|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
Mam dzisiaj masakrę z listą gości i jeszcze mnie TŻ wkurza bo on nigdzie nie widzi problemu... nie mam siły, idę rzucić się z pierwszego piętra
|
#2522 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ilussia, ysia, Kishlaczkowa, Atomoowka, pysia dziękuję!
Czyli zapomnieć o przesądach i kupować? (powiedziała ta, co bierze ślub 13-ego... ale ślubnych wszystkich przesądów do tej pory dotrzymuję! ) Cytat:
Nigdy nie byłam w spa, mam nadzieję, że to się zmieni ![]() Cytat:
Na razie daję im odpocząć, na ślub znów zafarbuję pewnie. Co do siwienia - ja na razie odpukać nie siwieję, za to u mojego TŻ widać coraz więcej siwych włosów! I to takich naprawdę bielusieńkich. Mnie to w ogóle nie przeszkadza, ale jego to odrobinę dołuje... Ma 25 lat, jest ciemnym blondynem. Cytat:
Ale będzie zabawa ![]() Wiem, że to pytanie przewijało się wiele razy, ale dopytam Was jeszcze... jutro jak wszystko pójdzie dobrze będę się umawiać do fryzjera. Godzinę ślubu poznam jednak dopiero za miesiąc i jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to ślub będzie o 15:45, ale może się okazać, że coś pójdzie nie tak i będzie np. godzinę wcześniej. Umówić się w takim razie do fryzjera na 9:00 czy 10:00? Boję się, że na 9:00 to za wcześnie, ale z drugiej strony, jak fryzura ma cały dzień i noc wytrzymać to ta godzina w tę lub wewtę nic nie zmieni... Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-02-03 o 17:46 |
|||
|
|
|
#2523 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo do przodu!Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja nie mówię bo wystrój koscioła jest bardzo ważny, ale chyba bym odpuściła w tej sytuacji... chyba, że ma być totalna wiocha to wtedy pogadaj z dziewczynami, że zgodzisz się na tą dekoratorkę, ale wizję musicie mieć wspólną i idźcie na kompromis. Cytat:
Cytat:
![]() dla mnie taka wygodniejsza o tyle, że dopasuję idealnie do ciała ![]() Anesthesia ta bransoletka jest obłędna ![]() sztuczne perły - przesąd nieważny :P Atomoowka baw się dobrze! czy to jakieś testowanie pomysłów na panieński? ![]() taka to pożyje!! genialnie, ale będzie zabawa Cytat:
|
|
#2524 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Ale naklepałyście od wczoraj
Idę od dziś na miesiąc zwolnienia, chyba kota dostanę siedząc w domu ![]() A nie, będę siedzieć na wizażu Cytat:
Jak umiesz, to się maluj! Też miałam taki zamiar, ale w ciąży cera sprawia mi niespodzianki i wolę oddać się w ręce fachowca jednak Uwielbiam to wino Cytat:
Cytat:
Chociaż nude jak to nude -do wszystkiego pasuje Ja też mam buty, nie powiem nude, ale beżowe ze złotą nitką. Cytat:
To jest wspaniały pomysł Cytat:
My wypisywaliśmy w środku zaproszenia ręcznie i na kopercie też Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2525 |
|
BAN stały
|
Chciałam Wam odpisać, ale cytowanie poszło się pufać!
![]() Jutro przyjdzie mój biustonosz 65G jeśli nie on to idę bez! 10 mam przymiarkę I ponieważ dopierniczyłam moje buty w których miałam iść do ślubu (te za 4,50 ), kupuje czwarte buty (zaraz po wypłacie) i wtedy koniec! Koturny/baleriny tylko na poprawiny wtedy jeszcze kupię (zależy czy krótka czy długa sukienka).Co do włosów ja farbuję na blond, kiedyś rozjaśniałam, ale miałam zniszczone włosy, teraz kupuję najjaśniejsze farby ale farby, nie rozjaśniacze i mam dość ładne włosy, bardzo o nie dbam, siwych raczej nie będę miała do siedemdziesiątki, bo mam włosy po babci a ona cały czas nie ma siwych EDIT: Ktoś pisał o turkusowych butach, to świetny pomysł i oczywiście to pasuje! Sama mam alergię na białe buty i prędzej chyba bym poszła w brązowych niż białych ![]() Anesthesia, ja bym brała na 9.00, sama mam na 9.00 a mam później od Ciebie mszę
Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2014-02-03 o 18:22 |
|
|
|
#2526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2528 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za rady, w takim razie 9:00. Ale znalazłam na fb tego fryzjera info, że zapisy na rok 2014 ruszyły 3 grudnia... niech ma jeszcze wolny termin
Niech już będzie jutro, chcę tam zadzwonić i mieć pewność Bo może się okazać, że po nic się pytam, skoro np. 9:00 będzie miał już zajętą...
|
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
kochane zamawiała któraś z Was biżu od Novia Blanca? http://novia-blanca.pl/pl/c/Kolczyki/65 bo jest absolutnie boska
bardzo podobają mi się kolczyki z załącznika, tylko nie wiem czy do mojej sukni z zabudowaną koronkową górą, nie będą zbyt masywne? ale są cudne
|
#2530 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym nie przepłacała tylko poszukała na ebay'u - tam znajdziesz to samo dużo taniej
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
no dobra ale jak się nie zgodzicie na wjeżdżający tort i by się wepsuł, stracił na wyglądzie, estetyce to co? wali ich to mam rozumieć że ktoś się może zatruć albo tort się rozpłynie? fajnie dbają o gości na prawdę..
Cytat:
a czego ten mgr inż ?byłam w promodzie ale było ani jednej opaski do włosów
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://novia-blanca.pl/pl/p/MODEL-7/128 http://www.ebay.pl/itm/390730227302
|
|
#2533 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak najbardziej turkusowy będzie pasował. Masz już jakieś na oku?podróż poślubna - chciałabym w jakieś super miejsce i na pewno na minimum 10 dni, a najlepiej na 14. Żeby można było i coś zobaczyć i się smażyć na plaży.
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2535 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2536 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny poradźcie - moja suknia ma w pasie aplikację z paska koronki i cyrkoni. Planuję mieć biżuterię z cyrkoniami i tiulowy welon, a teraz mnie naszło że może gdzieś "powielić" motyw koronki?
|
|
#2537 | ||
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłam wszystko i trochę mi to zajęło :P
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam ślub na 11 ![]() będe szukać takiej fryzjerki która dotrze do mnie sama na ok 7 mam nadzieje że tyle czasu wystarczy.![]() Już sama nie wiem co z tym makijażem jak zobaczyłam ceny 80zł- próbny ślubny 150 albo 200 to już mi się w ogóle odechciało ale też sama nie wiem jaki makijaż chce..eh eh W ogóle muszę się wyżalić trochę nie na temat byłam dziś u ginekologa czekałam w kolejce 4h a byłam 8.. w dodatku okazało się że najpewniej mam zespół PCO
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
zdecydowanie pasowałby motyw koronki np. w delikatnym obszyciu welonu
|
#2539 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Taki welon pięknie by wyglądał.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które będą miały welon
będziecie miały też ozdobne grzebienie do fryzury?
|
|
|
|
#2541 |
|
Wtajemniczenie
|
Poruszacie temat fryzur i wizażystek. Powiedzcie mi, ile przed ślubem zapisywałyście się do wizażystki? Ja pisałam do dwóch poznańskich, i nie mają na 9 sierpnia terminu...
![]() W swojej okolicy nie mam/nie znam żadnej... Do kosmetyczki na makijaż nie pójdę, bo mam złe doświadczenia... Sama mam się pomalować? Nie wiem, co robić...? |
|
|
|
#2542 | |
|
Zadomowienie
|
Mojakaren - Enzunio wrzucała link do ogłoszenia dot. sprzedaży kolczyków
Może ci się spodobają ![]() Cytat:
Monia ja będę miała
|
|
#2543 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko coś takiego
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niby nie chciałam bo stwierdziłam, że za dużo wszystkiego na raz, ale coraz bardziej mi się podobają jakieś delikatne, jak zdejmę welon chyba Opium ale świetnie, kiedy ten Wasz wyjazd? ![]() dostałam w weekend kolczyki nad którymi się zastanawiałam, na żywo wyglądają 100x lepiej niż na stronie ![]() o dokładnie te: http://karmelo.pl/swarovski-elements...ents-kl38.html dokupię do nich bransoletkę: http://karmelo.pl/swarovski-elements...ents-br11.html (wybaczcie, nie umiem zrobić lepszych fot tych kolczyków telefonem )
|
|
#2545 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zastanawiam się czy nie zostać przy kwiatku we włosach. Albo koronkowej opasce - co myślicie? A dla dziewczyny, która ostatnio szukała niebieskich kolczyków ( wybaczcie ale nie pamiętam która z was o tym pisała , propozycje z ebaya:http://www.ebay.pl/itm/NAVY-BLUE-RHI...597246e&_uhb=1 http://www.ebay.pl/itm/BLUE-RHINESTO...745057e&_uhb=1
|
|
#2546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A na wiek nie patrz ! Ubieraj to co Ci się podoba ![]() Opcja z koronkową opaską jest fajne Tylko, że jakoś te koronkowe/płaskie kojarzą mi się ze stylizacjami na vintage, lata 20'. A nie wiem, czy do tej sukni taki styl by pasował i czy Ty takie coś chcesz Nie widziałam żadnej w wydaniu nowoczesnym. Ale jeśli taką by się znalazło, ja jestem za
|
|
|
#2547 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2548 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wybór na wesele
To różowe z tego co pamiętam to było takie lekko musujące Dzięki temu wiemy do czego wrócić a co omijać szerokim łukiem
|
|
#2549 |
|
Rozeznanie
|
Ines gratuluję maleństwa
Cudowna wiadomość ![]() missmalezji a Tobie gratuluję chrześniaczka ![]() KaEs gratki Pół roku do ślubu moment zleci ![]() puchaczmalinowy ![]() A my poinformowaliśmy o ślubie moją część rodziny, która nie znała jeszcze konkretnego terminu i entuzjazm z jakim przyjęli tą informację wprawił mnie w taką euforię, że chce mi się tego wszystkiego jeszcze bardziej Choć muszę przyznać, że i mnie nie ominął "chwilowy przesyt" tematem Wszyscy się cieszą naszym szczęściem i gratulują, już potwierdzają swoją obecność Co do podróży poślubnej, to i my musimy się wstrzymać na razie. Nie wiem jak to będzie z praca u mnie, czy mi przedłużą umowę czy nie (ale czuję, że raczej tak) więc z jak wezmę urlop przed i po ślubie to później już pewnie nie dostanę. A marzy mi się Chorwacja, Grecja albo Hiszpania Mało się udzielam ostatnio, ale podczytuję Was w miarę możliwości i staram się być na bieżąco. Taki stan rzeczy może się niestety utrzymać jeszcze trochę... praca, sesja, pisanie pracy mgr i nie wiem w co ręce włożyćWybaczcie
|
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Anesthesia śliczna ta Twoja bransoletka ! ja bym brała bez zastanowienia
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

Czyli zapomnieć o przesądach i kupować?
(powiedziała ta, co bierze ślub 13-ego... ale ślubnych wszystkich przesądów do tej pory dotrzymuję!
) 
Na razie daję im odpocząć, na ślub znów zafarbuję pewnie. 
Ale będzie zabawa 

będziecie miały też ozdobne grzebienie do fryzury?