|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
![]() I też nie wiem Lovela czy Dzidziuś ![]() A płyn do płukania to już nie wiem kompletnie, czekam na rady
|
|
#4772 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To jutro kupie Lovela mleczko do prania, a myślicie, że trzeba od razu biały i kolor? Czy kupić kolor i prać w num wszystko? Jeszcze płyn do płukania kupię Lovela do kompletu, a co jak szaleć to szaleć, tylko muszę wyczaić gdzie mają. ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
![]() bóle nerwotyczne? Czyli na tle nerwowym? To na pewno nie to bo miałam takie nawet w ciąży mi się raz zdarzyło i to jest co innego. Dobrze, że jutro mam USG 3D to od razu powiem babce nie się wypowie co to, albo nawet zrobi tam USG. |
||
|
|
|
#4773 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
u nas deszczowa niedziela.. my z mamą gotujemy obiadek a po obiadku chyba idę na drzemkę ![]() agu7sia dziękuję, że pytasz Igusia, narazie temperatury nie ma, ale widać że zdrowa nie jest, jeść mi nie chcę i w ogóle taka "dzika" jest...asiuulka śliczny wózek a i dziewczyny dobrze mówią, pewnie adaptery musisz wpiąć ![]() podwójne mamusie, doradzcie w środę mamy ostatnia dawkę szczepienia na pneumokoki, odczekać lepiej czy iść, skoro Iga miała tą gorączkę? I czy jeśli nie pójdę to muszę zgłosić czy poprostu iść w innym terminie ? Nigdy nie opoźnialiśmy szczepionek dlatego nie wiem jak to jest ?
|
|
|
|
#4774 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja chyba nie mam problemów z nietrzymaniem moczu ale od dwóch dni mam wrażenie że moje siuśki jakoś mocniej pachną, mają intensywniejszy zapach. Macie podobnie? Jeszcze co do promocji to w rossmannie dla posiadaczy karty rossnę są dodatkowe promocje, np oilatum 150 ml za 20,99 albo pieluszki babydream dla noworodków za 9,99 Ponadto Asiulka bardzo ładny wózek. Adaptery to koszt około 60 zł/kpl ale może faktycznie znajomi gdzieś mają ?
|
|
|
#4775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4776 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4777 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć piękne!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja prałam wszystko jak leci. Sortowałam rozmiarami po prasowaniu. Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4778 |
|
Wtajemniczenie
|
To nie mam pomysłu. Możesz dla własnego spokoju pójść do lekarza pierwszego kontaktu. Niech się osłucha stetoskopem i może rozwieje wątpliwości. Innych rad nie mam więc się nie wypowiem.
|
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie popisał się Tż... Nie dziwie się że dziecku nie smakowało Mycha zdrówka vampirka ja wszystko co dostałam juz poprałam czeka poukłądane w komodzie... Tylko że uprałam od razu w loveli i ma to taki dziwny zapach - ale jest czyste. Niki polecała żeby najpierw prac w zwykłaym proszku a potem drugi raz w loveli. Co do układania na razie poukładałam nie rozmiarami a rodzajami, body, kaftaniki... Bliżej porodu będę to jeszcze raz przeglądała. zmykam na obiad.
|
|
#4780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nawet o tym nie myślę na razie, najpierw muszę zaopatrzyć dziecko, bo poza łóżeczkiem i kilkoma ciuszkami, to nic nie mamy a jeszcze jak powiedziałam wczoraj mężowi, że w tym miesiącu musimy się wziąć za zakupy dla dziecka, to mi powiedział, że przecież tyle tego jest... taaa, bo kupiłam ubranka od naszej Martusi, tygryskowego pajacyka i koszulkę z Pepco... no faktycznie, cała hałda...aha, no i w ogóle od kwietnia mają remontować moją porodówkę.. po to chodzę prywatnie, żeby mieć konkretnego lekarza, który będzie znał moją historię choroby i w ogóle, a tu wychodzi na to, że mogę rodzić w innym szpitalu i pieniądze w błoto, no i poród może być niebezpieczny.. Edytowane przez beatusia10 Czas edycji: 2014-02-02 o 13:05 |
|
|
|
|
#4781 |
|
Wtajemniczenie
|
MamaKtosia bo my z MyśkąO ostatnio rozprawiałyśmy o butelkach medela calma a konkretnie o tym czy można jej używać jako opcję podawania pokarmu gdy mama krótko po porodzie nie może nakarmić dziecka osobiście?Chodzi o to, że producent zaleca używanie calmy dopiero po 6-8 tygodniach kp żeby dziecko wypracowało właściwe ssanie.
|
|
#4782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. U nas jak wiecie ten system się sprawdzał, ale ja zawsze podkreślam, że ogólne zalecenia laktacyjne są nieco inne, więc wszystko inne na własne ryzyko. Natomiast z mojego punktu widzenia, jeśli będzie jakaś sytuacja awaryjna możecie dziecku podać butelkę choćby i po 2 tygodniach byleby to nie była jakaś wysoce powtarzalna sytuacja.
|
|
|
|
|
#4783 | |||
|
Zakorzenienie
|
No to ja chyba do końca miesiąca zaopatrzę się w proszek, powywalam wszystko z szafy i będę tam wkładać wszystko już poprasowane i posegregowane
Co do proszku i płynie do płukania, to myślałam o "dzidziusiu" bo ma fajną nazwę Ale chyba lepiej będzie jak się przejdę do jakiegoś marketu i obwącham te dziecięce proszki, bo faktycznie rzeczy, które zamawiałam na all były poprane w różnych proszkach i te pachnące nie bardzo mi odpowiadają (a nie wiem czy to było prane w zwykłym proszku czy dzieciowym). No i dziś mam trochę czasu bez TŻ-owego, to może w końcu skończę robić listę wyprawkową... ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
A co do torby do szpitala, to u mnie nie jest najgorzej: mam torbę, szlafrok, kapcie i 3 koszule nocne Reszty nie mam, ale największe rzeczy mam więc nie zginę ![]() Na razie o tym nie myślę, też chcę w pierwszej kolejności skompletować wszystko dla dzidziusia. Brakuje mi m.in. fotelika do samochodu, wszelkich kosmetyków, pieluch, akcesoriów niemowlęcych, wanienki. Muszę jeszcze obejrzeć tą kołyskę od szwagra, bo może będę potrzebowała jeszcze materaca do niej... no i przydałoby się dokładnie przejrzeć ubranka, które już mam i porównać z listą wyprawkową, bo może nie mam czegoś konkretnego...
|
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Asiulka wózek się bardzo fajnie prezentuje, oby się sprawdził Vampirka ja popiorę gdzieś w kwietniu myślę ![]() A piorę wszystko razem, po prasowaniu będę segregować. Niegrzeczna, ja bym odłożyła to o tydzień Czytam tak o tych Waszych zakupach wyprawkowych i gotowych torbach do szpitala i zazdroszczę normalnie, bo my nic nie mamy i na razie się nie szykuje, żebyśmy mieli. No nic, najwyżej mąż będzie wszystko kupował po porodzie jak tak dalej pójdzie u nas.. My dzisiaj idziemy na imieniny do Hani kuzynki a mojej bratanicy, będą inne zabawki, więc jakieś urozmaicenie chciałam się przejechać do stadniny Hani konie pokazać, bo ona uwielbia te swoje na biegunach, tuli się do nich, robi aja aja, karmi, poi itp. ale jakaś taka wilgoć na dworze, ostatecznie się nie wybrałyśmy, może za tydzień.Miłego popołudnia |
|
|
|
#4785 |
|
Wtajemniczenie
|
nawet jak ma się mieć cesarkę? bo mój lekarz twierdzi, że on będzie mi robił cesarkę i mam się o nic nie martwić...
|
|
|
|
#4786 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę dzis znowu akcje miałam...
Poszłam pod prysznic rano przed wizyta,potem poszłam suszyc włosy do pokoju,i po wysuszeniu wróciłam do łazienki wyprostować włosy,wyprostowalam polowe i zaczęłam dziwnie sie czuć...szybko wyciągam prostownice z prądu i zrobiło mi sie ciemno przed iczami,podtrzymalam sie umywalki i przeszłam do pokoju...napilam sie wody,i położyłam.Za chwile przyszedł lekarz i mu o tym powiedziałam to mi powiedział ze to od trzymania rak do gory i mam sobie darować suszenie i prostowanie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z tym trzymaniem rąk do góry, to też słyszałam. ogarnij się, Kochana
|
|
|
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nie jestem w stanie nadrobić. Wybaczcie. ![]() Agata vs Nikola ?
|
|
|
|
#4789 |
|
Zadomowienie
|
Beatusia a to jak jestem w szpitalu to mam nie dbać juz o siebie ?
No niestety ja mam takie włosy ze musze je prostować po umyciu,a suszenie to raczej normalna kolej rzeczy,tym bardziej ze w szpitalu gorąco,okna otwarte to w mokrych nie bede chodzić.Nie rozumie co w tym złego.? Robiłam poranna toaletę jak co dzien w domu wiec dla mnie to normalne. Nie sadze abym robiła cos złego. A ze zaslablam to podczas wykonywania tych zabiegów zrobiło sie to pierwszy raz,nie miałam pojęcia ze ręce w gorze to potem takie objawy sa... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4790 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A generalnie ja zamierzam wyprać razem (bardziej kolorami ) i potem posegregować Ale najpierw to czekam na szafe ![]() Cytat:
Wy tu mówicie o planach prania w kwietniu czy połowie, a ja sie nastawiam, że wtedy to Rysiu już z nami będzie ![]() A co do torby, to wg mnie swoją lepiej mieć szybko naszykowaną, dziecięcą później Chociaż generalnie większość rzeczy i tak można w necie zamówić
|
|
#4791 |
|
Zadomowienie
|
Co do promocji na proszek
http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-2CD6C...rta.htm?id=194 |
|
|
|
#4792 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
Edytowane przez beatusia10 Czas edycji: 2014-02-02 o 15:05 |
||
|
|
|
#4793 |
|
Zadomowienie
|
Wysuszenie i wyprostowanie to chwila i nawet sobie nie pomyślałam ze takie cos moze zaszkodzić.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lekarze potwierdzają zgodnie, że podnoszenie rąk może spowodować naciągnięcie więzadeł, na których zawieszona jest macica, a to może stanowić zagrożenie ciąży. Zbyt długie trzymanie rąk w górze może powodować zaburzenia krążenia, co może być przyczyną utraty równowagi, a nawet omdleń. Teraz już wiesz i na pewno się dostosujesz do wskazówek
|
|
#4795 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiedziałam kurczę...
Nic nie robie nie robiłam od początku jak sie dowiedziałam o ciazy. A tu takie cos... Pierdoła po prostu,nic ciężkiego,zero wysiłku,a jednak szkodzi. Sorki dziewczyny jak sie unioslam ale juz mnie tu trafia...beatusia tez Sorki.... Wyniki dobre,wszystko ok to ja nie wiem juz co jest grane.Mam nadzieje ze jutro zrobią jakies konkretniejsze badania... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4796 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, straszna u nas dzisiaj ślizgawica, do samochodu szłam jak paralityk
na szczęście bez szpagatówasiulka_22 - fajny ten wózek, sporo z tego modelu stało ostatnio w Smyku Cytat:
Cytat:
dla nie zdecydowanie Agata i na deser: http://deser.pl/deser/51,111858,15365820.html?i=0 już kiedyś widziałam te zdjęcia, ale mega rozczulające są
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czestoo ja jestem w skloepie to patrze czy nie ma jakiejś promo na proszki. ale wiem napewno że do kwietnia nie bede czekała z tym... hmmm,,, dobrze że tylko dwa typy macie hehe ![]() ja mam chrześnicę Nikole ma 3 latka, i wiem ze wtedy jak i dwa lata temu był "nawał" tego imienia, nie wiem jak jest teraz, mi się Nikolka podoba. / kojarzy mi się troche z Amelką / ja jak bym miała wybierać to padło by na Nikole.... ALE TO WAM MA SIĘ PODOBAĆ ![]() dZIĘKUJE WAM za wszytki opinie dot, wózka i inf. dot. adapterów do fotelika. będe musiał dokupic na allegro bo oni ni kupowali, fotelik tylko do auta używali, nie zakładali na stelaż. ====== p.s a wracając jeszcze do tematów proszku: nie wiedziaąłm że Lovela nie pachnie wogóle... a brałyście jeszcze pod uwagę JELP'a ?? ale chyba jest najdroższy ze wszytskich wymienianych... sylvuniaa84 >> Trzymaj się tam !! daj znać jak juttrzejsze badania wypadną... ----------------------------------------------------------------------------------------------------- a ja dzisiaj kolejny sen z cyklu " ciążowych " : ".... siedze w pokoju patrze na brzuch i strasznie sie zacztna ruszać / falować.. tak jak na tym filmiku który wklejałąm kiedyś,,, no i biegne do małża i mu mówie by patrzył : nagle na dywanie pojawia się nasze dziecko: leży i patrzy takimi wielki oczami, zaraz wstaje i zaczyna biegać po pokoju...ale takie jakieś dziwne było niezbyt podobne do noworodka....a mój mówi " Karol chodz tu, gdzie biegniesz? " - tak mówił jak by coś rozumiało z tego. po chwili przychodzi moja mama i mówi "Asia, ciesze sie , że jest Karolek"- a ja "MAMO!! NIE NIE, JAK TO W 6 MIES".... " i co się okazało że w środku nocy na głos to powiedziałam aż Tż sie obudził.... ja tez się ocknęłami pierwsze co to pomacałam się po brzuchu... i sie uspokoiłam.... ehh te sny.... a wiem już dlaczego tak mi się śniło>> wieczorem weszłąm na strone gdzie było pokazanych 6 najrzadszych na świecie wad genet, płodu... ze zdjęciami,,,, płód Arlekina, itp... << Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2014-02-02 o 15:28 |
|
|
|
|
#4798 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, że dałaś znać ![]() Cytat:
Kciuki żeby lada chwila było wiadomo co CI jest, a najlepiej żeby nic nie było ![]() Ja mam kolejny dzień "byle jaki" Brakuje mi chyba promieni słoneczka
|
|
#4799 |
|
Rozeznanie
|
Jutro idę na USG 3D, to od razu babce powiem, że mnie tak boli. Może mi powie co to, albo gdzieś skieruje.
|
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś mam potworny ból głowy
![]() walczę z nim od kiedy przyszłam z kościoła, może wczoraj mnie przewiało na tym spacerze? ![]() położyłam się, mąż zrobił mi kawę z cytryną, trochę przeszło, ale znów nachodzi ![]() ponadto przyniósł mi od swojej mamy faworki ![]() i stetoskop... niestety nic nie słyszeliśmy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.

w środę mamy ostatnia dawkę szczepienia na pneumokoki, odczekać lepiej czy iść, skoro Iga miała tą gorączkę? I czy jeśli nie pójdę to muszę zgłosić czy poprostu iść w innym terminie ? Nigdy nie opoźnialiśmy szczepionek dlatego nie wiem jak to jest ?

zabrakło mineralki więc musiałam zrobić Oliemu mleko na czajnikowej wodzie. No ale młody zaczął sie krztusić pluć tym, ja próbuke a to gorzkie jakieś, bo co - tż wlał do czajnika wodę z termoforu żeby sobie podgrzać
gardło, spuchnięta szyja na węzłach chłonnych i nawet