|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
|
|
|
|
#4832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A i jeszcze się pochwalę moją lotnością.. Jemy te gofry, ja z bitą śmietaną i wiśniami.. po czym zachciało mi się pić. Sięgnęłam po to, na co miałam największą ochotę, czyli.... sok z buraków... mój mąż patrzył na mnie z otwartą buzią, a ja: no co? i dopiero do mnie dotarło, że zachcianka ciążowa i mix niezły
|
|
#4833 |
|
Wtajemniczenie
|
Ramona ale moze jednak zjedz cos lekkiego bo z glodu tez moze Cie glowa bolec... No i Malutka pewnie tez by cos zjadla
![]() Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4834 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie z kolei mama idzie jutro do mojej siostry, bo się ferie zaczynają i będzie z dzieciakami jej, więc ja zostaję sama. A Olaf ma ostatnio problemy z zasypianiem, nie? Ciekawe z czego to wynika. U nas też się pojawiają co jakiś czas takie kryzysy właśnie, ale to trwa parę dni i wszystko wraca do normy raczej. Cytat:
Gdyby moja siostra tak nie miała na imię to też bym o tym imieniu myślała. Oleńka też ładnie i Izia, reszta mi się w ogóle nie podoba ![]() Cytat:
Tak biblijnie nie? A te może skurcze przepowiadające? |
|||
|
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
Sara kojarzy mi sie z psem
![]() Mamy nazwisko BXXXXXK Zdecydowanie panienskie mi sie bardziej podobało ![]() A co do imienia, to koszmar dla mnie to jest :P Ide do wanny, moze cos mi przyjdzie nowego do głowy, w kazdym badz razie imie AMELKA i PIOTRUS (odpada, bo sis TZ juz wie jak nazwie swoje dziecko |
|
|
|
#4836 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
Gosius ja bym wybierała Nikola
w sumie było to imię które brałam pod uwagę ![]() Wybierzecie imię , kochana nie musicie się śpieszyć . przemyślcie , przedyskutujcie wszystkie . Dacie rade wybrać prędzej czy później ![]() Agusia dzięki że pytasz . Dziś już troszkę lepiej , ale jeszcze trochę odczuwam tego zęba. Dobrze że nic Wam się nie stało , uważajcie na siebie , albo wychodźcie z domu tylko w razie ważnej potrzeby. U Nas brak śniegu więc ślizgawica Nam nie grozi. Asiulka no to miałaś sen ![]() Oliwka musisz się przyzwyczaić . Na początku były czasy pomidorówki, potem tydzień gofrów , a zaraz pewnie faworków Princi i jak brzuszek ?? A my dziś popołudnie w leroyu a potem u dziadków Jakoś tak mi się nic nie chciało dzisiaj ..... i nadal nie chcę :P Jutro rano stworzę nowy wątek bo teraz mi się nie chce :P ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- A właśnie laski jaki ostatecznie tytuł ????? |
|
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za troskę
juz mi lepiej po tym apapie, wypiłam herbatke, mam nadzieję, ze jak paracetamol przestanie działać, to ból nie wróci ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4839 |
|
Rozeznanie
|
Heeej
wlasnie pochlonelismy pizze wlasnorecznie zrobioną i była pyyyycha.Co do imion: my od razu wiedzielismy, ze jesli chlopak to Wojtek a z imieniem dla dziewczynki byłby mega problem ale doszlismy do porozumienia: byłaby Urszula i jesli drugie dziecko okaże się dziewczynką to tak właśnie będzie mieć na imię Zuzia z kolei bardzo mi sie podoba ale...sama tak właśnie mam na imie :P Poza tym odpoczywajcie dziewczyny bo wyczytalam jakieś bóle, wzdęcia. ... mnie jak co wieczór męczy ból pleców odcinek ledzwiowy- nie znoszę tego!Rano jadę na pobieranie krwi i oddaje mocz ale szczerze nie chce mi się sprawdzić czy mam pojemniczki jeszcze...zobaczę rano nie będę się spieszyć, pojedziemy z TZ na 9ta- do 10tej pobierają.
Edytowane przez Seksta Czas edycji: 2014-02-02 o 21:25 |
|
|
|
#4840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dopóki żołądek nie ruszy normalnie az boję się cokolwiek zjeść
|
|
|
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
w końcu mogę do was zajrzeć... Jutro nowy wątek widzę otworzymy... My po imieninach u babci tż... Posiedzieliśmy i się zmyliśmy - ostatnio ciężko mi wysiedzieć tak w gościach w pracy jestem zajęta więc jakoś mi ten czas leci... Asia dobrze że nic wam się nie stało i skończyło sie na stłuczonym słoiku miodu - chociaż szkoda i miodu Ramonka mam nadzieje że ból głowy ci minął oliwka za 26 tc. gosius agata mi się w ogóle nie podoba a Nikoli jest już dość dużo. Ciężki wybór moim zdaniem ![]() a z list ja brałabym pod uwagę: Izabele, Ulę, Gabrysię. chansos ![]() kasian ja bym sie tam cieszyła gdyby moja mama poszła do brata zająć się jego dziećmi - odpoczęłaby Niki ja co do tytułu nie pomogę, bo nie byłam aktywna na wątku jak pisałyście propozycje ![]() W ogóle to pierwszy raz odkąd jestem w ciąży miałam poczucie takiego strasznego rozdrażnienia... Wszystko mnie denerwowało... A najgorsze w tym wszystkim było to że nie potrafiłam sobie z tym poradzić i to mnie najbardziej dobijało... masakra jednym słowem...
|
#4842 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też już wiem co to Braxton
![]() gdy mnie dopadło, nie wiedziałam co robic, dzwoniłam do ginki, ale nie odbierała... no i samo przeszło po kilku minutach... czasem mam wrażenie twardniejącego brzucha, jak mała zmienia swoją pozycję, bo strasznie się wierci, od 4 rano nie dała mi spać, chyba breakdance ćwiczyła.... myślałam, że mi rozedrze macicę ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() no i zgłodniałam ![]() idę zaraz cos chapnąć z lodówki ... Urszula = och...moja babcia takie wcielenie hitlera trochę...ale imię podoba mi się |
|
|
|
|
#4843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli czujesz, że coś jest nie tak dzwoń. Powtórzę po raz kolejny lepiej raz za dużo, niż raz za mało. |
|
|
|
|
#4845 | ||
|
Zakorzenienie
|
chansons sama nie wiem, on ma taką prace, teraz ma nawał tydzień w tydzień, potem ma być większy luz, ale jak to wyjdzie. . .
![]() Cytat:
![]() Ja bym Olke brała ![]() Cytat:
Ja tak mam na codzień, więc dasz rade No od jakiegoś czasu, nie wiem czy to wyjazdy Tżta czy może nauka nocnikowania tak działają na niego... Ech trzeba przetrwać, teraz lezy i wpatruje się w sufit, bidny ![]() Sondy nie było Ja byłam za tymi brzdącami
|
|
#4846 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja już w łóżeczku leżę, tż przy kompie więc ja pewnie zaraz lulać pójdę ![]() Ponarzekałam trochę na dziewczyny że mało dziś kopią, to dały taki popis że babcie i dziadka tak skopały że się prawie popłakali ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mnie wzdęcia mecza od paru godzin. to chyba po kiszonej kapuście.... będzie odsiecz na tżcie, który tak po kuligu w nocy chrapał i zionął alko, że pierwszy raz przeniosłam sie na kanape. heheh
|
|
#4848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna, Madziula mi z moja mama chodzi glownie o to, ze nikt mi dziecka nie ubierze na spacer czego ja nie cierpie robić
i bede musiala sama, dlatego ubolewam a poza tym to lepiej, ze odpoczniemy od siebie ![]() Co do tytulu tez mi sie wydaje, ze propozycja Lolitki przodowala ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam spać...
Dobranoc mamuśki
|
#4851 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też idę spać. Dobrej nocy
|
|
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
Mowicie ze to te skurcze braxtona? W pierwszej ciazy ich nie mialam, wiec nie wiem jak sie je odczuwa... Z nerwow nie moge az nabrac pelnego oddechu
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gosius - jeśli Agatka odpada, to ja bym brała Gabi, bo mi się kojarzy z Gaby Soli z Gotowych na wszystko ![]() ---------------------------- co do tytułu to ja się jeszcze nie wypowiadałam ale też jestem za propozycją Lolitki
|
|
#4856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mimo, że w domu mamy suczkę Sonię, też imię typowo 'psine' dla niektórych ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
czujesz ból? |
||
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie sara to normalne imie. kiedys baaardzo mi sie podobało, bo bohaterka jednej z ulubionych ksiazek sie tak nazywala. nie znam zadnego psa o tym imieniu a to czesty argument. i dla mnie nietrafiony. to raczej ludzie, ktorzy nazywaja zwierzeta ludzkimi imionami powinni się wstydzic a nie ci, ktorzy to imie nosza lub nadawaja.
zreszta, moi rodzice mieli kiedys kota maćka. to nadal dla mnie imię dla chłopca/mężczyzny
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze mi się cos przypomniało odnosnie płynow do płukania to gdzies wyczytałam że dobrym zamiennikiem są olejki eteryczne: lawendowy i z drzewa herbacianego... Może ktoras probowała takiego sposobu?
|
#4859 |
|
Zadomowienie
|
Nikki ja pamietam dwie propozycje tylko:
Dzidzia w brzuszku, plec poznana juz Cie kocham-Twoja mama. Jeszcze trzy miesiace i ujrzymymy Nasze brzdace. Chyba nic nie pomieszalam a jak tak to poprawcie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4860 |
|
Raczkowanie
|
Proponuję tytuł Lolitki, przecież jej obiecałyśmy, że kiedyś będzie w oryginalnej wersji
![]() A ten z brzdącami może być następny jak zamienimy: już za dwa miesiące... itd. Mi już nieco lepiej, gorączki brak, zionę czosnkiem na kilometr. A faworki robiłam niedawno... proszę bardzo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez /Mycha/ Czas edycji: 2014-02-02 o 23:32 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

Zdecydowanie panienskie mi sie bardziej podobało 

oby jak najszybciej przeszło