|
|
#31 |
|
BAN stały
|
Dot.: Tablety wizażanek
wg mnie Pentagram jak na tablet za jakieś 250 zł jest całkiem ok. Też miałam w rękach 1, miał ładny ekran, szybko ładował strony i nie przycinał.
Słaby miał dość głośnik i jednak 3g jest lepsze niż samo wifi. ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- ja bym zwróciła na uwagę na to, żeby - miał dobry procesor nie przycinał stron i szybko je ładował - dobry ekran: wysoka rozdzielczość i żywe kolory, żeby nie były ''wyblakłe'' - 3g i mocne wifi - w miarę dobry głosnik (ale może komuś wystarczą słuchawki) - 7 cali do przeglądania stron może być ok, wystarczy ustawić domyślnie większe czcionki - nie był zbyt drogi i raczej: nowy, na gwarancji. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2014-01-19 o 14:11 |
|
|
|
|
#32 | ||
|
zielony stworek
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam Galaxy tab 2 7 calowy http://www.karen.pl/product/199684/K...a%C5%82ym.html i dla mnie w zupelnosci wystarczajacy 7 calowy wyswietlacz. 3G nie mam,ale wifi mam prawie wszedzie. Zwrocilabym uwage na procesor i wziela jak najlepszy. Dla mnie wazna jest szybkosc sprzetu i jakosc wykonania. Edytowane przez kaledonia Czas edycji: 2014-01-19 o 14:27 |
||
|
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo dziękuję
7 calowe wyświetlacze dają radę? poszłam do sklepu podotykać sobie różne modele i te 7 ładnie leżą w ręku. tylko nie wiem jak będzie z funkcjonalnością.
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mnie świetnie leży w rękach, jest mocny i wodoszczelny (piszę o tym, bo ja ze swoim uwielbiam wchodzić do wanny ).wybrałam samsunga galaxy tab 2 10'' i jest OK - nie mogę na niego narzekać dla mnie 7'' są za małe, ale pewnie kwestia przyzwyczajenia
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
mam acera a1, dałam za niego 999zł i jestem zadowolona - ma gps, 3g etc. nie ma tunera, bo to zbędne. 8 cali.
slyszalam, ze dobre sa prestigio. sama bawiłam się takim i dość ujdzie.
|
|
|
#36 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A Ty kupując już Acera i wywalając taką kasę mogłaś wziąć na windowsie a nie na jak by nie było, nadal zbugowanym androidzie. Mogłaś o niebo lepszy sprzęt kupić w tej cenie wiesz? No ale nikt nikogo nie zmusi do wyboru czegoś lepszego. |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
Nie lubię dużych sprzętów,telefon też mam mały Wildfire,także tablet do torebki za duży to nie bardzo. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
A co sądzicie o hybrydzie HP split13?
|
|
|
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
Wygląda na dość delikatny sprzęt (sądzę z samego wyglądu więc się nie sugeruj :P), a ja jestem nieco nierozgarnięta i w ogóle, często mi coś spada, wypada itd. więc to tylko moja wina, a nie sprzętu.
|
|
|
|
|
#42 |
|
BAN stały
|
Ja mam shiru Shogun. Dokładnie ten model:
http://www.skapiec.pl/site/cat/20/comp/6698713 - kupowałam go w sklepie internetowym. Dobrze chodzi ale nie polecam ponieważ jak mi się popsuł miałam problem z oddaniem go do gwarancji. Niemniej jeśli nie spotkałaby mnie taka sytuacja raczej nie widzę w nim wad Ma wytrzymałą obudowę, jest solidny, ma świetne parametry tak więc znakomicie się sprawuje w każdej sytuacji.Pozdrawiam ! Edytowane przez Priesta Czas edycji: 2014-03-31 o 07:57 |
|
|
|
|
#43 |
|
Przyczajenie
|
Proponuje zainteresować się tabletami z Windows 8. Jeżeli chcesz coś "porządnego" i na dłużej, to interesującą propozycją może być Dell Venue 8 Pro (~1300zł) - xxx Dell to znana firma, założona w 1984 roku przez studenta, a obecnie międzynarodowa korporacja. Drugą ciekawą propozycją, może być TOSHIBA Encore xxx (około 1000-1100zł). Oba tablety mają czterordzeniowe procesory Intela (teoretycznie im więcej rdzeni tym lepiej) i dużą pamięć, Toshiba ma kamery o lepszej jakości (rozdzielczości).
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-11-26 o 18:51 Powód: Link. |
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Ja polecam tablet Navroad Nexo. Mam wersję 3G, ma aluminiową obudowę, bardzo dobre parametry techniczne (czterordzeniowy układ graficzny), ekran IPS, 7 cali. Navroad wypuścił na rynek też tablety 8 i 10 calowe. Dość ciekawie wygląda Nexo Go (dostępny też w wersji white, przypomina ipad). Jak na parametry techniczne tych tabletów ceny są bardzo dobre.
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam tablet Pentagramu, dostałem do umowy z internetem, wart około 300zł, bardzo fajny, długo trzyma bateria, polecam, nie warto droższych kupować
Szkoda tylko, że nie ma wejścia na sim..
|
|
#46 |
|
BAN stały
|
właśnie warto kupować droższe bo ten to kolejne chińskie popierdółkowate gówienko.
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
A który model posiadasz?
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem nawet co to za model, na moje korzystanie, czyli np. czytanie książek, przeglądanie internetu i maila, jest dużo wygodniejsze niż telefon, więc dla mnie jest ok, w tej cenie nie wymagam od niego cudów
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
a możesz powiedzieć z jakiej promocji?
Sama też mam do czynienia z różnymi urządzeniami Pentagram
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dokupic tanszy tablet, bo to taki przerosniety telefon z androidem lub windows phone
|
|
|
|
#51 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Netbook neetbook z windowsem warty kolo 800zl bedzie mial lepsze parametry niz tablet kosztujacy miedzy 300 a 800zl
|
|
|
#53 |
|
BAN stały
|
no nie do końca. jeśli celujesz w nowego netbooka to nie licz, że będzie miał lepsze parametry niż tablet za 800 zł. Nowy netbook to ma sens od około 1200 zł.
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Moze i tak ale w sumie jak bym miala do wyboru slabszy netbook i lepszy tablet to bym wybrala netbooka bo ma normalnego windowsa a nie jakis android lub windows phone. Na normalnym windowsie wiecej programow itp.pojdzie
|
|
|
#55 |
|
BAN stały
|
są i tablety z windowsem. Poza tym już dawno nie ma tego problemu z programami. Zalezy co byś chciała instalować, bo wiadomo, że photoshopa nie użyjesz na androidzie ale generalnie takie rzeczy, jak office nie są problemem.
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko pewnie tablet z normalnym wondowsem to juz pewnie spory koszt.
|
|
|
#57 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
A jaka marke byc polecila netbooka? Asus, Dell?
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
wszystko ma swoje wady i zalety
Tablet - jest dyskretniejszy - sciaganie na egzamie ![]() - ma ten sensor, co umozliwia granie na fajniejszych grach - schowam go do torebki - jest lzejszy - w lozku mozna lezec na milion pozycji - dobry w lazience zamiast krzyzowek haha, a sterowac mozna tylko kciukami - juz jest naprawde duzo aplikacji na niego, z google playa pobieranie bez problemu, a nie szukanie instalek po stronach no itd. no ale wiadomo, zdjec na facebooka sie nie wyretuszuje na nim profesjonalnie ( nie mam face ), chociaz sa jakies aplikacje, ale nie korzystalam klawiatura normalna w notebooku przyda sie przy dlugich notatkach itd. Majac komputerek dobrej klasy w domku, wole tablet, ale wiadomo, kazdy ma inne potrzeby
|
|
#60 | |
|
BAN stały
|
to zależy czego oczekujesz od sprzętu. nie na firmę patrz a na komponenty.
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

Słaby miał dość głośnik i jednak 3g jest lepsze niż samo wifi. 

z tym zwracam się do Was 
).

06.12.2020
23.07.2022