|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4112 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Dzień dobry. Idę zaraz na wizytę i oczywiście mam stresa
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4113 |
Raczkowanie
|
Oj dobrze, że są takie fora szczególnie dla "pierwszorazowych" mam tak jak ja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Raczkowanie
|
Chyba macie rację
![]() ![]()
Ceń się wysoko,a uwierzy,że jesteś jego wygraną na loterii ![]() 22.09.2012r. - nasz wielki dzień ![]() ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png Edytowane przez kinia8906 Czas edycji: 2014-02-01 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4115 | |
Zadomowienie
|
Witam się sobotnio i ja
![]() ![]() Cytat:
![]() Znalazłam też taki artykuł: http://miastodzieci.pl/dla_rodzicow/...iacych-piersia Kakusia nie daj mężowi pospać, niech się teraz córeczko pozajmuje ![]() malenstfo witamy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Popatrzył sobie, pomierzył, oczywiście nic nie mówił, a na koniec wszystko pokazał. Dobrze, że Tż był ze mną, bo potem mówił, że Gin sprawdzał pod każdym kątem i różnych perspektyw. Faktycznie - jeździł po brzuchu jak oszalały. ![]() No i mamy luty, blisko co raz bliżej czerwca ![]() Kuzynka jeszcze śpi, chyba muszę iść ją obudzić, bo dziś wraca do domu. Jak matka po nią przyjedzie będzie ryk w niebogłosy. Choć 9 lat skończy właśnie w czerwcu, to jest jedynaczką (jej mama poroniła pierwszą ciążę w 18 tyg) i rozpieszczona jak nie wiem. A najgorzej wkurzający są jej rodzice, bo potrawią dzwonić co godzinę i się pytać: jak się bawisz? Co robiłaś? a najlepsze: A nie płakulkasz za mamusią i tatusiem? Nie tęsknisz? I wtedy właśnie zaczyna płakać. Moja mama tak zrypałą swoją siostrę, że czwartek i piątek mieli zakaz dzwonić do niej na komórkę. (tak, dziecko 9 lat, ma już swoją komórkę, dostała na 7 urodziny) Dzwonili tylko do nas i każdy z nas musiał oszukiwać, że to ktoś inny. Tak z innej beczki: Potrzebuję pomocy i pomysłu. Luty - odwieczny miesiąc wydatków: 8 tż ma urodziny, 12 mój tata, 13 teściowa i tż siostra, tż ma imieniny no i 14 walentynki. O ile tacie zapowiedziałam, że prezentu nie dostanie, planuje mu kupić plakietkę 'super dziadek' lub coś w tym stylu, Teściowa obcykana, szwagierka też. Tż zostaje. Zawsze robie mu jeden większy prezent na wszystkie okazje. W zeszłym roku trafiło, że był za granicą o tym czasie, więc dostał ode mnie 5 czekolad i kilka liścików, każdy opisany kiedy ma otworzyć. No a potem, mnie w kokardce. ![]() Moi rodzice kupują mu zegarek, bo ten z 18 ma popsuty. Myślałam o pasku do spodni no i potem na walentynki ciasto w kształcie serca, oczywiście sama zrobie ![]() Jakieś pomysły? ![]()
![]() |
#4117 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taa a potem stajemy w odpowiednim miejscu i udajemy Merlin Monroe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jest tak jak napisałaś z tymi warsztatami to są 2 oddzielne kampanie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4118 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pradip ojj nie, bardzo nie lubie jak ktoś ma jakoś na imię a potem wszyscy wołają do niego inaczej... nawet Dominika ma kolegę w grupie w przedszkolu gdzie chłopczyk ma na imię Krzysztf ale wszyscy na niego wołają Tymek. Ojjj ile z tym jest zamieszania to głowa mała, sama byłam świadkiem 3sytuacji jak się rodzina motała w przedszkolu ![]() ale tylko 4% dzieci rodzi się w terminie ![]() Anteria nie zamartwiaj się na zapas, na pewno sobie poradzisz ![]() ![]() ![]() Sylwia ojj to ja chyba a wszelki wypadek poszłabym na usg do innego lekarza prywatnie. Nie wyobrażam sobie, że lekarz nie mierzyłby w ogóle albo mierzył a nie przekazał pacjentce informacji ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-02-01 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4120 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzie planujesz rodzić? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Czy macie już kupione rzeczy dla siebie do szpitala? w sensie koszule do karmienia, szlafrok itp? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4123 |
Zakorzenienie
|
Ja mam po pierwszej ciąży - zapas majtek siateczkowych, biustonosze do karmienia, 2 koszule do szpitala, a od koleżanki (której zostały z drugiej ciąży nieużyte) dostałam niedawno 2 paczki tych grubasów Bella poporodowych, paczkę podkładów co się rozkłada na łóżku.
Planuję dokupić jeszcze jedną koszulę ale jakąś tanią na targu bo to tylko na chwilę i jeszcze jedną paczkę tych podkładów na łóżko (one są dobre żeby podłożyć pod tyłek i wietrzyć ranę ![]() ![]() No i przed porodem jednak nowy laktator (poprzednio miałam ręczny Tomme Tippee, teraz chcę ręczny Avent Natural) i z 2 biustonosze do karmienia z fiszbinami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4124 |
Zakorzenienie
|
Kakusia, już chcesz kupować biustonosze do karmienia z fiszbinami? (W ogóle to są takie? Myślałam, że z lekkim usztywnieniem najwyżej). Póki laktacja się nie unormuje, posiłkować się będę tylko miękkimi. Potem zaopatrze się w seksowniejsze :p
Pradip, dlaczego MM? Ja kocham długie kiecki z cienkiej bawełny na cienkich ramiączkach, z gumkami w materiale na biuście, takie "cygańskie". Tylko teraz będę musiała poszukać biustonosza do karmienia w cielistym kolorze, bo w tym roku latem nie da się chodzić bez stanika ![]()
#4125 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4126 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
trzymamy kciuki do wtorku Cytat:
a ja mam cały czas straszną ochotę na słodycze :banghead: Cytat:
ja to chyba na dłuższe spacery będę chodzić tylko z mężem bo mam parasolke właśnie i zwykły wózek oprócz tego ![]() Cytat:
my z mężem rzy pierwszym dziecku zrobiliśmy głosowanie, wypisaliamy po 5 ulubionych imion kaŻde i losowalismy ![]() Cytat:
dziś już lepiej, dziękuję ![]() Cytat:
Ją jeszcze polecam octenisept |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4127 |
Zadomowienie
|
Witam się przy weekendzie
![]() ![]() malenstfo witaj ![]() ![]() ![]() ![]() NecroKitty Jak tam po wizycie?? ANTERIA gratuluję połowy ciąży ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- alingles ciasto w kształcie serca na walentynki to świetny pomysł!! Sama robiłam swojemu taki tort w kształcie serca i napis "Kocham Cię". Cieszył się jak głupi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4128 |
Zadomowienie
|
Co do mojej gin- chodzę do niej prywatnie i już myślę nad tym żeby iść do innego lekarza na USG, skonsultować wszystko . Tylko u mnie w mieście nie za bardzo jest wybór wśród lekarzy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Był ![]() 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-02-01 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4129 |
Zakorzenienie
|
Pozbierałam i pochowalam świąteczne ozdoby (choinki zostawiam na jutro), a teraz idę upiec ciasto marchewkowe
![]() Oj, wkładki laktacyjne to świetny wynalazek, jak podpaski ![]() Dziewczyny, a które to te podkłady na łóżko? Tym razem bym się w nie zaopatrzyla
![]() |
#4130 |
Zadomowienie
|
Sylwia U mnie też jest ciężko o dobrego lekarza, mało jest ginekologów, a dobrych ginekologów no cóż...wg moich kryteriów nie ma. Gdyby nie usg, które miałam robione w szpitalu też nie wiedziałabym nic o przezierności. Podczas usg gin sobie coś mierzy, ale żeby mnie o tym poinformować to niee..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Zadomowienie
|
Jeden lekarz podejrzewa hipoglikemie ale to po wywiadzie lekarskim.Konkretnego badania pod tym katem nie miałam jeszcze...Czekam na wizytę moze cos powiedza
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4132 |
Wtajemniczenie
|
Po wizycie bez rewelacji i sensacji. Mała nadaj jest dziewczynką, dzisiaj już była bardziej chętna na pokazywanie
![]() ![]() ![]() Cytologia prawidłowa, morfologię mam na razie poprawiać naturalnie, jak za dwa tygodnie nie podskoczy to dzwonić i będziemy myśleć. Odstawiam w końcu luteinę. Glukozę już mam zapowiedzianą po następnej wizycie 15 marca. I od następnej wizyty mam już oznajmione przez Tż-ta, że wchodzi ze mną bo czuje, że za dużo go omija ![]() Miałam takiego farta w poczekalni, że oprócz mnie były same świeże mamusie na pierwsze USG i wszystkie mi się na brzuch gapiły ![]() Tż coś przebąkuje o połówkowym w 3d. Jeszcze miesiąc temu twierdził, że jak wszystko będzie w porządku to szkoda pieniędzy ![]() ![]() Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-02-01 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4133 |
Zadomowienie
|
NecroKitty
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4134 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() to też racja. Termin poprzedniego porodu miałam na 30 lipca, według usg wychodziło mi 26 lipca. A Adasia urodziłam 7 sierpnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do podkładów na łóżko popatrz w tej aptece, gemini, są tam w tym samym dziale, co poporodowe te do bielizny. Dziewczyny, a propos podkładów poporodowych, używała któraś tych z Canpola?? Bo ja nie wiedziałam wcześniej o och istnieniu, i miałam te zwykłe z Belli, które jak dla mnie są koszmarne... Przyklejają się, zaczepiają te szwy, i zwijają ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
Zakorzenienie
|
Na początku faktycznie te wkładki zmienia się non stop, ale to też zależy od firmy. Mi najbardziej podpasowaly te J&J.
Podpachy poporodowe miałam od teściowej ze szpitala, a potem używałam bawełnianych podpasek maxi z Belli.
#4136 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44925037]
dziś już lepiej, dziękuję ![]() [/QUOTE] no to dobrze że lepiej się czujesz ![]() zamówiłam te bo znajoma mówiła że są rewelacyjne http://www.aptekagemini.pl/canpol-wy...-10-sztuk.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podkłady wzięłam te http://www.aptekagemini.pl/podklad-h...m-5-sztuk.html Cytat:
![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44927317] ja mam ręczny Avent, ale ten zwykły. Najbardziej się wkurzyłam, że po tym jak go wtedy kupiłam, tydzień później wyszedł ten Natural ![]() Dziewczyny, a propos podkładów poporodowych, używała któraś tych z Canpola?? Bo ja nie wiedziałam wcześniej o och istnieniu, i miałam te zwykłe z Belli, które jak dla mnie są koszmarne... Przyklejają się, zaczepiają te szwy, i zwijają ![]() A czym się różnią od siebie te laktatory? Znajoma mówiła że te canpol są bez porównania lepsze od belli (nie odklejają się, nie przesuwają, dobrze chłoną) A jakie staniki do karmienia polecacie? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Podkłady na łóżko rewelacyjne są firmy Seni ![]() Pradip używałam wkładki laktacyjne (te jednorazowe bawełniane) ale to była moja osobista zmora i tym razem ich nie kupię ![]() ![]() Tym razem zaopatruję się w muszle laktacyjne Aventu ![]() Acha i na pewno kupię nakładki silikonowe do karmienia - był okres że uratowały mi piersi ![]() A biustonosze planuję kupić takie http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...878249877.html Berenika ojj dokładnie, ja boję się jeszcze, że Dominika mimo, że teraz samodzielna to widząc ile robię przy maluchu to też będzie robiła wszystko, żeby Ją też ubierać, karmić itd ![]() narazie twierdzi, że Ona będzie pomagać ![]() To faktycznie minęłaś się z tym nowym wydaniem laktatora ![]() Sylwia gdybym miała tyle hmm zmartwień co z dzidziusiem to odrazu śmiało pytałabym lekarza. Ja to nawet pytam jeśli dla lekarza miałoby się wydać coś śmiesznego czy głupiego, ale wolę zawsze rozwiać każdą wątpliwość ![]() Także ciągnij lekarkę za język! A ja już padam ze zmęczenia... zmienialiśmy z TŻtem zawiasy w drzwiach lodówki i masakra - robiliśmy to 3h... przeciążyłam się na maksa... ![]() na szczęście TŻ już sam ją myje, a ja muszę jeszcze do spania przygotować córę. Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-02-01 o 19:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4138 | ||||||||||||||
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44891304]
Właśnie wróciłam od lekarza. I jestem bardzo zadowolona Gin bardzo miły, wszystko tłumaczył, badanie na fotelu wyszło ok. Dla pewności sprawdzał jeszcze główkę na usg, i znów powiedział, że wszystko jest w najlepszym w porządku. Następną wizytę mam dopiero za 4tyg, 27 lutego. [/QUOTE] Fajnie, że wszystko w porządku ![]() ![]() ![]() ![]() 100 lat nie jadłam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Udanego wyjazdu, odpocznijcie sobie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44902819]Witam was dzisiaj zasmarkana .. Boli mnie głowa, z nosa mi się leje i oddycham ustami, bo nos zatkany... Można coś używać na katar do nosa w ciąży??I standardowo szczypie mnie pół twarzy, od nosa w dół... Mam dość bo Adasie to fajne chłopaki [/QUOTE] Na katar to samo co dla dzieci, sól, woda morska, maść majerankowa, euphorbium. Adasie są the best ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44904671] Dziewczyny, czy miała któraś z was już ten test obciążenia glukozą 75g? naprawdę to takie okropne, bo wszyscy mnie straszą [/QUOTE] 5 lat temu miała 75g, a wczoraj miałam 50g. Do przeżycia, pod warunkiem, że rozpuścisz w letniej wodzie i dodasz pół cytrynki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4139 | |||||||
Zadomowienie
|
Przytulałam się do synka
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do warsztatów ![]() ![]() i tantum rossa w bidonie dla sportowców ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Już byliśmy na "potworny uniwersytet" i "kraina lodu". Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4140 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do prezentu, to na urodziny zrobiłam tz-towi imprezę ur dla rodziny, ale np. na rocznicę ślubu dostał ode mnie talony coś na zasadzie grupona: talon na zmywanie naczyń, kupon na wyjście z kolegami, kupon na wyłączne użytkowanie pilota. Bardzo się tż-towi podobało ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Skąd to gin wie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ----------------------------------------- Przez tż nie ma dzisiaj humoru, ale on mnie wkurza ![]() ![]() Dobrze, że malutka mamusię pociesza kopniakami ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.