|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ---------- A ja zrobiłam ta zupę dyniowa ale chyba tylko dla dzieci no i Tż w sumie tez lubi bo mi jakiś nie podchodzi Mam straszna ochotę na kapuśniak z prażochami tylko nigdy nie robiłam ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-02-02 o 01:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2223 |
Wtajemniczenie
|
Ja już od piątku w II trymestrze
![]() ![]() Cera u mnie tragiczna, jak Gin mnie zobaczył, powiedział, że będzie córka. Do tego jem słodkie jak opętana. Chyba muszę zacząć się hamować :/. Angelika_2014 - umów się do ortopedy. Może pomyśl nad poduszką lędźwiową jeśli dużo siedzisz. Ja się zastanawiam nad kupnem, bo też mnie boli. Jak ostatnio byłam w przychodni rehabilitacyjnej, poszłam z rehabilitantką do sklepiku medycznego i pokazała mi pasy na brzuszek. Super sprawa, bardzo mi polecała w związku z moimi problemami. Pasy te odciążają plecy w odczuwalnej wagowo ciąży ![]() Piszecie o zupkach. Ja je uwielbiam i właśnie w styczniu gotowałam ich najwięcej od jakiegoś czasu ![]() ![]() ![]() papryczka160, ale fajnie że dostałaś długość z nóżkami ![]()
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2014-02-02 o 07:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki ja mam biala perle ale paste. Czasem nia myje ząbki.
U mnie zacierka nazywamy kluski lane i raczej je sie na śniadanie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2226 |
Zakorzenienie
|
II trymestr wita
![]() ![]() ![]() co do wczorajszego maka wszystko zwymiotowalam jak wrocilam do domu ![]() ![]() tutaj w Niemczech to nie ktore ceny mnie zadziwiaja ale te witaminy za 75 euro mnie przerazily ![]() wczoraj wieczorem kupilam sobie trampki ciekawe czy je ubiore na wiosne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Zadomowienie
|
Witajcie sierpniowe mamuśki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2228 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() jak przyszlam do domu z tymi moimi witaminami, to od razu sprawdzilam ile kosztuja w PL i okazalo sie ze za ta cene moe miec 3 opakowania z Polski, wiec jak bylismy na swieta w domu to kupilam od razu na kilka miesiecy, i tobie zaczarowanadlaniego tez tak radze- ewentualnie mozna tez zamowic z allegro, nawet z przesylka za granice jestes do przodu ![]() ![]() aaa i gratulacje II trymestru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2229 | |
Zadomowienie
|
Wiecie dziewczynki, to jest coś cudownego wspierać się wzajemnie. Ja jestem na ostatnim roku studiów i tak wyszło, ze moja koleżanka z ławki też zaszła w ciąże, tylko 3 tyg krócej niż ja, na koniec sierpnia miała termin, ja mam na 6 wg miesiączki z usg trochę później 8-12 wczoraj sie dowiedziała że straciła, tak bardzo to przeżyłam, tak bardzo sie cieszyłam z jej ciaży ona tak długo się starała, jak się udało to w 9 tyg straciła...wiem ze takie rzeczy sie zdarzają, ale nie sądziłam że którejś z nas się to przytrafi...teraz też bardziej boje się o siebie, mimo że już za chwilę 14 tydz zacznę i jestem mega szczęśliwa , to jest mi przykro ze względu na nią....heh
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej, ja tez mam ciagle ochote na zupy ale nie kazda moge. Ostatnio zwymiotowalam po ogorkowej :-( nie moge juz patrzec na kiszone ogorki, nawet jak mam zrobic cos z ich udzialem dla Tz czy dziecka, ble!
Moni_26 w grupie razniej, to prawda! Przykro mi z powodu straty ciazy kolezanki, jak ona sie czuje? Rozumiem, ze teraz martwisz sie o wlasna, ale teraz juz ryzyko jest bardzo male wiec nie martw sie na zapas, bedzie dobrze na pewno! Zaczarowana, moja siostra tez mieszka w Niemczech i jak prosilam ja o zakup witaminek dla ciezarnych w 1 ciazy to mi objasnila, ze ceny tam sa kosmiczne. Zrob jak radza Ci dziewczyny, zamow z allegro albo z apteki internetowej, ja tak robilam jak chcialam kupic emolium dla corki a tu nie ma. Nawet z kosztem przesylki, szczegolnie jak zakupisz od razu wiecej wyjdzie cie to taniej niz zaopatrywac sie w witaminki na miejscu! A co do objawow, to powiem ze moja starsza siostra ma dwoch chlopakow, tesciowa tez. I w 1 ciazy mialam takie objawy jak one, czyli brak objawow, idealna cera, zero mdlosci etc i nakrecilam sie przez wszystkich, ze na pewno chlopak. Nawet po polowkowym niebieski ciuszek zakupilam, mimo ze plci sie nie dowiedzielismy az do 30 tc. Wtedy na fotelu u gina szok- dziewczynka! Oswajalismy sie z Tz 2 dni hahah Ciekawe, jak bedzie teraz bo objawy mam zupelnie odwrotne a na skorze wyskakuja mi niespodzianki, cera mi sie zrobila wrazliwa, mdlosci sa etc Moja corka lubi zabawy ruchowe, najgorsze jest to ze w ich trakcie z nienacka potrafi wskoczyc mi na brzuch, np na patataj etc. nie ukrywam, ze mnie to martwi bo nieraz z bolu az krzykne..... Mamuska, narobilas mi ochoty na zur. Robisz z torebki czy na zakwasie, i jak na zakwasie to sama robisz czy kupujesz?? Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-02-02 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2231 | |||||
Rozeznanie
|
Witam w niedzielne południe
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No to troszkę pobędziecie z jednej strony niby dużo czasu pobędziecie z rodzina a z drugiej przed odlotem będzie chciało się jeszcze zostać . Pewnie po tak długiej rozłące to nacieszyć się sobą nie będziecie mogli ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie będzie tak źle z tymi letnimi miesiącami ![]() Cytat:
Tylko krótko co u mnie.. w czwartek miałam wizytę, wszystko jest ok. Wg usg bobas starszy 10 dni niż z OM, ale ja się trzymam terminu z OM, ma już 7 cm i prawdopodobnie to chłopiec Poza tym narobiłyście mi smaka na zupy ![]() Dobra nadrabiam dalej.
![]() |
#2234 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Więc jak widać, każdy organizm po prostu reaguje inaczej. Co do terminu porodu... to byłam u ginekologa trzy razy i za każdym razem padał inny termin porodu - za pierwszym razem 21 sierpień, potem 19, a przedwczoraj 13. Lekarz powiedział, że tylko 5% kobiet rodzi w przewidzianym terminie, więc nie ma co się przywiązywać do tych wszystkich dat ![]() No a poza tym planuję zmienić mojego ginekologa, bo sama jego osoba wprowadza mnie za każdym razem w nerwowy stan. I choć nie umniejszam mu doświadczenia i umiejętności, to jednak brakuje mi z jego strony empatii, chociażby zapytania o to, jak się czuję. Wizyty są prywatne, trwały 10 góra 15 minut i jestem naprawdę zawiedziona, bo mam wrażenie, że nadal nie jestem doinformowana w wielu nawet podstawowych kwestiach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | |
Zadomowienie
|
Witaj
![]() Dzięki, to może masz racje, mój ginekolog raczej nie jest dużo mówny, ale kiedyś leczyłam sie u niego i jako specjalista jest dobry. A że nie stać mnie chodzić prywatnie zdecydowałam sie państwowo, ale usg mam na każdej wizycie , badania odpowiednie, chociaż nie wiem czemu skierowania na badania na grupę krwi mi jeszcze nie dał.. słyszałam że na samym początku daja...wspominałam mu o tym, bo pielęgniarka mi kazała, jak wypełniała książeczke ciążowa, ale nie napisał...a i dostałam już badanie na cukier w obciążeniu 50 g, jestem w 14 tyg prawie więc sie zdziwiłam, ale gin chyba wie co robi...mimo ze ponoć normalnie po 22 tyg dają skierowanie. Ale pewnie nie potrzebnie się stresuje... Ty jak miałaś? ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
Dzięki, to może masz racje, mój ginekolog raczej nie jest dużo mówny, ale kiedyś leczyłam sie u niego i jako specjalista jest dobry. A że nie stać mnie chodzić prywatnie zdecydowałam sie państwowo, ale usg mam na każdej wizycie , badania odpowiednie, chociaż nie wiem czemu skierowania na badania na grupę krwi mi jeszcze nie dał.. słyszałam że na samym początku daja...wspominałam mu o tym, bo pielęgniarka mi kazała, jak wypełniała książeczke ciążowa, ale nie napisał...a i dostałam już badanie na cukier w obciążeniu 50 g, jestem w 14 tyg prawie więc sie zdziwiłam, ale gin chyba wie co robi...mimo ze ponoć normalnie po 22 tyg dają skierowanie. Ale pewnie nie potrzebnie się stresuje... Ty jak miałaś?[/QUOTE] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2236 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do Żurku ja robię na zakwasie ze sklepu ale daje tez jedna torebkę knor albo winiary żurek domowy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki to powiem ,że trochę mnie uspokoiłaś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jestem na nospie 2gi dzien brzuch mnie boli, leżę, poza wizytą u lekarza (wczoraj) po zwolnienie nigdzie nie chodze. Chyba cos podnioslam ciezkawego, glupia glupia glupia ![]() ![]() I mdłości nie mam od jakiegos czasu a dzis mnie rwie na ![]() Ile razy mi lepiej i mowe ze chce do pracy to zaczynam sie gorzej czuc i musze lezec ![]() ![]() ![]() Dodatkowo przez kilka dni moge nie miec internetu chyba ze slimakowaty na komorce zadziala jakos, swira dostane bez neta, dobrze ze choc radio dziala.... ![]() Za to TŻ jak zobaczył że mi gorzej to sie pytał czy mnie wnieść po schodach, ależ on kochany ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Zadomowienie
|
optymistka 26
witaj ![]() ![]() To się już nie martwię, w razie potrzeby bede brała nospę, skoro mam żywy przykład , że nic sie nie dzieje ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2240 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratuluję chłopca ![]() Moni 26 witaj ![]() ja też bym się tego trzymała co jest w karcie ciąży. Jeśli masz regularne cykle to raczej trzymaj się daty wg OM ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2241 |
Wtajemniczenie
|
A ja chodze i prywatnie i na NFZ i jestem zadowolona. Jak bym chodzila tylko ns NFZ to bym się zamartwiala ale tylko dlatego ze taki lekarz mi się trafił ze USG nie potrafił wlaczyc ale mam wszystkie wyniki za darmo. A prywatnie wszystkie badania USG i tym podobne. Mam dwie książki ciazy
![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
#2242 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Zadomowienie
|
Gratuluje wszystkim dziewczynom które mają już II trymestr!
![]() 2 książeczki ciąży...ciekawe Mój gin nie ma usg w gabinecie wiec mi nie robi hmmm W zwiazku z przeprowadzka musze znalezc drugiego gina na miejscu ale do tego i tak nadal zamierzam chodzic |
![]() ![]() |
![]() |
#2244 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale smaka na te domowe paczki robicie a co do moich badan to infekcja jakas mi się przyplontala,ale już biore tabletki i mam nadzieje ze szybko minie, dzięki wszystkim za słowa wsparcia,kochane jestescie Edytowane przez pati1078 Czas edycji: 2014-02-02 o 14:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2245 |
Wtajemniczenie
|
Moni tak chodzę do dwoch roznych lekarzy babka na Nfz i facet prywatnie.
Wole faceta jest delikatniejszy przy badaniu. Ona to tak wszystko na odpierdziel robi. No właśnie narobilyscie mi ochotę na paczki i na faworki:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka ![]() Śpij mój kochany Aniołku ![]() Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-02-02 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Zadomowienie
|
Aha to powiem ci że to ciekawie... z tymi dwiema książeczkami...rozumiem, że prywatnie badań nie robisz jak prywatny ci zaleca, tylko na fundusz tak? Coś mnie łamie, staram się domowo leczyć mleczko z miodem i czosnkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Rozeznanie
|
a ja wlasnie wczoraj bylam u znajomej i robila faworki, ale pyszne byly
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczynki
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2249 |
Przyczajenie
|
Pisałyście kobietki wcześniej o zupach. To naprawdę świetne rozwiązanie na posiłek - nie dość, że zdrowe, sycące, szybkie do wykonania, to jeszcze małokaloryczne
![]() Jako zdrową słodką przekąskę proponuję natomiast granolę Sante. Są różne smaki, ale u mnie zdecydowanie króluje czekoladowa - megaaaaa ![]() A dzisiaj już z myślą o wiośnie kupiłam w promocji w Mohito za całe 39,99 intensywnie różową sukienkę z rękawkiem 3/4 taką o luźniejszym kroju. W końcu musimy o siebie dbać, żeby wyglądać pięknie w ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Wtajemniczenie
|
Ale wspaniały dziś dzień. Po spacerze pod tężniami w Ciechocinku zrobiłam zapiekane warzywa z kurczakiem w sosie beszamelowym. Niestety popite colą, ale co tam
![]() ![]() Dziś rano z Mężem lataliśmy z miarą po sypialni i planowaliśmy gdzie łóżeczko, jakie półeczki przeznaczyć na maluchowe sprawy, być może kupimy małą komódkę. Cały czas zastanawiałam się ile kosztuje wyprawka dla dziecka i znalazłam ciekawą -> stronkę Czuję się już teraz dużo bardziej spokojna, że jednak do naszej sypialni wszystko powinno się zmieścić i pokój dzienny "pozostanie" pokojem dziennym ![]() Sierpień.. no cóż.. oby lato nie było upalne ![]() ![]() Postanowiłam też, że na wiosnę ruszę do lumpeksów po ubranka ![]()
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2014-02-02 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.