|
|
#2071 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lakiery hybrydowe
Cytat:
![]() Poluje na niego u mnie w sklepie stacjonarnym, ale ten kolorek jest tak rozchwytywany że ciągle go nie ma, wiec chyba w końcu zamówię go przez internet ![]() Jeśli Ci to pomorze w dokonaniu wyboru to pod spodem zdjęcie z tym kolorkiem na wzorniku estetiq2.jpg |
|
|
|
|
#2072 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję ślicznie!
---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
Oglądając filmik z instruktażem, zdziwiło mnie ze ten lakier schodzi już po 2 minutach pod wpływem acetonu |
|
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie zrobiłam nowe mani, ale średnio jestem z niego zadowolona.
|
|
|
#2074 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam teraz problem z lampą... kupiłam na Allegro zestaw z lampą o taką: http://a.hkhf.pl/zdjecia/zestawy/zes...e/lampa36w.jpg
użyłam jej raz i wszystko było w porządku, świeciła, utwardzała niestety podczas drugiego użycia jedna z lamp miała problem żeby się zapalić na stałe i przez około 30 sek migała, jakby tego było mało to przy nastawieniu lampy na 2 min po około 1,5min wszystkie lampy zaczynały mrygać i nie świeciły stałym światłem. ![]() Nie wiem czy to wpływa jakość na jakość utrwalanego lakieru, ale wydaje mi się, że żarówki tak mrygać nie powinny.. ![]() nie wiem czy wymienić najpierw żarówki czy reklamować całą lampę?
|
|
#2075 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2076 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym reklamowała cała lampę, moze wymienią całą razem z zarówkami Wysłane z mojego iPhone za pomocą Tapatalk Pro |
|
|
|
|
#2077 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
|
|
#2078 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, a do lakierów Cosmetics Zone używacie bazy i topu tej firmy czy jakiejś innej? Jeśli innej możecie mi coś polecić? bo wolałabym bazę i coat w jednym
|
|
|
|
#2079 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2080 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj robiłam na bazie z SPN hybrydami z SPN i Silcare. Myslalam, że oszaleje jak malowałam Silcare. Lakier uciekał mi z bazy przy wolnym brzegu, po bokach, na srodku robiły się puste kropki, tragedia.
![]() Polamałam sobie wczoraj panokcia. Boli jak cholera, część odkleiła się od łożyska. Spiłowałam go ile się da i ciągle smaruję olejkiem z drzewa herbacianego i regenerum. ![]() Wysłane z mojego GT-I9505
|
|
#2083 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Współczuję tak bolesnego zlamania. Ja dzis obcielam pazury, zdjelam is it an illusion gelisha i nalozylam SPN ginger sushi. Jest obledny. Nakladal sie swietnie, a kolor jest rewelacyjny
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2084 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a czy przy hybrydach można stostować stempelki do zdobienia?
|
|
|
|
#2085 |
|
Rozeznanie
|
tak można ja kładę stempelki na gotowy przetarty top czekam aż wyschnie lakier do stempelków i na to kładę jeszcze raz top
|
#2086 |
|
z pazurem
|
Dziewczyny jakby któraś chciała zakupic SPN oniric 4ml (użyty raz na dwa paznokcie) i bluesky nr 80558 (uzyty raz) 10ml-zdjęcie wrzucałam tydzień temu do wątku z pazurkami hybrydowymi to zapraszam na priv
Mam jeszcze wojskową zieleń z Mistero Milano nie użyta ani razu
Edytowane przez czuszka82 Czas edycji: 2014-02-03 o 10:27 |
|
|
|
#2087 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Kupiłam aceton zapachowy, nawet nie wiedziałam, że jest z lanoliną
Mam wrażenie, że jest nieco słabszy niż czysty aceton, ale nie wysusza tak skórek, właściwie w ogóle nie były białe
|
|
|
|
#2088 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2089 |
|
Zadomowienie
|
uzywa ktoras alkoholu izopropylowego czystego do przemywania?
|
|
|
|
#2090 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
|
|
#2091 |
|
Zadomowienie
|
W dwóch kciukach pękły mi delikatnie paznokcie nie mogę ich obciąć bo musiałabym obciąć w połowie "mięska"
czy w przypadku hybryd mogę zastosować sklejenie torebką od herbaty? Jak to ma wtedy wyglądać? Może któraś ratowała już tak paznokcie i poradzi mi jak to zrobić
|
|
|
|
#2092 |
|
Rozeznanie
|
w końcu lakiery z Estetiq dotarły, czekałam na nie prawie tydzień
![]() wzornik z dwoma nowymi kolorkami : granat 94 i beż 50 z Estetiq
|
|
|
|
#2093 | |
|
Raczkowanie
|
Ja używam cały czas. Wcześniej używałam spirytus spożywczy 96% ale drogo wychodził
![]() Cytat:
Kupiłam jedwab w pasku w eurofashion ale okazał się kompletnym bublem do wyrzucenia. Być może jak skończy mi się to co mam będę musiała pociąć jakąś bluzkę . Torebki po herbacie nie próbowałam. Ta flizelinowa jest wg mnie za gruba i słaba, a ta "jedwabna" (piramidki ) za sztywna.Na oczyszczony paznokieć należy przykleić łatkę z jedwabiu. Nie kleję na cały paznokieć tylko na samo pęknięcie z 2mm zakładką. Wcieram bazę w tą łatkę i utwardzam. Następnie baza po całym paznokciu itd. Jak przyjdzie mi ciąć bluzkę. To wyobrażam to sobie tak: baza - miejscowo na pęknięciu i wokół - lampa - łatka z jedwabiu przyklejona do warstwy dyspersyjnej - lampa - żeby się trochę dokleiła - baza po całości, szczególnie dokładnie wetrzeć w jedwab aby przesiąkł dokładnie i dalej jak zwykle. Ile taki "opatrunek" wytrzyma zależy od wielkości pęknięcia i naprężeń na jakie paznokieć jest w tym miejscu narażony. Mnie trzyma do kolejnej stylizacji. Jeśli uszkodzenie jest duże, narażone na ciągłe naprężenia warto dodatkowo na łacie z jedwabiu (ale nie zamiast niej) dać dodatkowe wzmocnienie z porcelany, fiberglassu, akrylożelu czy też soak offu. |
|
|
|
|
#2094 | ||
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() Mam pytanie odnośnie wzorników, które uważacie za najwygodniejsze, najpraktyczniejsze? A może nie ma różnicy i każdy jest dobry? ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2095 |
|
Rozeznanie
|
miałam wzornik w formie słoneczka i teraz te na zdjęciu
jak dla mnie wygodniejszy jest ten z wyciąganymi wkładami, można w ten sposób ułożyć sobie paletkę kolorystycznie i łatwiej porównać kolorki między sobą
|
|
|
|
#2096 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zadomowienie
|
Do mnie też dziś dotarły lakiery, nareszcie
![]() Cytat:
|
|
#2098 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Różnicy nie widziałam między spirytusem i izo ...z tym, że ten pierwszy można jeszcze wypić w drinku ![]() Cleaner kupiłam raz i więcej nie chciało mi się "studiować" jego składu i sprawdzać, co nabłyszczy a co zmatowi. Ja porcelany nie stosowałam. Akrylożel bardziej przypadł mi do gustu. Odmacza się. Szukam kogoś z Gdyni i okolić aby w realu powymieniać się lakierami (hybrydowymi), pooglądać kolory, ewentualnie coś wspólnie zamówić. Jeśli jesteś zainteresowana, zapraszam na priv
|
|
|
|
|
#2100 |
|
Raczkowanie
|
Uważacie, że lepiej kupić baze i top z Gelish do tego hybrydy cosmetic zone czy caly zestaw z CZ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Manicure hybrydowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

. Torebki po herbacie nie próbowałam. Ta flizelinowa jest wg mnie za gruba i słaba, a ta "jedwabna" (piramidki