezeli nie szkoda Ci kaski to bierz bo buty sa sliczne.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Stary 2014-02-01, 16:24   #2178
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Nie martw się, u mnie jest podobnie Nie mieszkam z rodzicami ale w sumie poza kilkoma pytaniami i oczywistym stwierdzeniem, że moje przygotowania i błogosławieństwo będą w domu rodzinnym, moja rodzina niespecjalnie się przejmuje Zwłaszcza, że moja młodsza siostra (świadkowa) zaszła w ciążę i wszyscy się tym emocjonują. Co nie zmienia faktu, że mój ślub i wesele będą fantastyczne! I Twoje Kochana też
Stary 2014-02-01, 16:35   #2179
TysiaBB1989
Rozeznanie

wcześniej już szukałam welonu hiszpaskiego długiego na 3 m.
cena w salonie 400 zł
na allegro troszkę tanie.

http://www.aliexpress.com/item/Free-...889819211.html
znalazłam 25 zł !!
Stary 2014-02-01, 16:43   #2180
gornek
Zakorzenienie

Nadrobilam tak na szybcika :d
Ysia gratuluje pieknych zareczyn, sama mialam jak bylam w dresie
Swiat Katarzyny, powodzenia na sesji :d
Gratuluje rowniez wszystkich zakupow, zamówionych i odebranych obraczek oraz innych rzeczy
U mnie 3 miesiace do slubu, a moj TZ jak zawsze ma czas, az sie dzisiaj poklocilismy, bo ja naleze do osob ktore chca miec wszystko wczesniej zrobione, a moj Tz wszystko na ostatnia chwile :| moze nie potrzebnie sie denerwuje, ale caly czas nie moge namowic TZ na ogladnie garniturow... bo glownie to nam zostalo do kupienia, bo reszte mamy zalatwiona, no poza prezentami dla rodzicow tylko, ale to jeden dzien i jest, a garnitur sie szyje 3-4 tygodnie eh ;/
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 17:12   #2181
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:
Będę wdzięczna

O matulu! Te zdjęcia! Teraz wiem na pewno, że chcę mieć sesję na łabędziu!
ZAMÓWILIŚMY TORT!!! Będzie taki z prezencików, jak na zdjęciu, tylko zamiast figurek będą żywe róże może białe, może czerwone jeszcze myślę W środku ciemny biszkopt i masa śmietanowa tiramisu z malinami - próbowaliśmy na miejscu i choć jakby mi ktoś powiedział to w życiu nie pomyślałabym, że będzie takie pyszne! Tort w cenie 400zł!! W ogóle babki - matka z córką przesympatyczne i bardzo pomocne, nie ma dla nich rzeczy nie do zrobienia!

Ale pojechaliśmy tam dzisiaj, teściowa oczywiście fochy strzelała i tylko mi ciśnienie podnosiła. Bo ja mówię, że chce muffinki z kremem jeszcze a ona, że ona chce babeczki na kruchym cieście z owocami i strzela miny. Ja że chcę sernik i szarlotkę, a ona jeszcze ciasto z kremem. Ja się pytam a kto tyle tego ciasta będzie jadł , a ona foch i się ode mnie odwróciła I jeszcze najlepsze - musieliśmy zabrać siostrę TŻ bo ona taaaaak baaaaardzo chce z nami jechać tego tortu spróbować...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort1.jpg (51,9 KB, 63 załadowań)

You made me feel like a million bucks
You do… I was made for you

"Na zawsze" składa się z wielu "teraz".
puchaczmalinowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 17:17   #2182
Atomoowka
Wtajemniczenie

Puchaczmalinowy gratuluje tort, zapowiada sie smakowicie a cena świetna.

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalk now Free

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Stary 2014-02-01, 17:20   #2183
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
ZAMÓWILIŚMY TORT!!! .. Tort w cenie 400zł!! W ogóle babki - matka z córką przesympatyczne i bardzo pomocne, nie ma dla nich rzeczy nie do zrobienia!
gratki ja też taki chce ale nigdzie nie mogę znaleźć cukierni która by mi to wykonała....
a ta cena a to prywatnie czy w cukierni ??
Stary 2014-02-01, 17:20   #2184
fascinata
Raczkowanie

Chcielibyśmy już powoli zacząć poszukiwania obrączek - gdzie we Wrocławiu warto się wybrać by je zamówić? Jeśli ktoś nie chce robić reklamy może być na priv
Stary 2014-02-01, 17:27   #2185
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
gratki ja też taki chce ale nigdzie nie mogę znaleźć cukierni która by mi to wykonała....
a ta cena a to prywatnie czy w cukierni ??
prywatnie właśnie bo w cukierniach właśnie albo za dużo sobie życzą albo w ogóle się takich wyzwań nie podejmują - wiadomo roboty jest masa przy takim torcie;

ale cieszę się ogromnie, że nam się udało!

a jutro krawcowa i będziemy poprawiać sukienkę!

Stary 2014-02-01, 17:29   #2186
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
prywatnie właśnie bo w cukierniach właśnie albo za dużo sobie życzą albo w ogóle się takich wyzwań nie podejmują - wiadomo roboty jest masa przy takim torcie;

ale cieszę się ogromnie, że nam się udało!

a jutro krawcowa i będziemy poprawiać sukienkę!

no właśnie ;(
a wiesz, że idę na wesele w ten sam dzień co ty będziesz miała :P
Stary 2014-02-01, 17:29   #2187
fascinata
Raczkowanie

Jestem właśnie w trakcie robienia listy gości, którą muszę wysłać firmie robiącej nam zaproszenia, i kurcze nie wiedziałam że z odmianą nazwisk może być tak ciężko

Znalazłam taką stronkę - myślicie że można jej wierzyć? Jak Wy sobie radziłyście z dylematami odmieniania?

http://www.odmiana-nazwisk.waw.pl/

A jak piszecie w zaproszeniach?
- np. Annę Kowalską z osobą towarzyszącą / wraz z osobą towarzyszącą
- Annę Kowalską i Piotra Nowaka / Annę Kowalską wraz z Piotrem Nowakiem / Annę Kowalską
oraz Piotra Nowaka - jeśli Anna jest naszą kuzynką a Piotr jej chłopakiem

Edytowane przez fascinata
Czas edycji: 2014-02-01 o 17:33
fascinata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 17:44   #2188
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
no właśnie ;(
a wiesz, że idę na wesele w ten sam dzień co ty będziesz miała :P
bo to dobry dzień na ślub jest
a tak wracając do tortu to ja znalazłam ogłoszenie na tablica.pl i jak widać udało się wszystko więc może też poszukaj ogłoszeń, może ktoś ze znajomych poleci Ci jakiegoś domowego cukiernika będzie taniej na pewno a oni potrafią czasem takie cuda robić, że aż szczęka opada

Stary 2014-02-01, 17:46   #2189
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
nie martw sie ja jak sie jarałam rok temu to tez mnie wszyscy gasili.... teraz zostalo 5 miesiecy a i tak nikt sie o nic nie pyta, ja tez juz nie gadam. W sumie tylko z Tżtem czasem dyskutujemy, co bedziemy robić w najblizszym czasie.
wszyscy sie obudza jak juz zostanie miesiac.
też myślę że zaczną sie interesować jak będzie już troche za późno..

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Wiesz ze mna tez nikt nie rozmawia, nie pyta ale ja to rozumiem. Inni ludzie ( nawet jak to najblizsza rodzina) inaczej przezywa Nasz slub. Oni czekaja na slub czyli na dany dzien a te wszystkie ☠☠☠☠☠☠☠ki ich raczej nie interesuja, tzn pewnie interesuja ale jednak to nie jest teraz ich glowny cel w zyciu. Moj TZ jak ja nic nie mowie nt slubu, przygotowan to on tez nie mowi i ja to tez rozumiem. On nie interesuje sie tym czy zaproszenia beda kolorem posowaly do koloru przewodniego, czy tez co trzeba jeszcze zrobic,bo dla niego to nie jest wazne. Dla niego liczy sie sam slub, a to czy bedzie pudelko na koperty, czy bedzie samochod taki czy taki juz wrazenia na nim nie robi.
Ja tam sie tym nie przejmuje. Zreszta po to jest ten watek, zebys tu mogla swobodnie rozmiawiac na wszystkie tamaty slubne.
Cytat:
Nie martw się, u mnie jest podobnie Nie mieszkam z rodzicami ale w sumie poza kilkoma pytaniami i oczywistym stwierdzeniem, że moje przygotowania i błogosławieństwo będą w domu rodzinnym, moja rodzina niespecjalnie się przejmuje Zwłaszcza, że moja młodsza siostra (świadkowa) zaszła w ciążę i wszyscy się tym emocjonują. Co nie zmienia faktu, że mój ślub i wesele będą fantastyczne! I Twoje Kochana też
Dziękuje wam bardzo dziewczyny myślałam że to tak tylko u mnie a tak to mi trochę raźniej bardzo się ciesze że zdecydowałam się pisać na forum u mnie dodatkowym problemem braku zainteresowania jest to ze za wszystko płacą rodzice- również zgodnie z tradycją więc chciałabym żeby mieli jakiś wkład nie tylko pieniężny ale pomogli mi też w wyborze niektórych rzeczy, pewnie powinnam się cieszyć że się nie wtrącają no cóż babie nie dogodzisz:P

Cytat:
ZAMÓWILIŚMY TORT!!! Będzie taki z prezencików, jak na zdjęciu, tylko zamiast figurek będą żywe róże może białe, może czerwone jeszcze myślę W środku ciemny biszkopt i masa śmietanowa tiramisu z malinami - próbowaliśmy na miejscu i choć jakby mi ktoś powiedział to w życiu nie pomyślałabym, że będzie takie pyszne! Tort w cenie 400zł!! W ogóle babki - matka z córką przesympatyczne i bardzo pomocne, nie ma dla nich rzeczy nie do zrobienia!
Tort cudowny bardzo mi sie podoba ale ja ze względu na to ze mamy tort w cenie- restauracja zamawia w cukierni więc takiego nie mogę sobie zamówić chociaż będe walczyć o coś w tym stylu:

chociaż na weselach tutaj królują torty piętrowe ale takie:

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość

Znalazłam taką stronkę - myślicie że można jej wierzyć? Jak Wy sobie radziłyście z dylematami odmieniania?

- Annę Kowalską i Piotra Nowaka / Annę Kowalską wraz z Piotrem Nowakiem / Annę Kowalską
ja bym temu nie ufała sprawdziłam zarówno swoje nazwisko jak i TŻ i oba odmieniło w niewłaściwy sposób.. Co do pisowni w zaproszeniach to ja bym obstawiała "Annę Kowalską z osobą towarzyszącą" chociaż bardziej oficjalnie brzmi drugie.

Edytowane przez zakrecona_kropka
Czas edycji: 2014-02-01 o 17:52
zakrecona_kropka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 17:49   #2190
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
z Tztem tak jak i u mnie przestalam sie tym przejmowac.

Cytat:

Ale pojechaliśmy tam dzisiaj, teściowa oczywiście fochy strzelała i tylko mi ciśnienie podnosiła. Bo ja mówię, że chce muffinki z kremem jeszcze a ona, że ona chce babeczki na kruchym cieście z owocami i strzela miny. Ja że chcę sernik i szarlotkę, a ona jeszcze ciasto z kremem. Ja się pytam a kto tyle tego ciasta będzie jadł , a ona foch i się ode mnie odwróciła I jeszcze najlepsze - musieliśmy zabrać siostrę TŻ bo ona taaaaak baaaaardzo chce z nami jechać tego tortu spróbować...
omg ale za☠☠☠isty !!!!
ja sie dowiedzialam ostatnio ze u nas owszem tort jest w cenie kateringu za os ale tort 'stojący', a za wjeżdżający sie dopłaca 300 zł. to duzo, czy malo ? bo sie teraz zastanawiam czy sobie nie zamowic prywatnie .

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Jestem właśnie w trakcie robienia listy gości, którą muszę wysłać firmie robiącej nam zaproszenia, i kurcze nie wiedziałam że z odmianą nazwisk może być tak ciężko

dlatego ja wzielam tekst zaproszen w ktorych nie trzeba odmieniac

ja pisałam " Anna i Piotr Kowalscy" , " Anna Kowalska z osobą towarzysząca" a jak znalam imie osoby towarzyszacej to " Anna Nowak i Piotr Kowalski"

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości