Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-01, 20:43   #4141
__Sylwia__88
Zadomowienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Ja właśnie przed chwilą jak przyłożyłam dłoń do brzucha to poczułam dwa mocne kopniaki. Wcześniej ich nie czułam. Aż uśmiechałam się pod nosem. Szkoda że męża nie ma.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 20:50   #4142
sylvuniaa84
Zadomowienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Rano o 6.00 maja mi pobrać krew pod kontem tej cukrzycy.
Dobranoc dziewczyny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-01, 20:50   #4143
Kakusia
Zakorzenienie

Majkela cytować nie będę bo by sporo tego wyszło - hehe z tą gejszą to dobre było dobrze że miałam kibelek na przeciw pokoju
Ja też poprzytulałam się do dziecka. I widzę że obie miałyśmy nieciekawych wczorajszych TŻtów
u Nas był dziś ajpierw burzliwy poranek (powydzierałam się ze złości na Niego) a potem ciche popołudnie popołudniu zaczeliśmy zmieniać te zawiasy w lodówce to jakoś współpracowaliśmy ze sobą.
Wywiązał się troszkę mianowice zrobił śniadanie Dominice, mnie kolacje i umył całą lodówkę
Ooo i tantum rosa dobrze że przypomniałaś! już zaczynam nie ogarniać ile jeszcze pozapominałam wpisać na listę
A jak zrobiłaś takie talony? ciekawy pomysł!

Sylvunia trzymajcie się! mam nadzieję że porobią wszyskie badania i dojdą od czego te zasłabnięcia.

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-02-01 o 20:52
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 21:43   #4144
Monica80
Raczkowanie

Ojej, czesc laski!
Powiem Wam, ze aby byc na biezaco trzeba tu codziennie , a najlepiej kika razy dziennie zagladac.. nie patrzylam 2 dni i takie zaleglosci ze nie dalam rady doczytac.....

Dzisiaj mialam pracowity dzien, jutro a sniadanko przychodza znajomi z corą 1,5 roku i druga w brzuszku Biedny ten moj syn same panny sie rodza dookola a on by tak kolegow chcial

Mialam strasznie ciezki tydzien powiem wam.. codziennie cos, a to wypadek meza kolezanki z pracy (moze nawet stracic wzrok..) a to moj brat wyciagal kogos z zaspy i facet zamiast na hamulec nacisnal na gaz i oberwal bratu drzwi w aucie... A to Leos zostal popchniety przez kolege w przedszkolu i mial cala sina buzie musielismy zdjecie nosa robic bo bylo podejrzenie zlamania... Normalnie masakra jakas dobrze ze ten tydzien juz sie konczy...

U mnie tez juz 20 tydzien leci ! na plusie mam nadal 2-2,5 kg, ale brzuchol rosnie z kazdym dniem. Mała bardzo ruchliwa, teraz czuje ja nie tylko jak sie poloze ale nawet jak chodze.
Ze spaniem mam podobnie - lubie na brzuchu, a teraz spie tak na boko - brzuchu. Gdyby nie to ze mam strasznie twardy materac to pewnie bardziej ba brzuchu by sie jeszcze dalo, a tak mi niewygodnie.
Co do zachciewajek to ja w to nie wierze, z synem w ciazy slodycze jadlam non stop, a teraz prawie nie mam ochoty - a bedzie dziewczynka

jestem totalnie padnieta, chyba jutro doczytal 2 ostatnie strony co juz dzis nie dalam rady

Milych snow brzuchatki

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 21:50   #4145
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość

ale tylko 4% dzieci rodzi się w terminie
hehe Ja to nawet słyszałam o 1%

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44925037]

Jakie zamowilas?
[/QUOTE]

Jeśli chodzi o podpaski które kupowałam na później to już nie pamiętam, kupowałam chyba w Rossmanie - wydaje mi się, że Bella. Szukałam takich zwykłych, grubych.

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a które to te podkłady na łóżko? Tym razem bym się w nie zaopatrzyla
Ja miałam chyba takie:

http://allegro.pl/podklady-poporodow...844379039.html

Tylko nie pamiętam jaki rozmiar.

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Po wizycie bez rewelacji i sensacji. Mała nadaj jest dziewczynką, dzisiaj już była bardziej chętna na pokazywanie waga w 20tc 260g, wszystkie pomiary wyszły prawidłowe, dostałam zdjęcie stópek z paluszkami podobno mam tak rewelacyjną szyjkę, że pewnie nie urodzę przed terminem... w terminie też raczej nie
Cytologia prawidłowa, morfologię mam na razie poprawiać naturalnie, jak za dwa tygodnie nie podskoczy to dzwonić i będziemy myśleć. Odstawiam w końcu luteinę. Glukozę już mam zapowiedzianą po następnej wizycie 15 marca. I od następnej wizyty mam już oznajmione przez Tż-ta, że wchodzi ze mną bo czuje, że za dużo go omija
Miałam takiego farta w poczekalni, że oprócz mnie były same świeże mamusie na pierwsze USG i wszystkie mi się na brzuch gapiły

Tż coś przebąkuje o połówkowym w 3d. Jeszcze miesiąc temu twierdził, że jak wszystko będzie w porządku to szkoda pieniędzy a teraz, że w sumie to chciałby zobaczyć bo na tym w 14tyg ze mną nie był. Faceci
To super, że wszystko w porządku

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44927317]

to znaczy?

[/QUOTE]

Przekleję jej wypowiedź, bo nie wiem jak się linkuje jedną, a chyba się nie obrazi, bo to fajna dziewczyna A to tak dla równowagi, bo pewnie większość słyszy tylko historie o cieżkich porodach, ale są tez błyskawiczne

Jednak robię na biało, bo może nie wszyscy mają ochotę czytać:

"Witam się pisze ze szpitala. Dziś rano o 6.40 wstałam jak zawsze na poranne załatwienie spraw, ale coś mnie cisnęło bardziej niż zwykle. Ale ze poprzedniego wieczora jadłam kaszę gryczaną to pomyslałam ze to pewnie dlatego. O 7.00 coś mnie zaczynało kluc, ale pomyslałam ze to może zatwardzonko jakie ale ze następne ukłucia były co 4 i 3 minuty to powiadomiłam o tym Ł, uparl się żeby pojechać na ip, ja jeszcze chciałam poczekać (z reszta na 9,00 i tak miałam iść do swojego gina), no ale pojechaliśmy. O 7,50 przyjechałam na ip, poszłam na porodówkę, czekałam 10 minut by położne wypija herbatkę. W między czasie skurcze mi ustaly. W końcu któraś przyszła, podłączyla mnie pod ktg, nagle czuje skurcz i parcie, położna przylatuje, bada mnie i stwierdza pełne rozwarcie. Dostałam oxy na zwiększenie siły skurczów. Dwa porządne parcia i o O8,30 urodziłam synka"

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Ja właśnie przed chwilą jak przyłożyłam dłoń do brzucha to poczułam dwa mocne kopniaki. Wcześniej ich nie czułam. Aż uśmiechałam się pod nosem. Szkoda że męża nie ma.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 22:01   #4146
alingles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Co do gina, to tak jak u mnie, 20 min to i badanie na samolocie+usg i 150zł widać, że to teraz normalka.
Co do prezentu, to na urodziny zrobiłam tz-towi imprezę ur dla rodziny, ale np. na rocznicę ślubu dostał ode mnie talony coś na zasadzie grupona: talon na zmywanie naczyń, kupon na wyjście z kolegami, kupon na wyłączne użytkowanie pilota. Bardzo się tż-towi podobało

Postanowiono, na urodziny pasek, bo mu spodnie z tylka zjeżdżają, na walentynki kupony albo pudło cuksów z powodami, za co Kocham.
Co do wizyty, ja chodzę na NFZ i narzekac poki co nie moge, bo i nie mam na co.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 22:41   #4147
poziomkka
Zadomowienie

Dołączam do grupy kobiet wkurzonych na swoich tż
Sola1 faktycznie porod jak marzenie

Wysłane z mojego LG-P710
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-02, 05:40   #4148
sylvuniaa84
Zadomowienie

Ja juz po badaniu krwi.
Budzą o 5.30 i spac sie juz nie da.

TŻ z córa wczoraj byli i jak wychodzili córa sie poplakala
Wczorajszy dzien ogólnie szybko zleciał,cały czas ktos był u mnie.Takie zapasy mi zrobili jak bym miała miesiąc tu siedzieć.

Stary 2014-02-02, 07:49   #4149
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Sylvuniaa84 trzymaj się mocno, ważne że jesteś pod stałą opieką, zrobią ci wszystkie potrzebne badania i wszystko będzie jasne

Co do kopniaków, opisujecie że wasze są takie wyraźne już a ja czasami lekko coś poczuję i ciągle się zastanawiam czy to maluszek czy może ruchy jelit chciałabym już go dobrze czuć i żeby Tż-t mógł go poczuć

A ogólnie jakoś nie mogę się wbić w te tematy fajnie o nich poczytać bo nie mam o nich zielonego pojęcia ale nie mam pomysłu jak się do nich odnosić, więc na razie tylko czytam...
Stary 2014-02-02, 08:27   #4150
malenstfo
Raczkowanie

Cytat:

Witaj napisz nam coś o sobie
Mam 26 lat, to Nasze 3 podejście (ciąża biochemiczna, ciąża bezzarodkowa) także jestem trochę panikara jeśli chodzi o wszystkie sygnały a przed wizytą to naprawdę Mąż ma ze mną hardcore, jak już pisałam mieszkamy na Górnym Śląsku o od 8 tyg. jestem na L4 w domku

Cytat:
Co do prezentu, to na urodziny zrobiłam tz-towi imprezę ur dla rodziny, ale np. na rocznicę ślubu dostał ode mnie talony coś na zasadzie grupona: talon na zmywanie naczyń, kupon na wyjście z kolegami, kupon na wyłączne użytkowanie pilota. Bardzo się tż-towi podobało
Parę lat temu robiłam coś podobnego tyle, że z atrakcjami sexowymi:P nie zostały wszystkie wykorzystane bo Tż zostawił kupony w spodniach, spodnie wyprał no i tyle jeśli chodzi o kupony
malenstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 08:27   #4151
NecroKitty
Wtajemniczenie

Niech już ta zima przejdzie bo aż się nie chce z domu wychodzić. W sumie to cieszę się, że z dużym brzuchem wiosnę przechodzę bo żal patrzeć jak się teraz babki męczą w zaspach i zimowych kurtkach

Cytat:
Moja wczoraj też dawała popalić ostatnio miała ciche dni, a zdecydowanie wolę jak przekręca się na 100 możliwych sposobów prawie mi brzuch rozrywając

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Przekleję jej wypowiedź, bo nie wiem jak się linkuje jedną, a chyba się nie obrazi, bo to fajna dziewczyna A to tak dla równowagi, bo pewnie większość słyszy tylko historie o cieżkich porodach, ale są tez błyskawiczne

"Witam się pisze ze szpitala. Dziś rano o 6.40 wstałam jak zawsze na poranne załatwienie spraw, ale coś mnie cisnęło bardziej niż zwykle. Ale ze poprzedniego wieczora jadłam kaszę gryczaną to pomyslałam ze to pewnie dlatego. O 7.00 coś mnie zaczynało kluc, ale pomyslałam ze to może zatwardzonko jakie ale ze następne ukłucia były co 4 i 3 minuty to powiadomiłam o tym Ł, uparl się żeby pojechać na ip, ja jeszcze chciałam poczekać (z reszta na 9,00 i tak miałam iść do swojego gina), no ale pojechaliśmy. O 7,50 przyjechałam na ip, poszłam na porodówkę, czekałam 10 minut by położne wypija herbatkę. W między czasie skurcze mi ustaly. W końcu któraś przyszła, podłączyla mnie pod ktg, nagle czuje skurcz i parcie, położna przylatuje, bada mnie i stwierdza pełne rozwarcie. Dostałam oxy na zwiększenie siły skurczów. Dwa porządne parcia i o O8,30 urodziłam synka"

Pewnie nie mało jest takich porodów. My się skupiamy na tych trudnych i potem przeżywamy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-02, 09:52   #4152
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:

Żeby przynajmniej 1/3 porodów tak wyglądała to było by pięknie.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-02-02, 10:38   #4153
pater86
Zadomowienie

Cześć dziewczyny wczoraj nie miałam siły nawet napisać, tak się objadłam w Pizza hut
Wczoraj wieczorem gadaliśmy z moimi rodzicami na skypie i zeszło na temat imiona dla dzidzi, taka luźna rozmowa, bo cały czas rodzice powtarzali, że to nasza decyzja itd. Ale w żartach padło imię Mieszko i mąż tak podłapał, że nawet dziś rano zapytał jak tam Mieszko Mam nadzieje, że tylko żartuje
Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Postanowiono, na urodziny pasek, bo mu spodnie z tylka zjeżdżają, na walentynki kupony albo pudło cuksów z powodami, za co Kocham.
Co do wizyty, ja chodzę na NFZ i narzekac poki co nie moge, bo i nie mam na co.
Bardzo fajny pomysł
Fajnie, że trafiłaś na fajnego lekarza, jak jakiś jest z powołania to nie ważne chodzi prywatnie, czy nie... Ale u nas niestety tacy prawdziwi lekarze, zdarzają się bardzo rzadko...
sylvuniaa84 porobią Ci badania i się uspokoisz dobrze, że ma Cię kto odwiedzać, czas szybko zleci, trzymam kciuki, żeby szybko wyjaśniło się o co chodzi i żeby raz dwa Cię wypuścili!!!
Stary 2014-02-02, 11:13   #4154
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny wczoraj nie miałam siły nawet napisać, tak się objadłam w Pizza hut
Wczoraj wieczorem gadaliśmy z moimi rodzicami na skypie i zeszło na temat imiona dla dzidzi, taka luźna rozmowa, bo cały czas rodzice powtarzali, że to nasza decyzja itd. Ale w żartach padło imię Mieszko i mąż tak podłapał, że nawet dziś rano zapytał jak tam Mieszko Mam nadzieje, że tylko żartuje
Naszych znajomych syn ma na imię Mieszko Tacy fani historii Polski. Tylko ciekawe co będzie jak chłopiec dorośnie

Idę w końcu obiad robić, bo mi mąż zaczyna protestować, że od rana okupuje komputer
Stary 2014-02-02, 11:54   #4155
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Masakra, dziewczyny... mieliśmy zaplanowaną na ten weekend przebudowę garderoby ale ze wszystkim wychodzą takie komplikacje, że wczoraj 12 godzin zajęło nam zrobienie samych ścian bo trzeba było wszystko zrywać do gołego betonu i malować jeszcze raz! a dziś mąż robi półki, tu dopiero meksyk... ściany nie mają ani jednego kąta prostego
Przed nami jeszcze zakładanie paneli i konstrukcja z drążków, o koszach suwanych już nawet nie marzę... coś czuję że ta "szybka robota" zejdzie nam do środy

Najgorsze że całą zawartość garderoby trzeba było wyrzucić do pokoju i nie dość, że nie mieliśmy gdzie spać to nawet nie ma gdzie siedzieć, wszystko zawalone rzeczami... Koty mają używanie, mogą po wszystkim biegać i kłaczyć ;p

Czemu wszystko musi zawsze iść jak po grudzie? dobrze że mężuś nie traci humoru. Chociaż wczoraj o 1:00 w nocy nie było mu do śmiechu, bolał nas każdy mięsień w ciele, ja nie mogłam spać z tego zmęczenia

Nadrobię Was w tygodniu, bo teraz to nie ma szans...
Stary 2014-02-02, 12:54   #4156
poziomkka
Zadomowienie

Witam się w leniwą niedzielę Dzisiaj jedyne co zrobię to obiad, a tak cały dzień przelatam w piżamie w łóżeczku z kopiącą dzidzią właśnie dostałam parę kopniaków, czuje, że o niej/nim mówię
Sylvunia za wyniki, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i szybko wyjdziesz ze szpitala.
ANTERIA mam to samo, też do większości tematów tu poruszanych nie mam jak się odnieść, gdyż to moja pierwsza dzidzia i nie wiem co dla niej będzie najlepsze, dlatego podczytuję i notuję co uważam za przydatne
Czarno_Biala nie przepracowuj się za bardzo, niech będzie i do środy, pomalutku wszystko zrobicie i też będzie ok
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 13:13   #4157
sylvuniaa84
Zadomowienie

Kurczę dzis znowu akcje miałam...
Poszłam pod prysznic rano przed wizyta,potem poszłam suszyc włosy do pokoju,i po wysuszeniu wróciłam do łazienki wyprostować włosy,wyprostowalam polowe i zaczęłam dziwnie sie czuć...szybko wyciągam prostownice z prądu i zrobiło mi sie ciemno przed iczami,podtrzymalam sie umywalki i przeszłam do pokoju...napilam sie wody,i położyłam.Za chwile przyszedł lekarz i mu o tym powiedziałam to mi powiedział ze to od trzymania rak do gory i mam sobie darować suszenie i prostowanie.

Stary 2014-02-02, 13:37   #4158
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip używałam wkładki laktacyjne (te jednorazowe bawełniane) ale to była moja osobista zmora i tym razem ich nie kupię miałam bardzo poranione sutki (dosłownie poprzegryzane na 4 części, przez 2mce krwawiące, ropiejące, wiecznie strupy) - i te wkładki przyklejały mi się do ran (sutków) i przed każdym karmieniem wyłam bo trzeba było oderwać je wraz ze strupami
Tym razem zaopatruję się w muszle laktacyjne Aventu
Acha i na pewno kupię nakładki silikonowe do karmienia - był okres że uratowały mi piersi
A biustonosze planuję kupić takie http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...878249877.html
dzięki za opinie i linka
Cytat:
da się i powiem więcej chodzi się do wc jak gejsza
Co do warsztatów chyba się zapiszę, muszę tylko tż wyciągnąć
toś mnie pocieszyła
Cytat:

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Rano o 6.00 maja mi pobrać krew pod kontem tej cukrzycy.
Dobranoc dziewczyny
Daj znać jak będziesz miała wyniki
Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Mialam strasznie ciezki tydzien powiem wam.. codziennie cos, a to wypadek meza kolezanki z pracy (moze nawet stracic wzrok..) a to moj brat wyciagal kogos z zaspy i facet zamiast na hamulec nacisnal na gaz i oberwal bratu drzwi w aucie... A to Leos zostal popchniety przez kolege w przedszkolu i mial cala sina buzie musielismy zdjecie nosa robic bo bylo podejrzenie zlamania... Normalnie masakra jakas dobrze ze ten tydzien juz sie konczy...
faktycznie ciężki tydzień za Tobą oby kolejny był lepszy
Cytat:
Napisane przez malenstfo Pokaż wiadomość
Parę lat temu robiłam coś podobnego tyle, że z atrakcjami sexowymi:P nie zostały wszystkie wykorzystane bo Tż zostawił kupony w spodniach, spodnie wyprał no i tyle jeśli chodzi o kupony
ale Tż musiał być na siebie wściekły
Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Masakra, dziewczyny... mieliśmy zaplanowaną na ten weekend przebudowę garderoby ale ze wszystkim wychodzą takie komplikacje, że wczoraj 12 godzin zajęło nam zrobienie samych ścian bo trzeba było wszystko zrywać do gołego betonu i malować jeszcze raz! a dziś mąż robi półki, tu dopiero meksyk... ściany nie mają ani jednego kąta prostego
Przed nami jeszcze zakładanie paneli i konstrukcja z drążków, o koszach suwanych już nawet nie marzę... coś czuję że ta "szybka robota" zejdzie nam do środy

Najgorsze że całą zawartość garderoby trzeba było wyrzucić do pokoju i nie dość, że nie mieliśmy gdzie spać to nawet nie ma gdzie siedzieć, wszystko zawalone rzeczami... Koty mają używanie, mogą po wszystkim biegać i kłaczyć ;p

Czemu wszystko musi zawsze iść jak po grudzie? dobrze że mężuś nie traci humoru. Chociaż wczoraj o 1:00 w nocy nie było mu do śmiechu, bolał nas każdy mięsień w ciele, ja nie mogłam spać z tego zmęczenia

Nadrobię Was w tygodniu, bo teraz to nie ma szans...
rozumiem Cię doskonale bo praktycznie od 4 lat cały czas w domu coś remontujemy i za każdym razem wychodzą jakieś "kwiatki"
Pamiętaj żeby się bardzo nie przemęczać
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 16:14   #4159
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Sola rzeczywiście super poród
Jak ja bym taki chciała mieć...

[QUOTE=Kakusia;44930988
Ooo i tantum rosa dobrze że przypomniałaś! już zaczynam nie ogarniać ile jeszcze pozapominałam wpisać na listę [/QUOTE]

możesz mi powiedZieć co nie co o tym tantum rosa? Bo szczerze to nigdy tego nie uzywalam i boję się tego...
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-02, 16:31   #4160
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Majkela cytować nie będę bo by sporo tego wyszło - hehe z tą gejszą to dobre było dobrze że miałam kibelek na przeciw pokoju
Ja też poprzytulałam się do dziecka. I widzę że obie miałyśmy nieciekawych wczorajszych TŻtów
u Nas był dziś ajpierw burzliwy poranek (powydzierałam się ze złości na Niego) a potem ciche popołudnie popołudniu zaczeliśmy zmieniać te zawiasy w lodówce to jakoś współpracowaliśmy ze sobą.
Wywiązał się troszkę mianowice zrobił śniadanie Dominice, mnie kolacje i umył całą lodówkę
Ooo i tantum rosa dobrze że przypomniałaś! już zaczynam nie ogarniać ile jeszcze pozapominałam wpisać na listę
A jak zrobiłaś takie talony? ciekawy pomysł!
Och te chłopy u nas dalej cichosza, tzn. rozmawiamy tylko oficjalnie
Kupony, zrobiłam w wordzie, w prostokątach umieściłam śmieszne rysunki i teksty typu: "ciężki tydzień był, a może chcesz się zrelaksować?Jednorazowy kupon na masaż dowolnej części ciała (oczywiście w wykonaniu żony). Kupon ważny w domu od...... do...." albo
"Potrzebujesz odespać wyjście z kolegami, imprezę itp.? Tylko teraz śpisz ile chcesz. Jednorazowy kupon na długi poranek" W sumie osiem kuponów wydrukowanych na sztywnym kolorowym papierze do wycięcia...

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Oj joj tydzień iście hardcorowy, współczuję

Cytat:
Piękny,szybki idealny, ja chcę taki

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Dołączam do grupy kobiet wkurzonych na swoich tż
Witamy w klubie
Dziady jedne wredne, żeby tak stresować ciężarne

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
TŻ z córa wczoraj byli i jak wychodzili córa sie poplakala
Wczorajszy dzien ogólnie szybko zleciał,cały czas ktos był u mnie.Takie zapasy mi zrobili jak bym miała miesiąc tu siedzieć.
Wiem, że Wam ciężko, ale zobaczysz raz dwa i wrócicie do domku

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Moja wczoraj też dawała popalić ostatnio miała ciche dni, a zdecydowanie wolę jak przekręca się na 100 możliwych sposobów prawie mi brzuch rozrywając
Moja jak się czasem przekręca, to tak się wypina, jakbym skurczy dostawała, bardzo mnie to boli. Nie wiem o co chodzi bo przecież dużo ma miejsca Ale przeżyję to

Cytat:
Proszę mi tu nie pisać o Pizza hut
Mieszko bardzo ładne imię na prawdę

Cytat:
To się biedni narobicie, ale jaki będzie efekt
---------------------------------
Ja też oprócz obiadku i sernika na zimno z galaretką nie zrobiłam nic więcej. Poza tym dzisiaj niedziela, a jutro już do pracy
Byliśmy w kinie na tych robaczkach 3d, młody wysypał cały duży popcorn na podłogę (myślałam, że będę), mała mnie skopała (chyba za głośno było, albo kopała ze złości za popcornem), a film taki sobie, ale przynajmniej się nie nudziliśmy w domu
Stary 2014-02-02, 16:46   #4161
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Tylko się nie przepracowuj i nie dźwigaj a garderoba będzie świetna jak ją powoli dokończycie

A ja mam dziś zły dzień, jakoś źle się czuje i to nie wiem czy fizycznie czy psychicznie... Nic mnie nie boli, nic się złego nie stało, ale jakoś tak jest mi źle i głupie myśli mnie nachodzą... Poczarujcie coś żeby je odpędzić

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Moja jak się czasem przekręca, to tak się wypina, jakbym skurczy dostawała, bardzo mnie to boli. Nie wiem o co chodzi bo przecież dużo ma miejsca Ale przeżyję to
Ja właśnie nie bardzo umiem odróżnić czy to co czuję jest normalne czy nie, o ile takie pukanie, kopniaki itp. uznaję za zdrowy objaw, to takiego właśnie wypinania i naciskania na pęcherz już nie jestem pewnia :/ nie powinnam się martwić? Czasami to już sama nie wiem czy mi się chce sikać czy nie, wydaje mi się, że ta moje dzidzia jest bardzo nisko I tą szyjką się dodatkowo martwię... Jakbym było 100% pewna, że to wszystko jest normalne to bez problemu to przeżyję
Stary 2014-02-02, 17:08   #4162
Konto usunięte

Dziewczyny macie czasem coś takiego, że jąk dłużej chodzicie to zaczyna nagle boleć brzuch ale tylko tak z boku któregoś kluje? Takie coś jakby kolka...
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 17:39   #4163
sylvuniaa84
Zadomowienie

Berenika ja tak mam czasami...mniej chodzić wiecej leżeć wyedy przechodzi

Stary 2014-02-02, 17:57   #4164
__Sylwia__88
Zadomowienie

Padam z nóg. Siostra jechała do większego miasta do CH to zabrałam się z nimi. Chciałam pooglądać dzidziusiowe rzeczy. Dużo pięknych było ale zaczekam z takimi zakupami wyprawki na męża, niech i on mocniej poczuje że ojcem będzie. W Smyku są przecenione body z krótkim i długim rękawem i 3 pary body za 20 zł można kupić. Tylko nie wiem jak z jakością bo zapakowane tak żeby przypakiem nie dotknąć materiału.
A teraz normalnie padam z nóg, głowe mi chce rozsadzić a nogi bolą jak bym 10 km przeszła. Zmęczenie daje się we znaki.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-02-02, 18:14   #4165
Prowansja88
Raczkowanie

Cześć Mamusie,
pisałyście o konfliktach ze swymi TŻami, niestety mnie też to nie ominęło ;( Niestety remonty nam nie służą. Kafle wybrane, teraz był czas na ceramikę i tutaj schody... tyle stresów przez głupią umywalkę. Masakra, nawet nie zdajecie sobie sprawy jak trudno zrobić małą łazienkę, by mimo wszystko była ładna, ale także konfortowa i użyteczna i co najwazniejsze- by nie wydać na to wszystko majątku..
Więc w piatek wrocilismy pogniewani na siebie, zli jak osy, w ogole ze sobą nie rozmawialiśmy. W sobote nieco lepiej. Pogadalismy rano przy wspolnym sniadaniu, wieczorem poszlismy na urodizny do znajomych. Dzis leniwa niedziela. Dłuuugi spacer z zahaczeniem kolejnego sklepu budowlanego i obiadek. Na szczescie mamy już jakąs wspólną wizję i w końcu znaleźliśmy odpowiednią umywalkę itd. Uff...
Sylwia 88- hmm troszkę trudno mi sobie wyobrazić, że Twoj lekarz nie wykonał najwazniejszych pomiarów na USG? Badanie ultrasonograficzne wykonuje się właśnie przede wszystkim po to, by śledzić i oceniać rozwój płodu i wszystkich jego narządów. Jest kilka takich podstawowych, to pierwsze genetyczne, polowkowe itd. Po1. powinien informowac Cię kiedy, w jakich dniach powinnas zgłosic sie na takie badanie, by mógł dokonac pomiarów, by były one najbardziej wiarygodne itd. Po2. Powinien je wykonać i poinformowac Cie o wyniku. Wreczyc zdjecia i odpowiedni opis (bys mogla skonsultowac te wyniki z kims innym, jak bedziesz miala taka ochotę). Właśnie po to chodzi się do lekarza-specjalisty.
Porozmawiaj z nim o tym koniecznie. Nie wszedzie wykonują USG na kazdej wizycie. Moja dr z Lux M też nie wykonuje na każdej, dlatego chodze do innego takze poza Lux M. (Ale to tylko dla siebie samej, dla pewnosci i spokoju, bo jak nie mam USg 2 miesiace, to swiruje jak glupia).

Predip
- nie dziwę się, że przeraziły Cię podkłady, mnie także przerażają.. W sumie niebardzo umiem sobie to wyobrazić. To po prostu kawał waty (rozmiaru XXL) z bawełnianą powłoczką. Nie chcę raczej chodzić z czymś takim..;/ wiadomo w szpitalu, ale po powrocie do domu będę kombinowała coś z podpaskami tymi ultra cienkimi 3mm, np. always night z bawełnianą powłoczką albo coś tego typu. One przede wszystkim chyba lepiej pochłaniają zapach itd, nie wspomnę już o komforcie używania. Po cesarce przejście na te 3mm to nie problem, gorzej po porodzie SN gdzie jest szycie i/lub spora rana. Coś wymyślimy.. jakieś przewiewne sukienki, tuniki itd.

Jak długo korzystałyście z tych majtek poporodowych (jednorazowych lub wielorazowych) po porodzie sn?

Mała_Czarno_Biała- jak wrazenia po weekendzie u Mamy Gai? Podobało Ci się? Ciekawie opowiadają? 3mam kciuki za garderobę!

Monika- Oby ten tydzień był już spokojniejszy!

Sola- opis porodu jak z marzeń. Po prostu wyśniony i to aż nieprawdopodobne, że to wydarzyło się naprawdę. Szybko, bezstresowo, bez cierpienia i męczarni. Chyba poszlabym na kolanach do Częstochowy pod obraz w ramach podziękowania za takie rozwiązanie ;-)

Nie pamietam, która rzuciła pomysł z "bonami" na prezent, ale dzięki, bo super! Akurat w lutym mój TŻ ma urodziny, więc pomysł przyda się na pewno!

Miłego wieczoru!
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 18:51   #4166
Konto usunięte

Prowansja ją w ogóle nie uzywalam tych majątek jednorazowych , jak dla mnie strasznie niewygodne i tylko mnie denerwowaly...
Stary 2014-02-02, 18:55   #4167
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam dziś zły dzień, jakoś źle się czuje i to nie wiem czy fizycznie czy psychicznie... Nic mnie nie boli, nic się złego nie stało, ale jakoś tak jest mi źle i głupie myśli mnie nachodzą... Poczarujcie coś żeby je odpędzić
Ja właśnie nie bardzo umiem odróżnić czy to co czuję jest normalne czy nie, o ile takie pukanie, kopniaki itp. uznaję za zdrowy objaw, to takiego właśnie wypinania i naciskania na pęcherz już nie jestem pewnia :/ nie powinnam się martwić? Czasami to już sama nie wiem czy mi się chce sikać czy nie, wydaje mi się, że ta moje dzidzia jest bardzo nisko I tą szyjką się dodatkowo martwię... Jakbym było 100% pewna, że to wszystko jest normalne to bez problemu to przeżyję
udało mi się wyczarować że jutro będzie nowy dzień i nowe szanse na miłe rzeczy główka do góry
kiedy masz teraz wizyt? spisz sobie wszystkie wątpliwości i o wszystko się wypytaj
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44942170]Dziewczyny macie czasem coś takiego, że jąk dłużej chodzicie to zaczyna nagle boleć brzuch ale tylko tak z boku któregoś kluje? Takie coś jakby kolka...[/QUOTE]
wcześniej mnie łapały takie kolki ale rzadko i szybko ustępowały
Cytat:
Padam z nóg. Siostra jechała do większego miasta do CH to zabrałam się z nimi. Chciałam pooglądać dzidziusiowe rzeczy. Dużo pięknych było ale zaczekam z takimi zakupami wyprawki na męża, niech i on mocniej poczuje że ojcem będzie. W Smyku są przecenione body z krótkim i długim rękawem i 3 pary body za 20 zł można kupić. Tylko nie wiem jak z jakością bo zapakowane tak żeby przypakiem nie dotknąć materiału.
A teraz normalnie padam z nóg, głowe mi chce rozsadzić a nogi bolą jak bym 10 km przeszła. Zmęczenie daje się we znaki.
Leć koniecznie odpocząć a kiedy będziesz miała męża obok siebie?
Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość

Predip
- nie dziwę się, że przeraziły Cię podkłady, mnie także przerażają.. W sumie niebardzo umiem sobie to wyobrazić. To po prostu kawał waty (rozmiaru XXL) z bawełnianą powłoczką. Nie chcę raczej chodzić z czymś takim..;/ wiadomo w szpitalu, ale po powrocie do domu będę kombinowała coś z podpaskami tymi ultra cienkimi 3mm, np. always night z bawełnianą powłoczką albo coś tego typu. One przede wszystkim chyba lepiej pochłaniają zapach itd, nie wspomnę już o komforcie używania. Po cesarce przejście na te 3mm to nie problem, gorzej po porodzie SN gdzie jest szycie i/lub spora rana. Coś wymyślimy.. jakieś przewiewne sukienki, tuniki itd.

Nie pamietam, która rzuciła pomysł z "bonami" na prezent, ale dzięki, bo super! Akurat w lutym mój TŻ ma urodziny, więc pomysł przyda się na pewno!
Te zwykłe podpaski częściej odparzają i często są perfumowane dlatego nie są najlepsze po porodzie. Jakoś będziemy musiały się przemęczyć z pampersami jedyne co nam zostaje to modlić się o lekkie krwawienie
Dobrze że udało Wam się z Tżem znaleźć wspólną wersję łazienki
Ja chyba też zgapię pomysł na bony dla męża

Mamusie co myślicie o tym wózku? http://jedo.pl/pl/#/fyn/classic/
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 19:36   #4168
Prowansja88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Mamusie co myślicie o tym wózku? http://jedo.pl/pl/#/fyn/classic/
Teraz te wózki Jedo są niesamowicie popularne. Brałam go pod uwagę. Wydawał mi się ogromnym konkurentem dla X-move X-landera. Właśnie Jedo i Tutek Tirso. Wybrałam się do polecanego salonu wózków, trafiłam na genialnego sprzedawce, który poświecił mi sporo czasu i tak: moje obserwacje: te wozki jedo i tutek- stelaz jest ten sam, z tej samej fabryki, biorą te same elementy tylko oklejają swoją nazwą. Materiał na gondoli: spory wybor, pełno slicznych kolorów, ale są dość szorstkie, trudne do czyszczenia. Do jedo zniechęciła mnie spacerówka. (No i łamana a nie teleskopowa rączka). W modelu, który ogladałam nie odpina się ten pałąk. Jest na śrubę a to dyskwalifikuje jak dla mnie ten wozek, bo spacerowka jest dla mnie najwazniejsza. A jak tu wlozyc czy wyjac spiące dziecko? Któras z Was pisała, ze jednak sie odpina, wiec nie wiem.... Zwroc uwagę na to przy zakupie
Na pewno jest bardzo kuszący cenowo!!! Super cena za cały zestaw, z tym nie ma co dyskutować. Tutek tak samo.
Ale wygoda użytkowania: sprawne wpinanie, wypinanie, jakość materiału i teleskopowa rączka itd X-move mnie przekonuje, nieporownywalnie łatwiej, sprawniej, lżej. Wiec prawdopodobnie to jego wybierzemy. ale to my.
Pooglądajcie i ocencie na zywo. widze te wozki codziennie, wiec na pewno nie sa złe!
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 20:02   #4169
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie,
pisałyście o konfliktach ze swymi TŻami, niestety mnie też to nie ominęło ;( Niestety remonty nam nie służą. Kafle wybrane, teraz był czas na ceramikę i tutaj schody... tyle stresów przez głupią umywalkę. Masakra, nawet nie zdajecie sobie sprawy jak trudno zrobić małą łazienkę, by mimo wszystko była ładna, ale także konfortowa i użyteczna i co najwazniejsze- by nie wydać na to wszystko majątku..
My w mieszkaniu, które kupiliśmy też mamy małą łazienkę ok. 4mkw. i tak jak mówisz chciałabym żeby było w niej wszystko co trzeba, żeby była użyteczna i miała mnóstwo schowków, bo nie wiem jak ja to robię, ale kosmetyków czy nawet płynów do czyszczenia mam tyle, że nie wiem gdzie to pomieszczę mamy jeszcze rok do oddania mieszkania i już z mężem mamy inne poglądy na sprawy łazienki... Jak urządzicie swoją to podziel się może pomysłami lub zdjęciami, to coś podpatrzę
Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
udało mi się wyczarować że jutro będzie nowy dzień i nowe szanse na miłe rzeczy główka do góry
kiedy masz teraz wizyt? spisz sobie wszystkie wątpliwości i o wszystko się wypytaj
Dziękuję za czary grunt to pozytywnie myśleć, a jak czasami dopadają nas głupie myśli to trzeba je odpędzać, mi dziś troszkę pomogły lody bakaliowe Wizytę mam 13 lutego, jeszcze chyba na żadną tak nie czekałam jak na tą... Wszystko spiszę i będę pytać, tylko żeby do niej spokojnie dotrwać...
Stary 2014-02-02, 20:25   #4170
malenstfo
Raczkowanie

Cytat:
Co do ubranek to ja ostatnio kupiłam w Tesco 3 pary body za 12 zł i 5 par za 18 zł rozmawiałam z koleżankami i mówiły że są tam dobre gatunkowo rzeczyFajne jest też to, że są kolory neutralne (co dla nieznających płci- tak jak ja jest dobrą opcją )

Edytowane przez malenstfo
Czas edycji: 2014-02-02 o 20:33
malenstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości