|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
i kocham moje dzieci tak samo chociaz wiem, ze roznie bywa ![]() tak czytam sobie o waszych planach gimnastycznych i az jestem ciekawa, jak wam to wyjdzie w praktyce, szczegolnie w tych pierwszych miesiacach ![]() Jesli chodzi o stanik to pod biustem mam taki sam, jak prze ciaza, za to miseczka z C skoczyla na E/F
|
|
#3782 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy Ci zazdrościć tych 8dni czy nie.. Z jednej strony już będziesz miała Wikinga po drugiej stronie i bedzie lżej.. Bebe po raz kolejny zachwyca mnie Twoj synek! Cytat:
![]() Cytat:
Czabsia,Ela, Teqiba - gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni My od dziś też już w 35 ![]() Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#3783 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale rzadko muszę stać w kolejce, więc jakoś daję rade Może ze wrzeszczącym niemowlakiem uda mi się wciskać w kolejkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też mam nadzieję, że moje dziecko nie będzie takie jak siostrzeńcy Mamusie z tego wątku dają mi tą nadzieję, że dziecko da się ładnie wychować
|
|
#3784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja się wczoraj darłam na mojego syna w aucie, dojechaliśmy do biedronki, a gość w aucie obok z przerażeniem na mnie popatrzył. a ja myślałam, że to nic nie słychać ![]() ela bo w odchodach w kuwecie może być toksoplazmoza! też mam do spania rogal (kojec z motherhooda) i go uwielbiam, Kuba i TŻ też, ale się nie przyznaja ( zawsze któryś mi na nim leży). ja uważam, że obwòd stanika do karmienia musi być jak najmniejszy, za to miska większa - żeby się wkładka laktacyjna zmieściła 2 dni temu TŻ nie poszedł na ta firmowa impreze i do tej pory się nie odzywa. pierwszy raz w życiu (13 lat razem jesteśmy) nie zgodziłam się na jego wyjście. niech się focha, mam to w nosie. wczoraj sobie poprawiałam humor zakupami a zaraz sobie zrobię algi na twarz, a co. niech nie myśli, że będę teraz o niego zabiegać. kocham go ale ciężarna trzeba szanować.
|
|
|
|
|
#3785 |
|
Zadomowienie
|
No i byłam dziś w Pepco i kupiłam 2 kocyki
Są ekstra milusie. ten ze słonikiem trochę grubszy.
|
#3786 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny tak sobie myślę, że od niedawna czuję takie słabsze ruchy dziecka, tzn. nie ma juz mocnego kopania, to raczej przesuwanie, wypychanie i takie rozpieranie. To wszystko spowodowane jest tym, ze dziecko jest juz duże prawda? Jakoś mnie stresuje ta zmiana.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3787 | ||
|
Zakorzenienie
|
za kolejne tygodnieCytat:
![]() side85 współczuje Ci tego całego dyskomfortu Hana80 frogutka ja biorę stanik w rozm pod biustem sprzed ciąży czyli de facto ten sam który mam teraz bo mi się nie zmienił Cytat:
olakola śliczne ubranka ![]() a powiedz mi, czy miseczke wziełaś większą czy w aktualnym rozm? bo ja chcę jeden kupić bo nie będę miała na początek żadnego i się zastanawiam. Kupowałaś na all czy na ich stronie? Bardzo łądne staniki Ela87 u nas się podobna rzeź działa przy pobraniu krwi a dziewczyny tylko 0,5 kg ważyły ![]() wyobrażam sobie ile stresów przeżyliście, dla mnie to zawsze był traumatyczny widok ![]() ale dobrze, że już po wszystkim i są zdrowe, tylko jeszcze za wyniki. Daj im jakiegoś smakołyka ode mnie
|
||
|
|
|
#3788 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mąż mi kupił jakiś spray dla ciężarnych ale nie powiem żebym przestała się po nim dusić, choć jest znacznie lepiej. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
agunia4ever ładne kocyki! |
||||||
|
|
|
#3789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
agunia śliczne kocyki
magduś2 tak. Mój już od 28 tyg się bardziej rozciąga i przewraca niż kopie... Ale wieczorami i tak potrafi przykopać. nie martw się
|
|
|
|
#3791 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też je wczoraj macałamCytat:
Zjadłabym jakiegoś ciasta
|
||
|
|
|
#3792 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Dziewczyny
czasem trzeba usłyszeć (przeczytać), ze coś jest normalne żeby się uspokoić niby logiczne ale człowiek i tak się niepotrzebnie martwi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Ja wczoraj jadłam marchewkowe z kremem mascarpone+biała czekolada. Podobno przepis można znaleźć w necie. Naprawdę rewelacyjny! ) bede robić! Poki wolno wszystko...do moich rzeczy must have przed porodem jest jeszcze wizyta w Macu! Muszę zjeść jakiś zestaw bo chodzi za mna od tygodnia...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mówię, że młody teraz 1,5 kg.Ja się nie boję ![]() Fretki nie są nosicielami toksoplazmozy, nawet jakbym miała koty, to nie bałabym się czyścić im kuwet, bo bardzo trudno zarazić się od kotów tą chorobą, trzeba chyba po sprzątaniu nie myć rąk ![]() Kilka dziewczyn na wątku zaraziło się tokso. będąc w ciązy i nie mając styczności z kuwetami ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
![]() Moja też już nie kopie, przez co tylko przelewanie czuje słabiej, ale potrafi jeszcze boleśnie się rozepchać
|
|
#3794 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej Kobitki
Nadrobiłam Was pobieżnie- 2 dni była u mnie przyjaciółka a zaraz dojedzie TZ po polskich wojażach, więc wieczór mam raczej zajęty. Cytat:
Trezba by było nasze ciązowe z watku spisać...Cytat:
![]() Cytat:
I wrzucam obiecane kozaczki z Zary, które dostałam dla małej. Skarpetki kupiłam już sama...
|
|
#3795 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niemniej jednak zdaje sobie sprawe, ze dzieci moga byc wychowywane troche inaczej, po pierwsze jest duza roznica wieku, po drugie Natalia jest naszym 1 dzieckiem, wiec sie na niej tak troche ,,uczylismy '', teraz mozemy byc troche madrzejsi i wyciagnac wnioski ![]() Cytat:
Cytat:
to mala bedzie sie lansowac ![]() Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
trisdom fajne kozaczki ale bardziej spodobały mi się skarpetki
Cytat:
baa nawet jest do tej pory
|
|
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczywisćie potem będę wstrętną teściową |
|
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miód, mascarpone, czekolada... Bomba kaloryczna a wiadomo że na jednym kawałku się nie skończy ![]() może kiedyś spróbuje...
|
|
|
|
|
#3799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ona robila z tego przepisu tylko bez bakalii ooomnomnomnom.blogspot.co m/2013/09/po-wielu-podejsciach-do-ciasta.html?m=1 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja myslałam, że monopol na bycie wredna teściową ma Bebe...
|
|
#3801 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzisiaj widziałam parę z wózkiem na spacerze, ona tapir, makijaż jak na sylwestra, szpileczki, on prowadził wózek. Chyba chciała pokazać, że ona o siebie dba, ale wyglądała komicznie Cytat:
Cytat:
, F mam teraz, a w G jeszcze się zmieści wkładka laktacyjna (albo dwie), a mierzyć zaczynałam od rozmiaru 80D )Bardzo polecam te usztywnione modele z Allesa - wyglądają pięknie, jak "normalne". Ja po prostu nie lubię bawełnianych biustonoszy - tych miękkich. Wydaje mi się, że taki usztywniony lepiej trzyma. Poza tym wkładki laktacyjne się mocno odznaczają w bawełnianych - a głupio tak chodzić z kółkami w miejscu cycek - z resztą przymierz sobie, w bawełnianej bluzce / Tshircie widać od razu, a w tych usztywnionych nic nie będzie widać Przy Kubie nie wiedziałam jak to będzie z karmieniem, nie chciałam inwestować w drogie staniki no i w efekcie przez 18 miesięcy chodziłam w "byleczym" - bo cały czas myślałam, że karmienie zaraz się skończy. ja też ![]() mam w lodówce ciasto francuskie z biedronki, chyba zrobię z dżemem |
|||
|
|
|
#3802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie kupuje więc może go czymś zastąpie Cytat:
No też bym wolała taki usztywniony żeby choć trochę lepiej biust wyglądał niż w takich szmaciakach, w końcu trzeba o siebie zadbać żeby tżowi nie obrzydnąć i sobie tym bardziej
|
||
|
|
|
#3803 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na razie z pieczenia nici więc zjadłam wafelki. A jak będę miała sprawna kuchnię to skusze się na marchewkowe, mascarpone i czekolada mocno do mnie przemawiająCytat:
![]() A kozaczki Emilki wymiatają taaa i dlatego będę udzielać korepetycji, Side jest pierwsza na liście ale chętnie przyjmę jeszcze kilka matek chłopców ![]() co tak mało produkujecie dzisiaj, myślałam, że chcemy dogonić styczniówki
|
||
|
|
|
#3804 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny poradźcie
![]() Co kupiłyście / kupujecie do smarowania pupy maluszkowi? Oglądam właśnie Gemini i nie wiem czy sudocrem czy bephanten (maść czy krem) czy alantan plus ? ![]() wszędzie piszą co innego i już sama nie wiem co kupić
|
|
#3805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jedna sudocrem, druga bephanten, trzecia zielony alantan a ja mam w sumie wszystkie te kremy i dodatkowo z Pharmacerisa bede testować...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3806 |
|
Raczkowanie
|
to jak obiecałam dodaję moją fotkę brzuszka. Córcia robiła więc wiecie ...
czekałam dzisiaj na znajoma która miała mnie odwiedzić z córcią, miałam ją częstować czekoladką ale jeszcze jej nie było a ja zjadłam połowę, bo nie mogłam czekać dłużej, same rozumiecie dobrze że sernika mi zostało trochę to ją częstowałam ![]() kąciki dla dzieciaczków super, ciuszków też macie sporo i ja będę musiał wziąźć się za pranie ale ja zaczęłam dopiero 31 tydz więc MAM JESZCZE CZAS
|
#3807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3809 | |||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ale to rak trzeba by bylo nie myc, zeby tak sie zarazic. Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie podobnie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3810 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

ze dwa dni temu, jak wstałam nieprzytomna na siku, to nie mogłam udźwignąć, więc szłam na czworaka
ale córa wynagrodzi Ci wszystkie trudy, a jakby nie to jej wypomnij
krwawa rzeź to mało powiedziane 
Mamusie z tego wątku dają mi tą nadzieję, że dziecko da się ładnie wychować 

za kolejne tygodnie
nie sądziłam, że będzie aż tak źle.
za wyniki. Daj im jakiegoś smakołyka ode mnie 

nie kupuje więc może go czymś zastąpie