|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
![]() Gratuluję ![]() Cytat:
Ciągle chce mi się jeść i już nie wiem co wcinać.
|
|
|
#4892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Nikii89 świętujemy Twoją studniówkę ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
nie wiem, czy jestem w stanie zrobić coś dziecku, ale czuję, e jak jemu coś nie pasuje, to sam się do góry przesuwa. |
||
|
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamcie!!!
co mój mały w nocy wyrabiał...to az męża obudziłam śpie, a tu normalnie z prawej strony az mi brzuch podskakuje, tak rytmicznie,,,, bęc,bęc, bec....pierwszy raz tak miałam/ w sensie że tak wyczuwalnie bardzo i długo / rano też mnie przywitał kopniaczkami Nikii89 >> no to IMPREZA!!! bounce: ![]() ciekawe czy dostała dziewczyna skurczy . czy jak?? do mnie też niedawno doszło że juz jestem w takim TC, w których mozna urodzić,,,, i się przestraszyłam -------------------------------------------------------------------------- co do zazdrości Tż >> jeśli jest to zadrość zdroworoasądkowa to ok, ale chorobliwa to juz może być groźne! / mam koleżanka, która była wcześniej z facetem : typ zazdrośnika >> i wogóle tak się zmienila że szok, on nawet zabronił spotykania się jej z nami- kolezankiami, czujecie?? najchetniej to ubrał by ją w jakiś worek zgrzebny po ziemniakach i zamknął w domu,,, bo przeciez jak się ładnie ubierze i wyjdzie na miasto to każdy na nią patrzy,,,ehh szkoda gadać, najgorsze jest to że tkwiłą w tym gó.....nie z 3 lata/ Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2014-02-03 o 09:32 |
|
|
|
#4894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() apropos staników, znalazłam na allegro tanie w miare staniki do karmienia za ok. 20zł, usztywniane z fiszbinami, jak myślicie, dobre będą takie, ?? bo już wiem, że tych zwykłych nie kupować. http://allegro.pl/biustonosz-bawelni...918924472.html http://allegro.pl/75e-biustonosz-do-...933756344.html |
|
|
|
|
#4895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to co piszesz, to nawet nic, ale ten mój ex był zazdrosny, zaborczy nawet o to, że do 21 siedze na zajęciach, a pomiędzy mając długą 6 h przerwe w zajęciach na pewno się gdzies szlajam bóg wie z kim no tkwiłam tez długo, ponad 3 lata...mało to, pożyczyłam gno***wi kupę kasy, której do dziś nie odzyskałam, nie wspominając już, że przez ten cały czas byłam zdradzana z jego byłą |
|
|
|
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
Ramona_85 >> OOO dzięki Ci dobra Kobieto za te linki
![]() nie wiedziałam że sa do karmienia usztywniane / w sensie z gąbką / ja wszystkie swoje mamusztywniane, mam małe piersi i rzecz jasna jak założe taki to się 1000 razy lepiej czuje. te do karmienia które oglądałm w sklepie to taka cieniutka warstwa bawełny była. ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
ja całe szczęście nigdy w życiu nie miałam do czynienia z "takim typem" ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- ok ja uciekam , jakies sniadanko zrobic >> dzisiaj bedą tosty, na obiad zupka/ mam ochote na jakąś jarzynową ale zasypana kaszą manną- uwilebiam i kojarzy mi się z dzieciństwem/ a na drugie zapiekanka z ziemniaków. |
|
|
|
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te za 10 zł, to wiem, że nie podtrzymują biustu w ogóle, rozciągają się jak flaki, wiem z autopsji (nie swojej oczywiście)
|
|
|
|
|
#4899 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mimo wszystko lepiej wziąć ze sobą jakąś podstawową ilość swoich rzeczy żeby się później nie zdziwić... ![]() Ja się witam w 23tc i 1d ![]() Pogoda dziś śliczna to pewnie pójdę nas dotlenić
|
|
|
|
|
#4901 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za pierwszą porządną zachciankę na wątku Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i witam! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nastawiłam pranie... chyba będa 2 wsady, bo mąz mnie zawalił ciuchami z pracy no to będę się dotleniać wieszając pranie dziś na obiad mam w planach kotlety ziemniaczane i fasolka szparagowa... bo jakoś tak nie chce mi się mięcha po wczorajszym Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-02-03 o 09:58 |
|
|
|
|
#4903 |
|
Wtajemniczenie
|
oooo pranie dobrze, ze przypomniałaś
Ja muszę też nastawić ale to koło 14 może skleroza nie wygra i nie zapomnę
|
|
|
|
#4904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze ja nigdy nie robiłam koltecików ziemniaczanych musze koniecznie spróbować
|
|
|
|
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
asiulka - ja myślę, że to nie jest aż takie chorobliwe, no ale w☠☠☠☠.... bardzo
Wyjść mogę z koleżankami, itp a gdyby miał coś przeciwko to chodziłoby o czas, a nie o mnie jako osobęŚmieszy mnie ta jego zazdrość ogólnie, bo chyba bym rozum zgubiła gdzieś po drodze żeby go zdradzić, albo coś innego zrobić. Ramona - on o Olcię jeszcze nie zazdrosny, chociaż wkurza się że mała kopie ludzi w około a przy nim się uspokaja i nie chce buszować. Dla mnie to akurat na plus bo jak za dużo kopie to go wołam żby się uspokoiła bo to boli i niekiedy już denerwuje niestety... Wiem, wyrodna matka jestem
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas ziąb - 15, gdzie ta odwilż ja się pytam ??? Spało mi się kiepsko, plecy dają znów o sobie znać... 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!! Niki za studniówke, jest impreza no i jestem za takim rozwiązaniem tytułów kolejnego wątku... kaorlak miło ze strony babci że tak delikatnie zapodała ci komplement że"ładnie wyglądasz". ![]() Ja od mamy wczoraj usłyszałam wchodząc do cioci do domu (ona tam już była) i widziała jak wchodzę ubrana w kurtce i mówi "ale ty jestes gruba" no zagotowało sie we mnie... Ale grzecznie odpowiedziałam ze nie jestem gruba tylko w ciąży, no i ciocia dodała że bardzo łądnie wyglądam... beatusia śpisz w mojej ulubionej pozycji ja też tak zasypiam, albo się przekręcam w nocy i wydaje mi się że jeśli dziecku jest niewygodnie to się wierci i daje mi o tym znać... Przynajmniej ja to tak odbieram. Bo czasem śpie tak kilka godzin a czasen po kilku minutach muszę zmienić pozycję bo Franek kopie i się wierci... paulka to oglądaj DDTV - bo ja jestem w pracy a temat o stanikach jak najbardziej u mnie na czasie, zdasz mi relację kasiab to ci się trafił zazdrosny model ja nie noszę obrączki bo mi już na palec nie wchodzi - mąż nawet nie zauważył ale z rodzicami to już przegiął ![]() Ramonka fajne te staniki ![]() A tak poza tym to witam się w 29 tc
|
#4907 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gotujesz normalnie ziemniaki, potem trzeba je ugnieść, dodać jajko, mąkę, ale nie za dużo, zeby nie były gumowate i co tam chcesz - ja dodaję np., pietruszkę natkę, koperek, cebulkę podsmażoną, szynkę, ser zółty starty, ser fetopodobny ![]() formuję kotlety (trochę będa się lepić do rąk), obtaczam w bułce i na patelni smaże na złoto ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
![]() myślę, ze jeszcze trochę, bo biust po porodzie to chyba nie spadnie od razu, a na pewno jeszcze urośnie do czasu porodu ![]() gratulacje 29tc i odliczanie tygodniami
|
|||
|
|
|
#4908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze ale smaka mi zrobiłaś na te kotleciki ja do nich robię czasem sos grzybowy są pyszne Tak sobie właśnie uświadomiłam że ta trójka w liczeniu tc zaczyna mnie przerażać że to już coraz bliżej z jednej strony super... Bo dzieć będzie wkrótce z nami a z drugiej tyle obaw ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Zmykam trochę popracować... Miłego dnia dla wszystkich
|
|
#4909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluje nowego tygodnia ![]() Cytat:
dziękuje za przepis na pewno w tym tygodniu je spróbuje |
||
|
|
|
#4911 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję nowych tyhodni brzuchatki
Oglądałam DD TVN ale szczerze żeby się czegoś ciekawego dowiedzieć to raczej nie... Co msc powinno się chodzić do brafiterki, a jak ktoś czuje potrzebę to i częściej ![]() Na dodatek dali modelki chudzinki, gdzie na taki temat to mamy z brziszkiem powinny być :P Dziewczyny poprawcie mnie jeżeli ominęłam jakiś ważny szczegół rozmowy bo w między czasie tż zaczął mi kawały opowiadać i mogłam czegoś nie usłyszeć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2014-02-03 o 10:27 |
|
|
|
#4912 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie poniedzialkowo.
Dzis zaczynamy 25 tydzien Ja dzis siedz caly dzien w lozku i nie wychodze z domu, bo taka slizgawica ze strach. Nikii za studniowkeCo do zazdrosnego faceta, to ja tez kiedys takiego mialam. Juz po rozstaniu okazalo sie ze robil dokladnie to o co oskarzal mnie. Dziewczyny mam pytanie. Czy ktoras boli, albo bolalo w pierwszej ciazy spojenie lonowe. Bo ja od kilku dni mam coraz wieksze problemy z poruszaniem sie, bo potwornie mnie boli. Boli przy kazdym obrocie na lozku i schylaniu sie. Dobrze jest tylko jak leze. Zauwazylam ze zaczynam chodzic bardzo wolno i jak kaczka. Czytalam troche o rozchodzeniu sie spojenia lojonowego i troche mnie to przeraza, bo tak moze byc juz do konca ciazy.
|
#4913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Oczywiście że najlepiej bawełna i miękkie a fiszbiny po konsultacji z brafiterka, bo źle dobrane mogą uciskać kanaliki ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- ja np nie lubię miękkich totalnie staników, i nie lubię pushup zawsze mam problem ze stanikiem, a teraz to już jakaś masakra... Dodatkowo w moim mieście cudownym kupno porządnego stanika wiąże się z wydatkiem minimum 100 zł :/ ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Zastanawiałam się nad tym stanikiem, ale ja muszę przymierzyć ;( http://sklep.alles.pl/produkt,mama-rene-01,208.html nie wydam 100 zł ot tak o... |
|
|
|
|
#4914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszłam tylko powiesić pranie ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
mnie boli spojenie, zwłaszcza jak się przewracam z boku na bok, to dodatkowo kości mi strzelają |
||
|
|
|
#4915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() TŻ opierdziel dostał bo widzę że kilku ważnych informacji nie zarejestrowałam. Moja koleżanka który ma duży biust (podobnie jak ja) wydała na biustonosz do karmienia prawie 200zł Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4916 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...922977811.html Ale też wole przymierzyć, tylko jak? Jak trzeba zamawiać dwa tygodnie przed porodem to nie będzie w razie co czasu na wymianę. I jeszcze te dwa: http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...922977811.html http://allegro.pl/mama-caffe-latte-b...909000775.html Edytowane przez nadiak1 Czas edycji: 2014-02-03 o 10:49 |
|
|
|
|
#4917 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
macie do polecenia jakas apteke on-line tania żeby zamowic wiekszość rzeczy??? |
||
|
|
|
#4918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja kupuję półusztywniane albo usztywniane, nigdy push up, bo z moim 70D to się nie sprawdzało.. ten mi się podoba http://sklep.alles.pl/produkt,mama-sara-u,521.html |
|
|
|
|
#4919 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulka ja przed ciążą miałam 70D więc znalezienie stanika na mnie nie było takie straszne uwielbiałam te z firmy 6ixty8ight - pierwszy kupiłam sobie w Danii. Potem mniej więcej wydawałam około 60 zł na stanik ale moja koleżanka ma normalnie rozmiar 80H i jej stanik normalnie kosztuje około 200 zł - bo niestety ale taki biust musi mieć solidną konstrukcję podtrzymującą... Ja teraz ją gonię bo już 75F i boję się że też będę musiała tyle wydać
|
|
|
|
#4920 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Ufff, nadrobiam
witam się, życzę udanych wizyt i gratuluję rozpoczętych tygodniCytat:
Cytat:
Cytat:
Jak zaczyna mnie boleć kręgosłup, to wołam tż na masażyk, albo wskakuję do wanny ![]() ![]() klask i:![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I też się przymierzam do staników z alles, choć te moje też są mega wygodne.. pokażę mężulowi, może zrobi sobie prezent na walentynki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

oczywiście obudziłam się i od razu zmieniłam pozycję, ale teraz się trochę martwię 

Wyjść mogę z koleżankami, itp a gdyby miał coś przeciwko to chodziłoby o czas, a nie o mnie jako osobę

klask i: