|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Nio o ja juz po visiningu / uhmmmm czy mam szanse chyba Tak, wlasciciel wydawal sie Mily - noni byl "brundy" haha ( znaczy sie wygladal mi na hindusa, ale oni to w sumie wszyscy "tacy"sami haha ). Byly 3osoby przedemna na liscie - jeden Polak, hehe. I jedna Laska przyszla jak wychodzilam - ale najlepsze wraz ze man wchodzil Gostek max 25lat i wpierw wlasiciel mnie sie tam pytam o to co robie w zyciu dlaczego chce to miszkanie i takie tam - no wiec gadam jak na spowiedzi
![]() Dzis ew jutro Gosciu podejmnie decyzje - wprowadzac sie mozna OD Zaraz najpozniej do nas piatku. by sie udaloWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#392 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
|
|
#393 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisałam już na fb- czyste s☠☠☠☠ysyństwo Cytat:
Mój chlop się śmieje bo ja bym postępowala, wg Hammurabiego ukradleś- obcinam łapę, zgwałciłeś- obcinam pisiora, zabiłeś-publiczny lincz- nienawidzę s☠☠☠☠ysyństwa takiego a jakiem starsza, a mam fio-bzio w głowie, to już nie ?Cytat:
jak Cię patrzenie męczy to się liczy Cytat:
|
|
#394 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja za Krzysiem po mieszkaniu
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A koleś miły
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#396 |
|
Raczkowanie
|
Ale mnie się nudzi dziś...
Zapodajcie jakiś film fajny do obejrzenia najlepiej dramat ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Moje Kochane dziecko zaczęło w końcu raczkować a nie się czołgać
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Hej czy ktoś mnie tu jeszcze panięta?
![]() Qrde nie było mnie raptusiem 3 dni i co 14 stron zaległości ![]() Ale nie miałam kiedy pisać, ani zajrzeć... Otóż jak wiecie jeździmy na reh na fundusz i to wychodzi raz w miesiącu no czasem dwa zależy czy są terminy, i 20 minut "ćwiczeń" i tyle i nie byłam zachwycona ogólnie spodziewałam się fachowców prawdziwego zdarzenia i niestety zawiodłam się. Tak więc po znajomość wujek z ciotką Tż polecili nam prywatnego fizjo i umówiliśmy się na spotkanie i powiem wam że załamana jestem, gość jest na prawdę fachowy i ma podejście do dzieciątka. Tak więc tam nam powiedzieli że obniżone napięcie i trzeba trochę pomóc i będzie ok. Ale niestety diagnoza prywatnego inna - dokładnie wam nie powtórzę ale mały ma problem z unerwieniem w rączkach czyli słabsze oddziaływanie na bodźce, i mówi tu nie chodzi tylko o rączki tylko mięśnie brzucha i kręgosłupa. No i byliśmy w poradni i ta z pani właśnie mówi że nie ma postępów i że będzie musiała zmienić metodę itp, itd. No ale skoro nie widzi innego problemu u dziecka to jak chce mu pomóc? ![]() Szok, po prostu ![]() czeka nas dużo pracy i uda nam się wyjść na prostą mam nadzieję![]() Pan fizjo podsumował słowem dramat służbę zdrowia, gdyż nikt wcześniej nie zdiagnozował nam problemu, jak wiecie dzięki forum sama zauważyałam że z moim dzieciem coś nie tak. I szkoda że tak późno ale na pomoc możemy liczyć. Rozpisałam się ale musiałam wylać żale, wybaczcie ![]() alliw szkoda słów co za ludzie bez serca, dziecku wózek ukraść ![]() Kasia kciuki za mieszkanie!!!! |
|
|
|
#398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Agata, dobrze, że ktoś zasygnalizował problem, coś wskazał. Czy na fundusz, czy priv czasem diagnozy, zalecanie bardzo się różnią. jedna drobna uwaga otwiera nowe kanały. będzie dobrze. nie może być inaczej.
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak gostek fizjo, masuje i ćwiczy i to samo mamy robić w domu. Po części Vojtą . No musi być dobrze, on pomógł już dwojgu dzieciom z rodziny tż. także jest nadzieja.... |
|
|
|
|
#400 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() brawo, a pisałaś, że nudna niedziela ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
Służby zdrowia wolę nie komentować
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
no tak...
|
|
#402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może uznacie mnie za wyrodną matkę ale ja tam Karolowi daję wolną rękę albo raczej nogę jak chce niech idzie gdzie chce wiem że jest bezpiecznie w domu, łazienki pozamykane a jak się na prostym wywróci to i tak bym mu nie pomogła ![]() Cytat:
oby rehabilitacja szybko pomogła, tak to jest z tymi lekarzami...a i Kasia - jeszcze raz kciuki za mieszkanie
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2014-02-02 o 19:28 |
||
|
|
|
#403 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i dla kolesia. Miły gest Cytat:
za rehabilitację, żeby szybko wszystko było w porządku
|
|
#404 | ||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oby do finiszu zdrowo i bezproblemowoCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
- przynajmniej nie jest nudno ![]() Cytat:
![]() współczuję nocki! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Alliw masakra, ja mój ostatnio zostawiam bo nie mam siły wnosić..
Kasia trzymam kciuki Maluda :brawo: Dziewczyny trzymajcie kciuki. Jutro wizyta u neueologopedy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Agatko napewno wyjdziecie na prostą a ja trzymam kciuki żeby to się stalo jak najszybciejTrolla jam rocznik 90 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#406 |
|
Rozeznanie
|
Agateczka wspólczuje, trzymam kciuki, mam nadzieje ze to jest do wyprowadzenia
LunaO dzięki tobie znów poczułam się jak stara dupa, dziękuję ![]() byłam na zakupach, wydałam mnóstwo kasy, lodówka w połowie pełna, śnieg może spaść bo młoda chce bałwana a tu wszystko płynie
|
#407 |
|
Zadomowienie
|
|
#408 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zazdroszcze podejścia, źe Karolek spaceruje sam po domu...ja po osttaniej akcji z łóżeczkiem(pisałam laskom na fb napisze Wam potem) boje się nawwt jak K. raczkuje;pmi chodze za nim krok w krok...ale podobno z 2 dzieckiem jest inaczej;p Cytat:
Cytat:
A to nasza historia z piątku: Kacper był u mamy, po pracy przyjechałam po Niego, nakarmiłam i włożyłysmy Go do łózeczka turystycznego i poszłysmy raptem na 3 minuty do kuchni...Nagle słyszymy wielki huk...lecimy do pokoju a KAcper lezy na plecach w łóżeczku i płacze, ja Go na ręce, a z buzi leci krew....Wystraszyłam się jak cholera. Zaczęłam Go przytulac, przestał płakać, ae krew sie jeszcze sączyła...w końcu jakby ustała, ubralismy się i przyjechaliśmy do domu (mamy 7minut autem). W domu rozebrałam Go a tu znów krew...I wiecie co Przez niecAłe 3 godziny się sączyło...nie mogłam zatamowac,. a K. ciągle do buzi chciał cos wkładac, ale wcale mu to nie przeszkadzało, ze się sączy...JAk godzine co chwile leciała krew zadzwoniłam sopanikowana do przychodni, pediatra powiedziała, ze jesli zęby całe, to przykładać okłady i nic nie robić wiecej, leci krew, bo warga mocno unczyniona, a szyć tego i tak nie zszyją (rozciął nad zebami na górze od wewnątrz). Ale ja panikara, po 2 godzinach jak nie przestało krwawic, dzwonie po tzta do pracy i mówie, ze jade na IP bedę spokojniejsza, on ze postara się wyrwac z pracy, ja w tym czasie po korporacjach taksówkarskich i UWAGA dnosnie taxi-żadna nie miała taxówek z fotelikiem (dzwoniłam do 5-mimo, ze znalazłam artykuł, ze w Lbn można zamówic taxi z fotelikiem i były rekomendowane te własnie firmy)ALe przyleciał tz z pracy-zwolnił się, a krwawienie ustało Cud obecności tatusia Wykąpali sie, a K. poszedł spać. Od tej pory zero dolegliwości, krwawienia tp...ufff A teraz największa zagwostka:jak On to zrobił? W łóżeczku turystycznym-o ironio wydawałoby sie, najbezpieczniejszym miejscu dla dziecka; nie było nic poza 2 małymi gąbczastymi klockami i małym żelowym gryzazkiem. Musiał stać i robic "tany tany" uderzyc sie warga o metalowa rurkę, rozciąc o zeby wargę, przestraszyc sie i polecieć na plecy...ALe jak było I jak tu sie nie bac..Jeszcze jak mój nieuwazny fokstrot.Luna i KAsia kciuki!! Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2014-02-02 o 21:03 |
||||
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty? a jaki Ty rocznik?
|
|
#410 | |
|
Wtajemniczenie
|
KRZYŚ ZACZĄŁ GAWORZYĆ!
Dziś cały czas "mamamamama" Od kilku dni też podłapał klaskanie (dziś rano obudził się, usiadł i od razu zaczął klaskać ![]() Cytat:
Wszystkie się doczekamy na wszystko ![]() Kochana, bardzo się cieszę, że znacie problem i możecie teraz działać! Niefajnie, że taki problem w ogóle jest, ale lepiej znać, niż walczyć z wiatrakami. Będzie dobrze! ![]() ![]() No właśnie, ja też ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Ojojoj... na pewno strasznie to wyglądało, musiałaś się nieźle wystraszyć!
|
|
#411 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Pierwsze dwie takie średnie ("Człowiek-nietoperz", "Karaluchy"), potem jest "Trylogia z Oslo" i te są już super, kolejne też. Cytat:
Cytat:
, a W. zawsze za mną przychodzi.Cytat:
są, daj znać po wizycie.Kasia - dla Ciebie też za mieszkanie.
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#413 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia, a co Wam powiedzieli? Byłaś u neurologa, tak?
|
#414 |
|
MBZ♥
|
Tasiu
za gaworzenie![]() Lepiej się czujesz? W sierpniu będziemy przeć z Tobą ![]() Kasia, mocne za mieszkanie Kochana![]() Alliw co za kutafon się połasił na wózek niech szczyści na rzadko jodyną![]() Scarlett, ![]() Luna ![]() Agatko wierzę, że rehabilitacja przyniesie efektyModerna donoszę, że fotelik sprawuje się super da się obkręcić z pozycji przodem do tyłu![]() Malpko, Ty nie nadrabiaj tylko pisz ![]() E ta wyrodna ![]() Despa, u mnie też oko za oko:/ Nestelle, jaki Ty masz piękny podpis I cieszę się, że Roszek zdrowy U nas też krótka drzemka w ciągu dnia albo i wcale choć w weekend przy Tatusiu poszalała i spała po 3 godziny dała czas rodzicomKlementyna, to się najedliście strachu ![]() Szkoda, że weekendy nie trwają 5 dni, a tydzień pracujący 2 no ale byle do piątku
|
|
|
|
#415 |
|
Wtajemniczenie
|
A dzięki, lepiej
Jak mdłości minęły, to odżyłam Jeszcze jakbym codziennie spała tak, jak dzisiejszej nocy, to już by było cud, miód i orzeszki ![]() A co do parcia - będziecie mi raczej kibicować przy znieczuleniu zzo , będę mieć cc ![]() Wyszalałaś się?
|
#417 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,
wózek ukradziono z klatki, nie był przypięty, bo nie ma do czego go przypiąc w miejscu w którym stał. Ktoś wlazł bo ostatnio drzwi się nie domykały od tych mrozów, tylko skąd o tym wiedział (dodatkowo blok jest jeszcze ogrodzony) generalnie od kilku lat stały tam różne wózki dzieci sąsiadów i z tego co mi wiadomo żaden nie zginął, także mieliśmy pecha. Ukradli jeszcze śpiworek który zostawiałam w wózku, ale pocieszam się że nie zdążyłam założyć nowego (bo jeszcze nie doszedł ) wtedy to by mi było bardzo szkoda. Na policje nie zgłaszamy bo szkoda nerwów. Albo ktoś mnie obserwował i miał zaplanowaną kradzież, albo przypadek (tylko taki dziwny, bo na klatce za drzwiami stał jeszcze jeden wózek i tego już nie wzięli). Tż chciał dziś nawet pojechać na pchli targ (bo jest zawsze w niedziele), ale stwierdził ze nie ma sensu. Jak ktoś sprzedał to moze bedzie miał na chleb, jak ktos ukradł dla dziecka to niech sie dziecko dobrze wozi. Oczywiście że szkoda, szczególnie, że została nam gondola i jeszcze pare drobiazgów i nic juz się nie da z tym zrobić bez stelaża, no ale już nie ma co szat drzeć. Ja jedynie się wkurzam bo muszę teraz na szybciora wybierać wózek (bo jesteśmy uziemieni spacerowo), czego nie lubie. Skłaniam się do maclarena, bo i tak chciałam parasolkę, ale im wiecej opinii czytam tym wieksze mam watpliwości. Ech...a Janek skonczył wczoraj 11 miesięcy i taki prezent dostał ![]() no weź ja 80' a tez tam bywam bo jest fajnieCytat:
![]() najważniejsze że juz jesteście w dobrych rekach Kasia, kciuki za mieszkanie i gratki za niepalenie Luna, za jutro ![]() Dziewczyny zdrówka dla małych i dużych. Ja też coś podziębiona jestem, gardło mnie boli, mam nadzieje że Janka nie zarażę ![]() A wiem co chciałam jeszcze. Anika, pisałaś o tym dentyście. Czy miałaś robione zdjecie rtg tego zęba? bo ja miałam taką sytuację ze dentystka chciała mi leczyć zęba, ale po prześwietleniu powiedziała że są małe szanse na powiedzenie leczenia, bo sa za duze zmiany na korzeniu i nie chce mnie naciągać. Niestety zeba musiałam usunąć. Żeby nie było tak u ciebie, ze niby ci wyleczy, a za jakis czas jednak ząb bedzie do wyrwania i kolejny koszt (niemały) ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- :d Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-02-02 o 22:21 |
|
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
że odruchy prawidłowe, że najważniejsze umiejętności posiada, że rozwija się powoli i przyjść jak skończy rok. neuro chciała nas jeszcze wysłać na rehabilitację, żeby ktoś nam pokazał co i jak możemy ćwiczyć żeby go wspomóc troszkę, nie tyle, żeby chodzić systematycznie na jakąś rehabilitację tylko kontrolnie raz na jakiś cas plus coś do domu, ale w poradni rehabilitacji lekarka stwierdziła, że nie ma takiej potrzeby i nie dostaliśmy skierowania
więc tak jakby wiem, że nic nie wiem. tyle, że mam czekać.teraz jak zaczął pełzać to już się AŻ tak o niego nie martwię, bo jak jedno robi (chociaż po swojemu, bo nie naprzemiennie) to są szanse, że i kolejne etapy opanuje. |
|
|
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
Hej
miałam wczoraj pocytowane i poszło... Pani zachęciłaś mnie. aż strach zaczynać, bo jakoś trzeba będzie się oderwać i iść spać Tasia pozostałych nie czytałam, ale serię Lackerg bardzo polecam. Tak mnie wcągnęło,że przeczytałam wszystkie 8 części w ok 4 tyg. Jeśli byś chciała czytać na telefonie to mam w pdf Monika na tej książce Larssona z gazety, na okładce z tyłu odkryłam nadrukowaną cenę 13,99zł więc pewnie tyle będą kosztowały pozostałe części. i tak się opłaca ![]() Lunka śniłaś mi się dziś kciuki za wizytęKasia mieszkania nie zdążyłam zobaczyć, bo chyba już usunęli ogłoszenie ale widzę,że niezły casting robią właściciele. no i dla gościa, który zrezygnował. są jeszcze na tym świecie ludzie, którzy nie myślą tylko o sobieAlliw podziwiam tż-ta za wiarę w ludzi. mój by powiedział,że ktoś sprzedał i będzie miał na wódkę, nie na chleb ![]() a właśnie Nestelle! policji udało się coś ustalić w sprawie włamania na waszą budowę? Agateczka wyjdziecie na prostą
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia super, brawo dla Krzysia!
A ja zazdraszczam, ogromnie... Kwiatuszek czytaj czytaj i opowiadaj jak wrażenia, mi się bardzo podobała Klementynka ale jaja... nie ma bezpiecznych miejsc dla dzieci. Szczególnie takich żywych sreberek ![]() Mój Kamil parę razy stojąc w lozeczku zrobił apsik i walnal w barierke bardzo mocno A wczoraj Kamil ciągle szeptał baba więc nadzieja na gaworzenie urosła. Ale zobaczymy czego się dziś dowiemy... dam znać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

by sie udalo

) - ehhh marzenia
se sciska Mocno - bo fajne nowoczesne
dzis Milus tez byl grzeczny od 00-15 do 7-30...
12-08-1997
, ale mocno zaciskam kciuki!

05.07.2008
oby do finiszu zdrowo i bezproblemowo
testosteron kipi
a ja trzymam kciuki żeby to się stalo jak najszybciej
dnosnie taxi-żadna nie miała taxówek z fotelikiem (dzwoniłam do 5-mimo, ze znalazłam artykuł, ze w Lbn można zamówic taxi z fotelikiem i były rekomendowane te własnie firmy)ALe przyleciał tz z pracy-zwolnił się, a krwawienie ustało
I jak tu sie nie bac..Jeszcze jak mój nieuwazny fokstrot.