|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas dzis marudny dzien.. zjadła 120ml na raz, odbekalisny sie porządnie i zaczął sie problem z zasnieciem.. zamykala oczy, coś zaczynalo sie snic, zrywala sie, prezyla i płakała..i tak od 11 ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3783 |
Zadomowienie
|
Milka dajesz!
![]() Magnusia, daj daj na ta tace ![]() ![]() Witam się popoludniowo, u mnie nuda, odliczanie tylko, dziś 7 do cc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3784 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jak pierwsze wrażenia ze szpitala?
![]() |
#3786 |
Zadomowienie
|
Milka
![]() ![]() ![]() Milka ![]() ![]() ![]() Milka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3787 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3788 |
Rozeznanie
|
kootek_mamrotek- śliczności
![]()
#3789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3790 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam porod wywołany oksytocyna i tez narzekać nie moge ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
od 29.01.2014 jestem mamą! ![]() mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html Edytowane przez sweet_vintage Czas edycji: 2014-02-03 o 14:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3791 |
Zakorzenienie
|
kootek_mamrotek-- jakie cudo
![]() miłka-- oxy jest spoko ja też dostałam bo zzo wyciszyło trochę skurcze
#3792 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak długo czekamy za naszą Lenką, jak sobie pomyślę ze najprawdopodobniej w środę ją zobaczymy to aż płakać mi się chce ze szczęścia, mam nadzieję ze akcja z wywołaniem pójdzie sprawnie, jutro mam być na 16 na oddziale a w środę o 7 rano na porodówce
![]()
#3793 | |||||||||||
Rozeznanie
|
cześć
![]() zaczęłam pisać posta ponad 2 godz temu , ale w końcu poszłam na spacer z dzieckiem bo taka piękna pogoda. wczorajszy wieczór i noc były w miarę ok. tylko jedna pobudka o 3.00 . przeanalizowałam trównież wczoraj cały mój kajecik w którym zapisuję wszystko od narodzin i jest tak jak podejrzewałam i tutaj pisałam. mała ma te wzdęcia i prężenia prawdopodobnie od smoczka. bo zaczęło się od kiedy zmieniłam smoczek na Calme, ponieważ ciągle połykała powietrze przy ssaniu, teraz jest trochę lepiej ale nadal połyka.. i teraz mam mega dylemat, wrócić do starych smoczków i ryzykować utratę ssania czy zostać przy tej Calmie i czekać aż douczy się go dobrze zassysać ale znosić wzdęcia pręzenia oraz wieczorne kolki:/ ehh tak źle i tak niedobrze. jeszcze muszę to przemyśleć. Cytat:
Cytat:
![]() gdyby nie względy ekonomiczne i zdrowotne dla dziecka już dawno rzuciłabym to w cholerę. ale robię to też na przekór m.in wszystkim niedowiarkom w moim otoczeniu ![]() ![]() dalej nie lubię ssania, irytuje mnie chcociaż nie tak bardzo jak zakładałam w ciąży. lubię jak córka leży na mnie, trzyma sutka i patrzy na mnie ale bez ssania . to przez moją sutkofobię ![]() ![]() ![]() ![]() obecnie najgorzej jest jak córka pręży się przy karmieniu, kręci tym sutkiem w buzi i wyciąga go jak wentyl hehe kiedyś słyszałam określenie "suty jak wentyle od stara" i teraz wiem co ono onacza i jak wyglądają takie ![]() boli mnie również dalej, chociaż nie tak jak kiedyś. w środę jadę jednak do lekarza to zapytam o to wędzidełko o którym pisała ejani. dobrze, że mam laktator bo jak nieraz czytałam jakie kp to wygodne i szybkie i w ogóle to nie chciało mi się wierzyć. i przekonałam się że miałam rację w pierwszych dniach po szpitalu. karmiąc wieczorami i w nocy na żadanie piersią córka nie dość że ssała nieraz po godzinie (!) i praktycznie non stop. natomiast jak jej dałam z butelki mojego odciągniętego na noc to spała jak zabita przez dłuższy czas i był spokój. tyle, że ja przez te pierwsze dni w dzień ciągle ją dostawiałam żeby laktacje rozhulać i nauczyć ją ssać i to był naprawdę najgorszy okres w całym karmieniu. poza tym moim zdaniem trzeba zadbać przede wszystkim o konfort matki (to radziła mi położna) żeby to jej było wygodnie bo szybko się zniechęci. i to prawda. odkąd odremontowałam fotel da karmienia (ten ze zdjęcia które tutaj kiedyś wrzucałam sprzed ponad 20 lat) jest o wiele lepiej. proponuję też nie oszczędzać na dobrych koszulach do karmienia i pidżamach (dzisiaj jadę po pidżamę) oraz stanikach, bo nie sztuka kupić byle dziadostwo żeby było tańsze a później się w tym męczyć. i jeszcze coś ubrania do karmienia. obecnie nic mnie bardziej nie wkurza niż to, że muszę rozciągać albo podnoscić koszulki ![]() ![]() co do suchej skóry mam to samo i jeszcze się za to nie zabrałam tak konkretnie, narazie natłuszczam balsamem z mocznikiem z isany. bardzo dobry z mocznikiem jest xerial, działa rewelacyjnie i szybko, ten z isany trzeba regularnie stosować wtedy jest ok. ogólnie polecam balsamy z moczniekim (bezzapachowe) szczególnie do wrażliwej skóry. a co do czerwonego paska na sutku to albo masz niedopasowany lejek do sutka albo zrobiło Ci go dziecko ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kiedy poprosiłam ją żeby pokazała mi jak obciąć paznokcie u córki przestarszyła się i powiedziała że nie wzięła okularów! ale wcześniej krocze chciała zobaczyć na wstępie .. ![]() Cytat:
![]() rozwaliły mnie te włosy, zaszyty tyłek przy partych i laewatywa ![]() Cytat:
![]() laktator pewnie ma wpływ jak całe karmienie, ale wg mnie mniejszy wpływ, ponieważ laktatorem można dowolnie manewrować i kontorolować a dzieckiem nie. poza tym dziecko bardziej wyciąga, mieli, naciąga sutka i jak wiadmo bardziej ssie niż laktator, dlatego tak ważne jest jego ssanie w pierwszych tygoniach ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() tak przed kp ciepły okład a po zimny, też tak robiłam ![]() ![]() ![]() kochana przepraszam, że nie wrzuciłam wczoraj swoich postów o karmieniu jak obiecałam, ale miałam tak zamotany dzień. ![]() tutaj posty: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3120 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3669 aaaa i jeszcze coś, ja polecam ten sposób z drenem/sondą i strzykawką czyli sns, który proponowała Ci położna ![]() Cytat:
Cytat:
nadrabiam dalej i wlasnie podlaczylam laktator, bo niedlugo wybywamy po pieluchy zabraklo jedynek a dwojki jakies takie duze wydaja mi sie |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ściągałam tylko troszkę miedzy karmieniami/przed karmieniem, ale tylko do uczucia ulgi, zeby dodatkowo nie stymulować produkcji. Ale zastoju nie uniknelam ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Emil dzisiaj cały czas w złym humorze. Chyba cały czas boli go brzuszek ![]() Od 5 godzin mam go chuscie z jedna krótka przerwa na karmienie, bo wyjęty z niej rozpaczliwie piszczy ![]() ![]()
![]() |
#3795 |
Zadomowienie
|
Sweet vintage jednak bym nie uzywala laktatora, ja mialam taki nawal z 3 dni, no i stosowalam zimne i cieple oklady i czesto przystawialam. minelo bez problemu, ale oklady robilam w ty czasie non stop, szczegolnie te zimne.
Olcia ja tez mam lovi prolactis i uwazam ze kazda zlotowka jest jego warta. z czasem wolnoc jaka mozna miec dzieki sprawnemu laktatorowi jest cenna. Milka doping! bedzie dobrze! Shilou spanie z dzieckiem ma wiele plusow. ja tam mocno wierze w rodzicielstwo bliskoci i mala poki co spi z nami w specjalnym korytku. jak byla w lozeczku do spalam do dupy. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3796 | ||||||
Rozeznanie
|
super fotki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a to gdzie były i co salowe mając do ogarnięcia jedno wc na kilka sal ![]() ![]() Cytat:
ja tez pare dni po wyjsciu zeszpitala.. Cytat:
![]() taka była grzeczna przez pierwsze tygodnie ![]() Cytat:
![]() dajesz milka!!! wlasnie zastanawialam sie gdzie jestes... trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!! Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3797 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3798 |
Zadomowienie
|
Zepsuły mi się cytaty w telefonie, więc tak ogólnie...
U mnie z koszulą było tak, że się musiałam przebrać wchodząc na salę porodową, przez większą część czasu byłam w majtkach (i tym podkładzie belli, bo mi leciały wody), dopiero po badaniu rozwarcia (jednym z ostatnich) już mi położna poradziła, że bez sensu je zakładać z powrotem i zostałam bez Co do kładzenia dziecka-witam w klubie paranoiczek- nie tylko kładę na boku, ale jeszcze coś podkładam z tyłu żeby się nie odwrócił. Tylko w dzień go czasem kładę na pleckach, ale tylko jak jestem obok, bo kręci głową i z raz/dwa na dzień na brzuszku. A w nocy też śpi z nami- też dla mojej wygody, ale i dla poczucia bezpieczeństwa, i jest spokojniejszy jak jesteśmy obok -zostawiam go na tym boku, na którym karmiłam, czyli raz na środku łóżka, raz na brzegu (ale zabezpieczony poduszką z tyłu) Co do czystości, to byłam mile zaskoczona, bo odwrotnie niż na innych oddziałach toalety nie było nawet czuć, a w środku naprawdę czysto, prysznice też ok (zresztą chyba było często sprzątane) --- A ja się dziś dowiedziałam, że Kazio dlatego jest marudny i ciągle chce jeść, bo tak go przyzwyczaiłam. A jak zaprotestowałam, że to instynkt, to był foch. Ale co się dziwić, jak wcześniej usłyszałam od mamy, że nie powinno się karmić częściej (tak, NIE rzadziej a częściej) niż co 3 godziny. Noworodka. Piersią. Brak słów. ![]()
#3799 | |
Zakorzenienie
|
mamuśki trzy pytania:
1. czy po porodzie też też się tak pocicie i za przeproszeniem śmierdzicie? Ja mam taki pot, że sama nie mog ze sobą wytrzymać ![]() ![]() ![]() ![]() 2. jeśli nie chcę pobudzac laktacji bo nie musze ale chcę odciągnąć pokarm to w jakim cyklu najlepiej to robić? 7-5-3 nie za bardzo, może 15-15? 3. po nakarmieniu małego robi mi się zimmo i mam takie małe dreszcze- normalne to czy nie? czy organizm tak reaguje na spadek nie wiem- kalorii?? ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
eeeee..... a ile dni trwa ten szok? przygotuję się psychicznie ![]()
![]() |
#3800 |
Zakorzenienie
|
magnusia :
1. Tracisz ciążowa wodę - norma. Kiedyś przejdzie ![]() 2. Ja odciagam do oporu z jednej piersi (tzn. Póki leci sensownie, nie zbieram jak leci w tempie kropla na minutę) , potem do oporu z drugiej. Wychodzi tak z 10-12 minut na piers. 3. Mnie jej non stop gorąco ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Jak zejdzie mu żółtaczka to sie rozszaleje ![]()
#3801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam zato obsesję na punkcie uszu małego- milion razy poprawiam to na którym leży aby mu sie nie zawinęło i nie zdeformowało ![]() ![]()
![]() |
#3802 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. Nie wiem, na to nie odp. 3. Być może tak reaguje i musi się przyzwyczaić. W końcu dziecko wysysa z Ciebie wszystko co najlepsze ![]() U mnie trwał równo 7 dni, 8 dnia poznałam drugie oblicze swego syna. Teraz znów się uspokaja, ale potrafi dac czadu. Np. dziś histeryzował bez powodu - bo tak i już. Myślę, że to zależy od dzieciaczka ile trwa u niego ten szok. Natomiast "mądre" książki podają, że "klika dni" ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-02-03 o 15:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3803 |
Zakorzenienie
|
już nie ma chinola- wynik tej francy bilirubiny był przy wypisie 13 a norma 15 czy 16 była ![]()
#3804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Emil maksymalnie miał 9. Ale jak tylko przestał miec żółte oczy to sie rozszalal ![]()
![]() |
#3805 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3806 |
Zadomowienie
|
Demonyanioly jest w szpitalu. Ma skurcze. Jutro albo w środę bedzie miała cc. Pozdrawia Was gorąco.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3807 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
2 - przyłączam sie do pytania 3 Ja tak nie mam, ale za to w brzuchu mi kiszki marsza grają i burczy niesamowicie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3809 | ||||
Gang Iren
|
Ja mam małe piersi i mam staniki z Allesa,które polecam
![]() ![]() Jaki słodki!! ![]() Cytat:
Może. Ja układam tak jak zalecają czyli na plecach,a głowę sam sobie układa na boki. Cytat:
A oni myją? U mnie nie myli,bo lepiej jeśli dziecko jest nie myte. No i takie po porodzie skóra do skóry. Cytat:
Powodzenia!! ![]() ![]() ![]() Śliczna jest! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3810 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.