|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Nawijko, gratuluję siedzenia!
Insolito, no i smacznego obiadku na jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj byłam z małą na spacerze było 0k. 6 stopni mrozu(odczuwalna może trochę niższa, bo czasem zawiewało). Pominę fakt, że jako jedyna byłam z Olą - nikogo nie widziałam. Dziś stopni mrozu 3. Też nikogo nie widziałam. Piękny słoneczny dzień. A apogeum było kiedy szły 3 dziewczyny i stanęły patrząc na Olę i mówią jedna do drugiej - "patrzcie dziecko na mrozie jaki czerwony nosek i policzki" - no wymiękłam. A nie wspomnę o tym, że ludzie patrzą na mnie jak na kosmitkę i wyrodną matkę. A wiecie co jeszcze ostatnio zauważyłam, że my jako jedyni (lub jedni z nielicznych) rozbieramy Olę, wchodząc np. do sklepu na zakupy. Nie mówię tu o szybkiej wizycie w warzywniaku tylko o dużych zakupach w hipermarkecie, rosmanie itp. Dziwią się, że dzieci chorują. Jak mają nie chorować jak separują je od najmniejszego chłodu, bo broń Cię panie boże uszka przewieje. A do tego jeszcze przegrzewają. W czapeczce trzymają przez okrągłe 12 miesięcy - jak ja to mówię Państwo czapkowe. No to się wygadałam ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe45814.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | |
Zakorzenienie
|
Szajuś, bardzo mi szkoda, ale.. właśnie coś kosztem czegoś, tylko ja bym później miała jeszcze problem z żuchwą. Boli mnie czasem a to wina krzywych zębów itd. Bardzo mi szkoda, wiele już przepłakałam, ale pogodziłam się już z tą stratą. ;]
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
ja też rozbieram w markecie jak jestem.
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Konto usunięte
|
Nie, Deli, ja nie chcę jakiegoś poczucia widny wywoływać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No więc tak: - mięso: królik, cielęcina, kurczak - warzywa: kalafior,brokuł, groszek, marchewka, ziemniak, brukselka, seler, pietruszka - kasza jęczmienna, gryczana, jaglana, ryż - makaron, zacierka, ciasto lane - ryba tylko ze słoiczka no i jakoś ostatnio w ogóle owoców nie je ![]() I tak naprzemiennie głównie te produkty !!! I kanapki zawsze tylko z masłem ![]() Głównie chodzi tez o to że je tlyko jeden posiłek z tych produktów. Wygląda to tak: jeśli rano nie pije mleka to kanapka, potem kaszka koło 9 -10 ( głównie Bobovita wiem cukier itp ale dobra), potem obiad13 -14, potem albo je chrupki/kanapkę/owoc (jak mamy bo ostatnio jakoś to kuleje u nas) i to jej wystarcza do wieczornego mleczka o 19. I mam wrażenie, że za dużo podjada chrupków I mleczko o 19-20. Potem budzi się koło 23 - pólnocy na mleko. A potem to loteria bo albo prześpi do rana czyli 6 i pije mleko, albo budzi się koło 3-4 i pije mlleko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44930189]Nawijko, gratuluję siedzenia!
[/QUOTE] Dziekujemy ![]() Cytat:
Przeciez dorosli sami sie rozbieraja w czasie dluzszych zakupow w CH, a dziecko zostawiaja wciaz zawiniete w tych wszystkich betach :/ U nas ostatnio codziennie jest ok -10 i ja codziennie z Kuba wychodze (musze w sumie). Fakt, zimno przeokrutnie, dodatkowo wilgoc od morza, ale Kubus nigdy mi nie zmarzl, zawsze ma cieple raczki, nozki, dodatkowo na spacerze zasypia bez problemu, takze nie widze powodu, zeby mu to ograniczac... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Super ![]() ![]() Tak, od ok 3 tyg jest lepiej ![]() ![]() Na dzień dzisiejszy wygląda o tak : -rano ok 8-9 kaszka na gęsto, ok. 3/4 szklanki -o 10 cyc do spania - po 12 obiadek słoiczkowi ok 1/3 -1/2 dużego słoika - 14-15 cyc do spania - 17 jakieś bardziej dorosłe jedzenie : indyk pieczony, łosoś, omlet, placuszki, chlebek w jajku, jakieś warzywa gotowane - przed 19 owoc słoiczkowi, cały lub pół ( tu najchętniej zmieniłaby na zwykły owoc, ale Piotrek nie pała do nich miłością, jedyne co ostatnio borówki jadł, a tak wszystkie banany, mandarynki, truskawki, jabłka gruszki, kiwi... sa blee ) lub twarożek jak nie chce to ani tego to kanapka. -ok 20 cyc do spania ![]() W między czasie pojawiają się jakieś przekąski, ale nie za dużo tego Jak myślicie, co zmienić?
23.01.2013-PIOTRUŚ ![]() 21.04.2015-MICHAŚ ![]() Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka . Edytowane przez insolito Czas edycji: 2014-02-01 o 20:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mały dzis spał kolejną noc, w sensie bez tugezy, bo jedzonko było ale na spiocha ![]() ![]() Moze wreszcie dam rade dzisiaj cos napisac..... Aha, historia z dzis: jemy obiad, drugie danie, mały u mnie na kolanach trzyma sobie łyzke melaminową, taką bardziej sporą bo do sałatek, i nagle jak piznął nią o talerz to sie biedak na trzy częsci rozleciał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też odnoszę takie wrażenie. Jak jedziemy na zakupy to specjalnie kurtkę zakładamy by było łatwiej Zuzkę rozebrać. A jak patrze na te dzieci w CH poubierane, pozapiane i z szalikiem jeszcse to mi ich szkoda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44930189]Nawijko, gratuluję siedzenia!
Insolito, no i smacznego obiadku na jutro ![]() ![]() Cytat:
![]() Trza się chyba bać Twojego synka ![]() Co do tego ubierania, ja też nie pojmuję co sobie myślą rodzice którzy robią zakupy w CH i nie rozbierają dzieci ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1691 |
Zakorzenienie
|
Szajuś, spoko
![]() Insolito, a jak robisz chlebek w jajku???
![]() |
#1692 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byc moze suche poietrze bo dzis przed wyjsciem wysmarowalam mu buzke i niby po dworzu, ☠☠☠☠ziawica jak tralala a ten policzek jakby lepiej mimo wszystko wyglada... hehe, u nas taki tunel przez kilka km na drodze powiatowej byl ![]() ![]() ![]() ![]() super! BRAWO!!!!! ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() masakra! u nas mlody tez duzo je tych chrupkow i paluszkow. jak zacznie to przestac nie moze, potrafi po obiedzie zjesc 4-5 duzych chrupek ![]() o paluszkach nie wspomne... jak nie widzi paczki to jest ok ale jak tylko wyczai opakowanie to nie ma zmiluj.... pokazuje paluszkiem i trza dac bo jak nie to nerw ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja bambina, tego co do kapieli jak był malutki ![]() Cytat:
![]() EWUNIU Szklaneczkowa, spóznione zyczonka- rosnij usmiechnięta i wyspana ![]() co ja jeszcze miałam..... A wiem, Blanusiu, mam nadzieje, ze gorączka mineła bo jeszcze nie nadrobiłam wszystkiego ![]() Fewciu, do Ciebie jeszcze- gdyby nie zdjecia Twojego M. to bym w zyciu nie uwierzyła, ze isteniej TAKI facet ![]() ![]() to lece dalej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Zadomowienie
|
Roztrzepane jajko troszkę solę i pieprzę. Z chleba odcinam skórkę, maczam w jaku i kładę na patelni z odrobiną rozgrzanego masła. smażę z obu stron do zrumienienia i wsio. Dla nas to super rozwiązanie bo Piotrek jajka zbytnio nie lubi, jedyne właśnie chlebek w jajku lub omlet
#1695 |
Zakorzenienie
|
Dzis mlody od X czasu spokojnie dal sie wykapac
![]() nawet maruda nie bylo, no szokes szokesowaty normalnie! ale zawdzieczam to tej o to wspanialej zabawce - http://allegro.pl/munchkin-swiecaca-...929662450.html jak ktoras ma klopoty z kapiela to naprawde polecam!!!! Kubulecjusz bawil sie nia jak zaczarowany! moze nie jest najtansza ale mimo wszystko warta swej ceny! |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo moze i ja to zrobie;> zapytałam;> bo mialam wizje chleba w jajku plus litry oleju;d jak to moj tzt sobie robi bleh! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzka jak chce to staje pod szafką bo juz wie gdzie leżą , pokazuje paluszkiem i mówi "eeee eee eee" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale moją mamę czeka jeszcze jedna operacja więc nie będzie ciekawie.... ![]() Tż ma taką pracę że pracuje często 12 h ale ma też potem dużo wolnego. Ja też mam wolne w ciągu tyg. Dziękuję za przepis ![]() Cytat:
Cytat:
![]() fajnie ![]() Cytat:
Dziękuję za przepis ![]() Cytat:
mięso: kurczak , cielęcina warzywa:kalafior,brokuł, groszek, marchewka, ziemniak, seler, pietruszka,pomidor, ogórek -ryż, kasza gryczana, kluseczki, makaron, ciasto lane -ryba, ale nie ze słoiczka też na śniadanie chlebek przeważnie z samym masłem ale zdarza się że jajecznice zje lub serek Rozkład tego co je i w jakich porach u nas identyczny! I też je kaszkę bobovita. Aha! Owoców też ostatnio wogóle nie chce ![]() ![]() ![]() Zupki robię takie: pomidorowa, szpinakowa, rosołek, ogórkowa, warzywna.... i tak w kółko...nie mam pomysłu ![]() Cytat:
![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-02-01 o 21:13 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | ||||
Zakorzenienie
|
jaki przystojniak
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44921440] Krupnik ugotowany, kuchnia ogarnięta, dziecko młodsze uśpione przez tatusia, starsze siedzi obok, ja wykąpana, umalowana a potem CH z mamą ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44925590]Pozdrawiam znad lasagne i piwa w pizzerii ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale mamy dzis duzo świętujacych ![]() Najlepsze zyczenia roczkowe dla Zosi, Olci, Haneczki i Tomeczka!!!! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zrób, może Amelci posmakuje ![]()
![]() |
#1701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chrupki by mogła jeść i jeść
![]() |
#1702 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() laskawie przemilczalam ten temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a ja robię takie warzywne te zupy zazwyczaj, na szybko. Zuzka jak jej nie dam to jeszcze głośniej krzyczy i rączka w górze i eee eee eee |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Tugezownia u żubrow ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Spylam spaciu, papatki! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam za bardzo gdzie chować ![]() ![]() Szafki w kuchni i tak już pękają w szwach :P:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moja reakcja na welurową czapkę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2014-02-01 o 21:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwile..jakisi uruchomilam tel...ciekawr na, ile?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Zakorzenienie
|
Sylwietta hmmm dobry pomysł dałaś z dżemem. Mam swoje truskawkowe i porzeczkowo- wiśniowy ( strasznie słodki nam wyszedł ).
Rozumiem ze dajesz sklepowe dżemy ??? A ser żółty można już ?? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Zakorzenienie
|
Co do jedzenia to u nas tak to wygląda:
wstaje- mleko z kaszką na łózku jakies 150 ml drugie sniadanie koło 11 - jajecznica/kanapka z czyms obiad koło 13-14- zalezy o której z drzemki wstanie, zupa+ drugie danie (najbardziej smakują mu juz typowo dorosłe) podwieczorek- koło 17 obowiazkowo owoc, do tego serek albo np biszkopty rozmoczone w kakao (delikatnym) uwielbia - kolacja około 19-20 - po kąpieli mleko z butli z kaszką 150-180 ml, potem momentalnie zasypia Miedzyczasie wpadaja mu jakies herbatniki, chrupki kuku, paluszki, cukierki jesli sam sie obsłuzy ![]() Aha, jestem wyrodną matką, dziecko jadło dzis ze mną na spólkę monte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ALE, muszę dodać - ja ku własnemu zdziwieniu, w większości przypadków na takich zakupach spotykam dzieci, które mają ściągnięte czapki/rozsunięte kurtki itp. Oczywiście zdarzą się ewenementy, ale ogólnie jestem pozytywnie zaskoczona ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.