|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Ja właśnie przed chwilą jak przyłożyłam dłoń do brzucha to poczułam dwa mocne kopniaki. Wcześniej ich nie czułam. Aż uśmiechałam się pod nosem. Szkoda że męża nie ma.
#4142 |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Rano o 6.00 maja mi pobrać krew pod kontem tej cukrzycy.
Dobranoc dziewczyny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4143 |
Zakorzenienie
|
Majkela cytować nie będę bo by sporo tego wyszło - hehe z tą gejszą to dobre było
![]() ![]() Ja też poprzytulałam się do dziecka. I widzę że obie miałyśmy nieciekawych wczorajszych TŻtów ![]() u Nas był dziś ajpierw burzliwy poranek (powydzierałam się ze złości na Niego) a potem ciche popołudnie ![]() Wywiązał się troszkę mianowice zrobił śniadanie Dominice, mnie kolacje i umył całą lodówkę ![]() Ooo i tantum rosa dobrze że przypomniałaś! ![]() ![]() A jak zrobiłaś takie talony? ciekawy pomysł! Sylvunia trzymajcie się! mam nadzieję że porobią wszyskie badania i dojdą od czego te zasłabnięcia. Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-02-01 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
Raczkowanie
|
Ojej, czesc laski!
Powiem Wam, ze aby byc na biezaco trzeba tu codziennie , a najlepiej kika razy dziennie zagladac.. nie patrzylam 2 dni i takie zaleglosci ze nie dalam rady doczytac..... Dzisiaj mialam pracowity dzien, jutro a sniadanko przychodza znajomi z corą 1,5 roku i druga w brzuszku ![]() ![]() Mialam strasznie ciezki tydzien powiem wam.. codziennie cos, a to wypadek meza kolezanki z pracy (moze nawet stracic wzrok..) a to moj brat wyciagal kogos z zaspy i facet zamiast na hamulec nacisnal na gaz i oberwal bratu drzwi w aucie... A to Leos zostal popchniety przez kolege w przedszkolu i mial cala sina buzie musielismy zdjecie nosa robic bo bylo podejrzenie zlamania... Normalnie masakra jakas dobrze ze ten tydzien juz sie konczy... U mnie tez juz 20 tydzien leci ! na plusie mam nadal 2-2,5 kg, ale brzuchol rosnie z kazdym dniem. Mała bardzo ruchliwa, teraz czuje ja nie tylko jak sie poloze ale nawet jak chodze. Ze spaniem mam podobnie - lubie na brzuchu, a teraz spie tak na boko - brzuchu. Gdyby nie to ze mam strasznie twardy materac to pewnie bardziej ba brzuchu by sie jeszcze dalo, a tak mi niewygodnie. Co do zachciewajek to ja w to nie wierze, z synem w ciazy slodycze jadlam non stop, a teraz prawie nie mam ochoty - a bedzie dziewczynka ![]() jestem totalnie padnieta, chyba jutro doczytal 2 ostatnie strony co juz dzis nie dalam rady ![]() Milych snow brzuchatki |
![]() ![]() |
![]() |
#4145 | |||
Zakorzenienie
|
hehe
![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44925037] Jakie zamowilas? [/QUOTE] Jeśli chodzi o podpaski które kupowałam na później to już nie pamiętam, kupowałam chyba w Rossmanie - wydaje mi się, że Bella. Szukałam takich zwykłych, grubych. Cytat:
http://allegro.pl/podklady-poporodow...844379039.html Tylko nie pamiętam jaki rozmiar. Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44927317] to znaczy? [/QUOTE] Przekleję jej wypowiedź, bo nie wiem jak się linkuje jedną, a chyba się nie obrazi, bo to fajna dziewczyna ![]() ![]() Jednak robię na biało, bo może nie wszyscy mają ochotę czytać: "Witam się pisze ze szpitala. Dziś rano o 6.40 wstałam jak zawsze na poranne załatwienie spraw, ale coś mnie cisnęło bardziej niż zwykle. Ale ze poprzedniego wieczora jadłam kaszę gryczaną to pomyslałam ze to pewnie dlatego. O 7.00 coś mnie zaczynało kluc, ale pomyslałam ze to może zatwardzonko jakie ale ze następne ukłucia były co 4 i 3 minuty to powiadomiłam o tym Ł, uparl się żeby pojechać na ip, ja jeszcze chciałam poczekać (z reszta na 9,00 i tak miałam iść do swojego gina), no ale pojechaliśmy. O 7,50 przyjechałam na ip, poszłam na porodówkę, czekałam 10 minut by położne wypija herbatkę. W między czasie skurcze mi ustaly. W końcu któraś przyszła, podłączyla mnie pod ktg, nagle czuje skurcz i parcie, położna przylatuje, bada mnie i stwierdza pełne rozwarcie. Dostałam oxy na zwiększenie siły skurczów. Dwa porządne parcia i o O8,30 urodziłam synka" Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do wizyty, ja chodzę na NFZ i narzekac poki co nie moge, bo i nie mam na co. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4147 |
Zadomowienie
|
Dołączam do grupy kobiet wkurzonych na swoich tż
![]() Sola1 faktycznie porod jak marzenie ![]() Wysłane z mojego LG-P710 |
![]() ![]() |
![]() |
#4148 |
Zadomowienie
|
Ja juz po badaniu krwi.
Budzą o 5.30 i spac sie juz nie da. TŻ z córa wczoraj byli i jak wychodzili córa sie poplakala ![]() Wczorajszy dzien ogólnie szybko zleciał,cały czas ktos był u mnie.Takie zapasy mi zrobili jak bym miała miesiąc tu siedzieć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4149 |
Zakorzenienie
|
Sylvuniaa84 trzymaj się mocno, ważne że jesteś pod stałą opieką, zrobią ci wszystkie potrzebne badania i wszystko będzie jasne
![]() Co do kopniaków, opisujecie że wasze są takie wyraźne już a ja czasami lekko coś poczuję i ciągle się zastanawiam czy to maluszek czy może ruchy jelit ![]() ![]() A ogólnie jakoś nie mogę się wbić w te tematy fajnie o nich poczytać bo nie mam o nich zielonego pojęcia ale nie mam pomysłu jak się do nich odnosić, więc na razie tylko czytam...
#4150 | |
Raczkowanie
|
Mam 26 lat, to Nasze 3 podejście (ciąża biochemiczna, ciąża bezzarodkowa) także jestem trochę panikara jeśli chodzi o wszystkie sygnały a przed wizytą to naprawdę Mąż ma ze mną hardcore
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4151 | ||
Wtajemniczenie
|
Niech już ta zima przejdzie bo aż się nie chce z domu wychodzić. W sumie to cieszę się, że z dużym brzuchem wiosnę przechodzę bo żal patrzeć jak się teraz babki męczą w zaspach i zimowych kurtkach
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4152 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4153 | |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() Wczoraj wieczorem gadaliśmy z moimi rodzicami na skypie i zeszło na temat imiona dla dzidzi, taka luźna rozmowa, bo cały czas rodzice powtarzali, że to nasza decyzja itd. Ale w żartach padło imię Mieszko i mąż tak podłapał, że nawet dziś rano zapytał jak tam Mieszko ![]() ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że trafiłaś na fajnego lekarza, jak jakiś jest z powołania to nie ważne chodzi prywatnie, czy nie... Ale u nas niestety tacy prawdziwi lekarze, zdarzają się bardzo rzadko... sylvuniaa84 porobią Ci badania i się uspokoisz ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Idę w końcu obiad robić, bo mi mąż zaczyna protestować, że od rana okupuje komputer ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Raczkowanie
|
Masakra, dziewczyny... mieliśmy zaplanowaną na ten weekend przebudowę garderoby ale ze wszystkim wychodzą takie komplikacje, że wczoraj 12 godzin zajęło nam zrobienie samych ścian bo trzeba było wszystko zrywać do gołego betonu i malować jeszcze raz! a dziś mąż robi półki, tu dopiero meksyk... ściany nie mają ani jednego kąta prostego
![]() Przed nami jeszcze zakładanie paneli i konstrukcja z drążków, o koszach suwanych już nawet nie marzę... coś czuję że ta "szybka robota" zejdzie nam do środy ![]() Najgorsze że całą zawartość garderoby trzeba było wyrzucić do pokoju i nie dość, że nie mieliśmy gdzie spać to nawet nie ma gdzie siedzieć, wszystko zawalone rzeczami... Koty mają używanie, mogą po wszystkim biegać i kłaczyć ;p Czemu wszystko musi zawsze iść jak po grudzie? dobrze że mężuś nie traci humoru. Chociaż wczoraj o 1:00 w nocy nie było mu do śmiechu, bolał nas każdy mięsień w ciele, ja nie mogłam spać z tego zmęczenia ![]() Nadrobię Was w tygodniu, bo teraz to nie ma szans...
#4156 |
Zadomowienie
|
Witam się w leniwą niedzielę
![]() ![]() ![]() Sylvunia ![]() ANTERIA mam to samo, też do większości tematów tu poruszanych nie mam jak się odnieść, gdyż to moja pierwsza dzidzia i nie wiem co dla niej będzie najlepsze, dlatego podczytuję i notuję co uważam za przydatne ![]() Czarno_Biala nie przepracowuj się za bardzo, niech będzie i do środy, pomalutku wszystko zrobicie i też będzie ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Zadomowienie
|
Kurczę dzis znowu akcje miałam...
Poszłam pod prysznic rano przed wizyta,potem poszłam suszyc włosy do pokoju,i po wysuszeniu wróciłam do łazienki wyprostować włosy,wyprostowalam polowe i zaczęłam dziwnie sie czuć...szybko wyciągam prostownice z prądu i zrobiło mi sie ciemno przed iczami,podtrzymalam sie umywalki i przeszłam do pokoju...napilam sie wody,i położyłam.Za chwile przyszedł lekarz i mu o tym powiedziałam to mi powiedział ze to od trzymania rak do gory i mam sobie darować suszenie i prostowanie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4158 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pamiętaj żeby się bardzo nie przemęczać |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4159 |
Konto usunięte
|
Sola rzeczywiście super poród
![]() Jak ja bym taki chciała mieć... [QUOTE=Kakusia;44930988 Ooo i tantum rosa dobrze że przypomniałaś! ![]() ![]() możesz mi powiedZieć co nie co o tym tantum rosa? Bo szczerze to nigdy tego nie uzywalam i boję się tego... |
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kupony, zrobiłam w wordzie, w prostokątach umieściłam śmieszne rysunki i teksty typu: "ciężki tydzień był, a może chcesz się zrelaksować?Jednorazowy kupon na masaż dowolnej części ciała (oczywiście w wykonaniu żony ![]() "Potrzebujesz odespać wyjście z kolegami, imprezę itp.? Tylko teraz śpisz ile chcesz. Jednorazowy kupon na długi poranek" ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Witamy w klubie ![]() Dziady jedne wredne, żeby tak stresować ciężarne ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mieszko bardzo ładne imię ![]() ![]() Cytat:
![]() --------------------------------- Ja też oprócz obiadku i sernika na zimno z galaretką ![]() ![]() Byliśmy w kinie na tych robaczkach 3d, młody wysypał cały duży popcorn na podłogę (myślałam, że będę ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja mam dziś zły dzień, jakoś źle się czuje i to nie wiem czy fizycznie czy psychicznie... Nic mnie nie boli, nic się złego nie stało, ale jakoś tak jest mi źle i głupie myśli mnie nachodzą... Poczarujcie coś żeby je odpędzić ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4162 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny macie czasem coś takiego, że jąk dłużej chodzicie to zaczyna nagle boleć brzuch ale tylko tak z boku któregoś kluje? Takie coś jakby kolka...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Zadomowienie
|
Berenika ja tak mam czasami...mniej chodzić wiecej leżeć
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4164 |
Zadomowienie
|
Padam z nóg. Siostra jechała do większego miasta do CH to zabrałam się z nimi. Chciałam pooglądać dzidziusiowe rzeczy. Dużo pięknych było ale zaczekam z takimi zakupami wyprawki na męża, niech i on mocniej poczuje że ojcem będzie. W Smyku są przecenione body z krótkim i długim rękawem i 3 pary body za 20 zł można kupić. Tylko nie wiem jak z jakością bo zapakowane tak żeby przypakiem nie dotknąć materiału.
A teraz normalnie padam z nóg, głowe mi chce rozsadzić a nogi bolą jak bym 10 km przeszła. Zmęczenie daje się we znaki.
#4165 |
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie,
pisałyście o konfliktach ze swymi TŻami, niestety mnie też to nie ominęło ;( Niestety remonty nam nie służą. Kafle wybrane, teraz był czas na ceramikę i tutaj schody... tyle stresów przez głupią umywalkę. Masakra, nawet nie zdajecie sobie sprawy jak trudno zrobić małą łazienkę, by mimo wszystko była ładna, ale także konfortowa i użyteczna i co najwazniejsze- by nie wydać na to wszystko majątku.. Więc w piatek wrocilismy pogniewani na siebie, zli jak osy, w ogole ze sobą nie rozmawialiśmy. W sobote nieco lepiej. Pogadalismy rano przy wspolnym sniadaniu, wieczorem poszlismy na urodizny do znajomych. Dzis leniwa niedziela. Dłuuugi spacer z zahaczeniem kolejnego sklepu budowlanego i obiadek. Na szczescie mamy już jakąs wspólną wizję i w końcu znaleźliśmy odpowiednią umywalkę itd. Uff... Sylwia 88- hmm troszkę trudno mi sobie wyobrazić, że Twoj lekarz nie wykonał najwazniejszych pomiarów na USG? Badanie ultrasonograficzne wykonuje się właśnie przede wszystkim po to, by śledzić i oceniać rozwój płodu i wszystkich jego narządów. Jest kilka takich podstawowych, to pierwsze genetyczne, polowkowe itd. Po1. powinien informowac Cię kiedy, w jakich dniach powinnas zgłosic sie na takie badanie, by mógł dokonac pomiarów, by były one najbardziej wiarygodne itd. Po2. Powinien je wykonać i poinformowac Cie o wyniku. Wreczyc zdjecia i odpowiedni opis (bys mogla skonsultowac te wyniki z kims innym, jak bedziesz miala taka ochotę). Właśnie po to chodzi się do lekarza-specjalisty. Porozmawiaj z nim o tym koniecznie. Nie wszedzie wykonują USG na kazdej wizycie. Moja dr z Lux M też nie wykonuje na każdej, dlatego chodze do innego takze poza Lux M. (Ale to tylko dla siebie samej, dla pewnosci i spokoju, bo jak nie mam USg 2 miesiace, to swiruje jak glupia). Predip- nie dziwę się, że przeraziły Cię podkłady, mnie także przerażają.. W sumie niebardzo umiem sobie to wyobrazić. To po prostu kawał waty (rozmiaru XXL) z bawełnianą powłoczką. Nie chcę raczej chodzić z czymś takim..;/ wiadomo w szpitalu, ale po powrocie do domu będę kombinowała coś z podpaskami tymi ultra cienkimi 3mm, np. always night z bawełnianą powłoczką albo coś tego typu. One przede wszystkim chyba lepiej pochłaniają zapach itd, nie wspomnę już o komforcie używania. Po cesarce przejście na te 3mm to nie problem, gorzej po porodzie SN gdzie jest szycie i/lub spora rana. Coś wymyślimy.. jakieś przewiewne sukienki, tuniki itd. Jak długo korzystałyście z tych majtek poporodowych (jednorazowych lub wielorazowych) po porodzie sn? Mała_Czarno_Biała- jak wrazenia po weekendzie u Mamy Gai? Podobało Ci się? Ciekawie opowiadają? 3mam kciuki za garderobę! Monika- Oby ten tydzień był już spokojniejszy! Sola- opis porodu jak z marzeń. Po prostu wyśniony i to aż nieprawdopodobne, że to wydarzyło się naprawdę. Szybko, bezstresowo, bez cierpienia i męczarni. Chyba poszlabym na kolanach do Częstochowy pod obraz w ramach podziękowania za takie rozwiązanie ;-) ![]() Nie pamietam, która rzuciła pomysł z "bonami" na prezent, ale dzięki, bo super! Akurat w lutym mój TŻ ma urodziny, więc pomysł przyda się na pewno! Miłego wieczoru!
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
![]() ![]() |
![]() |
#4166 |
Konto usunięte
|
Prowansja ją w ogóle nie uzywalam tych majątek jednorazowych , jak dla mnie strasznie niewygodne i tylko mnie denerwowaly...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4167 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kiedy masz teraz wizyt? spisz sobie wszystkie wątpliwości i o wszystko się wypytaj [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44942170]Dziewczyny macie czasem coś takiego, że jąk dłużej chodzicie to zaczyna nagle boleć brzuch ale tylko tak z boku któregoś kluje? Takie coś jakby kolka...[/QUOTE] wcześniej mnie łapały takie kolki ale rzadko i szybko ustępowały Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze że udało Wam się z Tżem znaleźć wspólną wersję łazienki ![]() Ja chyba też zgapię pomysł na bony dla męża ![]() Mamusie co myślicie o tym wózku? http://jedo.pl/pl/#/fyn/classic/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na pewno jest bardzo kuszący cenowo!!! Super cena za cały zestaw, z tym nie ma co dyskutować. Tutek tak samo. Ale wygoda użytkowania: sprawne wpinanie, wypinanie, jakość materiału i teleskopowa rączka itd X-move mnie przekonuje, nieporownywalnie łatwiej, sprawniej, lżej. Wiec prawdopodobnie to jego wybierzemy. ale to my. Pooglądajcie i ocencie na zywo. widze te wozki codziennie, wiec na pewno nie sa złe!
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4169 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez malenstfo Czas edycji: 2014-02-02 o 20:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.