Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-02, 12:49   #3781
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za miłe słowa o Amelce. To moje kochane oczko w głowie. Aż się boję jak to będzie gdy na świat przyjdzie Emi. Chcę je kochać tak samo. Ale czy to się uda? Tak się mówi, że dzieci kocha się tak samo, ale wcale tak nie jest. Moi rodzice i dziadkowie zawsze kochali mnie bardziej niż mojego brata. To ja byłam i wciąż jestem ich malutką córeczką i wnusią. A ja nie chcę, by któraś z moich córek czuła się mniej kochana. A Wy mamusie też sie tego boicie w związku z drugą ciążą?
nie, nie balam sie
i kocham moje dzieci tak samo
chociaz wiem, ze roznie bywa

tak czytam sobie o waszych planach gimnastycznych i az jestem ciekawa, jak wam to wyjdzie w praktyce, szczegolnie w tych pierwszych miesiacach

Jesli chodzi o stanik to pod biustem mam taki sam, jak prze ciaza, za to miseczka z C skoczyla na E/F
Stary 2014-02-02, 12:49   #3782
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za miłe słowa o Amelce. To moje kochane oczko w głowie. Aż się boję jak to będzie gdy na świat przyjdzie Emi. Chcę je kochać tak samo. Ale czy to się uda? Tak się mówi, że dzieci kocha się tak samo, ale wcale tak nie jest. Moi rodzice i dziadkowie zawsze kochali mnie bardziej niż mojego brata. To ja byłam i wciąż jestem ich malutką córeczką i wnusią. A ja nie chcę, by któraś z moich córek czuła się mniej kochana. A Wy mamusie też sie tego boicie w związku z drugą ciążą?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pewnie że sie boje. Ponoć każde dziecko kocha sie inaczej,co nie znaczy,że mniej. Boje sie przede wszystkim tego,żeby Zuzanka nie poczuła sie odtrącona. A jeszcze taką malutka jest więc trudno bedzie tłumaczyć że Kornelka potrzebuje więcej uwagi bo sama nic nie umie. Na dobra sprawę Zu też niewiele umie. Ubrać sie nie ubierze,na nocnik nie siądzie bez pieluchy bo przecież jeszcze rozebrać sie nie potrafi. Sztukę jedzenia łyżka dopiero opanowuje. Picie że zwykłego kubka też.. Więc jeśli Kornelka bedzie na początku równie spokojną jak Zuzia była, to bedzie mniej mojej uwagi potrzebować niż Zu..

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość

Side, myslisz, że tak łatwo zrzucic wikinga? On jest taki ciezki, że czasem proszę męża, żeby mi trochę brzuch podtrzymal ze dwa dni temu, jak wstałam nieprzytomna na siku, to nie mogłam udźwignąć, więc szłam na czworaka

Hahaha wybacz ale rozbawiłaś mnie bardzo widokiem ktory sobie wyobrażam..
Nie wiem czy Ci zazdrościć tych 8dni czy nie.. Z jednej strony już będziesz miała Wikinga po drugiej stronie i bedzie lżej..

Bebe po raz kolejny zachwyca mnie Twoj synek!

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
masz mega Synka! Jeśli zdecydujemy się na 2 dziecko to chciałabym żeby był chłopiec i żeby był taki jak Twój Marcel

na kręgosłup niestety niewiele pomaga, czasem masaż albo lekka gimnastyka, albo poprostu muszę się położyć i po pewnym czasie samo odpuszcza

Przepraszam, nie powinnam, ale ja mam bujną wyobraźnie a Ty to tak obrazowo napisałaś

oj biedna ale córa wynagrodzi Ci wszystkie trudy, a jakby nie to jej wypomnij

Dziewczyny dzięki za odzew w sprawie kombinezonu. Postanowione kupie 62, mam już nawet na oku używkę z tablicy za 10zeta-taka sknera ze mnie
Jaka skanera?! Bardzo praktyczne podejście

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy od weterynarza krwawa rzeź to mało powiedziane
Młoda nie dała się zbadać, ale przy pobraniu krwi była grzeczniutka, natomiast młody dał popis
Cztery dorosłe osoby ledwo poradziły sobie z 1,5 kg kulką Gryzł, wił się, sikał, szalał. Uwiesił mi się na palcu, palec mam spuchnięty i boli. Jego krew polała się wszędzie. Tż i pani doktor całe ręce we krwi młodego, moja ręka w mojej krwi, a asystentka wyszła z tego cało
Dziw, że z tego stresu nie urodziłam, ale w sumie lekarz, to lekarz każdy poród taki sam
No, ale obrosłam w pióra, bo pani chwaliła smrodki ile wlezie, że ładne futro, piękne zęby, kondycja o 2 lata młodsza niż faktyczny wiek, osłuchowo płuca czyste teraz tylko na wyniki poczekam i mogę być spokojna

No ja sobie nie wyobrażam inaczej. Moja Olcia musi mi to wynagrodzić
Jak scena z horroru to wygląda.. Biedne fretki,pewnie bardzo sie zestresowały..

Czabsia,Ela, Teqiba - gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni
My od dziś też już w 35

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 12:49   #3783
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
bo do kolejki to sie trzeba wpychac a ciasto i ruch tez niedlugo beda
D*pa jestem, bo nie potrafię. ale rzadko muszę stać w kolejce, więc jakoś daję rade Może ze wrzeszczącym niemowlakiem uda mi się wciskać w kolejkę

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
I żebyście nie myślały, że u nas idealnie obraz sielanki rodzinnej Marcel ma prawie 7 lat, jak ma zły dzień jest niegrzeczny, straszny bałaganiarz z niego i bywa uparty jak osioł, jak to dziecko. A kochana mamusia jak jej nerwy puszczą to tak się potrafi na syneczka wydrzeć, że za ścianą sąsiadka na swojego już nie musi
Nie psuj nam poglądu

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ale waleczne stworzonko - pokiziaj za uchem ode mnie

Wiadomo - jakby bylo za idealnie to by nuda byla, czasem trzeba sie poklocic i podenerwowac zeby zachowac zdrowa relacje
Lepiej na razie nie. Nawet opatrunku nie dał sobie ściągnąć jak wróciliśmy do domu. Poszedł w nim spać

Też mam nadzieję, że moje dziecko nie będzie takie jak siostrzeńcy Mamusie z tego wątku dają mi tą nadzieję, że dziecko da się ładnie wychować

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 12:52   #3784
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki
A kochana mamusia jak jej nerwy puszczą to tak się potrafi na syneczka wydrzeć, że za ścianą sąsiadka na swojego już nie musi

ja się wczoraj darłam na mojego syna w aucie, dojechaliśmy do biedronki, a gość w aucie obok z przerażeniem na mnie popatrzył. a ja myślałam, że to nic nie słychać

ela bo w odchodach w kuwecie może być toksoplazmoza!

też mam do spania rogal (kojec z motherhooda) i go uwielbiam, Kuba i TŻ też, ale się nie przyznaja ( zawsze któryś mi na nim leży).

ja uważam, że obwòd stanika do karmienia musi być jak najmniejszy, za to miska większa - żeby się wkładka laktacyjna zmieściła

2 dni temu TŻ nie poszedł na ta firmowa impreze i do tej pory się nie odzywa. pierwszy raz w życiu (13 lat razem jesteśmy) nie zgodziłam się na jego wyjście. niech się focha, mam to w nosie. wczoraj sobie poprawiałam humor zakupami a zaraz sobie zrobię algi na twarz, a co. niech nie myśli, że będę teraz o niego zabiegać. kocham go ale ciężarna trzeba szanować.
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 15:03   #3785
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
daj znać jaki kupiłaś

-
No i byłam dziś w Pepco i kupiłam 2 kocyki Są ekstra milusie. ten ze słonikiem trochę grubszy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06202.jpg (27,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06201.jpg (21,1 KB, 34 załadowań)

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 15:18   #3786
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Dziewczyny tak sobie myślę, że od niedawna czuję takie słabsze ruchy dziecka, tzn. nie ma juz mocnego kopania, to raczej przesuwanie, wypychanie i takie rozpieranie. To wszystko spowodowane jest tym, ze dziecko jest juz duże prawda? Jakoś mnie stresuje ta zmiana.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 15:23   #3787
monkaa321
Zakorzenienie

za kolejne tygodnie

Cytat:
No własnie w zależności od tego na którym boku leże, to mnie ten pośladek boli. Maksymalnie jestem w stanie leżeć 30 minut na jednym boku, później z bólu się obracam i zaczyna boleć drugi i tak całą noc, już chyba 3 z rzędu i w dzień to samo.
Myślałam, że ciąża jest nieco lżejsza nie sądziłam, że będzie aż tak źle.
ja mam bóle bioder takie że się czasem nie mogę odwrócić. Poduszka między nogi mi niewiele pomaga... Najlepiej jak sobie nogę "rozkracze" to wtedy mi przechodzi dopiero ale w nocy taka rozkraczona nie będę spała bo cała kołdra ucieknie

side85 współczuje Ci tego całego dyskomfortu

Hana80

frogutka ja biorę stanik w rozm pod biustem sprzed ciąży czyli de facto ten sam który mam teraz bo mi się nie zmienił

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
ale dziewczyny żeby nie było są też plusy (przynajmniej u mnie): wszyscy się o nas troszczą, co chwile pytają jak się czujemy, podsuwają najlepsze kąski bezkarnie można się wylegiwać w łóżku do południa albo powiedzieć pierdziele dziś nic nie robięleń jest zawsze usprawiedliwiony można na wizażu posiedzieć można mieć humory i zrzucić na ciąże
także reasumując ja akurat mogłabym być w ciąży kilka tyg dłużej wtedy na spokojnie bym sobie chałupkę ogarnęła
Oczywiście to wszystko przy założeniu, że jest w miarę ok jak u mnie, bo niestety widzę po Was, że różnie w tej ciąży bywa.
i jeszcze podkradać różne smakołyki tż-towi no bo przecież się nie obrazi

olakola śliczne ubranka
a powiedz mi, czy miseczke wziełaś większą czy w aktualnym rozm? bo ja chcę jeden kupić bo nie będę miała na początek żadnego i się zastanawiam. Kupowałaś na all czy na ich stronie? Bardzo łądne staniki

Ela87 u nas się podobna rzeź działa przy pobraniu krwi a dziewczyny tylko 0,5 kg ważyły
wyobrażam sobie ile stresów przeżyliście, dla mnie to zawsze był traumatyczny widok
ale dobrze, że już po wszystkim i są zdrowe, tylko jeszcze za wyniki. Daj im jakiegoś smakołyka ode mnie
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-02, 15:25   #3788
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez Hana80 Pokaż wiadomość
Na katar to najlepiej zakupić sobie nebulizator http://www.google.pl/imgres?imgurl=&...ed=0CAUQsCUoAQ i sól fizjologiczna Nawilża wszystko ladnie w nosie i schodzi Mam takie cudo i to był najlepszy zakup bo korzysta cała rodzina od młodego poczynając a na matce za ojcem pędzącym kończąc
Cytat:
Wczoraj mama mi opowiadała, jak to w ciąży ze mną drętwiały jej ręce, do tego stopnia, że spała na fotelu z rękami na oparciach, a przez zgagę całkiem na siedząco
no ale widzisz jaka nagroda ją spotkała za te cierpienia, najlepsza córcia Bebe jaką można sobie wymarzyć

U mnie tez sahara w nosie jakby śluzówki powysychały na amen. Kocham sterimar
no wiesz tak się chwalić bezczelnie

mąż mi kupił jakiś spray dla ciężarnych ale nie powiem żebym przestała się po nim dusić, choć jest znacznie lepiej.

Cytat:
Side, myslisz, że tak łatwo zrzucic wikinga? On jest taki ciezki, że czasem proszę męża, żeby mi trochę brzuch podtrzymal ze dwa dni temu, jak wstałam nieprzytomna na siku, to nie mogłam udźwignąć, więc szłam na czworaka

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Ale się dziś niewyspałam. :ziewa: No i śniło mi się, że Tusk przyjechał do nas na imprezę i jeździł z tż motocyklem A piwa tyle przywiózł, że ledwo w chałupie mi się zmieściło
Ide coś szamać. Miłego dzionka
sny ciężarnych są wspaniałe

Cytat:
Młoda nie dała się zbadać, ale przy pobraniu krwi była grzeczniutka, natomiast młody dał popis
Cztery dorosłe osoby ledwo poradziły sobie z 1,5 kg kulką Gryzł, wił się, sikał, szalał. Uwiesił mi się na palcu, palec mam spuchnięty i boli. Jego krew polała się wszędzie. Tż i pani doktor całe ręce we krwi młodego, moja ręka w mojej krwi, a asystentka wyszła z tego cało
Dziw, że z tego stresu nie urodziłam, ale w sumie lekarz, to lekarz każdy poród taki sam
No, ale obrosłam w pióra, bo pani chwaliła smrodki ile wlezie, że ładne futro, piękne zęby, kondycja o 2 lata młodsza niż faktyczny wiek, osłuchowo płuca czyste teraz tylko na wyniki poczekam i mogę być spokojna
nie mogę dzisiaj z wami dziewczyny

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak sobie myślę, że od niedawna czuję takie słabsze ruchy dziecka, tzn. nie ma juz mocnego kopania, to raczej przesuwanie, wypychanie i takie rozpieranie. To wszystko spowodowane jest tym, ze dziecko jest juz duże prawda? Jakoś mnie stresuje ta zmiana.
Od ponad miesiaca Piotruś już mamusi nie kopie tylko się rozpycha, wypina wszystkie częsci ciała i naciska narządy. Nie ma już dziecina miejsca

agunia4ever ładne kocyki!
Stary 2014-02-02, 15:26   #3789
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:

Prawda Mój tez bardziej sie rozpycha i przesuwa niz kopie. czasem jeszcze kopie ale rzadziej. z reszta jak widzialam na usg ile ma miejsca to sie mu nie dziwie bo nie bardzo ma juz jak zamach zrobic

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 15:26   #3790
monkaa321
Zakorzenienie

agunia śliczne kocyki

magduś2 tak. Mój już od 28 tyg się bardziej rozciąga i przewraca niż kopie... Ale wieczorami i tak potrafi przykopać. nie martw się
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2014-02-02, 15:34   #3791
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
No i byłam dziś w Pepco i kupiłam 2 kocyki Są ekstra milusie. ten ze słonikiem trochę grubszy.
Jakie ładne beże też je wczoraj macałam

Cytat:
Pewnie ciasno maleństwu

Zjadłabym jakiegoś ciasta
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-02, 15:50   #3792
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Dziękuję Dziewczyny czasem trzeba usłyszeć (przeczytać), ze coś jest normalne żeby się uspokoić niby logiczne ale człowiek i tak się niepotrzebnie martwi.

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:

Ja wczoraj jadłam marchewkowe z kremem mascarpone+biała czekolada. Podobno przepis można znaleźć w necie. Naprawdę rewelacyjny! ) bede robić! Poki wolno wszystko...do moich rzeczy must have przed porodem jest jeszcze wizyta w Macu! Muszę zjeść jakiś zestaw bo chodzi za mna od tygodnia...

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2014-02-02, 16:02   #3793
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

Ela87 u nas się podobna rzeź działa przy pobraniu krwi a dziewczyny tylko 0,5 kg ważyły
wyobrażam sobie ile stresów przeżyliście, dla mnie to zawsze był traumatyczny widok
ale dobrze, że już po wszystkim i są zdrowe, tylko jeszcze za wyniki. Daj im jakiegoś smakołyka ode mnie
Jakie kruszynki Moja waży 1,2 kg w zimie, a w lato 1 kg czyli jak dwie Twoje nie mówię, że młody teraz 1,5 kg.

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Ja się nie boję
Fretki nie są nosicielami toksoplazmozy, nawet jakbym miała koty, to nie bałabym się czyścić im kuwet, bo bardzo trudno zarazić się od kotów tą chorobą, trzeba chyba po sprzątaniu nie myć rąk
Kilka dziewczyn na wątku zaraziło się tokso. będąc w ciązy i nie mając styczności z kuwetami

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Dziękuję Dziewczyny czasem trzeba usłyszeć (przeczytać), ze coś jest normalne żeby się uspokoić niby logiczne ale człowiek i tak się niepotrzebnie martwi.
Jeszcze ja, jeszcze ja
Moja też już nie kopie, przez co tylko przelewanie czuje słabiej, ale potrafi jeszcze boleśnie się rozepchać

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 16:18   #3794
Trisdom
Zadomowienie

Hej Kobitki
Nadrobiłam Was pobieżnie- 2 dni była u mnie przyjaciółka a zaraz dojedzie TZ po polskich wojażach, więc wieczór mam raczej zajęty.

Cytat:
I witam się w 36tc
Ale się dziś niewyspałam. :ziewa: No i śniło mi się, że Tusk przyjechał do nas na imprezę i jeździł z tż motocyklem A piwa tyle przywiózł, że ledwo w chałupie mi się zmieściło
Ide coś szamać. Miłego dzionka
Niezły sen Trezba by było nasze ciązowe z watku spisać...

Cytat:
HA HA HA ze tak kolokwialnie powiem, pożyjemy zobaczymy mój straszak spędza mi czasem sen z powiek, choć najgorszy nie jest. W chwili obecnej wojna o słowa i sprzątanie nabiera rozpędu, te nie wspomnę, że musi uzbierać na szybe w drzwiach w salonie, która ze złości trzaskajac drzwiami potlukl nie odpuszcze, muszę się wykazać konsekwencja, więc mamy ślicznie sklejone drzwi szara taśma ale na szczescie jest bliżej niż dalej, niedługo dostanie pierwszą wypłatę i przewidział szklarza :thumbup:
Konsekwencja przede wszystkim

Cytat:

Tak, moja tez sie rozpycha i robi kulkę w prawym podżebrzu Taką, że ja prawie za stopę mogę złapać.

I wrzucam obiecane kozaczki z Zary, które dostałam dla małej. Skarpetki kupiłam już sama...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kozaczki.jpg (104,6 KB, 54 załadowań)
Stary 2014-02-02, 16:41   #3795
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz co, ja jakos sie nie boje Szczerze mowiac, nie umiem sobie wyobrazic, ze moglabym jedno dziecko kochac ,,bardziej'' Na szczescie u mnie w rodzinie nie bylo takiej sytuacji, zeby rodzice faworyzowali brata, starali sie zawsze traktowac nas rowno, wiec jestem pozytywnie nastawiona
Niemniej jednak zdaje sobie sprawe, ze dzieci moga byc wychowywane troche inaczej, po pierwsze jest duza roznica wieku, po drugie Natalia jest naszym 1 dzieckiem, wiec sie na niej tak troche ,,uczylismy '', teraz mozemy byc troche madrzejsi i wyciagnac wnioski

Cytat:
I witam się w 36tc

Cytat:
kto by pomyslal, ze maly frup a taki terror zrobi

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

I wrzucam obiecane kozaczki z Zary, które dostałam dla małej. Skarpetki kupiłam już sama...
to mala bedzie sie lansowac

Cytat:
sliczne

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-02, 17:19   #3796
monkaa321
Zakorzenienie

trisdom fajne kozaczki ale bardziej spodobały mi się skarpetki
Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
wiesz co, ja jakos sie nie boje Szczerze mowiac, nie umiem sobie wyobrazic, ze moglabym jedno dziecko kochac ,,bardziej'' Na szczescie u mnie w rodzinie nie bylo takiej sytuacji, zeby rodzice faworyzowali brata, starali sie zawsze traktowac nas rowno, wiec jestem pozytywnie nastawiona
Niemniej jednak zdaje sobie sprawe, ze dzieci moga byc wychowywane troche inaczej, po pierwsze jest duza roznica wieku, po drugie Natalia jest naszym 1 dzieckiem, wiec sie na niej tak troche ,,uczylismy '', teraz mozemy byc troche madrzejsi i wyciagnac wnioski
u mnie było faworyzowanie... baa nawet jest do tej pory

Stary 2014-02-02, 17:24   #3797
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
chętnie poznam twoją księżniczkę z moim kurczaczkiem, bo chce mieć modną synową

oczywisćie potem będę wstrętną teściową
Stary 2014-02-02, 17:26   #3798
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wczoraj jadłam marchewkowe z kremem mascarpone+biała czekolada. Podobno przepis można znaleźć w necie. Naprawdę rewelacyjny! ) bede robić! Poki wolno wszystko...do moich rzeczy must have przed porodem jest jeszcze wizyta w Macu! Muszę zjeść jakiś zestaw bo chodzi za mna od tygodnia...

aż sobie popatrzyłam na przepisy, bo moja siostra też zachwalała ciasto marchewkowe, z tym że ona jadła wege. No i jak spojrzałam to się przeraziłam ile to ciasto ma kalorii miód, mascarpone, czekolada... Bomba kaloryczna a wiadomo że na jednym kawałku się nie skończy
może kiedyś spróbuje...

Stary 2014-02-02, 17:47   #3799
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
aż sobie popatrzyłam na przepisy, bo moja siostra też zachwalała ciasto marchewkowe, z tym że ona jadła wege. No i jak spojrzałam to się przeraziłam ile to ciasto ma kalorii miód, mascarpone, czekolada... Bomba kaloryczna a wiadomo że na jednym kawałku się nie skończy
może kiedyś spróbuje...
Masz rację, dlatego kombinuję jak zrobić żeby nie było takie słodkie
Ona robila z tego przepisu tylko bez bakalii ooomnomnomnom.blogspot.co m/2013/09/po-wielu-podejsciach-do-ciasta.html?m=1

21.04.2012

18.03.2014 Agatka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-02, 17:55   #3800
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

A ja myslałam, że monopol na bycie wredna teściową ma Bebe...
Stary 2014-02-02, 18:42   #3801
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja zawsze myślałam, że kobiety, które są po porodzie są zaniedbane, bo dużo czasu poświęcają dziecku. A widzę, że to ściema - to przez wizaż

dzisiaj widziałam parę z wózkiem na spacerze, ona tapir, makijaż jak na sylwestra, szpileczki, on prowadził wózek. Chyba chciała pokazać, że ona o siebie dba, ale wyglądała komicznie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie szaliki dla Maluchów? Bo ja nie kupiłam, bo samych nie mogłam znaleźć, a te czapki jakieś wielkie takie... A chciałabym coś w tym stylu, ale nigdzie w sklepie stacjonarnym nie mogłam zlokalizować.
SMYK, tylko nie wiem czy były polarkowe, bałwełniane widziałam na 100%

Cytat:
a powiedz mi, czy miseczke wziełaś większą czy w aktualnym rozm? bo ja chcę jeden kupić bo nie będę miała na początek żadnego i się zastanawiam. Kupowałaś na all czy na ich stronie? Bardzo łądne staniki
kupowałam w sklepie Askot we Wrocławiu, mierzyłam chyba z 8 różnych rozmiarów, bo chciałam wiedzieć, który mi będzie pasował. 75 zapinam na ostatnią haftkę i mogę oddychać , F mam teraz, a w G jeszcze się zmieści wkładka laktacyjna (albo dwie), a mierzyć zaczynałam od rozmiaru 80D )
Bardzo polecam te usztywnione modele z Allesa - wyglądają pięknie, jak "normalne". Ja po prostu nie lubię bawełnianych biustonoszy - tych miękkich. Wydaje mi się, że taki usztywniony lepiej trzyma. Poza tym wkładki laktacyjne się mocno odznaczają w bawełnianych - a głupio tak chodzić z kółkami w miejscu cycek - z resztą przymierz sobie, w bawełnianej bluzce / Tshircie widać od razu, a w tych usztywnionych nic nie będzie widać
Przy Kubie nie wiedziałam jak to będzie z karmieniem, nie chciałam inwestować w drogie staniki no i w efekcie przez 18 miesięcy chodziłam w "byleczym" - bo cały czas myślałam, że karmienie zaraz się skończy.

Cytat:
ja też
mam w lodówce ciasto francuskie z biedronki, chyba zrobię z dżemem
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 19:07   #3802
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację, dlatego kombinuję jak zrobić żeby nie było takie słodkie
Ona robila z tego przepisu tylko bez bakalii ooomnomnomnom.blogspot.co m/2013/09/po-wielu-podejsciach-do-ciasta.html?m=1

też patrzyłam na ten przepis i najbardziej do mnie przemówił, tylko ten sok pomarańczowy nie kupuje więc może go czymś zastąpie

Cytat:
kupowałam w sklepie Askot we Wrocławiu, mierzyłam chyba z 8 różnych rozmiarów, bo chciałam wiedzieć, który mi będzie pasował. 75 zapinam na ostatnią haftkę i mogę oddychać , F mam teraz, a w G jeszcze się zmieści wkładka laktacyjna (albo dwie), a mierzyć zaczynałam od rozmiaru 80D )
Bardzo polecam te usztywnione modele z Allesa - wyglądają pięknie, jak "normalne". Ja po prostu nie lubię bawełnianych biustonoszy - tych miękkich. Wydaje mi się, że taki usztywniony lepiej trzyma. Poza tym wkładki laktacyjne się mocno odznaczają w bawełnianych - a głupio tak chodzić z kółkami w miejscu cycek - z resztą przymierz sobie, w bawełnianej bluzce / Tshircie widać od razu, a w tych usztywnionych nic nie będzie widać
Przy Kubie nie wiedziałam jak to będzie z karmieniem, nie chciałam inwestować w drogie staniki no i w efekcie przez 18 miesięcy chodziłam w "byleczym" - bo cały czas myślałam, że karmienie zaraz się skończy.
dzięki, czyli ja się też przejde do sklepu niech mi pokażą, akurat będę w okolicy w 2 tyg lutego to jak kupię nawet mies przed porodem to chyba już mi się ten biust tak nie zmieni?
No też bym wolała taki usztywniony żeby choć trochę lepiej biust wyglądał niż w takich szmaciakach, w końcu trzeba o siebie zadbać żeby tżowi nie obrzydnąć i sobie tym bardziej

Stary 2014-02-02, 19:11   #3803
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
może kiedyś spróbuje...
Ojtam po co jeść ciasto które nie jest kaloryczne na razie z pieczenia nici więc zjadłam wafelki. A jak będę miała sprawna kuchnię to skusze się na marchewkowe, mascarpone i czekolada mocno do mnie przemawiają

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

całkiem zrozumiałe
A kozaczki Emilki wymiatają

Cytat:

A ja myslałam, że monopol na bycie wredna teściową ma Bebe...
taaa i dlatego będę udzielać korepetycji, Side jest pierwsza na liście ale chętnie przyjmę jeszcze kilka matek chłopców

co tak mało produkujecie dzisiaj, myślałam, że chcemy dogonić styczniówki
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 19:19   #3804
martyna141
Raczkowanie

Dziewczyny poradźcie

Co kupiłyście / kupujecie do smarowania pupy maluszkowi? Oglądam właśnie Gemini i nie wiem czy sudocrem czy bephanten (maść czy krem) czy alantan plus ?

wszędzie piszą co innego i już sama nie wiem co kupić
Stary 2014-02-02, 19:23   #3805
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
Dziewczyny poradźcie

Co kupiłyście / kupujecie do smarowania pupy maluszkowi? Oglądam właśnie Gemini i nie wiem czy sudocrem czy bephanten (maść czy krem) czy alantan plus ?

Wszystkie moje znajome używają inaczej jedna sudocrem, druga bephanten, trzecia zielony alantan a ja mam w sumie wszystkie te kremy i dodatkowo z Pharmacerisa bede testować...

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2014-02-02, 19:37   #3806
uparta8210
Raczkowanie

to jak obiecałam dodaję moją fotkę brzuszka. Córcia robiła więc wiecie ... jak tż przyjedzie to będę miała lepsze ale to jeszcze trzeba poczekać.

czekałam dzisiaj na znajoma która miała mnie odwiedzić z córcią, miałam ją częstować czekoladką ale jeszcze jej nie było a ja zjadłam połowę, bo nie mogłam czekać dłużej, same rozumiecie dobrze że sernika mi zostało trochę to ją częstowałam

kąciki dla dzieciaczków super, ciuszków też macie sporo i ja będę musiał wziąźć się za pranie ale ja zaczęłam dopiero 31 tydz więc MAM JESZCZE CZAS (no ciekawe) ale tak serio jest szwagier w domu a jak zacznę pranie różowych ciuszków to się kapnie że druga dziewczynka się urodzi a jak narazie to wiem to ja, Tż i córcia no i mój jeden brat a reszta się tylko może domyślać. Więc czekam aż wyjedzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 31 tydz. 7 mies.jpg (74,0 KB, 55 załadowań)

Szczęścia moje dwa plus Mąż
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 19:44   #3807
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny poradźcie

linomag

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 19:55   #3808
uparta8210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martyna141
Dziewczyny poradźcie

ja będę stosowała sudocrem, używałam go przy pierwszym dzieciaczku i jakoś mi tak spasował, teraz też zamierzam go kupować

Szczęścia moje dwa plus Mąż
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 20:01   #3809
teQiba
Moderator

Cytat:
Lepiej na razie nie. Nawet opatrunku nie dał sobie ściągnąć jak wróciliśmy do domu. Poszedł w nim spać
Ale biedny

Cytat:
Ale to rak trzeba by bylo nie myc, zeby tak sie zarazic.

Cytat:

Juz dziewczyny pisaly, wiec sie powtorze - ja tez juz tylko rozpychanie czuje. No i czkawke

Cytat:
do moich rzeczy must have przed porodem jest jeszcze wizyta w Macu! Muszę zjeść jakiś zestaw bo chodzi za mna od tygodnia...

Ja tez sie czaje na zestaw big maca z frytkami i cola - a calej ciazy tyle coli nie wypilam, nie moge sie doczekac

Cytat:
u mnie było faworyzowanie... baa nawet jest do tej pory
U mnie podobnie

Cytat:
Bardzo polecam te usztywnione modele z Allesa - wyglądają pięknie, jak "normalne".
A gdzie je dostane?

Cytat:
Dziewczyny poradźcie

Sudocrem tylko i wylacznie jak sie cos bedzie dzialo, a tak to co chcesz - ja mam bepanthen i linomag
Stary 2014-02-02, 20:10   #3810
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Fajne

Cytat:

To Ja tylko potwierdzę to co dziewczyny mówią nie martw się teraz już maleństwo ma ciasno

Cytat:

śliczne

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
to jak obiecałam dodaję moją fotkę brzuszka. Córcia robiła więc wiecie ... jak tż przyjedzie to będę miała lepsze ale to jeszcze trzeba poczekać.
:
Jaki masz malutki brzuszek

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości