|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać
Cytat:
Wczoraj i dzisiaj trochę przepadłam, teraz wiesz jakie przeżywam katusze za każdym razem gdy jestem w pobliżu ... a tyle lat żyłam w nieświadomości, że obok siebie mam takie kosmetyczne zaplecze, jak ja się uchowałam, nie mam pojęcia
|
|
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
1) Gdzie w okolicach Kina Femina jest fajny fotograf? Ile mogę zapłacić za zdj do paszportu?
Muszę zrobić zdjęcia do paszportu, chciałabym by dał mi chociaż z 2 próby i pokazał mi zdjęcie jak wyszło - nie wiem czy to możliwe? Jak mam się przygotować do zdj do paszportu? Mogę mieć grzywkę na bok czy nie? Bo czytałam ten plik z wymaganiami i nie jest to dla mnie jednoznaczne. 2) Czy któraś z Was wyrabiała paszport w Wawie? To jest na placu bankowym tak? Długo to zajmuje?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2014-02-03 o 09:33 |
|
|
|
#3483 |
|
Zadomowienie
|
Przy rondzie ONZ mozna zrobic zdj, jak jedziesz z Mokotowa to za rondem po prawej stronie . Nie pamietam ile kosztowalo, bylam z kolezanka i Pan robil jej kilka zdj , a ona sobie wybrala.
Paszport wyrabialam w Urzedzie Ursynowa jakies 3 lata temu ,poza sezonem i czekalam 1, 5 tyg , moze 2 tyg. Zaplacilam 70 zl , ale mialam 50 % . Do zdj bez grzywki , musialam zaczesac wlosy do tylu. Mam to samo teraz ,musze zrobic fotke do dokumentow i juz mi slabo , zastanawiam sie co zrobic zeby byla ladna. Bez urazy , ale sama nie rozumiem tej proznosci , przeciez kazdy widzi jak wygladam, nikt nie zwroci uwagi jak sie wyszlo na zdj. Oczywiscie w CV mam jak najbardziej korzystne zdj, ale paszport , dowod czy prawko , raczej nie ma co sie przejmowac . A widze , ze tutaj co druga peka przed zdjeciem W obecnym prawku mam zdj jak osoba z Zespolem Turnera i nie moge doczekac sie wymiany.
Edytowane przez somethinggood Czas edycji: 2014-02-03 o 12:58 |
|
|
|
#3484 |
|
Konto usunięte
|
Byłaś wtedy zameldowana w Warszawie? Też potrzebuję nowego paszportu i wolałabym to załatwić tutaj, a nie ciągać się po domach rodzinnych.
|
|
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
apropos zdięć również tych do dokumentów,radzę skupić się na bardzo dobrym kamuflująco-korygująco-modelującym mejkapie ....to ponad pół sukcesu moim zdaniem
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie wystarczyło pociągnąć ją trochę na bok (brwi widać ).A jeśli chodzi o wychodzenie na zdjęciach paszportowych, to... wiadomo . Chociaż ja akurat wyszłam nienajgorzej.I sporo pudru. Makijaż może być trochę przerysowany, na zdjęciu wyjdzie "normalnie".
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2014-02-03 o 17:32 |
|
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny za pomoc!
Wypełniłam dzis wniosek o paszport (jestem z innego wojewodztwa ale w styczniu weszla ustawa ze mozna robic GDZIEKOLWIEK na terenie Polski paszporty) i Pan mi powiedzial ze nawet za 10 dni bedzie do odebrania, ze szybko idzie, ze dzis odbierala dziewczyna po 7 dniach ![]() sa w urzedach niektorych do sprawdzenia stany kolejek - ile osob czeka na paszport. Wszystkie cenne info na ten temat tutaj:http://www.mazowieckie.pl/pl/dla-kli...Paszporty.html 1) najpierw na plac bankowy 3/5 zapłacić za paszport 2) potem do urzędu wybranego wypełnić wniosek, obok plac bankowego, 2 przystanki tramwajem obok parku saskiego jest możliwośc wyrabiania, bardzo mili państwo tam pracują ![]() ... i mialam problem, nie mogli mi pobrac linii papilarnych ;/ ciagle byl wynik SLABY, ciekawe czemu.... ... i zdj: nie musialam grzywki zaczesać, bo było widać brwi, o to chodzi, ze one muszą być widoczne.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2014-02-03 o 17:52 |
|
|
|
#3488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Płaci się po prostu przelewem, nie trzeba chodzić na żaden plac bankowy żeby wpłacać. Ważne tylko, żeby do urzędu (dowolnego punktu paszportowego) przyjść z potwierdzeniem opłaty. Co do zdjęcia paszportowego to NIE malujcie ust na czerwono albo taki ciemny różowo-brązowy. ja miałam do zdjęcia dość ciemne usta. Kolorowe zdjęcie wygląda super, piękne usta. Ale jak skanują to i drukują na paszporcie to zdjęcie jest zielonkawo-czarno-białe. Czerwone usta stają się czarnymi i tym samym w paszporcie wyglądam jak wamp
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
Znacie jakieś cukiernie w Warszawie, w których zamówię tematyczne muffinki ? ;-) Tylko myślałam o nie Sowach i innych sieciówkach
|
|
|
|
#3490 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jakby ktoś chciał wyrabiać dowód nie będąc zameldowanym to też nie ma problemu |
|
|
|
|
#3491 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem przy wyborem mieszkania na kilkanaście najbliższych lat. W związku z tym mam małą rozterkę.
Mieszkania na Pradze są stosunkowo tanie i coraz bardziej skłaniam się do kupna mieszkania właśnie tam- okolice Starzyńskiego lub Toruńskiej. Jednak kilku znajomych mi odradza ze względu na niebezpieczną okolicę. Jakie Wy macie doświadczenia z mieszkaniami na Pradze? Jest tak źle jak mówią czy to po prostu takie gadanie? |
|
|
|
#3492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3493 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
![]() A Toruńska to już bardziej Bródno albo Targówek
|
|
|
|
|
#3494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam jest niebezpiecznie i nikt mi nie wmowi ze nie jest. Dw. Wilenski , kino Praha, - praga północ = za darmo bym nie chciała tam mieszkać! ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
ile czekalas na odbior?
|
|
#3495 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Praga Północ to właśnie chociażby Starzyniak ![]() I fakt, Praga Południe nie jest zbyt przyjemna ale w każdej dzielnicy są takie miejsca, do których lepiej nie zachodzić (ale na Pradze Poł jest ich o wiele za dużo |
|
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Praga Południe nie jest przyjemna?
![]() A wiesz, że do niej należy chociażby Saska Kępa? |
|
|
|
#3497 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja siostra mieszkała 2 lata na Jagiellońskiej, między Starzyniakiem a Wileńskim właśnie. Nigdy nie bałam się tam wysiadać. Do dziś łażę do Kina Praha i idę z buta na 509 w kierunku Nowodworów. Nie bałam się, choć nie ukrywam - na przystanku Dw. Wileński można spotkać różne osoby i w różnym stanie. Nieciekawie za to wg mnie było na kolejnych przystankach 26 - Dąbrowszczaków itd. Moja siostra jeździła do pracy 509 z Wieleńskiej bądź Starzyńskiego i nigdy nie narzekała raczej (może na początku, ale wtedy była po prostu wystraszona, bo mieszkała sama). Varga, a Tarchomin Ci nie pasuje? I jaki rynek mieszkań Cię interesuje - raczej wtórny? |
|
|
|
|
#3498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myślimy też o kupnie mieszkanie na Ursynowie (znaleźliśmy super ofertę, mieszkanie dwupoziomowe 120m2, z ogrodem, 200m od metra Imielin), jednak nie jesteśmy pewni czy zostaniemy w Polsce czy chłopak zechce wrócić do siebie. Kredyt na 700 tysięcy uwiąże nas w Polsce na dłużej niż kredyt na 300 tysięcy. |
|
|
|
|
#3499 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Ale fakt, moze rozejrzyj sie po Tarchiminie Varga? |
|
|
|
|
#3500 |
|
Skrzat leśny
|
Dziewczyny, to jak już w temacie mieszkań - będę od października (miejmy nadzieję) przeprowadzała się do Warszawy na studia i zależy mi na dobrej lokalizacji względem UW. Nie znam się zupełnie na warszawskich dzielnicach, mogłybyście coś mi podpowiedzieć - gdzie względnie tanio, bezpiecznie, dobre połączenie do tej uczelni? Z tego co patrzyłam na mapach google, to chyba Mokotów, Wola i Żoliborz są najbliżej, ale czy to byłby odpowiedni wybór
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedz na jakim wydziale chcesz studiować, bo UW jest rozrzucony po różnych dzielnicach. Najlepiej wynajmij coś blisko swojego wydziału, bo bardzo wygodnie jest wpaść do mieszkania na okienko i rano nie trzeba się wcześnie zrywać, żeby dojechać na zajęcia
|
#3502 | |
|
Skrzat leśny
|
Cytat:
Aż sprawdzę zaraz gdzie się dokładnie znajduje, bo w sumie nie wpadłam na to, że UW jest porozrzucany.
|
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Hungarystyka jest chyba na Powiślu, naprzeciwko BUWu, w tym nowym budynku. To wynajmij sobie gdzieś tam w pobliżu
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Co jest z tą pracą w Wawie
dlaczego ludzie nie mogą jej znaleźć?wysłałam od stycznia z 70 CV - i tylko 1 raz oddzwonili i zaprosili na staż 3 misieczny za 0 zł w rekrutacji tsl - a ja mam doswiadczenie z rok w rekrutacji, ale kilka miesiecy to IT a pani mi wmawia ze it to się nie liczy, bo chodzi o tsl i 0 zł mi oferuje. No kiedy mi nie robi roznicy czy tsl czy it - a ona swoje... gdzie szukac pracy ![]() - biura karier - wysylam - infopraca - wysylam - pracuj.pl - wysylam - gumtree - wysylam Co jest nie tak, jestem taka zniechęcona i przygnebiona juz tym! robie mgr na sgh zaocznie, mam jakies 1,5 R doswiadczenia (staze i 2 prace stale po niecaly rok)... nikt nie oddzwania
|
#3505 | ||
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Cytat:
Kiedyś czytałam, że proces rekrutacji trwa od 3 do 4 tygodni, więc jeszcze masz czas, że ktoś w końcu Twoje wysłane cv przeczyta Nie ma co się poddawać.
|
||
|
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w 2013 szukalam od stycznia do 16 pazdziernika
|
|
#3507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mieszkańcy kamienicy, głównie kobiety które poznałam również nie narzekały. Mam dobre wspomnienia, może dlatego że mieszkałam w nowym budownictwie i sąsiedzi byli młodymi ludźmi i raczej na poziomie. |
|
|
|
|
#3508 |
|
Kawaii strona mocy
|
Nie ma co się bać
|
|
|
|
#3509 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, poradźcie proszę jak najszybciej dostać się z Torwaru na Młociny około 22. Jadę na koncert w najbliższych dniach, zakładam koniec około 22, a o 23 mam Polskiego Busa z Młocin właśnie i trochę się stresuje czy zdążę. Wiem, że mogę sobie sprawdzić na jak dojadę i tak dalej, ale nie ma to jak poradzić się osób mieszkających w Warszawie. Będę wdzięczna za pomoc
|
|
|
|
#3510 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

).

dlaczego ludzie nie mogą jej znaleźć?
Kiedyś czytałam, że proces rekrutacji trwa od 3 do 4 tygodni, więc jeszcze masz czas, że ktoś w końcu Twoje wysłane cv przeczyta