Zanik / brak okresu, nieregularne miesiączki, bolesne miesiączki, obfite krwawienia - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-02, 10:52   #691
pffe
BAN stały

Dot.: Zanik / brak okresu, nieregularne miesiączki, bolesne miesiączki, obfite krwawi

Cytat:
Napisane przez kikunga Pokaż wiadomość
Hihi a ja pod koniec gimnazjum zaczęłam się spotykać z moim a co za tym idzie były pierwsze takie kontakty
u mnie też ale nie żebym od razu mówiła, że w gimnazjum to miałam taaaaaaaaki popęd. bez przesady. w gimnazjum to jest ciekawość, nowość ale nie popęd seksualny większy niż w wieku 20-paru lat.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-02, 15:39   #692
karmazynka99
Zakorzenienie

Dot.: Zanik / brak okresu, nieregularne miesiączki, bolesne miesiączki, obfite krwawi

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
u mnie też ale nie żebym od razu mówiła, że w gimnazjum to miałam taaaaaaaaki popęd. bez przesady. w gimnazjum to jest ciekawość, nowość ale nie popęd seksualny większy niż w wieku 20-paru lat.
no u mnie wtedy ta ciekawosć była wieksza niż teraz cokolwiek....

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-02, 17:56   #693
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
no u mnie wtedy ta ciekawosć była wieksza niż teraz cokolwiek....
To udaj się do seksuologa. Ja sobie nie wyobrażam teraz mieć mniejszą ochotę niż w gimnazjum, to by było straszne, bo co będzie za 5, 10 lat? W ogóle partnerowi będę mówić "weź idź, ja miałam ochotę parę lat temu ale teraz? nie chcę seksu.".
Stary 2014-02-02, 22:45   #694
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
To udaj się do seksuologa. Ja sobie nie wyobrażam teraz mieć mniejszą ochotę niż w gimnazjum, to by było straszne, bo co będzie za 5, 10 lat? W ogóle partnerowi będę mówić "weź idź, ja miałam ochotę parę lat temu ale teraz? nie chcę seksu.".
u mnie to przez tabletki, jakbym odstawila to bylo zapewne by ok, z tym że ja je jeszcze w innych celach zazywam i dlatego na razie nie chce odstawiać...

no nic, może jeczsze mi sie poprawi, a jak nie to odstawię jedak

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2014-02-02, 22:48   #695
kikunga
Zadomowienie

Cytat:
u mnie to przez tabletki, jakbym odstawila to bylo zapewne by ok, z tym że ja je jeszcze w innych celach zazywam i dlatego na razie nie chce odstawiać...

Może zmienić na inne powinnaś?
Stary 2014-02-02, 22:49   #696
pffe
BAN stały

Cytat:

nie chcesz odstawić ale może jednak odstawisz zdecyduj się na coś bo takie gdybanie nie ma sensu a i sobie nie rób burzy hormonalnej w organizmie bo odstawisz, stwierdzisz, że jednak nic to nie zmieniło, zaczniesz brać znów i tak w kółko, bez sensu. A tabletki anty nie są lekiem na bóg wie co a przepisywanie ich na pryszcze to już w ogóle według mnie jest śmieszne, bo powinno się wysłać do dermatologa a nie młode dziewczyny faszerować bez potrzeby hormonami. Tabletki antykoncepcyjne to jak sama nazwa wskazuje nie są leki tylko zapobieganie ciąży.
Stary 2014-02-02, 22:56   #697
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Może zmienić na inne powinnaś?
własnie myślę, bo to jedyny skutek uboczny, tak to czuję sie przy nich dobrze, nie wiem czy dobrze by byo tak zmieniac ale zapytam gina

Cytat:
nie chcesz odstawić ale może jednak odstawisz zdecyduj się na coś bo takie gdybanie nie ma sensu a i sobie nie rób burzy hormonalnej w organizmie bo odstawisz, stwierdzisz, że jednak nic to nie zmieniło, zaczniesz brać znów i tak w kółko, bez sensu. A tabletki anty nie są lekiem na bóg wie co a przepisywanie ich na pryszcze to już w ogóle według mnie jest śmieszne, bo powinno się wysłać do dermatologa a nie młode dziewczyny faszerować bez potrzeby hormonami. Tabletki antykoncepcyjne to jak sama nazwa wskazuje nie są leki tylko zapobieganie ciąży.
miałam je przepisane bo mialam nieregularne miesiączki przy okazji pomogło na trądzik (chyba to od tabsow bo przy okazji leczylam się dermatologicznie więc nie wie co konkretnie pomogło)

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2014-02-02, 23:00   #698
pffe
BAN stały

Cytat:
własnie myślę, bo to jedyny skutek uboczny, tak to czuję sie przy nich dobrze, nie wiem czy dobrze by byo tak zmieniac ale zapytam gina

miałam je przepisane bo mialam nieregularne miesiączki przy okazji pomogło na trądzik (chyba to od tabsow bo przy okazji leczylam się dermatologicznie więc nie wie co konkretnie pomogło)
zmienianie tabletek jest naturalne bo dobierane są na chybił trafił więc nie muszą odpowiadać.
I oklaski dla doktora za przepisanie tabletek na nieregularne miesiączki. Jak byś odstawiła to by nadal były nieregularne więc może niech poszuka przyczyny a nie przepisuje tabletki i spadaj do domciu?
Stary 2014-02-02, 23:14   #699
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
zmienianie tabletek jest naturalne bo dobierane są na chybił trafił więc nie muszą odpowiadać.
I oklaski dla doktora za przepisanie tabletek na nieregularne miesiączki. Jak byś odstawiła to by nadal były nieregularne więc może niech poszuka przyczyny a nie przepisuje tabletki i spadaj do domciu?
tu sie z toba zgodzę, ale pomyslam wtedy ze lekarka zna sie na rzeczy i nie komentowałam.

to poprosze o zmiane w takim razie

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2014-02-02, 23:23   #700
kikunga
Zadomowienie

Cytat:

Nawet jeśli jedyny to nie jest to dobre,bo tabletki mają działać antykoncepcyjnie przy uprawianiu seksu a nie uniemożliwiać cieszenie się nim.

Cytat:
Mi akurat te które dobrał podpasowały
Ja zwróciłam się z problemem bólu i obfitości okresu,nie był zbytnio regularny ale więcej niż dwa tygodnie się nie opóźniał.
Teraz jestem mega zadowolona z tego bo nie wymiotuje i dostaję drgawek z bólu a z wiekiem coraz gorzej było,no i największe tampony mi nie przeciekają,ba nawet normalne nie
Na trądzik chyba działają ale w czasie tygodnia przerwy strasznie mnie wypryszczyło.
Stary 2014-02-03, 08:34   #701
pffe
BAN stały

Cytat:
Nawet jeśli jedyny to nie jest to dobre,bo tabletki mają działać antykoncepcyjnie przy uprawianiu seksu a nie uniemożliwiać cieszenie się nim.

Mi akurat te które dobrał podpasowały
Ja zwróciłam się z problemem bólu i obfitości okresu,nie był zbytnio regularny ale więcej niż dwa tygodnie się nie opóźniał.
Teraz jestem mega zadowolona z tego bo nie wymiotuje i dostaję drgawek z bólu a z wiekiem coraz gorzej było,no i największe tampony mi nie przeciekają,ba nawet normalne nie
Na trądzik chyba działają ale w czasie tygodnia przerwy strasznie mnie wypryszczyło.
no ja akurat też te, które dostałam mi pasowały, zmieniłam później z 20 na 30 bo miałam humorki i już jest lepiej.

Tylko widzisz, nieregularne miesiączki powinno się leczyć, znaleźć przyczynę a to, że Ty miałaś obfite i tak bolesne to leki przeciwbólowe by Ci nie pomogły więc jeśli lekarz zaproponował anty a Ty nie miałaś nic przeciwko hormonom to w porządku ale są dolegliwości, które się leczy a nie daje anty żeby mieć spokój, bo np. się ureguluje miesiączka, nieważne, że po odstawieniu się rozreguluje a przy tabletkach nie ma cyklu więc nie można mówić o nieregularności. Do takiego lekarza już bym więcej nie poszła bo by nie daj boże działo się coś gorszego a on powie, że nie trzeba nic robić, że się samo zagoi albo tabletkami anty będzie leczył.
Stary 2014-02-03, 11:19   #702
karmazynka99
Zakorzenienie

kikunga
no tak z tym masz zupelną rację...

Cytat:
no ja akurat też te, które dostałam mi pasowały, zmieniłam później z 20 na 30 bo miałam humorki i już jest lepiej.

Tylko widzisz, nieregularne miesiączki powinno się leczyć, znaleźć przyczynę a to, że Ty miałaś obfite i tak bolesne to leki przeciwbólowe by Ci nie pomogły więc jeśli lekarz zaproponował anty a Ty nie miałaś nic przeciwko hormonom to w porządku ale są dolegliwości, które się leczy a nie daje anty żeby mieć spokój, bo np. się ureguluje miesiączka, nieważne, że po odstawieniu się rozreguluje a przy tabletkach nie ma cyklu więc nie można mówić o nieregularności. Do takiego lekarza już bym więcej nie poszła bo by nie daj boże działo się coś gorszego a on powie, że nie trzeba nic robić, że się samo zagoi albo tabletkami anty będzie leczył.
po zmianie na silniejsze humorki ci przeszły? a wczesniej czym ci sie objawiały? że byłaś zła na wszystkich o wszysto bez powodu?

a zanim pójdę do lekarza to wiesz może czym takie miesiączki by należało leczyć? oczywiście nie mam zamiaru robić tego na własną rękę ale ciekawa jestem metody

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2014-02-03, 11:35   #703
pffe
BAN stały

Cytat:
kikunga
no tak z tym masz zupelną rację...

po zmianie na silniejsze humorki ci przeszły? a wczesniej czym ci sie objawiały? że byłaś zła na wszystkich o wszysto bez powodu?

a zanim pójdę do lekarza to wiesz może czym takie miesiączki by należało leczyć? oczywiście nie mam zamiaru robić tego na własną rękę ale ciekawa jestem metody
miałam zmiany nastroju jak miałam 7-dniową przerwę i wtedy były jazdy bo potrafiłam być smutna a za godzinę szczęśliwa a jeszcze za godzinę mogłabym kogoś zabić. Spytałam lekarza to dostałam te same tabletki tylko troszkę mocniejsze i mogłam wrócić do słabszych gdyby nic to nie dało.

Nie wiem czym się leczy, nie jestem ginekologiem ale wiem, że tego nie leczy się antykoncepcją bo jak masz nieregularne to po odstawieniu anty nadal będą nieregularne a to nie jest sposób.
Stary 2014-02-03, 19:26   #704
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
miałam zmiany nastroju jak miałam 7-dniową przerwę i wtedy były jazdy bo potrafiłam być smutna a za godzinę szczęśliwa a jeszcze za godzinę mogłabym kogoś zabić. Spytałam lekarza to dostałam te same tabletki tylko troszkę mocniejsze i mogłam wrócić do słabszych gdyby nic to nie dało.

Nie wiem czym się leczy, nie jestem ginekologiem ale wiem, że tego nie leczy się antykoncepcją bo jak masz nieregularne to po odstawieniu anty nadal będą nieregularne a to nie jest sposób.
to
może zamienie z sylvi 20 na 30?

ok jasne dzieki

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2014-02-04, 09:56   #705
pffe
BAN stały

Cytat:
to
może zamienie z sylvi 20 na 30?

ok jasne dzieki
Ja Ci doradzać w takiej kwestii nie będę bo nie jestem ginekologiem to raz, dwa powinnaś o takich sprawach rozmawiać właśnie z ginekologiem a trzy to każdy organizm reaguje inaczej i wybieranie sobie tabletek, bo komuś służą, jest zwyczajnie głupotą.
Stary 2014-02-05, 15:19   #706
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

opisze troche moj problem. wszystko zaczelo sie dokladnie rok temu. spoznial mi sie okres wiec poszlam do gin. zrobila mi usg i powiedziala, ze mam malutka cyste ktora zanika. zlecila mi badanie krwi pod wzgledem hormonow. te wyszly prawidlowo. nic mi nie zlecila na ten brak okresu. czasem mialam okres a czasem nie, ale byl bardziej skapy i nie mialam juz napiecia PMS (typu bolacy brzuch i biust). ostatni taki okres mialam we wrzesniu a w styczniu mialam jakby 2dniowe plamienie (czy skapy okres). ja myslalam ze to wszystko przez ta cyste. poszlam w styczniu znowu do innej gin i kazala mi zrobic usg. wyszla ta cysta ale mala ok 15mm. zanioslam jej wczoraj to zdjecie i ona mi na to, ze z tym nic sie nie robi i ze wszystkie badania wyszly mi prawidlowo. powiedziala, ze to moze byc jakis syndrom jajnika ( ale nie zespol policystycznych jajnikow), nie wiem jak to wystlumaczyc po polsku. hormony dzialaja ok ale jajniki jakby nie chcialy na nie reagowac. tak to okreslila. zaczela tez cos mowic o przedwczesnej menopauzie. strasznie sie wystraszylam. zlecila mi jechac do jakiegos szpitala oddalonego ode mnie ok 100 km. juz mi sie wszystkiego odechcialo
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-05, 15:25   #707
panna mati_
Zakorzenienie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4499506 9]opisze troche moj problem. wszystko zaczelo sie dokladnie rok temu. spoznial mi sie okres wiec poszlam do gin. zrobila mi usg i powiedziala, ze mam malutka cyste ktora zanika. zlecila mi badanie krwi pod wzgledem hormonow. te wyszly prawidlowo. nic mi nie zlecila na ten brak okresu. czasem mialam okres a czasem nie, ale byl bardziej skapy i nie mialam juz napiecia PMS (typu bolacy brzuch i biust). ostatni taki okres mialam we wrzesniu a w styczniu mialam jakby 2dniowe plamienie (czy skapy okres). ja myslalam ze to wszystko przez ta cyste. poszlam w styczniu znowu do innej gin i kazala mi zrobic usg. wyszla ta cysta ale mala ok 15mm. zanioslam jej wczoraj to zdjecie i ona mi na to, ze z tym nic sie nie robi i ze wszystkie badania wyszly mi prawidlowo. powiedziala, ze to moze byc jakis syndrom jajnika ( ale nie zespol policystycznych jajnikow), nie wiem jak to wystlumaczyc po polsku. hormony dzialaja ok ale jajniki jakby nie chcialy na nie reagowac. tak to okreslila. zaczela tez cos mowic o przedwczesnej menopauzie. strasznie sie wystraszylam. zlecila mi jechac do jakiegos szpitala oddalonego ode mnie ok 100 km. juz mi sie wszystkiego odechcialo [/QUOTE]

Tak napisałaś, że nic nie rozumiem. Serio sądzisz, że ktoś wyleczy Cię przez internet? Masz skierowanie do tego szpitala (czy przychodni w szpitalu) to jedź i załatw sprawę. 100 km to nie koniec świata w dzisiejszych czasach. A zanim pojedziesz to skonsultuj z innym lekarzem, nawet prywatnie to będzie szybciej.
Stary 2014-02-05, 16:48   #708
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
Tak napisałaś, że nic nie rozumiem. Serio sądzisz, że ktoś wyleczy Cię przez internet? Masz skierowanie do tego szpitala (czy przychodni w szpitalu) to jedź i załatw sprawę. 100 km to nie koniec świata w dzisiejszych czasach. A zanim pojedziesz to skonsultuj z innym lekarzem, nawet prywatnie to będzie szybciej.
tak napisalam? chyba po to jest watek, zeby zapytac. moze ktos byl w mojej sytuacji. zawsze jakas madralinska sie znajdzie
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-05, 17:00   #709
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4499660 8]tak napisalam? chyba po to jest watek, zeby zapytac. moze ktos byl w mojej sytuacji. zawsze jakas madralinska sie znajdzie[/QUOTE]

Wywal te muchy z nosa i jedz do tego szpitala.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-05, 17:09   #710
panna mati_
Zakorzenienie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4499660 8]tak napisalam? chyba po to jest watek, zeby zapytac. moze ktos byl w mojej sytuacji. zawsze jakas madralinska sie znajdzie[/QUOTE]

Każdy organizm jest inny i w każdym organizmie to samo schorzenie może przebiegać inaczej.
Nawet jak znajdzie się ktoś z podobnym problemem, to finał tych obu problemów nie musi być taki sam. Masz skierowanie czy będziesz szukać wiatru w polu? Zapewne musisz zadzwonić i umówić się na termin, który może być wyznaczony nawet za 3 miesiące. Więc czekaj dłużej.
Stary 2014-02-12, 14:57   #711
kto_siek
Przyczajenie

problemy z miesiączkowaniem

Już trzeci raz co miesiąc spóźnia się mi miesiączka, najpierw 10 dni się spóźniła i dostałam normalna, na następny miesiąc spóźniła się 6 dni i teraz znowu spóźnia się szósty już dzień, zawsze miesiączka spóźniała się o jakieś góra 2, 3 dni. Nie wiem co robić, do ginekologa nie mam możliwości pójść. Co to może być?
kto_siek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-12, 15:13   #712
e.v.a
Raczkowanie

Dot.: problemy z miesiączkowaniem

Cytat:
Napisane przez kto_siek Pokaż wiadomość
Już trzeci raz co miesiąc spóźnia się mi miesiączka, najpierw 10 dni się spóźniła i dostałam normalna, na następny miesiąc spóźniła się 6 dni i teraz znowu spóźnia się szósty już dzień, zawsze miesiączka spóźniała się o jakieś góra 2, 3 dni. Nie wiem co robić, do ginekologa nie mam możliwości pójść. Co to może być?
np. hormony.
przy takich wahaniach powinnaś pójśc do ginekologa się przebadać, może to być błahostka a może to być jakaś choroba. Nikt na forum nie powie ci co ci dolega.
Stary 2014-02-15, 13:17   #713
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829
Dot.: problemy z miesiączkowaniem

Nie masz możliwości iść do ginekologa, bo...?
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-15, 14:51   #714
eager9
Raczkowanie

Może Wy dziewczyny mi jakoś doradzicie czy czekać czy iść do lekarza, ale od początku

Mam regularne miesiączki. Ostatnią dostałam 5 stycznia. Kolejną powinnam dostać mniej więcej 4-6 lutego. Nigdy okres nie spóźniał mi się więcej niż 2-3 dni, nigdy też nie zdarzyło mi się, żebym np w jednym miesiącu nie miała w ogóle. No i dzisiaj mamy 15 a okresu jak nie było tak nie ma. Mam biały śluz (nazwałabym go mlecznobiałym). Ciąża wykluczona (pierwszy test w połowie stycznia, 2 tygodnie po możliwym zapłodnieniu, kolejny teraz po miesiącu - oba negatywne), nie odchudzam się (co prawda odstawiłam słodycze i przez to mógł mi polecieć jakiś kilogram, dwa, ale nie jest to jakaś drastyczna zmiana wagi). Nie mam żadnych objawów PMS (a przechodzę je bardzo burzliwie). Ktoś ma jakiś pomysł czym to może być spowodowane? I czy powinnam się już martwić?

Edytowane przez eager9
Czas edycji: 2014-02-15 o 15:00
eager9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-15, 14:56   #715
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez eager9 Pokaż wiadomość
Może Wy dziewczyny mi jakoś doradzicie czy czekać czy iść do lekarza, ale od początku

Mam regularne miesiączki. Ostatnią dostałam 5 stycznia. Kolejną powinnam dostać mniej więcej 4-6 luty. Nigdy okres nie spóźniał mi się więcej niż 2-3 dni, nigdy też nie zdarzyło mi się, żebym np w jednym miesiącu nie miała w ogóle. No i dzisiaj mamy 15 a okresu jak nie było tak nie ma. Mam biały śluz (nazwałabym go mlecznobiałym). Ciąża wykluczona (pierwszy test w połowie stycznia, 2 tygodnie po możliwym zapłodnieniu, kolejny teraz po miesiącu - oba negatywne), nie odchudzam się (co prawda odstawiłam słodycze i przez to mógł mi polecieć jakiś kilogram, dwa, ale nie jest to jakaś drastyczna zmiana wagi). Nie mam żadnych objawów PMS (a przechodzę je bardzo burzliwie). Ktoś ma jakiś pomysł czym to może być spowodowane? I czy powinnam się już martwić?
powinnaś iść już dawno do ginekologa.
Stary 2014-02-15, 15:11   #716
Aaniol_apokalipsy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eager9 Pokaż wiadomość

Mam regularne miesiączki. Ostatnią dostałam 5 stycznia. Kolejną powinnam dostać mniej więcej 4-6 lutego. Nigdy okres nie spóźniał mi się więcej niż 2-3 dni, nigdy też nie zdarzyło mi się, żebym np w jednym miesiącu nie miała w ogóle. No i dzisiaj mamy 15 a okresu jak nie było tak nie ma. Mam biały śluz (nazwałabym go mlecznobiałym). Ciąża wykluczona (pierwszy test w połowie stycznia, 2 tygodnie po możliwym zapłodnieniu, kolejny teraz po miesiącu - oba negatywne), nie odchudzam się (co prawda odstawiłam słodycze i przez to mógł mi polecieć jakiś kilogram, dwa, ale nie jest to jakaś drastyczna zmiana wagi). Nie mam żadnych objawów PMS (a przechodzę je bardzo burzliwie). Ktoś ma jakiś pomysł czym to może być spowodowane? I czy powinnam się już martwić?
2-3 dni opóźnienia to w zasadzie regularne miesiączki. Ciąża wykluczona, przyczyn opóźnienia może być wiele- stres, choroba to te najbardziej podstawowe. Wybierz się do ginekologa, ustali przyczynę i pewnie wywoła miesiączkę.
Stary 2014-02-17, 20:37   #717
eager9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aaniol_apokalipsy Pokaż wiadomość
2-3 dni opóźnienia to w zasadzie regularne miesiączki. Ciąża wykluczona, przyczyn opóźnienia może być wiele- stres, choroba to te najbardziej podstawowe. Wybierz się do ginekologa, ustali przyczynę i pewnie wywoła miesiączkę.
Dlatego właśnie napisałam, że mam regularne miesiączki Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi, na szczęście dzisiaj dostałam okres, więc podejrzewam, że jednak za dużo stresu w tym miesiącu.
eager9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 08:19   #718
Dziuba92
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Zanik / brak okresu, nieregularne miesiączki, bolesne miesiączki, obfite krwawi

Hej,
jestem tutaj nowa i nie wiem do końca czy ktoś już pisał o takim problemie dokładnie jak mój. ostatnia miesiączka skończyła mi sie 14 stycznia, teraz spóźnia mi się już 7 dnień. Zaczyna mnie to martwić. Wczoraj robiłam test ok godz 12 i wyszedł negatywnie. Pod brzuchem i nogi mnie bolą jak zawsze ale jednak jej nie ma. Do tego mam male ilości białego, gęstego śluzu. Miałam ostatnio troche stresu z sesją ale chyba to jednak troche za dużo spóźnienia a cykle mam od 32-34 dni. Może jakieś pomysły bym przestała się stresować.
Dziuba92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 09:21   #719
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziuba92 Pokaż wiadomość
Hej,
jestem tutaj nowa i nie wiem do końca czy ktoś już pisał o takim problemie dokładnie jak mój. ostatnia miesiączka skończyła mi sie 14 stycznia, teraz spóźnia mi się już 7 dnień. Zaczyna mnie to martwić. Wczoraj robiłam test ok godz 12 i wyszedł negatywnie. Pod brzuchem i nogi mnie bolą jak zawsze ale jednak jej nie ma. Do tego mam male ilości białego, gęstego śluzu. Miałam ostatnio troche stresu z sesją ale chyba to jednak troche za dużo spóźnienia a cykle mam od 32-34 dni. Może jakieś pomysły bym przestała się stresować.
Jaką stosujesz antykoncepcje? Prezerwatywy? Zadna nie pękla? Jesli nie to ciazą nie musisz sie martwic

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 10:00   #720
Dziuba92
Przyczajenie

Głównie prezerwatywa, czasem niestety zapominamy ;/
Dziuba92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości