|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
Cytat:
Cytat:
Przy malowaniu panny młodej trzęsły mi się ręcę jeden jedyny raz - jak malowałam jedną ze swoich najlepszych koleżanek do ślubu i obie byłyśmy strasznie wzruszone i ona zaczynała chlipać już podczas malowania, a jestem strasznym nerwusem, ale swojej pracy jestem pewna, uważam, że tylko ktoś bardzo niepewny swoich umiejętności (nie mówię, że bez umiejętności, tylko niepewny, żeby nie było nieporozumień), będzie się denerwować, jeśli ktoś będzie obserwował jego pracę.
|
|
#2162 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
![]() ale nie zgadzam sie ze niemal kazdy ma galerię internetową. Wybacz, ale fryzjer, ktory pracuje od rana do wieczora nie ma czasu na takie rzeczy. Tak samo fryzjerzy pracujacy w zwyklych malych salonach. zrobione
|
|
#2163 |
|
Wtajemniczenie
|
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2014-02-01 o 14:45 |
|
|
|
#2164 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#2165 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobietki czas pedzi tylko 98 dni mi zostalo a ja sie nie moge zebrac zeby do konca pewne rzeczy dokonczyc.
Serio? No to zupelnie odwrotnie niz ja. Ja najchetniej bym wszystkie wyslala listem, a pierwsza tura rozdawania zaproszen juz w ten week. Cytat:
Poszlam do dermatologa ( bo do niego musisz isc najpierw zeby o on obejrzal pieprzyki). Tak babka dala mi skierowania do chirurga na wyciecie. Zadzwonilam i okazalo sie ze chirurg przymjuje tego dni wieczorem wiec sie zapisalam i poszlam. U chirurga bylam w ogromnym szoku, bo myslalam ze obejrzy, jakies badania itd. A on do mnie krotko" chce Pani to teraz wyciac". A ja "eee ale jak to teraz, a ile to bedzie trwalo?" chirurg " a z 10 minut". No i faktycznie przeszlismy do zabiegowego, znieczulenie miejscowe, rach ciach i powycinal. Nic nie bolalo, tylko potem szwy mnie troche ciagnely, po 2-och tygodniach szwy do zdjecia. Co tez nie bolalo. Wiec polecam jezeli sie wahasz. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurde szczerze to mnie ta fryzjerka jakos mocno nie dziwi. Takie salony wieloletnie, gdzie fryzjerka pracuje od X lat z reguly nie maja portfolio. Idziesz na wlasne ryzyko i tyle, albo z polecenia. Swoja droga jakby mnie ta Pani czesala nie chcialabym aby inna PMka siedziala i sie mi przygladala. Cytat:
|
|
|
#2166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja planuje się wybrać do kilku tych tańszych polecanych przez znajome
|
|
|
#2167 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok, może ta moja sytuacja z fryzjerem nie jest aż tak "szokująca", ale to jest zupełnie nowy salon, więc nie ma mowy o referencjach i "poleceniach". Ale pomijając już portfolio czy niezrozumienie, że chcę zobaczyć jak czesze kogoś innego - kluczowe było podejście do klienta - zostałyśmy potraktowane z góry, niemal na nas nakrzyczano... to wszystko można było wyjaśnić w sposób miły i na spokojnie, a nie z fochem. To jej aroganckie podejście najbardziej nas zbiło z tropu, bo gdyby na spokojnie wyjaśniła, to byłoby ok.
Przeglądam teraz oferty i większość salonów ma koszt próbnej ok. 80-100zł... ale chyba nie pozostaje mi nic innego jak jednak umawiać się na próbne jakoś teraz i później jeszcze raz na miesiąc przed ślubem... |
|
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nad tortem jeszcze się nie zastanawiałam.Wybrałam biżuterię do ślubu tj wiem gdzie kupię, ale nie wiem jeszcze które kolczyki i będę musiała trochę przyoszczędzić na kolię ![]() http://www.swarovski.com/Web_PL/en/1..._Necklace.html i do tego któreś z tych kolczyków: http://www.swarovski.com/Web_PL/en/5..._Earrings.html te podobały się tż'owi http://www.swarovski.com/Web_PL/en/1..._Earrings.html http://www.swarovski.com/Web_PL/en/1..._Earrings.html - te mi się podobały najbardziej Podobał nam się jeszcze ten zestaw http://www.swarovski.com/Web_PL/en/1...ntana_Set.html ale tż doszedł do wniosku, że kupimy tamtą kolię. Chyba będę musiała zacisnąć pasa ![]() Jeszcze przyszła wycena moich butów ślubnych - 315 zł. Co myślicie?
|
|
|
|
|
#2169 | |||
|
Zadomowienie
|
U nas nie będzie, krzesła są ładne więc w sumie nie potrzebujemy
![]() Cytat:
Gratulacje!! ![]() Cytat:
http://www.ebay.pl/itm/NEOGLORY-UNUS...item3cd24d3bbfCytat:
|
|
#2170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje. Jestem już po dopasowywaniu, jeszcze na początku maja ostateczne przymiarki i dopasowywanie, a pod koniec maja odbiór sukienki. (Zdjęcia w klubie) Znalazłam rewelacyjną pomadkę do ust z mega trwałością. Przebija lakiery do ust YSL i Estee Lauder. Jest to atrament do ust Sephora. Na pewno ją zakupię, muszę się tylko zdecydować na kolor. Koszt 55 zł. Pani malowała nimi na swojej ręce. Lakierami do ust YSL i Estee Lauder oraz tym atramentem Sephora. By udowodnić mi, że lakiery do ust w cenie powyżej 100zł nie są tak trwałe jak ten atrament, namalowała kilka kresek na dłoni, odczekała kilka minut i kazała mi chusteczką zetrzeć najmocniej jak się da to co ma na dłoni. Wszystkie się starły, poza tym atramentem z Sephory. https://wizaz.pl/Makijaz/Nowosci-kos...do-ust-Sephora http://niecierpek.blogspot.com/2014/...ora-rouge.html Mam nadzieję, że tak samo dobrze jak na dłoni, będą sprawowały się na ustach. Czy któraś z Was słyszała jakieś opinie od użytkowniczek tego atramentu? Jestem bardzo ciekawa. Mimo wszystko zaryzykuję, bo cena przystępna, ale ciekawe kiedy teraz będę znowu w Sephorze. Pewnie dopiero wiosną. Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2014-02-01 o 15:19 |
||
|
|
|
#2171 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Enzunio, U2 na wejście - genialne! Dopiero teraz zauważyłam
Ale suuuper!Cytat:
A buty są absolutnie boskie, może nie najtańsze, ale ich wygląd mi się taaak podoba ![]() Czy któraś z Was stosowała może odżywkę od rzęs 4 long lashes? bo na blogach teraz sporo pozytywnych recenzji, efekty u niektórych dziewczyn naprawdę super. Teraz na promocji w Rossmannie ta odżywka jest za 68zł, ponoć starcza na półroczną kurację, czyli akurat. Chyba zaryzykuję i kupię, bo wolałabym nie przedłużać rzęs na ślub...
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-02-01 o 15:34 |
|
|
|
|
#2173 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A no to zmienia postac rzeczy jak dla mnie. Skoro to nowy salon, a babka chamska to niestety ale nie popisala sie profesjonalizmem. Cytat:
Kolia bardzo mi sie podoba.
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie interesuje opinia tej odżywki
Czyli brać te buty? ![]() Atomoowka będę miała jeszcze jedne buty na przebranie z białebuty z zakrytymi palcami, także jak coś to przebiorę ![]() Cały czas czekam na dostawę kiecki z Chin i boję się, że w ogóle nie przyjdzie |
|
|
|
#2175 |
|
Raczkowanie
|
Czuje się jakaś taka samotna z tym ślubem.. nikt się niczym nie interesuje..
nikt mnie o nic nie pyta.. zaznaczając że mieszkam aktualnie z całą najbliższą rodziną (rodzice dziadkowie, brat z żoną i maleństwem) i jakoś tak sie czuje ze wszystkim sama, nawet TŻ za bardzo nie okazuje zainteresowania bo twierdzi że na wszystko mamy czas.. chyba sukienkę będę musiała iść sama mierzyć... może ja przesadzam i jest jeszcze dużo czasu na wszystko?
|
|
#2176 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
nie martw sie ja jak sie jarałam rok temu to tez mnie wszyscy gasili.... teraz zostalo 5 miesiecy a i tak nikt sie o nic nie pyta, ja tez juz nie gadam. W sumie tylko z Tżtem czasem dyskutujemy, co bedziemy robić w najblizszym czasie. wszyscy sie obudza jak juz zostanie miesiac.
|
|
#2177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tam sie tym nie przejmuje. Zreszta po to jest ten watek, zebys tu mogla swobodnie rozmiawiac na wszystkie tamaty slubne. Kate Noir Jezeli nie szkoda Ci kaski to bierz bo buty sa sliczne.
|
|
|
#2178 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie mieszkam z rodzicami ale w sumie poza kilkoma pytaniami i oczywistym stwierdzeniem, że moje przygotowania i błogosławieństwo będą w domu rodzinnym, moja rodzina niespecjalnie się przejmuje Zwłaszcza, że moja młodsza siostra (świadkowa) zaszła w ciążę i wszyscy się tym emocjonują. Co nie zmienia faktu, że mój ślub i wesele będą fantastyczne! I Twoje Kochana też
|
|
#2179 |
|
Rozeznanie
|
wcześniej już szukałam welonu hiszpaskiego długiego na 3 m.
cena w salonie 400 zł na allegro troszkę tanie. http://www.aliexpress.com/item/Free-...889819211.html znalazłam 25 zł !!
|
|
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam tak na szybcika :d
Ysia gratuluje pieknych zareczyn, sama mialam jak bylam w dresie ![]() Swiat Katarzyny, powodzenia na sesji :d Gratuluje rowniez wszystkich zakupow, zamówionych i odebranych obraczek oraz innych rzeczy ![]() U mnie 3 miesiace do slubu, a moj TZ jak zawsze ma czas, az sie dzisiaj poklocilismy, bo ja naleze do osob ktore chca miec wszystko wczesniej zrobione, a moj Tz wszystko na ostatnia chwile :| moze nie potrzebnie sie denerwuje, ale caly czas nie moge namowic TZ na ogladnie garniturow... bo glownie to nam zostalo do kupienia, bo reszte mamy zalatwiona, no poza prezentami dla rodzicow tylko, ale to jeden dzien i jest, a garnitur sie szyje 3-4 tygodnie eh ;/
|
#2181 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W środku ciemny biszkopt i masa śmietanowa tiramisu z malinami - próbowaliśmy na miejscu i choć jakby mi ktoś powiedział to w życiu nie pomyślałabym, że będzie takie pyszne! Tort w cenie 400zł!! W ogóle babki - matka z córką przesympatyczne i bardzo pomocne, nie ma dla nich rzeczy nie do zrobienia! Ale pojechaliśmy tam dzisiaj, teściowa oczywiście fochy strzelała i tylko mi ciśnienie podnosiła. Bo ja mówię, że chce muffinki z kremem jeszcze a ona, że ona chce babeczki na kruchym cieście z owocami i strzela miny. Ja że chcę sernik i szarlotkę, a ona jeszcze ciasto z kremem. Ja się pytam a kto tyle tego ciasta będzie jadł , a ona foch i się ode mnie odwróciła
|
|
#2182 |
|
Wtajemniczenie
|
Puchaczmalinowy gratuluje tort, zapowiada sie smakowicie a cena świetna.
Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalk now Free
|
|
#2183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() gratki ja też taki chce ale nigdzie nie mogę znaleźć cukierni która by mi to wykonała....a ta cena a to prywatnie czy w cukierni ??
|
|
|
|
|
#2184 |
|
Raczkowanie
|
Chcielibyśmy już powoli zacząć poszukiwania obrączek - gdzie we Wrocławiu warto się wybrać by je zamówić? Jeśli ktoś nie chce robić reklamy może być na priv
|
#2185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale cieszę się ogromnie, że nam się udało! a jutro krawcowa i będziemy poprawiać sukienkę!
|
|
#2186 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no właśnie ;( a wiesz, że idę na wesele w ten sam dzień co ty będziesz miała :P |
|
|
|
|
#2187 |
|
Raczkowanie
|
Jestem właśnie w trakcie robienia listy gości, którą muszę wysłać firmie robiącej nam zaproszenia, i kurcze nie wiedziałam że z odmianą nazwisk może być tak ciężko
Znalazłam taką stronkę - myślicie że można jej wierzyć? http://www.odmiana-nazwisk.waw.pl/ A jak piszecie w zaproszeniach? - np. Annę Kowalską z osobą towarzyszącą / wraz z osobą towarzyszącą - Annę Kowalską i Piotra Nowaka / Annę Kowalską wraz z Piotrem Nowakiem / Annę Kowalską oraz Piotra Nowaka - jeśli Anna jest naszą kuzynką a Piotr jej chłopakiem
razem od 10.06.2002 ślub 02.08.2014 Edytowane przez fascinata Czas edycji: 2014-02-01 o 17:33 |
|
|
|
#2188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak wracając do tortu to ja znalazłam ogłoszenie na tablica.pl i jak widać udało się wszystko więc może też poszukaj ogłoszeń, może ktoś ze znajomych poleci Ci jakiegoś domowego cukiernika będzie taniej na pewno a oni potrafią czasem takie cuda robić, że aż szczęka opada
|
|
#2189 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
myślałam że to tak tylko u mnie a tak to mi trochę raźniej bardzo się ciesze że zdecydowałam się pisać na forum u mnie dodatkowym problemem braku zainteresowania jest to ze za wszystko płacą rodzice- również zgodnie z tradycją więc chciałabym żeby mieli jakiś wkład nie tylko pieniężny ale pomogli mi też w wyborze niektórych rzeczy, pewnie powinnam się cieszyć że się nie wtrącają no cóż babie nie dogodzisz:P Cytat:
![]() chociaż na weselach tutaj królują torty piętrowe ale takie: ![]() Cytat:
Edytowane przez zakrecona_kropka Czas edycji: 2014-02-01 o 17:52 |
|||||
|
|
|
#2190 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przestalam sie tym przejmowac.Cytat:
ja sie dowiedzialam ostatnio ze u nas owszem tort jest w cenie kateringu za os ale tort 'stojący', a za wjeżdżający sie dopłaca 300 zł. to duzo, czy malo ? bo sie teraz zastanawiam czy sobie nie zamowic prywatnie . Cytat:
![]() ja pisałam " Anna i Piotr Kowalscy" , " Anna Kowalska z osobą towarzysząca" a jak znalam imie osoby towarzyszacej to " Anna Nowak i Piotr Kowalski"
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

15.09.2014 

tj wiem gdzie kupię, ale nie wiem jeszcze które kolczyki i będę musiała trochę przyoszczędzić na kolię 

(tak się przypominam)
)

bo na blogach teraz sporo pozytywnych recenzji, efekty u niektórych dziewczyn naprawdę super. Teraz na promocji w Rossmannie ta odżywka jest za 68zł, ponoć starcza na półroczną kurację, czyli akurat. Chyba zaryzykuję i kupię, bo wolałabym nie przedłużać rzęs na ślub...