Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-03, 09:15   #4891
Light Limara
Zadomowienie

Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
No ale Mycha ma rację od początku mówiłyśmy że next wątek ma tytuł Lolitkowy w oryginalnej wersji . Tak więc proponuję dać teraz "Dzieci w brzuszku płeć poznana już Cię Kocham - Twoja Mama" , a następny tytuł w razie czego od Moniji zmodyfikować i dać " Jeszcze tylko 2 miesiące i ujrzymy Nasze BRZDĄCE"
Co Wy na to ??
Jestem za

Cytat:
A tak w ogóle to dzisiaj mam STUDNIÓWKĘ !!!!!
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość

My w sobotę byliśmy u znajomych i dowiedziałam się wielu cennych informacji na temat porodu i wyprawki, koleżanka rodziła w tym szpitalu co ja w szpitalu dostała 2 paczki w jednej była paczka pampersów, kremy, oliwki, zasypki i inne kosmetyki dla dzidziusia z różnych firm do tego butelka aventu, 3książki dla dzieci i 3 płyty z kołysankami i mnóstwo ale to naprawdę mnóstwo czasopism i ulotek a w drugiej była paczka dla mamy tzn, podkłady, podpaski, majtki poporodowe jakieś kosmetyki do pielęgnacji "małej" po porodzie, więc nic absolutnie nic nie trzeba zabierać do szpitala
ulotki i czasopisma jej zabrałam w sumie to sama mi dała i jestem zachwycona ilością cennych informacji w nich zawartych, tylko czemu taką paczkę się dostaję po porodzie jak w tych ulotkach i czasopismach jest mnóstwo informacji dotyczących już ciąży i jak łatwiej przy porodzie a nawet pielęgnacja maluszka od 1 godz życia a przecież wiadomo, że jak się już urodzi tego maluszka to nikt najpierw nie czyta ulotek a gdy już rodzic ma chwilkę czasu dla siebie to te ulotki już nie są potrzebne
Ale fajnie

Ciągle chce mi się jeść i już nie wiem co wcinać.
Stary 2014-02-03, 09:28   #4892
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Lucynka trzymamy kciuki za wizyte i za wszystkie inne tez
Wstalam juz zrobilam mezowi sniadanko ale teraz dopiero wzielam leki i musze czekac na sniadanie... Chyba jednak wracam do lozka
Milego dnia wszyskim
no z tymi tabsami to przekichane... wstaję, od razu bym coś zjadła a tu

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Nikii89

świętujemy Twoją studniówkę

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
dziewczynki, jak to jest ze spaniem na brzuchu? mogę przygnieść dziecko czy zrobić mu krzywdę? bo dziś w nocy obudziłam się w mojej ulubionej pozycji przed ciążą... tylko jak Wam to obrazowo wytłumaczyć? leżę na boku, ale nogę która jest na górze wysuwam do przodu, tak, że jedną połową brzucha leżę na brzuchu, a drugą nie... rozumiecie mniej więcej?
Ja tak leżę, bo siłą rzeczy jak zadrę prawa nogę do góry, to lekko na ten lewy bok się obracam, nie leże centralnie na boku
nie wiem, czy jestem w stanie zrobić coś dziecku, ale czuję, e jak jemu coś nie pasuje, to sam się do góry przesuwa.
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 09:29   #4893
asiulka_22
Zakorzenienie

Hej mamcie!!!
co mój mały w nocy wyrabiał...to az męża obudziłam śpie, a tu normalnie z prawej strony az mi brzuch podskakuje, tak rytmicznie,,,, bęc,bęc, bec....
pierwszy raz tak miałam/ w sensie że tak wyczuwalnie bardzo i długo / rano też mnie przywitał kopniaczkami

Nikii89 >> no to IMPREZA!!! bounce:

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
U mojej cioci na oddziale urodziły się bliźniaki w 27 tygodniu...
ciekawe czy dostała dziewczyna skurczy . czy jak?? do mnie też niedawno doszło że juz jestem w takim TC, w których mozna urodzić,,,, i się przestraszyłam
--------------------------------------------------------------------------
co do zazdrości Tż >> jeśli jest to zadrość zdroworoasądkowa to ok, ale chorobliwa to juz może być groźne! / mam koleżanka, która była wcześniej z facetem : typ zazdrośnika >> i wogóle tak się zmienila że szok, on nawet zabronił spotykania się jej z nami- kolezankiami, czujecie?? najchetniej to ubrał by ją w jakiś worek zgrzebny po ziemniakach i zamknął w domu,,, bo przeciez jak się ładnie ubierze i wyjdzie na miasto to każdy na nią patrzy,,,ehh szkoda gadać, najgorsze jest to że tkwiłą w tym gó.....nie z 3 lata/

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2014-02-03 o 09:32
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 09:30   #4894
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

N i w DDTVN będzie jeszcze o zazdrosnym facecie, jak sobie z takim radzić. Muszę oglądać, bo mój mąż znów przegina
Kuźwa obrączka na palcu, brzuch jak dynia przed sobą a on mi zazdrością bucha o 3 lata młodszego kolegę ze szkoły
czyżby zazdrosny był o tą malą istotkę w twoim brzuchu ?

apropos staników, znalazłam na allegro tanie w miare staniki do karmienia za ok. 20zł, usztywniane z fiszbinami, jak myślicie, dobre będą takie, ?? bo już wiem, że tych zwykłych nie kupować.
http://allegro.pl/biustonosz-bawelni...918924472.html
http://allegro.pl/75e-biustonosz-do-...933756344.html
Stary 2014-02-03, 09:32   #4895
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację Madziula - sondy nie było :P Ale jakoś przez ten weekend nie miałam do tego głowy.
No ale Mycha ma rację od początku mówiłyśmy że next wątek ma tytuł Lolitkowy w oryginalnej wersji . Tak więc proponuję dać teraz "Dzieci w brzuszku płeć poznana już Cię Kocham - Twoja Mama" , a następny tytuł w razie czego od Moniji zmodyfikować i dać " Jeszcze tylko 2 miesiące i ujrzymy Nasze BRZDĄCE"
Co Wy na to ??
OCZYWIŚCIE JESTEM ZA
Stary 2014-02-03, 09:34   #4896
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość

co do zazdrości Tż >> jeśli jest to zadrość zdroworoasądkowa to ok, ale chorobliwa to juz może być groźne! / mam koleżanka, która była wcześniej z facetem : typ zazdrośnika >> i wogóle tak się zmienila że szok, on nawet zabronił spotykania się jej z nami- kolezankiami, czujecie?? najchetniej to ubrał by ją w jakiś worek zgrzebny po ziemniakach i zamknął w domu,,, bo przeciez jak się ładnie ubierze i wyjdzie na miasto to każdy na nią patrzy,,,ehh szkoda gadać, najgorsze jest to że tkwiłą w tym gó.....nie z 3 lata/
Asiulka to ja tak miałam z poprzednim chłopakiem
to co piszesz, to nawet nic, ale ten mój ex był zazdrosny, zaborczy nawet o to, że do 21 siedze na zajęciach, a pomiędzy mając długą 6 h przerwe w zajęciach na pewno się gdzies szlajam bóg wie z kim
no tkwiłam tez długo, ponad 3 lata...mało to, pożyczyłam gno***wi kupę kasy, której do dziś nie odzyskałam, nie wspominając już, że przez ten cały czas byłam zdradzana z jego byłą
Stary 2014-02-03, 09:42   #4897
asiulka_22
Zakorzenienie

Ramona_85 >> OOO dzięki Ci dobra Kobieto za te linki
nie wiedziałam że sa do karmienia usztywniane / w sensie z gąbką / ja wszystkie swoje mamusztywniane, mam małe piersi i rzecz jasna jak założe taki to się 1000 razy lepiej czuje. te do karmienia które oglądałm w sklepie to taka cieniutka warstwa bawełny była.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
........nie wspominając już, że przez ten cały czas byłam zdradzana z jego byłą
współczuje bardzo..... widzisz sam ci wmawiał że chodzisz nie wiadomo z kim między zajęciami / w sumie 6 godz, to kupa czasu... i mozna dużo przez ten czas zrobić hehe / a sam takie numery odstawiał,,,,
ja całe szczęście nigdy w życiu nie miałam do czynienia z "takim typem"

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

ok ja uciekam , jakies sniadanko zrobic >> dzisiaj bedą tosty, na obiad zupka/ mam ochote na jakąś jarzynową ale zasypana kaszą manną- uwilebiam i kojarzy mi się z dzieciństwem/ a na drugie zapiekanka z ziemniaków.
Stary 2014-02-03, 09:43   #4898
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiedziałam że sa do karmienia usztywniane / w sensie z gąbką / ja wszystkie swoje mamusztywniane, mam małe piersi i rzecz jasna jak założe taki to się 1000 razy lepiej czuje. te do karmienia które oglądałm w sklepie to taka cieniutka warstwa bawełny była.
niech tylko mi toś potwierdzi, że one mogą być i takie kupię, bo nie stać mnie na biustonosz za 70 zł
te za 10 zł, to wiem, że nie podtrzymują biustu w ogóle, rozciągają się jak flaki, wiem z autopsji (nie swojej oczywiście)
Stary 2014-02-03, 09:50   #4899
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
dziewczynki, jak to jest ze spaniem na brzuchu? mogę przygnieść dziecko czy zrobić mu krzywdę? bo dziś w nocy obudziłam się w mojej ulubionej pozycji przed ciążą... tylko jak Wam to obrazowo wytłumaczyć? leżę na boku, ale nogę która jest na górze wysuwam do przodu, tak, że jedną połową brzucha leżę na brzuchu, a drugą nie... rozumiecie mniej więcej? i dziś właśnie tak spałam, i jeszcze mąż przyszedł do łóżka, i się przytulił, no i jeszcze większy nacisk się zrobił oczywiście obudziłam się i od razu zmieniłam pozycję, ale teraz się trochę martwię
Ja często śpię tak samo jak Ty, nie umiem tak normalnie na boku. Nieraz się położe to czuję, że mały kopie właśnie w ten bok to na drugi przeskakuje i jest ok, rusza się szaleje, w badaniach wszystko ok więc chyba to mu nie szkodzi.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:

apropos staników, znalazłam na allegro tanie w miare staniki do karmienia za ok. 20zł, usztywniane z fiszbinami, jak myślicie, dobre będą takie, ?? bo już wiem, że tych zwykłych nie kupować.
Fajne te staniki, ja też zamierzam kupić usztywniany bo jakoś w tych materiałowych piersi wydają mi się takie "wiszące"
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 09:52   #4900
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie po weekendzie ale tego naprodukowałyście już idę grzecznie nadrabiać
Na początek trzymam kciuki za wizyty

Myślę, że to bardzo dobry pomysł z nowymi wątkami

My w sobotę byliśmy u znajomych i dowiedziałam się wielu cennych informacji na temat porodu i wyprawki, koleżanka rodziła w tym szpitalu co ja w szpitalu dostała 2 paczki w jednej była paczka pampersów, kremy, oliwki, zasypki i inne kosmetyki dla dzidziusia z różnych firm do tego butelka aventu, 3książki dla dzieci i 3 płyty z kołysankami i mnóstwo ale to naprawdę mnóstwo czasopism i ulotek a w drugiej była paczka dla mamy tzn, podkłady, podpaski, majtki poporodowe jakieś kosmetyki do pielęgnacji "małej" po porodzie, więc nic absolutnie nic nie trzeba zabierać do szpitala
ulotki i czasopisma jej zabrałam w sumie to sama mi dała i jestem zachwycona ilością cennych informacji w nich zawartych, tylko czemu taką paczkę się dostaję po porodzie jak w tych ulotkach i czasopismach jest mnóstwo informacji dotyczących już ciąży i jak łatwiej przy porodzie a nawet pielęgnacja maluszka od 1 godz życia a przecież wiadomo, że jak się już urodzi tego maluszka to nikt najpierw nie czyta ulotek a gdy już rodzic ma chwilkę czasu dla siebie to te ulotki już nie są potrzebne

W sobotę też z minuty na minutę zaczął mnie strasznie bóleć kręgosłup, nie mogę chodzić a już broń Boże nie mogę nic podnieś z ziemi ruszać się też nie mogę bo boli chol.... strasznie
Fajnie miała z tą paczką Twoja znajoma. Oby i Tobie też dali taką, nie mam pojęcia jak jest u nas ale jakoś wątpię żeby coś dawali
Mimo wszystko lepiej wziąć ze sobą jakąś podstawową ilość swoich rzeczy żeby się później nie zdziwić...

Cytat:

Ja się witam w 23tc i 1d

Pogoda dziś śliczna to pewnie pójdę nas dotlenić
Stary 2014-02-03, 09:55   #4901
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
jej Kochane, ale sie wystraszylam juz wczoraj mialam taka chwile a dzisiaj 2x wlasnie teraz normalnie twardnienie brzucha takie silne az mnie dreszcz przeszedl, powiedzicie czy dzwonic do ginka?!
Też ostatnio mi tak mocno twardnieje i się trochę boję... ale biorę nospę i jest dużo lepiej, a jutro idę do gina i się wypytam o to i te inne sprawy... i chyba sobie listę zrobię, bo strasznie dużo tego się nazbierało...

Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość
Może lepiej coś lekkiego jedz.. podobno migreny w ciąży to jeden z objawów. U mnie na szczęście przeszły po pierwszym trymestrze, ale miałam normalnie ochotę włosy rwać z głowy..

A i jeszcze się pochwalę moją lotnością.. Jemy te gofry, ja z bitą śmietaną i wiśniami.. po czym zachciało mi się pić. Sięgnęłam po to, na co miałam największą ochotę, czyli.... sok z buraków...
mój mąż patrzył na mnie z otwartą buzią, a ja: no co? i dopiero do mnie dotarło, że zachcianka ciążowa i mix niezły
za pierwszą porządną zachciankę na wątku

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że najwięcej głosów zdobyła propozycja lolitki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mi też. A w następnym wątku może więcej mam będzie miało wenę i będzie więcej propozycji

Cytat:
dzień dobry jeśli jaki poniedziałek, taki cały tydzień, to ja podziękuję i chcę się obudzić w sobotę jestem niewyspana i jakoś tak nie wiem..
dziewczynki, jak to jest ze spaniem na brzuchu? mogę przygnieść dziecko czy zrobić mu krzywdę? bo dziś w nocy obudziłam się w mojej ulubionej pozycji przed ciążą... tylko jak Wam to obrazowo wytłumaczyć? leżę na boku, ale nogę która jest na górze wysuwam do przodu, tak, że jedną połową brzucha leżę na brzuchu, a drugą nie... rozumiecie mniej więcej? i dziś właśnie tak spałam, i jeszcze mąż przyszedł do łóżka, i się przytulił, no i jeszcze większy nacisk się zrobił oczywiście obudziłam się i od razu zmieniłam pozycję, ale teraz się trochę martwię

a tak w ogóle to trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Ja często śpię tak jakby na brzuchu, tzn na połowie brzuch a ramię i nogę z drugiej str podpieram rogalem. I nie czuję tego obciążenia na brzuszku.

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Aha i ściągnęłam wczoraj obrączkę Wstałam z takimi spuchniętymi palcami, że musiałam sobie mydłem pomagać, żeby ją zdjąć i pierścionek zaręczynowy. Później trochę ten obrzęk zszedł i dzisiaj też jest ok, ale wolę nie ryzykować, że któregoś dnia wstanę i już nie zdejmę Dziwnie się czuję bez...
Mi też co jakiś czas puchną palce... a czasami dostaję uczulenia od złota i też muszę zdjąć na jakiś czas...

Cytat:
Hej mamcie!!!
co mój mały w nocy wyrabiał...to az męża obudziłam śpie, a tu normalnie z prawej strony az mi brzuch podskakuje, tak rytmicznie,,,, bęc,bęc, bec....
pierwszy raz tak miałam/ w sensie że tak wyczuwalnie bardzo i długo / rano też mnie przywitał kopniaczkami

Nikii89 >> no to IMPREZA!!! bounce:

ciekawe czy dostała dziewczyna skurczy . czy jak?? do mnie też niedawno doszło że juz jestem w takim TC, w których mozna urodzić,,,, i się przestraszyłam
--------------------------------------------------------------------------
Mój pierwszy też taki był, a nawet gorszy... 6 lat z nim byłam

Cytat:
Widać, że nigdy nie miałaś dobranego stanika... też mam małe, ale dobry stanik nadaje im ładny kształt i wypycha je do przodu... i mimo że jest miękki, to w nim wydają się dużo większe niż w podwujnym push-upie!

No i witam!

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 09:56   #4902
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się witam w 23tc i 1d

Pogoda dziś śliczna to pewnie pójdę nas dotlenić
gratulacje 24 tc !!!

ja nastawiłam pranie... chyba będa 2 wsady, bo mąz mnie zawalił ciuchami z pracy no to będę się dotleniać wieszając pranie

dziś na obiad mam w planach kotlety ziemniaczane i fasolka szparagowa... bo jakoś tak nie chce mi się mięcha po wczorajszym

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2014-02-03 o 09:58
Stary 2014-02-03, 10:06   #4903
karolkya
Wtajemniczenie

oooo pranie dobrze, ze przypomniałaś Ja muszę też nastawić ale to koło 14 może skleroza nie wygra i nie zapomnę
Stary 2014-02-03, 10:07   #4904
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje 24 tc !!!

ja nastawiłam pranie... chyba będa 2 wsady, bo mąz mnie zawalił ciuchami z pracy no to będę się dotleniać wieszając pranie

dziś na obiad mam w planach kotlety ziemniaczane i fasolka szparagowa... bo jakoś tak nie chce mi się mięcha po wczorajszym

kurcze ja nigdy nie robiłam koltecików ziemniaczanych musze koniecznie spróbować
Stary 2014-02-03, 10:08   #4905
kasiab91
Zakorzenienie

asiulka - ja myślę, że to nie jest aż takie chorobliwe, no ale w☠☠☠☠.... bardzo Wyjść mogę z koleżankami, itp a gdyby miał coś przeciwko to chodziłoby o czas, a nie o mnie jako osobę
Śmieszy mnie ta jego zazdrość ogólnie, bo chyba bym rozum zgubiła gdzieś po drodze żeby go zdradzić, albo coś innego zrobić.

Ramona - on o Olcię jeszcze nie zazdrosny, chociaż wkurza się że mała kopie ludzi w około a przy nim się uspokaja i nie chce buszować. Dla mnie to akurat na plus bo jak za dużo kopie to go wołam żby się uspokoiła bo to boli i niekiedy już denerwuje niestety... Wiem, wyrodna matka jestem
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 10:09   #4906
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dzień dobry

U nas ziąb - 15, gdzie ta odwilż ja się pytam ???

Spało mi się kiepsko, plecy dają znów o sobie znać...

3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!!

Niki za studniówke, jest impreza no i jestem za takim rozwiązaniem tytułów kolejnego wątku...

kaorlak miło ze strony babci że tak delikatnie zapodała ci komplement że"ładnie wyglądasz".

Ja od mamy wczoraj usłyszałam wchodząc do cioci do domu (ona tam już była) i widziała jak wchodzę ubrana w kurtce i mówi "ale ty jestes gruba" no zagotowało sie we mnie... Ale grzecznie odpowiedziałam ze nie jestem gruba tylko w ciąży, no i ciocia dodała że bardzo łądnie wyglądam...

beatusia śpisz w mojej ulubionej pozycji ja też tak zasypiam, albo się przekręcam w nocy i wydaje mi się że jeśli dziecku jest niewygodnie to się wierci i daje mi o tym znać... Przynajmniej ja to tak odbieram. Bo czasem śpie tak kilka godzin a czasen po kilku minutach muszę zmienić pozycję bo Franek kopie i się wierci...

paulka to oglądaj DDTV - bo ja jestem w pracy a temat o stanikach jak najbardziej u mnie na czasie, zdasz mi relację

kasiab to ci się trafił zazdrosny model ja nie noszę obrączki bo mi już na palec nie wchodzi - mąż nawet nie zauważył
ale z rodzicami to już przegiął

Ramonka fajne te staniki a powiedzcie mi kupując staniki do karmienia to bierzecie jaki rozmiar pod uwage ten obecny prawda

A tak poza tym to witam się w 29 tc

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 10:14   #4907
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze ja nigdy nie robiłam koltecików ziemniaczanych musze koniecznie spróbować
polecam, są naprawde dobre
gotujesz normalnie ziemniaki, potem trzeba je ugnieść, dodać jajko, mąkę, ale nie za dużo, zeby nie były gumowate i co tam chcesz - ja dodaję np., pietruszkę natkę, koperek, cebulkę podsmażoną, szynkę, ser zółty starty, ser fetopodobny
formuję kotlety (trochę będa się lepić do rąk), obtaczam w bułce i na patelni smaże na złoto

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:

Ramona - on o Olcię jeszcze nie zazdrosny, chociaż wkurza się że mała kopie ludzi w około a przy nim się uspokaja i nie chce buszować. Dla mnie to akurat na plus bo jak za dużo kopie to go wołam żby się uspokoiła bo to boli i niekiedy już denerwuje niestety... Wiem, wyrodna matka jestem
oo, to moja gwiazda też się uspokaja, jak TŻ kładzie rękę, ale ona chyba bardziej myślę uspokaja się na światło albo na zimno, bo tż ma zimne ręce

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

Ramonka fajne te staniki a powiedzcie mi kupując staniki do karmienia to bierzecie jaki rozmiar pod uwage ten obecny prawda

no w sumie to nie wiem teraz, jaki rozmiar
myślę, ze jeszcze trochę, bo biust po porodzie to chyba nie spadnie od razu, a na pewno jeszcze urośnie do czasu porodu

gratulacje 29tc , jeszcze tydzień i zostanie Tobie 10 i odliczanie tygodniami
Stary 2014-02-03, 10:18   #4908
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
gotujesz normalnie ziemniaki, potem trzeba je ugnieść, dodać jajko, mąkę, ale nie za dużo, zeby nie były gumowate i co tam chcesz - ja dodaję np., pietruszkę natkę, koperek, cebulkę podsmażoną, szynkę, ser zółty starty, ser fetopodobny
formuję kotlety (trochę będa się lepić do rąk), obtaczam w bułce i na patelni smaże na złoto

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

oo, to moja gwiazda też się uspokaja, jak TŻ kładzie rękę, ale ona chyba bardziej myślę uspokaja się na światło albo na zimno, bo tż ma zimne ręce

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

no w sumie to nie wiem teraz, jaki rozmiar
myślę, ze jeszcze trochę, bo biust po porodzie to chyba nie spadnie od razu, a na pewno jeszcze urośnie do czasu porodu

gratulacje 29tc , jeszcze tydzień i zostanie Tobie 10 i odliczanie tygodniami

Kurcze ale smaka mi zrobiłaś na te kotleciki ja do nich robię czasem sos grzybowy są pyszne

Tak sobie właśnie uświadomiłam że ta trójka w liczeniu tc zaczyna mnie przerażać że to już coraz bliżej z jednej strony super... Bo dzieć będzie wkrótce z nami a z drugiej tyle obaw

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Zmykam trochę popracować...

Miłego dnia dla wszystkich

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 10:21   #4909
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:

To mój mały robi tak samo. Kopie, dokazuje, a jak mężul rękę przyłoży to cisza. Mąż mówi, że się go boi, a mi się wydaje, że on czuje inny dotyk i trochę inną temperaturę ciała i przez to przestaje.
Stary 2014-02-03, 10:21   #4910
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U nas ziąb - 15, gdzie ta odwilż ja się pytam ???

na odwilż zapraszam do mnie + 6 stopni
gratuluje nowego tygodnia

Cytat:

dziękuje za przepis na pewno w tym tygodniu je spróbuje
Stary 2014-02-03, 10:25   #4911
paulka0212
Wtajemniczenie

Gratuluję nowych tyhodni brzuchatki

Oglądałam DD TVN ale szczerze żeby się czegoś ciekawego dowiedzieć to raczej nie...
Co msc powinno się chodzić do brafiterki, a jak ktoś czuje potrzebę to i częściej
Na dodatek dali modelki chudzinki, gdzie na taki temat to mamy z brziszkiem powinny być :P
Dziewczyny poprawcie mnie jeżeli ominęłam jakiś ważny szczegół rozmowy bo w między czasie tż zaczął mi kawały opowiadać i mogłam czegoś nie usłyszeć

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2014-02-03 o 10:27
paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 10:29   #4912
agus7ia
Raczkowanie

Witam sie poniedzialkowo.

Dzis zaczynamy 25 tydzien

Ja dzis siedz caly dzien w lozku i nie wychodze z domu, bo taka slizgawica ze strach.

Nikii za studniowke

Co do zazdrosnego faceta, to ja tez kiedys takiego mialam. Juz po rozstaniu okazalo sie ze robil dokladnie to o co oskarzal mnie.

Dziewczyny mam pytanie. Czy ktoras boli, albo bolalo w pierwszej ciazy spojenie lonowe. Bo ja od kilku dni mam coraz wieksze problemy z poruszaniem sie, bo potwornie mnie boli. Boli przy kazdym obrocie na lozku i schylaniu sie. Dobrze jest tylko jak leze. Zauwazylam ze zaczynam chodzic bardzo wolno i jak kaczka. Czytalam troche o rozchodzeniu sie spojenia lojonowego i troche mnie to przeraza, bo tak moze byc juz do konca ciazy.
Stary 2014-02-03, 10:37   #4913
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluję nowych tyhodni brzuchatki

Oglądałam DD TVN ale szczerze żeby się czegoś ciekawego dowiedziałam to raczej nie...
Co msc powinno się chodzić do brafiterki, a jak ktoś czuje potrzebę to i częściej
Na dodatek dali modelki chudzinki, gdzie na taki temat to mamy z brziszkiem powinny być :P
Dziewczyny poprawcie mnie jeżeli ominęłam jakiś ważny szczegół rozmowy bo w między czasie tż zaczął mi kawały opowiadać i mogłam czegoś nie usłyszeć

biustonosz do karmienia kupować około 2 tyg przed TP, zarezerwować dodatkowe około 2 rozmiary na obrzęk, wkładki laktacyjne itp. ( ja chyba padnę jak to się sprawdzi u mnie już mam staniki jak miski )
Oczywiście że najlepiej bawełna i miękkie a fiszbiny po konsultacji z brafiterka, bo źle dobrane mogą uciskać kanaliki

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

ja np nie lubię miękkich totalnie staników, i nie lubię pushup zawsze mam problem ze stanikiem, a teraz to już jakaś masakra...
Dodatkowo w moim mieście cudownym kupno porządnego stanika wiąże się z wydatkiem minimum 100 zł :/

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Zastanawiałam się nad tym stanikiem, ale ja muszę przymierzyć ;(
http://sklep.alles.pl/produkt,mama-rene-01,208.html
nie wydam 100 zł ot tak o...
Stary 2014-02-03, 10:42   #4914
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądałam DD TVN ale szczerze żeby się czegoś ciekawego dowiedzieć to raczej nie...
haha, czyli znowu mnie ominął temat dot. ciąży
poszłam tylko powiesić pranie

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość

Dzis zaczynamy 25 tydzien

Dziewczyny mam pytanie. Czy ktoras boli, albo bolalo w pierwszej ciazy spojenie lonowe. Bo ja od kilku dni mam coraz wieksze problemy z poruszaniem sie, bo potwornie mnie boli. Boli przy kazdym obrocie na lozku i schylaniu sie. Dobrze jest tylko jak leze. Zauwazylam ze zaczynam chodzic bardzo wolno i jak kaczka. Czytalam troche o rozchodzeniu sie spojenia lojonowego i troche mnie to przeraza, bo tak moze byc juz do konca ciazy.
gratulacje 25

mnie boli spojenie, zwłaszcza jak się przewracam z boku na bok, to dodatkowo kości mi strzelają
Stary 2014-02-03, 10:43   #4915
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
biustonosz do karmienia kupować około 2 tyg przed TP, zarezerwować dodatkowe około 2 rozmiary na obrzęk, wkładki laktacyjne itp. ( ja chyba padnę jak to się sprawdzi u mnie już mam staniki jak miski )
Oczywiście że najlepiej bawełna i miękkie a fiszbiny po konsultacji z brafiterka, bo źle dobrane mogą uciskać kanaliki

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

ja np nie lubię miękkich totalnie staników, i nie lubię pushup zawsze mam problem ze stanikiem, a teraz to już jakaś masakra...
Dodatkowo w moim mieście cudownym kupno porządnego stanika wiąże się z wydatkiem minimum 100 zł :/

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

A to o tych rozmiarach jeszcze mój budyń zapamiętał
TŻ opierdziel dostał bo widzę że kilku ważnych informacji nie zarejestrowałam.

Moja koleżanka który ma duży biust (podobnie jak ja) wydała na biustonosz do karmienia prawie 200zł

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 10:47   #4916
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:

Mi się spodobał ten:
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...922977811.html
Ale też wole przymierzyć, tylko jak? Jak trzeba zamawiać dwa tygodnie przed porodem to nie będzie w razie co czasu na wymianę.

I jeszcze te dwa:

http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...922977811.html

http://allegro.pl/mama-caffe-latte-b...909000775.html

Edytowane przez nadiak1
Czas edycji: 2014-02-03 o 10:49
Stary 2014-02-03, 10:48   #4917
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:

bardzo fajne wygoladaja, tylko jak leżą. Dziewcyzny nie boicie sie kupować biustonoszy przez interent, nie przyierzajac ich wczesniej. ja zawsze mam z tym problem.

Cytat:
to co piszesz, to nawet nic, ale ten mój ex był zazdrosny, zaborczy nawet o to, że do 21 siedze na zajęciach, a pomiędzy mając długą 6 h przerwe w zajęciach na pewno się gdzies szlajam bóg wie z kim
no tkwiłam tez długo, ponad 3 lata...mało to, pożyczyłam gno***wi kupę kasy, której do dziś nie odzyskałam, nie wspominając już, że przez ten cały czas byłam zdradzana z jego byłą
jak ty wytrzymałas tyle czasu, wspólczuje.

macie do polecenia jakas apteke on-line tania żeby zamowic wiekszość rzeczy???
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 10:48   #4918
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:

ooo super wiedzieć, bo ja właśnie też się zastanawiałam, kiedy najlepiej kupić
ja kupuję półusztywniane albo usztywniane, nigdy push up, bo z moim 70D to się nie sprawdzało..
ten mi się podoba
http://sklep.alles.pl/produkt,mama-sara-u,521.html
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 10:50   #4919
karolkya
Wtajemniczenie

Paulka ja przed ciążą miałam 70D więc znalezienie stanika na mnie nie było takie straszne uwielbiałam te z firmy 6ixty8ight - pierwszy kupiłam sobie w Danii. Potem mniej więcej wydawałam około 60 zł na stanik ale moja koleżanka ma normalnie rozmiar 80H i jej stanik normalnie kosztuje około 200 zł - bo niestety ale taki biust musi mieć solidną konstrukcję podtrzymującą... Ja teraz ją gonię bo już 75F i boję się że też będę musiała tyle wydać
Stary 2014-02-03, 10:52   #4920
chansons
Zadomowienie

Ufff, nadrobiam witam się, życzę udanych wizyt i gratuluję rozpoczętych tygodni

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
chansons sama nie wiem, on ma taką prace, teraz ma nawał tydzień w tydzień, potem ma być większy luz, ale jak to wyjdzie. . .
Oby miał tego luzu jak najwięcej, kiedy urodzi się dzidzia I dobrze, że nie siedzisz sama w domu, u mamy zawsze raźniej

Cytat:
Masz rację Madziula - sondy nie było :P Ale jakoś przez ten weekend nie miałam do tego głowy.
Co Wy na to ??
Ja też jestem za
Cytat:

W sobotę też z minuty na minutę zaczął mnie strasznie bóleć kręgosłup, nie mogę chodzić a już broń Boże nie mogę nic podnieś z ziemi ruszać się też nie mogę bo boli chol.... strasznie
To fajnie tymi ulotkami, ja właśnie najbardziej się boję tej opieki nad maluszkiem od pierwszych dni.. w necie jest mnóstwo sprzecznych informacji, a doświadczenie żadne..

Jak zaczyna mnie boleć kręgosłup, to wołam tż na masażyk, albo wskakuję do wanny

Cytat:
klask i:

Cytat:
Nie martw się, ja często tak śpię, a jak małej coś nie pasuje (chyba w zależności od jej ułożenia) to wali tak, że się budzę

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Aha i ściągnęłam wczoraj obrączkę Wstałam z takimi spuchniętymi palcami, że musiałam sobie mydłem pomagać, żeby ją zdjąć i pierścionek zaręczynowy. Później trochę ten obrzęk zszedł i dzisiaj też jest ok, ale wolę nie ryzykować, że któregoś dnia wstanę i już nie zdejmę Dziwnie się czuję bez...
Ja zdjęłam jakieś 2-3 tygodnie temu, bo właśnie mam tak jak Ty. Rano wchodzi bez problemu, a wieczorem ściąganie na siłę. Dostałam od męża dyspensę

Cytat:

No ja na razie wymieniałam dwa razy, a nie co miesiąc, bo chyba nie wyrobiłabym finansowo.. One tam mówiły, żeby stanik do karmienia wybrać rozmiar mniejszy pod biustem, a miseczkę dwa rozmiary większą..
I też się przymierzam do staników z alles, choć te moje też są mega wygodne.. pokażę mężulowi, może zrobi sobie prezent na walentynki
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości