Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-03, 17:32   #2521
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

Mam dzisiaj masakrę z listą gości i jeszcze mnie TŻ wkurza bo on nigdzie nie widzi problemu... nie mam siły, idę rzucić się z pierwszego piętra

You made me feel like a million bucks
You do… I was made for you

"Na zawsze" składa się z wielu "teraz".
puchaczmalinowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 17:36   #2522
Anesthesia
Wtajemniczenie

Ilussia, ysia, Kishlaczkowa, Atomoowka, pysia dziękuję! Utwierdziłyście mnie w decyzji Czyli zapomnieć o przesądach i kupować? (powiedziała ta, co bierze ślub 13-ego... ale ślubnych wszystkich przesądów do tej pory dotrzymuję! )

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Dziś idę się odprężyć i idę z moją przyjaciółką i 3 bliskimi koleżankami do mini spa. Będziemy testowały maseczki różne, jakieś dobre kosmetyki kolorowe i piły winko
Atomoowka, miłego relaksu! Zazdroszczę Nigdy nie byłam w spa, mam nadzieję, że to się zmieni

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Ja mam 27 lat i rok temu zauwazylam pierwsze siwe włosy naturalne moje sa mysi ciemny blond
Ja mam taki mysi blond i od września nie farbuję, a wcześniej przez chyba 6-8 lat farbowałam na ciemny brąz Na razie daję im odpocząć, na ślub znów zafarbuję pewnie.
Co do siwienia - ja na razie odpukać nie siwieję, za to u mojego TŻ widać coraz więcej siwych włosów! I to takich naprawdę bielusieńkich. Mnie to w ogóle nie przeszkadza, ale jego to odrobinę dołuje... Ma 25 lat, jest ciemnym blondynem.

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Bilety na panienski w barcelonie kupione!!!! Juz przebieram nogami

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ale będzie zabawa

Wiem, że to pytanie przewijało się wiele razy, ale dopytam Was jeszcze... jutro jak wszystko pójdzie dobrze będę się umawiać do fryzjera. Godzinę ślubu poznam jednak dopiero za miesiąc i jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to ślub będzie o 15:45, ale może się okazać, że coś pójdzie nie tak i będzie np. godzinę wcześniej. Umówić się w takim razie do fryzjera na 9:00 czy 10:00? Boję się, że na 9:00 to za wcześnie, ale z drugiej strony, jak fryzura ma cały dzień i noc wytrzymać to ta godzina w tę lub wewtę nic nie zmieni...

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-02-03 o 17:46
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 17:58   #2523
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość

Z nowości :

- suknia poszła do prania i skracania
- mamy wino!
- zarezerwowałam fryzjerkę i makijażystkę
- umówiłam się na próbny z fryzjerką
- znalazłam florystkę która zrobi mi bukiet ślubny

Przy okazji całą niedziele jeździliśmy jak szaleni szukając wykończeń do nowego mieszkania, przy okazji samo się wykończyliśmy. Z próbek podłogi które mam w domu mogłabym sobie ułożyć parkiet w nowym mieszkaniu.

Wrzucam nasz zestaw wina (białe, różowe i czerwone) )
gratuluję załatwionych spraw dużo do przodu!

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
Chyba faktycznie zdecydujemy sie na podroz poslubna we wrzesniu lub pazdzierniku... myslicie ze w ty czasie w grecji lub chorwacji jest cieplutko? Czy polecacie cos innego??
my jedziemy w połowie października do Włoch - jako że nie jesteśmy z tych wylegujących i wygrzewających się tylko maszerujących i zwiedzających - uważam, że będzie idealnie

Cytat:
Napisane przez majkas Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,

fajnie tak sobie was podczytywac bo przy okazji duzo sie dowiaduje co kto robi i moge wybrac co mi pasuje ;-)

Mam dylemat z noclegiem: rodzina mlodego z drugiej czesci Polski. Skoro slub w piatek ok 14 to albo musieliby startowac bladym switem albo przyjechac noc wczesniej. I teraz nie wiem - placic za oba noclegi (w noc przed i noc przyjecia) czy tylko za 1 i poinformowac ze jest mozliwosc dorezerwowania nocki we wlasnym zakresie? Cholera jasna z tymi finansami...
my opłacamy tylko noc z soboty na niedzielę i ani godziny dłużej, już i tak nam sporo kasy za gości TŻ-a wyjdzie...

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratunku! Musicie mi pomóc.
Sytuacja wygląda następująco: w dniu mojego ślubu w kościele są trzy śluby.
Ślub numer 1 o 16:00, ślub numer 2 mój o 17:00 i ślub numer 3 o 18:00.
Moja rodzinna parafia jest malutka wszyscy się znają więc znam te dwie pary co tego dnia biorą ślub co ja.
Zgadałam się na facebooku z tymi dwoma PMkami co do dekoracji kościoła, i okazało się że one chcą aby stroiła taka dziewczyna od nas z miasteczka.
Szczerze powiedziawszy mi się nie podoba jak ona stroi, wszystko jest takie nijakie, i znalazłam sobie extra firmę która za tą samą cenę stroi o wiele ładniej!
Niestety te dwie PMki twardo odstają przy tamtej dziewczynie.
Co zrobić? Wyłamać się i wziąć tą swoją upatrzoną firmę czy jednak pójść na kompromis?
ale ta babeczka jest aż taka tragiczna?
ja nie mówię bo wystrój koscioła jest bardzo ważny, ale chyba bym odpuściła w tej sytuacji... chyba, że ma być totalna wiocha to wtedy pogadaj z dziewczynami, że zgodzisz się na tą dekoratorkę, ale wizję musicie mieć wspólną i idźcie na kompromis.

Cytat:
Napisane przez Katharinka9876 Pokaż wiadomość
Cześć Panny Młode
Jestem nowa, ślub i wesele 9 sierpnia 2014, troszkę już pozałatwiane, jestem na etapie szukania butów i zwracam się z pytaniem do Was. Mam dylemat bo chciałabym buty cieliste, nude do ślubu. suknie mam białą i dziewczyny jak myślicie będzie to grało?
dodam ze nie mam dodatków nude do wesela a mój kolor przewodni to szmaragd, nie ukrywam żę białe buty mi się nie podobają,ciężko znalesc fajne i ładne w tych nude mogłabym do każdej kreacji ubrać po weselu już, wiadomo buty uniwersalne do wszystkiego.
Ślubne chce skórzane, wygodne chce zainwestować w dobre buty. tylko własnie co myślicie ? czy do białej sukni- hiszpanki będą pasować buty nude?
moim zdaniem nude pasują do wszystkiego

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Hej. Przepraszam, jesli poruszany byl ten temat...ale Wasze kiecki beda na zamek czy sznurowane? Zamowilam na zamek plus guziczki i nie wiem czy nie zamieniv?
moja ma guziczki i jest sznurowana, ale pod koronką, tak, że tego sznurowania w ogóle nie widać
dla mnie taka wygodniejsza o tyle, że dopasuję idealnie do ciała

Anesthesia ta bransoletka jest obłędna
sztuczne perły - przesąd nieważny :P

Atomoowka baw się dobrze! czy to jakieś testowanie pomysłów na panieński?

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Bilety na panienski w barcelonie kupione!!!! Juz przebieram nogami
taka to pożyje!! genialnie, ale będzie zabawa

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Wiem, że to pytanie przewijało się wiele razy, ale dopytam Was jeszcze... jutro jak wszystko pójdzie dobrze będę się umawiać do fryzjera. Godzinę ślubu poznam jednak dopiero za miesiąc i jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to ślub będzie o 15:45, ale może się okazać, że coś pójdzie nie tak i będzie np. godzinę wcześniej. Umówić się w takim razie do fryzjera na 9:00 czy 10:00? Boję się, że na 9:00 to za wcześnie, ale z drugiej strony, jak fryzura ma cały dzień i noc wytrzymać to ta godzina w tę lub wewtę nic nie zmieni...
my mamy ślub o 15, fryzjera mam na 9, kosmetyczkę na 11

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 18:00   #2524
Ines3037200
Rozeznanie

Ale naklepałyście od wczoraj
Idę od dziś na miesiąc zwolnienia, chyba kota dostanę siedząc w domu
A nie, będę siedzieć na wizażu
Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
o borze...
lepiej niech nie przyjeżdża...

Dziewczyny nie nadrabiam bo mam sesję i kosmiczne egzaminy, dwa zintegrowane (każdy po 5 przedmiotów) dwa dni pod rząd..

ale zajrzałam żeby się pochwalić.. Dziś urodził się mój chrzesniaczek Szymonek! wogóle nie mogę się skupić na nauce pojechałam do spzitala, koleżanki z roku pozwoliły mi wejść na oddział (ogólnie zakaz z powdu sezonu chorobowego) i pooglądałam i obcałowałam maluszka aż chce się mieć swoje!!
Trzymamy kciuki i gratulacje!!
Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Ja planuję malować się sama.. co o tym myślicie?
Jak umiesz, to się maluj!

Też miałam taki zamiar, ale w ciąży cera sprawia mi niespodzianki i wolę oddać się w ręce fachowca jednak
Cytat:

Uwielbiam to wino Jest tanie i dobre, czego chcieć od życia więcej
Cytat:
Napisane przez majkas Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,

fajnie tak sobie was podczytywac bo przy okazji duzo sie dowiaduje co kto robi i moge wybrac co mi pasuje ;-)

Mam dylemat z noclegiem: rodzina mlodego z drugiej czesci Polski. Skoro slub w piatek ok 14 to albo musieliby startowac bladym switem albo przyjechac noc wczesniej. I teraz nie wiem - placic za oba noclegi (w noc przed i noc przyjecia) czy tylko za 1 i poinformowac ze jest mozliwosc dorezerwowania nocki we wlasnym zakresie? Cholera jasna z tymi finansami...
I tak wielkim ukłonem z Twojej strony jest zarezerwowanie noclegu po weselu, także nie uszczęśliwiałabym wszystkich na siłę. To ich wybór, czy przyjeżdżają w dzień ślubu, czy dzień czy tydzień przed.
Cytat:
Napisane przez Katharinka9876 Pokaż wiadomość
Cześć Panny Młode
Jestem nowa, ślub i wesele 9 sierpnia 2014, troszkę już pozałatwiane, jestem na etapie szukania butów i zwracam się z pytaniem do Was. Mam dylemat bo chciałabym buty cieliste, nude do ślubu. suknie mam białą i dziewczyny jak myślicie będzie to grało?
dodam ze nie mam dodatków nude do wesela a mój kolor przewodni to szmaragd, nie ukrywam żę białe buty mi się nie podobają,ciężko znalesc fajne i ładne w tych nude mogłabym do każdej kreacji ubrać po weselu już, wiadomo buty uniwersalne do wszystkiego.
Ślubne chce skórzane, wygodne chce zainwestować w dobre buty. tylko własnie co myślicie ? czy do białej sukni- hiszpanki będą pasować buty nude?
A może szmaragdowe buty?
Chociaż nude jak to nude -do wszystkiego pasuje
Ja też mam buty, nie powiem nude, ale beżowe ze złotą nitką.

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim.

Jestem nowa
Ślubuję 26.07.2014 r. (wstępnie miał być 02.08.2014 r., ale musieliśmy przełożyć).
Mamy już salę, godzinę w kościele, fotografa, zespół, natomiast kamerzysty brak. Nauki weekendowe w połowie lutego.
Jesteśmy na etapie zaproszeń.
Rozglądam się za suknią - trzeba się ostro wziąć.
Ślub i wesele w Warszawie.

Ps. wymarzyłam sobie, że do białej sukni założę turkusowe szpilki...
Nie wiem czy to dobry pomysł...

Kolor przewodni to turkus
Witamy!!
To jest wspaniały pomysł Turkus i biel

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Dziewczyny, podpisujecie koperty z zaproszeniami? Czy koperta czysta bez niczego?

Chciałam zrobić nadruk na kopercie z personalizacją i znaczkiem z naszymi imionami i datą, ale koperty zacinają mi się w drukarce i teraz nie wiem...
Podpisuj koperty, wszystko jedno jak, z jednego konkretnego powodu. Przy rozdawaniu nie będziesz musiała zaglądać czyje to jest i unikniesz pomyłek i sytuacji, że ktoś dostanie nie swoje zaproszenie.
My wypisywaliśmy w środku zaproszenia ręcznie i na kopercie też

Cytat:
Hej. Przepraszam, jesli poruszany byl ten temat...ale Wasze kiecki beda na zamek czy sznurowane? Zamowilam na zamek plus guziczki i nie wiem czy nie zamieniv?
Miałam zamek, będzie sznurowanie, bo mój brzuch każdego dnia inny, raz większy, raz mniejszy, z tendencją do większego

Cytat:

Jeśli mogę poradzić, to jak masz taki dylemat, to lepiej weź tą 9. Chociażby dla własnego spokoju, że ze wszystkim zdążysz. Lepiej posiedzieć w domu przy herbacie godzinę dłużej, niż latać zestresowaną czy się zdąży
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 18:20   #2525
enzunio
BAN stały

Chciałam Wam odpisać, ale cytowanie poszło się pufać!

Jutro przyjdzie mój biustonosz 65G jeśli nie on to idę bez! Bo do 10 lutego nic nie znajdę

10 mam przymiarkę

I ponieważ dopierniczyłam moje buty w których miałam iść do ślubu (te za 4,50), kupuje czwarte buty (zaraz po wypłacie) i wtedy koniec! Koturny/baleriny tylko na poprawiny wtedy jeszcze kupię (zależy czy krótka czy długa sukienka).

Co do włosów ja farbuję na blond, kiedyś rozjaśniałam, ale miałam zniszczone włosy, teraz kupuję najjaśniejsze farby ale farby, nie rozjaśniacze i mam dość ładne włosy, bardzo o nie dbam, siwych raczej nie będę miała do siedemdziesiątki, bo mam włosy po babci a ona cały czas nie ma siwych

EDIT: Ktoś pisał o turkusowych butach, to świetny pomysł i oczywiście to pasuje! Sama mam alergię na białe buty i prędzej chyba bym poszła w brązowych niż białych

Anesthesia, ja bym brała na 9.00, sama mam na 9.00 a mam później od Ciebie mszę

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2014-02-03 o 18:22
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 18:39   #2526
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam ślub o 16, fryzjer o 9
Stary 2014-02-03, 18:42   #2527
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

to ja mając ślub na 13 to chyba na 7 będę musiała się umówić
Stary 2014-02-03, 18:45   #2528
Anesthesia
Wtajemniczenie

Dzięki za rady, w takim razie 9:00. Ale znalazłam na fb tego fryzjera info, że zapisy na rok 2014 ruszyły 3 grudnia... niech ma jeszcze wolny termin Niech już będzie jutro, chcę tam zadzwonić i mieć pewność Bo może się okazać, że po nic się pytam, skoro np. 9:00 będzie miał już zajętą...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 18:55   #2529
mojakaren
Zakorzenienie

kochane zamawiała któraś z Was biżu od Novia Blanca? http://novia-blanca.pl/pl/c/Kolczyki/65 bo jest absolutnie boska
bardzo podobają mi się kolczyki z załącznika, tylko nie wiem czy do mojej sukni z zabudowaną koronkową górą, nie będą zbyt masywne?
ale są cudne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg acd776d8c697a9cee8694090efe027b9.jpg (65,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 154519e06cf135f969992e720ee36bdf.jpg (73,0 KB, 18 załadowań)

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2014-02-03, 18:57   #2530
Lemon_Drop
Zadomowienie

Ja bym nie przepłacała tylko poszukała na ebay'u - tam znajdziesz to samo dużo taniej
Stary 2014-02-03, 19:00   #2531
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
no niby że tak, tyle ze u nas tort sie je okolo 20 godziny
no dobra ale jak się nie zgodzicie na wjeżdżający tort i by się wepsuł, stracił na wyglądzie, estetyce to co? wali ich to mam rozumieć że ktoś się może zatruć albo tort się rozpłynie? fajnie dbają o gości na prawdę..

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
spokojnie dasz rade też się bardzo stresowałam a tak naprawdę nie ma czym ja za miesiąc już będę mgr inż.
o a czego ten mgr inż?

byłam w promodzie ale było ani jednej opaski do włosów

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 19:03   #2532
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
kochane zamawiała któraś z Was biżu od Novia Blanca? http://novia-blanca.pl/pl/c/Kolczyki/65 bo jest absolutnie boska
Koniecznie zobacz na ebay! Część kolczyków wyglądała mi znajomo, z ciekawości zajrzałam w dział "grzebienie" i sprzedają taki sam, jak mój z dwukrotną przebitką...
http://novia-blanca.pl/pl/p/MODEL-7/128
http://www.ebay.pl/itm/390730227302
Stary 2014-02-03, 19:04   #2533
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy!!! Zwlekałam z kupnem butów i teraz jak się do tego zabrałam, to już nie ma mojego rozmiaru. Kiedyś jedna z Was mi podesłała linka i właśnie tam je znalazłam, ale przez swoją głupotę ich nie kupiłam Dziewczyny jeśli wiecie, gdzie znajdę takie buty jak w załączniku rozmiar 38 to będę Was po stopach całować
Poszperaj na tej stronie http://butyslubne.com.pl . Sama kupowałam na zmianę u nich i są wygodne

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Witaj
Myślę, że jak najbardziej będzie pasowało.
Sama mam kolor przewodni wesela - pomarańczowy, chociaż w stroju nie będę tego akcentowała. Wybrałam również cieliste buty (lakierowane).
Ooo, ten sam kolor co i my. Ja się zdecydowałam na pomarańczowe buty. A wiązankę w jakich kolorach będziesz miała?

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
haha, studia na państwowych uczelniach są darmowe?! hahahah! moje wydatki w tym miesiącu - 70zł za wydanie dyplomu, 70zł za opłatę rekrutacyjną na II stopień, 80zł za wydrukowanie portfolio, 30 zł za zdjęcia do dyplomu, 25 zł za zdjęcia do legitymacji (oczywiście oba w innych rozmiarach)... do tego w grudniu wydałam 400zł na wydruki plansz dyplomowych. super. i jak tu odłożyć jakąkolwiek kasę ze stypendium?
Jak dobrze, że mam to za sobą

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim.

Jestem nowa
Ślubuję 26.07.2014 r. (wstępnie miał być 02.08.2014 r., ale musieliśmy przełożyć).
Mamy już salę, godzinę w kościele, fotografa, zespół, natomiast kamerzysty brak. Nauki weekendowe w połowie lutego.
Jesteśmy na etapie zaproszeń.
Rozglądam się za suknią - trzeba się ostro wziąć.
Ślub i wesele w Warszawie.

Ps. wymarzyłam sobie, że do białej sukni założę turkusowe szpilki...
Nie wiem czy to dobry pomysł...

Kolor przewodni to turkus
Witam kolejna Warszawiankę Jak najbardziej turkusowy będzie pasował. Masz już jakieś na oku?

podróż poślubna - chciałabym w jakieś super miejsce i na pewno na minimum 10 dni, a najlepiej na 14. Żeby można było i coś zobaczyć i się smażyć na plaży.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 19:04   #2534
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo podobają mi się kolczyki z załącznika, tylko nie wiem czy do mojej sukni z zabudowaną koronkową górą, nie będą zbyt masywne?
ale są cudne
Dziewczyny mówily, ze to samo mozesz zamowić na ebayu/etsy, nawet o polowe taniej.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 19:06   #2535
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Ja bym nie przepłacała tylko poszukała na ebay'u - tam znajdziesz to samo dużo taniej
Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Koniecznie zobacz na ebay! Część kolczyków wyglądała mi znajomo, z ciekawości zajrzałam w dział "grzebienie" i sprzedają taki sam, jak mój z dwukrotną przebitką...
http://novia-blanca.pl/pl/p/MODEL-7/128
http://www.ebay.pl/itm/390730227302
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mówily, ze to samo mozesz zamowić na ebayu/etsy, nawet o polowe taniej.
faktycznie, trzeba poszperać, ceny w Polsce

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2014-02-03, 19:13   #2536
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Ja będę mieć sznurowaną. Kupiłam z wyprzedaży, oryginał miał wiązanie i nie będę tego zmieniać. Choć takie z zamkiem i guziczkami bardzo mi się podobają.

Cytat:
W kwestii rzęs jestem teraz mocno napalona na odżywkę 4 Long Lashes, szukałam dziś w Rossmannie, ale nie znalazłam, będę musiała do jeszcze jednego uderzyć, bo w tym ekspedientka nie raczyła mi pomóc :/
A próbowałyście olejek rycynowy? Pomógł mi doprowadzić moje rzęsy do ładu po przedłużaniu 1:1. Swoją drogą te dziewczyny które planują w ten sposób przedłużyć rzęsy na ślub - moje dopiero po tygodniu zaczęły się ładnie układać, w sumie to nawet nie wiem czemu ale tuż po "zabiegu" były dziwnie nastroszone
Cytat:
A swoją drogą, to chyba porzucę przesąd, że na ślub nie powinno się zakładać pereł... moja suknia ma perełki i kryształki, a patrzcie jaką cudną bransoletkę znalazłam: (zresztą to i tak sztuczne perły )

Do tego kryształowe kolczyki i grzebień kryształowy, ew. z dodatkiem perełek... najchętniej już bym kupiła, ale obiecałam sobie zaczekać do wiosny!
Cudna! Ja bym się nie zastanawiała.
Cytat:
ale są cudne
Jeśli dobrze pamiętam to Hihihi zamawiała podobne na ebayu za ok. 5 funtów.

Dziewczyny poradźcie - moja suknia ma w pasie aplikację z paska koronki i cyrkoni. Planuję mieć biżuterię z cyrkoniami i tiulowy welon, a teraz mnie naszło że może gdzieś "powielić" motyw koronki?
Stary 2014-02-03, 19:16   #2537
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Nadrobiłam wszystko i trochę mi to zajęło :P

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ines, gratulacje dzieciny!
A sukienke masz przepiekna

Zakrecona kropka - nie zgodzę się z tym, że grubsze PMki dluuugo szukaja kiecki
Ja znalazlam dość szybko Zreszta, nie tylko ja jestem PMka XL na watku, a co najmniej jeszcze parę znalazlo sukienke szybko
Mam nadzieje że znajdę równie szybko w środę idę pierwszy raz

Cytat:
Napisane przez puchaczmalinowy Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj masakrę z listą gości i jeszcze mnie TŻ wkurza bo on nigdzie nie widzi problemu... nie mam siły, idę rzucić się z pierwszego piętra
Dasz rade nigdzie sie nie rzucaj, no chyba że na TŻ

Cytat:
Napisane przez bachara Pokaż wiadomość
to ja mając ślub na 13 to chyba na 7 będę musiała się umówić
Ja mam ślub na 11 będe szukać takiej fryzjerki która dotrze do mnie sama na ok 7 mam nadzieje że tyle czasu wystarczy.

Już sama nie wiem co z tym makijażem jak zobaczyłam ceny 80zł- próbny ślubny 150 albo 200 to już mi się w ogóle odechciało ale też sama nie wiem jaki makijaż chce..eh eh

W ogóle muszę się wyżalić trochę nie na temat byłam dziś u ginekologa czekałam w kolejce 4h a byłam 8.. w dodatku okazało się że najpewniej mam zespół PCO
Stary 2014-02-03, 19:17   #2538
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Dziewczyny poradźcie - moja suknia ma w pasie aplikację z paska koronki i cyrkoni. Planuję mieć biżuterię z cyrkoniami i tiulowy welon, a teraz mnie naszło że może gdzieś "powielić" motyw koronki?
zdecydowanie pasowałby motyw koronki np. w delikatnym obszyciu welonu

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2014-02-03, 19:29   #2539
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
ale są cudne
O mamuniu, te kolczyki są piękne Do Twojej sukni pasowałyby idealnie ! Nic za bardzo masywnego. Tym bardziej właśnie, jak nie będzie nic na szyi, to takie kolczyki będą pięknie wyglądać

Cytat:
To samo chciałam napisać !!
Taki welon pięknie by wyglądał.

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 19:32   #2540
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, które będą miały welon będziecie miały też ozdobne grzebienie do fryzury?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 19:43   #2541
ilussia
Wtajemniczenie

Poruszacie temat fryzur i wizażystek. Powiedzcie mi, ile przed ślubem zapisywałyście się do wizażystki? Ja pisałam do dwóch poznańskich, i nie mają na 9 sierpnia terminu...
W swojej okolicy nie mam/nie znam żadnej... Do kosmetyczki na makijaż nie pójdę, bo mam złe doświadczenia... Sama mam się pomalować? Nie wiem, co robić...?
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 19:44   #2542
Lemon_Drop
Zadomowienie

Mojakaren - Enzunio wrzucała link do ogłoszenia dot. sprzedaży kolczyków Może ci się spodobają

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Dziewczyny przeglądając ślubowisko zobaczyłam, że jedna z dziewczyn sprzedaje nowe kolczyki, może któraś nie ma a chce kupić:
http://slubow isko.pl/forum/sprzedam/krysztalkowe-kolczyki-nowe,587032

(spacja między "w" a "i", bo nie wchodzi)

Monia
ja będę miała
Stary 2014-02-03, 19:45   #2543
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które będą miały welon będziecie miały też ozdobne grzebienie do fryzury?
ja nie planuje grzebienia ozdobnego tylko coś takiego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg il_570xN.554751897_1bpj.jpg (38,0 KB, 20 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-03, 19:47   #2544
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
ja cały czas właśnie nad tym rozmyślam
niby nie chciałam bo stwierdziłam, że za dużo wszystkiego na raz, ale coraz bardziej mi się podobają jakieś delikatne, jak zdejmę welon chyba

Opium ale świetnie, kiedy ten Wasz wyjazd?

dostałam w weekend kolczyki nad którymi się zastanawiałam, na żywo wyglądają 100x lepiej niż na stronie są cudne i ładnie się mienią, będą pasowały do aplikacji na górze mojej sukni, a przy tym nie są przesadzone
o dokładnie te:
http://karmelo.pl/swarovski-elements...ents-kl38.html
dokupię do nich bransoletkę: http://karmelo.pl/swarovski-elements...ents-br11.html

(wybaczcie, nie umiem zrobić lepszych fot tych kolczyków telefonem )

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 19:47   #2545
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
O mamuniu, te kolczyki są piękne Do Twojej sukni pasowałyby idealnie ! Nic za bardzo masywnego. Tym bardziej właśnie, jak nie będzie nic na szyi, to takie kolczyki będą pięknie wyglądać

To samo chciałam napisać !!
Taki welon pięknie by wyglądał.
Sęk w tym, że ostatnio co raz częściej myślę żeby zrezygnować z welonu. Kurcze stara dooopa jestem, sukienka jest szeroka i nieco bezowata - boję się, że będę wyglądać komicznie Zastanawiam się czy nie zostać przy kwiatku we włosach. Albo koronkowej opasce - co myślicie?

A dla dziewczyny, która ostatnio szukała niebieskich kolczyków ( wybaczcie ale nie pamiętam która z was o tym pisała , propozycje z ebaya:
http://www.ebay.pl/itm/NAVY-BLUE-RHI...597246e&_uhb=1

http://www.ebay.pl/itm/BLUE-RHINESTO...745057e&_uhb=1
Stary 2014-02-03, 19:52   #2546
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Sęk w tym, że ostatnio co raz częściej myślę żeby zrezygnować z welonu. Kurcze stara dooopa jestem, sukienka jest szeroka i nieco bezowata - boję się, że będę wyglądać komicznie Zastanawiam się czy nie zostać przy kwiatku we włosach. Albo koronkowej opasce - co myślicie?
A sukienka ma dół tiulowy, co nie (tak wnioskuje, po tym fragmencie)? Bo jak tak, to moim zdaniem, nie ważne, czy beza, mała czy duża, czy nie beza będzie pasować Mnie welony tylko nie podchodzą razem z sukienkami z tafty, jakos mi to niewspółgra wizualnie. Reszta jak najbardziej.
A na wiek nie patrz ! Ubieraj to co Ci się podoba
Opcja z koronkową opaską jest fajne Tylko, że jakoś te koronkowe/płaskie kojarzą mi się ze stylizacjami na vintage, lata 20'. A nie wiem, czy do tej sukni taki styl by pasował i czy Ty takie coś chcesz Nie widziałam żadnej w wydaniu nowoczesnym. Ale jeśli taką by się znalazło, ja jestem za

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:00   #2547
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
A sukienka ma dół tiulowy, co nie (tak wnioskuje, po tym fragmencie)? Bo jak tak, to moim zdaniem, nie ważne, czy beza, mała czy duża, czy nie beza będzie pasować Mnie welony tylko nie podchodzą razem z sukienkami z tafty, jakos mi to niewspółgra wizualnie. Reszta jak najbardziej.
A na wiek nie patrz ! Ubieraj to co Ci się podoba
Opcja z koronkową opaską jest fajne Tylko, że jakoś te koronkowe/płaskie kojarzą mi się ze stylizacjami na vintage, lata 20'. A nie wiem, czy do tej sukni taki styl by pasował i czy Ty takie coś chcesz Nie widziałam żadnej w wydaniu nowoczesnym. Ale jeśli taką by się znalazło, ja jestem za
Tak, sukienka jest z tiulu. Myślałam o takim welonie do pasa z muślinowego tiulu. A jeśli na grzbiet zarzucę sweterek to nie będzie się gryzło z welonem?
Stary 2014-02-03, 20:04   #2548
sweetsunday
Raczkowanie

Cytat:

Dobry wybór na wesele To różowe z tego co pamiętam to było takie lekko musujące Z TŻ zrobiliśmy kiedyś tabelkę i wpisywaliśmy na bieżąco wina, które mieliśmy okazję pić Dzięki temu wiemy do czego wrócić a co omijać szerokim łukiem
Stary 2014-02-03, 20:09   #2549
aneczka25057
Rozeznanie

Ines gratuluję maleństwa Cudowna wiadomość
missmalezji a Tobie gratuluję chrześniaczka
KaEs gratki Pół roku do ślubu moment zleci
puchaczmalinowy

A my poinformowaliśmy o ślubie moją część rodziny, która nie znała jeszcze konkretnego terminu i entuzjazm z jakim przyjęli tą informację wprawił mnie w taką euforię, że chce mi się tego wszystkiego jeszcze bardziej Choć muszę przyznać, że i mnie nie ominął "chwilowy przesyt" tematem Wszyscy się cieszą naszym szczęściem i gratulują, już potwierdzają swoją obecność

Co do podróży poślubnej, to i my musimy się wstrzymać na razie. Nie wiem jak to będzie z praca u mnie, czy mi przedłużą umowę czy nie (ale czuję, że raczej tak) więc z jak wezmę urlop przed i po ślubie to później już pewnie nie dostanę. A marzy mi się Chorwacja, Grecja albo Hiszpania

Mało się udzielam ostatnio, ale podczytuję Was w miarę możliwości i staram się być na bieżąco. Taki stan rzeczy może się niestety utrzymać jeszcze trochę... praca, sesja, pisanie pracy mgr i nie wiem w co ręce włożyć
Wybaczcie
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:09   #2550
moniczka_90
Zakorzenienie

Anesthesia śliczna ta Twoja bransoletka ! ja bym brała bez zastanowienia
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości