|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI
A tak a propos włosów jeszcze- nie przykładam się teraz jakoś szczególnie do pielęgnacji, myję tym co mi w ręce wpadnie i pokolei wykańczam zapasy odżywek i masek (zakupione dawno i dawniej
) a włosy rosną i bosko się błyszczą ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Muszę jutro jak najszybciej polecieć po rozjaśniacz do drogerii i walnąć sobie blond a'la barbie, bo jeszcze mnie z wątku wypierdzielicie Że też tyle z tym zwlekałam Nagrabiłam sobie nie potrzebnie u blondyn ![]()
|
|
|
|
#1772 |
|
Wtajemniczenie
|
Rzadko do Was zaglądam, ale o co chodzi?
![]() ed. Raczej rzadko piszę bo zaglądam non stop
Edytowane przez susuanne Czas edycji: 2014-02-02 o 23:16 |
|
|
|
#1773 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pediatric Seawater 18%Jak zdecydujesz sie na cos takiego to polecam stosowac w taki sposób ze połozyc sie na skraju łóżka, głową lekko w dół i wtedy psikać. Zlatuje wtedy na dół do nosa a nie spływa do gardła
|
|
|
|
|
#1775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Idę spać, dobranoc, kolorowych snów i żeby nie śniły Wam się upiorne hejtujące włosowariatki
Edytowane przez milka_m Czas edycji: 2014-02-02 o 23:14 |
|
|
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej będzie jak wyślesz PW do Bunny. Nie wiadomo czy nie mamy publiczności niezbyt przychylnej. Niech nie mają pożywki
![]() Cytat:
) Chętnie bym dobiła do 60cm, ale obsesja ładnych końców każe mi je systematycznie ciachać, więc stoją na 53cm![]() Tych gorszych włosowych partii mam niestety jeszcze sporo, może z 3/5? Góra zdrowa dzięki Bunny, gdyby nie ten wątek obcięłabym pewnie do ramion albo wróciła pokornie do blondu 8,3 (przy nim nie miałam żadnych problemów z włosami, jasne blondy są wymagające, sama wiesz, trzeba się gimnastykować )
|
|
|
|
|
#1777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jasny blond to chyba najbardziej wymagający kolor jaki jest. Odkąd przyciemniłam to włosy zupełnie inaczej się zachowują. Są mniej niesforne bunny, albo któraś z Was napisze mi na pw o co biega?
|
|
|
|
|
#1778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję Muszę przyznać, że od 2 miesięcy nie farbuję włosów w ogóle (refleksy bardzo fajnie "łączą" naturale i farbowane, nie widać póki co odrostu ) i nie prostuję, kondycja baardzo się poprawiła, mimo, że nie zwracam dużej uwagi na pielęgnację Pamiętam, że za czasów platynowego blondu, kiedy farbowałam co 3 tygodnie i prostowałam po każdym myciu, musiałam nieźle się gimnastykować, żeby włosy ładnie wyglądały Chociaż nie był to dla mnie problem, bo o włosy dbać lubię ![]() Przed chwilą siostra mi zmierzyła długość - od czubka głowy jest 48 cm, a moje marzenie to 60 cm Jeśli przez rok nie będę obcinać, to w lutym 2015 będę już mieć swoją wymarzoną długość - moja motywacja
|
|
|
|
|
#1779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym przyciemnieniem to na pewno kondycja poszła na plus, znam to Włosy nie muszą ucierpieć znacząco na rozjaśnianiu powiedzmy o 3 tony (jak się robi same odrosty i jakoś tam dba o włosy to jest ok ), ale nie ma się co oszukiwać- włos przez usuwanie pigmentu traci trochę na grubości i jest bardziej podatny na zniszczenie. Podatny, co oczywiście nie znaczy, że zniszczony na starcie![]() Cytat:
Warto było wyrównać różnice farbami zamiast dołować się widocznymi odrostami![]() A czas szybko zleci i sama nie będziesz wiedziała kiedy Ci urosły takie długaśne Najwolniej czas leci, gdy bardzo nam zależy pomagają upięcia, jak raz na jakiś czas się rozpuści, to wydają się takie dłuuuugie![]() Z jasnymi blondami jest o tyle problem, że trzeba odświeżać kolor, bo uwielbiają żółknąć/rudzieć u nasady. Z płukankami też trzeba się czasem nagimnastykować. Pocieszające, że rudzielce/czerwonowłose mają gorzej, u nich spłowiały kolor wygląda dużo gorzej Witam wszystkie Panie z rana
|
||
|
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chce pastelowo-różowe końce ![]() Tylko tak myśle, ja nie mam takich białasków jak ty wiec sie zastanawiam jak to u mnie bedzie wyglądać, moje są sporo cieplejsze
|
|
|
|
|
#1781 |
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() Asia wyczytałam, że masz różowe końcóweczki Pokozauj szybciutko, bo mnie ciekawość zżera U mnie słoneczko od samego rana |
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
pierwszy raz pisze z nowego smartfona, a ja antytechnologia jestem- mialam do tej pory zwyklu tel. Wiec sorry za ewentualne bledy... ![]() Ogladalam wczoraj na kompie fotki iii KYLIE boski kolor, najlepszy ! ![]() TRUSKAWKOWA witam natchnelas i mnie na kolorowe konce, moze fiolet? Ale to musze przez neta zamowic. ASIA wow, jak chlodno. Az chce pozostac przy moich wlosach... Tak odwlekam to przyciemnianie, bo nie mam czasu ostatnio, i im bardziej przekladam tymbardziej chce pozostac przy tym co mam.. Szczegolnie, ze kilka dni temu scielam sobie grzywke ( dxieki BUNNY za rady ) i zgarnelam tyyyle komplementow... kurde ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, że jak się wymywa, to włosy znowu są ciemniejsze i cieplejsze. Przy piankowym miksie pierwszy raz porobiły mi się białe pasemka, a sądziłam, że to niemożliwe bez większego rozjaśniania. Gencjana dawała dużo gorszy efekt, szybciej się zmywała zdecydowanie, nie dawała też takiej wielotonowości.Co do tonerów to trochę się interesowałam, ten najłatwiejszy do kupienia La Riche jest drogi i podobno strasznie niewydajny. Na blogach i na Wizażu wyczytałam, że dziewczyny mające porównanie wolą Venitę. Tania i bardziej wydajna. A mieszając podstawowe kolory można sobie samemu tworzyć róże i fiolety, czy co tam kto chce ![]() Samodzielnie Intrygujący Róż jest niestety dosyć czerwony, z kapką fioletu staje się wymarzony, chłodnym różem. Z tonerów sporo dobrego słyszałam na zagranicznych blogach i YT o Chroma Silk marki Pravana http://www.pravana.com/products/chromasilk_vivids.html U nas dostępne chyba tylko na Allegro, widziałam efekty pastelowego tonowania i wychodziło super. |
|
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ej wiecie co, ta ósemka co mam ja dzisiaj usuwać tak mnie zaczeła napieprzac ze ledwo buzie otwieram
|
|
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To smarftona trzeba się przyzwyczaić, potem już ciężko bez niego żyć ![]() Fioletowe końce możesz spróbować zrobić płukanką, ja kiedyś robiłam gencjaną. Woda do miseczki małej, kilka kropel i zanurzałam włosy (końce najdłużej, aby było płynne przejście kolorów). Niestety, gencjana czy ogólnie fiolety zmywają się do szarości, po drodze robi się taki niezbyt ładny siny. Radziłabym Ci więc zrobić jedno pasemko gdzieś z głębi włosów, zobaczysz czy Ci się podoba Fiolet z dodatkiem różu wymywa się już ładniej, ale różowej płukanki raczej łatwo się nie dostanie.Ooo grzywka, a jaka?
|
|
|
|
|
#1786 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wrocilam od ginki i nic nowego mi nie powiedziala- ze te bole to w zwiazku z przyszla owulacja i ona podczas badania tez czula ze ten jajnik jest wiekszy i to wina tego pecherzyka... zeby sie obserwowac ale juz zadnych dolegliwosci miec nie powinnam. ufff...
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Ja tylko na chwile,właśnie zaniosłam kotka do weta i zostawiłam tam, odbiorę go kolo 18. Będzie już po kastracji i cewnikowaniu ![]() Nasikał mi na poduszkę koło mojej głowy,czaicie to ![]() Od 3 nad ranem sprzątałam łózko,a na 10 do pracy miałam na kolejne 10h (a dzień wcześniej miałam 12H) ![]() mam tak duże nadzieję w związku z tymi zabiegami ![]() Teraz musze chatę ogarniać,bo Tż bedzie miał pacjentke na 15 w domu ![]() Dzisiaj wypróbuje maske z Biovaxu
|
|
|
|
#1788 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja dzisiaj idę podciąć grzywkę, i nie wiem, czy zrobić tak jak było, czy coś nowego
|
|
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
Truskawkowa- moze i tak, ale ja nie ogarniam technologii zadnej. Same podstawy, a i to ledwo:d
Kurcze, to nie chce fioletu.. a turkus? ewentualnie wubior3 ten roz moze. A grzywka na cale czolo, ale dluga- zakrywa brwi i boki dluzsze- tak radzila bunny i jest supet, lepiej sie czuje i podobnie jak Ty- mialam te pasma najmocniej wytrawione,wiec nie zal. ![]() Bunny- pokaze na dniach na pewno, jak ogarne telefon bo komp nam szwankuje znow do naprawy.. a jakbym chciala ocieplc ten poziom co mam,to jak? Tez chce priv ![]() Dobrze,ze w kwestii zdrowia jest ok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1790 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uspokoi sie, moje u mamy tez sie uspokajaly wrecz magicznie ![]() daj znac jak ta maska i ktora uzyjesz ![]() Cytat:
Cytat:
a przypomnij czym ty ostatnio farbowalas... bo ja skleroza ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- a najlepiej jak nie chcecie zebym ciagle dopytywala, czym farbowalas to napisac sobie w podpisie farbe z numerkiem i wszystko bedzie jasne a i mnie bedzie latwiej
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
Jade wlasnie do chirurga. Tak mnie boli ze nie moge glowy przechylic :/
Beczec mi sie chce bo bede sama, po zabiegu samym tez bede sama. W łeb sobie strzele niedlugo ![]() Ale nie moge beczec bo mi sie katar nasili :d |
|
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbyś mogła to mi pw równiez
|
|
|
|
|
#1793 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Bunny- odrosty roznie czasem Twoje a10, czasem alfa 11.21, wczesniej alfa 10.1 i 10.21
reszta porozjasniaczowa. Z podpisem racja,ale to tez z kompa:d doczekasz sie, do srody foty beda ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra, idę z tżtem Star wars oglądać, później bunny wszystko przeczytam i odpiszę muszę się zagłębić a i miłego dnia wszystkim !
Edytowane przez CherrryCat Czas edycji: 2014-02-03 o 10:55 |
|
|
|
|
#1796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszlo pw Cytat:
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Cherry - fiolet spoko, ale zeby sie nie wyplukiwal tak jak Truskawkowa mowi
![]() dziewczyny, a te kosmetyki do wlisow eveline z biedry godne uwagi? bo planuje zakupy :d Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1798 |
|
Wtajemniczenie
|
Kto wie czy w jakiejs aptece stacjonarnej lub sp dostane produkty flos-leku?
Bunny Ty widziałaś tył moich włosów w tych fotkach co Ci wyslalam. Lekko nierowno jest. Malaksem po następnym farbowaniu wyrownam to? A lekarka nie powiedziala co robić nastepnym razem jakbys miala takie ostre bóle jak przy tym @? Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz jasny blond albo bardzo jasny blond. a dopiero za miesiac cos cieplego.
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Witojcie dziołchy
![]() ![]() Jako że w weeekend wszystko sobie ładnie ogarnęłam to dziś tylko siedzę i pachnę No i bawię się z młodym Poza tym jak na złość węgiel się skończył i mam zimno w domu, tylko 18 stopni a temp ciągle spada Nie wiem jak ja wytrzymam do powrotu tż z pracy ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.

) a włosy rosną i bosko się błyszczą 

Że też tyle z tym zwlekałam
Nagrabiłam sobie nie potrzebnie u blondyn 

Dzisiejsze wrocławskie słoneczko się pokazało, niech tak już będzie codziennie
skrobniesz mi pw kto to?

Muszę przyznać, że od 2 miesięcy nie farbuję włosów w ogóle (refleksy bardzo fajnie "łączą" naturale i farbowane, nie widać póki co odrostu
pomagają upięcia, jak raz na jakiś czas się rozpuści, to wydają się takie dłuuuugie
Pokozauj szybciutko, bo mnie ciekawość zżera